Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-04, 20:22   #2221
aniolusiek_
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomożecie? chciałabym ostanikować mamę Jej wymiary: 78 pod, 86 w biuście i 96 w pochyleniu. W co uderzyć, 70C, 70D? Jakieś propozycje?
najlepiej jakbyś zamówiła 70D, 70DD i 70E, choć skłaniałabym się na 70DD jeżeli takiej możliwości nie masz

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 22:20   #2222
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Moje trochę wystają czasem jak się poruszę ale ogólnie nie jest fatalnie
W beżu? blech...
Moje Dalie balkonetkowe, chyba będę miała sentyment do tej firmy, jako że to pierwsze uświadomione staniki

http://balkonetka.pl/katalog/bra/dal...-semi-soft-k24

mają swoje dobre i złe strony
Daliowy Kaszmir to moj pierwszy uswiadomiony stanik. pokochalam go bardzo szybko - wygodny, w sumie dobrze zbierajacy dzieki wysokim boczkom, robiacy ladny ksztalt i mimo zabudowania - dobrze wypadal w okraglych dekoltach (tak, tak!). do tego po pol roku intensywnego noszenia w zasadzie nic sie z nim nie stalo - nadal haftka w zapasie mi zostala a do tego trzymal biust w ryzach calkiem dobrze przy moich ekscesach sportowych. teraz jest ciut maly, stad lezy w szufladzie, ale nie wykluczam, ze sprawie sobie ten sam model w nieco wiekszym rozmiarze
Stary 2009-11-05, 09:39   #2223
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Zaufaj mi - jest Wieeeelki Nie wiem, czy bateria nie siądzie, ale może choć jedno mi się uda zrobić

EDIT:
1: zdjęcie porównawcze z Pour Moi 65B, który wydawał mi się duuży
2: to samo z Elle MacPherson 65C

Zdjęcie z boku jest rozmazane, ale padła mi bateria, zanim zrobiłam nowe. Jutro się postaram o jakieś, ponieważ:
a) fiszbiny kończą się z boku moim zdaniem o wiele za wcześnie i za wysoko, wbijają mi się w miękką tkankę chyba jeszcze piersi
Z przodu , nawet jak wszystko wygarnę dół zostaje niemal pusty, a góra robi malusią bułeczkę (znaczy wąską).
Jak podciągnę go tak, żeby dół był wypełniony sięga mi chyba pod szyję..

No i jest za duży

To nie model dla mnie
dzięki za zaspokojenie mojej ciekawości, w porównaniu do tych staników to naprawde wypada wieelki, ale na zdjęciu z przodu już się taki nie wydaje chociaż chyba zamiast dolinki robi płaskoklacie, no ale to nie stanik na małe biusty, więc nie ma się czym przejmować, a jaki rozmiar wzięłaś?
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 11:56   #2224
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
dzięki za zaspokojenie mojej ciekawości, w porównaniu do tych staników to naprawde wypada wieelki, ale na zdjęciu z przodu już się taki nie wydaje chociaż chyba zamiast dolinki robi płaskoklacie, no ale to nie stanik na małe biusty, więc nie ma się czym przejmować, a jaki rozmiar wzięłaś?
Wzięłam 60D, najmniejszy, ale na mnie wciąż zbyt mały, ponieważ dół misek pozostawał niewypełniony. Z moich pomiarów wynika, że mam 79 w biuście, niby powinien być ok, ale nie jest, najwyraźniej źle się mirzę.

Myślę, że na ciut większych piersiach robiłby jako - taką dolinkę, ale pewności mieć nie mogę
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 15:59   #2225
Tapioka
Raczkowanie

Przyszedł do mnie Effuniak jeansowy, istny boa dusiciel. Ale efekt jest nieziemski, no normalnie nie widzę gleby bo mi piersi zasłaniają! Na 68 pod brałam 70 i zapinam się spoko, ale jest masakrycznie ściśliwy. Ogólnie kalkulator na stronie Ewy dobrze mnie potraktował, a stanik jest w pełni kompatybilny.

Kasieńko, wiem że tu się często udzielasz, mam do Ciebie pytanie. Masz Lucy w sklepie, ja też mam i jestem w szoku. Myślałam, że on jest jak Clarissa, która piękne sztuki robi mi z biustem, tymczasem koronka u góry się mi odstaje, z boku gumki powiewają, od ramiączka zmarcha. Czy ta Lucy jest jakaś dużomiskowa czy jak? Czy po prostu zupełnie inny krój jednak? Przykładałam jeden stanik do drugiego i wydaje mi się, że Clarissa ma troszeczkę wyższą tą część ciętą z dwóch, ale może mam przywidzenia. Ciągle nie wiem, czy odesłać Lucy, czy pokochać, bardzo mi się podoba...
Tapioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 16:42   #2226
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tapioka, a jaki wzięłaś rozmiar i na jakie wymiary? bo też się na effuniaka nowego czaję
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 17:18   #2227
Tapioka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Tapioka, a jaki wzięłaś rozmiar i na jakie wymiary? bo też się na effuniaka nowego czaję
Na 68/72 pod i 88 w zwisie wziełam 70D. Z tym, że teraz mam akurat prawie okres i biust mam większy niż normalnie, tak mnie boli, że myślę dobija do 90... I 70D pasuje mi świetnie, pewnie po okresie się w nim utopię. Bardzo ścisły, rypie mostek jak szalony, ale ja mam wklęsły mostek z górką na samym końcu, ponoć to jakaś wada postawy jest, i niestety ten Effuniak akurat kończy się na tej górce, więc się nie sugeruj.
Stary 2009-11-05, 17:25   #2228
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tapioka Pokaż wiadomość
Na 68/72 pod i 88 w zwisie wziełam 70D. Z tym, że teraz mam akurat prawie okres i biust mam większy niż normalnie, tak mnie boli, że myślę dobija do 90... I 70D pasuje mi świetnie, pewnie po okresie się w nim utopię. Bardzo ścisły, rypie mostek jak szalony, ale ja mam wklęsły mostek z górką na samym końcu, ponoć to jakaś wada postawy jest, i niestety ten Effuniak akurat kończy się na tej górce, więc się nie sugeruj.
Mam podobne spostrzeżenia odnośnie fiszbin do siebie. W cielaku (ze starej kolekcji) fiszbiny są miękkie, dopasowują się do ciała, w morskim są bardzo twarde, miażdżą mostek (na szczęście to plunge, bo w balkonetce nie wytrzymałabym cały dzień). Mam nadzieję, że się dopasuję z nimi.
Stary 2009-11-05, 17:33   #2229
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Mam podobne spostrzeżenia odnośnie fiszbin do siebie. W cielaku (ze starej kolekcji) fiszbiny są miękkie, dopasowują się do ciała, w morskim są bardzo twarde, miażdżą mostek (na szczęście to plunge, bo w balkonetce nie wytrzymałabym cały dzień). Mam nadzieję, że się dopasuję z nimi.
Ja miałam na sobie nową 65tkę effuniaka z 10-15 min do zdjęć tylko.. i na drugi dzień po prostu nie mogłam dotknąć mostka - tak bolał.. nieźle musiał się zmasakrować biedny.. a dodam, że pod biustem mam 65-66cm
ze starej kolekcji też miałam 65tkę i było to samo, ale dopiero po całym dniu
natomiast 70tka już lepiej, choć jednak chyba też coś tam piłuje, muszę lekko odgiąć fiszbinki (zresztą nie w pierwszym staniku..)

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 17:37   #2230
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Do ilu cm rozciąga się obwód w effuniaku o obwodzie 70? Nie chcę 100 razy odsyłać i wymieniać, więc pytam Czy bardzo różnie to wypada?

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 18:07   #2231
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Do ilu cm rozciąga się obwód w effuniaku o obwodzie 70? Nie chcę 100 razy odsyłać i wymieniać, więc pytam Czy bardzo różnie to wypada?
moja chilli 70tka ma maks 68cm osobiście nie wiem jak wypada to w innych, ale na balkonetce jest jeszcze jedna 70tka z podanymi wymiarami i tam maks jest oznaczony jako 71cm

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 18:36   #2232
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

widziałyście princeski na brastopie za 12Ł plus 4Ł majteczki

łoooo

a mi właśnie przyszedł za mały stanik z LS wzielam 32FF i sie nie mieszcze ;(

dziewczyny pomocy:

pod scisle jak trzeba = 77
w luzno bez stanika = 99/100
w luzno w staniu miękkim = 99/100
w zwisie tez = 99/100

i co ja mam kupić? jakaś masakra z tymi rozmiarami

Edytowane przez sanrioo
Czas edycji: 2009-11-05 o 18:46
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 19:54   #2233
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Mój cielak rozciąga się do 80cm. Ale to dziwne bo moje wymiary pod biustem wahają się i mam 69-71cm. i nadal na pierwszej haftce noszę i jest b.ścisły. Dodam jeszcze,że dosyć często go noszę.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 19:55   #2234
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
widziałyście princeski na brastopie za 12Ł plus 4Ł majteczki

łoooo

a mi właśnie przyszedł za mały stanik z LS wzielam 32FF i sie nie mieszcze ;(

dziewczyny pomocy:

pod scisle jak trzeba = 77
w luzno bez stanika = 99/100
w luzno w staniu miękkim = 99/100
w zwisie tez = 99/100

i co ja mam kupić? jakaś masakra z tymi rozmiarami
a jaki model? może jakiś małomiseczkowy?

Stary 2009-11-05, 19:59   #2235
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
a jaki model? może jakiś małomiseczkowy?
ja wziełam z tej promocji 2/25 biały i mi smutno
bo jest śliczny ale co jak mi wypływa i się nie mieści...
to jest 32FF jest dosyć rozciągliwe a miske ma prędzej jak F
Stary 2009-11-05, 20:10   #2236
aniolusiek_
Zakorzenienie

bo 2 kolekcje Lullaby Lace i Love Lace są malomiseczkowe i trzeba brać rozmiar większy, ale wydaje mi się że jest jakby kolekcją siostrzaną i rozmiar większy też pasowałoby wziąć
niestety, nie testowałam tej teorii na sobie, bo dopiero szykuję się do zamówienia tych nowych biustonoszy

http://www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=1989 Orion w bieli

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2009-11-05 o 20:11
Stary 2009-11-05, 20:19   #2237
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
bo 2 kolekcje Lullaby Lace i Love Lace są malomiseczkowe i trzeba brać rozmiar większy, ale wydaje mi się że jest jakby kolekcją siostrzaną i rozmiar większy też pasowałoby wziąć
niestety, nie testowałam tej teorii na sobie, bo dopiero szykuję się do zamówienia tych nowych biustonoszy

http://www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=1989 Orion w bieli
no orion jest piękny

ja mam jeden stanik z girly and gorgeous i mam 32F i jest mi przymalawy wiec myslalam ze jak wezme FF będzie okej a tutaj zonk
wiec mysle czy by nie brac z innej kolekcji teraz 32G?
Stary 2009-11-05, 20:21   #2238
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Zamówiłam go jak przyjdzie zdam relację. Też mi się podoba.
Stary 2009-11-05, 20:27   #2239
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:

Kasieńko, wiem że tu się często udzielasz, mam do Ciebie pytanie. Masz Lucy w sklepie, ja też mam i jestem w szoku. Myślałam, że on jest jak Clarissa, która piękne sztuki robi mi z biustem, tymczasem koronka u góry się mi odstaje, z boku gumki powiewają, od ramiączka zmarcha. Czy ta Lucy jest jakaś dużomiskowa czy jak? Czy po prostu zupełnie inny krój jednak? Przykładałam jeden stanik do drugiego i wydaje mi się, że Clarissa ma troszeczkę wyższą tą część ciętą z dwóch, ale może mam przywidzenia. Ciągle nie wiem, czy odesłać Lucy, czy pokochać, bardzo mi się podoba...
Tapioko a jaki rozmiar wziełaś? Bo moim zdaniem Lucy jest odrobinę większa w misce. Krój jest zbliżony do Clarissy, ale nie jest chyba w 100% ten sam, niestety nie mam teraz możliwości porównać.
A może wymień na mniejszy rozmiar? Jeśli koronka mocno odstaje to chyba warto wymienić, bo to fajny i bardzo wygodny stanik

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 20:43   #2240
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
no orion jest piękny

ja mam jeden stanik z girly and gorgeous i mam 32F i jest mi przymalawy wiec myslalam ze jak wezme FF będzie okej a tutaj zonk
wiec mysle czy by nie brac z innej kolekcji teraz 32G?
ja mam z girly&gorgeous 32DD a z lullaby lace/love lace 32E a z T-shirt bra 32E jest przymałe, więc powinno być 32F; więc to zależy od kolekcji jaką wybierzesz,
na Twoim miejscu z kolekcji Girly&Gorgeous brałabym 32FF a z Lullaby Lace/Love Lace/Lucy Lace 32G- taki rozmiar produkują w tych kolekcjach

Czas edycji: 2009-11-05 o 20:45
Stary 2009-11-05, 20:45   #2241
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
ja mam z girly&gorgeous 32DD a z lullaby lace/love lace 32E a z T-shirt bra 32E jest przymałe, więc powinno być 32F; więc to zależy od kolekcji jaką wybierzesz,
na Twoim miejscu z kolekcji Girly&Gorgeous brałabym 32FF a z Lullaby Lace/Love Lace/Lucy Lace 32G
dziękuję liczę na to że będzie coś jeszcze z tej love lace
Stary 2009-11-05, 21:55   #2242
Tapioka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
Tapioko a jaki rozmiar wziełaś? Bo moim zdaniem Lucy jest odrobinę większa w misce. Krój jest zbliżony do Clarissy, ale nie jest chyba w 100% ten sam, niestety nie mam teraz możliwości porównać.
A może wymień na mniejszy rozmiar? Jeśli koronka mocno odstaje to chyba warto wymienić, bo to fajny i bardzo wygodny stanik
I tu jest właśnie zonk, bo wzięłam normalny, 30DD, a jak już pisałam w poście wyżej jestem przed okresem, dobijam do 89 w biuście i biegam tylko i wyłącznie w Pippie i w Rio, bo inne są trochę za małe. A Lucy i tak się marszczy. Myślałam o wzięciu większej, ale nie wygląda mi to na efekt "pomarańczy w szklance" bo marszczy się też od ramiączka w dół, jak pierwsza klasa za duża miska! Mnie też się bardzo podoba i jestem skłonna zostawić ją za urodę, tym bardziej, że naprawdę nie wiem na co wymieniać: miałam mniejszą Pippę 30D, która podobno jest wielkomiskowa i piersi mi się z niej lały jak Niagara, musiałam wymieniać na większą. A 30E podejrzewam, że będzie za wielki skoro ten się marszczy, a w 28 się zaduszę, bo Lucy jest ściśliwa.
Żałuję, że nie mieszkam już w Lublinie bo studiowałam tam i pracowałam przez 9 lat, przyszłabym do Ciebie i kupiła nabiustnie, bo Lucy jest śliczna.
Stary 2009-11-05, 22:05   #2243
Astro
Zadomowienie

Zastanawiam się czy nie zamówić George z duzabielizna.pl - zamawiał ktoś stamtąd??

Na stronce widnieje napis:
Wkrótce działalność sklepu ulegnie tymczasowemu zawieszeniu.
Zapraszamy na atrakcyjne wyprzedaże stanów magazynowych.

i troszkę się boję...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 22:31   #2244
*kasieńka*
Zadomowienie

Tapioka no ciężka sprawa, bo znowu 30D może być ciut małe :/

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 22:54   #2245
simeri
Wtajemniczenie

zrobiłam coś strasznego.. tylko nie bijcie zamówiłam bakłażanowego Effuniaka w rozmiarze 75A

tyle tego gadania na balkonetce, że one takie ścisłe, więc stwierdziłam, że zaryzykuję..

nie zapłaciłam jeszcze, więc jakby co mogę zrezygnować albo zamienić na 70B, jeśli się pojawi.

tylko nie wiem jak to jest z tą płatnością. w regulaminie jest, że mam czas 14 dni, w mailu dostałam informacje, że 7dni, a na stronie z zamówieniem, że jeśli nie opłacę w ciąg kilku dni (dla mnie kilka to 2-4) to anulują zamówienie. więc jak to w końcu jest? oprócz tego, że mało konsekwentne..
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 23:08   #2246
agta85
Wtajemniczenie

Nie mam pojęcia jak to jest. Myślę, że jak napiszesz maila z wyjaśnieniem to nie anulują Ci zamówienia.
Wygląda na to, że one rzeczywiście są takie ciasne. 70-tki, które rozciągają się do 70-kilku cm to może nawet przesada, choć kupowanie na realny luźno mierzony wymiar wydaje mi się logiczne. Szkoda tylko, że kalkulator na stronie nie uwzględnia tej zmiany i dalej pokazuje zaniżony obwód (tzn. bierze pod uwagę ten mierzony ciasno).
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 23:29   #2247
simeri
Wtajemniczenie

ja mam na luźno 72cm, więc 75tka to już zawyżanie, ale mój mega duży biust nie potrzebuje za bardzo podtrzymywania obwodem, więc myślę że ta 75tka będzie ściskać w (mojej) normie

nie no ja myślę, że z tym zamówieniem nie będzie problemu, przecież jak ktoś płaci na poczcie to taki przelew idzie z 3 dni (a może nawet więcej?), więc to powinno być uwzględnione, poza tym weekend chyba się nie liczy do tych 'kilku dni'

może to 14 dni to jest tylko w szczególnych przypadkach, bo to jest jakby to ująć niesprawiedliwe, żeby ktoś 'przetrzymywał' stanik przez dwa tygodnie..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 23:34   #2248
aniolusiek_
Zakorzenienie

simeri, bakłażan jest dostępny w rozmiarze 70B więc śpiesz się

Czas edycji: 2009-11-05 o 23:40
Stary 2009-11-05, 23:43   #2249
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
simeri, bakłażan jest dostępny w rozmiarze 70B
no nie! od kiedy? jeszcze z 2h temu nie był i co ja mam teraz zrobić? najchętniej zamówiłabym oba, ale nie mam kasy.. masakra
Stary 2009-11-05, 23:46   #2250
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
no nie! od kiedy? jeszcze z 2h temu nie był i co ja mam teraz zrobić? najchętniej zamówiłabym oba, ale nie mam kasy.. masakra
i to chyba tylko 1 sztuka, bo jak klikam 2 sztuki to piszę, że nie mają tyle w magazynie i zeby wybrać mniejszą liczbę sztuk, wiec masz mało czasu na decyzję
edit: wydaje mi się, że 70B będzie miał szersze fiszbiny, a z tego co pamiętam, to Ty jesteś szerokofiszbinowa

Czas edycji: 2009-11-05 o 23:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości