|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009
agatko Twoj maz stanowczwo jest niezrownowazony pscyhicznie
w sadzie nie daj sie wpuscic w maliny, jak sedzina bedzie chciala pojednawcza rozprawe. Od razu rozwod. A jak maz sie bedzie upieral albo robil dalsze akcje, to wnies pozew z orzekaniem o winie. Kolekcjonuj wsyztskie smsy, maile, fotografuj, zatrzymalas liste ktora zostawil Ci przy wyprowdzce? No i najwazniejsze, swiadkowie - poki co masz przyjaciol,ktorzy Ciebie wesprza. Wiec nie masz sie czym martwic. I jeszcze bym od niego alimenty na Ciebie wyciagnela, za skody moralne. ![]() Bedzie dobrze, bo jestes silna i dasz sobie rade.
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
![]() scio-dzieuje za zaproszenie na nk ![]() duzo sie tu dzieje , dawno mnie nie bylo bo mielismy awarie kompa no i teraz troche nadrabiam ![]() Agatka-strasznie mi przykro Madzia-super, ze z dziadkiem juz ok ![]() a my odebralismy płytkę z wesela super wyszła i codziennie ją ogladam jak psychopatka ![]() no i mamy zdjecia ale na razie na płycie. dostal;ismy ich 1200 i musielismy wybrac do albumu 30 plenerowych i 300 reportazowych teraz na alnumy czekamy
|
|
|
|
#2914 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gdzies byla jak cie niebylo
|
|
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
zgadzam się z kliwią:ehem:
madzia ty to masz z tym tż-etem wesolo ![]() a ja siedzę na kompie , mąż się nie odzywa, i dobrze bo ja jestem tak wściekła że mogła bym go ![]() martucha84 z dzidzi ok jeśli o to pytasz ale z tż od wczoraj wojenka
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png Edytowane przez kasiaher Czas edycji: 2009-11-05 o 19:34 |
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
martucha jak przychodze z pracy to noe mam ochoty juz siadac do kompa, i nie zagladam naneta.
![]() Przymierzam sie do remontu kuchni, ktora bedzie wygladac tak: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=211 i w ogole to nie mam na nic czasu, w pracy tez sie dziwnie zobilo, i bede skladac papiery, bo sie wlasnie oferta inna pokazala ![]() Zobaczymy. Najchetniej sama bym sie zwolnila, ale coz. Kasa potrzebna. |
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wesoło może czasami jest, ale czasami tez potrafi mi zaleźć za skórę a teraz gramy na wii, ja narazie wysiadłam ze zmęczenia po boksie ![]() Kasia a o co wojenka?? |
|
|
|
|
#2918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za ostre słowa poszły, dał mi do zrozumienia że ma mnie i dzidzię gdzieś może tak nie myśli , ale uraził mnie pewnymi słowami, bardzo mi się przykro zrobiło, ale zaraz po tym wściekłam się ze w ten sposób mnie potraktował, a ja mam ostry język więc mu dłużna nie byłam
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny uwaga zaczynam!!!!
teraz tylko te projekty do albumu bo reszty nie moge bez mężula obejrzec dopiero ma przyjechac z pracy za godzine ponoc
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
cd.
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
no i dalej
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
ehsss.... niefajnie z tym niesfornym mezem.. trzymam kciuki...
Cytat:
![]() ![]() co d pracy to jak jest cos fajnego to przenies sie do odwaznych swiat nalezy![]() sliczne fotki ![]()
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
anika piekne fotki
![]() Madzialenka zrobilas test???
|
|
|
|
#2924 |
|
Wtajemniczenie
|
anika222 śliczne fotki
martucha84 dokładnie, trzeba go trochę przytemperować, bo go chyba mamusia za bardzo rozpieściła, ona dawała sobie wejść na głowę , i zawsze to ona pierwsza łagodziła konflikty, nawet wtedy gdy on przesadził, a ja.... niestety nie dam sobie już nigdy wejść na głowę, zresztą nie wiem czy pamiętasz moją sytuację z tz przed ślubem , od tamtej pory jestem ostra , wolę się dochodzić ale postawić na swoim , tym bardziej że jestem teraz w ciąży, i jeszcze bardziej walczę o swoje dobro a co za tym idzie o dobro dziecka . Nie mogę sobie pozwolić wejść na głowę bo potem sobie nie poradzę. jestem taka że wysłucham jego zdania , ale jeśli mi ktoś za bardzo rozkazuje , albo mnie chce ustawiać , czy mi mówić co mam robić to mnie szlak trafia Moje argumenty go gaszą, i nie raz potem przyznaje mi racje, ale mnie denerwuje to że najpierw tak stawia przy swoim , dochodzi się , a potem jak już widzi że mnie już szlak trafia i że przesadził , to pomyśli i przyzna mi rację.
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
magda zrobila wyszedl negatywny
Cytat:
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ślicznie wyglądałaś! Gratuluję ![]() A u nas bardzo miło, mieszka nam się bardzo fajnie, mieszkamy osobno, mieszkanko już wyremontowane, nam się super układa, jestesmy szczęśliwi
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha dzieki
|
|
|
|
#2928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no u nas niestety już taka rutyna się wkradła , ja nie mówię o małżeństwie bo jutro mija 5 miesięcy ale przed byliśmy parą ponad siedem lat i od dwóch lat mieszkaliśmy razem, owszem z teściową ale jednak dość długi staż za nami. Poprawiło się od tamtej pory jak się teściowa wyprowadziła, nikt już nikogo nie przegadywał ani się nie wtrąca, co wczesniej potęgowało w większe kłótnie między nami, no ale teraz ja mam troszkę inne myslenie, bardziej patrzę sie pod katem że będzie dzidzi , chcem jak najlepiej dla siebie , i tak naprawdę skupiłam się na dziecku i na sobie dopiero potem tż, kiedys mi to powiedział że czuje sie taki odtrącony, więc zaczełam bardziej uważać na to co robię i okazywać wieksze zainteresowanie tż. Ale nie lubie jak ktos chce mi narzucić swoje zdanie i myślenie i za wszelką cenę chce mnie przekonac że ja źle myślę. Napewno dojdziemy do jakiegos porozumienia bo wyjścia innego niema , ale ja myslę o całej naszej rodzinie a tż jednak zapomina o tym i myśli o sobie tylko , zapomina o tym że już nie długo będzie nas troje .
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
anika222 - slicznie zdjecia
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopisek: a dziś świętujmy razem 5 miesięcy.
Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2009-11-06 o 08:18 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2931 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestes chociaz w tej komfortowej sytuacji, ze rodzicom to mozna powiedziec prosto z mostu, a tesciom raczej ostroznie i delikatnie moi tescie sa nawet ok-tesciu ma wogole generalnie wszystko w nosie najwiekszy problem ma za to z siostra tz, o czym juz Wam pisalam i ona nadrabia za cala rodzinke ![]() Cytat:
Cytat:
co pomogło??? no wiec butelka mała plastikowa, wrzątek, zawinąc scierką i takie okłądy. ja robiłam 3 razy po godzinie ![]() dzięki za zaproszenie ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- aa i bym zapomniała. wczoraj z TZ na obiad o 16 wypilismy kawe. matko, dziewczyny jak my sie w nocy męczylismy. TZ wrócił z meczu przed 23, ja lezałam bo miałam karuzelę przed oczami. Połozylismy si e i.. dupa, nie mozemy zasnąć. godizna 24 a my nic . wiec TZ mówi aby włączyc jakis serial to może nas zmuli. jeden odcinek, drugi, trzeci a tu nic dl anrodu powiadasz a ja myslalam wczoraj, ze pewnie Madzialenka nie zaglada, bo II krechy ujrzala ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2932 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
. Często do Was zaglądam i dużo podczytuję. Wniosek z tego jest jeden. Czasami ma się kłopoty, czasami jest się czym cieszyć, ale zawsze na wizażu można sie tym wszystkim podzielić. Jest mi przykro jak czytam, że komuś się nie układa w małżeństwie i że problemy urosły do wielkich rozmiarów. Z jednej strony próbowałabym za wszelką cenę ratować związek, a z drugiej jeśli nie można już nic zrobić, to trzeba pogodzic się tą nieszczęsliwą sytuacją. Ale miałabym czyste sumienie tylko wtedy, gdy walczyłabym o swoje małżeństwo. Dziewczyny piszecie, ze nie można rezygnować ze swojej pasji ... ja akurat jestem takiego zdnaia, że czasami pasję można na chwilkę zawiesić, aby móc dogadac sie ze swoim mężem. On też pewnie potrzebuje czasu, zeby przemyśleć pewne sprawy. Do kompromisu nigdy nie dojdzie się, jeśli strony twardo trzymaja się swojego zdnia i nikt sie nie ugnie. Oczywiscie każda sytuacja jest inna więc mam nadzieję, że Agatka podejdzie do swojego problemu z wielkim dystansem i mnóstwem przemyśleń. Nigdy nie chcaiałbym znaleźć sie w takiej trudnej sytuacji, ale jeśli miałabym ją rozwiązać, to należaloby zrobić to tylko we dwoje, bez udziału rodziców i przyjaciół. To pewnie juz teraz sie uda, ponieważ sprawy zaszły za daleko. U mnie w małżeństwie, też są dni wesołe i smutne. Drażni mnie bardzo to, ze maż po pracy przychodzi bardzo zmęczony i przygaszony. Że potrzebuje spokoju i odpoczynku, zeby dalej egzystować, a ja ... chciałabym sobie gdzieś wyjśc poszaleć pobawić się, pokochać ... ale nic z tego nie wychodzi. Nie będe z tego powodu kłóciła się znim, tytlko poczekam na lepsze czasy .... Dziewczyny musimy mysleć pozytywnie i nie podejmowac decyzji pochopnie pod wpływem emocji. |
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
anika222;
![]() Bardzo podobają mi sie zdjecia.Madzialenka, dobrze że dzidek wraca do zdrowia. Ja mojego dziadka też uwielbiałam. Złoty człowiek i wzór męża -jak dla mnie (bo jak babcia wstawała, to śniadanie już było na stole Wczoraj bezbłędnie zdałam testy wewnętrz ne na prawko i to było po całym dniu o 21.30! Teraz czekam na telefon że mają wolny samochód dla mnie Koledzy z pracy się smieją, żebym się wstrzymała z jazdami dopóki oni nie załatwią gumowych drzew od prezydenta miasta
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gumowych drzew sie nie da.. wiem bo sama jak zaczelam jazdy to sprawdzalam
|
|
|
#2937 |
|
Wtajemniczenie
|
kolanka witaj
wiem o co ci chodzi z tą sytuacja że jednak powinna walczyć o ten związek i małżeństwo, ale czy nie wydaję ci się że jednak trochę nie ma sensu ? nie chodzi o to żeby jednak nie walczyć, tylko mąż Agatki naprawdę zachowuje się dziwnie , wyzywa ją od szmat, ku**i puszczalskich że go zdradza i w ogóle, tu nie chodzi o samą rezygnację z pasji , tylko w jaki sposób mąż Agatki chce ją do tego zmusić, czy ty byś walczyła gdyby twój mąż w ten sposób cię traktował, wyzywał, albo próbował podnieść rękę, dla mnie to manipulacja psychiczna, takie gnębienie. To nie jest zbytnio powód do tego żeby się starać coś naprawić, on nie chce z nią rozmawiać , dla niego sprawa jest prosta " zrezygnujesz ze śpiewania to będzie dobrze , nie będę cie podejrzewał o zdrady, o to że się puszczasz, nie będe miał powodów mówić że jestes szmata czy ku**ą, i będzie wszystko ok, tylko zrób jak ci mówię" ja bym to tak własnie rozumiała .Grożenie rozwodem, wyprowadzka z mieszkania, domaganie się prezentów z wesela które dostali wspólnie, pieniędzy. Co innego jesli Agatka dochodziła by się tak normalnie z mężem o to że nie chce zrezygnować ze spiewania, gdyby to jednak skończyło się na cichych dniach albo sprzeczkach takich normalnych małżeńskich a nie takim traktowaniem własnej żony, grożenie, wyzywanie . Nie wiem niech Agatka podejmie sama tą decyzję czy chce walczyć, to jej decyzja m ja wyraziłam swoje zdanie na ten temat. Moja wojna z tż nadal trwa , jestem nie ugięta , musze go nauczyc że nie można w ten sposób traktować żonki . Nasza 5- miesięcznica dzisiaj , pewnie nawet nie pamięta, ach trudno .
|
|
|
#2938 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Męzul śpi a mi się już nie chciało. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a po drugie, super się patrzy na takich zakochanych starszych ludzi. jak wychodizlismy babcia przytuliła dziadka, a ten mordkę wystawił, zrobił minę jak taki niepocieszony dzieciak i mowi "a buzi mi nie dasz?? " mam nadziejęm, ze dzis go karetką przewiozą do naszego szpitala, wtedy mozna go bedzie codziennie odwiedzac. poza tym tam juz nie ma swoich rzeczy, bo wszystko wczoraj zabralismy
|
||||
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i doloze od siebie... ze jak zrezygnuje ze spiewania zeby tylko byl spokoj to potem bedzie musiala zrezygnowac z wyjsc z wizyt u znajomych itd... z kojejnych rzeczy tylko dlatego zeby nie bylo wyzywania ponizania itd...
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
My wczoraj obchodziliśmy naszą dwumiesięcznice (TZ pamiętał - ja zapomniałam ) były świece i winko w łóżku |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

moi tescie sa nawet ok-tesciu ma wogole generalnie wszystko w nosie