|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
coś takiego po raz pierwszy mi się zdarzyło. ![]() hm.. jutro z nią pogadam, jak dotrwam A Mała zobaczę jutro na USG, dziś tylko badanie miałam ![]() Cytat:
Ech i bądź tu mądry człowieku, co my biedne mamy zrobić jak z naszymi organizmami dzieją sie takie dziwne rzeczy. ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
oj no nie czytacie mnie uważnie Olkę będę podglądać jutro
|
|||
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
ale to sie dopiero teraz dowiedzialam
widocznie pisalysmy posty w tym samym czasie
|
#1923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I przecież gdybym tylko się dziś dowiedziała ile Olka waży, to byłaby to pierwsza wiadomość, którą bym napisała! Zżera mnie ciekawość jaki już jest duży pulpecik, bo pod skórą czuję już tylko ciałko
|
|
|
|
|
#1924 |
|
Rozeznanie
|
naprawdę taki żłóty śluz co jak smark wygląda to czop??
jesteście pewne?? myślałam, że to a mieć bardziej gęst konsystencję.. a taki smark miałam na papierze wczoraj czy przedwczoraj... nie myślałam, że to TO![]() ale byłoby super gdyby i mi odszedł ![]()
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky dzieki
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym pozwól wpierw urodzić listopadówkom ![]()
|
|
#1927 |
|
Rozeznanie
|
Domiś, tak wypisali mnie ze skurczami jakoś po ukończeniu 34tc
![]() i jak pisałam później musiałm już leżeć w domku do końca 37tc głowa do góry ! od 37tc jest jeszcze duużo czasu na przygotowania![]() zwróć też uwagę jaki stopień referencyjności ma wybrny przez Ciebie szpital - od tego zależy w tórym tyg będziesz mogła tam rodzić.. z tego oco pamiętam to są 3 stopinie - I przyjmuje porody donoszone czyli od 37tc, II chyba takie między 35 a 37tc a te z IIIst to kliniki specjalistyczne.. mogę się mylić, więc sprawdź sobi jeszcze na www.rodzicpoludzku.pl
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Katarina się dziś nie odzywała ... dziś ma termin, może akurat rodzi
|
#1929 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale oczywiście dobrze że jutro jeszcze się z nią widzisz to sama Ci najlepiej wszystko wyjaśni ![]() Cytat:
Ja też mam nakaz leżenia ale szczerze mówiąc różnie z tym jest, tzn. staram się leżeć jak najwięcej, ale jak mnie już wszystko boli od tego leżenia to też i trochę wstaję... Ale chodzę rzeczywiście mało - w sumie tylko po domu trochę
|
|
#1930 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Ja byłam dzisiaj u lekarza i dostałam skierowanie do porodu Ogólnie mam nogi i ręce opuchnięte jak baloniki, tak że kostek mi nie widać no i ciśnienie mi się znowu podnosi a do tego dziecko jest bardzo duże, rozwarcie mam na 3cm, nieregularne skurcze no i kończę dzisiaj 39tc zatem lekarz stwierdził, że nie ma na co czekać. Mam tylko nadzieję, że w szpitalu podzielą jego zdanie i nie będą za długo zwlekać z cc. Także czekam sobie aż Tż wróci z pracy i jedziemy do szpitala. Odezwę się po powrocie mam nadzieję, że a niedługo. |
|
|
|
#1931 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie, mam bardzo głupie pytanie. Na ubrankach dziecięcych jeżeli pisze : "up to 3,2 kg" , tzn że jest to ubranko dla niemowlęcia ważącego do 3,2 kg ,czy powyżej 3,2 kg?
Edytowane przez neferetete Czas edycji: 2009-11-04 o 17:27 |
|
|
|
#1932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1933 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie chyba zaczęło czyścić przed porodem, 3 dni z rzędu codziennie w toalecie, a dziś nawet 2 razy, gdzie zaparcia miałam po 5 dni. W niedzielę jestem umówiona z panią położną na ktg w szpitalu
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
nefretete do 3,2kg
Lucky dziekuje, jakos tak sie uspokoilam po Twoich slowach
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-04 o 17:40 |
|
|
|
#1935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I po trosze zazdroszczę ![]() Cytat:
|
|
#1936 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie odkryłam przy dzisiejszym prasowaniu jeden ciuszek, na którym było dokładnie napisane "UP TO 3,2 KG" a wg ostatniego USG moja mała już ma 2,9 kg. Termin porodu mam dopiero wyznaczony na koniec listopada, wiec raczej się na ten ciuszek nie załapie
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
no a to napewno pisze up to 3,2kg czy lbs??
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wy tu o jakichś czopach, ja swojego w ogóle nie zauważyłam
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
moja siostra na swojego meza mowi czop
jak ja wzruszy
|
#1940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ciekawe jak Kachulka....
|
|
|
#1941 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1942 |
|
Rozeznanie
|
Domi
![]() mój Tz w podobnych kwestiach debiutował jak ja byłam w szpitalu ![]() ale to dobrze - teraz mogę go wykorzysywać prz y domowyc h obowiązkach i już żadne wymówki nie wchodzą w grę![]() aaa.. muszę Wam powiedzieć, że straszna pierdoła jestem... wczoraj oparzyłam sobie pół dłoni gotując i mam czerwone dwa paluszki a dziś tą samą rękę doprawiłam żelazkiem
|
|
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie ile koszul do szpitala zabieracie?ja bede miala cc
|
#1944 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki dziękuję za trzymanie kciuków!!!
Nasza księżniczka jest w pozycji na nietoperza Jedyne co wiem, to że wg USG wiek płodu to 37 tydzień, czyli o 3 tygodnie więcej niż naprawdę Jaja jak berety. I to jedyna dobra wiadomość z tej wizyty Muszę mierzyć codziennie ciśnienie i jeśli nadal będzie wysokie to brać leki a poza tym to przypałętała się jakaś grzybica, a w zasadzie jej początek i na to też muszę brać leki Żeby tego było mało, to wczoraj mnie przewiało i boli mnie gardło. Myślałam, ze przejdzie, ale jakoś nie chce. Możecie mi przypomnieć co można brać na gardło w czasie ciąży? |
|
|
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
Witamy po dluzszej nieobecnosci
Dzisiaj wyszlismy do domku Maly praktycznie caly czas spi wiec mam duzo czasu dla siebie pozdrawiamy![]() ![]() Co do mojego porodu to tak: w piatek wieczorem byli u nas znajomi. posiedzieli pogadali poszli dolo 19:45 o 20 wstalam zeby zaniesc jedzenie ktore zostalo i tu chlust odeszly mi wody wiec szybko do szpitala. Ciagle lalo sie ze mna wszystko mialam przemoczone. Zbadal mnie lekarz glowka jeszcze wysoko rozwarcia brak zkurczy brak. Posiedzialam troche zanim powypytywali sie mnie o wszystko. a ze mnie ciagle sie lalo.. poszlam na sale przedporodowa polezalam i skurczy caly czas brak skurczy. Przewiezli mnie na patologie. lezalam tam cala noc a wody ciagle mi sie laly. nie moglam wstawac bo dziecko moglo by sie wtedy cos stac. dostalam antybiotyki zeby bakterie do macicy sie nie wdaly i ciagle lezalam.. na nastepny dzien lekarz badal mnie kilka razy wody ciagle sie ze mnie laly a glowka byla wysoko. Od rana zaczelam miec silne skurcze krzyzowe ale rozwarcia jak nie bylo tak nie ma a glowka ciagle wysoko. Lekarz powiedzial ze do godziny 20 musze urodzic bo dziecko bez wod plodowych tak dlugo nie moze byc. Skurcze byly bardzo silne ale na ktg wychodzily male a glowka ciagle wysoko. w koncu przewiezli mmnie na sale przedporodowa ale ciagle musialam lezec i o 17 lekarz powiedzial ze na ktg dziecku sabnie tetno i czy zgadzam sie na cc. Zgodzilam sie i poszlam. o 18:10 urodzil sie Filip pierwsze co zrobil obsikal wszystkich;p okazalo sie ze wogol szyi mial owinieta pepowine i mogl by sie udusic.. dobrze ze to tak sie skonczylo.. Fifi spi caly czas tylko placze jak mam okro albo jest glodny. co zadko sie zdaza bo mam bardzo tlusty pokarm i jedno karmienie wystarcza nmu nawet na 6 godzin;p Buziaki
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2009-11-04 o 20:45 |
|
|
|
#1946 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wszystkie inne dolegliwości na pewno wkrótce uda Ci się opanować Cytat:
![]() Super że Synuś taki grzeczny... Czekamy teraz na jakieś zdjęcia
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dobrze, że wszystko skończyło się tak jak się skończyło ![]()
|
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie byl to chyba z tego co piszesz najlatwiejszy poród, więc tym bardziej cieszymy się że wszystko przybrało taki korzystny obrót. A jak sam szpital i obsługa? Zadowolona jesteś?
|
|
|
#1949 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Maria2008;15080785]verusia wiesz już gdzie będziesz rodzić?
Hej NO wlasnie coraz bardziej zastanawiam sie nad szpitalem w Mikolowie..przy moim porodzie bedzie ciocia ktora jest polozna i powiedziala ze jak bede chciala Rydultowy czy Mikolow to bede miala dobra opieke bo ma tam same kolezanki..ale z tego co czytalam to bylas juz w Rydultowach w szpitalu obejzec porodowke?co sie dowiedzialas?Mozesz mi napisac bo do konca nie jestem zdecydowana..zobacze jeszcze co mi lekarz doradzi bo jeszczce na temat szpitala ze mna nie rozmawial...POzdrawiam![]() |
|
|
|
#1950 | |||
|
Zadomowienie
|
Chyba miałyście dziewczyny rację
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie biorę, bo u mnie nie trzeba mieć, wolę swoich nie brudzić ![]() Cytat:
a co innych dolegliwości to dasz radę, nie stresuj się Agusia- witaj Mamusia ![]() dobra, idę spać, do jutra |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

dzień-dwa i powinno przejść.. 

Olkę będę podglądać jutro 

I po trosze zazdroszczę