Starania o dziecko - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 18:13   #931
staram sie i nic
Przyczajenie

Dot.: Starania o dziecko

EdziuO jkaiś czas temu kupiłam testy owulacyjne i próbujemy mam pytanko może się powtarzam jeśli tak to odeślijcie mnie na inną stronę ale czy któraś z was brała jakieś tabletki ziołowe na poprawę śluzu i czy pomagają??

Edytowane przez staram sie i nic
Czas edycji: 2009-11-03 o 18:20
staram sie i nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 18:20   #932
bunia1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
dziewczynki powiedzcie mi taka rzecz-wzrost temperatury oznacza, że owulka się dobyła. Ale czy jest na to zasada-kiedy się odbyła dzień przed pierwszym dniem kiedy tempka była wyższa?W tym dniu?Nie ma reguły?
Znalazlam cos takiego; "Po owulacji temperatura podnosi się o kilka kresek i aż do miesiączki pozostaje na podwyższonym poziomie.
Jeśli przez kilka cykli kobieta mierzy temperaturę rano, tuż przed wstaniem z łóżka, może zaobserwować jej comiesięczny niewielki wzrost (o 0,4-0,8 stopnia)."
Ja ekspertem nie jestem bo nie mam mozliwosci mierzenia....
bunia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 18:28   #933
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunia1234 Pokaż wiadomość
Dziekuje za wskazowki, a jak u ciebie ze starankamiruszylo cos z miejsca ...
no właśnie mam za sobą owulkę-chyba bo tak na 100% pewna nie jestem. Testy w tym miesiącu pożegnałam. Ale powiem szczerze, że podchodzę do sprawy bez wiary totalnie jakoś mnie tak ogarnęło, że nieeeee tym razem się nie uda...więc za 14 dni pewnie@ później jeszcze 10 i może podejdę do tematu z nową energią. Czuję się jakaś zmęczona tym...kryzysik chyba.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez staram sie i nic Pokaż wiadomość
EdziuO jkaiś czas temu kupiłam testy owulacyjne i próbujemy mam pytanko może się powtarzam jeśli tak to odeślijcie mnie na inną stronę ale czy któraś z was brała jakieś tabletki ziołowe na poprawę śluzu i czy pomagają??
ja w tym cyklu brałam do dziś(14dc) wiesiołek 3X1 kapsułka. I powiem że mój śluz zrobił się prawie jak woda. Podobno to dobrze. Dziś odstawiłam wiesołek bo podobno do 14 dc tylko. I ogólnie u mnie chyba na + i mogę polecić. Negatywne jest tylko to, że odczuwałam skurcze przez pierwsze dni dość nieprzyjemne.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Znalazlam cos takiego; "Po owulacji temperatura podnosi się o kilka kresek i aż do miesiączki pozostaje na podwyższonym poziomie.
Jeśli przez kilka cykli kobieta mierzy temperaturę rano, tuż przed wstaniem z łóżka, może zaobserwować jej comiesięczny niewielki wzrost (o 0,4-0,8 stopnia)."
Ja ekspertem nie jestem bo nie mam mozliwosci mierzenia....
Ano właśnie pierwszy miesiąc mierzyłam i głupieje już. Czy nic nie może być tak dla odmiany jasne proste i czytelne

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 18:30   #934
bunia1234
Raczkowanie

EdziaO, pytam o testy bo wczoraj o 22 wyszla mi kreseczka pół na pół a dziś o 10 piekne 2 a testowa po niecalej minutce (teraz tak samo i caly dzien pobolewa mnie podbrzusze i tak mdli, w tamtym miesiacu tak samo bylo) i tak sobe dzis siedze i mysle co bedzie, planuje dziewczynke przytulanko mielismy w 9dc poznym wieczorem i post a tu dziś kreseczki i mysle jakie mam szanse wskoczyć na 9 miesiecy. Cykle mam zwariowane ostatni 27 dni wczesniejsze zas 25 dni, a teraz ni wychodzi 26. Nie mam pojecia co myslec a do testu jeszcze duzo czasu. co Ty o tym myslisz!?

Nie lam sie bedzie dobrze, ja szaleje z testami 3 cykl, ale jednej firmy

Edytowane przez bunia1234
Czas edycji: 2009-11-03 o 18:36
Stary 2009-11-03, 18:37   #935
staram sie i nic
Przyczajenie

więc jutro biegnę do apteki dzięki za radę chyba będę tu częściej zaglądać bo tak samemu o tym rozmyślać już czasem dołka łapię Edziu a Ty jak długo się starasz??
Stary 2009-11-03, 18:55   #936
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, tak zaczne szybko czy któras robila testy owul. A jeak je odczytujecie, ja rozumie ciemna kerska testowa a jak jest polowa kreski ciemniejsza a druga polowa jasniejsza czy juz wtedy mozna mowic o poku LH czy dopiero jak jest calkiem ciemna, prosze o porade...
'
Ja z polecenia kupilam testy Clearblue dostepne w necie i zamiast kresek pokazuja usmiechnieta buzke podobno najlepsze na rynku w opakowaniach po 7 sztuk. W tym miesiacu pokazaly piekna owulacje, wiec jeszcze kilka dni i zobaczymy, jak bedzie dzidzius to znaczy ze dzialaja Ale powaznie mysle ze dzialaja dobrze bo wtedy sluz byl przepisowy jak nigdy plus wlasnie odczytanie jest bardzo czytelne.

Polecam

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 18:56   #937
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
EdziaO, pytam o testy bo wczoraj o 22 wyszla mi kreseczka pół na pół a dziś o 10 piekne 2 a testowa po niecalej minutce (teraz tak samo i caly dzien pobolewa mnie podbrzusze i tak mdli, w tamtym miesiacu tak samo bylo) i tak sobe dzis siedze i mysle co bedzie, planuje dziewczynke przytulanko mielismy w 9dc poznym wieczorem i post a tu dziś kreseczki i mysle jakie mam szanse wskoczyć na 9 miesiecy. Cykle mam zwariowane ostatni 27 dni wczesniejsze zas 25 dni, a teraz ni wychodzi 26. Nie mam pojecia co myslec a do testu jeszcze duzo czasu. co Ty o tym myslisz!?

Może (oczywiście jeżeli się nie uda) zacznij z metodą NPR - wtedy będziesz miała dodatkową pewność kiedy była owulacja i czy udało Wam się trafić z przytulaniem
Ja prowadzę obserwacje już prawie dwa lata i jestem bardzo zadowolona - wiem co, kiedy i jak.
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 18:59   #938
anula_81
Zakorzenienie

A ja jeszcze tak od siebie Asiaczek mi tak ochote na nalesniki zrobila ale jestem twardziel, 2 godzinki na basenie i na kolacje salatka z kurczaczkiem i papryczka i orzeszkami piniowymi(/bardzo polecam swoja droga, baaardzo smaczna chetnie podziele sie przepisem)) Ale nalesniki pewnie beda jutro
Tak sie naplywalam ze ledwie zyje, ale ciesze sie, powiem wam ze w taka pogode to nic tylko cwiczyc, jak tego nie robie to tak jak w weekend przesiedze pod koldra w domku na kanapie

A co u was dziewczynki? Ja ciagle mam dola tylko ze bardziej energicznego teraz. PS. Pada nieprzerwanie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2009-11-03, 19:32   #939
bunia1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
Może (oczywiście jeżeli się nie uda) zacznij z metodą NPR - wtedy będziesz miała dodatkową pewność kiedy była owulacja i czy udało Wam się trafić z przytulaniem
Ja prowadzę obserwacje już prawie dwa lata i jestem bardzo zadowolona - wiem co, kiedy i jak.
Ja uzywam firmy hrdrex taki sa dostepne w mijej okolicy w aptekach, innych nie uzywałam, tylko te. jezeli nie uda nam sie w tym cyklu to zostaje w grudniu ostatni i przerwa do nastepnego roku.
A ty starasz sie o pierwsze, ...

Czas edycji: 2009-11-03 o 19:35
Stary 2009-11-03, 19:41   #940
serduszkowata
Rozeznanie

tak - staramy się o pierwsze dziecko
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:40   #941
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba to podbrzusze to najlepszy znak. A szanse mam nadzieję, że masz jak największe

Ja chyba za mocno spięłam się w tamtym cyklu, pełna mobilizacja i jakoś później powietrze uszło:-(Ale postaram się o pozytywny ładunek za miesiąc. Z tempką pierwsze doświadczenia mam, z USG też i z testami. Więc jak poprawi mi się tylko humor to pełna mobilizacja

A jeśli chodzi o 9dc to na dziewczynkę właściwie teoretycznie książkowo i sporo czyta się postów, że dziewczynom się tak udało. Więc jesteś na dobrej drodze. Nic tylko matka natura niech działa! Gdybym celowała w płeć to robiłabym tak samo. Niby ten 9 dc właśnie się poleca. Także trzymam kciuki

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
więc jutro biegnę do apteki dzięki za radę chyba będę tu częściej zaglądać bo tak samemu o tym rozmyślać już czasem dołka łapię Edziu a Ty jak długo się starasz??
Ehhh jak my wszystkie ale wiesz zawsze lepiej porozmyślać w stadzieTeoretycznie to mój 3 cykl celowania na 100%-praktycznie odstawiłam pigułkę dawno temu,I nic...

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Ja się objadłam nieziemsko ale nie naleśnikami tylko wszystkim co się nawinie-z powodu tej zimnej pogody wcinam jak słonicai muszę się przyznać-że strasznie ale to strasznie nie chciało mi się do nich zabraćJutro mam w planach ucztę-zapiekanka makaronowa ze szpinakiemI poproszę ten przepis na sałatkę koniecznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 07:17   #942
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Ja się objadłam nieziemsko ale nie naleśnikami tylko wszystkim co się nawinie-z powodu tej zimnej pogody wcinam jak słonicai muszę się przyznać-że strasznie ale to strasznie nie chciało mi się do nich zabraćJutro mam w planach ucztę-zapiekanka makaronowa ze szpinakiemI poproszę ten przepis na sałatkę koniecznie

Witam kochane dziewczynki!!

Przepis na salatke oczywiscie podaje z marszu cobyscie mi wszystkie sie w zwiazku z planami ciazowymi zdrowo odzywialy!! I basen tez polecam z calego serca!(Choc wczoraj tak poszalalam ze mniedzisiaj wszystkie miesnie bola

Salateczka bardzo prosta:

Miesko mielone wieprzowe, albo z kurczaczka- ja uzywam z kurczaczka bo zdrowsze tak ok pol kilo jesli na 4 osoby
1 czerwona cebulka,
4 duze papryki_(najlepiej kazda innego koloru, jest smaczniej i kolorowo
3 rodzaje salaty( ja uzywam zwykla, ta ciemna - czerwona i rukole)
Suszone porzeczki(ewentualnie jakies inne male owocki)
Orzeszki piniowe(te malutki, jak ryz wygladaja)
i grzanki,

Najpierw upiec miesko na oliwie jak juz sie zarumieni na minutke dodac cebulke, zeby sie zarumienila, ale nie usmazyla! i potem posiekana w kosteczke drobna papryke, doslownie zeby sie zagrzala i nadala smak miesku, rzyprawiam sola pieprzem i kolendra.
Na talerze nalozyc pomieszna salate, nalozyc miesko prosto z patelenki z papryczka posypac porzeczkami i orzeszkami i dodac dressing(oliwa z oliwek z cytryna odrobina czosnku i soli) i podjadac z grzankami. Na wierch jeszcze dodac swieza posiekana kolendre, pachnie smakowicieZapewniam, mimo braku ziemniakow pelnowymiarowe danie obiadowe, albo kolacyjne. To porcja dla 4 osob albo dla dwoch jak jestesmy bardzo glodni Polecam!!

A co do mojego testowania to tak..@ nie ma, piersi bola, choc jakby mniej, cos tam bulgocze w podbrzuszu, ale bez wariacji, a wczoraj wieczorem temperatura prawie ksiazkowe 36.7 Moze po tym basenie tak mnie wyssalo

Pogoda bez zmian, choc nie leje dzisiaj tylko hmm... siapi... grrrr

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2009-11-04, 08:18   #943
bunia1234
Raczkowanie

EdziaO jak tam samopoczucie u ciebie. Ja wstałam dzis jak skowronek o 6 rano bo mója mały bohater sie wyspał i chciał sie bawic samochodzikami wiec musiałam sie zwlec z łóżeczka> Od samego rana pobolewa mnie z lewej strony ale tak troszke z przerwami boli bardziej gdy sie poloze.
Jeszcze dziś jeden test ow kolo 11 zobacze jaki kreseczki beda..... dam znać.
Stary 2009-11-04, 08:35   #944
staram sie i nic
Przyczajenie

Cytat:
EdziaO jak tam samopoczucie u ciebie. Ja wstałam dzis jak skowronek o 6 rano bo mója mały bohater sie wyspał i chciał sie bawic samochodzikami wiec musiałam sie zwlec z łóżeczka> Od samego rana pobolewa mnie z lewej strony ale tak troszke z przerwami boli bardziej gdy sie poloze.
Jej jak fajnie tak was czytać, dużo fajniej niż siedzieć i samemu o tym rozmyślać... Myślę, że u mnie w tym miesiącu będzie kicha znów za tydzien @ ale potem kolejny raz nowa nadzieja w człowieka wstępuje Dziś jeszcze przed pracą pobiegłam do apteki po wiesiołka i od 1dc zacznę brać, każdy promyk nadziei napawa nowymi chęciami.........

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

A mam pytanko czy słyszała któraś z was o takich tabletkach FemiFertil... może któraś z was zażywała?? czytałam dużo pozytywnych opinii ale czy om wierzyć?? jak się powtarzam to siur odeślijcie mnie do innej stronki
Stary 2009-11-04, 09:50   #945
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Witam kochane dziewczynki!!

Przepis na salatke oczywiscie podaje z marszu cobyscie mi wszystkie sie w zwiazku z planami ciazowymi zdrowo odzywialy!! I basen tez polecam z calego serca!(Choc wczoraj tak poszalalam ze mniedzisiaj wszystkie miesnie bola

Salateczka bardzo prosta:

Miesko mielone wieprzowe, albo z kurczaczka- ja uzywam z kurczaczka bo zdrowsze tak ok pol kilo jesli na 4 osoby
1 czerwona cebulka,
4 duze papryki_(najlepiej kazda innego koloru, jest smaczniej i kolorowo
3 rodzaje salaty( ja uzywam zwykla, ta ciemna - czerwona i rukole)
Suszone porzeczki(ewentualnie jakies inne male owocki)
Orzeszki piniowe(te malutki, jak ryz wygladaja)
i grzanki,

Najpierw upiec miesko na oliwie jak juz sie zarumieni na minutke dodac cebulke, zeby sie zarumienila, ale nie usmazyla! i potem posiekana w kosteczke drobna papryke, doslownie zeby sie zagrzala i nadala smak miesku, rzyprawiam sola pieprzem i kolendra.
Na talerze nalozyc pomieszna salate, nalozyc miesko prosto z patelenki z papryczka posypac porzeczkami i orzeszkami i dodac dressing(oliwa z oliwek z cytryna odrobina czosnku i soli) i podjadac z grzankami. Na wierch jeszcze dodac swieza posiekana kolendre, pachnie smakowicieZapewniam, mimo braku ziemniakow pelnowymiarowe danie obiadowe, albo kolacyjne. To porcja dla 4 osob albo dla dwoch jak jestesmy bardzo glodni Polecam!!

A co do mojego testowania to tak..@ nie ma, piersi bola, choc jakby mniej, cos tam bulgocze w podbrzuszu, ale bez wariacji, a wczoraj wieczorem temperatura prawie ksiazkowe 36.7 Moze po tym basenie tak mnie wyssalo

Pogoda bez zmian, choc nie leje dzisiaj tylko hmm... siapi... grrrr
O rany same pyszności dziękiDla nas na pewno ta wersja na 4 osoby będzie idealna bo my jemy jak za czworoDziekiMoże na sobotę się pokuszę o taką dobrą kolacyjkę dla TŻWłaśnie wybył na siłownię i mam chwilę dla siebie więc zajrzałam tu do Was. My też się wybieramy na basen, ale tym razem zrobimy sobie wypad na termy pogrzać i wymasować

Anula a kiedy mierzysz tempke?Zmierz sobie po przebudzeniu nie wstając z łóżka najlepiej pod językiem lub w pochwie będzie bardziej wiarygodny taki pomiar. Chociaż też nie do końca bo chociaż generalnie w ciąży powinna być troszkę podwyższona to znalazłam w necie wiele dziewczyn, które pisały że ich temka świrowała. No i nie wiadomo jaka miałaś podstawową przed owulacją.
Ja dopiero miesiąc mierzę i zauważyłam trochę prawidłowości. Ale nie wszystkie, które bym chciałanp. wszystkie znaki poza tempką wskazują na to, że jest po owulacji. Śluz prawie 0, ochoty na sex prawie 0(a mam tak przeważnie po owulce-tak myślę),jakaś taka pełna się czuję. Dzień się zgadza. Na USG stwierdził, że pęknie we pon lub wt. Temka ani drgnie.Głupia jakaś czy co

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Ja się obudziłam na mierzenie tempki i koniec już zasnąć nie mogłam później. Do tego miałam jakieś głupie sny. Samopoczucie tak sobie, za oknem ponuro i jakoś tak nic mi się nie chce. Pożycz brzdąca to mnie od razu rozrusza tak, że o głupotach nie będe myślała. Dzieciaki to są takie bomby energetyczne. Skąd w takim małym człowieku tyle siły

To co piszesz to by wskazywało, że właśnie to jest owulacja teraz.
A tak sobie jeszcze pomyślałam, bo pisałaś, że chceice dziewczynkę. Czyli w 9dc żeby dziewczyńskie plemniki przetrwały.A mi gin mówił ostatnio, że z jego doświadczenia wynika, że dzisiaj większość mężczyzn ma słabsze plemniki i z jego praktyki wynika, że większość ginie po 24 godzinach. Nie wiem u Ciebie na który dzień przypada owulacja. Ale może to być utrudnieniem chyba. I tak sobie pomyślałam, że może spróbuj doładować TŻ, żeby wydłużać im żywot. Ja wiem tylko że l-karnityna wpływa ale to na szybkość plemników a nie na długość życia. Żeń szeń też polecają. Może dziewczyny też cos dorzucą?
No i dla Ciebie, żeby śluz był jak najlepszy to one sobie wtedy pożyją. Polecam wiesiołek i marchewkę w dużych ilościach. Wiem, że są inne jeszcze sposoby ale ich nie próbowałam.

Chociaż akurat może u Ciebie to nie jest potrzebne bo są w super formie. Ja chyba spróbuję l-karnitynę od następnego cyklu. Czystą-bez chromą. TŻ wyraził zgodę

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Jej jak fajnie tak was czytać, dużo fajniej niż siedzieć i samemu o tym rozmyślać... Myślę, że u mnie w tym miesiącu będzie kicha znów za tydzien @ ale potem kolejny raz nowa nadzieja w człowieka wstępuje Dziś jeszcze przed pracą pobiegłam do apteki po wiesiołka i od 1dc zacznę brać, każdy promyk nadziei napawa nowymi chęciami.........

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

A mam pytanko czy słyszała któraś z was o takich tabletkach FemiFertil... może któraś z was zażywała?? czytałam dużo pozytywnych opinii ale czy om wierzyć?? jak się powtarzam to siur odeślijcie mnie do innej stronki
hmm ja biorę wiesiołek o nazwie oeparol. Napisane jest 3x2 kapsułki. Ja biorę 3X1 bo gin powiedział, że według niej więcej to za dużo. I też mi polecała ten jako najlepszy. Pani w aptece też powiedziała, że najlepszy. Tylko nie bierz go po owulce-tylko do
Niestety nie słyszałam o tym drugim. Ale jestem skłonna wziąć pod uwagę wszystko co może pomóc

Edytowane przez EdziaO
Czas edycji: 2009-11-04 o 09:47
Stary 2009-11-04, 09:50   #946
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
O rany same pyszności dziękiDla nas na pewno ta wersja na 4 osoby będzie idealna bo my jemy jak za czworoDziekiMoże na sobotę się pokuszę o taką dobrą kolacyjkę dla TŻWłaśnie wybył na siłownię i mam chwilę dla siebie więc zajrzałam tu do Was. My też się wybieramy na basen, ale tym razem zrobimy sobie wypad na termy pogrzać i wymasować

Anula a kiedy mierzysz tempke?Zmierz sobie po przebudzeniu nie wstając z łóżka najlepiej pod językiem lub w pochwie będzie bardziej wiarygodny taki pomiar. Chociaż też nie do końca bo chociaż generalnie w ciąży powinna być troszkę podwyższona to znalazłam w necie wiele dziewczyn, które pisały że ich temka świrowała. No i nie wiadomo jaka miałaś podstawową przed owulacją.
Ja dopiero miesiąc mierzę i zauważyłam trochę prawidłowości. Ale nie wszystkie, które bym chciałanp. wszystkie znaki poza tempką wskazują na to, że jest po owulacji. Śluz prawie 0, ochoty na sex prawie 0(a mam tak przeważnie po owulce-tak myślę),jakaś taka pełna się czuję. Dzień się zgadza. Na USG stwierdził, że pęknie we pon lub wt. Temka ani drgnie.Głupia jakaś czy co
Ja mierze kiedy mam czas Wczoraj mierzylam wieczorkiem po basenie. Jesli nie bedzie fasolki w tym cyklu to przyszly zaczynam mierzyc, bo przez te tabletki przez tyle lat zupelnie nie znam swojego ciala. Do testowania jeszcze zaledwie kilka dni. cycuchy wciaz troche ciagne. Sluz malo raczej, a jesli juz to raczej mleczny, kluje prawy jajnik. Mimo ze mam przeczucie ze tam jest fasolka to sie nie chce nastawiac, ani nic mowic, bo potem wyjdzie negatywny test, i bedzie smiechu co niemiara ze taka bylam pewna.

Zazdroszcze ci Edzia ze tak znasz swoj organizm, ja dopiero sie ucze, dlatego musialam prosic testy owulacyjne o pomoc, i wtedy dopiero jak pokazaly owulacje to i sluz zobaczylam i wszystko

jeju jak czarno u nas...bleee
A humor ciagle mam jakis taki zwazony... Wczoraj patrzylam na moja sukienke slubna. Mialam ja sprzedac, ale tak mi szkoda i welonuuu....wlozylam wam nawet zdjatko w albumie mojego profilu

ehhh

Zosienka jest juz z nami

Zosia

Edytowane przez anula_81
Czas edycji: 2009-11-04 o 09:55
Stary 2009-11-04, 09:58   #947
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mierze kiedy mam czas Wczoraj mierzylam wieczorkiem po basenie. Jesli nie bedzie fasolki w tym cyklu to przyszly zaczynam mierzyc, bo przez te tabletki przez tyle lat zupelnie nie znam swojego ciala. Do testowania jeszcze zaledwie kilka dni. cycuchy wciaz troche ciagne. Sluz malo raczej, a jesli juz to raczej mleczny, kluje prawy jajnik. Mimo ze mam przeczucie ze tam jest fasolka to sie nie chce nastawiac, ani nic mowic, bo potem wyjdzie negatywny test, i bedzie smiechu co niemiara ze taka bylam pewna.

Zazdroszcze ci Edzia ze tak znasz swoj organizm, ja dopiero sie ucze, dlatego musialam prosic testy owulacyjne o pomoc, i wtedy dopiero jak pokazaly owulacje to i sluz zobaczylam i wszystko

jeju jak czarno u nas...bleee
A humor ciagle mam jakis taki zwazony... Wczoraj patrzylam na moja sukienke slubna. Mialam ja sprzedac, ale tak mi szkoda i welonuuu....

ehhh
eeeee ja też nie znam za dobrze dopiero się uczę po muszęNormalnie sobie tym głowy nigdy nie zawracałam. Nie wiedziałam, że tu takie wszystko pokomplikowane. TŻ też się zdziwił, że całe życie myślał, że przed ciążą trzeba się bronić bo to chwila nieuwagi i już. A teraz się okazuje, że pełna mobilizacja to mało.

JA też swoją chciałam sprzedać, ale raczej nic z tego bo mam takie wymiary, że dziewczyny się zniechęcają-te cycki głupie i wąskie biodraNo i suknia jest specyficzna, nie każdemu się podoba. Ale nie jest mi wcale smutno, chętnie ją zatrzymam. A welon mój piękny to już na 100% nie oddam za nic w świecie. Po prostu go uwielbiam

U nas też ponuro i ziiiiimnoooo. Mam plan-zapaść w sen zimowy. No lenia ma w taka pogodę. Chyba posiekam jakąś sałatkę "na winie"czyli co mi się pod rękę nawinie żeby się rozruszać.

Cycuchy-dobry znakAle masz rację spokojnie....

Stary 2009-11-04, 10:03   #948
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:

U nas też ponuro i ziiiiimnoooo. Mam plan-zapaść w sen zimowy. No lenia ma w taka pogodę. Chyba posiekam jakąś sałatkę "na winie"czyli co mi się pod rękę nawinie żeby się rozruszać.

Cycuchy-dobry znakAle masz rację spokojnie....
Ja w ogole musze ci sie kochana pochwalic ze skoro sie staramy to od tej owulacji nie tknelam winka Palic juz 2 lata nie pale, na basen dwa razy w tygoniu i nie jadam po 20-stej

Choc nagle mnie tak do winka przy obiadku ciagnie jak nigdy!!! A normalnie to w sumie i atk nigdy duzo nie pije bo trzustke mam chora....
I ja tak przezywam to wszystko bo u mnie w rodzinie kobiety latwo w ciaze nie zachodza, mama 2 razy poronila, raz w 4 miesiacu! A ja sie urodzilam dopiero po 5 latach staran((
Ale co tam, z pewnoscia sie uda.
A u Ciebie jak Edzia? ty sie 3 mieisace starasz tak? Tez dopiero poczatki Ale tyle zafasolkowalo w zeszlym tygodniu moze nas tez niedlugo trafi

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2009-11-04, 10:10   #949
asiaczek82
Rozeznanie

Doberek zaraz nadrobie wszyko i powitam nowe Laseczki na naszym wątku....

Co do mierzenia tepertaury :
1. Zaopatrz się w termometr odpowiedni do pomiaru podstawowej temperatury ciała (PTC).
Może to być:
  • a) zwykły termometr rtęciowy,
  • b) termometr owulacyjny, dostępny w aptekach,
  • c) termometr elektroniczny Microlife MT 1622 dostępny w aptekach lub sklepach internetowych.
Pamiętaj, aby w czasie jednego cyklu używać do pomiaru tego samego termometru, który będzie przeznaczony tylko do tego celu.

2. Ustal stałą godzinę pomiaru PTC, oraz jego miejsce.
Przy czym musi to być czas bezpośrednio po przebudzeniu, nie mniej niż 3 godziny snu.
Wybierz miejsce pomiaru:
  • Pomiar oralny (w ustach) jest wygodny, ale ze względu na różnice temperatury w poszczególnych strefach pod językiem (z przodu niższa, z tyłu wyższa) wymaga szczególnej dokładności, dłuższego czasu pomiaru ( rtęciowym termometrem 8 minut), przy zamkniętych ustach. Polecany szczególnie kobietom lub dziewczętom, które jeszcze nie współżyły, lub mają powody, aby unikać pomiaru waginalnego lub raktalnego.
  • Pomiar waginalny (w pochwie) jest wygodny, rtęciowym termometrem mierzymy 5 minut. Ze względu na naturalną florę bakteryjną niszczącą drobnoustroje termometr nie wymaga wyjątkowych zabiegów higienicznych, jedynie obmycia ciepłą wodą. Tylko infekcje grzybicze pochwy mogą być przeciwwskazaniem do tego pomiaru.
  • Pomiar raktalny (w odbycie) może najmniej wygodny, ponieważ wymaga utrzymania higieny i dezynfekcji termometru oraz naoliwiania czy zamoczenia przed wykonaniem pomiaru. Jest najbardziej stabilny jeśli chodzi o odczytywaną wartość. Pomiar rtęciowym termometrem trwa 5 minut.
3. Przygotuj termometr na wyciągnięcie dłoni.
Połóż termometr w odpowiednim miejscu tak, abyś nie musiała go szukać, ani wstawać z łóżka. Zaraz po dokonanym pomiarze odłóż go na właściwe miejsce.

4. Pomiar temperatury zacznij od piątego, najpóźniej szóstego dnia cyklu.
Jeśli nie możesz zapisać wyniku pomiaru zaraz po jego wykonaniu (nie masz czasu lub istnieją inne przeciwności), zapisz w telefonie komórkowym, zapisz na karteczce lub zapamiętaj. W dogodnej chwili, dodaj do wykresu.

5. Spróbuj zwracać uwagę na odczucia pojawiające się we wnętrzu pochwy.
Mogą to być odczucia suchości, wilgotności lub mokrości czy śliskości. Klikając na odpowiedni dzień cyklu w kalendarzu, znajdziesz opcję „Obserwacje zewnętrzne”. Spróbuj dopasować odpowiedni opis odczucia. Jeśli zauważasz na zewnątrz śluz, spróbuj opisać jego cechy wybierając z listy „wygląd” oraz „konsystencja”.

6. Trzymając się tych punktów rozpocznij codzienne obserwacje.
Obserwuj codziennie temperaturę oraz korzystaj z notatek na wykresie 28dni, w które wpisuj wszelkie obserwacje. Gdy zgromadzisz odpowiednią ilość danych temperatury, zastanów się nad analizą, w tym celu poproś eksperta o pomoc.

asiaczek82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 10:15   #950
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w ogole musze ci sie kochana pochwalic ze skoro sie staramy to od tej owulacji nie tknelam winka Palic juz 2 lata nie pale, na basen dwa razy w tygoniu i nie jadam po 20-stej

Choc nagle mnie tak do winka przy obiadku ciagnie jak nigdy!!! A normalnie to w sumie i atk nigdy duzo nie pije bo trzustke mam chora....
I ja tak przezywam to wszystko bo u mnie w rodzinie kobiety latwo w ciaze nie zachodza, mama 2 razy poronila, raz w 4 miesiacu! A ja sie urodzilam dopiero po 5 latach staran((
Ale co tam, z pewnoscia sie uda.
A u Ciebie jak Edzia? ty sie 3 mieisace starasz tak? Tez dopiero poczatki Ale tyle zafasolkowalo w zeszlym tygodniu moze nas tez niedlugo trafi
U mnie raczej też dzieci w rodzinie nie spadały z nieba tylko były raczej wystarane. Niestety. U mnie niby 3 cykl ale już dłuuugo nie biorę tabsów i nic nie stosowalismy. Ponad 2 lata-na zasadzie, że jak się przytrafi to trudno. Omijaliśmy te dni intuicyjnie i to było całe nasze zabezpieczenie. I nicdziwne bo ile dzieci jest z takiego uważania. 3 cykl natomiast robimy wszystko, żeby wcelować. Więc zależy jak na to spojrzeć.

Tak się zamyśliłam jak zaczęłyśmy z tymi sukniami, że chyba sobie włączę kawałek płyty z Kościoła bo fotki już obejrzałamehhh....Miłe wspomnienia i w sumie świeże a mam wrażenie, że to jakoś dawno było.

Stary 2009-11-04, 10:26   #951
asiaczek82
Rozeznanie

Nagoniłam
A więc moje zdanie to :

testy darujcie sobie moje Kochane owulacyjne nie potwierdzajac owulacji !!! one tylko wskazują ze skoczył poziom LH!!!

ciazowe powinni sprzedawac z zaswiadczeniam ze jesteśmy po terminie miesiaczki

przepisy wydrukowałamdziękuje wydrukuje

Witam wszykie nowe przeszłe Ciężarówki

Ogólny mój chumor jest do DUUUU...

Chce mi sie wyć

Stary 2009-11-04, 10:36   #952
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie raczej też dzieci w rodzinie nie spadały z nieba tylko były raczej wystarane. Niestety. U mnie niby 3 cykl ale już dłuuugo nie biorę tabsów i nic nie stosowalismy. Ponad 2 lata-na zasadzie, że jak się przytrafi to trudno. Omijaliśmy te dni intuicyjnie i to było całe nasze zabezpieczenie. I nicdziwne bo ile dzieci jest z takiego uważania. 3 cykl natomiast robimy wszystko, żeby wcelować. Więc zależy jak na to spojrzeć.

Tak się zamyśliłam jak zaczęłyśmy z tymi sukniami, że chyba sobie włączę kawałek płyty z Kościoła bo fotki już obejrzałamehhh....Miłe wspomnienia i w sumie świeże a mam wrażenie, że to jakoś dawno było.
Oj my jeszcz eplytki nie mamy, na razie tylko zdjecia w kolko ogladam, jeju fajnie bylo a leci czas tak szybciutkoooo............ ....
Najgorsze, ze ludzie sa niepowazni, ledwie wrocilismy 2 tygodnie temu czy trzy z podrozy poslubnej i do pracy a juz si enas pytaja czy jestesmy w ciazy, bo jak to noc poslubna byla a ciazy nie ma? Nie do wiary co??

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek82 Pokaż wiadomość
Nagoniłam
A więc moje zdanie to :

testy darujcie sobie moje Kochane owulacyjne nie potwierdzajac owulacji !!! one tylko wskazują ze skoczył poziom LH!!!

Chce mi sie wyć
Asiaczek, podzielam twoj bol , moj humoer glownie ze wzgledu na pogode podobny.....
A probowalas ten test Clearblue? On wskazuje tylko 2 dni owulacje w sensie kiedy stezenie LH przekroczy jakis tam prog. juz sama nie wiem myslalam ze sa przydatne, czytalam o nich w necie.

A ty sobie lepiej zrob salateczke wg mojego przepisu, poprawia humor, smaczna i zdrowa

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2009-11-04, 10:48   #953
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek82 Pokaż wiadomość
Nagoniłam
A więc moje zdanie to :

Chce mi sie wyć
Cześć Kochana!Zgadzam się co do tych testów w 100%.

A może weź sobie dzień wolnego zrób coś fajnego dla relaksu?Nawet sobie powyj jeśli Ci to pomoże w takiej ilości w jakiej poczujesz że zeszło z Ciebie to najgorsze. Mnie to pomaga jak sobie kilka godzin popłacze kiedy mam doła. Aż napuchną mi oczy, rozboli głowa, spojrzę na siebie w lustrze i się uśmiechnę. Może sobie po prostu popuść na jeden dzień

Albo gdzieś może pojedź na dwa dni?Albo inną przyjemność sobie zrób. coooo?cokolwiek lubisz.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

[QUOTE=anula_81;15080333]Oj my jeszcz eplytki nie mamy, na razie tylko zdjecia w kolko ogladam, jeju fajnie bylo a leci czas tak szybciutkoooo............ ....
Najgorsze, ze ludzie sa niepowazni, ledwie wrocilismy 2 tygodnie temu czy trzy z podrozy poslubnej i do pracy a juz si enas pytaja czy jestesmy w ciazy, bo jak to noc poslubna byla a ciazy nie ma? Nie do wiary co??

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

jak można być takim nietaktownym,wstrętnym baranem!!!!!!Naprawdę zaraz mnie nerwy na coś takiego biorą

Stary 2009-11-04, 10:51   #954
anula_81
Zakorzenienie

Ehhh ale dzien, szefostwa nie ma, cicho glucho, praca dzisiaj nad zestawieniem szkla w budynku, odmozdzajace. Ciemno szaro,ale ze mnie maruda, ide dzisiaj sobie kupic nowe kaloszki bo mi pekly stare a w tym klimacie bez nich sie nie da.

Asiaczek glowa do gory! Moze cos razem wymyslimy na poprawe nastroju? Sztuczny snieg.....?
Edzia no nietaktowni ludzie. Moj jeden szef jest geyem i lubi sobie pogadac i pomadrzyc sie o seksie heteroseksualnych, zachodzeniu w ciaze itp... smiesznie tu mamy...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2009-11-04, 10:56   #955
asiaczek82
Rozeznanie

[QUOTE=EdziaO;15080519]Cześć Kochana!Zgadzam się co do tych testów w 100%.

A może weź sobie dzień wolnego zrób coś fajnego dla relaksu?Nawet sobie powyj jeśli Ci to pomoże w takiej ilości w jakiej poczujesz że zeszło z Ciebie to najgorsze. Mnie to pomaga jak sobie kilka godzin popłacze kiedy mam doła. Aż napuchną mi oczy, rozboli głowa, spojrzę na siebie w lustrze i się uśmiechnę. Może sobie po prostu popuść na jeden dzień

Albo gdzieś może pojedź na dwa dni?Albo inną przyjemność sobie zrób. coooo?cokolwiek lubisz.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Oj my jeszcz eplytki nie mamy, na razie tylko zdjecia w kolko ogladam, jeju fajnie bylo a leci czas tak szybciutkoooo............ ....

jak można być takim nietaktownym,wstrętnym baranem!!!!!!Naprawdę zaraz mnie nerwy na coś takiego biorą
Zapuchnięta jstem od dwóch dni.... będzie dobrze nad wyjazdem tez myślałam ... ale żadna z moich psiapiólek nie ma czasu żeby zemna skoczyć do SPA wiec zostaje mi rzucenie sie w wir obowiązków domowych) i opieka nad synkiem i moim ADHD psem mój TŻ siedzi w pracy po 12 h więc nawet i lepiej nie ogląda mnie w stanie a ja sie jeszcze bardziej nie dołuje z tego powdu że on cierpi bo doskonale wiem jak pragnie maluszka....

a ja usłyszłam ze "moze pomóc twojemu męzowi jak nie wie jak to sie robi"

Edytowane przez asiaczek82
Czas edycji: 2009-11-04 o 11:03
Stary 2009-11-04, 11:17   #956
bunia1234
Raczkowanie

Wlasnie jestem po testowaniu wciąż ciemne 2 kreseczki juz ponad dobe, ( a wam dziewczyny pozytywny jak długo sie utrzymuje), ale za to przestalo mnie bolec podbrzusze a zwłaszcza z lewej strony, chyba dziś rano miałam ow. wiec tylko trzymać kciuki oby sie udało. w poprzednim cylku ow miałam przesunieta bo mam okres nie regularny wacha mi sie miedzy 25-27dni i cieżko wycelowac kiedy ile.
Mój synus jest bardzo ruchliwy, choć tez i bardzo spokojny ostanie dzni choruje wiec nie widzi nikogo poza mna z kim moze sie bawić. Ale pociecha nie wiem kiedy to zleciało 3 latka. Moja pierwsza ciąża była taka planowana i nie bo chcieliśmy ale było nam wszystko jedni co bedzie wiec cykli nie obserwowałam, a zaszłam za pierwszym razem no i cykle były jak w zegarku co równe 27dni, a teraz takie skoki..

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

[QUOTE=anula_81;15080333]Oj my jeszcz eplytki nie mamy, na razie tylko zdjecia w kolko ogladam, jeju fajnie bylo a leci czas tak szybciutkoooo............ ....

Hej dziewczyno głowa do góry na takich ludzi trzeba znalezc metode my z mezem mowilismy ze noc byla za krotka bo wesele trwalo do 6 rano a w drugi dzien byly poprawiny wiec nie zmrozylismy oka, a na deser maz dokladal ze na jedno klusko szkoda bylo kombajnu wyciagac. Idawali nam spokuj troszke nie miłe ale za to skuteczne.
I widze ze swiat wcale sie nie zmnienił przez te 5lat wciaz te same aluzje...

Czas edycji: 2009-11-04 o 11:04
Stary 2009-11-04, 12:02   #957
Linka24
Wtajemniczenie

cześc wam laseeczki! ja tylko na momencik Oddam Oeparol bo mi juz nie jest potrzebny nie zdążyłąm go nawet wypróbować. Więc leży, bezpańsko w szafce. Edzia chcesz?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 12:10   #958
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyno głowa do góry na takich ludzi trzeba znalezc metode my z mezem mowilismy ze noc byla za krotka bo wesele trwalo do 6 rano a w drugi dzien byly poprawiny wiec nie zmrozylismy oka, a na deser maz dokladal ze na jedno klusko szkoda bylo kombajnu wyciagac. Idawali nam spokuj troszke nie miłe ale za to skuteczne.
I widze ze swiat wcale sie nie zmnienił przez te 5lat wciaz te same aluzje...

Hej kochana, ja tez uwierzylam testom i czy dobrze uwierzylam sie okaze w weekend dam znac oczywiscie

A co do kombajnu to tez niezle Wiesz to nawet nie o to chodzi ze oni tak gadaja, tylko wtedy nakreca mi sie myslenie, ze moze juz, moze mam ta fasolke w brzuchu, a poza tym jesli nawet chcialabym potrzymac ta wiadomosc dla siebie przez jakies 3 miesiace zeby miec pewnosc ze wszystko ok, a jak tu zatrzymac to dla siebie jak tak marudza

Plus chyba nie ebdzie fasolki, brzusio mnie boli troche jak przed okresem, choc nic nie ma...Albo juz sobie wmawiam ciagle cos

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2009-11-04, 12:43   #959
bunia1234
Raczkowanie

Cytat:
Hej kochana, ja tez uwierzylam testom i czy dobrze uwierzylam sie okaze w weekend dam znac oczywiscie

A co do kombajnu to tez niezle Wiesz to nawet nie o to chodzi ze oni tak gadaja, tylko wtedy nakreca mi sie myslenie, ze moze juz, moze mam ta fasolke w brzuchu, a poza tym jesli nawet chcialabym potrzymac ta wiadomosc dla siebie przez jakies 3 miesiace zeby miec pewnosc ze wszystko ok, a jak tu zatrzymac to dla siebie jak tak marudza

Plus chyba nie ebdzie fasolki, brzusio mnie boli troche jak przed okresem, choc nic nie ma...Albo juz sobie wmawiam ciagle cos

Wiem co czujesz bo mnie znajomi napastuja kiedy bedzie drugie i czemu tak krzywdze swoje dziecko tym ze jest jedynakiem. Ja nie mam zamiaru miec tylko jednego dziecka, moj plan to dwoje, ale to w sumie moja prywatna sprawa czy juz czy za 3 lata, wiec wiem w czym sek.
A o efekcie staran to napewno nie bede mówić szybko, tak jak i ostatnio mojego meza siostry dowiedziały sie jak bylam na przełomie 3-4 a inni jeszcze pozniej jak bylo widac (w5)
Teraz przedemna najgorszy czsa bedzie czy nie ach dziewczyny czemy te 14 dni tak sie wlecze....
Stary 2009-11-04, 12:51   #960
asiaczek82
Rozeznanie

Cytat:
Wiem co czujesz bo mnie znajomi napastuja kiedy bedzie drugie i czemu tak krzywdze swoje dziecko tym ze jest jedynakiem. Ja nie mam zamiaru miec tylko jednego dziecka, moj plan to dwoje, ale to w sumie moja prywatna sprawa czy juz czy za 3 lata, wiec wiem w czym sek.
A o efekcie staran to napewno nie bede mówić szybko, tak jak i ostatnio mojego meza siostry dowiedziały sie jak bylam na przełomie 3-4 a inni jeszcze pozniej jak bylo widac (w5)
Teraz przedemna najgorszy czsa bedzie czy nie ach dziewczyny czemy te 14 dni tak sie wlecze....
Wiem o czym piszesz u mnie mały ma prawie 6 lat i słysze co i raz czas na rodzeńswo bo juz i tak jest duza różnica wieku a co ja jestem winna ok jest troszke chora ale kurde.... to nasz decyzja nasze życie:/

U nas wszyscy dowiedza sie po 3 miesiącu.... no oprócz was moje Kochane

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości