Październikowe PM :) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-30, 08:56   #1861
iwciag
Wtajemniczenie

Dot.: Październikowe PM

Dla mnie nauki przed małżeńskie to była jedna wielka parodia i mogę się mylić ale dla99%uczestniczących również. W domu dziecko zostawiałam i ja na nauki O ile ja mogłam jeszcze wyglądać na taką co jest zainteresowana tym co mówi ksiądz czy babka z poradni, to te z brzuchami dużymi średnio.
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 10:22   #1862
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga1598 Pokaż wiadomość
My mamy tyle dobrze, że dekoracje sali mamy w cenie. Tydzień przed ślubem mamy się spotkać z panią, powiedzieć co chcemy i ona nam to zapewni...

Na pewno nauki są potrzebne i nie chodziło mi o odbębnienie przykrego obowiązku tylko boję się, że nie zgra nam się to z zajęciami na uczelni. Dlatego zapytałam o weekendowe kursy. A orientujecie się może czy trzeba je odbyć w swojej parafii i czy są organizowane w wakacje? Chodzi mi o Kraków
na pewno! musisz zadzwonić i popytać nalepiej w niektórych parafiach takie zajęcia są non stop Ja włąśnie idę do innej parafi bo tam cały czas lecąspotkania i można zacząćod jakiegokolwiek, chodzi się np od 5 do 11 a później od 1do 4 mnie to bardzo na rękę, i z tego co wiem to są chyba o 19 ale różnie to bywa.
Słyszałąm, ze u Dominikanów są świetne nauki, tylko trudno się tam dostać bo mają mało miejsc, jak to mówią ludzie ciekawe i niekonwencjonalne

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 14:16   #1863
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
o mamo to macie jużdużo załatwione! Chyba twój tż ma rację mój teżtak mówiła ale przy ustalaniu sali i całego tego motłochu, bo myślał ze to od tak idzie się i jest termin.
Co do nauk, to nie zgodzę się z tym, ze na takim weekendowym jest to samo. Same sobie pomyślcie. Spotkać normalnie jest ok 11-12, każde trwa ok 2-3h, więc niemozliwościąjest, aby w ciągu 2 dni przekazać cała wiedzę, przecież nikt tam nie będzie siedział po 12 godzin dziennie Tematy może i są wszystkie ale mocno okrojone, no i kolejna sprawa, czy na prawdę myślicie ze wasz umysł zdoła przyjać taką ilość wiedzy? Chodzi mi o to czy na prawdę to do was dotrzen czy to zrozumiecie 3/4 zapomniecie po paru dniach. A tak jest zawsze czas na przemyślenia, poza tym niektóre parafie łączą takie spotkania z warsztatami, gdzie ludzie rozmawiają ze sobą, opowiadają o różnych sytuacjach i stwarzają różne sytuacje. Oczywiście najważniejsze jest czy komuś na tym zależy. Ja uważam, że to jest potrzebne, bo wielu ludziom zdaje się, że są absolutnie przygotowani do małżeństwa a później okazuje się że jednak nie. JA słyszałam wiele dobrego o takich spotkaniach, ale jak mówię, wszystko zależy od nastawiania. Matko ale kazanie hahaha
a ja się do końca z tym nie zgodzę, że takie weekendowe nauki są mniej praktyczne, czy też po łebkach robione. bo tam gdzie ja będę robiła nauki (tyle, że tradycyjne) raz na jakiś czas organizowana jest tzw. Róża dla narzeczonych. organizowane jest to w domu rekolekcyjnym prowadzonym przez Ojców Filipinów, jest się tam cały weekend (śpi się oczywiście osobno, więc jest czas na przemyślenia i skupienie), jest modlitwa, różne zajęcia i warsztaty. tyle tylko, że są to odpłatne nauki, ale tak samo ważne jak te zwykły kurs przedmałżeński.

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 23:09   #1864
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
a ja się do końca z tym nie zgodzę, że takie weekendowe nauki są mniej praktyczne, czy też po łebkach robione. bo tam gdzie ja będę robiła nauki (tyle, że tradycyjne) raz na jakiś czas organizowana jest tzw. Róża dla narzeczonych. organizowane jest to w domu rekolekcyjnym prowadzonym przez Ojców Filipinów, jest się tam cały weekend (śpi się oczywiście osobno, więc jest czas na przemyślenia i skupienie), jest modlitwa, różne zajęcia i warsztaty. tyle tylko, że są to odpłatne nauki, ale tak samo ważne jak te zwykły kurs przedmałżeński.
tak owszem, na takich z noclegami zawsze jest inaczej bo jesteś tam non stop ja pisałam raczej o takich że wchodzisz i wychodzisz tego samego dnia

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-10-31, 00:05   #1865
lady1980
Raczkowanie

D[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/perkozik/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG]ziewczynki,

wpadłam na chwileczkę, pod koniec przyszlego tygodnia zdam relację ze slubu i wkleję pierwsze fotki. Widzę , ze mnostwo tu nowych dziewczyn, tylko bianeczka wciąż ta sama.

Wesele bylo super, co prawda bylo parę niedociągniec, ale goscie zadowoleni na maxa. Balowalismy do 6 rano nowego czasu, bo u mnie czas byl o godzine cofany w trakcie wesela. Stresu duuuuuzoooo , a teraz jakos mi zal ze juz po wszystkim.
Wklejam jedno zdjęcie, ale nie z wesela, a robione kilka dni po. Na slubie mialam zupelnie inną fryzure i makijaż.

Jesli chodzi o nowe dziewczyny, to sluże pomocą - powiem co sie sprawdza na weselu, a co nie, itp.
lady1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 16:15   #1866
astlk
Przyczajenie

I jak panie pazdziernikowe? Wesela sie udaly? U nas oprocz pogody zadnej innej klapy nie bylo :P

Powodzenia w przygotowaniach wszystkim pazdziernikowym PM na 2010
astlk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 17:06   #1867
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Przyłączam się Ja również październikowa PM
Stary 2009-10-31, 18:30   #1868
lufer
Raczkowanie

dziewczyny trochę mnie dziwi że macie taki problem z naukami przedmałżeńskimi :/ ja takowe odbywałam w liceum na lekcjach religii ja będąc ok rok przed ślubem każdego dnia właczajac kompa wchodzilam na allegro zakładka ślub i szukałam różnych ciekawostek takie małe uzależnienie ale mi brakuje tych przygotowań no ale może za rok będe na etapie planowania chrzcin
lufer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:57   #1869
anus19
Raczkowanie

GG do anus19

Witam paździrnikowe PM Po długich zawieruchach,zmianach daty itp.przyłączam sie do Was,drogie Panie

anus19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 16:30   #1870
bianeczkaa
Zakorzenienie

Witam wszystkie nowe PM Napiszcie proszę do wizażanki która założyłą ten wątek WP, a ona wpisze was do kalendarza No i powiedzcie cos o sobie, ile jesteście razem jak duże wesele i ile już macie załatwione
Ja też takie coś miała po liceum, i zakończyłam to ze stopniem miernym hehe ale mój Tż nie miał więc muszę chodzić i tak i tak, poza tym ja chcę (puki co )

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-11-03 o 16:35
Stary 2009-11-03, 17:32   #1871
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Witam wszystkie nowe PM Napiszcie proszę do wizażanki która założyłą ten wątek WP, a ona wpisze was do kalendarza No i powiedzcie cos o sobie, ile jesteście razem jak duże wesele i ile już macie załatwione
Ja też takie coś miała po liceum, i zakończyłam to ze stopniem miernym hehe ale mój Tż nie miał więc muszę chodzić i tak i tak, poza tym ja chcę (puki co )
ja już jedną wiadomość napisałam kilka dni temu, ale zadnego ruchu ze strony założycielki wątku nie zauważyłam

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
Stary 2009-11-03, 22:49   #1872
judith8
Rozeznanie

dziewczyny ja zadnej wiadomosci na priv nie otrzymalam, rzadko zagladam wiec nie bede w stanie robic update'u kalendarza, napiszcie moze do moderatora z prosba o podpowiedz jak to rozwiazac
wybaczcie ale nie bede mogla co roku robic aktualizacji kalendarza - moze uda sie cos innego wymyslic
powodzenia
Stary 2009-11-04, 10:26   #1873
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

To ja może napiszę coś o nas. Jesteśmy ze sobą prawie 1,5 roku. Zaręczyny były po roku i dwóch miesiącach a ślub będzie po 2 latach i 5 miesiącach
No, ale do rzeczy Odnośnie ślubu mamy już załatwione:
- salę
- orkiestrę
- fotografa
- kamerzystę
- kucharkę
Prócz tego jestem umówiona z krawcową na maj/ czerwiec na szycie sukni, mam wizażystkę (siostra ) i manikiurzystkę (bratowa ). Co do nauk to TŻ miał w szkole, ale papierka nie może znaleźć. Ja oczywiście nie miałam więc nie ominie nas to Aha! No i wesele na ok 120 osób. To chyba tyle

Edytowane przez beaciunia
Czas edycji: 2010-01-20 o 23:13
beaciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 12:08   #1874
anus19
Raczkowanie

GG do anus19

Ja już gdzieś pisałam o nas na wizażu ale co tam,napisze jeszcze raz Jesteśmy ze soba ponad 3lata-zareczyny w lipcu tego roku,w gorach
Ślub po 4latach znajomości-październik 2010;P Rodzice nie chcieli uwierzyć,że my młodzi,chcemy już brać ślub(w dzień ślubu bede juz miała 22 a tż rok starszy).. ale my sie postawiliśmy i wyszło na nasze:P Chociaż TZ chciał mieć ślub i wesele w cieplejszym miesiącu-wyszło,jak wyszło,byle do przodu :P Jako,że mieszkam w niedużej miejscowości nie musieliśmy sie bardzo spieszyć,żeby aż dwa lata wcześniej zamawiać wszystko
Jak do tej pory załatwiliśmy: salę,kamerzyste i fotografa,zespół i kucharkę:P A wesele na 250osób

Stary 2009-11-04, 12:38   #1875
bianeczkaa
Zakorzenienie

A może po prostu załużmy nowy wątek, a później poprosimy moderatora, zeby połączył go ze starym?? tylko zeby pierwsza była nasza wypowiedź Postaram sie to załatwic

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-11-04, 12:51   #1876
bianeczkaa
Zakorzenienie

Październikowe PM :)

Witam i zapraszam wszytskie październikowe PM do wspólnej dyskusji na temat naszych przyszłych ślubów, wesel i wszystkiego co się z tym wiąże

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Bardzo proszę moderatora o połączenie tego wątku z wątkiem http://www.wizaz.pl/forum/showthread...333635&page=62 Tylko jeśli to jest możliwe to w taki sposó, aby ten wątek był pierwszą wypowiedzia, założycielka wątku z linku nie może udzielać się na forum przez co aktualizować kalenarza więc ja mogę przejać jej obowiazki. Pozdrawiam

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-11-04, 13:00   #1877
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe PM :)

Napisz do któregoś z modów, zeby połączył bedzie szybciej, niz wpsiując taką prośbę tu.
Stary 2009-11-04, 13:32   #1878
bianeczkaa
Zakorzenienie

już to zrobiłam

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-11-04, 17:46   #1879
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

O super. Bardzo dobry pomysł

Edytowane przez beaciunia
Czas edycji: 2009-11-04 o 17:48
beaciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 17:55   #1880
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
A może po prostu załużmy nowy wątek, a później poprosimy moderatora, zeby połączył go ze starym?? tylko zeby pierwsza była nasza wypowiedź Postaram sie to załatwic
Tak jak już napisałam Tobie w PW. System połączy posty chronologicznie od najstarszego do najświeższego. Co teraz zostało udowodnione. Nie można zrobić tak, aby post z dzisiaj był pierwszy, następne zaczynały się od 08-05.2009 .

Jak chcecie to ja mogę edytować pierwszy post tego wątku i Was dopisywać. np. raz dziennie (wieczorem).
Stary 2009-11-04, 18:56   #1881
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Tak jak już napisałam Tobie w PW. System połączy posty chronologicznie od najstarszego do najświeższego. Co teraz zostało udowodnione. Nie można zrobić tak, aby post z dzisiaj był pierwszy, następne zaczynały się od 08-05.2009 .

Jak chcecie to ja mogę edytować pierwszy post tego wątku i Was dopisywać. np. raz dziennie (wieczorem).
ok więc proszę napisać w pierwszym poście aby prośby o modyfikację kalendarza kierować do ciebie a my mimo wszystko będziemy też do ciebie odsyłać

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-11-04, 23:42   #1882
Claris
Zakorzenienie

Ale fajnie, że już nas trochę jest na październik 2010 i coś się może zacznie dziać

anus ale macie wielkie wesele 250 osób jak Wy wszystkich ogarniecie?
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 01:52   #1883
anus19
Raczkowanie

GG do anus19

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Ale fajnie, że już nas trochę jest na październik 2010 i coś się może zacznie dziać

anus ale macie wielkie wesele 250 osób jak Wy wszystkich ogarniecie?
Nooo,tego jak narazie nie wiem ;P Mam nadzieje,ze rodzice jedni,jak i drudzy pomogą zapanować nad "ekipa"

Stary 2009-11-05, 12:48   #1884
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anus19 Pokaż wiadomość
Nooo,tego jak narazie nie wiem ;P Mam nadzieje,ze rodzice jedni,jak i drudzy pomogą zapanować nad "ekipa"
nie wyobrażam sobie tak olbrzymiego weseliska ale napewno jak będziecie wspierani przez rodziców to wszystko bedzie super
a u was w okolicy takie duże wesela to na porządku dziennym są? bo w wlkp gdzie będzie moje wesele 130 osób to już jest dużo

A kto to jest jarosz?
Stary 2009-11-05, 13:25   #1885
bianeczkaa
Zakorzenienie

U mnie też będziemy prosicna 250 osób ale liczę że przyjdzie z 200. W moim regionie to jest różnie. W miastach to raczej tak 100-150, na wsiach nawet do 400, chociaż osobiście na największym byłam na 350, w wiemże jest teżsala na 500 osób jedna Dla mnie 130 to malutkie hihi

Dziewczyny rozglądałyście się już za zaproszeniami i sukienkami? Ja ostatnio sobie pomyślałam że możnaby za suknią do Lwowa pojechać, podobno można tam kupićwszystko! I za jakie pieniądze, dziewczyna gdzieś tu pisałą na jakimś wątku że kupiła za 900 zł chyba jużwszystko i to wysadzane kryształami itp! Tylko teraz ta świńska grypa :/

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-11-05 o 13:29
Stary 2009-11-05, 14:44   #1886
anus19
Raczkowanie

GG do anus19

Cytat:
nie wyobrażam sobie tak olbrzymiego weseliska ale napewno jak będziecie wspierani przez rodziców to wszystko bedzie super
a u was w okolicy takie duże wesela to na porządku dziennym są? bo w wlkp gdzie będzie moje wesele 130 osób to już jest dużo
U nas w okolicy akurat organizuje sie wesela 200osob i wyzej :P Takie "małe" na 130-150 osób to raczej rzadko :P Cóż poradzić,kiedy ma sie duuża rodzinę ;]
Co do sukienki to szczerze powiem jeszcze sie nie rozgladalam.. Myślalam,zeby kiedys pojsc,obejrzec,zobaczyc w ogole co jest oferowane w salonach.. Poki co nie mam koncepcji Chociaz pewnie kupowac nowej nie bede,bo to szkoda wydawac tyle pieniedzy na jeden raz,a potem i tak sprzedac za polowe ceny. Wiec albo wypozycze z salonu,albo odkupię od kogoś Wiem,ze dzien ślubu to wyjatkowy dzien,wole jednak zaoszczedzone pieniadze wydac na cos innego A Wy dziewczyny co myslicie o sukniach wypozyczanych lub odkupionych od kogoś za połowę ceny??

Stary 2009-11-05, 14:52   #1887
aicila
Rozeznanie

Cytat:
U mnie też będziemy prosicna 250 osób ale liczę że przyjdzie z 200. W moim regionie to jest różnie. W miastach to raczej tak 100-150, na wsiach nawet do 400, chociaż osobiście na największym byłam na 350, w wiemże jest teżsala na 500 osób jedna Dla mnie 130 to malutkie hihi

Dziewczyny rozglądałyście się już za zaproszeniami i sukienkami? Ja ostatnio sobie pomyślałam że możnaby za suknią do Lwowa pojechać, podobno można tam kupićwszystko! I za jakie pieniądze, dziewczyna gdzieś tu pisałą na jakimś wątku że kupiła za 900 zł chyba jużwszystko i to wysadzane kryształami itp! Tylko teraz ta świńska grypa :/
Cytat:
U nas w okolicy akurat organizuje sie wesela 200osob i wyzej :P Takie "małe" na 130-150 osób to raczej rzadko :P Cóż poradzić,kiedy ma sie duuża rodzinę ;]
Co do sukienki to szczerze powiem jeszcze sie nie rozgladalam.. Myślalam,zeby kiedys pojsc,obejrzec,zobaczyc w ogole co jest oferowane w salonach.. Poki co nie mam koncepcji Chociaz pewnie kupowac nowej nie bede,bo to szkoda wydawac tyle pieniedzy na jeden raz,a potem i tak sprzedac za polowe ceny. Wiec albo wypozycze z salonu,albo odkupię od kogoś Wiem,ze dzien ślubu to wyjatkowy dzien,wole jednak zaoszczedzone pieniadze wydac na cos innego A Wy dziewczyny co myslicie o sukniach wypozyczanych lub odkupionych od kogoś za połowę ceny??
Ehhh ja sobie nie umiem nawet wyobrazić jak to jest na weselu gdzie bawi się jakies 300 osób może moje pytanie będzie nie na miejscu, ale powiedzcie kto to sponsoruje? i jakie ceny są u was za 1 osobę? bo nawet nie potrafie sobie wyobrazić jakie to olbrzymie koszty są. tu gdzie ja będę miała wesele to ostatnio tendencja liczby gości jest malejąca. coraz częściej właśnie za sprawą "kasiory" młodzi decydują się na wesele na 80 osób...

a co do sukienki, to ja też nie mam wcale koncepcji. przeglądam czasem stronki z sukienkami, obserwuje co pokazują PM na innych wątkach ale jakoś nic mi jeszcze w oko nie wpadło. myślę, że tak w okolicach lutego/marca pójdę przymierzyć kilka kiecek.

A kto to jest jarosz?
Stary 2009-11-05, 15:08   #1888
anus19
Raczkowanie

GG do anus19

Cytat:
Ehhh ja sobie nie umiem nawet wyobrazić jak to jest na weselu gdzie bawi się jakies 300 osób może moje pytanie będzie nie na miejscu, ale powiedzcie kto to sponsoruje? i jakie ceny są u was za 1 osobę? bo nawet nie potrafie sobie wyobrazić jakie to olbrzymie koszty są. tu gdzie ja będę miała wesele to ostatnio tendencja liczby gości jest malejąca. coraz częściej właśnie za sprawą "kasiory" młodzi decydują się na wesele na 80 osób...
To ja powiem,jak to u mnie jest.. Mieszkam na wsi,wiec u nas bardziej przekonani jesteśmy do kucharki niż do cateringu na przykład Napewno troche taniej to wychodzi. Wesele po części sponsorują rodzice,po części my sami.. Jakoś to trzeba rozwiązać. Z reguły takie duże wesela są fajne tyle tylko,że kasy trzeba wydać nie mało. Ale,skoro rodzice mają koncepcję na takie duże wesele a i pieniędzy nie żałują to niech tak już będzie

Stary 2009-11-05, 15:16   #1889
aicila
Rozeznanie

Cytat:
To ja powiem,jak to u mnie jest.. Mieszkam na wsi,wiec u nas bardziej przekonani jesteśmy do kucharki niż do cateringu na przykład Napewno troche taniej to wychodzi. Wesele po części sponsorują rodzice,po części my sami.. Jakoś to trzeba rozwiązać. Z reguły takie duże wesela są fajne tyle tylko,że kasy trzeba wydać nie mało. Ale,skoro rodzice mają koncepcję na takie duże wesele a i pieniędzy nie żałują to niech tak już będzie

my robimy wesele na sali wiejskiej, więc też będziemy mieli kucharkę bo tak jak mówisz, zawsze to coś taniej wychodzi, no i przede wszystkim jedzenie będzie sprawdzone i na pewno pyszne
w naszym przypadku też część tej imprezy sponsorują nam rodzice, a trochę Tż sam nazbiera. praktycznie tylko ja nic się nie dorzucę bo jestem na studiach dziennych, a więc na utrzymaniu rodziców.

A kto to jest jarosz?
Stary 2009-11-05, 15:21   #1890
anus19
Raczkowanie

GG do anus19

Cytat:
my robimy wesele na sali wiejskiej, więc też będziemy mieli kucharkę bo tak jak mówisz, zawsze to coś taniej wychodzi, no i przede wszystkim jedzenie będzie sprawdzone i na pewno pyszne
w naszym przypadku też część tej imprezy sponsorują nam rodzice, a trochę Tż sam nazbiera. praktycznie tylko ja nic się nie dorzucę bo jestem na studiach dziennych, a więc na utrzymaniu rodziców.
Nooo,to podobnie jak ja,tylko,że ja jestem na studiach zaocznych i póki co szukam pracy Myślę,że do października 2010zdążę ?? Jak narazie jestem na etapie wielkich poszukiwań wszystkiego,co wiąże się ze ślubem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości