Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-04, 18:38   #3781
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Współczuję

Hmm, zielone by były fajniejsze - chyba

A szef to kawaler ?
Jakiś bezmózgowiec chyba.

tak mój też ma z tym problem, ale sam to nie pomoże
a teściowa była u nas tylko raz, ale to i lepiej bo ja jej nie cierpię
poradzi sobie, przecież szybko wrócicie

Ania napisz jakie problemy ma Bartuś
mój też brał antybiotyk i może ma objawy a ja ich nie widzę

Cass a te środki to nie są w kapsułkach ?

Mój też ma problemy ze sprzątaniem, no bo przecież ja siedzę w domu
a jak on zarwie nockę i wstanie raz, czy dwa razy do małego, bo ja juz prawie wyję z bólu ręki to potem musi odespać popołudniu
ciekawe kiedy ja mam odespać te wszystkie nocki jak siedzę z małym 24 na dobę

trol

im więcej Was czytam, tym bardziej utwierdzam się że to inny gatunek, bardzo różniący się od nas

ale już mi trochę lepiej, bo widzę, że nie jestem sama z takimi problemami,
P4w mój małż w końcu kupił mi dzisiaj zgrzewkę wody - bo też nie miałam chyba z tydzień

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

O matko, ale miałaś przejścia
współczuję Ci
dobrze, że już wszystko OK

zaproszenie wysłałam

rozbawiłaś mnie tym zdaniem,
no ze mną też nie jest źle, jestem na 3 miejscu, a też mam marudę co nie lubi spać i albo na rękach, albo przy cycu

a teraz już buczy, spał pół godziny, dobrze że choć tyle, bo nadrobiłam to co naskrobałyście,
a małż śpi - zmęczony po 8-godzinnej pracy
mój właśnie pojechał po zakupy
i jeszcze mi ględził, że nie pojedzie nigdzie, bo jest to teraz zbędny wydatek, ale biedaczek nie ma pretekstu żeby odmówić kolegom ...
a zaliczkę wpłacił chyba też dlatego, ze nie wiedział jak odmówić

kończę już ten temat, bo szkoda gadać...

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2009-11-04 o 18:39
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 19:14   #3782
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

oooo i ja w pierwszej trójce he he he

rano wybyłam z mała z domu.Spędziłam miły dzionek z mama,siostra i jej dzieciaczkami.Dzis dzien bez obiadku.Znaczy kto mial ten mial Uraczyłam sie pysznym gyrosem.Mama upiekła placuszek.Byla kawka,plotki i smiechy.

Mysle ze wątek narzekania na tz miałby niezłe powodzenie.Nie chce mi sie o swoim nawet myslec wiec pisac tymbardziej.Wymienilam sie dzis z nim jedynie sms nt.stanu zdrowia psa, z ktorym niestety jest cienko.
Musze go znosic i wnosic na dwór, a on mimo ze maly to dosyc sobie wazy, a ze ma problemy z blednikiem i jest krótki i sztywny to to wnoszenie jest pokraczne bo on sie boi ze ja go spuszcze i zaczyna sie odruchowo wyginac,sapać,stresowac a ze jest nieporeczny to mi sie obsuwa i wyslizguje.Jak go zestawie na łapy to sie kładzie i chwila musi minac az sie pozbiera i sam wstanie, a jak juz mu sie uda to przod ok, a tyl wlecze sie za nim...
Sprawa zaczela sie bardzo banalnie od zapalenia ucha,przeistoczyla sie w przewlekle zapalenie ucha,zostala uszkodzona blona no i doszlo do blednika.(to mega skrot ok 3mc historii choroby)Na dodatek dostal oczopląsu prawego oka, ma problemy z rownowaga,przewraca sie...no i wciąż jest taki skrzywiony.Łepek ma na bok jakby "mądrze patrzył" lub byl wciąż zdziwiony.Bylismy z nim u weterynarza jak i u psiego neurologa...rokowania nie sa najlepsze.Aplikujemy leki, ale nie ma widocznej poprawy.Jak on mnie i malej nie wita na wejsciu tzn ze jest zle.
Dzis mąż zauwazyl ze ma nawet gorszy wzrok i trudno z tym skrzywieniem mu jesc z miski.
Masakra.Juz nigdy wiecej nie bede chciala miec w domu psa!!!
Nastawiam sie ze bedzie trzeba go uspic.Taki mlody pies...3lata...spodziewal abym sie innych chorob ktore sa charakterystyczne dla tej rasy, a nie czegos takiego

Z milszych wiesci przynajmniej dla mnie schwyciłam kłaczki w malutką kiteczke.Moze z 2cm, ale co kitka to kitka przód jeszcze musi podrosnąć.
Mala juz spi.Na brzydulce pila juz mleczko.Ja wstawilam jej pranko i tez udam sie do wyrka.Nic wiecej nie robie.Dom zastalam taki jaki wyszlam wiec nie widze powodu dla ktorego to ja mam rozpakowac zmywarke i zapakowac to co czeka,zetrzec okruchy z blatu,wyniesc z smieci itp Niech wąsy na tym porosną
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 19:37   #3783
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no i sprawa stolkow sie wyjasnila - TZ woli zolty

hmmm tylko teraz jasniejszy czy ciemniejszy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 19:57   #3784
katarzynka00
Zakorzenienie

ja z racji cienkiego transferu nie zaladowalam linka z taborecikami
W ogole to mysle nad zwiekszeniem limitu bo to co mamy nam na 2 nie starcza i nie moge swobodnie poruszac sie po necie.
Zauwazylam ze mala zapiera sie w tv u siorki jak leci kanal bajek Jim Jam.Bardzo fajne, takie edukacyjne i zero przemocy w nich.Wiem ze to wczesnie i nic nie rozumie jeszcze,ale migajace kolory,piosenki i glos dzieci ja interesuje wiec za jakis czas wykupie pakiet bajek.Swoja droga sama czasem lubie popatrzec na takie odmożdrzacze
Acha i tez cos malo "dysktuje"mój smyk,za to piastki tak ładuje az kilka razy odruch wymiotny miala.Glupol jeden...

Stary 2009-11-04, 19:59   #3785
agga19851985
Wtajemniczenie

czesc dziewuszki. poczytam troche bo mam kilka stron zaległości i już klikam co u nas.
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 20:07   #3786
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Marcel pokochal mini mini

a ja wpadlam w szal zakupow "do domu" na allegro

zamowilam te taborety (chyba zolte), zamowie jeszcze te panele do salonu, wybralam juz firanki na zmiane do kuchni i do sypialni, narzute na lozko, podkladki takie dekoracyjne z filcu na lawe i szukam dalej
Stary 2009-11-04, 20:07   #3787
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

dziewczyny doradzcie mi krem do buzi, na taki chlod jak juz jest. jakich uzywacie dla waszych dzieci?

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 20:29   #3788
katarzynka00
Zakorzenienie

ja uzywam od poczatku nivea nutri sensitive-krem intensywnie nawilzajacy, wlasciwie nie myslalam nad zmiana, a przyznaje sie ze co spacer nie kremuje bo zapominam.Wyczytalam ze zima najlepiej smarowac buzke na ok15-20min przed spacerkiem zeby ochrona byla skuteczna.
U nas dzis spadl snieg i zaraz plucha sie zrobila wiec niebrodzilam w tym.Spaceru brak.Moze jutro, bo w kaloszach musialabym chodzic

Stary 2009-11-04, 20:41   #3789
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
dziewczyny doradzcie mi krem do buzi, na taki chlod jak juz jest. jakich uzywacie dla waszych dzieci?
Nivea - Krem na każdą pogodę
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 20:45   #3790
katarzynka00
Zakorzenienie

ide rozwiesic pranko, wypale papierocha, kapiel i siup do wyrka
do sklikania jutro

p.s a kto wiec co z Tuli?

Stary 2009-11-04, 20:52   #3791
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a oto jak moje dziecie uwielbia wygibaski z mama
http://www.youtube.com/watch?v=5YyO_4BINxY
Stary 2009-11-04, 20:56   #3792
frida110
Zakorzenienie

Svinecko - On jest boski
Stary 2009-11-04, 21:17   #3793
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dzieki
Stary 2009-11-04, 21:45   #3794
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Ja podobnie jak frida: Nivea - krem na każdą pogodę

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
mega za....bisty
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 21:50   #3795
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
obejrzałam też twój filmik o deserku i podziwiałam jak Twój Marcel ładnie buźkę otwiera
mój co najwyżej na dotyk łyżeczki języczek wysuwa i zawartość łyżeczki ląduje na brodzie, więc ja szybko zbieram z tej brody i między kolejnymi kląsnięciami języka wlewam do buzi

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 22:13   #3796
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej
o jeny co za plodne baby!! chyba godzine was czytam

bylam dzisiaj z mala u kuzynki ktora ma termin na grudzien-boze jaki ona ma slodki brzuszek przytyla tylko 6 kg-wyglada cudnieaz mi sie zachcialo brzuszka

jutro jedziemy to tesciow bo tesc mial urodziny dzis

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość

Czekoladko stosowałaś podwójne pieluchowanie, czy coś jeszcze?

.
podwojne pieluchy i spanie malej na brzuszku pomoglo bo wtedy ma nogi jak zabka

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dziewczynki, chciałam tylko napisać, żebyście się nie martwiły, bo ja będę Was czytać, ale przez chwilkę nie będę pisać. Coś złego zaczyna się ze mną dziać, muszę wyprostować sobie parę rzeczy w głowie.

Trzymajcie się ciepło
Miramejku dl CIEBIE na oslode

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Cześć

Kuba dzisiaj obudził sie o 4.30, dałam mu mleczko, myslałam ze jeszcze pospi a on zaczał fikac. I takim oto sposobem nie spie od 4.30 i czuje sie fatalnie.
W dodatku o 4 rano zmarła moja babcia pisałam Wam, że miała raka.
Męczyła sie juz, bardzo ją bolało. I dzisiaj dostalismy tel, że nie zyje
Pewnie jutro pogrzeb.
Bylismy na szczepieniu. Napisze o tym pozniej bo mały marudzi.

Mój tez jedzie za tydzien do Egiptu. Chciałam Wam sie ostatnio wyzalic ale nie było okazji.
Mały płacze... potem napisze co mi leży na sercu - jesli pozwolicie
bardzo mi przykro z powodu babci

moja tez jest chora -nie moze chodzic i dzisiaj dostala blokade w kolano bo ma zwyrodnienia.....

Cytat:
Przypomniało mi się, że miałam zapytać jeszcze o zaległy urlop wypoczynkowy po powrocie z urlopu macierzyńskiego.
Macierzyński kończy mi się około 19 grudnia i wtedy przechodzę na 26 dni roboczych urlopu wypoczynkowego z roku 2009. Czy do tych ustawowych 26 dni mogę sobie doliczyć dni w których święta wypadały w sobotę? czyli np. za 15 sierpnia, 26 grudnia? Czy to już mnie nie dotyczy?
wydaje mi sie ze tak

a ja mam macierzynski do 16 grudnia a potem na zasilek dla bezrobotnych ide

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
Na szczęście na dzień dzisiejszy wszystko juz się unormowało karmię obydwoma piersiami Natek przyiera na wadze i już nie mam siły go nosić ma 2,5 miesiąca a waży jakieś 7 kg no ale przyrost wagi ma prawidłowy . Jedyny problem jaki pozostał to gazy a raczej niemożność wydostania się ich na zewnątrz ale po Infacolu, Espumisanie a nawet Debridacie zastosowałam Esputicon i ten zadziałał i teraz jest już dobrze stosujemy go jakieś 3 tyg i "pukanie" odbywa się regularnie . Nie mam galerii na wizażu ale na nk mam zdjęcia Natka więc jak któraś ciekawa to zapraszam KLIK! do galerii mają dostęp tylko znajomi więc zapraszam do ich grona
o mały się budzi wiec znikam ale obiecuję zacząć się udzielac
wspolczuje przezyc

Cytat:
ja smaruje mala kremem specjalnym z emolium

Svinecka-ladna kuchnia
Wojtusia jak po szczepieniu?
Cass widzisz a tak sie martwilas Kubusiem a wszystko w normie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 22:19   #3797
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
mega za....bisty
dzieki
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
obejrzałam też twój filmik o deserku i podziwiałam jak Twój Marcel ładnie buźkę otwiera
mój co najwyżej na dotyk łyżeczki języczek wysuwa i zawartość łyżeczki ląduje na brodzie, więc ja szybko zbieram z tej brody i między kolejnymi kląsnięciami języka wlewam do buzi
otwieral....od kilku dni poza tym, ze jest okropnie marudny (znowu nie spi) to kaszy w ogole nie je a deserek to tak aby aby, wiekszosc na brodzie wlasnie ale dzis jakos udalo mi sie wcisnac w niego ze 3/4 sloika
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

Svinecka-ladna kuchnia
dzieki jeszcze nie do konca zrobiona i wiele rzeczy jest nie takich jakbym chciala no ale moze kiedys
Stary 2009-11-04, 22:27   #3798
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
oooo i ja w pierwszej trójce he he he

rano wybyłam z mała z domu.Spędziłam miły dzionek z mama,siostra i jej dzieciaczkami.Dzis dzien bez obiadku.Znaczy kto mial ten mial Uraczyłam sie pysznym gyrosem.Mama upiekła placuszek.Byla kawka,plotki i smiechy.

Mysle ze wątek narzekania na tz miałby niezłe powodzenie.Nie chce mi sie o swoim nawet myslec wiec pisac tymbardziej.Wymienilam sie dzis z nim jedynie sms nt.stanu zdrowia psa, z ktorym niestety jest cienko.
Musze go znosic i wnosic na dwór, a on mimo ze maly to dosyc sobie wazy, a ze ma problemy z blednikiem i jest krótki i sztywny to to wnoszenie jest pokraczne bo on sie boi ze ja go spuszcze i zaczyna sie odruchowo wyginac,sapać,stresowac a ze jest nieporeczny to mi sie obsuwa i wyslizguje.Jak go zestawie na łapy to sie kładzie i chwila musi minac az sie pozbiera i sam wstanie, a jak juz mu sie uda to przod ok, a tyl wlecze sie za nim...
Sprawa zaczela sie bardzo banalnie od zapalenia ucha,przeistoczyla sie w przewlekle zapalenie ucha,zostala uszkodzona blona no i doszlo do blednika.(to mega skrot ok 3mc historii choroby)Na dodatek dostal oczopląsu prawego oka, ma problemy z rownowaga,przewraca sie...no i wciąż jest taki skrzywiony.Łepek ma na bok jakby "mądrze patrzył" lub byl wciąż zdziwiony.Bylismy z nim u weterynarza jak i u psiego neurologa...rokowania nie sa najlepsze.Aplikujemy leki, ale nie ma widocznej poprawy.Jak on mnie i malej nie wita na wejsciu tzn ze jest zle.
Dzis mąż zauwazyl ze ma nawet gorszy wzrok i trudno z tym skrzywieniem mu jesc z miski.
Masakra.Juz nigdy wiecej nie bede chciala miec w domu psa!!!
Nastawiam sie ze bedzie trzeba go uspic.Taki mlody pies...3lata...spodziewal abym sie innych chorob ktore sa charakterystyczne dla tej rasy, a nie czegos takiego

Z milszych wiesci przynajmniej dla mnie schwyciłam kłaczki w malutką kiteczke.Moze z 2cm, ale co kitka to kitka przód jeszcze musi podrosnąć.
Mala juz spi.Na brzydulce pila juz mleczko.Ja wstawilam jej pranko i tez udam sie do wyrka.Nic wiecej nie robie.Dom zastalam taki jaki wyszlam wiec nie widze powodu dla ktorego to ja mam rozpakowac zmywarke i zapakowac to co czeka,zetrzec okruchy z blatu,wyniesc z smieci itp Niech wąsy na tym porosną
czyli mimo małza gnoma, dzień miałaś udany

szkoda mi Twojego pieska biedny!

i juz dawno chciałam Ci napisać że masz super włsoski! te loki - boskie!
[QUOTE=katarzynka00;150906 15]ja z racji cienkiego transferu nie zaladowalam linka z taborecikami
W ogole to mysle nad zwiekszeniem limitu bo to co mamy nam na 2 nie starcza i nie moge swobodnie poruszac sie po necie.
Zauwazylam ze mala zapiera sie w tv u siorki jak leci kanal bajek Jim Jam.Bardzo fajne, takie edukacyjne i zero przemocy w nich.Wiem ze to wczesnie i nic nie rozumie jeszcze,ale migajace kolory,piosenki i glos dzieci ja interesuje wiec za jakis czas wykupie pakiet bajek.Swoja droga sama czasem lubie popatrzec na takie odmożdrzacze
Acha i tez cos malo "dysktuje"mój smyk,za to piastki tak ładuje az kilka razy odruch wymiotny miala.Glupol jeden...[/QUOTE]
Bartek ma to samo
Cytat:
no rewelacja!!!!

opglądnęłam brzydulke i spadam spać ... tak mysle, ze spać, bo małż juz nie w delegacji

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 23:04   #3799
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja mam dzis naprawde szal zakupowy, poza rzeczami do domu, ktore juz wymienilam, kupilam karuzele o taka:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=805100101

jak sie rozpedze to jeszcze lezaczek kupie

a TZ "suszy" malego
Stary 2009-11-04, 23:25   #3800
mariolasl
Zakorzenienie

Hej

katarzynko00 współczuję z powodu pieska . I gratuluje kitki . Sama zapuszczam włosy od roku i z tyłu mam prawie do łopatek, a zprzodu do ramion . Tylko jak się skręcą to nie widać
Cytat:
Ja również używam Nivea - Krem na każdą pogodę
Cytat:
Kochany!
I gratuluję zakupów!
Stary 2009-11-04, 23:26   #3801
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mariola dzieki
co tam u Ciebie? pewnie przeczytam jutro bo maly zasnal wiec ide spac
Stary 2009-11-04, 23:38   #3802
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

a ja ide na sexik

dobranoc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 23:58   #3803
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
U nas dobrze tylko mało czasu na pisanie..Tomus spi w dzien max 2 h , ale za to jest bardzo pogodny śmieje się do mamusi i mówi aguuu

Niestety też musze ponarzekać na Tż. Ledwo tydzien po ślubie a juz się zaczyna panoszyć ehhhh (...)
Świetnie, że wszystko u was w porządku
Czekam zniecierpliwością na zdjęcia
Co do TŻ, to...
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Zobaczcie najwieksze gaduly na watku

Kto nadał wiadomość?
Ilość wiadomości: 3 757
Nazwa użytkownika Wiadomości
1. Svinecka 480
2. katarzynka00 379
3. eleeri 360
4. Cassandra 23 264
5. Miramej 261
6. czekoladka21 233
7. Ania0104 204
8. skierka1981 154
9. mariolasl 139
Zmieściłam się w pierwszej dziesiątce
Żeby nie było potem, że się nie udzielam
Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
a u nas dzis troszkę lepiej humorkiem(...)
zamówiłam malej lalke emilkę ale jest czaderska dzis przyszła, myslałam że mała bedzie a ona nawet dość spora jest łuk do wózka i króliczka a ku ku też super
lalka http://www.allegro.pl/item799508417_...cy_gratis.html
kroliczek http://www.allegro.pl/item799328235_...ku_pkazja.html
łuk http://www.allegro.pl/item793424620_...tiny_love.html
Współczuję i ściskam
A zabawki śwetne, bardzo lubię te firmy
Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
Witam Was kochane mamuśki nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie bo dluuugo sie nie odzywałam ale starałam sie podczytywać w miare regularnie, mielismy z Natkiem małe problemy ale mam nadzieje ze to już za nami.
Dużo przeszłaś, cieszę się, że to wszystko już za wami. Teraz już będzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Wczoraaj miałam dzień pełen odwiedzin Dostałam od szwagra siostry wór pełen ubranek W tym dwa kombinezony na zimę i piękne ubranko do chrztu Ciuszków do 1 roku życia nie muszę kupować, no muszę takie lepsze na wyjśścia, ale to dosłownie parę sztuk
Dobra teraz zaieram sie do nadrabiania w czytaniu a później muszę spadac bo góóóóóóra prasowania leży Jej jak ja nie cierpię prasować...
Gratuluję udanych prezentów!
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej mamusie czytam was ale teraz nie odpiszę każdej z osobna, przepraszam Amelka chyba odreagowuje wyjazd bo co ona dziś robi to przechodzi ludzkie pojęcie, marudna strasznie uśnie na kilka minut i znowu płacz, nie wiem co jej jest. oby do jakiejś 20 i położę ja spać. terqaz chwilkę zasnęła i to w międzyczasie już nosiłam bo się obudziła z płaczem. może jutro ędzie lepiej to więcej napiszę
Trzymam kciuki za Amelkę!

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dziewczynki, chciałam tylko napisać, żebyście się nie martwiły, bo ja będę Was czytać, ale przez chwilkę nie będę pisać. Coś złego zaczyna się ze mną dziać, muszę wyprostować sobie parę rzeczy w głowie.

Trzymajcie się ciepło
Miramejku kochany, ma nadzieję, że chmury szybko znikną z twojego horyzontu i szybko do nas wrócisz!
Jesteś bardzo dobrą mamą i nigdy nie myśl, że tak nie jest!
TŻ się nie przejmuj, wiesz, jako naukowiec chciałby aby wszystko bylo książkowo, ale tak się nie da, gdy dochodzi zmęczenie całodobową odpowiedzialnością i opieką.
Mój też nie rozumie, co sie stanie wielkiego, gdy kąpiel będzie póżniej 30 minut, bo ma ochotę pobawic się z małym, bo dopiero co wrócił z pracy . Tylko, że wycieranie bylo już z rykiem, a potem Antonio odmówił wypicia mleka (tak ma, gdy jest bardzo zmęczony i śpiący), prawie godzinę zajęło mi uspokajanie go. później oczywiście zjadł i zasnął bez problemu.
A ja znowu byłam godzinę do tyłu
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
na pocieszenie napiszę, ze mój mąż był na wakacjach w Egipcie we wrześniu - miał doła z powodu pracy i odpowiedzialności związanej z dzieckiem, więc chciałam żeby pojechał (oczywiście nie muszę dodawać jak było mi cięzko samej)
a teraz chce jechac na snowbord i znów mnie zostawić samą, a ja już pracuję, więc będzie jeszcze gorzej, a On mi wmawia, ze niby nie chce jechać i że mu będzie źle bez nas, a jednoczesnie widzę, że kupuje gogle i inne pierdoły na wyjazd - pytam go o co chodzi i czy jedzie czy nie, a On wciąż mnie zwodzi jak jakąś idiotkę
a jak się obrażam i żądam jakiejś deklaracji to udaje, ze nie wie o co chodzi i zasypuje mnie buziakami i znów udaje, że nie ma problemu
(...)
jak mówię, ze przez dziecko nie pracuję już pół roku i żyjemy tylko z jednej pensji, więc nasze oszczędności mocno ucierpiały (jeszcze dodatkowe wydatki związane z dzieckiem), a ten mówi, ze rozumie i że nie pojedzie, a za chwilę siedzi w internecie i szuka sprzętu i chodzi na spotkania organizacyjne i z tego co zrozumiałam jego koledzy sa przekonani, ze On jedzie
no tak, chłopcy nie potrafią zrezygnować ze swoich małych przyjemności i zabawek.
Nam też jest teraz dużo trudniej finansowo ( a na dodatek opędzlowano nam konto - ale proszę nawet o tym nie piszcie i nie pytajcie, bo od prawie 3 tygodni chodzę do tyłu), a on mi mówi, że musi motor oddać do serwisu i chciałby zaliczkę na Christmas Party, jakie mają w pracy
Jak ja kombinuje bardzo, aby płatności popłacić na czas...
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Bartosz śpi ... oj dał mi popalić w nocy niby budził się tylko dwa razy, ale chyba 4 razy odkładałam go do łóżeczka, a On po chwili rączki do buzi i płacz ... dałam spowrotem cyca, pociumkał 2 sekundy i śpi normalnie newry mi wysiadłu i zaczęłam już na niego krzyczeć ... głupia jestem - wiem!!!!
Aniu, ne przejmuj się, czasami nerwy puszczają, szczegolnie, jak jesteś sama i bez większej pomocy.

Cassandra 23 współczuję z powodu babci

Cytat:
w zalaczniku zdjecia kuchni
Świetna
Stary 2009-11-05, 00:11   #3804
mariolasl
Zakorzenienie

U nas dobrze
Z jedzeniem bardzo nam się poprawiło i mam nadzieję, że tak zostanie.
Antonio pije mleko 4 razy dziennie, ale po 160-200 ml , w międzyczasie zjada też deserki i warzywka i takie tam blible
Wybudza się też w nocy na karmienie, a niekiedy jeszcze raz, ale to już na picie, więc dostaje wodę lub herbatkę, które trochę lubi .
Zasypia jak zawsze o 18, więc zmiana czasu nie zrobiła mu różnicy, ale już wstaje o godzinę wcześniej.
Ciągle dużo śpi, praktycznie po każdym jedzeniu jest zabawa, a potem drzemka. Popołudniu potrafi spać i 2-4 godziny (a ja często z nim np wczoraj)
Widocznie tyle potrzebuje i nie martwi mnie to (Miramej - czytasz? ), każde dziecko jest inne. Nie będę narzekać, bo wiem, jak jest z dzieckiem, które spało 9-10 godzin dziennie (czytaj - mój brat). Mama była wykończona, ale braciszek i tak się wszystkiego zdąrzyl nauczyć. Zresztą chlopcy często wolniej robią rzeczy niż dziewczynki.

Antonio też miał okres, że dużo mniej gaworzył, ale teraz za to nadrabia. Z nowości - śpi z ulubionym misiem, takim płaskim, którego miał w inkubatorze już. Zasłania sobie nim oczka lub głaszcze i skrobie , no i musowo musi byc na boku, na kóry dalej nie potrafi sie sam przekręcić

A z programów telewizyjnych lubi CBeebies , rzadko go zostawiam przed telewizorem, ale czasami naprawdę potrzebuję 20 minut, aby coś zrobić.

Zaraz Antonio obudzi się na jedzonko, dlatego nawet się nie kładę

Do jutra!
Stary 2009-11-05, 06:46   #3805
katarzynka00
Zakorzenienie

[QUOTE=Ania0104;15094521]czyli mimo małza gnoma, dzień miałaś udany

szkoda mi Twojego pieska biedny!

i juz dawno chciałam Ci napisać że masz super włsoski! te loki - boskie! [/QUOTE]
nie ruszaja mnie juz jego fochy.Czasami mam wrazenie ze jest gorszy niz baba.Ja sie tyle nie bocze co on .No coz...

Z pieskiem-wiadomo ze chcialabym by byl zdrowy, ale musialby sie stac cud zeby wszystko wrocilo do normy

Za kompolement o kłaczkach thx

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
...I gratuluje kitki . Sama zapuszczam włosy od roku i z tyłu mam prawie do łopatek, a zprzodu do ramion . Tylko jak się skręcą to nie widać
z lokami to tak jest ze przez skret traca na dlugosci.
Mi tez minal rok jak zapuszczam tylko ze z bardzo krociotkich.

Jak fryzjerka wyciagnie je na szczotke i potraktuje prostownica to dopiero widac dlugosc

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a ja ide na sexik
u mnie sie nie zapowiada przez ladnych kilka dni a moze 2tyg bo jeszcze tabsow na nadzerke nie zaaplikowalam sobie

Chcialam z mala dookulisty i doopa.Terminy ze ho ho i dzwonic po nowym roku
wPn tylko 2placowki mam do dyspozycji, i prywatna wizyta rowniez w tak odleglym terminie.Czy u was tez taki klopot z okulista od malych dzieci?

Stary 2009-11-05, 06:51   #3806
frida110
Zakorzenienie

Dzień Dobry Pijemy kawę???
Tż dzisiaj zaspał do pracy. I biegał po domu rano jak opętany (tak to jest jak budzik się ustawia na 6:10 a nie na 5:10, a szef czeka pod domem o 6:15)

Megaopryszczka zabrała mi pół dolnej wargi
Stary 2009-11-05, 07:40   #3807
skierka1981
BAN stały

hej u nas wczoraj wieczorem śnieg aż biało a dziś znaku po nim nie ma, deszcz pada. zajrze potem bo jakoś rano jadę oglądać te wzorniki bo mąż wczoraj nie przywiózł a musimy szybko wybrać bo tam wszystko robią szybko i być może wigilia tam
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 07:49   #3808
frida110
Zakorzenienie

U mnie świeci słonko Jak dzieciolinka się obudzi to ją nakarmię i idziemy na spacer.
Stary 2009-11-05, 07:53   #3809
Tulipfever
Rozeznanie

Cashmere Duzo przebylas, mam nadzieje, ze teraz juz bedzie z gorki

Cytat:
Wiem, ze moja siostra uzywa tego Nivea na kazda pogode (u nas nie ma). Zachwalala tez taki krem w pomadce Musteli. A ja uzywam Weledy, krem bez zadnych koncentratow, perfum itp.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
p.s a kto wiec co z Tuli?
jestem jestem, juz sie poprawiam

Cytat:
Dzień Dobry Pijemy kawę???
Tż dzisiaj zaspał do pracy. I biegał po domu rano jak opętany (tak to jest jak budzik się ustawia na 6:10 a nie na 5:10, a szef czeka pod domem o 6:15)

Megaopryszczka zabrała mi pół dolnej wargi
No pewnie, ze pijemy
Naloz sobie od razu krem, to przejdzie szybciej.

Mariola wspaniale wiesci!

Czesc dzieweczki!
Nie nadrobie wszystkiego, nie mam sily. Aneczka przechodzi chyba jakis wyjatkowo aktywny tydzien i w ogole nie spi w ciagu dnia Co Ja uspie (po pol godzinie meczarni), pokima 15 minut i juz sie budzi rzeska i gotowa do zabawy Noce tez juz przesypiala cale, a teraz budzi sie dodatkowo 3 razy. Jeszcze u nas leje jak z cebra, wiec nie mozna wyjsc na spacer. Czuje sie, jakbym cale pole zaorala. Do tego maz mial problem z zebem i praktycznie juz 3 tydzien Go boli. Juz niby ten tydzien jest mniej, ale nadal narzeka. Jeszcze wczoraj Go troche dobilo, bo przyszedl z pracy, podszedl do Ani i powiedzial "Czesc"- Ania sie tak wystraszyla, ze zaczela plakac Maz zdebial, ze juz Go corka nie poznaje, wiec z jednej strony uspokajalam coreczke, z drugiej pocieszalam meza A kto mnie przytuli?

Jeszcze mialam fajna sytuacje z tesciowa w niedziele, bo powiedziala, ze za duzo podnosze Anie i Ja psuje. Uwielbiam takie komentarze i rady Szczegolnie od osob, ktore nawet jednej pieluchy Aneczce nie zmienily

Jak widac, z humorem u mnie na bakier. Zmeczona jestem i tyle. Chce dokonczyc wreszcie ksiazke. Chociaz jedna

Milego dnia kolezanki
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 09:26   #3810
eleeri
Zakorzenienie

Bry,

mój mały dał dzisiaj popis
najpierw były cyrki żeby poszedł spać - ale to standard
o 2 zjadł cyca, a o 3 zbudził się z płaczem i za nic nie dało się go uspokoić
przez 2 godziny na zmianę nosiłam go na rękach, usypiałam ze smoczkiem, kiwałam na łóżku, co usypiał to budził się za chwilkę i z płaczem
po 5 w końcu zasnął i spał do 6.30
zjadł i rześko zaczął bawić się rączkami, jakby nigdy nic, a ja ledwie na oczy patrzę

Cytat:
czad

Cytat:
a ja mam dzis naprawde szal zakupowy, poza rzeczami do domu, ktore juz wymienilam, kupilam karuzele o taka:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=805100101

jak sie rozpedze to jeszcze lezaczek kupie

a TZ "suszy" malego
szalejesz kobieto, szalejesz
a co na to TŻ

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Syla jak sprawdzałaś ile kto napisał postów
bo ja nie umiem

Ach, zapomniałam się wczoraj pochwalić
mały dostał wczoraj paczuszkę z Nestle
w paczuszce był słoiczek z deserkiem, buteleczka soczku, saszetka z mlekiem modyfikowanym i kaszka
do tego jakieś ulotki i broszurka jak karmić i czym
a wszystko to przyniósł listonosz równo jak Mateusz skończył 4 m-ce, czyli wczoraj

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości