Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 18:56   #2911
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009

agatko Twoj maz stanowczwo jest niezrownowazony pscyhicznie
w sadzie nie daj sie wpuscic w maliny, jak sedzina bedzie chciala pojednawcza rozprawe. Od razu rozwod. A jak maz sie bedzie upieral albo robil dalsze akcje, to wnies pozew z orzekaniem o winie.
Kolekcjonuj wsyztskie smsy, maile, fotografuj, zatrzymalas liste ktora zostawil Ci przy wyprowdzce?
No i najwazniejsze, swiadkowie - poki co masz przyjaciol,ktorzy Ciebie wesprza. Wiec nie masz sie czym martwic. I jeszcze bym od niego alimenty na Ciebie wyciagnela, za skody moralne.
Bedzie dobrze, bo jestes silna i dasz sobie rade.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 18:57   #2912
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
w sadzie nie daj sie wpuscic w maliny, jak sedzina bedzie chciala pojednawcza rozprawe. Od razu rozwod. A jak maz sie bedzie upieral albo robil dalsze akcje, to wnies pozew z orzekaniem o winie.
Kolekcjonuj wsyztskie smsy, maile, fotografuj, zatrzymalas liste ktora zostawil Ci przy wyprowdzce?
No i najwazniejsze, swiadkowie - poki co masz przyjaciol,ktorzy Ciebie wesprza. Wiec nie masz sie czym martwic. I jeszcze bym od niego alimenty na Ciebie wyciagnela, za skody moralne.
popieram, popieram

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 19:11   #2913
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

cześć dziewczynki
scio-dzieuje za zaproszenie na nk

duzo sie tu dzieje , dawno mnie nie bylo bo mielismy awarie kompa no i teraz troche nadrabiam
Agatka-strasznie mi przykro

Madzia-super, ze z dziadkiem juz ok

a my odebralismy płytkę z wesela super wyszła i codziennie ją ogladam jak psychopatka
no i mamy zdjecia ale na razie na płycie. dostal;ismy ich 1200 i musielismy wybrac do albumu 30 plenerowych i 300 reportazowych teraz na alnumy czekamy
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 19:27   #2914
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja też mieszkam z teściem i siostrą mojego Tżta ogolnie nie ma źle, ale na dłuższą metę jest to uciążliwe... Wkurza mnie to, że mamy przestrzeni życiowej cale 9 m2, a reszte wszystko wspolne, wkurza mnie to, że jak tylko mam wolne i wstaje rano to w zlewie stoi stos nieumytych garow calej rodziny, ze jak gotuje to od razu dla calej rodziny, a za nich nie wychodzilam.... ze dzis bede musiala jesc na obiad wstretny rozgotowany bigos mojego tescia.... ze musze wysluchiwac poraz tysieczny tych samych historyjek, ze w sumie to moglibysmy postarac sie o kredyt na mieszkanie, ale sie nie staramy, bo Tż się BOI kredytów i nie wiem jak mam go przekonać, że nie ma innej rady bo w zyciu nie nazbieramy potrzebnych pieniazkow... W ogole to zalapalam dola i najchetniej to bym przestala istniec...
samba niesmutkaj pogadaj z mezem mysle ze jak mu jeszcze raz podasz rzeczowe argumenty to cos wymyslicie.. przekonaj tz bo na swoim to na swoim.... szczegolnie ze 9 m to niewiele... i niesmutkaj bedzie dobrze...
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
mój jest taki sam... dla niego to ostatecznosć, ale my wynajmujemy lokum
podziwiam dziewczyny które wprowadziły sie po ślubie do teściów
ja tez podziwiam... my poki co mieszkamy z przyjaciolmi juz 4 miesiac i powioli robi sie ciasno i gesto... ale do grudnia niedaleko juz bedziemy na swoim
Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
No ja niestety również ostra wymiana zadań , aż się popłakałam , oczywiście tak żeby tż nie widział. ale naprawdę sprawił mi dużą przykrość. Cóż teraz mu pokażę co to znaczy zadzierać z Kasią
mam nadzieje ze u ciebie dobrze... nie daj sie
Cytat:
je je je jak dawno cie tu niebylo... tesknilam gdzies byla jak cie niebylo
Stary 2009-11-05, 19:28   #2915
kasiaher
Wtajemniczenie

zgadzam się z kliwią:ehem:
madzia ty to masz z tym tż-etem wesolo
a ja siedzę na kompie , mąż się nie odzywa, i dobrze bo ja jestem tak wściekła że mogła bym go

martucha84 z dzidzi ok jeśli o to pytasz
ale z tż od wczoraj wojenka

Edytowane przez kasiaher
Czas edycji: 2009-11-05 o 19:34
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 19:38   #2916
kliwia
Zakorzenienie

martucha jak przychodze z pracy to noe mam ochoty juz siadac do kompa, i nie zagladam naneta.
Przymierzam sie do remontu kuchni, ktora bedzie wygladac tak:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=211

i w ogole to nie mam na nic czasu, w pracy tez sie dziwnie zobilo, i bede skladac papiery, bo sie wlasnie oferta inna pokazala
Zobaczymy.
Najchetniej sama bym sie zwolnila, ale coz. Kasa potrzebna.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 19:42   #2917
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
madzia ty to masz z tym tż-etem wesolo
a ja siedzę na kompie , mąż się nie odzywa, i dobrze bo ja jestem tak wściekła że mogła bym go

ech ten mój mężul wesoło może czasami jest, ale czasami tez potrafi mi zaleźć za skórę

a teraz gramy na wii, ja narazie wysiadłam ze zmęczenia po boksie

Kasia a o co wojenka??

Stary 2009-11-05, 20:12   #2918
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ech ten mój mężul wesoło może czasami jest, ale czasami tez potrafi mi zaleźć za skórę

a teraz gramy na wii, ja narazie wysiadłam ze zmęczenia po boksie

Kasia a o co wojenka??
o remont i kasę
za ostre słowa poszły, dał mi do zrozumienia że ma mnie i dzidzię gdzieś
może tak nie myśli , ale uraził mnie pewnymi słowami, bardzo mi się przykro zrobiło, ale zaraz po tym wściekłam się ze w ten sposób mnie potraktował, a ja mam ostry język więc mu dłużna nie byłam
Stary 2009-11-05, 20:15   #2919
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczyny uwaga zaczynam!!!!

teraz tylko te projekty do albumu bo reszty nie moge bez mężula obejrzec dopiero ma przyjechac z pracy za godzine ponoc

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 20:17   #2920
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

cd.

Stary 2009-11-05, 20:19   #2921
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

no i dalej

Stary 2009-11-05, 20:28   #2922
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
ehsss.... niefajnie z tym niesfornym mezem.. trzymam kciuki...
Cytat:
martucha jak przychodze z pracy to noe mam ochoty juz siadac do kompa, i nie zagladam naneta.
Przymierzam sie do remontu kuchni, ktora bedzie wygladac tak:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=211

i w ogole to nie mam na nic czasu, w pracy tez sie dziwnie zobilo, i bede skladac papiery, bo sie wlasnie oferta inna pokazala
Zobaczymy.
Najchetniej sama bym sie zwolnila, ale coz. Kasa potrzebna.
rozumiem... kiedys chociaz na necie w pracy posiedzialas.... ale jak znajdziesz chwilke to zapukaj do nas

co d pracy to jak jest cos fajnego to przenies sie do odwaznych swiat nalezy

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
no i dalej
sliczne fotki
Stary 2009-11-05, 20:30   #2923
atomufka
Zakorzenienie

anika piekne fotki
Madzialenka zrobilas test???

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 20:42   #2924
kasiaher
Wtajemniczenie

anika222 śliczne fotki

martucha84 dokładnie, trzeba go trochę przytemperować, bo go chyba mamusia za bardzo rozpieściła, ona dawała sobie wejść na głowę , i zawsze to ona pierwsza łagodziła konflikty, nawet wtedy gdy on przesadził, a ja.... niestety nie dam sobie już nigdy wejść na głowę, zresztą nie wiem czy pamiętasz moją sytuację z tz przed ślubem , od tamtej pory jestem ostra , wolę się dochodzić ale postawić na swoim , tym bardziej że jestem teraz w ciąży, i jeszcze bardziej walczę o swoje dobro a co za tym idzie o dobro dziecka . Nie mogę sobie pozwolić wejść na głowę bo potem sobie nie poradzę. jestem taka że wysłucham jego zdania , ale jeśli mi ktoś za bardzo rozkazuje , albo mnie chce ustawiać , czy mi mówić co mam robić to mnie szlak trafia
Moje argumenty go gaszą, i nie raz potem przyznaje mi racje, ale mnie denerwuje to że najpierw tak stawia przy swoim , dochodzi się , a potem jak już widzi że mnie już szlak trafia i że przesadził , to pomyśli i przyzna mi rację.
Stary 2009-11-05, 20:48   #2925
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
anika piekne fotki
magda zrobila wyszedl negatywny

Cytat:
anika222 śliczne fotki

martucha84 dokładnie, trzeba go trochę przytemperować, bo go chyba mamusia za bardzo rozpieściła, ona dawała sobie wejść na głowę , i zawsze to ona pierwsza łagodziła konflikty, nawet wtedy gdy on przesadził, a ja.... niestety nie dam sobie już nigdy wejść na głowę, zresztą nie wiem czy pamiętasz moją sytuację z tz przed ślubem , od tamtej pory jestem ostra , wolę się dochodzić ale postawić na swoim , tym bardziej że jestem teraz w ciąży, i jeszcze bardziej walczę o swoje dobro a co za tym idzie o dobro dziecka . Nie mogę sobie pozwolić wejść na głowę bo potem sobie nie poradzę. jestem taka że wysłucham jego zdania , ale jeśli mi ktoś za bardzo rozkazuje , albo mnie chce ustawiać , czy mi mówić co mam robić to mnie szlak trafia
Moje argumenty go gaszą, i nie raz potem przyznaje mi racje, ale mnie denerwuje to że najpierw tak stawia przy swoim , dochodzi się , a potem jak już widzi że mnie już szlak trafia i że przesadził , to pomyśli i przyzna mi rację.
dobrze robisz... nie mozesz mu za duzo pozwolic... zwlaszcza w zwiazku z ta sytuacja z przed slubu.. teraz jest dobrze ale pokazujesz mu ze sie nie dasz... i dobrze.. on przemysli i przeprosi.. najwazniejsze zebyscie sie teraz dotarli... niz zeby dalej ci wchodzil na glowe tak jak robil to mamie...
Stary 2009-11-05, 21:41   #2926
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Stworzyłam sobie specjalny profil na nk dla znajomych z wizazu, niektórych juz zaprosiłam
Wrzuciłam tam kilka zdjęć ze ślubu, bo ani tu ani na mojej ogólnej nk nie chce
Paulinko, ja widziałam, bardzo fajne
Ślicznie wyglądałaś! Gratuluję

A u nas bardzo miło, mieszka nam się bardzo fajnie, mieszkamy osobno, mieszkanko już wyremontowane, nam się super układa, jestesmy szczęśliwi
Stary 2009-11-05, 21:52   #2927
atomufka
Zakorzenienie

Martucha dzieki

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 22:12   #2928
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Paulinko, ja widziałam, bardzo fajne
Ślicznie wyglądałaś! Gratuluję

A u nas bardzo miło, mieszka nam się bardzo fajnie, mieszkamy osobno, mieszkanko już wyremontowane, nam się super układa, jestesmy szczęśliwi
super że wam sie tak układa

no u nas niestety już taka rutyna się wkradła , ja nie mówię o małżeństwie bo jutro mija 5 miesięcy ale przed byliśmy parą ponad siedem lat i od dwóch lat mieszkaliśmy razem, owszem z teściową ale jednak dość długi staż za nami. Poprawiło się od tamtej pory jak się teściowa wyprowadziła, nikt już nikogo nie przegadywał ani się nie wtrąca, co wczesniej potęgowało w większe kłótnie między nami, no ale teraz ja mam troszkę inne myslenie, bardziej patrzę sie pod katem że będzie dzidzi , chcem jak najlepiej dla siebie , i tak naprawdę skupiłam się na dziecku i na sobie dopiero potem tż, kiedys mi to powiedział że czuje sie taki odtrącony, więc zaczełam bardziej uważać na to co robię i okazywać wieksze zainteresowanie tż. Ale nie lubie jak ktos chce mi narzucić swoje zdanie i myślenie i za wszelką cenę chce mnie przekonac że ja źle myślę.

Napewno dojdziemy do jakiegos porozumienia bo wyjścia innego niema , ale ja myslę o całej naszej rodzinie a tż jednak zapomina o tym i myśli o sobie tylko , zapomina o tym że już nie długo będzie nas troje .
Stary 2009-11-06, 01:08   #2929
zaaaabcia
Zakorzenienie

anika222 - slicznie zdjecia

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 08:17   #2930
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napewno dojdziemy do jakiegos porozumienia bo wyjścia innego niema , ale ja myslę o całej naszej rodzinie a tż jednak zapomina o tym i myśli o sobie tylko , zapomina o tym że już nie długo będzie nas troje .
myślę, że potrzebuje czasu. dla Ciebie to pewnie bardziej odczuwalne (dosłownie i w przenośni), że jest Was trójeczka. wg mnie, dla niego jeszcze jesteś żoną w ciąży - jedną osobą. nie amrtw się.

dopisek:
a dziś świętujmy razem 5 miesięcy.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2009-11-06 o 08:18 Powód: dopisek
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 08:54   #2931
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessa0121 Pokaż wiadomość
wiesz co mam wrażenie że ktoś nastawia przeciwko Tobie męża, ja mam takie wrażenie, nie wiem kto. może ktoś z jego najbliższej rodziny nie przepada za Tobą albo syndrom mamusi się włączył która może mu wciska takie durnoty do głowy chcąc go wesprzeć, a twój tż jest totalnym dupkiem słuchając tego. Na razie to olej tą całą sytuacje jeśli on nie dzwoni to ty tez nie dzwoń.Jak on Cię tak traktuje ty nie traktuj go lepiej. Moim zdaniem wszystko można mężowi wybaczyć prócz dwóch rzeczy zdrady i tego że podniósł rękę na kobietę bo jak Cię raz popchnął to drugi raz tez tak może zrobić w chwilach złości i kłótni.
Warta jesteś aby mieć wspaniałego męża, który Cię doceni. I nie załamuj się bądź silna. Więc przemyśl to wszystko sobie na spokojnie pozdrawiam

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Ja to sie pocieszam żę jak już wykończymy górę i będzie kuchnia, łazienka osobno to będzie lepiej albo się łudzę sama niewiem.
Myśle jeszcze o jednej rzeczy aby zrobić oddzielne wejście na górę, ale musiałabym zlikwidować jeden pokój lub chociaż zrobić drzwi które odetną górę od dołu. Bo najbardziej drażni mnie to że głośniej krzyknąć nie mogę bo ojce to słyszą a po co maja wiedzieć jak ja się kłócę z mężem to nie chcę aby reszta rodziny o tym wiedziała.
jak nawet tv chodzi to słyszą i mówią że późno chodzimy spać że lepiej wcześniej a co to za różnica? Dla mnie to chore niech każdy idzie o której chce. A najbardziej denerwujące jest jak chodzimy się kąpać nieraz tż wraca późno z pracy więc i późno się kąpie a ojce mi mówią że w nocy się kąpiemy i co z tego????
albo pranie powinnam wcześnie rano włączać, bo bardziej przeschnie a jak wstanę o 10 00 to co już za późno???
denerwują mnie niby takie błache sprawy ale jednak drażnią człowieka
ale z jednego się cieszę że u teściów nie mieszkam bo ja jak tam jestem 10 min, i jak coś robię a mamuśka tż zwraca mi uwagę żebym wzięła w ten garnuszek albo tak zrobiła a nie tak to krew mnie zalewa
oj drazni drazni jestes chociaz w tej komfortowej sytuacji, ze rodzicom to mozna powiedziec prosto z mostu, a tesciom raczej ostroznie i delikatnie moi tescie sa nawet ok-tesciu ma wogole generalnie wszystko w nosie a tesciowa stara sie nie wtracac najwiekszy problem ma za to z siostra tz, o czym juz Wam pisalam i ona nadrabia za cala rodzinke
Cytat:
Agatko ja już sama nie wiem co ci napisać o zachowaniu twojego męża. Niby dlaczego ty masz płacić za rozwód, wystarczy jeśli udowodnisz że gnębił cię psychicznie , pchnął cię i boisz się przebywać blisko niego że znowu może się to powtórzyć i skończyć sie bardzo źle, że ukrywał przed tobą problemy z psychiką że jednak jest niezrównoważony. Nie kasuj wiadomości żadnych od niego bo mogą być dowodem w sprawie, to w jaki sposób się odzywa do ciebie, że zastrasza , szantażuje , albo używa wulgarnych wyzwisk. Wszystko to pomoże w szybszym rozwodzie i najważniejsze nie z twojej winy, ja jej nie widzę, starałaś się , próbowałaś jakoś porozmawiać , wyjaśnić, no ale z takim zachowaniem męża niestety nie miałaś szans. Sprawa jak dla mnie jest zamknięta , wiem że to wszystko boli, ale pomyśl jak byś miała żyć tak dalej pod taką presją, szantażowana, wyzywana , czy nawet bita, dla mnie to jest molestowanie psychiczne które może się dla ciebie naprawdę źle skończyć. Nie daj się zastraszyć , bądź sobą, pokaż że jesteś silna i mądra . Na pewno da mu to do myślenia że niedasz sobie chodzic po głowie i znasz swoją wartość. Będzie dobrze Agatko wierzę w ciebie i w to że dasz napewno radę.

moniqac oj nie tak ostro , wiemy co miałaś na myśli ale troszkę ją zaatakowałaś, Sorki jeśli cie to urazi , ale tak to odebrałam. Każda z nas ma takie zdanie jak ty ale delikatniej też sie da .

No ja niestety również ostra wymiana zadań , aż się popłakałam , oczywiście tak żeby tż nie widział. ale naprawdę sprawił mi dużą przykrość. Cóż teraz mu pokażę co to znaczy zadzierać z Kasią

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

O matko, jak dobrze, że dziś dużo nie pisałyscie, bo głowa mi pęka. Włąsnie wróciłam z warszawy. Dziadek zdrowieje i ma humorki poprostu sikałam ze śmiechu ze ma dupowaty obiad, bo zimne ziemniaki i on tego jesc nie będzie. potem chciał się uczesac, ale się nie uczesze, bo on nie lubi niebieskiego grzebienia a kiedys miał czerwony. podszedł do niego jakis facet i się pyta :a co pan tak mało mówi" a on do niego "Bo dupek jestem" musiałam się powstrzymywać aby się nie smiac. aaaalbo za moją babcią darł się na cały korytarz "zocha, ty cipo jak ja cię kocham" ach.. wraca mój cały dziadek
jutro karetka na sygnale ma go już przewieźć do nas do szpitala wiec bedzie pod ręką

Dzięki dziewczyny a serek był brata, ale cóż ktoś musiał sie poświecic dla dobra narodu
jakby nie było dziś rano pobiegłam zrobic test, wzięłam instrukcje czytam, czytam no mało się nie posikałam , jakas skomplikowana była ale zrobiłam go i... oczywiscie negatywny
wiec to na bank na tle nerwowym było
oo jęczmien?? ja miałam w poniedziałek tuz przed slubem, pamiętasz??
co pomogło???
no wiec butelka mała plastikowa, wrzątek, zawinąc scierką i takie okłądy. ja robiłam 3 razy po godzinie po 2 dniach zero sladu

dzięki za zaproszenie

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

aa i bym zapomniała. wczoraj z TZ na obiad o 16 wypilismy kawe. matko, dziewczyny jak my sie w nocy męczylismy. TZ wrócił z meczu przed 23, ja lezałam bo miałam karuzelę przed oczami. Połozylismy si e i.. dupa, nie mozemy zasnąć. godizna 24 a my nic . wiec TZ mówi aby włączyc jakis serial to może nas zmuli. jeden odcinek, drugi, trzeci a tu nic juz płakac mi sie chciało. w koncu o 2 nad ranem zasnęlismy a przed 6 było trzeba juz wstawac by jechac do wawy [/QUOTE]
dl anrodu powiadasz lepiej tego ujac nie moglas a ja myslalam wczoraj, ze pewnie Madzialenka nie zaglada, bo II krechy ujrzala
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
myślę, że potrzebuje czasu. dla Ciebie to pewnie bardziej odczuwalne (dosłownie i w przenośni), że jest Was trójeczka. wg mnie, dla niego jeszcze jesteś żoną w ciąży - jedną osobą. nie amrtw się.

dopisek:
a dziś świętujmy razem 5 miesięcy.
to ja tez dzis z Wami swietuje
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 08:57   #2932
kolanka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny .
Często do Was zaglądam i dużo podczytuję. Wniosek z tego jest jeden. Czasami ma się kłopoty, czasami jest się czym cieszyć, ale zawsze na wizażu można sie tym wszystkim podzielić. Jest mi przykro jak czytam, że komuś się nie układa w małżeństwie i że problemy urosły do wielkich rozmiarów. Z jednej strony próbowałabym za wszelką cenę ratować związek, a z drugiej jeśli nie można już nic zrobić, to trzeba pogodzic się tą nieszczęsliwą sytuacją. Ale miałabym czyste sumienie tylko wtedy, gdy walczyłabym o swoje małżeństwo. Dziewczyny piszecie, ze nie można rezygnować ze swojej pasji ... ja akurat jestem takiego zdnaia, że czasami pasję można na chwilkę zawiesić, aby móc dogadac sie ze swoim mężem. On też pewnie potrzebuje czasu, zeby przemyśleć pewne sprawy. Do kompromisu nigdy nie dojdzie się, jeśli strony twardo trzymaja się swojego zdnia i nikt sie nie ugnie. Oczywiscie każda sytuacja jest inna więc mam nadzieję, że Agatka podejdzie do swojego problemu z wielkim dystansem i mnóstwem przemyśleń. Nigdy nie chcaiałbym znaleźć sie w takiej trudnej sytuacji, ale jeśli miałabym ją rozwiązać, to należaloby zrobić to tylko we dwoje, bez udziału rodziców i przyjaciół. To pewnie juz teraz sie uda, ponieważ sprawy zaszły za daleko.
U mnie w małżeństwie, też są dni wesołe i smutne. Drażni mnie bardzo to, ze maż po pracy przychodzi bardzo zmęczony i przygaszony. Że potrzebuje spokoju i odpoczynku, zeby dalej egzystować, a ja ... chciałabym sobie gdzieś wyjśc poszaleć pobawić się, pokochać ... ale nic z tego nie wychodzi. Nie będe z tego powodu kłóciła się znim, tytlko poczekam na lepsze czasy ....
Dziewczyny musimy mysleć pozytywnie i nie podejmowac decyzji pochopnie pod wpływem emocji.
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:02   #2933
gold-fish
Zakorzenienie

anika222; miałaś najładniejszą fryzurę jaką kiedykolwiek chyba widziałam chyba nawet ładniejszą niż moją masz jakies zdjęcie samej fryzury, jakieś takie z bliska, please- chciałabym kiedyś zrobić taką fryzurę na ważną okazję Bardzo podobają mi sie zdjecia.

Madzialenka, dobrze że dzidek wraca do zdrowia. Ja mojego dziadka też uwielbiałam. Złoty człowiek i wzór męża -jak dla mnie (bo jak babcia wstawała, to śniadanie już było na stole )

Wczoraj bezbłędnie zdałam testy wewnętrz ne na prawko i to było po całym dniu o 21.30! Ledwo patrzyłam na oczy Teraz czekam na telefon że mają wolny samochód dla mnie Koledzy z pracy się smieją, żebym się wstrzymała z jazdami dopóki oni nie załatwią gumowych drzew od prezydenta miasta

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:04   #2934
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
to ja tez dzis z Wami swietuje

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:08   #2935
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
no i dalej
piekniste
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:24   #2936
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj bezbłędnie zdałam testy wewnętrz ne na prawko i to było po całym dniu o 21.30! Ledwo patrzyłam na oczy Teraz czekam na telefon że mają wolny samochód dla mnie Koledzy z pracy się smieją, żebym się wstrzymała z jazdami dopóki oni nie załatwią gumowych drzew od prezydenta miasta
gratulujeeeee a gumowych drzew sie nie da.. wiem bo sama jak zaczelam jazdy to sprawdzalam
Stary 2009-11-06, 09:33   #2937
kasiaher
Wtajemniczenie

kolanka witaj
wiem o co ci chodzi z tą sytuacja że jednak powinna walczyć o ten związek i małżeństwo, ale czy nie wydaję ci się że jednak trochę nie ma sensu ? nie chodzi o to żeby jednak nie walczyć, tylko mąż Agatki naprawdę zachowuje się dziwnie , wyzywa ją od szmat, ku**i puszczalskich że go zdradza i w ogóle, tu nie chodzi o samą rezygnację z pasji , tylko w jaki sposób mąż Agatki chce ją do tego zmusić, czy ty byś walczyła gdyby twój mąż w ten sposób cię traktował, wyzywał, albo próbował podnieść rękę, dla mnie to manipulacja psychiczna, takie gnębienie. To nie jest zbytnio powód do tego żeby się starać coś naprawić, on nie chce z nią rozmawiać , dla niego sprawa jest prosta " zrezygnujesz ze śpiewania to będzie dobrze , nie będę cie podejrzewał o zdrady, o to że się puszczasz, nie będe miał powodów mówić że jestes szmata czy ku**ą, i będzie wszystko ok, tylko zrób jak ci mówię" ja bym to tak własnie rozumiała .Grożenie rozwodem, wyprowadzka z mieszkania, domaganie się prezentów z wesela które dostali wspólnie, pieniędzy. Co innego jesli Agatka dochodziła by się tak normalnie z mężem o to że nie chce zrezygnować ze spiewania, gdyby to jednak skończyło się na cichych dniach albo sprzeczkach takich normalnych małżeńskich a nie takim traktowaniem własnej żony, grożenie, wyzywanie .
Nie wiem niech Agatka podejmie sama tą decyzję czy chce walczyć, to jej decyzja m ja wyraziłam swoje zdanie na ten temat.

Moja wojna z tż nadal trwa , jestem nie ugięta , musze go nauczyc że nie można w ten sposób traktować żonki . Nasza 5- miesięcznica dzisiaj , pewnie nawet nie pamięta, ach trudno .
Stary 2009-11-06, 09:39   #2938
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Męzul śpi a mi się już nie chciało.

Cytat:
o remont i kasę
za ostre słowa poszły, dał mi do zrozumienia że ma mnie i dzidzię gdzieś
może tak nie myśli , ale uraził mnie pewnymi słowami, bardzo mi się przykro zrobiło, ale zaraz po tym wściekłam się ze w ten sposób mnie potraktował, a ja mam ostry język więc mu dłużna nie byłam

Cytat:
dziewczyny uwaga zaczynam!!!!

teraz tylko te projekty do albumu bo reszty nie moge bez mężula obejrzec dopiero ma przyjechac z pracy za godzine ponoc
bardzo łądne zdjęcia
Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
magda zrobila wyszedl negatywny

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
dl anrodu powiadasz lepiej tego ujac nie moglas a ja myslalam wczoraj, ze pewnie Madzialenka nie zaglada, bo II krechy ujrzala
hehe, jakby były 2 krechy to od razu bym to napisała
Cytat:

Madzialenka, dobrze że dzidek wraca do zdrowia. Ja mojego dziadka też uwielbiałam. Złoty człowiek i wzór męża -jak dla mnie (bo jak babcia wstawała, to śniadanie już było na stole )

Po pierwsze to gratulacje

a po drugie, super się patrzy na takich zakochanych starszych ludzi. jak wychodizlismy babcia przytuliła dziadka, a ten mordkę wystawił, zrobił minę jak taki niepocieszony dzieciak i mowi "a buzi mi nie dasz?? "

mam nadziejęm, ze dzis go karetką przewiozą do naszego szpitala, wtedy mozna go bedzie codziennie odwiedzac. poza tym tam juz nie ma swoich rzeczy, bo wszystko wczoraj zabralismy

Stary 2009-11-06, 09:40   #2939
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
kolanka witaj
wiem o co ci chodzi z tą sytuacja że jednak powinna walczyć o ten związek i małżeństwo, ale czy nie wydaję ci się że jednak trochę nie ma sensu ? nie chodzi o to żeby jednak nie walczyć, tylko mąż Agatki naprawdę zachowuje się dziwnie , wyzywa ją od szmat, ku**i puszczalskich że go zdradza i w ogóle, tu nie chodzi o samą rezygnację z pasji , tylko w jaki sposób mąż Agatki chce ją do tego zmusić, czy ty byś walczyła gdyby twój mąż w ten sposób cię traktował, wyzywał, albo próbował podnieść rękę, dla mnie to manipulacja psychiczna, takie gnębienie. To nie jest zbytnio powód do tego żeby się starać coś naprawić, on nie chce z nią rozmawiać , dla niego sprawa jest prosta " zrezygnujesz ze śpiewania to będzie dobrze , nie będę cie podejrzewał o zdrady, o to że się puszczasz, nie będe miał powodów mówić że jestes szmata czy ku**ą, i będzie wszystko ok, tylko zrób jak ci mówię" ja bym to tak własnie rozumiała .Grożenie rozwodem, wyprowadzka z mieszkania, domaganie się prezentów z wesela które dostali wspólnie, pieniędzy. Co innego jesli Agatka dochodziła by się tak normalnie z mężem o to że nie chce zrezygnować ze spiewania, gdyby to jednak skończyło się na cichych dniach albo sprzeczkach takich normalnych małżeńskich a nie takim traktowaniem własnej żony, grożenie, wyzywanie .
Nie wiem niech Agatka podejmie sama tą decyzję czy chce walczyć, to jej decyzja m ja wyraziłam swoje zdanie na ten temat.

Moja wojna z tż nadal trwa , jestem nie ugięta , musze go nauczyc że nie można w ten sposób traktować żonki . Nasza 5- miesięcznica dzisiaj , pewnie nawet nie pamięta, ach trudno .
popieram calkowicie....
i doloze od siebie... ze jak zrezygnuje ze spiewania zeby tylko byl spokoj to potem bedzie musiala zrezygnowac z wyjsc z wizyt u znajomych itd... z kojejnych rzeczy tylko dlatego zeby nie bylo wyzywania ponizania itd...
Stary 2009-11-06, 09:46   #2940
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzień dobry

My wczoraj obchodziliśmy naszą dwumiesięcznice (TZ pamiętał - ja zapomniałam) były świece i winko w łóżku

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości