![]() |
#931 |
Przyczajenie
|
Dot.: Starania o dziecko
EdziuO jkaiś czas temu kupiłam testy owulacyjne i próbujemy
![]() Edytowane przez staram sie i nic Czas edycji: 2009-11-03 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli przez kilka cykli kobieta mierzy temperaturę rano, tuż przed wstaniem z łóżka, może zaobserwować jej comiesięczny niewielki wzrost (o 0,4-0,8 stopnia)." Ja ekspertem nie jestem bo nie mam mozliwosci mierzenia.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#934 |
Raczkowanie
|
EdziaO, pytam o testy bo wczoraj o 22 wyszla mi kreseczka pół na pół a dziś o 10 piekne 2 a testowa po niecalej minutce (teraz tak samo i caly dzien pobolewa mnie podbrzusze i tak mdli, w tamtym miesiacu tak samo bylo) i tak sobe dzis siedze i mysle co bedzie, planuje dziewczynke przytulanko mielismy w 9dc poznym wieczorem i post a tu dziś kreseczki i mysle jakie mam szanse wskoczyć na 9 miesiecy. Cykle mam zwariowane ostatni 27 dni wczesniejsze zas 25 dni, a teraz ni wychodzi 26. Nie mam pojecia co myslec a do testu jeszcze duzo czasu. co Ty o tym myslisz!?
Nie lam sie bedzie dobrze, ja szaleje z testami 3 cykl, ale jednej firmy Edytowane przez bunia1234 Czas edycji: 2009-11-03 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Przyczajenie
|
więc jutro biegnę do apteki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z polecenia kupilam testy Clearblue dostepne w necie i zamiast kresek pokazuja usmiechnieta buzke ![]() ![]() Polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja prowadzę obserwacje już prawie dwa lata i jestem bardzo zadowolona - wiem co, kiedy i jak. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze tak od siebie Asiaczek mi tak ochote na nalesniki zrobila ale jestem twardziel, 2 godzinki na basenie i na kolacje salatka z kurczaczkiem i papryczka i orzeszkami piniowymi(/bardzo polecam swoja droga, baaardzo smaczna chetnie podziele sie przepisem)
![]() ![]() Tak sie naplywalam ze ledwie zyje, ale ciesze sie, powiem wam ze w taka pogode to nic tylko cwiczyc, jak tego nie robie to tak jak w weekend przesiedze pod koldra w domku na kanapie ![]() A co u was dziewczynki? Ja ciagle mam dola tylko ze bardziej energicznego teraz. PS. Pada nieprzerwanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ty starasz sie o pierwsze, ... Edytowane przez bunia1234 Czas edycji: 2009-11-03 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Rozeznanie
|
tak - staramy się o pierwsze dziecko
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba za mocno spięłam się w tamtym cyklu, pełna mobilizacja i jakoś później powietrze uszło:-(Ale postaram się o pozytywny ładunek za miesiąc. Z tempką pierwsze doświadczenia mam, z USG też i z testami. Więc jak poprawi mi się tylko humor to pełna mobilizacja ![]() A jeśli chodzi o 9dc to na dziewczynkę właściwie teoretycznie książkowo i sporo czyta się postów, że dziewczynom się tak udało. Więc jesteś na dobrej drodze. Nic tylko matka natura niech działa! Gdybym celowała w płeć to robiłabym tak samo. Niby ten 9 dc właśnie się poleca. Także trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Ja się objadłam nieziemsko ale nie naleśnikami tylko wszystkim co się nawinie-z powodu tej zimnej pogody wcinam jak słonica ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam kochane dziewczynki!! Przepis na salatke oczywiscie podaje z marszu cobyscie mi wszystkie sie w zwiazku z planami ciazowymi zdrowo odzywialy!! I basen tez polecam z calego serca!(Choc wczoraj tak poszalalam ze mniedzisiaj wszystkie miesnie bola ![]() Salateczka bardzo prosta: Miesko mielone wieprzowe, albo z kurczaczka- ja uzywam z kurczaczka bo zdrowsze ![]() 1 czerwona cebulka, 4 duze papryki_(najlepiej kazda innego koloru, jest smaczniej i kolorowo ![]() 3 rodzaje salaty( ja uzywam zwykla, ta ciemna - czerwona i rukole) Suszone porzeczki(ewentualnie jakies inne male owocki) Orzeszki piniowe(te malutki, jak ryz wygladaja) i grzanki, ![]() Najpierw upiec miesko na oliwie jak juz sie zarumieni na minutke dodac cebulke, zeby sie zarumienila, ale nie usmazyla! i potem posiekana w kosteczke drobna papryke, doslownie zeby sie zagrzala i nadala smak miesku, rzyprawiam sola pieprzem i kolendra. Na talerze nalozyc pomieszna salate, nalozyc miesko prosto z patelenki z papryczka posypac porzeczkami i orzeszkami i dodac dressing(oliwa z oliwek z cytryna odrobina czosnku i soli) i podjadac z grzankami. Na wierch jeszcze dodac swieza posiekana kolendre, pachnie smakowicie ![]() ![]() A co do mojego testowania to tak..@ nie ma, piersi bola, choc jakby mniej, cos tam bulgocze w podbrzuszu, ale bez wariacji, a wczoraj wieczorem temperatura prawie ksiazkowe 36.7 ![]() ![]() Pogoda bez zmian, choc nie leje dzisiaj tylko hmm... siapi... grrrr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
EdziaO jak tam samopoczucie u ciebie. Ja wstałam dzis jak skowronek o 6 rano bo mója mały bohater sie wyspał i chciał sie bawic samochodzikami wiec musiałam sie zwlec z łóżeczka> Od samego rana pobolewa mnie z lewej strony ale tak troszke z przerwami boli bardziej gdy sie poloze.
Jeszcze dziś jeden test ow kolo 11 zobacze jaki kreseczki beda..... dam znać. |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- A mam pytanko czy słyszała któraś z was o takich tabletkach FemiFertil... może któraś z was zażywała?? czytałam dużo pozytywnych opinii ale czy om wierzyć?? jak się powtarzam to siur odeślijcie mnie do innej stronki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anula a kiedy mierzysz tempke?Zmierz sobie po przebudzeniu nie wstając z łóżka najlepiej pod językiem lub w pochwie będzie bardziej wiarygodny taki pomiar. Chociaż też nie do końca bo chociaż generalnie w ciąży powinna być troszkę podwyższona to znalazłam w necie wiele dziewczyn, które pisały że ich temka świrowała. No i nie wiadomo jaka miałaś podstawową przed owulacją. Ja dopiero miesiąc mierzę i zauważyłam trochę prawidłowości. Ale nie wszystkie, które bym chciała ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() To co piszesz to by wskazywało, że właśnie to jest owulacja teraz. A tak sobie jeszcze pomyślałam, bo pisałaś, że chceice dziewczynkę. Czyli w 9dc żeby dziewczyńskie plemniki przetrwały.A mi gin mówił ostatnio, że z jego doświadczenia wynika, że dzisiaj większość mężczyzn ma słabsze plemniki i z jego praktyki wynika, że większość ginie po 24 godzinach. Nie wiem u Ciebie na który dzień przypada owulacja. Ale może to być utrudnieniem chyba. I tak sobie pomyślałam, że może spróbuj doładować TŻ, żeby wydłużać im żywot. Ja wiem tylko że l-karnityna wpływa ale to na szybkość plemników a nie na długość życia. Żeń szeń też polecają. Może dziewczyny też cos dorzucą? No i dla Ciebie, żeby śluz był jak najlepszy to one sobie wtedy pożyją. Polecam wiesiołek i marchewkę w dużych ilościach. Wiem, że są inne jeszcze sposoby ale ich nie próbowałam. Chociaż akurat może u Ciebie to nie jest potrzebne bo są w super formie. Ja chyba spróbuję l-karnitynę od następnego cyklu. Czystą-bez chromą. TŻ wyraził zgodę ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() Niestety nie słyszałam o tym drugim. Ale jestem skłonna wziąć pod uwagę wszystko co może pomóc ![]()
Bartuś 23.12.2010 ![]() Aniołek 01.08.2011... Hubert 21.11.2012 ![]() „Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła” Edytowane przez EdziaO Czas edycji: 2009-11-04 o 09:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze ci Edzia ze tak znasz swoj organizm, ja dopiero sie ucze, dlatego musialam prosic testy owulacyjne o pomoc, i wtedy dopiero jak pokazaly owulacje to i sluz zobaczylam i wszystko ![]() jeju jak czarno u nas...bleee A humor ciagle mam jakis taki zwazony... Wczoraj patrzylam na moja sukienke slubna. Mialam ja sprzedac, ale tak mi szkoda i welonuuu....wlozylam wam nawet zdjatko w albumie mojego profilu ![]() ehhh Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2009-11-04 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JA też swoją chciałam sprzedać, ale raczej nic z tego bo mam takie wymiary, że dziewczyny się zniechęcają-te cycki głupie i wąskie biodra ![]() ![]() U nas też ponuro i ziiiiimnoooo. Mam plan-zapaść w sen zimowy. No lenia ma w taka pogodę. Chyba posiekam jakąś sałatkę "na winie"czyli co mi się pod rękę nawinie żeby się rozruszać. Cycuchy-dobry znak ![]()
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Choc nagle mnie tak do winka przy obiadku ciagnie jak nigdy!!! A normalnie to w sumie i atk nigdy duzo nie pije bo trzustke mam chora.... I ja tak przezywam to wszystko bo u mnie w rodzinie kobiety latwo w ciaze nie zachodza, mama 2 razy poronila, raz w 4 miesiacu! A ja sie urodzilam dopiero po 5 latach staran ![]() Ale co tam, z pewnoscia sie uda. A u Ciebie jak Edzia? ty sie 3 mieisace starasz tak? Tez dopiero poczatki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Rozeznanie
|
Doberek zaraz nadrobie wszyko i powitam nowe Laseczki na naszym wątku....
Co do mierzenia tepertaury : 1. Zaopatrz się w termometr odpowiedni do pomiaru podstawowej temperatury ciała (PTC). Może to być:
2. Ustal stałą godzinę pomiaru PTC, oraz jego miejsce. Przy czym musi to być czas bezpośrednio po przebudzeniu, nie mniej niż 3 godziny snu. Wybierz miejsce pomiaru:
Połóż termometr w odpowiednim miejscu tak, abyś nie musiała go szukać, ani wstawać z łóżka. Zaraz po dokonanym pomiarze odłóż go na właściwe miejsce. 4. Pomiar temperatury zacznij od piątego, najpóźniej szóstego dnia cyklu. Jeśli nie możesz zapisać wyniku pomiaru zaraz po jego wykonaniu (nie masz czasu lub istnieją inne przeciwności), zapisz w telefonie komórkowym, zapisz na karteczce lub zapamiętaj. W dogodnej chwili, dodaj do wykresu. 5. Spróbuj zwracać uwagę na odczucia pojawiające się we wnętrzu pochwy. Mogą to być odczucia suchości, wilgotności lub mokrości czy śliskości. Klikając na odpowiedni dzień cyklu w kalendarzu, znajdziesz opcję „Obserwacje zewnętrzne”. Spróbuj dopasować odpowiedni opis odczucia. Jeśli zauważasz na zewnątrz śluz, spróbuj opisać jego cechy wybierając z listy „wygląd” oraz „konsystencja”. 6. Trzymając się tych punktów rozpocznij codzienne obserwacje. Obserwuj codziennie temperaturę oraz korzystaj z notatek na wykresie 28dni, w które wpisuj wszelkie obserwacje. Gdy zgromadzisz odpowiednią ilość danych temperatury, zastanów się nad analizą, w tym celu poproś eksperta o pomoc.
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak się zamyśliłam jak zaczęłyśmy z tymi sukniami, że chyba sobie włączę kawałek płyty z Kościoła bo fotki już obejrzałam ![]() ![]()
![]() |
#951 |
Rozeznanie
|
Nagoniłam
![]() A więc moje zdanie to : testy darujcie sobie moje Kochane owulacyjne nie potwierdzajac owulacji !!! one tylko wskazują ze skoczył poziom LH!!! ciazowe powinni sprzedawac z zaswiadczeniam ze jesteśmy po terminie miesiaczki ![]() przepisy wydrukowałam ![]() ![]() Witam wszykie nowe przeszłe Ciężarówki ![]() Ogólny mój chumor jest do DUUUU... ![]() Chce mi sie wyć ![]()
#952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze, ze ludzie sa niepowazni, ledwie wrocilismy 2 tygodnie temu czy trzy z podrozy poslubnej i do pracy a juz si enas pytaja czy jestesmy w ciazy, bo jak to noc poslubna byla a ciazy nie ma? Nie do wiary co?? ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
A probowalas ten test Clearblue? On wskazuje tylko 2 dni owulacje w sensie kiedy stezenie LH przekroczy jakis tam prog. juz sama nie wiem myslalam ze sa przydatne, czytalam o nich w necie. A ty sobie lepiej zrob salateczke wg mojego przepisu, poprawia humor, smaczna i zdrowa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może weź sobie dzień wolnego zrób coś fajnego dla relaksu?Nawet sobie powyj jeśli Ci to pomoże w takiej ilości w jakiej poczujesz że zeszło z Ciebie to najgorsze. Mnie to pomaga jak sobie kilka godzin popłacze kiedy mam doła. Aż napuchną mi oczy, rozboli głowa, spojrzę na siebie w lustrze i się uśmiechnę. Może sobie po prostu popuść na jeden dzień ![]() Albo gdzieś może pojedź na dwa dni?Albo inną przyjemność sobie zrób. coooo?cokolwiek lubisz. ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- [QUOTE=anula_81;15080333]Oj my jeszcz eplytki nie mamy, na razie tylko zdjecia w kolko ogladam, jeju fajnie bylo a leci czas tak szybciutkoooo............ .... Najgorsze, ze ludzie sa niepowazni, ledwie wrocilismy 2 tygodnie temu czy trzy z podrozy poslubnej i do pracy a juz si enas pytaja czy jestesmy w ciazy, bo jak to noc poslubna byla a ciazy nie ma? Nie do wiary co?? ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- jak można być takim nietaktownym,wstrętnym baranem!!!!!!Naprawdę zaraz mnie nerwy na coś takiego biorą ![]()
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Ehhh ale dzien, szefostwa nie ma, cicho glucho, praca dzisiaj nad zestawieniem szkla w budynku, odmozdzajace. Ciemno szaro,ale ze mnie maruda, ide dzisiaj sobie kupic nowe kaloszki bo mi pekly stare a w tym klimacie bez nich sie nie da.
Asiaczek glowa do gory! Moze cos razem wymyslimy na poprawe nastroju? Sztuczny snieg.....? ![]() Edzia no nietaktowni ludzie. Moj jeden szef jest geyem i lubi sobie pogadac i pomadrzyc sie o seksie heteroseksualnych, zachodzeniu w ciaze itp... smiesznie tu mamy... |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=EdziaO;15080519]Cześć Kochana!Zgadzam się co do tych testów w 100%.
A może weź sobie dzień wolnego zrób coś fajnego dla relaksu?Nawet sobie powyj jeśli Ci to pomoże w takiej ilości w jakiej poczujesz że zeszło z Ciebie to najgorsze. Mnie to pomaga jak sobie kilka godzin popłacze kiedy mam doła. Aż napuchną mi oczy, rozboli głowa, spojrzę na siebie w lustrze i się uśmiechnę. Może sobie po prostu popuść na jeden dzień ![]() Albo gdzieś może pojedź na dwa dni?Albo inną przyjemność sobie zrób. coooo?cokolwiek lubisz. ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a ja usłyszłam ze "moze pomóc twojemu męzowi jak nie wie jak to sie robi"
![]() ![]() Edytowane przez asiaczek82 Czas edycji: 2009-11-04 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
Wlasnie jestem po testowaniu wciąż ciemne 2 kreseczki juz ponad dobe, ( a wam dziewczyny pozytywny jak długo sie utrzymuje), ale za to przestalo mnie bolec podbrzusze a zwłaszcza z lewej strony, chyba dziś rano miałam ow. wiec tylko trzymać kciuki oby sie udało. w poprzednim cylku ow miałam przesunieta bo mam okres nie regularny wacha mi sie miedzy 25-27dni i cieżko wycelowac kiedy ile.
Mój synus jest bardzo ruchliwy, choć tez i bardzo spokojny ostanie dzni choruje wiec nie widzi nikogo poza mna z kim moze sie bawić. Ale pociecha nie wiem kiedy to zleciało 3 latka. Moja pierwsza ciąża była taka planowana i nie bo chcieliśmy ale było nam wszystko jedni co bedzie wiec cykli nie obserwowałam, a zaszłam za pierwszym razem no i cykle były jak w zegarku co równe 27dni, a teraz takie skoki.. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- [QUOTE=anula_81;15080333]Oj my jeszcz eplytki nie mamy, na razie tylko zdjecia w kolko ogladam, jeju fajnie bylo a leci czas tak szybciutkoooo............ .... Najgorsze, ze ludzie sa niepowazni, ledwie wrocilismy 2 tygodnie temu czy trzy z podrozy poslubnej i do pracy a juz si enas pytaja czy jestesmy w ciazy, bo jak to noc poslubna byla a ciazy nie ma? Nie do wiary co?? Hej dziewczyno głowa do góry na takich ludzi trzeba znalezc metode my z mezem mowilismy ze noc byla za krotka bo wesele trwalo do 6 rano a w drugi dzien byly poprawiny wiec nie zmrozylismy oka, a na deser maz dokladal ze na jedno klusko szkoda bylo kombajnu wyciagac. Idawali nam spokuj troszke nie miłe ale za to skuteczne. I widze ze swiat wcale sie nie zmnienił przez te 5lat wciaz te same aluzje... Edytowane przez bunia1234 Czas edycji: 2009-11-04 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Wtajemniczenie
|
cześc wam laseeczki! ja tylko na momencik
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej kochana, ja tez uwierzylam testom i czy dobrze uwierzylam sie okaze w weekend ![]() ![]() A co do kombajnu to tez niezle ![]() ![]() Plus chyba nie ebdzie fasolki, brzusio mnie boli troche jak przed okresem, choc nic nie ma...Albo juz sobie wmawiam ciagle cos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem co czujesz bo mnie znajomi napastuja kiedy bedzie drugie i czemu tak krzywdze swoje dziecko tym ze jest jedynakiem. Ja nie mam zamiaru miec tylko jednego dziecka, moj plan to dwoje, ale to w sumie moja prywatna sprawa czy juz czy za 3 lata, wiec wiem w czym sek. A o efekcie staran to napewno nie bede mówić szybko, tak jak i ostatnio mojego meza siostry dowiedziały sie jak bylam na przełomie 3-4 a inni jeszcze pozniej jak bylo widac (w5) Teraz przedemna najgorszy czsa bedzie czy nie ach dziewczyny czemy te 14 dni tak sie wlecze.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas wszyscy dowiedza sie po 3 miesiącu.... no oprócz was moje Kochane ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.