|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cytat:
Cytat:
Madzwinia - pomidorowa na koncentracie nu nu nu ...spróbuj na puszkowych pomidorkach zrobić zobaczysz jakie cudo wychodzi Prosta pomidorowa a super smak wychodzi w puszek z pomidorami . Robimy zwykły rosołek u nas się je jeden dzień rosołek a na drugi z tego robi pomidorowa .. Bierzemy puszkę pomidorów najlepiej jak sa włoskie a nie nasze bo maja bardziej wyrazisty smak . Miksujemy to ze śmiatana , dodajemy do rosołu i gotujemy ok 15 min .. Zupka wychodzi taka pomidorowo pomidirowa ,, a pomidirki puszkowe tak samo w sumie kosztują co koncentrat .. Byłam dziś w Lidlu , nem czy bywacie ale są sliczne kocyki na promocji po 24.90 i ręczniki z kapturkiem bardzo duże bo 100 na 100 za 32 zł . Kupiłam i jedno i drugie oczywiście he he
![]() |
#3092 |
Zakorzenienie
|
Przepis zapisany i nie wytrzymam, a spróbuję
![]() A w lidlu bywam, nawet ostatnio pisałam o tych ciuszkowych rzechach. Ja kupiłam tylko te przytulanki milusie. Ciuszki jakoś mnie nie zachwyciły, a kocyków chyba nie wymacałam.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-11-02 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Zakorzenienie
|
Ja to mam zboczenie na punkcie kocyków he he .. Szymek ma chyba z 10szt a drugie ten lidlowy i jeden zamówiony u kolezanki w stanach . i napewno kupie taki hiszpański bepla akrylowy bo mi się sprawdził a grubasny bardzo . Te maskotki tez superowe bo macałam Ale nie brałam bo mam takie dwie po Szymku . Fajne tez były kombinezony ale to nie dla nas bo zimówki i więcej w sumie dla malutków nie widziałam . Ja tam tez kupuje pieluchy bo maja fajne nazywają się toujours . kosztuja 26 zł a nic nie przecieka i dla mnie bardzo dobre . na zmiane z pampkami je używam
#3094 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.bierzdotacje.pl/dotacje-n...-gospodarczej/ ja tez tak planuje,zobaczysz-wszystko sie ułoży,bedziecie mieli fajne mieszkanko i najkochanszego dzidziulka ![]() ![]() Cytat:
co do kapuśniaku to tez jest moja ulubiona zupka z prażokami,palce lizac ![]() więc tak:wstawiasz wodę(ja zawsze robię w 5l garnku)wrzucasz jakąś kosc wieprzową lub wołową,zbierasz szumowinki,wrzucam 0,5kg kapusty kiszonej z marchewką,dodaję jeszcze jedną startą marchewkę,korzen pietruszki i kawalek selera,2 grzybki suszone,przyprawy:sól,pie prz,maggi,2 kostki rosołowe z lisciem laurowym,ziele angielskie,lisc laurowy,wszystko sie gotuje no miękkosci kapusty,w trakcie gotowania przesmażam cebulkę w kostkę i kiełbasę w kostkę najlepiej na łyżce smalcu,moze by olej.Jak już zupka się ugotuje jedną częsc wkladam do zupy a drugą czesc zostawiam zeby polac prażoki.Teraz rozmieszac 2 łyżki mąki w wodzie i wlac do zupy żeby zgęstniała-gotowe ![]() Do tego własnie ugotowane ziemniaczki ubic dobrze z mąką,nałożyc łyżką na osobny talerzyk i polac usmażoną wczesniej cebulką z kiełbaską.Smacznego ![]() catro błagam odezwij się,czekam na wiadomosci od Ciebie jak na zbawienie ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2009-11-02 o 21:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Wtajemniczenie
|
madziwnia, a Ty tylko na kość w zupie tak reagujesz czy wogóle na mięsko??? Bo ja najczęściej robię zupę na plastrze karczku, kupuję mięso bez kości, kroję sobie w plastry i do zamrażarki. Potem wrzucam do zimnej wody i gotuję i na tym zupka wychodzi pyszna. A jak nie chce mi się nic więcej robić na drugie to wyciągam takie mięsko ugotowane zanim dodam warzywa do zupy, robię jakiś sosik i mam chude mięsko na drugie. Kostek unikam jak mogę, toż to same konserwanty no i sol, ale i tak czasem daję, zwłaszcza mięsną jak jakiś sosik robię. Jutro musze wymyślić coś bez mięsa, bo chwilowo mam dośc, może naleśniki?
