|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Kachula - gratulacje
ja też już chcę! wczoraj z TZ powalczyliśmy i co??? NIC skurcze miałam przez godzinkę i potem cisza, zacznę dziś myć podłogi na kolanach i okna
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Super wieści
gratulacje Kasiu!!!! ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#1803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale bez sensu moja ginka mnie straszyła,że nie wytrwam do kolejnej wizyty (jutrzejszej), a tu proszę, zero skurczów, wszystko się uspokoiło. I teraz zaczyna mi sie już dłużyć.
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula Garuluje
Jeku już jest mega rozdwajanie juz niedługo będziemy My grudniowe a gdzie Gucia ?ciekawe co tam u Niej .
|
#1805 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To by sie niektore mamy zdziwily, bo pakuja dzieci do takich lezaczkow bez zastanowienia na pare godzinek ![]() Cytat:
Cytat:
Ja doszlam do siebie wlasciwie 2-3 dni po porodzie...tylko blada jestem jak sciana po tych 2 miesiacach w domu... A ty jak sie czujesz? Cytat:
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-11-03 o 11:21 |
||||
|
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
Gratulacje dla Kachulki
|
#1807 | |
|
Raczkowanie
|
Ślicznie oboje wyglądacie
Cytat:
![]() Ja też nienawidzę reklam świątecznych od początku listopada ![]() Gratulacje dla Kasi Ja dzisiaj spałam nawet dobrze, wczoraj cały dzień delikatne skurcze, ale dzisiaj jak na razie spokój ![]() U mnie zaczęły się już telefony i sms "mamy już gratulować?" - masakra ![]() Aha kochane powiedzcie mi, czy ciąże za donoszoną uważa się po skończeniu 38 tygodnia czy w trakcie trwania 38 tygodnia?
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html Edytowane przez Ravenne Czas edycji: 2009-11-03 o 11:26 |
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
e dziewczyny nie ma tragedii z tymi reklamami swiatecznymi.. pamietam ze w uk juz we wrzesniu zaczynaly sie zmieniac w sklepach dekoracje na swiateczne
to dopiero jest miazga
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula ogromne gratulacje
Ja tez chce miec juz niunie przy sobie
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() U mnie samopoczucie sie nawet poprawilo, ale teraz z kolei martwie sie o ta swinska grype, bo dwie osoby u nas w szpitalu przyjeli i leza na zakaźnym. Podobno lekarze nei wiedzieli nawet jak sie zachowac czy zakladac maski czy co. Porazka normlanie. Tz zakazalam, ze ma po pracy nigdzie nie wychodzic z domu, nie podchodzic do ludzi i chyba mu kaze kupic maske w aptece, bo sie tak martwie strasznie ![]() KACHULA gratulacje Mateuszek jeszcze wiekszy niz przewidywali![]() Podobno w Rossmanie jak sie kupi 3 paczki pampersow to dostaje sie jakas zabawke z Fischer Price za 79 zl
|
|
|
|
#1811 |
|
Raczkowanie
|
KACHULKA NAJGORĘTSZE GRATULACJE W KOŃCU SIĘ DOCZEKAŁAŚ SWOJEGO SŁONECZKA ![]() a ja dzisiaj trochę doła łapię, będę miała dzisiaj na pewno mocno nieprzyjemną sytuację, na co oczywiście nie mam ochoty, ale trudno - trzeba z podniesionym czołem znosić różne rzeczy
|
#1812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba musze znowu stanąć przy desce do prasowania...
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Kachuli
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia co u Ciebie?
|
|
#1815 |
|
Rozeznanie
|
Serdeczne gratulacje dla Kachulki!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Ja sie ostatnio nie odzywam bo znowu zabiegana jestem i wzięłam się na całego za pisanie pracy mgr. Lepiej późno niż wcale... Zaczynamy dzisiaj 34 tydzień. Też się zastanawiam kiedy ciaże uznaje sie za donoszoną, słyszałam że po skończeniu 37 tc ![]() Poza tym u nas wszystko w porządku i oby tak dalej. Buziaki dla wszystkich!!!!
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje dla Kachulki !!!!!!!!!
|
|
|
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
Kachula, najserdeczniejsze gratulacje
W końcu i Ty się doczekałaś na swój Skarb
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane za troskę
Ja póki co w dwupaku, w nocy nic się nie działo, tylko młoda trochę się rozpychała ![]() A tak to wczoraj czułam się makabrycznie i krążyłam między łóżkiem a tronem i nie miałam najmniejszej ochoty na nic. A dziś jakaś taka przymulona jestem. Niby spałam dobrze, obudziłam się już o 8, ale jakoś nie chciało mi się wstawać i tak przeleżałam do 11 I też niby jestem głodna, ale nie mam na nic ochoty...A co do znaków na niebie i ziemi jest ich ostatnio tak dużo, że już w nie nie wierzę ![]()
|
#1819 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Kachulka wielkie gratulacje!!!! Szybko wracaj do domku i sprawozdanie ze zdjęciami poprosimy !!Ja wczoraj od ok 9 wieczorem do 4 rano miałam skurcze - i jak już w końcu dolizyłam do takich co 6min przez godz to one zaczeły słbnąć aż w końcu usnełam :confuse d: no i teraz odsypiałam właśnie zaległości niektóre były baardzo bolesne ale jakoś nie pędziłam do szpitala bo czułam, że to jeszcze nie to![]() mam nadzieję, że dziś w nocy akcja rozkręci się na dobre i w że w końcu wyląduje na pordówce... milego dzionka, papa |
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam u Katariny?
![]() Zahario, a jak u was? Mam nadzieję, że przez wstrząsy na Morzu Jońskim nie mieliście dużych problemów ![]()
|
#1821 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulować zawsze można hehe Mnie najbardziej denerwuje moja mamuśka, która codziennie wydzwania i panikę sieje, czy już właśnie rodzę To jej powiedziałam, że i tak dowie się jak już urodzę, bo na pewno nie będę chciała tłumu przed porodówką! Oczywiście strzeliła focha że wredna córka jestem![]() A z ciążą donoszoną, to wydaje mi się że jak jest skończony 37 tydz i początek 38, ale czy na pewno to ![]() Cytat:
Domi- dobrze, że samopoczucie już lepsze Cytat:
oby jednak nie była aż tak nieprzyjemna! Cytat:
![]() Patrząc na statystyki rozpakowanych chłopców- to faktycznie tak jest w życiu, że dziewczynki wolą poczekać, a chłopcy to fruu, takie szybkie Bile
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-11-03 o 12:28 |
||||
|
|
|
#1822 |
|
Raczkowanie
|
co do "donoszenia, Elu, to to jest dwa tygodnie przed terminem - czyli skończony 38 tc
![]() A co do nieprzyjemnej sytuacji - to chyba nie bedzie ani nieprzyjemnej, ani też przyjemnej (SR mam niby dzisiaj) - gardło mnie rozbolało i mam lekką gorączkę to chyba z domu się nigdzie w koncu nie ruszę... a to akurat dobrze i niedobrze. Dzisiaj mamy na SR o karmieniu piersią... a jak potem nie będę wiedziała, co i jak
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
To dokladnie tak jak i ja, zjadla bym co ale sama nie wiem co, a gotowac obiadu dla TZ to tak mi sie nie chce ze szok
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula serdeczne gratulacje dla Ciebie
|
|
|
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zapomnialam sie z tego wszystkiego pochwalic ze dzis z moja córeczką zaczynamy 39 tydzień
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dostałam tego smska od Kachuli i chciałam tu do Was pospieszyć z wieściami, ale przysnęłam przy karmieniu
![]() Chyba w dzień nie mogę karmić na leżąco, zwłaszcza jak taka padnięta jestem ![]() Co do formy Kareninko to ja wyglądam nadal tak ![]() Przy porodzie popękały mi naczynka na twarzy i całą miałam w kropki, teraz już 90 % z tego mi zeszło. Jeśli chodzi o formę, to ciągle jestem osłabiona, a ten nieszczęsny szew rozpuścił się jak dotąd w 50 %, a reszta ciągle jak cholera ![]() No i żelazo muszę brać, bo i bardzo zła hemoglobina wyszła po porodzie, więc dodatkowo po żelazu mam sensacje żołądkowe albo w jedną albo w drugą stronę. Chyba następnym razem to się na cc będę pchać ![]() Idę, bo Młody znowu włączył tryb aktywny
|
#1829 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje Kachula nareszcie masz swoje szczęście przy sobie fajnie kochana trzymaj się i wracaj do domku szybko buziaki dla dzidziusia.
Chciałabym się was zapytać która ma w orange numer bo ja mam w orange i jak bym poszła w razie czego do szpitala to bym napisała do tej osoby co ma w tej samej sieci bo niemam jeszcze nic na koncie.Jak coś to podajcie kochane. Czekam na Grześka bo mam chęć wyjśc na spacer ale napewno będzie się bał bo pare dni zostało do porodu a on jest taki panikarz czasami he he ![]() .Jeszcze dwie godziny do jego powrotu z pracy.Moja kuzynka dzwoniła i ciuszki wyśle pocztą bo jednak ja niemam kasy 100zł żeby dać na paliwo i jechać po ciuszki dla małego i Nikolki,więc dzwoniła i powiedziała że przyśle paczkę nam.Bardzo się cieszę bo od nas to dwie godziny drogi a ja już nieusiedze tyle w aucie więc poszła mi na rękę.Jest kochana,ale powiedziała że będzie składać ciuszki dalej dlamnie to niebedę musiał kupować.I może po nowym roku pojedziemy do nich tam.
|
#1830 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie do karmiących mamusiek- czy piłyście kawę??czytałam ze można ale jeszcze nie testowałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

ja też już chcę!

juz niedługo będziemy My grudniowe 

1 raz do wc, i kręcenie się całą noc, bóle spojenia, pleców i pod łopatką, tak, że nie każdy ruch mnie paraliżował, wrrr.....
Jak ja tego nie lubię, jeszcze znicze nie zniknęły ze sklepów, a tu już świąteczne ozdoby się pojawiają.