|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III
Najlepsze zyczenia dla Kuby i Szymka
I dla Superzabuli A dla tych co nie zlozyly zyczen Julce ![]() Madzia - Ty pisalas kiedys o karmniku. A moze kup po prostu takie kule jak ja i dokarmiaj ptaszaki milena - ale tej kaszki manny bobovity dodaje sie 2 plaskie lyzeczki jesli dobrze pamietam. A jak podajesz zwykla kasze manne to pol lyzeczki ![]() I ja podaje czasem te zupki z kasza manna, wtedy nie gotuje juz na wieczor kaszy pakusia - u nas ten gryzak sie nie sprawdzil, Julka zaraz wypluwa Musialam wkleic tam babelka zeby zakryl co nieco ![]() marika - ja gotowalam wszystko osobno bo robilam kazda zupke w innym smaku i nie chcialam zeby mi sie pomieszalo. Tzn marchew pietruszka seler razem. Ale np brokuly, groszek czy kukurydza to osobno A jesli chodzi o proporcje to ja gotowalam wszystko co mialam a potem jak wkladalam do sloikow to mniej wiecej 1/3 - 1/2 sloika marchewki a reszty tak po jednej lyzeczce zeby byla cienka warstwa. I nie mieszlam tego zeby potem widziec z czego jest sloik. Mieszalam przed podaniem My mamy taka foczke jak Agusia. One sa do 8 czy 9 miesiecy http://allegro.pl/item791873010_fote...ka_foczka.html DORIS - a probowalas zwyklego piwa ciemnego? Ja uwielbiam ![]() A ja nie wpadlam na to, ze mozna kupowac warzywa mrozone ![]() malutka - moja Julka jest bardziej wygodna. Ona sie potrafi przemiescic przez pol pokoju w lezaczku ![]() Haruno - no niezle ja mialam 23 na plusie Ja tez kiedys cwiczylam A6W - masakra ![]() blondynka - u nas gryzak tez sie nie sprawdzil ![]() blondynka, Caro, Iwciag - prosze nie gadac mi tu o slodyczach ani sosach ani nic w podobie Ja nie bede jesc takich paskudnych rzeczy, nie dam sie ![]() Illbana - pokazalas fotki Guzikowi? ![]() Caro - robilam w Ulead Photo Express - bawie sie w nim od dziecka ![]() Kuroikaze - sa nowe zeby? ![]() Ursull - widze, ze Milenka z pelnym osprzetem w wannie Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-11-04 o 11:12 |
|
|
|
#392 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwcia wybacz
![]() Gosikk za coz te brawa i piekny usmiech ? ![]() ide bo Natan kupe robi ![]() Ania NIE ![]() fajnego masz ptaszka nie bij nie moglam sie powstrzymac, fajne zdjecie Ty robilas?
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-11-04 o 11:11 |
|
|
|
#393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ania nie bij tylko leć szybko dać Julci buziaczka i życz jej 100lat
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-04 o 11:12 |
|
|
|
|
#394 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosikk juz wiem
no przeciez za zagadke!
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Caro ale z Ciebie laska łłłłłłłłłłłłłłłłaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaa
![]() ania super zdjątko ![]() |
|
|
|
#396 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwciag i dobrze, nie probuj
|
#397 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Jestem
Juz po zakupach. Dziecie spi uff... Sacze sobie capuccinko i pozeram ciacho Cytat:
Cytat:
Moj tata to wykonczony nerwowo jest po wczorajszym dniu Szkoda gadacCytat:
Cytat:
W takich chwilach mam ochote laptopa wyrzucic przez okno Jezeli chodzi o te zupki to Ci niestety nie pomoge, bo ja daje sloiczkowe jedzenie Niby to wygoda, a ile to kosztuje![]() Gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moj Kubusko tez pije bebilon pepti Dobra, jedna czesc postow nadrobiona. Lece dalej
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie Kuroikaze ładnie przedstawiła działanie tych tabletek, podobne to będą adipex i merinda (chyba tak się pisze)
nie wato zdrowia marnować A dietka którą pokazałaś nie jest taka restrykcyjna jak inne diety a wiesz że o wiele lepiej się czuje teraz, głowa mnie nie boli i jakaś żywsza jeste, mniej senna i nie mam wydętego brzucha Ja postanowiłąm ze 1 dzień w tyg będzie dniem śmieciarza ![]() I wtedy pozwalam sobie na bułeczki, słodycze itp ![]() Jaka laska ![]() Widziałyście jakie mam krzywe nogi Ania... masz więcej takich ptaszków ![]() ładne zdjęcie czasem Ci się coś uda
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-11-04 o 11:22 |
|
|
|
#399 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynka Cinusiowa chyba miała racje, palikot kupił pioro? czy zle uslyszalam w tv??
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Caro wprowadziłas diette? super! super ze pomaga a dzien smieciarza tez fajny pomysl, nie ma sie co meczyc cale zycie z dieta a wymieniasz produkty czasem?o dzialaniu takich sub moglabym pisac referaty. wiecie ze odzyskiwanie koncentracji (bo jest zaburzona) moze trwac latami a moze wogole sie nie polepszyc? laska super jestes
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-11-04 o 11:25 |
|
|
|
#400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale z tej caro kokieta
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
kuroikaze staram się z tą dietą ale czasem różnie bywa tzn ciężko mi utrzymać godziny posiłków no i robię kilka ustępstw np KARMI
i najważniejsze zamieniłąm całkowicie tłuszcz na oliwę, początkowo się do smaku nie mogłam przyzwyczaić ale jest ok jużZdjęcia sprzed ciąży więc wiesz ![]() Co do opalenizny....to nie jest opalenizna ![]() Ja mam z natury taką karnację ![]() A jak tam fryzjer? Ja nie mam kiedy ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- idę założyć następny album wzrasta mi samoocena nie wnikam czy szczere czy nie
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny
![]() pamiętacie mnie jeszcze... całe wieki minęły od mojego ostatniego wpisu, ale duchem i problemami cały czas z Wami . PRAWIE na bieżąco Was czytałam ![]() Oczywiście witam się z caaałym gronem nowych mamuś. Piszę już z pracy, tu przynajmniej mam trochę wolnego czasu , bo w domku przy Antosi to było prawie niewykonalne. Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko, postaram się częściej odezwać - MAM NADZIEJE
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Moje dziecko jakby troszkę odpusciło mamusi i bawi się na macie juz 15 min cud ![]() Sashka fajnie że wróciłaś do nas trzymam za tatę Podziwiam wszystkie dziewczyny które wróciły lub zaraz wracają do pracy nawet sobie nie wyobrażam jak musi być cieżko co ja miałam jeszcze napisać drukujecie jak szalone ![]() już mnie iwcia prawie do dodania swojego zdjęcia przekonała a tu oglądam następne zdjęcia kolejnej laski tak tak Carolajna o tobie mowa ![]() i po co chwaliłam tego smyka juz płacze lece moze pózniej dam rade coś napisać
|
|
#404 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz ja ogladam zdjecia wszystkich dziewczynek na naszym watku. Poszukuje synowej Bardzo dziekuje Cytat:
Ciesze sie coreczka ladnie przesypia nocki i ladnie przybiera na wadze ![]() Cytat:
Boze.... co za glupekCytat:
Gratulacje dla Dawidka za nowe umiejetnosci Moj Kubusio jeszcze nie pelza. Ja tez wybieram sie w najblizszym czasie do gina, musze zmienic tabsy, bo inaczej zejde z tego swiata. Bardzo dziekuje No i koniec sielanki, Kuba sie obudzil musze dac mu obiadek. Do pozniej
|
|
#405 |
|
Wtajemniczenie
|
Bercia dawaj zdjęcia nie marudz!
Ja już wiem z autopsji nie wolno chwalić to może nie pedagogiczne, ale ja już nie chwalę![]() Caro gdzie ten album, nie ma nic nowego! Ale Ty masz tatuaż duży, ja zawsze chciałam mieć i zawsze odwagi mi brakowało aaaa zdjęcia z nad morza, pewnie henna
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-04 o 11:46 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
iwciag
twojego zdjecia tez nie widzę ![]() no chyba ze już na oczy mi się całkiem rzuciło
|
|
#407 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taka bardzo bolesna henna ![]() ja go robiłam 2 razy ten tatuaż ma dla mnie ogromne znaczenie, mimo iż banalny
|
|
#409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może i banalny ale ja takie lubię, mnie wydaje się bardzo kobiecy Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-04 o 12:05 |
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
tu masz przed
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-11-04 o 12:06 |
|
|
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
|
to poszalałaś! tak ponoć jest, że jak się zacznie to chce się więcej i więcej, a nie chciałaś kolejnego?
a w ogóle to zauważyłam na mojej głowie nowe króciutkie włoski, taka śmiszna grzyweczka Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-04 o 12:12 |
|
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
moja Martucha tez pepti wsuwa. Wczoraj wieczorem sie pomyliłam, jak karmiłam je przy zgaszonym swietle
Poznałam po tym, ze Marta nie zjadła wszystkiego (jak to przewaznie bywa). I zdziwiłam sie, ze ta co jadła pepti wsunęła wszystko ![]()
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ten tatuaż i jego powiekszenie ma bardzo długa historie pierwszy zrobiłam jak córka miała 1,5 roku i spośród wielu to własnie ona go wybrała ![]() resztę dorobiłam dokładnie rok po 1 tatuażu i jechałam po niego specjalnie w to samo miejsce (500 km do Mielna ) do tego samego tatuażysty.I to było zakończenie bardzo przykrego dla mnie etapu. tak pokrótce
|
|
#414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
STO LAT DLA SOLENIZANTÓW!!!
Cześć dziewczyny,narazie tak zbiorczo napiszę,bo mała marudzi,zresztą leży mi na kolanch głową w dół i wgryza się w moje spodnie,do tego ciągnie za kabel od ładowarki i ewidentnie próbuje coś zbroić ![]() Noc....KOSZMAR Mała zasnęła o 20:30 o 22:30 obudziła się i ani myślała iść spać,bawiła się,a potem marudziła do około północy,nie chciała spać w swoim łóżeczku więc wzięłam ją do nas,gidzie pospała do 1:30 i ryk Same widzicie,że masakra i nie mam pojęcia o co chodzi zębów nie widać,chora nie jest,nie wiem co robićIdę położyć ją na drzemkę i zaraz wracam
|
|
|
|
#416 | ||||
|
Raczkowanie
|
Kubuś dziękuje za życzenia
Cytat:
No własnie, ja się czepiam bo oczywiscie w promocji za darmo ślimak jest the best ale gdybym zapłaciła za niego te 77,99 to bym oczekiwała czegoś więcej Cytat:
Z Gerbera. Podobno maja też deserek z kaszką manną ale jeszcze na taki nie natrafiłam. Cytat:
Cytat:
Mój Kubuś identycznie I mi się to też skojarzyło z gąsienicą Mi się bardzo to podoba ale oczywiscie pani rehabilitantka skrytykowała, że powinien sie na rękach podpierać nie na głowie, bo to sie utrwala złe wzorce i takie tam bla,bla,bla a mi się i tak podoba to pełzanie[QUOTE=ania4891;15079866] milena - ale tej kaszki manny bobovity dodaje sie 2 plaskie lyzeczki jesli dobrze pamietam. A jak podajesz zwykla kasze manne to pol lyzeczki ![]() I ja podaje czasem te zupki z kasza manna, wtedy nie gotuje juz na wieczor kaszy A widzisz no własnie sie zastanawiałam ile tej kaszki ale może po prostu będe stopniowo troszkę zwiększać. Carolajna pisała że nie może dostać tej kaszki manny na mleku z Bobovity. Mi sie wydaje że to tylko w większych marketach. Ja np kupiłam w Tesco. Witaj My się jeszcze nie znamy.Piszecie dziewczyny o odchudzaniu, o cudownych tabletkach a ja tak strasznie chciałabym przytyć i nic. W ciąży książkowe 11 kilo a w 3 dni po porodzie zostało mi juz tylko 2 kg a teraz znowu jestem na minusie
|
||||
|
|
|
#417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
milena caro wyraziła chęć odebrania mi kilku kg, może i Ty byś kilka ode mnie wzięła i wtedy wszystkie były byśmy zadowolone
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-04 o 12:24 |
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull
![]() Milena nie! Ja chcę kupić bez mleka żeby móc do obiadu podawać Tą z mlekiem mam ![]() Ale podawałam pół łyżeczki nie wiedziałam że tej więcej trzeba ![]() A fakt...przecież tam mleko jeszcze jest Ja też chcę przytyć ![]() Nie mam ani pupy ani nic, nogi jak patole dwa ![]() Wszystki tłuszcz mi idzie w brzuch;/ Iwciag dlatego wiem teraz że już kolejnego nie zrobie ![]() Mam ten i mi wystarczy, wiele dla mnie znaczy każdy kolejny był by żałowany
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-11-04 o 12:22 |
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
Milena, witaj
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie jest POIGLOT
![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

I dla Superzabuli 

Musialam wkleic tam babelka zeby zakryl co nieco 

naprawde 
Szkoda gadac

za tatę
SYNEK

zębów nie widać,chora nie jest,nie wiem co robić
Jeśli o gluten chodzi, to się nie wypowiem, bo to na razie przed nami