A właśnie, źródlem żelaza jest czerwone mięso ALE trzeba go jeść popijając np. sokiem pomarańczowym, albo z surowką z papryki, kiszonej kapusty itp bo lepiej się przyswaja w towarzystwie wit.C ![]() ![]() ![]() Się napracowalam z tym robieniem zdjęcia i wklejaniem a nikt nawe nie skomentował mojego posta ![]() jutro mam wizytę, trzymajcie kciuki. Wyniki chyba OK, wyszły mi jakieś fosforany w moczu, ale po infekcji śladu nie ma. Morfologia też jakotako, chyba jeszcze nie będę musiała brać witamin. Ciekawe ile ważę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Zakorzenienie
|
no i witam na zwolnieniu
![]() ![]() ale mam wyrzuty, mówię Wam... jakbym nie wiem co złego robiła! U mnie po prostu głównym problemem jest to, że kolejna umowa, którą mam w szkole jest na określony (do końca VIII) i dyr mi jej poprostu nie przedłuży...ehhh jak nie wrócę do 10ej to znaczy, że mnie dyr ![]() ![]()
K & I ![]() Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2009-11-03 o 05:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Rozeznanie
|
Nic się nie martw wszytsko sie ułoży, a jak cos to dyrcia przez kolano i już w porządalu będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogóle dziewczyny- na ile max lekarz moze wypisac zwolnienie?? na 4 tygodnie??
![]() |
#3099 |
Wtajemniczenie
|
Bede miala tylko 4 osoby plus nasza 2-ka...wiec znow duzo nie trzeba ale cos na cieplo by sie przydalo
A teraz dziewczyny moj sen : snilo mi sie ze bylam na wizycie u gina i ona robi mi usg i najpierw wychodzi jeden dzidziol z jakby taka mala gulka na brzuszku, ginka wiec przelancza widok na usg a sie okazuje ze ta gulka to drugi dzidzius tylko byl zwiniety w taki maly klebuszek i dlatego go nie bylo widac.....ten drugi dzidziol sie ladnie prostuje i sobie tak fajnie oba fikaja u mnie w brzuszku UBRANE w dzieciece ubranka Jedno ma ubranko rozowe w biale wzorki a drugiego nie widze kolorku bo to pierwsze zaslania..........heheheh ehe Nio i teraz sie caly czas zastanawiam skad te blizniaki mi sie w snie wziely???
#3100 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny!
U mnie przez wydazenie z ostatniego tygodnia całe zycie sie zmieni ![]() a mianowicie moj małżonek dostał sie do Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych w Dęblinie, spełniło sie jego marzenie bedzie pilotem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A z tym wzdychaniem to tez tak mam masakra czsami tchu nie mozna złapac tak ciezko, tylko caly czs ktos sie mnie pyta czy sie dobrze czuje bo tak wzdycham ![]() A własnie macie tak (u mnie 21 tydz. sie zaczyna), ze sa np. takie ze 2 dni kiedy dzidzius jest spokojny i odezwie sie w sesie kopnie od czasu do czasu tak delikatnie az sie zastanawiam czy wszystko ok, a pozniej ze dwa dni tak daje czadu ze jeszcze troche i reka mi bedzie podskakiwała na brzuchu ![]() ale sie dzisiaj rozpisalam jak nigdy ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- ja jestem na zwolnieniu i lekaz mi wypisuje co 4 tyg. wiec chyba tak |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Izumi no i jak dzisiaj samopoczucie?lepiej troszkę? martuko nie widzialam aż musze sie cofnąc,jaki załącznik był ![]() ![]() Ja wczoraj dostałam od koleżanki takie piekne ogrodniczki i buciki i skarpeteczki,ze napatrzec się na nie nie mogę,a mój mąż powiedział,że w te trampeczki to nie ma szans zeby nóżkę włożyc,to muszą byc tylko takie buciki na wystawę ![]() ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2009-11-03 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Zakorzenienie
|
wróciłam
![]() ![]() no ale na rade chcę iść dzisiaj i jutro na zebranie i luuuuzik ![]() ![]() ![]()
#3103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I chciałam zauważyć, że już po 10, a Ciebie nie ma-coś Ty temu dyrektorowi zrobiła tam? ![]() A jeśli chodzi o Twoją przyszłość w tej szkole, to (nie wiem co prawda jak tam u Was z lokalnym rynkiem pracy), ale jako anglistka to chyba zawsze coś znajdziesz. Jak nie szkoła, to szkoła prywatna, kursy, korki, tłumaczenia, może jakaś firma? Tymczasem na zwolnienie marsz! Ita, no sen miałaś całkiem całkiem-bliźniaki jak bliźniaki, ale czemu ubrane? ![]() AniaP, ja też oglądałam ten kombinezon w Lidlu i bardzo milusi był, ale również nie brałam go, bo przecież w marcu przydałby mi się może ze 3-4 razy. A jak będzie faktycznie trzaskający mróz, to wtedy się coś kupi. Dziewczyny, ja dziś na wizytę. CIekawe czy to dlatego nie mogłam w nocy spać: 3,4,6,7=pobudki. O dziwo nie jestem jakoś tak baaaaardzo padnięta. Czy to możliwe, że ogranizm już na zapas przygotowuje się i trenuje nocne pobudki jak już maluch będzie po drugiej stronie brzucha? Czy aż tak ludzkie ciało to mądre nie jest? No, masz szczęście Baobabku-widać dyr mądrzejszy niż.... (ja nic nie mówiłam ![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-11-03 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Zakorzenienie
|
no właśnie izumi GDZIE JESTEŚ???
#3105 |
Wtajemniczenie
|
JESTEM, JESTEM!
Ale rany boskie.... NÓG NIE CZUJE ![]() Wczoraj ostatecznie skończyłam lepić pierogi o 19:30 ![]() ![]() ![]() Mąż był wczoraj szczęśliwy jak pierogi zobaczył.... i nawet tata był w szoku i chyba pierwszy raz był ze mnie naprawdę dumny! Wczoraj byłam mamę na dworzec z rana odprowadzić.... zahaczyłam o lumpex ![]() ![]() ![]() Wzięłam ogrodniczki (4,5zł), coś co nie wiem jak się nazywa, ale jest super mięciutkie w środku, jak taki ZA***IASZCZY polarek! Na rozm 64-72 (4zł) i bluzę (4,5zł) <załączniki>. I teraz tak. Ogrodniczki niby są na wyjątkowego maluszka według metki (do 3,2kg) mimo iż specjalnie do zdjęcia założyłam je na body 56-62... więc czort wie naprawdę jak to z tym rozmiarem, ale jakby co to się podzielę. A bluza jest RÓŻOWA! Ja nie wiem co nam się urodzi ![]() ![]() A W NOCY ŚNIŁ MI SIĘ MÓJ DZIDZIUŚ! ![]() Ciekawa jestem jak WY wyglądałyście jako bobaski ![]() ![]() Moja ciocia np. jak urodziła mojego kuzyna (był chudy, długi i miał garbaty nos) to go w beciku ukrywała, bo się wstydziła, ze taki paskudny. Dziś z niego niezły macho, ale chostoria go dalej biedaka prześladuje ;D hihihi Kochane... co do wczoraj... to dziękuję za wszystko co napisałyście. Nawet takie czuby jak ja czasem mają gorszy dzień, ale na szczęście..... MAM WAS! ![]() Co do kasy naszej, to może w tym m-c'u trochę zarobię. ... Zdjęcia robie jeszcze... znaczy... uczę się.... ,ale mam 2 stałe "klientki" modelki-amatorki ( ![]() ![]() madziwnia... NO WRESZCIE ZDJĘCIE W TEJ SUKIENCE! Teraz to dopiero fajnie wygląda ![]() martuko .... po ile te bodziaczki były? Słodziutkie, a ja wiem gdzie u nas jest 5-10-15 ;D Ciężko jest znaleźć takie mniejsze rozmiary??? Bo ja przyznam że w większości sklepów widziałam tylko od 56. U nas tylko w coccodrillo widziałam kilka mniejszych. Fasolka73... dziękuję słoneczko ![]() ![]() Baobabek, masakra jakaś z tą grypą O_o. Kochana TOBIE NIE WOLNO CHOROWAĆ! Jeśli jakiś głupi dyr tego nie rozumie, to mu Dżadża uciąć i łot! Sam chyba też ma żonę i dzieci i jest chyba w stanie zrozumieć? Burak.... . Niech nawet nic nie próbuje! Ja kiedyś miałam fajnego kierownika w pracy. Właśnie rozmawialiśmy o kwestii kobiety w pracy i on mówi, że jakby miał dobrą pracownicę, która chciałaby mieć dzieci, to by jej nie robił problemów, tym bardziej, że wiadomo, że później jak wróci do pracy to będzie dawać z siebie wszystko, bo ludzie nie chcą młodych matek zatrudniać i że na pewno będzie jej zależeć i firma tylko zyskać może, a nie stracić. (...) Szkoda, że już nie pracujemy razem ![]() megi-megi! Śliczne ciuszki! Ale wydaję się duże. Jakie to rozmiary? ... Chociaż jakie by nie były to i tak się przyda ![]() mrowak... wiem, macie rację ![]() ![]() Kurcze.... piszecie o tych zupkach, przepisach...... DLACZEGO MÓJ OJCIEC NIE JE NIC Z TEGO CO WY PISZECIE??!??!?!! Grrrr ....... . AniaP, widziałam tą reklamę z Lidla i już nawet mrowak pisała, ze była i oglądała. Ale... hmmm.... ja nie mam pojęcia o tych ręcznikach. Byłam w sklepie z rzeczami dzieciowymi i chciałam kupić RĘCZNIK.... chodzę, chodzę, a tam same OKRYCIA KĄPIELOWE!? No i.... nie kupiłam ![]() tylkooliwka na pewno będę coś kombinować, bo to tak nie będzie, żeby mi ktoś mówił, że z mojej winy mój chłopina sobie flaki wyprówa! P.S. czekamy na zdjęcia! ![]() ita83, może ten sen to Twoja podświadomość woła, żeby nie na tym dzidziolku nie poprzestawać, tylko następne sobie zmachać? ![]() ilkia24 będzie dobrze! Trzeba się cieszyć, że się jego marzenie spełniło, a to dodatkowo poprawi waszą sytuację! A Ty sobie na pewno poradzisz. Mój mą już nie raz próbował wrócić do wojska, ale tam gdzie by chciał zawsze brakuje etatów. Był pancerniakiem. Jeździł czołgiem. Wiem, że wojsko to jego 2 miłość.... zaraz po mnie, dzidzi i komputerze ![]() ![]() ![]() Zazdroszczę kopsniaków. Ja od tygodnia nie czuję zupełnie nic i brzuch przestał rosnąć (mierzę), gdyby nie to że krzyże zaczęły mnie boleć, to pewnie bym ze strachu umarła ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-11-03 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
Rozeznanie
|
A ja też dzisiaj bedę lepić pierożki z serem. Zrobiłam już blok, oczywiscie nie wiem dlaczego ale mi sie polewa zważyła i już mam nerwy. Nic tam i tak sie zje ważne zeby cukrem i kakaem pachniało.
Te ogrodniczki są piękniusie. Ja nie wiem gdzie wy wygrzebujecie takie fajne łaszki, ja ostatnio weszłam do jakiegos lumpka i była jedna sukieneczka jeansowa ale kosztowała 13 zł, to jak za uzywaną wydawało mi sie troche za dużo. Musze chyba gdieś indziej popatrzec. |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do pracy to niby nie ma problemu, ale językowe odpadają, pracowałam przez 3 lata jednocześnie z państwową szkołą i masakra - wyzysk jak cholera...Firma ni bardzo bo w naszych wolą ludzi po niemieckim.(transporty na zachód) Tłumaczenia...kiedyś robiłam prywatnie ale jakoś mnie to nie kręci, może dlatego, że skończyłam taką specjalizację i się natłumaczyłam za wszystkie czasy chyba....zostają niezawodne korki... No wreszcie Izumi:-*
K & I ![]() Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2009-11-03 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Wtajemniczenie
|
DZIEWCZYNKI! Która pisała o tych kołysankach prenatalnych????
Bo ja nie wiem jak nie odpisałam od razu, ale JAAAA CHCE!!!!! ....... popjosiem ... bajdzio popjosiem ...... shigatsu@wp.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Wtajemniczenie
|
ja tylko na chwilkę bo chciałam jeszcze przed wizytą lumpki zaliczyć. Mam taką uliczkę że jest kilka obok siebie, może sobie kupię jakiś Tshircik do ozdobienia
![]() Baobabek, a miałam Ci napisać,że jeszcze CIę dyr zaskoczy, A Ty to już na radę nie idź jesteś na zwolnieniu w związku z tym nie wolno CI iść do pracy, nawet pracodawca by miał nieprzyjemności że się pojawiasz jak masz być w domu! ![]() izumi, bodziaczki miały kosztować niby 24,90 a przy kasie się okazalo że 19.90. To nie są wcale takie male bo 56, ale były i większe. a Twoje ciuszki też śliczne, to drugie to chyba własnie rampersik ( na pewno takie bez stópek, tylko nie wiem czy musi być rękawek) izaizula, o są różne szmateksy - takie gdzie są droższe rzeczy i takie gdzie są tańsze. Poszukaj czasem po mniej uczęszczanych miejscach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tam gdzie byłam widziałam PRZEŚLICZNE sukieneczki... ale nie brałam.... no bo płci nie znam. Ale jakby co napisz co Ci się podoba, poszukam przy okazji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, może założymy sobie jakiś link z samymi przepisami naszymi, co??? bo kurde szukam przepisu na zupę pomidorową z pomidorów puszkowych, któraś z was pisała o takiej, gdzie się miksuje te pomidory ze śmietaną, czy jakoś tak....grr gdzież ten przepis
![]()
#3112 |
Zakorzenienie
|
martuko - przesliczne te bodziaki
Izumi - slodziuchne ciuszki a Ty jako maly berbec sliczniutka ![]() ja dzisiaj od rana zaliczam lekarzy w dodatku boli mnie brzuchol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() przyszly tez moje zakupy z allegro ![]() ![]() ![]() ![]()
#3113 |
Zakorzenienie
|
"Niuńka" no przecie wisi na początku tej strony jak wół
![]() "Prosta pomidorowa a super smak wychodzi w puszek z pomidorami . Robimy zwykły rosołek u nas się je jeden dzień rosołek a na drugi z tego robi pomidorowa .. Bierzemy puszkę pomidorów najlepiej jak sa włoskie a nie nasze bo maja bardziej wyrazisty smak . Miksujemy to ze śmiatana , dodajemy do rosołu i gotujemy ok 15 min .. Zupka wychodzi taka pomidorowo pomidirowa ,, a pomidirki puszkowe tak samo w sumie kosztują co koncentrat .." Zdecydowanie potrzebujesz zwolnienia- hihihihihi!
#3114 |
Rozeznanie
|
Izumi, jak się cieszę ,że nastrój lepszy i taka "energetyczna" dzisiaj jesteś
![]() A ciuszki super, kocham takie ogrodniczki!! Baobabek chyba Ci o te przepisy chodziło?: (Madziwni) Garnek wody tyle kostek ile litrów wody chyba 1 kostka na 1/2 l marchewki daje duzo w talarki lub kostke pokrojona bo inaczej sie dłuzej gotuje + 1-2 liście laurowe . Gotujesz marchewke na kostkach juz az bedzie miękka... potem zestawiasz juz z ognia zupę i doprawiasz juz na boku I tak : W osobnym naczyniu (ja mam palstikowy dzbanek szeroki.. ) wlewasz ze 3-4 wazówki tego wywaru dajesz koncentrat pomodorowy i gęsta kwaśna smietanę 18% ewent. łyżke mąki i wszystko mieszasz żeby grudek nie było i na jednolita konststencję... Potem wlewasz do gara z wywarem mieszasz dodajesz pieprz ( sól juz nie bo kostki sa słone.. ) ewent. ja doprawiam magi w płynie ta... i szczypta ziół suszonych jak lubisz.. ja daję zioła prowasalskie ale tak po troszku i np. oregano albo bazylie I NAJWAŻNIEJSZE CZOSNEK.... bez tego nie ma pomidorowej.. ja dodaję albo granulowany albo ten w mini kostkach... a czasami jak nie mam granulowanego to jak sie marchew gotuje to z marchwia świeże 3-4 zabki dodaję... Makaron nitki i ja lubie śiewżą pietruszkę!!!! a tu drugi: (Ani P) Prosta pomidorowa a super smak wychodzi w puszek z pomidorami . Robimy zwykły rosołek u nas się je jeden dzień rosołek a na drugi z tego robi pomidorowa .. Bierzemy puszkę pomidorów najlepiej jak sa włoskie a nie nasze bo maja bardziej wyrazisty smak . Miksujemy to ze śmiatana , dodajemy do rosołu i gotujemy ok 15 min .. Zupka wychodzi taka pomidorowo pomidirowa ,, a pomidirki puszkowe tak samo w sumie kosztują co koncentrat .. |
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3118 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja już się uspokoiłam - wczoraj rozmawiałam z lekarzem telefonicznie, powiedział, że mam się nie denerwować, że nic z tym na razie nie będziemy robić, tylko że możliwe że będę miała poród przyspieszany. Ale przyznam się Wam, że wczoraj po rozmowie z lekarzem zajrzałam do internetu - poczytałam sobie sporo historii z happy endem i już z powrotem jestem optymistką! Ja to jak kot, zawsze w końcu spadam na cztery łapy, więc z Olą też na pewno będzie bardzo dobrze ![]() PS ale przed przyszłotygodniową wizytą i tak pewnie będę umierała ze strachu i będę Was zadręczała ![]() Izumi już chciałam Cię pocieszać, ale widzę, że dziewczyny już skutecznie to zrobiły, ja tylko dodam, że jesteś wspaniałą dziewczyną i nie daj się wkręcić w jakieś poczucie winy! Cytat:
Przepisami na zupę się nie dzielę, bo sama umiem ugotować niewiele: rosół (na kurze/jej kawałku), pomidorową (zazwyczaj na rosole/na wołowinie), no i kalafiorową, pieczarkową, ogórkową (to zazwyczaj na skrzydełkach). Znaczy się miszczem kuchni nie jestem, ale mogę coś podpowiedzieć. Zup-kremów nie potrafię, nawet nie wiem, czym to trzeba zakręcić, żeby gęste było ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3120 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.