Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-04, 13:01   #961
filka2
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

ja też 3koszule do szpitala biore,2już mam musze jeszcze z 1 zakupić.

a w ogóle to jestem zła,bo nie mam butów a dzis spadł śnieg!!!!niby go niedużo ale jedyne buty w których moge jeszcze chodzic to zamszowe baleriny (lub sportowe,ale mam płaszczyk,wiec nie ubiore sie w nie) i sa bardzo sliskie,szukałam wczoraj butów ale nic ciekawego nie ma,bo z takich co mi sie podobają(oficerki) to na noge nie wchodza bo łydka zgrubła!!!!chyba se podhale kupie!!!tylko tez takich nie widziałam.

grupę krwi koniecznie ,nawet jak byłam w szpitalu teraz to mnie męczyli o to.

Edytowane przez filka2
Czas edycji: 2009-11-04 o 13:04
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 13:01   #962
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
u na na wsi nikt tego nie przestrzega wszystko w pola idzie
a u mnie ojciec w piecu pali, bo ogrzewamy dwa mieszkania - nasze i rodziców i raczej segregujemy śmieci, przynajmniej od jakiegoś czasu, bo dostajemy takie wory (szkło, plastik itp.) a chyba by nas sąsiedzi mogli podkablować, jakby się np. plastikiem paliło w piecu
Muszę do sklepu jechać, bo zamarzyły mi się hamburgery na obiad i warzywek do nich nie mam

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 13:02   #963
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Ile planujecie mieć koszul do karmienia w szpitalu? Bo ja mam dwie, mam też jedną piżamę...
Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
aaa, właśnie nie wiem, kupię jedną paczkę bo takie drogie nie są i zobaczę co to warte

No ja też planuje dwie koszule kupić do karmienia i jeden jakiś długi podkoszulek do porodu.
No ja tez mam zamiar kupic dwie koszule (juz nawet je na all znalazlam) ale kompletnei nie wiem co do porodu. najbardziej komfortowo czulabym sie wlasnie w koszuli.....

A co do paklankow to faktycznie w tesco sa tansze niz na allegro. Na all widzialam po 5,50 a w tesco kupilam po 4 zl z groszami. Kupilam jedna paczke zeby zobaczyc co to za cudo i jak sie sprawdza.

A co do monitora to chyba odpuszcze. chyba ze do stycznia mi sie odmieni
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 13:12   #964
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też mam piec do centralnego, ale nie pomyślałam żeby pieluchy w nim palić, bo chyba nie można?? tzn. one są przecież z jakiś materiałów nie za bardzo nadających się do palenia
Zależy jaki piec, bo nie każdy się nadaje, żeby palić w nim wszystko...Z resztachyba pieluchy są zrobione z trudno palących materiałów... tak mi się wydawało

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 13:13   #965
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość

Kosz Sangenic Tommy Tippe
no włąsnie ja uzywalą paklanek i uwazam, ze takie kosz za taką kasę jest całkowice zbędny.

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnosnie monitora oddechu. Jak juz pisalam wczesniej to chcialabym taki miec ale mam kosz wiklinowy zamiast lozeczka i ono mobilne bedzie a monitor ma kable wiec ciezko by mi bylo jezdzic nim z jednego pokoju do drugiego z tymi kablami. Ale powiedzcie czy jest sens go kupowac i uzywac go np tylko na noc?? bo wtedy bedzie z nami w sypialni i nigdzie nie bede go przewozic. Poradzcie czy go kupic i uzywac tylko w nocy czy odpuscic. bo ja juz zglupialam.
monitor ma kable aby połaczyc płytki ze sobą mozna je wiązac by były krótsze ale obawiam się, ze ołytki Ci do kołyski nie wejdą...

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
brzoskwinia co to są paklanki?? bo widnieje to na Twojej liście a pojęcia nie mam co to
juz dziewczyny odpowiedziały

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a po co kupować specjalnie te paklanki jak można używać woreczków jednorazowych bądź nawet woreczków śniadaniowych??
owszem można ale paklanki fajnie pachną i u mnie śmieci wyrzuca się codziennie rano i zakupana pieluszka w zwykłym woreczku nie daje żyć oczywiście wszystko zalezy od dziecka. Ja uzywałam od początku i bardzo długo, u nas kosztują 3,50 a uzywałam ich tylko do kupek takze starczało na długo. Ja generalnie polecam
Stary 2009-11-04, 13:16   #966
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Tak mi sie teraz przypomniało...
Wiecie (choc na pewno tak, tylko ja taka za murzynami), że idąc do porodu trzeba miec ze sobą grupę krwi z dwoma podpisami osób, które to sprawdziły?? Ja tego nie wiedziałam - oczywiście dowiedziałam się w szpitalu jak byłam. Po powrocie do domu zaraz włożyłam sobie ją do karty ciąży...
No tak powinno być.

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
owszem można ale paklanki fajnie pachną i u mnie śmieci wyrzuca się codziennie rano i zakupana pieluszka w zwykłym woreczku nie daje żyć oczywiście wszystko zalezy od dziecka. Ja uzywałam od początku i bardzo długo, u nas kosztują 3,50 a uzywałam ich tylko do kupek takze starczało na długo. Ja generalnie polecam
Wystarczy szczelnie woreczek zawinąć Ale każdy robi jak uważa

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 13:19   #967
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Tak mi sie teraz przypomniało...
Wiecie (choc na pewno tak, tylko ja taka za murzynami), że idąc do porodu trzeba miec ze sobą grupę krwi z dwoma podpisami osób, które to sprawdziły?? Ja tego nie wiedziałam - oczywiście dowiedziałam się w szpitalu jak byłam. Po powrocie do domu zaraz włożyłam sobie ją do karty ciąży...
Że trzeba mieć ze sobą grupę krwi, to wiedziałam, ale żeby aż z 2 podpisami?
Ja nie wiem ile mam na swojej informacji dot. grupy krwi... sprawdzę w domu.

Stary 2009-11-04, 13:21   #968
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Że trzeba mieć ze sobą grupę krwi, to wiedziałam, ale żeby aż z 2 podpisami?
Ja nie wiem ile mam na swojej informacji dot. grupy krwi... sprawdzę w domu.
Sprawdziłam na swojej i są rzeczywiście dwa podpisy - jeden: wykonał a drugi: sprawdził.

Stary 2009-11-04, 13:22   #969
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
a u mnie ojciec w piecu pali, bo ogrzewamy dwa mieszkania - nasze i rodziców i raczej segregujemy śmieci, przynajmniej od jakiegoś czasu, bo dostajemy takie wory (szkło, plastik itp.) a chyba by nas sąsiedzi mogli podkablować, jakby się np. plastikiem paliło w piecu
u nas nie dają żadnych worków, mamy kosz na śmieci i co miesiąc trzeba płacić ,
co do palenia to jak mieszkałam u mamy to trzeba było wszystko sortować
teraz mieszkam na końcu wsi , moimi sąsiadami są teściowa i szczere pola (mieszkam na odludziu , ale dostrzegam w tym same pozytywy) oprócz szkła i wiekszych plastików nic nie sortujemy

kurcze ja miałam tylko raz badaną grupę krwi , jak byłam w szpitalu na początku ciaży , jak sie urodziłąm to nie badali krwi i ja mam tylko jedną karteczkę

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 13:24   #970
brzoskwinia82
Zadomowienie

no to jedna ci wystarczy chyba tylko Agape007 pisała że muszą być na niej dwa podpisy

Stary 2009-11-04, 13:26   #971
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze ja miałam tylko raz badaną grupę krwi , jak byłam w szpitalu na początku ciaży , jak sie urodziłąm to nie badali krwi i ja mam tylko jedną karteczkę
ale to nie chodzi o ilość karteczek tylko ilość podpisów na tej jednej karteczce ja sprawdziłam i rzeczywiście są dwa-wykonał i sprawdził....
Stary 2009-11-04, 13:36   #972
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
ale to nie chodzi o ilość karteczek tylko ilość podpisów na tej jednej karteczce ja sprawdziłam i rzeczywiście są dwa-wykonał i sprawdził....
ja nie dostałam karteczki tylko mam na wypisie napisane że badana grupa krwi: "0" RH+ , jest podpis ordynatora i lekarza prowadzącego

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-04, 13:37   #973
Kancia
Zakorzenienie

Patka wierz mi Adriana kupy nawet przy szczelnie zawiązyn woreczku były masakrą ale to wszystko zalezy od dziecka ja nie widzę róznicy między woreczkami śniadaniowymi a paklankami jeśli chodzi "dodatkowe zasmiecanie".

co do grupy krwi to mnie poinformowano jedynie o tym, ze ma byc na specjalnej kartce. Jak ktoś chce to wrzucę zdjęcie

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-11-04 o 13:40
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 13:43   #974
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie dostałam karteczki tylko mam na wypisie napisane że badana grupa krwi: "0" RH+ , jest podpis ordynatora i lekarza prowadzącego
ale o jaki wypisie mówisz?ze szpitala?bo ja miałam to zlecone przy pierwszych badaniach, przy morfologii i grupę krwi mam na oddzielnej karteczce
Stary 2009-11-04, 13:46   #975
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
NA poczatku ciazy jak mialam wykonywane wszystkie badania bylo tez badanie na oznaczenie grupy krwi i to chyba o ta karteczke chodzi. Polozna mi mowila ze mam ja miec zawsze przy sobie. I tez na niej mam napisane kto wykonal badanie a kto zatwierdzil.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 13:49   #976
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
co do grupy krwi to mnie poinformowano jedynie o tym, ze ma byc na specjalnej kartce. Jak ktoś chce to wrzucę zdjęcie
chyba będę musiała zapytać przy zwiedzaniu szpitala , co powinnam mieć
Cytat:
ale o jaki wypisie mówisz?ze szpitala?bo ja miałam to zlecone przy pierwszych badaniach, przy morfologii i grupę krwi mam na oddzielnej karteczce
tak , na wypisie ze szpitala
miałam robić to badanie na własną rękę ( bo ginekolog prywatny i jego skierowanie i tak by nic nie dało) ale wylądowałam w szpitalu i tam miałam wszystkie badania w 7tc

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-04, 13:53   #977
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Kochana a jak to się stało, że zacytowałaś moją wypowiedz a ja na glukozie byłam jakoś 2 tygodnie temu?
no właśnie tam był mój tekst o glukozie, nie wiem jakim cudem zacytowało się jako Patkowe

Cytat:

youyou - na chorobowym też się liczy średnią z ostatnich 12 miesiecy.
no tak też teraz doczytałam, ale to dotyczy jeśli przez te 12 miesięcy pracowało się u tego samego pracodawcy. Ja pracuje u swojego równy rok i pierwsze 3 m-ce na okresie próbnym miałam niższą kasę, a teraz wypłatę dostałam wyższą niż mam obecnie w sumie nie narzekam bo lepiej w tą niż drugą stronę. Musze pogadać w kadrach za co mam wyżej, moja szefowa wspominała że może wskoczyłam w drugi próg podatkowy i wtedy jakoś inaczej płaci się ZUS... sama nie wiem...

KarmazynowyKamyk - narobiłaś mi smaka na te rogaliki, że chyba tez spróbuję je zrobić

pomyślałam sobie że te twoje wizytacje w toalecie to może oznaka zbliżającego się porodu ale to chyba za wczesnie

Cytat:
YHYYYY....a ja myślałam, że to jakieś majtki z wbudowaną podpaską:/ bez sensu... to nie lepiej kupić majtki u chińczyka za 1,50 i póżniej wyrzucić ewentualnie wyprać i dalej używać jak będą potrzebne....?bo rozumiem, że się kupuje po to by swoje majtki koronkowe nie poplamić krwią..ja to w ogóle bym miała problem bo chodzę w stringach, a majtek mam chyba z 4 sztuki
no własnie ja też chyba zakupię jakieś najzwyklejsze bawełniane majtki u Chińczyka, które potem można wyrzucić bez sentymentu.

Dziewczyny co do grupy krwi to mi lekarz powiedział że najlepiej to ją sobie przyczepić zszywaczem do karty ciąży i wtedy na pewno zawsze się będzie miało przy sobie, ja tak zrobiłam i z moim testem na paciorkowca też go wpięłam.

Kancia podejrzałam Twoją datę urodzenia i witam w gronie bliźniaków ja jestem z tego samego roku i o 6 dni młodsza bo z 31 maja
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 13:59   #978
Kancia
Zakorzenienie

youyou to witam równieśniczke

przyszły zamowione kombinezoniki i kurde będą za duże pomimo, ze sa w rozmiarze 62 nie wiem jak wyglądaja Wasze 68 ale juz się boje

musze kupic jeszcze jakiś 56 na bank

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-11-04 o 14:06
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 14:10   #979
brzoskwinia82
Zadomowienie

Ja też robiłam grupę krwi na początku ciąży (ale poprzedniej) i dostałam dwie karteczki takie same i jedną schowałam a drugą włożyłam za okładkę legitymacji ubezpieczeniowej, bo i tak mam ją praktycznie zawsze ze sobą razem z kartą ciąży.

Stary 2009-11-04, 14:18   #980
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
u nas nie dają żadnych worków, mamy kosz na śmieci i co miesiąc trzeba płacić ,
co do palenia to jak mieszkałam u mamy to trzeba było wszystko sortować
teraz mieszkam na końcu wsi , moimi sąsiadami są teściowa i szczere pola (mieszkam na odludziu , ale dostrzegam w tym same pozytywy) oprócz szkła i wiekszych plastików nic nie sortujemy

Oj też bym chciała tak mieszkać
Nie o 2 karteczki chodzi a o 2 podpisy

Cytat:
Patka wierz mi Adriana kupy nawet przy szczelnie zawiązyn woreczku były masakrą ale to wszystko zalezy od dziecka ja nie widzę róznicy między woreczkami śniadaniowymi a paklankami jeśli chodzi "dodatkowe zasmiecanie".
hahaha, oj wierzę, wierzę

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-04, 14:22   #981
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
KarmazynowyKamyk - narobiłaś mi smaka na te rogaliki, że chyba tez spróbuję je zrobić

pomyślałam sobie że te twoje wizytacje w toalecie to może oznaka zbliżającego się porodu ale to chyba za wczesnie
Jakby mi się np. za miesiąc to przytrafiło, to też bym o porodzie pomyślała...

Wklejam rogaliki... Nadzienie zrobiłam z mielonych orzechów, migdałów, cukru i masa roztopionego...

Ja mam segregator taki mały ze wszystkimi badaniami, jak będę pakować torbę do szpitala, to chyba w całości tam dam... No bo ostatnie usg też np. trzeba mieć... Na mojej kartce o grupie krwi są dwa podpisy, zawsze chyba tak robią...
Stary 2009-11-04, 14:24   #982
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

A w ogóle to mąż mi znalazł dwa rozstępy...
Mówi, że jakieś siniaki na dole brzucha mi się zrobiły, ale w miejscu gdzie ja nie dam rady zobaczyć...
Powykręcałam się jak mogłam i są...
Dwa symetryczne, po obu stronach brzucha na dole...
Wstręciuchy...
Stary 2009-11-04, 14:26   #983
brzoskwinia82
Zadomowienie

Kurde te rozstępy... ciekawe czy którąś z nas ominą??? Ja jeszcze nie mam, ale słyszałam że najgorsze są ostatnie tygodnie, wtedy najczęściej wychodzą. A koleżanka jedna mi mówiła że w czasie porodu czuła jak jej skóra pęka :O masakra

Stary 2009-11-04, 14:31   #984
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Kurde te rozstępy... ciekawe czy którąś z nas ominą??? Ja jeszcze nie mam, ale słyszałam że najgorsze są ostatnie tygodnie, wtedy najczęściej wychodzą. A koleżanka jedna mi mówiła że w czasie porodu czuła jak jej skóra pęka :O masakra
mnie nie omineły , mam na pośladkach
czytałam że maść z witaminą A rozjaśni roztępy ,muszę w aptece zapytać (zawsze jak tam jestem to zapominam)

Kamyczku te rogaliki napewno pyszne
no i wzieło mnie na słodkie

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-04, 14:37   #985
youyou
Zakorzenienie

Kamyku rogaliki teraz to już muszę zrobić tylko drożdże trzeba zakupić... Długo się je robi?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 14:40   #986
addicted to wizaz
Zadomowienie

azzis, youyou - pani z płac powiedziała, żebym lepiej poszła na zwolnienie dopiero w grudniu, ze względu na to że za październik (spóźniona bo jeszcze nie mam) i listopad będę miała jakąś nagrodę do pensji i to weszłoby do średniej z ostatnich 12 miesięcy (wydaje mi się, że średnia jest liczona do momentu wzięcia zwolnienia, ale pewności nie mam). Od piątku będziemy do pracy jeździć samochodem, więc nie będą mnie już męczyły te szybkie marsze od pociągu, poza tym nie mam innych większych dolegliwości.
Ale jeśli gin na wizycie stwierdzi, że coś jest nie w porządku, to oczywiście bez gadania biorę zwolnienie i wszystko inne mam w głębokim poważaniu.
......................... ..
Ja mam grupę krwi wpisaną w legitymację honorowego dawcy krwi i tam jest tylko jeden podpis. Moja gin to widziała i nie kazała mi robić nic nowego.

Paklanek też nie używałam, pakowałam do zwykłych jednorazówek
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 14:45   #987
azzis
Zakorzenienie

addicted ja nie dostanę w najbliższym czasie ani podwyżki, ani nagród, więc mi wsio ryba kiedy pójdę

Ależ się boję do tego stomatologa iść

Stary 2009-11-04, 14:45   #988
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Mnie niestety nie ominęły... I też słyszałam, że w ostatnich tygodniach najczęściej wyłażą... Bezczelne...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-04, 14:48   #989
addicted to wizaz
Zadomowienie

Kancia - ja też mam kombinezonik na 62 i wydaje mi się dość duży. Na razie nie kupuję nowego, zobaczę jaki maluch mi się urodzi

Kamyku - rogaliki
a na kłopoty z brzuszkiem
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 14:48   #990
filka2
Zadomowienie

ojej jakie mniamniuśne rogaliki!!!ja już sie nie moge doczekać jak zaczne robić takie pyszności u siebie,ale wtedy trzeba bedzie sie zacząć odchudzac po ciąży.wyszłam troche z wprawy,bo kilka dobrych lat nie miałam piekarnika w domu i teraz też
ja zobaczylam te rogaliki to Ada tak zaczęła kopaćchyba też ma smaka na nie,czasami tak mnie kopie jakby sie nogami odpychała szybko.
u nas sypie śnieg,a ja już panikuje bo w poniedz egzamin z jazdy
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości