|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Cytat:
kma1982 cześć jasiulko gratuluje podjęcia decyzji o starankach u mnie o wynajmie TŻ słyszeć nie chce
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, może to off-top, ale mam nadzieję że mi coś doradzicie odnośnie zdrowia, niekoniecznie jednak jest to związane z dzidziusiem
ale do rzeczy - na nodze, pod skórą wyczułam taką górkę wielkości wisienki, noga trochę mnie pobolewa w tym miejscu...byłam na konsultacji u lekarza ogólnego i u chirurga (na nfz). chirurg po zwykłym badaniu (palcami) stwierdził że mam guzek, to może być tłuszczak ale niekoniecznie, że nie ma sensu robić usg ani prześwietlenia, bo i tak to nic więcej nie powie o charakterze tej zmiany i najlepiej to wyciąć. I teraz nie wiem co robić..czy zdecydować się na wycinanie u tego lekarza (znieczulenie miejscowe) czy szukać może prywatnie jakiegoś chirurga, który mi zrobi usg? bo już nie wiem...miałam kiedyś usuwanego włókniaka a później pieprzyka, niby nie podzielam też tej teorii, że "lepiej nie ruszać bo coś się stanie"..., nie chcę sobie niczego hodować w nodze.....ale trochę się boję komplikacji.. bo jednak on będzie musiał mi przeciąć mięsień... cały czas się zastanawiam co dalej z tym robić??
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Starlett ja bym poszła jeszcze do jakiegoś innego lekarza, niekoniecznie prywatnie, ale zobaczyłabym co inny lekarz powie. |
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Starlett ja myslę tak jak Scio, poszłabym do innego lekarza. a moze do dermatologa? Mój mąż ma na plecach taki juzek jakby, okazało sie, ze to chyba tłuszczak lub coś podobnego, najlepiej rozgrzać to w kąpieli i wtedy daje sie wycisnąć (bo to nawet ma taką dziurke na środku jakby), ale mimo, ze wyciskam to i tak zostaje cały czas, ale dermatolozka odesłała nas z tym do domu.
kama witaj
|
#1085 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Starlett opisałaś to podobnie do tego co ma mój tata, z tym, że on ma to za uchem... Z tym, że
dla Ciebie , że chcesz coś z tym zrobić, bo mój tata ma tylko czarne wizje, już nie będę pisać jakie...Na Twoim miejscu, poszła bym prywatnie na USG/prześwietlenie, w zależności co się wykonuje Lepiej wcześneij niż poźniej...
|||||||||||||||||||||
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myślę, że chirurg ma rację. Charakter zmiany można określić tylko wycinając ją i badając. USG Ci nie powie, czy to zmiana groźna czy nie. Mówię, Ci to jako osoba "doświadczona", bo sama miałam usuwany z piersi guzek. Miałam USG, a mimo to konieczne było wcięcie go i zbadanie, tak więc nie ma na co czekać, trzeba wyciąć dziada.
|
|
|
|
#1087 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, u mnie 29dc, @ ani widu ani słychu, test negatywny. Nie mam pojęcia jaki długi ten cykl będzie, ostatni 34 dni. A wydawało mi się, że owulacja była 14-15 dc ?? Powiedzcie mi, czy jeśli test teraz nie wyszedł to jest sens go potem powtarzać?? Nie wiem na 100% kiedy jest dzień spodziewanej @...
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko ja lubie sony ericssony, teraz mam nokie (bo moj eryk wpadl do morza
) i jestem nia bardzo rozczarowana (zwlaszcza ksiazka tel, ktora tel poukladal sobie po swojemu i mam teraz wielki problem z odszukaniem wlasciwej osoby Lindsley gratki za pierwsza wyplate dla TZ (widac Twoje trucia mu nad glowa przyniosly jakis efekt)Jasiulku ![]() ![]() i daj nam w miare mozliwosci znac, czy jest ok Kma witaj ![]() Starlett ja bym usunela, ale nie u chirurga, tylko u onkologa (od razu wysle to do badania) Zgadnij za uchem takie gulki to jest z przeziebienia (przeziebiona krew najczesciej).Tez mi sie co jakis czas pojawiaja, ale tego sie nie wycina i nie rusza Lenka powtorz test za tydzien jesli @ nie przyjdzie Moja ciocia jest juz po wycieciu tego paskudztwa na brodzie i okazalo sie tak jak bylo we wstepnej diagnozie - nowotwor zlosliwy pod koniec m-ca zaczyna chemie....Zeby tego bylo malo, to okazalo sie, ze mojej drugiej cioci maz tez ma nowotwor zlosliwy, ale prawdopodobnie juz z przerzutami.Lekarze debatuja teraz nad leczeniem... |
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu cioci i wujka. Dużo u Was w rodzinie tych nowotworów
|
|
#1091 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyniki są o niebo lepsze od poprzednich, mogłabym nawet rzec, że rewelacyjne
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulku rewelacyjne wiesci
|
|
|
|
#1093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No, a w każdym razie nie zaszkodziło ![]() ![]() Jeśli któraś jest ciekawa parametrów-z 14mln w 1ml zrobiło się 47mln, a z ruchliwych 30% zrobiło się 81%
7 cs... 39/40 -czekamy, kruszynko! Edytowane przez jasiulek Czas edycji: 2009-11-03 o 17:30 |
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulku gratuluje dobrych wynikow i teraz zycze powodzenia w starankach
|
|
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wieści a te parametry trochę szokujące.elcia ta avila też mi się podoba , ale dotykowa jest i dlatego się zastanawiam ![]() dzisiaj miałam taki sobie dzień.. moja grupa na studiach to banda kujonów
|
|
|
|
|
#1097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam LG dotykowy i na początku ciężko było się przestawic, ale teraz jest ok, poza tym mam rysik, więc jest to ułatwienie
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulku no to świetnie
A ile zapłaciliście za takie badanie? I czy Twój TŻ zaczął uprawiać jakiś sport? No a Wy już tylko musicie się dobrze wstrzelić w jajeczko i będzie dzidziuś ![]() Ollliwko u nas w grupie my uchodzimy za kujonów Na dodatek dostaliśmy stypendium i już chyba całkiem nas nie lubią A tak na prawdę dużo się nie uczymy, ale to pewnie dlatego, że we dwoje łatwiej się uczyć.
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Marcelko, zmień mi proszę datę ostatniej @ na 3.11
![]() Dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywam, ale mam nawał pracy straszny. I trochę dopadł mnie dołek związany z kolejną @. Jak przejdzie i nabiorę nowych sił to się odezwę |
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie fajnie, że Wasze chłopy dostają zakaz i się do niego stosują
![]() Mój NIENAWIDZI zaleceń, rad i zakazów. Już widzę, jak mu zakazuję czegoś - robiłby to tym bardziej, a przynajmniej byłaby awantura, żebym się od niego odczepiał i nie mówiła mu co ma robić
|
#1101 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Trochę mnie nie było,nie wiem nawet czy jeszcze mnie którakolwiek z was pamięta bo nie napisałam się tu zbytnio ![]() Najpierw dopadło nas wszystkich paskudne angińsko także same rozumiecie ![]() Postaram się nadrobić chociaż częśc waszych postów jak tylko wygonię dzieciaczk do łóżek ale nie wiem z jakim skutkiem bo nie znam was jeszcze za dobrze ![]() Jeszcze tylko jedno-staranka u nas były że ho ho,jestem dzień po spodziewanej dacie miesiączki,jak na razie nic...poczekam jeszcze do końca tygodnia bo cykl często lubi mi się wydłużać i jak się @ nie pojawi-będę testować Pozdrawiam cieplutko!! U mnie 1 st...brrrr
|
|
#1102 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A z Pawlem dobrze....troszke sie o sowje 2 kobitki.... chodz w glebi serca chcial by miec synka...ale bedzie mial kiedys....![]() Ogolnie to sie stara i woogle wszytsko jest na najlepszej dordze do szczescia.... |
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Agness ja Cie pamietam - nasza doswiadczona mamuska
Trzymam kciukasy za testowanko A mnie jutro czeka glukoza i wypad do Realaa, bo tanie reczy dla niemowlat beda (np. pieluchy tetrowe). To takie male info do naszych zaciazonych gdyby chcialy sie wybrac na zakupy
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o realu na mamusiowym pisałam. Właśnie też w czwartek po tetry pojade. Resztę sobie odpuszczam na razie....
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki mam pytanie
![]() Jestem nowa na wątku, ale coraz częściej myśle o dziecku i kłebi mi sie setki pytań w głowie. Jestem aktualnie na tabl anty (głównie ze wzgledu na moje PCO) mam jej do grudnia i wtedy lekarz powiedzial , ze decyzja nalezy do mnie czy chce brac dalej czy nie. No i coraz bardziej składniam sie ku temu żeby zaprzestać i zacząć starania o dzidzie. Pytanko moje dotyczy Kwasu Foliowego. Załóżmy, ze odstawiam tabl i od razu zaczynam sie starac, czy mogę zacząć go brać Kwas Foliowy jak jeszcze biore anty czy to nie ma sensu? |
|
|
|
#1106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kwas foliowy najlepiej zacząć brać trzy miesiące przed zapłodnieniem, dlatego możesz zacząć brać go wcześniej, a chyba przyjmowanie pigułek anty nie kłóci się z kwasem, bo to po prostu jest witamina i ona działa w inny sposób niż hormony.
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
sprawdziłam dodatkowo na wątku z interakcjami leków i tam piszą , że tabl anty nawet zwiekszaja zapotrzebowanie na m.in. kwas foliowy , wiec zaopatrze sie i zaczne łykać, na pewno nie zaszkodzi
|
|
|
|
#1108 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aldii, wcześniej mi umknęło... Dużo zdróweczka i siły dla cioi i wujka w walce z chorobą Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1109 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki!
Witam nowe staraczki Nie pisałam ostatnio bo jakoś nie miałam weny. Spałabym non stop tylko. U gina byłam w przychodni niby potwierdził ciąże, ale taki cham z niego, że tylko z nerwami wyszłam z gabinetu. Jakoś nieludzki taki. Jak się go zapytałam po badaniu czy jestem w ciaży to odburknoł "A jak pani myślała, pewno że w ciazy" na USG nic niedostrzegł. A na zapytanie czy wszystko ok odparsknoł "A skąd ja mam to wiedzieć". Tez mi lekarza ![]() Do lekarza którego sobie wybrałam nie dostane się za chiny ludowe przed 10 tyg. ciązy bo pierwszy termin na 4 grudnia dopiero Wszystko to mi jakoś nie poprawia humoru. Wybiorę się w piątek do innego oczywiście też prywatnie.A może byc tak że założy mi karte ciąży i na następną wizytę pójdę do innego? Tą kartę to gin daje pacjentce czy trzyma u siebie w karcie?? Aldi wspólczuję choroby cioci i wuja Jesiulek wspaniałe wieści. Wyniki masakrycznie różne. Lindsley gratuluję pierwszej wypłaty. Kupiłaś sobie coś exstra ?? Mój S. pomaga jak może wczoraj ładnie poodkurzał Znów się rozpisałam. Sorki że nie odpisuje na wszystki wasze posty ale wszystkie czytam uważnie
|
|
|
|
#1110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

u mnie o wynajmie TŻ słyszeć nie chce

cały czas się zastanawiam co dalej z tym robić??

dla Ciebie , że chcesz coś z tym zrobić, bo mój tata ma tylko czarne wizje, już nie będę pisać jakie...

) i jestem nia bardzo rozczarowana (zwlaszcza ksiazka tel, ktora tel poukladal sobie po swojemu i mam teraz wielki problem z odszukaniem wlasciwej osoby 

Wszystko to mi jakoś nie poprawia humoru. Wybiorę się w piątek do innego oczywiście też prywatnie.