![]() |
#3061 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2
Cytat:
![]() ![]() Czytam juz soro to forum w wielu sprawach pomoglo mi , dziwie sie ale i tez bo u kazdej z nas sprawa uklada sie inaczej , czy byla by to operacja czy po operacji kazda z nas przecodzi to inywidualnie , dobrze ze nas jest tu tak duzo i mozna sie poradzic przyznam wam ze bez was miala bym duzy petlik w glowie , poniewaz z moim lekarzem nie moge tak szybko zlapac kontaktu ![]() Ciesze sie dla kadej z Was u ktorej konczy sie wszystko powodzeniem . dziewczyny jestescie super , dziekuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Masz może olejek kamforowy w domu? Jeśli tak to weź kropelkę na palec i wetrzyj w skórę - mocno cię rozgrzeje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() A syna masz na prawdę fajnego i...dużego ![]() ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-11-04 o 23:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() no nie raz udaja ze nie ale to najczesciej w latach dojzewania, ![]() Mya- mam nadzieje ze to nic bardzo powaznego , ale jak by mialo byc bardzo zle to moze do lekarza nocnego . nie wiem jak bardzo jest zle? Bede po malu mykac do lozeczka , bo oczka sie kleja ,a praca juz rano czeka, Mya zycze Ci bezbolesnej nocy ![]() Pazdziernikowa Tobie tez spokojnej nocki . ![]() ![]() papa dziewczyny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie to marne pocieszenie, ale... wytrzymalaś już tak dlugo, to pozostale 1,5 miesiaca musisz dać radę ![]() Z calej sily trzymam kciuki, zebyś już, już... tuż, tuż... przestala cierpieć ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Infekcja? -tfu tfu-na psa urok,w życiu, przenigdy, nie pozwalam, nawet o tym myśleć nie będziemy-kto może niech przepluje. Znów trzy miesiące bym musiała czekać. Dla spokoju-na term 36.4 ![]() Jak dziś rozmawiałyśmy to już mnie pobolewało, potem zmarzłam zanim samochód uruchomiłam. Jak do domu dojechałam to już mnie dobrze bolał cały bok (a już mnie ze trzy dni tak nie bolało). Zrobiłam co miałam w domku szybciutko, zjadłam i do kąpania. Stanik zdęłam i tak mnie boleć pierś zaczeła od dołu jakby tam odważnik 10-cio kilowy wisiał i jakby dolne podszycie kieszeni puściło-a raczej jakby go tam nie było i jakby za sekundkę implant miał w dól zjechać. No i potem to przelewanie ![]() ![]() ![]() Boli mnie cały bok, zdretwiały jest - pewnie to nie strumyk tylko nerw jakiś, a ja zmecząna jestem , zmarzłam i tyle. A jeśli o ten bąbel chodzi (wyciek) to będzie coraz większy. Choć jak szybko i drastycznie to się będzie zwiększać to nie wiem. Wewnątrz implantu jest coraz więcej "mazów tkankowych"(tak to na badaniu nazwali by mi to obrazowo wytłumaczyć) a na zewnątrz większy bąbel. Olejek kamforowy-nie pomyślałam o tym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie będziemy się tu rozklejać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- ![]() ![]() ![]() I bardzo duży plus dla kliniki- ![]() czekoladowa_sowa bardzo dziękuje za dzisiejszą wiadomość. Bardzo mi pomogła ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ---------- pysia-podszycie kieszeni-myślę, że chodzi Ci o dolne podszycie kieszeni które chirurg robi podczas operacji. Stanowi ono przewieszenie piersi na dole-taką zaporę dla implantu by nie zjechał, dolną granicę piersi. Bez tego implant by opadł , zjechał. Może wiecej i mądrzej poczytasz o tym przy powikłaniu BO-bottoming out. Z całą pewnością o podwieszeniu dołu kieszeni jest na beauty -ale gdzie nie pamietam, są i rysunki - oglądałam. Szkoda, że nie będziemy mogły razem poćwiczyć-też tak lubię sobie w kość dać, dwie godzinki i śwait jest piękny. Ja niestety przez ten nieudany zabieg od roku juz tak nie mogę-po op max ćwiczyłam 45 min i to niezbyt obciążająco.
like for like !!! ![]() Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ![]() ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia ![]() ![]() 15,12.09 mentorCPG333-485cc ![]() ![]() Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2009-11-05 o 01:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Przyczajenie
|
Witam kobietki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mya ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() prosze nie boj sie , u mnie akurat tez nie jest jeszcze tak jak byc powinno ale nigdy w zyciu nie powrocila bym o tego co mialam kieys , powiedzialam sobie ze nawet gdy bym musiala jeszcze jedna i jeszcze jedna operacje przejsc zrobila bym to napewno. co o wymiarow nie za bardzo sie moge wypowiedziec , ja mialam male A dostalam wkaldki 330 mgGahn i wyszlo mi fajne C ![]() Wiem tez ze u kazej kobiety wychodzi troszke inaczej mam tu przyjaciolki ktore tez mialy male A dostaly wkladki 300 a piersi wygladaja inaczej i roznia sie rozmiarem , to chyba tez sprawa jaka mamy klatke piersiowa ?! jakie szerokie jestesmy w klatce piersiowej itp. ![]() Edytowane przez solevita Czas edycji: 2009-11-05 o 10:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powikłania mogą zdarzyć się zawsze, ale nie możesz z góry zakładać, że u Ciebie będzie coś nie tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Wtajemniczenie
|
hej wam...moja paczuszka juz do mnie idzie, ma byc wciagu 48h.. ale nadal mnie bardzo boli i jestem ograniczona tym, wszystko robie powoli..
#3071 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy op. nie da rady przyspieszyć? W tej sytuacji dobrze byłoby jak najszybciej usunąć implant i szczątki tkanek, żeby na prawdę nic się tam poważnego nie rozwinęło... tfu, tfu... Może antybiotykoterapia profilaktyczna....? Olejek kupisz w aptece, ale Manuela raczej w gratisie nie dostaniesz ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Teraz op. wykona inny lekarz, implanty też będą inne - Mentory anatomiczne cpg33 485cc ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() p.s Mya ![]() ![]()
![]() |
#3073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3077 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Wtajemniczenie
|
zalamalam sie dziewczyny, musze leciec do Polski, Dr mi napisal ze byc moze wystarczy podszyc rane badz usunac proteze....
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- sluchajcie, jakie sa objawy nie przyjecia sie protezy? i czy beda musieli mi ja usunac to moga ja ponownie wlozyc tego samego dnia? ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Stosowane obecnie protezy są bardzo dobrej jakości, stąd ich samoistne pęknięcie zdarza się wyjątkowo rzadko. Częściej przyczyną pęknięcia może być poważny uraz piersi. Jeśli dojdzie do wycieku soli fizjologicznej wówczas ulega ona wchłonięciu przez otaczające tkanki. Jeśli natomiast nastąpi wyciek silikonu, wówczas możliwe są dwie sytuacje. Jeśli pęknie powłoka protezy ale torebka łącznotkankowa otaczająca protezę jest nienaruszona wówczas możesz nie zauważyć jakiejkolwiek zmiany kształtu piersi. Jeśli pęknięciu powłoki towarzyszy rozerwanie torebki łącznotkankowej wówczas płynny silikon przemieszcza się do otaczających tkanek dając objawy dodatkowej masy (zgrubienia lub guzka) w obrębie piersi. Dochodzi również do zmiany kształtu piersi. Oba rodzaje uszkodzenia protezy wymagają wykonania ponownej operacji i wymiany protez na nowe.
21.10.2009 Kolasinski, Poznan, 350 hp ![]() " W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac" ![]() Edytowane przez agnes281 Czas edycji: 2009-11-05 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
BAN stały
|
witam ,nie udzielalam sie dawno ale caly czas was czytalam ,jestem juz po zabiegu i chce wam pokazac efekt mojej operacji i rowniez prosze o obiektywne opinie :nagor 420 okragle
![]() ![]() ps,czy ja nie bede miala autostrady ?? ![]() Edytowane przez tiniloczek Czas edycji: 2009-11-12 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niepożądana reakcja na implant (implant jest ciałem obcym dla organizmu!) - albo przerost torebki, albo stan zapalny... Przerost u ciebie wykluczam (nie te objawy...), stan zapalny niewątpliwie jest ![]() Ale u ciebie to może być tylko odczyn na nici ![]() ![]() Jeśli zaś stan zapalny jest reakcją na protezę - to albo antybiotykoterapia +upuszczanie płynu (ale bez gwarancji 100% powodzenia), albo usunięcie implantu ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do autostrady - z tego zdjęcia nic nie wynika ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Agnes - właśnie znalazłam, poczytaj tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70227 http://www.beautywpolsce.com/forum/v...=1696&start=20 Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-11-05 o 15:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3082 |
BAN stały
|
niestety w pozycji stojacej lecz rece w gorze z trudnoscia musialy utrzymac "ciezki" aparat
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W piersi jest prawdopodobnie jakieś zakażenie (temp. może być w normie, tak samo jak w badaniu ilość leukocytów, ob!), ale przecież na razie nie wiadomo czy to akurat reakcja na implant ![]() ![]() ![]() Takie rzeczy mogą się dziać jednostronnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W takim przypadku podejmuje się kilka prób (w odstępie czasu) usuniecia płynu. Jezeli pomimo zabiegów płyn pojawia sie ponownie z takim samym nasileniem to implanty należy usunąc. Biorąc pod uwagę ilośc przeprowadzanych operacji, zwłaszcza przy uzyciu najnowszych implantów, jest to obecnie wyjatkowa rzadkość. W/w objawy nie stanowią o tym, że organiz "odrzuca implanty". Jest to efektem produkcji płynu przez torebkę implantu. Podobne objawy wystepuja podczas infekcji, lecz jest to obserwowane w krótkim czasie po zabiegu. Natomiast obecnośc płynu stwierdza sie najczęsciej po znacznie dłuższym okresie.
![]() |
#3085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A i jeśli to faktycznie płyn wyprodukowany przez torebkę to może skończy się jedynie założeniem drenów, żeby ciecz miała odpływ ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-11-05 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przy zaproponowanym rozmiarze będziesz miala coś ok. 75 D/E ... tak mi sie wydaje ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
taki rozmiar, jaki chcesz osiagniesz z implantami 325-350 cc (już masz rozmiar B) ... ale sugeruję profil wysoki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
strasznie Tobie współczuje ![]() mam nadzieję, ze to nic poważnego i nie trzeba będzie usuwać protezy. A jeśli tak, to wiem, ze na pewno nie wkłada sę jej od razu, ale... dopiero po upływie ok. 6 miesięcy ![]() Ale Ty nie musisz mieć przeciez tego saego... głowa do góry, musi być dobrze ![]()
![]() |
#3087 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3088 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pytasz o autostradę... jak dla mnie jest ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
razem z Kubusiem rozmawaiałyśmy z nia jeszcze przed moją op w poczekalni. Ona byla operowana w lutym tego roku. Po ok. 2 tyg. od op zaczęło jej się coś sączyć z rany na prawej piersi, brala antybiotyki, stosowała rożne maści, ale nic nie pomoglo, rozwinął się jakiś stan zapalny, zakażene bakeryjne i w maju usunęli jej implant (tylko ten jeden z prawej piersi). I tak z jedną piersia mialą być przez pół roku (do listopada), ale molestowała doktorka i zgodził się (z uwagi na szybkie gojenie rany) włożyc jej implant po 4 miesiacach od wyjęcia, czyli we wrześniu.
![]() |
#3089 |
BAN stały
|
Czy wy musialyscie zaraz po operacji gmnastykowac sie mimo bolu?? rece w gore w dol do przodu itp itd??z poczatku bylo ciezko potem bez tych cwiczen nie moglam wytrzymac wolalam sie wyginac niz siedziec bezczynnie ,teraz jednak sprawia mi to bol ,ogromny,czuje jakbym miala straszne zakwasy,kregoslup mnie boli ,i mam zalecenie by masowac tzn ugniatac piers jak najczesciej-najpierw od dolu tak by implant poszedl troche w gore,potem od gory nacisnac by zszedl w dol,ale ja nie dam rady ,piersi mnie bola nawet bez uciskania ,wszystko takie napiete,cale zebra i mostek nawet mnie bola.Czy moze to dlatego ze mam pod 2miesnie??zaraz poprosze meza by zrobil mi nowe foty bo tamte zdjecie troche nie oddaje rzeczywistosci
Edytowane przez tiniloczek Czas edycji: 2009-11-05 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Wtajemniczenie
|
wyczuwam w prawej piers- tej chorej wlasnie, takie zgubienie wzdluz faldu piersiowego, moze to byc zrost?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.