Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 12:53   #751
ula 87
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Gosiu śliczny brzusio

zrobiłam małe zakupy ,
coś brzuch zaczął mnie rwać na dole , wziełam nospe forte i czekam co się będzie dalej działo
malutka fika sobie , brzuch nie twardnieje i nie boli tylko jakoś ciągnie moze macica sie rozciaga
ide leżeć

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:54   #752
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Może ona ma wielorakie przeznaczenie,a może podczas porodu pomaga rozluźnić mięśnie kręgosłupa,podczas bóli krzyżowych.Albo pomaga rozluźnić miednicy czy jakoś tak i wstawienie się główki w kanał rodny.

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:57   #753
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Może ona ma wielorakie przeznaczenie,a może podczas porodu pomaga rozluźnić mięśnie kręgosłupa,podczas bóli krzyżowych.Albo pomaga rozluźnić miednicy czy jakoś tak i wstawienie się główki w kanał rodny.
Bo ostatnio czytałam gdzieś,że dlaczego parcie boli??Bo np.nie ma jeszcze pełnego rozwarcia,a przeć się chce.Że np.główka jeszcze nie jest odpowiednio wstawiona w kanał itp.Bo z tego co mi się wydaje to waga dziecka a wielkość mamy nie ma chyba nic do rzeczy.Bo ja mam 173cm a moje dziecko ważyło 2940g,a koleżanka 165cm i urodziła dzidzię 3500g i ją nie bolały parte.
Ale zjechałam z tematu .Ja od 2 tyg na piłce się zabawiam nie zauważyłam czegoś niepokojącego.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

I prawidłowo .U nas ma być Dennis,ale czy Dennis zostanie Dennisem tego nie wiem na 100%.Póki co nikt jeszcze nie wie o naszym wyborze i tak zostanie tak długo,jak się da.A teściowa też pewnie będzie coś gadała znając życie.Jednak ja mam to gdzieś
Ta piłka fajna rzecz. Tyle że jak się szyjka skrac to jest nie wskazana, wiec najpierw trzeba skonsultować to z lekarzem.

Heh..... każda teściowa chyba taka sama
Jak my zaczeliśmy wymyślać imiona to tylko kręciła nosem to imie jest niemieckie, a to żydowskie, a to takie i owakie.......
a jak się okazało te imiona które jej się podobały też miały pochodzenie takie których by ona nie chciała
Mnie tam nie obchodzi pochodzenie, ważne żeby nam się podobało i żeby np dziecku krzywdy nie wyrządzić jakimś bardzo wymyślnym.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:58   #754
addicted to wizaz
Zadomowienie

Mmonika - przepraszam że tak późno, ale różowe gratulacje
gooha - wczoraj odwoziliśmy teściową do domu i tak się złozyło, że musieliśmy po coś na chwilę zajrzeć do ich mieszkania (3 piętro bez windy). Teściowa się zmartwiła czy dam radę wejść, to jej przypomniałam, że przecież całą pierwszą ciążę tak wchodziłam
Fajny masz brzucholek
kesita - witamy ponownie, co do dźwigania to jeżeli nie ma przeciwwskazań lekarskich, to można nosić - oczywiście bez przesady
filka - rok

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
2. Z tego co wiem, to fotelik ten pierwszy nie starcza na 12 miesięcy tylko na ok 7-8 miesięcy, potem trzeba kupić większy.
Nam wystarczył na 8 miesięcy
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:58   #755
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Wczoraj teściowa dowiedziała się, że będzie wnuczka (nie mam z nią za dobrych kontaktów, więc za wiele i za często z nią nie rozmawiam), to chciała "wymusic" na nas, żeby córka miała na imię Michalinka (mój mąż ma na imię Michał, a że jej córka i ja mamy tak samo na imię, to na mnie mówiła dla odróżnienia własnie Michalinka). Niestety akurat w kwestii imienia teściowa nie ma nic do powiedzenia.
kurcze co za teściowa... Jasne, bo ona chce to Wy tak dacie na imię... Niech sobie spłodzi dziecko i jak będzie dziewczynka to tak nazwie...

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
pewnie masz racje bo chociaz producenci pisza ok 12 m przy fotelikach to patrzac na ebay to ludzie sprzedaja po 7m

ale w takim razie skoro na gondolach pisza 6m to moze sie okazac np 4
Jeszcze nie spotkałam nikogo, kto woziłby dziecko w tym pierwszym foteliku 12 miesięcy... Zależy to jakie dziecko jest duże, ale generalnie 6-7 miesiąc i już są przesiadki do większych fotelików.
A z gondolką to też różnie bywa. Jedni przesadzają po 4 miesiącu a mam koleżankę, która dopiero teraz, jak dziecko ma 8 miesięcy przesadziła małą.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:00   #756
aldii
Zakorzenienie

Youyou dziekuje
Wiesz, MadzikUK jest na wyspach, wiec moze tam sa inne przepisy niz u nas.Bo w PL ciezarna NIE MOZE pracowac w h nocnych.
MadzikUK na ebau sa takie gondole JANE.
Ale mimo wszystko foteliki sa bezpieczniejsze od takiej gondoli.Juz kilka razy wkejalam link do testow na ten temat.Ale wklejam jeszcze raz : http://fotelik.info/pl/art/gondola_czy_fotelik_samoc hodowy,17.html

Kocurazab przepiekna z Was para
Zebra
Pysiamn cos czuje, ze dzis bedziemy mialy nowy przepis do kolekcji;D
Filka mi tez sie wydaje, ze powinnas jechac do lekarza
Fleurdelacour z tego co wiem to gondola quinny nie nadaje sie do auta, bo nie ma w sobie dodatkowych pasow.Z pewnoscia nadaja sie te Jane i jest ich masa na ebayu.Co do pkt.6 to moze i prawne, ale niebezpieczne W czasie wypadku, dziecko siedzace u kogos na kolanach, uderza z sila liczona w TONACH !!
Kamyku to fajnie trafiliscie z imieniem

Wlasnie wrocilam z SR.Fajnie bylo.Naj[ierw cwiczenia, a pozniej wyklad o ciazy i porodzie No i oczywiscie wszystkie lutowe z SR beda mialy... chlopcow jakies fatum z tym lutym...
Stary 2009-11-03, 13:01   #757
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Ta piłka fajna rzecz. Tyle że jak się szyjka skrac to jest nie wskazana, wiec najpierw trzeba skonsultować to z lekarzem.

No też o tym pisałam wcześniej.
Stary 2009-11-03, 13:05   #758
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
No też o tym pisałam wcześniej.
Ups.. przepraszam przeoczyłam

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-11-03, 13:10   #759
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Zeberko No faktycznie rozni sie tym ze twoj ma pojemniki na mleko. Ale ja zostane przy tym sprzedwcy bo od niego bede zamawiac duzo innych akcesoriow wiec wole zrobic jedno duze zamowieni od jednego niz kazdemu za przesylke placic. Ja tez uwazam ze to dobry zakup i warto go miec juz w szpitalu. Ja wiekszosc rzeczy w sumie prawie wszystkie mam zamiar na allegro kupic, juz nawet mam znalezione wszystkie i to tylko od 2 sprzedawcow

A jezeli chodzi o te skurcze to nie ja je mam, inna z dziewczyn o nich pisala, Filka chyba......U mnie jest jak najbardziej wszystko w porzadku
gosbaj ja też planuję zakup okołoporodowych rzeczy itp na Allegro u jednego sprzedawcy, już sobie dodałam do ulubionych dwóch które dziewczyny podawały, a Ty masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę?

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość

Wlasnie wrocilam z SR.Fajnie bylo.Naj[ierw cwiczenia, a pozniej wyklad o ciazy i porodzie No i oczywiscie wszystkie lutowe z SR beda mialy... chlopcow jakies fatum z tym lutym...

my zaczynamy SR w ten piątek, to zobaczymy czy u nas też takie lutowe męskie fatum

Agape007 a co do teściowej to , jak chce mieć Michalinkę to niech sobie spłodzi
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:10   #760
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
mnie tam nie obchodzi pochodzenie, ważne żeby nam się podobało i żeby np dziecku krzywdy nie wyrządzić jakimś bardzo wymyślnym.
Własnie.... Mojej bratowej podoba się imię Hipolit... Mam jednak nadzieję, że brat nie dopuści do tego, żeby syn miał tak na imię....

Cytat:
kurcze co za teściowa... Jasne, bo ona chce to Wy tak dacie na imię... Niech sobie spłodzi dziecko i jak będzie dziewczynka to tak nazwie...

Apropo teściowej, to powiem Wam jeszcze jeden skecz.
Z teściową mieszka jej córka z rodziną, która ma 2 córki. Wczoraj byliśmy tam na obiedzie i w pewnym momencie podchodzi teściowa z reklamówką i mówi:
"jest tu cała reklamówka butów, którą oni (w sensie jej córka) chcą wyrzucic - zostawic je dla was???? No myślałam, że jej
Po pierwsze stac nas na buty dla dziecka, a po drugie moje dziecko nie będzie nosiło po innym dziecku butów - z wiadomych względów.
I tak jej powiedziałam....

Stary 2009-11-03, 13:11   #761
patinka_
Zakorzenienie

w tym artykule co przytoczyła aldii pisze, że "Jak podaje większość producentów i pediatrów, nie zaleca się noworodkom używania fotelików dla niemowląt dłużej niż 2 godziny dziennie." czyli mam rozumieć, że tylko dziecko do 1 miesiąca nie można wozić dłużej niż 2h, a większe już może? no bo tak pisze...
Stary 2009-11-03, 13:18   #762
gooha3
Zadomowienie

ide gotować zupkę bo dzidziuś woła jeść!!!

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-11-03, 13:19   #763
pysiamn
Zakorzenienie

Ale szalejecie

Cytat:
No więc jak juz Kubuś potrafi mówic Jula to chyba nie może byc już inaczej, co??
Zobaczymy ja się smieje że zawsze dla ułatwienie Julkę można zamienić na Julka

Cytat:

Wyniki badań, na szczeście dobre. Jutro ide do lekarza, już nie mogę się doczekać na usg.
Ciekawość już mnie zżera kto tam w brzuszku siedzi.
Nas też...to trzymamy kciuki za wizytę i USG

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość

Pysiu brzusio slodki U Ciebie pepuszek robi za buzke, a u mnie za nosek

Cytat:
A jak wygladaja kotlety siekane??
Zaraz wstawię fotke

Cytat:
No to ja się znowu pochwale moim brzusiem
Początek 25 tyg
ccudny
Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość

Zapomniałam Wam napisać, że ostatnio się okazało, że ja miałam mieć na imię Paulinka, tylko tata się nie zgodził... I zupełnie nieświadomie z mężem wybraliśmy to imię dla naszej córeczki...
fajnie

Cytat:
pysiamn biedna jesteś z tą głową... My mięliśmy dla chłopca wybrane imiona Paweł Rafał, tak mają na imię nasi bracia, nikt się nie burzył, że tak samo...
Ale u nas nikt by się nie oburzył....tylko często z mamami czy ciotkami mówimo o rodzeństwie przez telefon itp...
i jak nazwali bysmy jak naszych braci to nie będzie wiadomo o kogo chodzi chciałabym tego uniknąc

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Pysiamn cos czuje, ze dzis bedziemy mialy nowy przepis do kolekcji;D
Jak chcecie to możecie meć

Cytat:
hihi a to ciekawostka

A mamy grudniowe mają za to prawie same dziewczynki

Aaaa miałam dać przepis na siekane kotlety
Sami je tak zawaliśmy, bo nie znam nazwy ?

To fajna wercja obiadowa kotletów...są fajnie w smaku, mięciutkie...łatwe a zawsze to coś innego

Kotlety siekane

skłaniki:
pierś z kurczaka/indyka
maka
2 jajka
papryka czerwona
1-2 duża cebula
zółty ser -starty (ja nie scieram tylko wrzucam do blendera i robią się wiórki takie jak na pizze jest szybciej)

Mięso pociąć w małą kosteczkę, doprawić do smaku np przyprawą knorr złocistą do kurczaka.
Na patelni z oliwą poddusić posiekaną drobno cebulkę i paprykę, dodać do mięsa, wsypać do tego dwie garści zmielonego/startego złótego sera( ja mialam hit z ryk) dodać jajka, i mąkę w ilości "na oko" razem powinna wyjść papa coś jak gęste ciasto bardziej niż racuchy taka papa.

Smażyć na oliwie z oliwek jak racychy aż się zarumieni.

Podane z marchewką z groszkiem

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-03 o 13:27
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:20   #764
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Agape007 a co do teściowej to , jak chce mieć Michalinkę to niech sobie spłodzi
Hahahaha, ona się przyzwyczaiła, że ma dużo do powiedzenia w kwestii wychowania 2 wnuczek od córki i może myślała, że u nas też będzie mogła sobie pozwolic na "jej mądre i cenne rady". Niestety tu się kobiecina myli.

Stary 2009-11-03, 13:24   #765
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
w tym artykule co przytoczyła aldii pisze, że "Jak podaje większość producentów i pediatrów, nie zaleca się noworodkom używania fotelików dla niemowląt dłużej niż 2 godziny dziennie." czyli mam rozumieć, że tylko dziecko do 1 miesiąca nie można wozić dłużej niż 2h, a większe już może? no bo tak pisze...
No ja też tak to zrozumiałam...
Stary 2009-11-03, 13:25   #766
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:

Apropo teściowej, to powiem Wam jeszcze jeden skecz.
Z teściową mieszka jej córka z rodziną, która ma 2 córki. Wczoraj byliśmy tam na obiedzie i w pewnym momencie podchodzi teściowa z reklamówką i mówi:
"jest tu cała reklamówka butów, którą oni (w sensie jej córka) chcą wyrzucic - zostawic je dla was???? No myślałam, że jej
Po pierwsze stac nas na buty dla dziecka, a po drugie moje dziecko nie będzie nosiło po innym dziecku butów - z wiadomych względów.
I tak jej powiedziałam....

I bardzo dobrze jej powiedziałaś.Dziecko nie powinno nosić butów po starszym bracie,kuzynie czy jakimś tam innym dziecku.To ona nie wiedziała o tym ??
Stary 2009-11-03, 13:28   #767
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
************************* *
Aaaaa miała mzapytać Kancia wybraliście już imię dla maluszka? bo ja mam problem ....z imieniem dla chlopca ;/ chcemy być przygotowani na ew. niespodziankę i zaplanować tez imię dla ew siurka ....myslelismy o Dawidzie ...ale sama nie wiem...brakuje mi koncepcji
Mi podoba się tylko Jakub i Michał ....już nawet myślałam i Michałku juniorze...ale maż mówi że to bez sensu
Na 99% zostanie Tomasz, to jest kompromis między moimi typami a męża.

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
mi się jeszcze podoba imie Tomasz

Cytat:
witamy spowrotem

oj ..... można tak bujać na rękach w ciąży???
Ile synek ma lat/ miesięcy?? bo na pewno troche już waży.
Mi nawet 6 miesięcznego bsiostrzeńca nie pozwalają brać na ręce że za ciężki jest.
Domyślam się że jak się ma już dziecko to jest trudniej w ciąży, ale trzeba się oszczędzać. Moja siostra będąc w drugiej ciąży bardzo tego przestrzegałą, aby nie brać pierwszego dziecka na ręce.
czasem się nie da nie brać dziecka na ręce, muszę małego włożyc do wózka, do wanny, podnieśc na kibelek
jednak ja od samego początku dzwigam i jak na razie jest super ok

a mój suchar ma 27 mcy i wazy 11 kg

Cytat:
Jeszcze nie spotkałam nikogo, kto woziłby dziecko w tym pierwszym foteliku 12 miesięcy... Zależy to jakie dziecko jest duże, ale generalnie 6-7 miesiąc i już są przesiadki do większych fotelików.
A z gondolką to też różnie bywa. Jedni przesadzają po 4 miesiącu a mam koleżankę, która dopiero teraz, jak dziecko ma 8 miesięcy przesadziła małą.

własnie odnosząc się do postu wyżej mój mikrob jeżdził do 12 mca w małym foteliku ale na zmianę z dużym fotelem. Mały fotelik jest wygodniejszy bo moglismy wziać synka na zakupy nie wyciagając go z fotelika.

u mnie nadal wiercą i tak pewnie przez najbliższe kilka tygodni. Najlepsze jest to, ze wiercą w porze drzemki Adriana szlag człowieka trafia.
Dzidzia nadal leniwa strasznie
Stary 2009-11-03, 13:30   #768
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
gosbaj ja też planuję zakup okołoporodowych rzeczy itp na Allegro u jednego sprzedawcy, już sobie dodałam do ulubionych dwóch które dziewczyny podawały, a Ty masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę?
Sprawdzonego nie mam bo do tej pory kupowalam pojedyncze rzeczy i to raczej grubsze a nie akcesoria. Ale ja planuje kupic od sprzedawcy DlaDzidziusia. Ceny ma ciekawe, ma same pozytywy i super sprzedawce. No i ma jak dla mnie wszystko czego potrzebuje dla maluszka do karmienia i dla mnie do szpitala.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:32   #769
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Hahahaha, ona się przyzwyczaiła, że ma dużo do powiedzenia w kwestii wychowania 2 wnuczek od córki i może myślała, że u nas też będzie mogła sobie pozwolic na "jej mądre i cenne rady". Niestety tu się kobiecina myli.
świetna teściowa... nie ma co...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:32   #770
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
I bardzo dobrze jej powiedziałaś.Dziecko nie powinno nosić butów po starszym bracie,kuzynie czy jakimś tam innym dziecku.To ona nie wiedziała o tym ??
Ach, na moją teściowa szkoda mi jest słów...
Nie wiem czy oni o tym nie wiedzą, ale tam jest tak, że młodsza nosi wszystko po starszej córce - buty także. A problem w tym że strasza musi nosic buty ortopedyczne....

Stary 2009-11-03, 13:38   #771
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ja mam całkiem fajnych teściów...
W miarę...
Ostatnio musiałam zabrać do domu okropne prześcieradełka z flaneli w obrzydliwy wzorek, bo teściowa twierdziła, że przecież pod kołderką i tak nie widać...
Powiedziałam mężowi, że potnę sobie na ściereczki albo pieluszki...
Przecież nie dam tego do mojej cudnej pościeli...
Stary 2009-11-03, 13:42   #772
aldii
Zakorzenienie

Pysiamn dziekuje za przepis - juz zanotowalam
Stary 2009-11-03, 13:43   #773
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Ostatnio musiałam zabrać do domu okropne prześcieradełka z flaneli w obrzydliwy wzorek, bo teściowa twierdziła, że przecież pod kołderką i tak nie widać...
Powiedziałam mężowi, że potnę sobie na ściereczki albo pieluszki...
Przecież nie dam tego do mojej cudnej pościeli...
Ja nie wiem, ale ludzie "starszej daty" to chyba mają jeszcze w pamięci czasy, w których ciężko było wszystko dostac i teraz zbierają wszystko, co może się jeszcze przydac....

Ja z kolei czekam na chwilę, aż otrzymam w spadku kaftaniki i sukienki po moim mężu i jego siostrze - oczywiście od tesciowej (i tu dla śmiechu napisze, że tamte wnuczki nosiły te ciuszki... ).
Ale chyba przestanę już opisywac teściową, bo to nie o niej przeciez jest wątek....

Stary 2009-11-03, 13:44   #774
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
u mnie nadal wiercą i tak pewnie przez najbliższe kilka tygodni. Najlepsze jest to, ze wiercą w porze drzemki Adriana szlag człowieka trafia.
ja mam dziś wolne od wiercenia , znowu jutro będzie łomot
a dzidziuś napewno spi i lada moment się obudzi

idę na kawę do teściowej tak samemu to niebardzo pić
moja tesciowa jak narazie jest do wytrzymania ,
jedynie wkurza mnie jak coś kupię dla Małej to mówi że po co tak wcześnie kupować ,jak tyle czasu jeszcze jest ... no rzeczywiście dużo czasu

Zuzia 27.01.2010

Zębole

Edytowane przez ula 87
Czas edycji: 2009-11-03 o 13:47
Stary 2009-11-03, 13:44   #775
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Na 99% zostanie Tomasz, to jest kompromis między moimi typami a męża.
Cudne imię
Wprawdzie patrzę na nie przez pryzmat mojego brata, ale wg mnie jest sliczne

Cytat:
czasem się nie da nie brać dziecka na ręce, muszę małego włożyc do wózka, do wanny, podnieśc na kibelek
jednak ja od samego początku dzwigam i jak na razie jest super ok

a mój suchar ma 27 mcy i wazy 11 kg
Ja też unikam tego...Kuba wlasciwie sam się nie ładuje wie ja mama na rączki nie berze, ale czasem muszę go dzwignąć włądciwie to tylko w jednej sytuacji....jak sadzam go na fotelik...chociaż ostatnio zdjełam fotelik do karmienia z krzesła i jest taki stojący na podłodze...wyeliminowałam noszenie i podnoszenie na maxa
Do wanyy i z wanny dzwiga ubę mąż...w koncu kuba to 15kg

Cytat:
Może ma takie dni...teraz bardzo intensywnie rośnie więc może sobie śpiiii
Ja też miałam kilka takich spokojniejszych dni...

Ale od wczoraj Pysiolinka daje czadu...

Aldii nie ma za co...smacznego :P naprawdę to fajana urozmaicona wersja kotlecików polecam
Agape...może masz rację...moja teściowa w wkacje wyciagneła wory ze strycha u dziadka bo tam ubranka po jej synach
A mój mąż ma już 3o na karku
Wyprała wszystko i posortowała....powiedział a, że wie że część sie nie nadaje, ale niektóre są slicznei niezniszczone ........
może były śliczne ale 30 lat temu jak był kryzys i nic nie było w sklepach

Ehhhhh teściowa...za jakies 1,5 h tu wparuje.... i będzie pewnie do wieczora, bo nie odpuści aż M. nie wroci z pracy ;/
Modlę się by był jak najszybciej
Dobrze że nie jestem sama i jest Kubuś...

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-03 o 13:50
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:46   #776
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
ja mam dziś wolne od wiercenia , znowu jutro będzie łomot
Współczuję Wam z tym wierceniem. Ja chyba tego nie zniosłabym. W ciąży bardzo mocno przeszkadza mi hałas....

Jejku, ale mam dziś pakmana.... A do obiadu jeszcze daleko...

Stary 2009-11-03, 13:48   #777
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Sprawdzonego nie mam bo do tej pory kupowalam pojedyncze rzeczy i to raczej grubsze a nie akcesoria. Ale ja planuje kupic od sprzedawcy DlaDzidziusia. Ceny ma ciekawe, ma same pozytywy i super sprzedawce. No i ma jak dla mnie wszystko czego potrzebuje dla maluszka do karmienia i dla mnie do szpitala.
dziękuję dodałam do ulubionych sprzedających i jak będe zamawiac to sobie porównam ceny

Co do ruchów dzidzi to mój Filip też jest spokojny, dziś w nocy wyjątkowo go czułam dłużej, ale nie kopniaki tylko takie puknięcia po bokach, a tak to jest baaardzo leniwy.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:49   #778
ula 87
Zadomowienie

brzusi przestał rwać
proszę mi tu za duzo nie napisać , bo jak wróce z kawy to będe mieć dużo nadrabiania

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-03, 13:50   #779
pliwa
Raczkowanie

GG do pliwa

temat teściowych to dla mnie jak woda na młyn...
ale ćśśśś , bo znowu złapią mnie skórcze, a dziś już kilka razy mi się macica napinała, bezboleśnie, ale jednak...
... nie wiem o co chodzi.

w stosunku do teściowych trzeba być twardym... ja do dziś nie lubię tej babci, która była teściową jak z kawałów w stosunku do mojej mamy, jako dziecko strasznie tego niecierpiałam i pamiętam wszystko do dziś i do tego moja biedna mama nie potrafiła się przed tym obronić...
Także ja teraz nie dam sobie w kaszę dmuchać!
Stary 2009-11-03, 13:52   #780
Kancia
Zakorzenienie

Pysia no mi w sumie też najbardziej pasuje po tych 24 tygodniach myslenia i zastanawiania się Także będzie Tomasz

może dzidek ma takie dzien ale to stresujące wolę jak wali po pęcherzu juz nigdy nie bede narzekać, ze za mocno kopie

ed: mam ochotę na pączka ale nie mogę

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-11-03 o 13:53
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości