|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12
Cytat:
a co do mamy to rzeczywiście się przyczepiła.. tak jakbyś to ty swojego brata miała wychowywać i pozwalać mu na coś lub nie
|
|
#572 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Swoja droga dałam mu go dzień wcześniej, że słowami "oddasz mi kioedyś tam razemw drugim" nic się nie domyśłając, ze mi go zwróci na drugi dzień A i tak mam wielki brylant Z reszta to nie jest ważne![]() Cytat:
Jak w dobrej lokalizacji i jest u Was popyt na wynajem to warto kupic takie inwestycyjne mieszkanko A 100 tys. bardzo szybciutko spłacicie, jeszcze jak te Twoje oszczędności na wkład własny przeznaczycie to juz w ogóle super warunki kredytu dostnaiecie, chyba że za gotówe kupicie to w ogóle super![]() Chciałam sprawdzić jak tam dziś giełda i nasze spółki i mi się literki wpisały w złej kolejności i weszłam na strone gdańskiego wydawnictwa psychologicznego i rozkminiam, że gpw zmieniła kolorystyke i po co skoro tak nieznacznie
|
|
#573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
byśmy je kupili, tylko pewnie TŻtowi nie bedzie się podobać, bo to w "centrum" jest a on by chciał na osiedlu mieszkać ![]() no przyczepiła się, 2 siostry się wyprowadziły więc ktoś obrywać musi, fakt nie jestem idealna i szybko się złoszczę, ale jak mam tego nie robić jak co chwila jakies pretensje.. musze przestać się odzywać to może kłotni nie będzie
|
|
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) co przez dwa trzy lata da Wam 24-36 koła na wklad własny czy jakies tam wykończenie czy cos Kwota przykladowa, chodzi mi o ideę![]() A co do mamy to przykro, ze tak sie do Ciebie czepia
|
|
#575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie zaczniemy rozglądac się z TZtem dopiero po nowym roku jak zobaczymy co z jego pracą. ale to mieszkanie mnie skusiło bo jest bezczynszowe, wic z jednej pensji jakbym ja długo nie znalazła pracy to bysmy sie utrzymali i jeszczemoglibysmy oszczedzać..
|
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
jej ja to się tak cieszę że się od rodziców wyprowadzę po slubie.. mama jest spoko nie dałabym już rady z moim tatuśkiem.. chyba ma jakiś kryzys wieku średniego.. już i tak omijam go szerokim łukiem ale i tak zawsze znajdzie coś żeby się przyczepić
dobrze że w tygodniu mieszkam na stancji to mam święty spokój w sumie nawet mimo ze mama jest spoko to i tak obiad muszę jeść zawsze kiedy wszyscy jedzą a nie kiedy ja chcę.. sprzątać muszę kiedy ona chce a nie kiedy ja chcę.. nieeee.. dobrze że się jednak wyprowadzam![]() mam nadzieję że u tżta w mieszkanku będzie swięty spokój bo stwierdziliśmy że jak nam będą dawać w kość o wyprowadzimy się tak żeby mieć przynajmniej 10km do każdego z rodziców
|
#577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My rozwazamy opcje podobna do Waszej![]() Ide na rowerek ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
Mimo, ze moglibysmy zostac jakis czas u mnie w domu to nie chcemy, cale szczęście, ze mamy alternatywe w postaci własnego mieszkania albo ostatecznie wynajmu, gdybym miala po ślubie mieszkac z rodzicami, bo nie byloby mnie stać na kupno mieszkania/wynajem to wolałabym przełozyc ślub na później, bo co to za zycie z rodzicami za ścianą. ->Tancia Wy akurat spoko, bo macie osobne mieszkanko Ja mówie o sytuacji mieszkania we wspólnym domu, mieszkaniu. Wg mnie nie jest to komfortowe wyjscie wciskac dodatkową osobę do domu rodziców, w koncu to ich dom i powinni miec spokoj a nie dodatkowego lokatora w kolejce do łazienki
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja się wkurzam bo zawsze jak w piątek mogę nie iść na zajęcia i wymknąć się do tżta do domku na noc to on akurat pracuje do późna a przecież jechać do niego żeby sobie z teściową posiedzieć wieczorem to najmniejszego sensu nie ma
![]() i tak wczoraj podstępem przekonałam tżta żeby do mnie na stancję przyjechał na weekend w sumie jeszcze się ostatecznie nie zgodził bo sobota to jego jedyny wolny dzień i chce pracować w naszym mieszkanku.. ale się zbuntowałam bo tak to zamiast remontować mieszkanie to się z felgami bawił a jak jest okazja spędzić razem weekend sam na sam z dala od rodziców to nagle musi mieszkanie robić.. nie odpuszcze mu tego wspólnego weekendu![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
czytam sobie wątek pmek-->żon 2009 i tam właśnie opowiadają dziewczyny że mieszkają z teściami ale jedyne o czym marzą to iść na swoje.. a to rano cały zlew naczyń nieumytych po całej rodzinie, a to teściu rozgotował bigos i cała rodzina potem ma to jeść, a to sobie głośno gadać czy krzyczeć do siebie z pokoi nie można bo zaraz rodzice słyszą, już nie mówiąc o kłótniach.. a to rodzice ciągle powtarzają że "róbcie sobie co chcecie" ale jak źle się robi to zaraz nosem kręcą... szlag by mnie trafił... nie jestem stworzona do życia stadnego
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chilanes, wszystkiego naj, naj lepszego z okazji urodzin ![]() A co do daty 21. sierpnia to jak najbardziej się zgadzam
|
|
|
|
|
#580 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
Byłam na zakupach, ale oprócz jedzenia nic nie kupiłam Ale to były bardzo szybkie zakupy![]() A co do mieskzania po slubie my bedziemy mieszkać u moich rodziców. My mieszkamy na innym piętrze niż rodzice, łazienkę mamy swoją więc myślę, że nie będziemy sobie przeszkadzać Po slubie kupujemy działke i mam nadzieję, że w ciagu 3-4 lat się wybudujemy Ale np. u tżta jakbysmy mieszkali w bloku top by było tak jak Tancerka pisze. No i tżta pokój jest mały nie wiem jakbyśmy się tam zmieścili, np. później już z dzieckiem. No i jeszcze brat tżta tam mieszka stary kawaler więc cieszę się, że będziemy u nas mieszkać. ![]()
|
#581 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny tak sobie słucham tej dziewczyny, bo podobno byla w "mam talent" i stwierdzam że jest świetna
http://www.youtube.com/watch?v=fUNLbeFLhPA&feature=fvw |
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
kolejne 40 min na rowerku
A że brat do mnie przyszedł pogadać to 25 minut mi szybko zleciało a reszta równie szybko przy radyjku![]() Jeszcze co do mieszkania z rodzicami, mój tz spędza u mnie kupe czasu, rodzice go lubią, mamy dom, dwie lazienki, ale jednak wszyscy sobie zdajemy sprawę, ze co innego to nocowanie raz na jakis czas i spędzanie weekendów a co innego mieszkanie, poza tym czułabym sie zamnknięta w moje sypialni, bo moi rodzice cały czas spedzaja w salonie to co ja bym tam miała robic z tz gdybyśmy chcieli co innego pooogladać w tv albo jakbyśmy chcieli zaprosic znajomych to musiałabym rodziców gdzies wykopać a nie czułabym się z tym dobrze. O braku intymności juz nie wspomnę. A to wszystko mimo moich i tz bardzo dobrych relacji z moimi rodzicami to ja nie wiem co może byc u kogoś kto ma niespecjalne relacje. Certina super głos ma ta dziewczyna
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-11-05 o 19:06 |
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pantene.pl/mocne_wlosy/index.php?id=promocja
patrzcie- jak sie przyniesie swoją odżywkę to ją wymieniają na pantene za darmoche a nóż widelec któraś skorzysta to wklejam lika
|
#585 |
|
Adwokat diabła
|
wkurzyłam się!
nie działa mi gmail
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
OMG już kolejna część??
|
#587 |
|
Adwokat diabła
|
Widziałyście to -> http://www.tvnwarszawa.pl/0,1627398,wiadomosc.html
|
|
#588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#590 |
|
Adwokat diabła
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
matko ale nuuuuuuuuuda
ja chcę do tżta
|
#592 |
|
Adwokat diabła
|
u mnie oglądają MTV EMA 2009 z Berlina i mi net zacina jak cholerka
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mnie super śpiewa, ale Beyonce to Ona nie jest Chociaż jakby jeszcze uczyła się pod czyimś okiem to kto wie... napewno śpiewa lepiej niż wiele polskich wokalistek |
|
|
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
Ja też chcę do TŻcika
|
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ w ogóle się nie boi, on mnie namawiał do ślubu, tzn. nie namawiał, a prosił, nie ustaliliśmy daty od razu po zaręczynach, tylko tak mniej - więcej na sierpień 2010. O cywilnym też caly czas gadał i się zgodziłam, a teraz po cywilnym nic sie nie zmienilo, więc jestem utwierdzona w przekonaniu, że to TEN ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Wiem, wiem, mówiłaś i ja się cieszę razem z Tobą, że Ci się udało. Tylko jeżeli chodzi o mnie to mi sklep w ogóle nie odpowiada... może dlatego, że się tak na maksa zraziłam, jak kilka dni pracowałam w sklepie (w wakacje) od razu po skończeniu LO i "przez przypadek" dziewczyny zapytały o plany na przyszłość. To powiedziałam, że chcę iść na studia. Kierowniczka oczywiście zaraz o tym wiedziała i wyrzuciła mnie tego samego dnia mówięc, że jak mam zostać tu do końca wakacji to w ogóle mnie już nie chce, bo zwalniać na studia w ogóle mnie nie będzie (zaoczne), później jeszcze w wielu innych sklepach pytałam, niektórzy to się śmiali w oczy, że w weekend też ktoś musi być w sklepie... inni po prostu mówili, że nie ma takiej możliwości. a poza tym godziny ciężkie... bo uczyć też sie kiedyś trzeba, chociaż przez jakiś czas pracowałam w labolatorium mikrobiologicznym, czasem po 12 godzin, ale w labo to już mi nie przeszkadzało, bo to jest to co w zyciu chciałabym robić... |
|
|
|
|
#597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście długo tam nie popracowała! Ja na szczęście mam bardzo dobre doświadczenia jeżeli chodzi o pracę w handlu. W liceum pracowałam tylko w niedziele, a potem na studiach normalnie w sklepie, ale u nas 80% ekspedientek to były studentki, więc przed sporządzaniem grafiku dawałyśmy kierowniczce karteczki z datami zaplanowanych kolokwiów czy egzaminów. Była nawet jedna dziewczyna, która studiowała dziennie i ona pracowała tylko w weekendy. Kokosów nie zarabiałam, ale biorąc pod uwagę ruchomy grafik, to mi się opłacało, bo mogłam się uczyć i miałam stypendium.
|
|
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JAk byłam w gimnazjum to ogladałam te gale MTV jak mi sie udało, to było jeszcze za czasów świetności Britney Spears Tancia zrobiłam sobie z nudow kreskę eyelinerem, oczywiscie a każdym oku inną Chyba dojrzewamIdę zmyć to coś z oczu i zmaltretuje tatę, żeby powiedział czy mu zapiekanka smakowała, bo zostawiłyśmy mu z mamą z bólem serca i cały czas ta jego porcja była zagrożona zjedzeniem, bo ciągle koło tego łaziłyśmy jak sępy W sumie wtedy będzie to bardzo podobne do musaki, która mi chodzi po głowie od jakiegos czasu
|
|
#599 |
|
Adwokat diabła
|
oglądam z ciekawości bo dawno nie oglądałam
za Dodą nie przepadam
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
ehhhh wypucowałam sie na błysk
i wypachniłam wszelkimi balsamami i co.... nic... bo tż daleko...![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
taaaa ja też ile razy już mówiłam że będę się łądnie malować i też będę elegancja francja ale jak rano wstanę i chce mi się spać to mam ochotę iść na uczelnię w piżamie a nie robić pełny makijaż i tak teraz mam świetny podkład mineralny w pudrze którego aplikacja zajmuje mi jakieś kilka sekund a świetnie kryje więc naprawdę ktoś mądry stworzył te kosmetyki mineralne
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

Ale chyba naprawdę pora najwyższa sie już wybrać na wstępne oględziny. Koleżanki mężatki, mówiły, że najlepiej po nowym roku, wtedy pojawiają sie nowe kolekcje. A znajoma z Olsztyna, jak chodziła po salonach ślubnych, to w jednym jej powiedzieli, że w porę sie obejrzała i u nich to już za późno na zamówienie czegokolwiek (ślub ma zaplanowany na sierpień 2010) 
Z reszta to nie jest ważne
stwierdziłam że kupujemy małą kawalerkę, widziałm ostatnio za 100 tys 27 metrów ale bezczynszowe i po slubie byle z dala od domu... TŻtowi to się nie za bardzo widzi, ale ja wole mieć kawalerkę, a za 2 lata jak będę mieć prace to kredyt i kiupimy większe a to będziemy wynajmować...