|
|
#1081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
gooha3 gratuluje chłopaka!
dzisiaj widziałam reklame gazety chyba "świata kobiety" a w niej jak się ubrać na święta |
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou problem w tym, ze u nas nie ma tej szczepionki.No chyba, ze chcesz sie zaszczepic na zwykla grype. Ja wlasnie zamowilam maseczki ochronne
Gooha no to gratuluje siurka jednak fatum lutowe jest podtrzymane....Kamyku w sytuacji awaryjnej nie ma czasu na szczegolowe testy, trwajace latami - niestety Skoro tyle panstw ja dopuscilo do obrotu, to chyba nie jest z nia tak zle....Nie wiem czy bym sie zaszczepila, ale wolalabym miec swiadomosc, ze moge to w kazdej chwili zrobic.... a tak poki co dupa....
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-04 o 20:37 |
|
|
|
#1083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mąż do domu wrócił więc spadam ... muszę kogoś wykorzystać
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Wam dziewczyny wielkie
Cieszę się, że ten Piotruś tak rośnie w sam raz, w końcu muszę go urodzić jakoś A u mnie czeka sie niestety... a gin jest bardzo dobry i tylko 50zł wizyta z usg, badaniem itd. dlatego też już u niego chcę zostać... Szczerze mówiąc to taki fajny człowiek, że lubię wizyty i pogadać coś z nim:F Gosbaj no no ciekawe jacy będa w dzień porodu![]() Gooha gratuluję synka ![]() ![]() ![]() Kamyk znam to- starsznie mnie denerwuje jak mój mąż podchodzi do wózka żeby się pobawić i zawsze się wściekam, ze zepsuje zanim dziecko się urodzi Oni tacy już sa muszą sami, bo oni chcą się pobawić.a i w Pepco kupiłam słodki cienki polarowy kocyk- niebieski z misiem |
|
|
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was. Dziś cały dzień na raty Was nadrabiam, ale co zrobię przerwę to kilka stron do nadrobienia.
Dzięki za miłe słowa. Też cieszę się, że jestem w domu. Brzuch twardnieje. Mam przeczucie, że Maja doczeka góra do grudnia. Oby się udało. Dostarczacie niezłej rozrywki. Pozdrawiam serdecznie. Rybicia to dobrze, że już w domuciu. Zeberko ale Twój maluszek już spory ![]() Gooha gratuluję synka! A teraz Dr House. Jesteśmy z mężem megafanami! A potem Naznaczony! Jutro dam znać co u Małej po wizycie. Mam nadzieje, że rosnie tak ślicznie jak Wasze Maluszki. Buziaki |
|
|
|
#1086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja pomyślałam o tej szczepionce przeciw zwykłej grypie, nie zdecydowałabym się na szczepionkę przeciw AH1N1
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy dziękuję
i też uwielbiam Dr Housa Zobaczysz, ze dacie radę do grudnia Trzymam kciukiRybcia supcio, że już w domku jesteś
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
gooha - gratulacje niebieskie
![]() ooo matko, ale zescie statystyki kobitki popsuly ![]() 16:3 dla chlopcow w lutowkach. Szok Ps. Moj synek ma 40 st goraczki. W sumie nie pierwszy raz juz, wiec troche juz "przywyklam" do jego wysokich goraczek. Biedaczek. Mam tylko nadzieje, ze sie bez antybiotykow obejdzie. |
|
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
gooha gratulacje
Patka też mam ochote na KFC Pysiamn biustonosz w super cenie ale jedna rzecz mi w tych biustonoszach przeszkadza, taki szew, który idzie wzdłuż brodawki, często mam go odciśniętego na brodawce. Mam nadzieję, że ktoś mnie zrozumiał![]() Teraz szukam jakiegoś bezszwowego, widziałam na allegro ale rozmiar uniwersalny a takim ja nie ufam przed ciąża miałam duże C, więc teraz może i mam E ![]() Jakby wam wpadł jakis w oko proszę o link Zebra Cieszę się, że z małym wszystko dobrze Co do seriali ja oglądam , Gotowe na Wszystko, Californication, Londynczycy |
|
|
|
#1090 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
coś z tymi chłopaami się lutówki rozpędziły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2009-11-04 o 20:58 |
|||||
|
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
właśnie wróciłam z "na wspólnej" skoro o serialach mowa. Z polskich to tylko ten oglądam, a poza tym jeszcze "gotowe na wszystko" i "dextera"
Gooha - gratulacje!!! już lecę kolorek zmieniać
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Zadomowienie
|
No coś Ty, ja to jakieś cekiny zapodam
![]()
|
|
|
|
#1094 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak swoją drogą to już nie moge się doczekac świąt... Troszkę spadło u nas śniegu i w pewnej chwili jak patrzyłam przez okno tak światecznie się poczułam... |
|
|
|
|
#1096 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale takie do karmienia prawie bez szwa widziałam w Mother Care aleeee tam drogo ![]() Cytat:
![]() To będą prawdziwe święta ![]() Poczujemy klimat świąt na własnym brzuchu ps.Uwialbiam święta BN Te wystwy...prezenty, obdarowywanie najblizszych...pakowanie prezentów pieczenie pierników nawet tą głupią muzeczkę w sklepach lubię ![]() Już się rozmarzyłam .... w ostatnie święta Kuba z nami ubierał choinkę...teraz to będzie mial jeszcze większą radochę.....już nie mogę się doczekać....Aaaa pomyslce że w kolejne święta będziecie ubierać choinkę w powiększonym składzie Spadam bo Naznaczony
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-04 o 21:27 |
||||
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
gooha gratulacje!!!!
ja też oglądam gotowe na wszystko i londyńczykow(ten najbardziej lubie). gosbaj to tanie te pieluchy w realu wychodzi 42 za pake taniutko,ni e mam reala u siebie w mieście bo bym zakupiłaooo świeta,też już bym chciała.bardziej na samą mysle ze po swietach.... bedzie niezły prezencik.a prezenty?hmmm lubie dostawać ale nie lubie dostawać czegos bleee a moja teściowa to totalne bezguście i tego sie spodziewam,chyba że powiem konkretnie co chce bo takie mam plany po kilku nieudanych prezentach Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-11-04 o 21:35 |
|
|
|
#1098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak naprawił to na jego szczęście ![]() Cytat:
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w tym roku to święta będą dla nas wyjątkowe, z wielkim brzuszkiem przy choince
|
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje
za gratulacje.Jeszcze i tak do konca nie jestem przekonana czy to chłopak. Zobaczymy na kolejnym usg. Co do seriali to ja tez troche sie powciagałam, ale kazdego po troche i to tak co którys odcinek wiec wszedzie jestem na bieżąco ![]() Choc powoli mi sie nudza i obejżałabym jakis dobry film, a w Tv same powtórki, albo starocie
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
gooha3 gratulacje synusia
![]() Ja tez sie juz rozgladam za takimi biustonoszami do karmienia. Nie za bardzo lubie takie bawelniane, ale chyba sie do nich przekonam... ![]() Wy tu o serialach, a my nie mamy telewizora. Jak komus mowimy, ze nie posiadamy takowego sprzetu, to od razu odpowiadamy, ze mamy siebie Ale nie powiem, czasem ogladnelabym jakis polski serial, czy program Zwlaszcza teraz, jak jestem duzo sama. Maz wraca pozno z pracy.... Pewnie kiedys zakupimy+ satelita Ale powiem Wam szczerze, ze juz sie do tego przyzwyczailam, to juz minelo 2 latka jak mieszkam w Austrii. Kiedy to zlecialo....A jutro znowu zostaje slomiana wdowa Mezus ma nocowac z czwartku na piatek, przy granicy wegierskiej, maja tam projekt term. Juz mi zapowiedzial, ze sie kieedys wybierzemy na relaksik. Basenik, sauna, termy i te sprawy..... mmmm, ale sie rozmarzylam. A jeszcze troche musze poczekac na takie przyjemnosci... ![]() Kurcze, musze sie ostro wziasc za jakies zakupy tez dla siebie, bo nie mam nic do szpitala, koszule, podklady i te sprawy. Nasz wyjazd do Krakowa tez nie wiadomo kiedy nastapi. Albo pojedziemy kolo 3 weekendu listopada. Bo na koncu listopada mam koncowy test na kursie Albo dopiero w grudniu, od 5 do 8. Tutaj w Austrii 8 grudnia jest dniem wolnym od pracy. Ale tak sie zastanawiam nad tym grudniem, bo bedzie juz cieeeezko, po pierwsze podroz, a po drugie duzo chodzenia w Krakowie.... Chcialabym cos tez jeszcze dokupic, niektore rzeczy sa tansze. I bardziej mnie ciagnie do grudnia, beda juz targi swiateczne na Rynku Zobaczymy....Alez sie rozpisalam, mam nadzieje, ze Was nie zanudzilam ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Uciekam spiakac. Dobrej nocki mamuski
|
#1102 |
|
Raczkowanie
|
Aldi, Agape007 - mnie kłuli przed wypiciem calego kubka, a potem dopiero po 2h (jak zapytałam czy po godzinie tez, to mi powidzial facet ze to zbedne, bo i tak liczy sie ten skok glukozy, ale jesli chce byc kluta dodatkowy raz po godzinie to prosze bardzo, w sumie tylko 2 razy wyszlo).
Sensuel - ja tez miewam skwarki, a moj lekarz bardzo sie tym przejmuje i teraz caly czas biore Heviran 2x400 , bo nigdy nie wiadomo kiedy to gucio wyskoczy |
|
|
|
#1103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest tego mnostwo w Realu jakby ktoras chciala ![]() A co do swiat to ja tez juz bym chciala. Bardzo lubie jak w oknach ludziom sie swieca choinki i inne ozdobki, w sklepach jest tak fajnie z muzyczka i choinkami. dopiero w zeszlym roku mielismy swoje pierwsze swieta bo w swoim mieszkanku i juz nie moge sie doczekac drugich. Na wigilie jedziemy z tesciami do Wielenia do ich domku a tam kominek, cieplutko, synek w brzuszku i mezus przy boku......ach rozmazylam sie ![]()
|
|
|
|
|
#1104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Albo za dużo postów na raz,albo to nie do mnie ![]() Kalka....na prawdę nie ma się czego bać.wiadomo,że zawsze boimy się nieznanego i ja już raz rodząca nie jestem w stanie ci tego opisać,bo samemu to trzeba przeżyć.Nie ma tragedii i nie jest tak źle o ile nie ma komplikacji,ale o tym się nie myśli wtedy.Ból jest i tego nie mówię,że jest przyjemnie,ale po porodzie sama stwierdzisz,ze strach ma wielkie oczy ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- YouYou....te święta chyba dla nas wszystkich będa wyjątkowe,bo wszystkie z nas będą miały już duże brzuszki pod choinką .W Danii już w sklepach sa ozdoby świąteczne i w połowie listopada zaczynają duńczycy ozdabiać swoje domy.Ja to chyba poczekam do mikołajek chociaż ![]() Wiecie może,czy w III trymestrze można latać samolotem??Bo ja będę chyba 7/8 miesiąc na ŚBN i samolotem chcielibysmy lecieć do PL,ale nie wiem czy mnie na pokład wpuszczą w zaawansowanej ciąży
|
|
#1105 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Sensuel;15091169]Matko boska
,a ja mam w opryszczce paciorkowca ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- No o to mi chodzilo, na opryszczkę mowi sie też skwarka
|
|
|
|
#1106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz też jakoś obywam się bez TV, choć jak siedzę w domu to tv jest non stop włączony bo jakoś mi samej raźniej z nim ale w żaden serial się nie wciągnęłam Cytat:
![]() Cytat:
![]() edit: aa już pantee wyjasniła
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-11-04 o 23:14 |
|||
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel - każda linia ma swoje zasady, większość wpuszcza na pokład do 36tc , ale to różnie bywa, a w bardziej zaawansowanej ciąży to różnie i słyszałam że trzeba mieć zaświadczenie lekarza o braku przeciwskazań do lotu
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-11-04 o 23:14 |
|
|
|
#1109 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Wam ze juz od siedzenia i sledzenia allegro dostaje krecka, tak duzo rzeczy jeszcze nie mam, cala masa została do kupienia, a mieszają mi sie te ceratki, to na łozko to nA przewijak a to poielszki flanelowo-ceratkowe, to podkłady, majtki ile tego, do czego itp- juz normalnie zglupiałam. Jak wy to ogarniacie??...ciagle sie pocieszam, ze jeszcze czas, ale w sumie to leci...a styczeń juz blisko.NIech ktoś to za mnie wybierze i kupi
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- A wanienka np. to 1m czy 80cm, co lepiej. Czy dzieciaczka można jak juz siedzi kąpać normalnie w brodziku czy dalej w wanience? BO w sumie jak można to może lepiej mniejsza ta wanienkę na 8o?...jak to w praktyce wyglada?..jak nic od razu widać , zem przyszła matka pierwszego dziecka ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- No nic, trzeba zmykać, jutro na 8 do pracy, a podobno te swoje 8h powinno sie odespac. Miałam do świat pracować, ale cos widzę , że jakis tydzien zwolnienia by sie jednak przydał, bo juz trochę ciezko wieczorami z tym powiększającym sie brzuchalem. .a jutro zaczyna sie 30 tydz... Dobranoc wszystkim.. |
|
|
|
#1110 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Aleście dziś naskrobały, normalnie
Od razu po pracy pojechaliśmy kupić buty zimowe dla synka i znaleźliśmy jedne bardzo fajne, tylko że to były 2 różne rozmiary. Najwyraźniej jakaś sierota się pomyliła - więc nie zazdroszczę jej w domu niespodzianki. Kupiliśmy więc inne.Zajrzałam jeszcze do Rossamana, bo to zaraz obok z jednym jedynym celem, aby kupić podkłady jednorazowe i co - pusta półka kalka - gratuluję nowego mieszkanka ![]() majkela - to że akurat teraz miałaś 4 kg w ciągu jednego miesiąca to wcale nie znaczy, że później będzie tak samo ula - gratuluje paczuszki z SR, ja idę w piątek na pierwsze zajęcia, ale jakoś się nie nastawiałam na prezenty. Fajnie byłoby się tak miło rozczarować ![]() celka - mój synuś tez niestety się "rokłada", wczoraj zaczął strasznie brzydko kaszleć, więc już dziś nie poszedł do zerówki i póki co jest na syropkach, ale na szczęście nie ma gorączki Życzę nam szybkiego wyzdrowienia maluchów. Potwierdzam, jak tylko synuś usnął to ja też się kimnełam i to ponad godzinkę. Tak już kolejny dzień się umawiamy z tż na obejrzenie jakiegoś filmu i to już drugi dzień tak usypiam Wczoraj w pracy to mało przed kompem nie usnełam. A jeszcze niedawno mogłam bez żadnej drzemki siedzieć do północy.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale przede wszystkim NIEBIESKIE GRATULACJE i dla zdrowego maluchaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ....................... Co do seriali to ja oglądam tylko Naznaczonego i Londyńczyków (Skazanego już dawno obejrzeliśmy, ale nic wam nie zdradzę ).A "skwarki" co pisała pantee to opryszczka Ja już się na dziś z wami żegnam, pędzę się myć i spatulki. Mąż się poświęcił i śpi dziś na materacu u naszego biednego kaszlaczka, żeby nie trzeba było wstawać i biegać z pokoju do pokoju co kilka minut. Ale w sumie ja wczoraj biegałam do synka, więc dziś i tak była jego kolej. Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-11-04 o 23:42 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

jednak fatum lutowe jest podtrzymane....
Skoro tyle panstw ja dopuscilo do obrotu, to chyba nie jest z nia tak zle....Nie wiem czy bym sie zaszczepila, ale wolalabym miec swiadomosc, ze moge to w kazdej chwili zrobic.... a tak poki co dupa....

tylko nie bijcie
Cieszę się, że ten Piotruś tak rośnie w sam raz, w końcu muszę go urodzić jakoś
ciekawe jacy będa w dzień porodu
Oni tacy już sa muszą sami, bo oni chcą się pobawić.
Prawie same chłopaki w lutym...

że tak czekacie na mnie 

nawet tą głupią muzeczkę w sklepach lubię 

Albo dopiero w grudniu, od 5 do 8. Tutaj w Austrii 8 grudnia jest dniem wolnym od pracy. Ale tak sie zastanawiam nad tym grudniem, bo bedzie juz cieeeezko, po pierwsze podroz, a po drugie duzo chodzenia w Krakowie.... Chcialabym cos tez jeszcze dokupic, niektore rzeczy sa tansze. I bardziej mnie ciagnie do grudnia, beda juz targi swiateczne na Rynku
,a ja mam w opryszczce paciorkowca
Od razu po pracy pojechaliśmy kupić buty zimowe dla synka i znaleźliśmy jedne bardzo fajne, tylko że to były 2 różne rozmiary. Najwyraźniej jakaś sierota się pomyliła - więc nie zazdroszczę jej w domu niespodzianki. Kupiliśmy więc inne.