Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-04, 20:32   #1081
kasya82
Raczkowanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

gooha3 gratuluje chłopaka!

dzisiaj widziałam reklame gazety chyba "świata kobiety" a w niej jak się ubrać na święta
kasya82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 20:34   #1082
aldii
Zakorzenienie

Youyou problem w tym, ze u nas nie ma tej szczepionki.No chyba, ze chcesz sie zaszczepic na zwykla grype. Ja wlasnie zamowilam maseczki ochronne
Gooha no to gratuluje siurka jednak fatum lutowe jest podtrzymane....
Kamyku w sytuacji awaryjnej nie ma czasu na szczegolowe testy, trwajace latami - niestety Skoro tyle panstw ja dopuscilo do obrotu, to chyba nie jest z nia tak zle....Nie wiem czy bym sie zaszczepila, ale wolalabym miec swiadomosc, ze moge to w kazdej chwili zrobic.... a tak poki co dupa....

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-11-04 o 20:37
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 20:36   #1083
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
No dobra ..... tylko nie bijcie
więc
tadam tadam prawdopodobnie będzie CHŁOPAK

Dzidzius się strasznie wiercił i gin już chciał zrezygnować z poszukiwać, ale na końcu tak się odwrócił że prawdopodobnie będzie siurek, ale tak do końca lekarz tez nie był przekonany więc to nie jest pewne.

Tak po za tym to wszystko super. Lekarz mówił że wyniki badań mam bardzo dobre i wszystkie wymiary dzidziusia tez dobre więc to najważniejsze
gratuluję zdrowego chłopaka

mąż do domu wrócił więc spadam ... muszę kogoś wykorzystać

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 20:39   #1084
zebra666
Zakorzenienie

Dzięki Wam dziewczyny wielkie Cieszę się, że ten Piotruś tak rośnie w sam raz, w końcu muszę go urodzić jakoś
A u mnie czeka sie niestety... a gin jest bardzo dobry i tylko 50zł wizyta z usg, badaniem itd. dlatego też już u niego chcę zostać... Szczerze mówiąc to taki fajny człowiek, że lubię wizyty i pogadać coś z nim:F

Gosbaj no nociekawe jacy będa w dzień porodu

Gooha gratuluję synka

Kamyk znam to- starsznie mnie denerwuje jak mój mąż podchodzi do wózka żeby się pobawić i zawsze się wściekam, ze zepsuje zanim dziecko się urodzi Oni tacy już sa muszą sami, bo oni chcą się pobawić.

a i w Pepco kupiłam słodki cienki polarowy kocyk- niebieski z misiemza 10 zł... były też żółte z dinozaurem i jakieś różowe nie pamiętam z czym.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 20:40   #1085
mamaidy
Raczkowanie

Witam Was. Dziś cały dzień na raty Was nadrabiam, ale co zrobię przerwę to kilka stron do nadrobienia.
Dzięki za miłe słowa. Też cieszę się, że jestem w domu. Brzuch twardnieje. Mam przeczucie, że Maja doczeka góra do grudnia. Oby się udało.

Dostarczacie niezłej rozrywki.

Pozdrawiam serdecznie.

Rybicia to dobrze, że już w domuciu.

Zeberko ale Twój maluszek już spory

Gooha gratuluję synka!

A teraz Dr House. Jesteśmy z mężem megafanami! A potem Naznaczony!

Jutro dam znać co u Małej po wizycie. Mam nadzieje, że rosnie tak ślicznie jak Wasze Maluszki.

Buziaki
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 20:45   #1086
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Ale ta szczepionka jest NAPRAWDĘ nieprzetestowana, dopuszczona do obrotu warunkowo... Niektóre ciężarówki się zastanawiają czy na pewno mogą sobie APAP zażyć jak je głowa boli, a szczepionkę miałyby brać bez zastanowienia? Ja dziękuję, nie skorzystam...

gooha3 gratuluję synka Prawie same chłopaki w lutym...
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Youyou problem w tym, ze u nas nie ma tej szczepionki.No chyba, ze chcesz sie zaszczepic na zwykla grype. Ja wlasnie zamowilam maseczki ochronne
Gooha no to gratuluje siurka jednak fatum lutowe jest podtrzymane....
Kamyku w sytuacji awaryjnej nie ma czasu na szczegolowe testy, trwajace latami - niestety Skoro tyle panstw ja dopuscilo do obrotu, to chyba nie jest z nia tak zle....Nie wiem czy bym sie zaszczepila, ale wolalabym miec swiadomosc, ze moge to w kazdej chwili zrobic.... a tak poki co dupa....

Ja pomyślałam o tej szczepionce przeciw zwykłej grypie, nie zdecydowałabym się na szczepionkę przeciw AH1N1 Bardziej bym się po niej stresowała że coś będzie nie tak niż tym że bez szczepionki zachoruję... Poza tym jak non stop siedzę w domu to chyba mała na to szansa
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 20:46   #1087
zebra666
Zakorzenienie

Mamaidy dziękuję i też uwielbiam Dr Housa Zobaczysz, ze dacie radę do grudniaTrzymam kciuki

Rybcia supcio, że już w domku jesteś

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 20:47   #1088
celka2000
Zakorzenienie

gooha - gratulacje niebieskie

ooo matko, ale zescie statystyki kobitki popsuly
16:3 dla chlopcow w lutowkach. Szok

Ps. Moj synek ma 40 st goraczki. W sumie nie pierwszy raz juz, wiec troche juz "przywyklam" do jego wysokich goraczek. Biedaczek. Mam tylko nadzieje, ze sie bez antybiotykow obejdzie.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 20:49   #1089
bardotka_a
Wtajemniczenie

gooha gratulacje

Patka też mam ochote na KFC

Pysiamn biustonosz w super cenie Ja też mam jeden i normalnie noszę go na codzień ale jedna rzecz mi w tych biustonoszach przeszkadza, taki szew, który idzie wzdłuż brodawki, często mam go odciśniętego na brodawce. Mam nadzieję, że ktoś mnie zrozumiał
Teraz szukam jakiegoś bezszwowego, widziałam na allegro ale rozmiar uniwersalny a takim ja nie ufam przed ciąża miałam duże C, więc teraz może i mam E
Jakby wam wpadł jakis w oko proszę o link

Zebra Cieszę się, że z małym wszystko dobrze

Co do seriali ja oglądam , Gotowe na Wszystko, Californication, Londynczycy
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 20:57   #1090
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Ja gdy w ciąży byłam z synkiem to musiałam ostatnie 2 tygodnie na patologii poleżeć i tak się akurat złożyło,że łóżko najbliżej drzwi było tym wylotowym tj.przychodziła jakaś dziewczyna w bólach to do iluś tam cm rozwarcia "rodziła" na sali,a potem na porodówkę szła,albo jechała.Jak tak samo miałam.Tylko za nim przyszła moja kolej do porodu to już się tak nie bałam jak wcześniej,bo widziałam jak to wygląda i jak to może boleć.Spodziewałam się najgorszego,a jednak tak źle nie było .Nie taki diabeł straszny,jak go malują .Także na mnie te krzyki i jęki i stękania nie robiły po 2-3 dniach wrażenia.
A ja tak strasznie boję się porodu

Cytat:
a ja ostatnio czytałam że wszelkie pochodne wit A w kosmetykach są szkodliwe dla dzidizusia, więc upewnij się jeszcze w aptece czy można używać.

a ja właśnie zajadam się białą czekoladą ....... mmmmm i jestem zaspokojona

SUPER !!!!! ale Ci fajnie.

jak miło że tak czekacie na mnie
to może jeszcze chwile potrzymam Was w niepewności hihi...
Dobrze, że już zdradziłaś szczegóły wizyty bo wyszłabyś z neta z siniakami

Cytat:
więc

Dzidzius się strasznie wiercił i gin już chciał zrezygnować z poszukiwać, ale na końcu tak się odwrócił że prawdopodobnie będzie siurek, ale tak do końca lekarz tez nie był przekonany więc to nie jest pewne.

Tak po za tym to wszystko super. Lekarz mówił że wyniki badań mam bardzo dobre i wszystkie wymiary dzidziusia tez dobre więc to najważniejsze
Gratulacje coś z tymi chłopaami się lutówki rozpędziły

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
gratuluję zdrowego chłopaka

mąż do domu wrócił więc spadam ... muszę kogoś wykorzystać
Tylko ostrożnie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
gooha gratulacje

Patka też mam ochote na KFC

Pysiamn biustonosz w super cenie Ja też mam jeden i normalnie noszę go na codzień ale jedna rzecz mi w tych biustonoszach przeszkadza, taki szew, który idzie wzdłuż brodawki, często mam go odciśniętego na brodawce. Mam nadzieję, że ktoś mnie zrozumiał
Teraz szukam jakiegoś bezszwowego, widziałam na allegro ale rozmiar uniwersalny a takim ja nie ufam przed ciąża miałam duże C, więc teraz może i mam E

Zebra Cieszę się, że z małym wszystko dobrze

Co do seriali ja oglądam , Gotowe na Wszystko, Californication, Londynczycy
A ja tych seriali nie znam :P

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2009-11-04 o 20:58
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 20:58   #1091
brzoskwinia82
Zadomowienie

właśnie wróciłam z "na wspólnej" skoro o serialach mowa. Z polskich to tylko ten oglądam, a poza tym jeszcze "gotowe na wszystko" i "dextera"
Gooha - gratulacje!!! już lecę kolorek zmieniać

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 21:01   #1092
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasya82 Pokaż wiadomość

dzisiaj widziałam reklame gazety chyba "świata kobiety" a w niej jak się ubrać na święta
Taaaaa, nam to chyba tylko dresy zostaną....

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 21:07   #1093
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
No coś Ty, ja to jakieś cekiny zapodam

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 21:10   #1094
kasya82
Raczkowanie

Cytat:

cokolwiek nie ubierzemy to i tak nie będziemy się niczym różnić od bąbek na choince
kasya82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 21:13   #1095
Agape007
Zadomowienie

Cytat:

cokolwiek nie ubierzemy to i tak nie będziemy się niczym różnić od bąbek na choince

A tak swoją drogą to już nie moge się doczekac świąt...
Troszkę spadło u nas śniegu i w pewnej chwili jak patrzyłam przez okno tak światecznie się poczułam...

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 21:21   #1096
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość

ooo matko, ale zescie statystyki kobitki popsuly
16:3 dla chlopcow w lutowkach. Szok
Mówiłam że ta twoja statystyka jest do

Cytat:
Ps. Moj synek ma 40 st goraczki. W sumie nie pierwszy raz juz, wiec troche juz "przywyklam" do jego wysokich goraczek. Biedaczek. Mam tylko nadzieje, ze sie bez antybiotykow obejdzie.
Oby szybko zmalała...buziaki dla niego....ehhhhhh
Cytat:
Ja własciwie się nie rozglądałam....dziś wpadł mi w oko...
Ale takie do karmienia prawie bez szwa widziałam w Mother Care aleeee tam drogo

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
No coś Ty, ja to jakieś cekiny zapodam
Cytat:

Taaaaaaaa w domu jak bąbka na dworze jak bałwan....
To będą prawdziwe święta

Poczujemy klimat świąt na własnym brzuchu

ps.Uwialbiam święta BN
Te wystwy...prezenty, obdarowywanie najblizszych...pakowanie prezentów pieczenie pierników nawet tą głupią muzeczkę w sklepach lubię
Już się rozmarzyłam .... w ostatnie święta Kuba z nami ubierał choinkę...teraz to będzie mial jeszcze większą radochę.....już nie mogę się doczekać....

Aaaa pomyslce że w kolejne święta będziecie ubierać choinkę w powiększonym składzie

Spadam bo Naznaczony

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-04 o 21:27
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 21:29   #1097
filka2
Zadomowienie

gooha gratulacje!!!!

ja też oglądam gotowe na wszystko i londyńczykow(ten najbardziej lubie).
gosbaj to tanie te pieluchy w realu wychodzi 42 za paketaniutko,ni e mam reala u siebie w mieście bo bym zakupiła
ooo świeta,też już bym chciała.bardziej na samą mysle ze po swietach.... bedzie niezły prezencik.a prezenty?hmmm lubie dostawać ale nie lubie dostawać czegos bleee a moja teściowa to totalne bezguście i tego sie spodziewam,chyba że powiem konkretnie co chce bo takie mam plany po kilku nieudanych prezentach

Edytowane przez filka2
Czas edycji: 2009-11-04 o 21:35
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 21:34   #1098
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Te czopki glicerynowe, które powinno się zastosować przed porodem, jak się nie chce lewatywy, to takie 1g czy 2g:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p3831-Czopk...lowe_1g_10_szt
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p3832-Czopk...owe_2_g_10_szt

No jak to faceci... Mówię mu, że facet w sklepie, to jakoś jednym ruchem zablokował, a on stwierdził, że trzeba śrubkę odkręcić i nie mógł jej wkręcić... Na szczęście już naprawił i nawet doszedł jak się to robi... No i oczywiście jednym ruchem...
Nie słyszałam o tym, żeby lewatywę zastąpić czopkami.
Jak naprawił to na jego szczęście

Cytat:
więc

Gosia gratuluję syneczka

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 21:42   #1099
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

A tak swoją drogą to już nie moge się doczekac świąt...
Troszkę spadło u nas śniegu i w pewnej chwili jak patrzyłam przez okno tak światecznie się poczułam...
Ja też już nie mogę się doczekać Świąt, uwielbiam ten okres przygotowań, śnieg, zapach choinki, pierników i mandarynek...

A w tym roku to święta będą dla nas wyjątkowe, z wielkim brzuszkiem przy choince a za rok... już z małym bobaskiem na podłodze....och rozmarzyłam się...
Stary 2009-11-04, 21:55   #1100
gooha3
Zadomowienie

Dziekuje za gratulacje.
Jeszcze i tak do konca nie jestem przekonana czy to chłopak. Zobaczymy na kolejnym usg.

Co do seriali to ja tez troche sie powciagałam, ale kazdego po troche i to tak co którys odcinek wiec wszedzie jestem na bieżąco
Choc powoli mi sie nudza i obejżałabym jakis dobry film, a w Tv same powtórki, albo starocie

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 22:35   #1101
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

gooha3 gratulacje synusia

Ja tez sie juz rozgladam za takimi biustonoszami do karmienia. Nie za bardzo lubie takie bawelniane, ale chyba sie do nich przekonam...

Wy tu o serialach, a my nie mamy telewizora. Jak komus mowimy, ze nie posiadamy takowego sprzetu, to od razu odpowiadamy, ze mamy siebie Ale nie powiem, czasem ogladnelabym jakis polski serial, czy program Zwlaszcza teraz, jak jestem duzo sama. Maz wraca pozno z pracy.... Pewnie kiedys zakupimy+ satelita Ale powiem Wam szczerze, ze juz sie do tego przyzwyczailam, to juz minelo 2 latka jak mieszkam w Austrii. Kiedy to zlecialo....

A jutro znowu zostaje slomiana wdowa Mezus ma nocowac z czwartku na piatek, przy granicy wegierskiej, maja tam projekt term. Juz mi zapowiedzial, ze sie kieedys wybierzemy na relaksik. Basenik, sauna, termy i te sprawy..... mmmm, ale sie rozmarzylam. A jeszcze troche musze poczekac na takie przyjemnosci...

Kurcze, musze sie ostro wziasc za jakies zakupy tez dla siebie, bo nie mam nic do szpitala, koszule, podklady i te sprawy.

Nasz wyjazd do Krakowa tez nie wiadomo kiedy nastapi. Albo pojedziemy kolo 3 weekendu listopada. Bo na koncu listopada mam koncowy test na kursie Albo dopiero w grudniu, od 5 do 8. Tutaj w Austrii 8 grudnia jest dniem wolnym od pracy. Ale tak sie zastanawiam nad tym grudniem, bo bedzie juz cieeeezko, po pierwsze podroz, a po drugie duzo chodzenia w Krakowie.... Chcialabym cos tez jeszcze dokupic, niektore rzeczy sa tansze. I bardziej mnie ciagnie do grudnia, beda juz targi swiateczne na Rynku Zobaczymy....

Alez sie rozpisalam, mam nadzieje, ze Was nie zanudzilam

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Uciekam spiakac. Dobrej nocki mamuski
Stary 2009-11-04, 22:36   #1102
pantee
Raczkowanie

Aldi, Agape007 - mnie kłuli przed wypiciem calego kubka, a potem dopiero po 2h (jak zapytałam czy po godzinie tez, to mi powidzial facet ze to zbedne, bo i tak liczy sie ten skok glukozy, ale jesli chce byc kluta dodatkowy raz po godzinie to prosze bardzo, w sumie tylko 2 razy wyszlo).

Sensuel - ja tez miewam skwarki, a moj lekarz bardzo sie tym przejmuje i teraz caly czas biore Heviran 2x400 , bo nigdy nie wiadomo kiedy to gucio wyskoczy
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 22:42   #1103
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
gosbaj to tanie te pieluchy w realu wychodzi 42 za paketaniutko,ni e mam reala u siebie w mieście bo bym zakupiła
Tak, za paczke tzn 94szt wychodzi 42 zł, wiec bardzo taniutko. Takze jestem zadowolona no i na synka czekaja juz 188 pieluchy Jest tego mnostwo w Realu jakby ktoras chciala

A co do swiat to ja tez juz bym chciala. Bardzo lubie jak w oknach ludziom sie swieca choinki i inne ozdobki, w sklepach jest tak fajnie z muzyczka i choinkami. dopiero w zeszlym roku mielismy swoje pierwsze swieta bo w swoim mieszkanku i juz nie moge sie doczekac drugich. Na wigilie jedziemy z tesciami do Wielenia do ich domku a tam kominek, cieplutko, synek w brzuszku i mezus przy boku......ach rozmazylam sie
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 23:00   #1104
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pantee Pokaż wiadomość
Sensuel - ja tez miewam skwarki, a moj lekarz bardzo sie tym przejmuje i teraz caly czas biore Heviran 2x400 , bo nigdy nie wiadomo kiedy to gucio wyskoczy
Wiesz,ja chyba nie wiem o co chodzi z tymi skwarkami i heviranem .Albo za dużo postów na raz,albo to nie do mnie

Kalka....na prawdę nie ma się czego bać.wiadomo,że zawsze boimy się nieznanego i ja już raz rodząca nie jestem w stanie ci tego opisać,bo samemu to trzeba przeżyć.Nie ma tragedii i nie jest tak źle o ile nie ma komplikacji,ale o tym się nie myśli wtedy.Ból jest i tego nie mówię,że jest przyjemnie,ale po porodzie sama stwierdzisz,ze strach ma wielkie oczy

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

YouYou....te święta chyba dla nas wszystkich będa wyjątkowe,bo wszystkie z nas będą miały już duże brzuszki pod choinką .W Danii już w sklepach sa ozdoby świąteczne i w połowie listopada zaczynają duńczycy ozdabiać swoje domy.Ja to chyba poczekam do mikołajek chociaż

Wiecie może,czy w III trymestrze można latać samolotem??Bo ja będę chyba 7/8 miesiąc na ŚBN i samolotem chcielibysmy lecieć do PL,ale nie wiem czy mnie na pokład wpuszczą w zaawansowanej ciąży
Stary 2009-11-04, 23:08   #1105
pantee
Raczkowanie

[QUOTE=Sensuel;15091169]Matko boska ,a ja mam w opryszczce paciorkowca .Na szczęście dawno (odpukać) jej nie miałam.Az mnie głowa rozbolała z nerwów.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

No o to mi chodzilo, na opryszczkę mowi sie też skwarka
Stary 2009-11-04, 23:10   #1106
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość

Wy tu o serialach, a my nie mamy telewizora. Jak komus mowimy, ze nie posiadamy takowego sprzetu, to od razu odpowiadamy, ze mamy siebie Ale nie powiem, czasem ogladnelabym jakis polski serial, czy program Zwlaszcza teraz, jak jestem duzo sama. Maz wraca pozno z pracy.... Pewnie kiedys zakupimy+ satelita Ale powiem Wam szczerze, ze juz sie do tego przyzwyczailam, to juz minelo 2 latka jak mieszkam w Austrii. Kiedy to zlecialo....
no my tez telewizora nie chcieliśmy mieć, bardzo długo go nie mieliśmy i z perspektywy czasu uważam że było super. Mieliśmy dużo czasu ns inne rzeczy, słuchaliśmy muzyki, codziennie oglądaliśmy jakieś fajne filmy (na laptopie), no i mieliśmy siebie
Teraz też jakoś obywam się bez TV, choć jak siedzę w domu to tv jest non stop włączony bo jakoś mi samej raźniej z nim ale w żaden serial się nie wciągnęłam

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Tak, za paczke tzn 94szt wychodzi 42 zł, wiec bardzo taniutko. Takze jestem zadowolona no i na synka czekaja juz 188 pieluchy Jest tego mnostwo w Realu jakby ktoras chciala
kurcze rzeczywiscie okazja, i też bym kupiła ale to chyba przegięcie kupować pieluchy w 6 miesiącu?

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Wiesz,ja chyba nie wiem o co chodzi z tymi skwarkami i heviranem .Albo za dużo postów na raz,albo to nie do mnie
no własnie też nie wiem o co chodzi... jakie skwarki??

edit: aa już pantee wyjasniła

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2009-11-04 o 23:14
Stary 2009-11-04, 23:11   #1107
aldii
Zakorzenienie

Sensuel to zalezy od danych linii lotniczych.Musisz poczytac na ich stronkach
Stary 2009-11-04, 23:13   #1108
youyou
Zakorzenienie

Sensuel - każda linia ma swoje zasady, większość wpuszcza na pokład do 36tc , ale to różnie bywa, a w bardziej zaawansowanej ciąży to różnie i słyszałam że trzeba mieć zaświadczenie lekarza o braku przeciwskazań do lotu

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2009-11-04 o 23:14
Stary 2009-11-04, 23:32   #1109
pantee
Raczkowanie

Powiem Wam ze juz od siedzenia i sledzenia allegro dostaje krecka, tak duzo rzeczy jeszcze nie mam, cala masa została do kupienia, a mieszają mi sie te ceratki, to na łozko to nA przewijak a to poielszki flanelowo-ceratkowe, to podkłady, majtki ile tego, do czego itp- juz normalnie zglupiałam. Jak wy to ogarniacie??...ciagle sie pocieszam, ze jeszcze czas, ale w sumie to leci...a styczeń juz blisko.NIech ktoś to za mnie wybierze i kupi

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

A wanienka np. to 1m czy 80cm, co lepiej. Czy dzieciaczka można jak juz siedzi kąpać normalnie w brodziku czy dalej w wanience? BO w sumie jak można to może lepiej mniejsza ta wanienkę na 8o?...jak to w praktyce wyglada?..jak nic od razu widać , zem przyszła matka pierwszego dziecka

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

No nic, trzeba zmykać, jutro na 8 do pracy, a podobno te swoje 8h powinno sie odespac. Miałam do świat pracować, ale cos widzę , że jakis tydzien zwolnienia by sie jednak przydał, bo juz trochę ciezko wieczorami z tym powiększającym sie brzuchalem. .a jutro zaczyna sie 30 tydz...
Dobranoc wszystkim..
Stary 2009-11-04, 23:41   #1110
addicted to wizaz
Zadomowienie

Aleście dziś naskrobały, normalnieOd razu po pracy pojechaliśmy kupić buty zimowe dla synka i znaleźliśmy jedne bardzo fajne, tylko że to były 2 różne rozmiary. Najwyraźniej jakaś sierota się pomyliła - więc nie zazdroszczę jej w domu niespodzianki. Kupiliśmy więc inne.
Zajrzałam jeszcze do Rossamana, bo to zaraz obok z jednym jedynym celem, aby kupić podkłady jednorazowe i co - pusta półka

kalka - gratuluję nowego mieszkanka
majkela - to że akurat teraz miałaś 4 kg w ciągu jednego miesiąca to wcale nie znaczy, że później będzie tak samo
ula - gratuluje paczuszki z SR, ja idę w piątek na pierwsze zajęcia, ale jakoś się nie nastawiałam na prezenty. Fajnie byłoby się tak miło rozczarować
celka - mój synuś tez niestety się "rokłada", wczoraj zaczął strasznie brzydko kaszleć, więc już dziś nie poszedł do zerówki i póki co jest na syropkach, ale na szczęście nie ma gorączki
Życzę nam szybkiego wyzdrowienia maluchów.

Cytat:
Faktycznie chyba dzisiejszy dzień jakiś taki spiący jest....
Potwierdzam, jak tylko synuś usnął to ja też się kimnełam i to ponad godzinkę. Tak już kolejny dzień się umawiamy z tż na obejrzenie jakiegoś filmu i to już drugi dzień tak usypiam Wczoraj w pracy to mało przed kompem nie usnełam. A jeszcze niedawno mogłam bez żadnej drzemki siedzieć do północy.

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
dziękuję za powitanie co do zaleceń to oczywiście leżenie, lekkie spacerki i broń boże siedzenie z nogami w dół jak się okazało ma to wpływ na ciśnienie, a i koło 3 litry wody dziennie bo nerki w ciąży są bardzo obciążone
3 litry - jak dla mnie masakra, ale czego się nie robi jak się musi

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kamyku zazwyczaj organizm sam sie tak oczyszcza przed porodem, ze juz zadna interwencja dodatkowa nie jest potrzebna
Potwierdzam - mój był mądry przed porodem Ale czopki przydadzą się zdecydowanie po porodzie, bo wiele kobiet ma problemy z wypróżnieniem, w dużej mierze z obawy przed bólem
Cytat:
a ja ostatnio czytałam że wszelkie pochodne wit A w kosmetykach są szkodliwe dla dzidizusia, więc upewnij się jeszcze w aptece czy można używać.
To akurat nieprawda Zwykłą maść ochronną z witaminą A (retinoli palmitas czyli retinol palmitynowy jest bezpieczną dla kobiet pochodną wit. A) z apteki można stosować.
Ale przede wszystkim NIEBIESKIE GRATULACJE idla zdrowego malucha
Cytat:
słyszałam, że opryszczka jest niebezpieczna dla maluszków, ale nie wiedziałam że tak strasznie Strasznie przykra historia
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A u mnie czeka sie niestety... a gin jest bardzo dobry i tylko 50zł wizyta z usg, badaniem itd. dlatego też już u niego chcę zostać... Szczerze mówiąc to taki fajny człowiek, że lubię wizyty i pogadać coś z nim:F
W sumie nie dziwię się, że nie chcesz zmieniać, skoro to taki fajny i trzeba przyznać niedrogi lekarz. Tylko to czekanie masakrycznie długie.
Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Jutro dam znać co u Małej po wizycie. Mam nadzieje, że rosnie tak ślicznie jak Wasze Maluszki.
Buziaki
czekamy na dobre wiadomości

.......................
Co do seriali to ja oglądam tylko Naznaczonego i Londyńczyków (Skazanego już dawno obejrzeliśmy, ale nic wam nie zdradzę).

A "skwarki" co pisała pantee to opryszczka

Ja już się na dziś z wami żegnam, pędzę się myć i spatulki. Mąż się poświęcił i śpi dziś na materacu u naszego biednego kaszlaczka, żeby nie trzeba było wstawać i biegać z pokoju do pokoju co kilka minut. Ale w sumie ja wczoraj biegałam do synka, więc dziś i tak była jego kolej.

Edytowane przez addicted to wizaz
Czas edycji: 2009-11-04 o 23:42
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości