|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Ooo jaaaa
![]() Robię w weekend te muesli...nie ma bata tylko wiolqn ile tego jogurtu? vretka u mnie nastrój 24h od kiedy na tej diecie jestem
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-11-04 o 15:48 |
|
|
|
#4712 |
|
Raczkowanie
|
kurcze dziewczyny, jak czytam o Waszych postepach to nie moge uwierzyc, ja dzis 3.dzien, a na wadze rano +o.5kg
![]() Czy ktoras z Was tak miala? Ta dieta nie stanowi rewolucji w sposobie mojego zywienia, od dawna bazuje na nabiale, miesie, rybach i warzywach, no ale takiego efektu to bym sie nigdy nie spodziewala Mozecie cos doradzic?
|
#4713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Witam Was Wszystkie serdecznie ![]() co prawda miałam we wcześniejszych wpisach pare pytań, ale niestety nie doczekałam się odpowiedzi cóż trudno może przeoczone zostały.Mam nadzieje że nie jest to akt odrzucenia u mie dzisiaj tylko -0,2 ale ogólnie nie narzekam bo to już w sumie 5,7kg od 26.10 Ostatnio widziałam w sklepie UWAGA: śmietanę otrębową???? Może ktoś już spotkał się z taką? Może dla urozmaicenia warto by było ją kupić??? Jeszcze raz pozdrawiam Jestem z Wami czy tego chececie czy nie codziennie, samej było by ciężko
|
|
|
|
|
#4714 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja jestem dzisiaj drugi dzien na uderzeniówce. Głodna nie chodze wcale, a zakupow narobilam za 130zł Jedyne, co mi dokucza, to to, ze jest mi troche słabo, ale osłabiona jestem tez przez przeziebienie, wiec mam nadzieje, ze szybko mi przejdzie.i powiem Wam, ze jestem szczesliwa z powodu efektow ![]() wczoraj rano wg mojej starej wagi startowalam z 62kg, na pewno nie wazylam mniej niz 61kg ![]() Cytat:
czyli te 3 łyżeczki dziennie to owsiane, nie pszenne, a pszenne do pieczenia np. chlebka? Cytat:
![]() o matko juz wiem co bede jadla w weekend dziekuje pieknie Cytat:
co do pracy - tez studiuje dziennie, i tez szukam sensownej pracy, wiec wiem jak to ciezko.. ![]() ide zrobic sobie na obiad piers kurczaka nadziewana watrobka drobiowa ze szczypiorkiem, do tego kapka jogurtu naturalnego
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|||
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pol malego opakowania czyli 50g, wstawilam jedna druga i mi wykrzaczkowalo
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-11-04 o 17:36 |
|
|
|
|
#4716 |
|
Rozeznanie
|
witajcie!
juz za mna ponad 2,5 miesiaca diety, waga poczatkowa 70,5 kg teraz waze 63,4 kg. Wiem ze inne dziewczyny w tym czasi schudly wiecej, ale ja bardzo sie ciesze z mojego wyniku ![]() zaczynam troche kombinowac z jedzeniem bo juz powoli mi sie wszystko nudzi. Moze cos z owocami morza wykombinuje, bo dotej pory ich nie jadlam. Macie jakie pomysly? ps przez cala diete kupowalam w lidlu serki z pilosa homogenizowane 150g, teraz nie ma ich w sklepie, czy ktoras cos wie na ich temat? |
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję rezultatu Ja dzisiaj drugi dzień na uderzeniówce. Jakoś mi to leci. Na jutro sobie zrobiłam pierś z kurczaka w galarecie. Ciekawe czy będzie dobra
|
|
#4718 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie co do serków, mam pytanie, jaki serek dajecie do chlebka?? Bo ja już zgłupiałam, szukałam jakigoś homogenizowanego i nie znalazłam.
Co do owoców morza to ja ostatnio zrobiłam sobie sałatkę z paluszków krabowych z jajkiem i z cebulą a polałam jogutrem wymieszanym z przyprawami i z czosnkiem a i wcześnie paluszki polałam cytryną , w smaku fajne nawet, ale smakowało mi bardziej następnego dnia.
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję |
|
|
|
|
#4720 |
|
Rozeznanie
|
Rodzynka1989 ale mi chodzi o serki homogenizowane, a nie o serki wiejksie..
z tego co wiem ze serki wiejskie wycofali o ten mi chodzi
Edytowane przez monic84 Czas edycji: 2009-11-04 o 19:26 |
|
|
|
#4721 |
|
Raczkowanie
|
ja do chlebak dodaje serek homogenizowany 3% Pilos z Lidla 9 u mnie ciągle dostepny) lub jogurt naturalny i tez jest pyszny
![]() Isabell chodziŁo mi o to,że tak fajnei napisałaś o tym,że zgrzeszyłaś ![]() Gratuluje spadku wagi wszytskim Dukajacym ![]() dziewczyny czy tez macie tak ,że rano wazycie mniej niż wieczorem? |
|
|
|
#4722 |
|
Rozeznanie
|
Oliwkaaa to jest normlane ze waga wkazuje wieczorem wiecej, dlatego najlepiej wazyc sie tylko rano, po wc
|
|
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
Monic i tego będe się trzyamc bo moja waga rano jest taka piekna
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, nie doczytałam
![]() Może to tylko chwilowy brak
|
#4725 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale to raczej normalne, ze rano na czczo sie wazy mniej ![]() dziewczyny, czy wam tez bylo slabo na uderzeniowce? wiem, ze Dukan pisal, ze takie moga byc poczatki u mnie dodatkowo dochodzi przeziebienie, ale jestem ciekawa, jak bylo u Was, i po jakim czasie Wam przeszlo, jesli w ogole bylo Wam slabo.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
||
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bynajmniej ja nie odczuwam żadnego osłabienia czy zmęczenia I nie zapowiada się, żebym miała się tam udać
|
|
#4728 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej
Dzisiaj rano oczywiście byłam na forum i tak się zaczytałam, że na autobus musiałam biec Teraz spokojnie sobie siedzę i postanowiłam napisać Jakiś taki bezpłciowy dzień. Nic mi się nie chce, ale za to dostałam wytyczne do pracy licencjackiej (w duuuużym uproszczeniu moja praca dotyczyć będzie konserwantów i grzybów i pleśni). Jedzonko dzisiaj też w dużym skrócie: królik, królik, serek homo, otręby Mój Lidl też zrezygnował z małych serków homo więc kupuję w wiaderku 500g i sobie dzielę. Jutro może zakupy ubraniowe bo imprezki dwie tuż tuż a ja nie mam spodni obecne wiszą niemiłosiernie... O boooożeeeee aleee rozlazły ten mój post
|
#4729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze organizm sie buntuje ... Ja pierwszy miesiac szlam jak burza , ale kolejne 4 tygodnie stuje jak slup soli . Widocznie tak ma byc - trzeba czekac.
|
|
#4730 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczynki jestem po drugim dniu .Mam pytanie czy słodzik kupujecie od razu mielony ?Bo u mnie to w tabletkach jest
|
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie tak zle czuje, ze mimo tego, ze przygotowywalam sie do tej diety dlugo i byla to przemyslana decyzja, mam teraz chwile zwatpienia bardzo jestem oslabiona, boli mnie glowa, brzuch..
|
|
|
|
#4732 |
|
Raczkowanie
|
ja uzywam cukru czcionowego - wiec nic ci nie powiem o slodzikach ...
|
#4733 |
|
Raczkowanie
|
no a cukier trzcinowy mozna uzywac w 1 fazie ?
|
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaminy biore. ![]() tez mi sie tak wydaje, ze moj organizm reaguje tak na brak weglowodanow, ktore jakby nie patrzec wczesniej byly podstawa mojego zywienia i spozywalam je w ogromnych ilosciach. naprawde sie martwie, bo motywacje mam wysoka i chce przejsc przez ta diete, ale jestem tak osłabiona ze nie jestem zdolna nawet do pracy, ledwo dochodze na zajecia do szkoly i wytrzymuje 2 wyklady jesli nie przejdzie mi do niedzieli (Dukan pisal, ze 3 dnia powinno przejsc), bede zmuszona chyba zrezygnowac..
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, no to faktycznie niewesoło masz
Będę trzymać za Ciebie kciuki i oby Ci jednak przeszło Trzymaj się ciepło
|
#4737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i zmęczenie i osłabienie przejdzie. Normalnie organizm czerpie energię z węglowodanów (w pierwszej kolejności), a że w diecie węglowodanów jak na lekarstwo szybko zaczniesz czerpać energię z tłuszczu który zalega w Twoim organizmie tak to mniej wiecej wyglada z biologicznego punktu widzenia mam nadzieję że nic nie pokręciłam-może ktoś wie więcej w tym temacie.
|
|
#4738 |
|
Raczkowanie
|
Stozynka44 dobrze napisałaś, całkowitą prawdę
![]() Eh ale mam dzisiaj pochłanianie, cały dzień głodna chodzę i się najeść nie mogę.
|
|
#4739 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
A u mnie dziś znowu 0,2 do góry Czy ja jeszcze w ogóle cokolwiek schudnę Załamka |
|
|
|
#4740 | |
|
Raczkowanie
|
ja tylko na chwile się wyżalić właśnie po raz pierwszy od rozpoczęcia diety waga się zbuntowała bo dzisiaj 0,4 na plus
Motywacja jest (zaraz na basen lece) ale mało przyjemnie zacząć tak dzień tym bardziej że na dworze zimno szaro i pochmurnie.Wczoraj bez grzechów i uczciwie.... ![]() Pozdrawiam Was Wszystkie serdecznie ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
Nie przejmuj się ja dzisiaj też posmutniałam, ale nie ma to jak dobrze się nastroić od rana w związku z tym ... Głowa do góry DAMY RADE!!!!Tylko się nie poddawać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

24h od kiedy na tej diecie jestem

cóż trudno może przeoczone zostały.

Było wiele kandydatek-pewnie znaleźli kogoś ciekawszego i bardziej dyspozycyjnego niż ja

u mnie dodatkowo dochodzi przeziebienie, ale jestem ciekawa, jak bylo u Was, i po jakim czasie Wam przeszlo, jesli w ogole bylo Wam slabo.
.
Będę trzymać za Ciebie kciuki i oby Ci jednak przeszło
Trzymaj się ciepło
Czy ja jeszcze w ogóle cokolwiek schudnę