|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Kachula GRATULACJE
Brombi Izę sadzałam tzn na poczatku mała lezała tak jak skończyła jakieś 2,5 miesiąca Malina ja piłam rozpuszczalna i z mlekiem nie pamiętam która pytała czy piszemy o siusianiu w trakcie zmiany pieluchy - żeby tylko siusiu sie zdarzyło
|
|
|
|
#1832 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie co ja miałam napisać ![]() Gratulacje Kachulko, dużo zdrówka dla Ciebie i Małego Swoją droga to kawał chłopa z niego
|
|
#1835 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje Kachula
|
|
|
|
#1836 | ||
|
Rozeznanie
|
Kachula GRATULACJE
![]() ![]() ![]() Cytat:
. W zdecydowanej większości przypadków płuca są już dojrzałe i jak tylko dziecku się zachce to może wyjść, ale czasami to wychodzenie trwa nawet do 42 tygodnia![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pietrusia, gratuluję kolejnego tygodnia ![]()
|
|
#1838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czy Wam dzisiaj dobrze wizaż chodzi? I normalnie pokazuje avatarki?
|
|
|
#1839 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Nawet nie marze by was nadrobić.....zajrzałam tylko na liste rozpakowanych i widzę, że jest was coraza więcej ![]() Jestem totalnie nie w temacie bo dopiero co wyszłam ze szpitala ale gratuluje ogromnie wszystkim szczęśliwym mamusiom! Szczególne pozdrowionka dla Brombi, która mnie wspierała dobrym słówkiem Ja mam na razie przepustke do piatku tak więc wpadam w wir pracy. Najpierw pranko poszpitalne by w razie czego mieć znowu na pójście czyste rzeczy a zaraz potem cd pranka dla małej. Oj będę mieć pracowite 3 dni, ale postaram się do was zaglądać Buziaki!
|
#1840 |
|
Raczkowanie
|
Kachula ogromne gratulacje!!! Na reszcie się doczekałaś
Czekamy na relacje U nas wszystko w porządku, leci 34 tydzień, czuję się dobrze, odkąd zaczęłam brać magnez to nawet nogi mi nie bolą, tylko dłonie trochę puchną. W tym tygodniu chcę wszystko zamówić dla siebie i maluszka, żeby całość już grzecznie czekała
|
|
|
|
#1841 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawdę współczuję Ci tych problemów z nerkami i konieczności pobytu w szpitalu... Ale to już niedługo i wszystkie problemy i ciążowe bolączki miną i będzie już sama radość Pozdrawiam serdecznie
|
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
kolanosia- witaj
Cytat:
Pietrusia- gratki z 39 tygodnia Wróciłam z zakupów i nabyłam stanik do karmienia, uff, wreszcie! taki zwykły, biały, ale nie jest najgorszy ![]() Kupiłam też kolorowanki i kredki bambino dla synka koleżanki i siostrzenicy TZa, zaczynam kompletować prezenty na gwiazdkę,bo potem nie będzie kiedy kupować, bo z małą to nie będę chciałasię włóczyć po centrach handlowych. I chyba już przestanę jeździć autem, przez brzuch strasznie ciężko mi się manewruje mam teraz baaardzo wysoko brzuch, wchodzi mi pod żebra i jest to troszkę niewygodne w aucie
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Wtajemniczenie
|
witaj Kolanosia
u nas mały ma wysypkę na czole ciekawe dlaczego - jutro będzie połozna to muszę dopytac i musi mi pokazac masowanie brzuszka - mały ma problemy, znowu sie zacznie jedzenie tylko gotowanego mięsa i bułek wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ale co tam dam radę jak raz dałam to i teraz damwłasnie stram sie przestudiować "pierwszy rok życia dziecka" - poradnik tzn tylko pierwszy miesiąc teraz |
|
|
|
#1844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz niedlugo bediesz smigala w pelnej formie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tez mam ta ksiazke Ja bylm dzisiaj u fryzjera ![]() Kasiu wielkie gratulacje!!
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza na forum
|
#1846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyspieszania porodu nie planuję, bo to jak widać nie zawsze to skutkuje. Za tydzień mam wizytę, mam nadzieję, że ostatnią A potem leżę i czekam...![]() Kolanosia witaj! Fajnie że chociaż na kilka dni Cię wypuścili. Jak tam tofik i Twoje nerki? Długo będziesz jeszcze w tym szpitalu?
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje kolejnym rozdwojonym Mamusiom!
![]() Pytanko wlasnie do Was- kosmetyki do pielegnacji jakich firm sie u Was najbardziej sprawdzaja? czy stosujecie serie? mnie kolezanka doradzila do kapieli emolium lub balneum (emulsja) i cetafphil md zamiast oliwki. ale czy to nie sa raczej preparaty lecznicze a nie do pielegnacji?? a do noska polecacie fride, sopelek, czy po prostu gruszke??
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2009-11-03 o 19:57 |
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Bo największe gaduły obecnie zajęte
albo w szpitalu
|
#1849 |
|
Raczkowanie
|
Ja leże w łóżku zjadłam troszkę frytek z ketchupem i solą,popiłam herbatką i położe się do łóżka.Oglądam tv mała wojuje u babci w pokoju ![]() : brzydal: .Odezwę się jutro rano koło 9-10,bo ostatnio coś wstaje o tej godzinie.Już niemogę się doczekać tej paczki od kuzynki hi hi hi.Bo mają być ciuszki dla Wiktora i dla Nikolki.Już chcę urodzic mały tak wiję się po samym dole ja już mam dosyć.Uciekam sie położyć jutro zajrze do was kochane.Jak któras ma numer z orange to niech poda mi to w razie czego bedę pisać do tej osoby bo narazie niemam nic jeszcze na karcie.
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Paczka a masz ty liste z tel w ogole??
|
#1851 | ||
|
Raczkowanie
|
Kasiula gatuluję Ci z całego serduszka, strasznie się cieszę i zazdrasczam, ze możesz juz tulić swojego tak bardzo wyczekiwanego synusia
Cytat:
Cytat:
Ja mam to samo z moją mamą, dzwoni do mnie rano i wieczorem i pyta jak się czuję i chyba dzisiaj przesadziłam, bo trochę do niej skoczyłam. Staram się ją zrozumeć, że sę martwi, ale niech ona postawi sie tez na moim miejscu.Nie jest jedyną osobą, która wydzwania, tylko, że od innych to ja już nie odbieram telefonu ![]()
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama tez codziennie dzwoni
ale mi tam nie przeszkadza jak to mama lub siostra.. i przy okazji jestem na bierzaco w rodzinnych plotkach![]() np dzis sie dowiedzialam ze brat mojego szwagra bedzie tata a maz kuzynki lezy w szpitalu bo dostal kose w plecy takie slodkie newsy rodzinne..
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
Kasia Gratulacje !!!!!
![]() ![]() ja byłam na wizycie wczoraj i jak zwykle wszystko książkowo, wyniki idealne, nic się nie skraca ani nie rozwiera heh, w sumie to liczyłam że już zacznie, bo słyszałam że niby wcześniej szyjka się skraca. teraz mam co dwa tygodnie ginkę
|
|
#1854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale głowa do góry. Jak by nie było już jesteśmy bardzo blisko końca ![]() W sumie jestem ostatnio w takim stanie, że mam całkiem gdzieś jaki to jest ból itd. Ja chcę żeby się to już zaczęło. To tak jak czekać na egzamin, nawet jeśli się czegoś nie wie, to przynajmniej człowiek się jakoś uspokaja, kiedy już siedzi i ma przed nosem pytania... Cytat:
Cytat:
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-03 o 21:04 |
|||
|
|
|
#1855 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale pewnie sama zrozumiem jej zachowanie, jak już będę miała Córkę na zewnątrz i dopiero zaznam co to matczyna nadopiekuńczość ![]() jak to kosę w plecy?? ![]() właśnie ![]() asioczka- witaj, coś się rzadko odzywasz ![]() Cytat:
pozazdrościć
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-11-03 o 21:10 |
||
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia no bil sie podobno z jakims facetem pod barem.. ale maz mojej kuzynki to w ogole nie za ciekawy jest choc nie zycze mu zle..
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wi3eczór Mamuśki
![]() Ale cichutko u Nas ,to jest jakeis rtakie -NIEMOZLIWE ![]() Mykam do óźia ,wpadne jutro z rańca Dobronioc Kolorowych Senków
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już zmykam spać
|
#1859 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No bardzo cichutko się zrobilo....
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() niby to mile że sie wszyscy przejmują, ale bywa męczące. Ale wiecie to już koncówka, potem się nawet pies z kulawą nogą nie zapyta o nas, a wszyscy będą skupiać uwagę tylko na dzidziolkach.
|
|
|
#1860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Kończąca nocną zmianę pozdrawia Brzuchatki Zaraz zaczynam dzienną zmianę ![]() Cytat:
Przepraszam, że Cię tak zaniedbałam przez ostatni tydzień, ale sama rozumiesz, skończyła się beztroska ciąża a zaczęły obowiązki mamusiowe ![]() Cytat:
Co do noska, to ja mam gruszkę, ale Mały nie ma katarku, tylko kilka smarków mu wyciągnęłam tym ![]() Jak będzie miał katar, to dopiero będę wiedzieć czy gruszka się sprawdza, ale skłaniam się ku zakupowi fridy. I gruszka powinna być cała gumowa, bo niektóre mają plastikowe końcówki, za twarde, można zrobić nimi krzywdę dziecku. Prowadzenie mleczarni idzie coraz lepiej, gorzej z odpoczywaniem ![]() Cytat:
A mąż ostatnio mówi do mnie :"Księżniczko" ![]() Dziewczyny, muszę kupić 4 rzeczy dla Filippona, ale chcę podzielić wydatki na ten miesiąc i następny i teraz nie wiem co mam kupić najpierw a co potem ![]() Teraz kupić karuzelkę i matę edukacyjną, a w grudniu leżaczek i chustę ![]() Czy w jakiejś innej konfiguracji ? Jak zwykle kompletnie zielona jestem w temacie, a jak zaczynam coś czytać na te temat to zasypiam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mam teraz baaardzo wysoko brzuch, wchodzi mi pod żebra i jest to troszkę niewygodne w aucie 

,to jest jakeis rtakie -NIEMOZLIWE