Zelixa, cz. II - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 17:17   #511
lesia84
Raczkowanie

Dot.: Zelixa, cz. II

Cytat:
Napisane przez Bzunia Pokaż wiadomość
Hej Laseczki Ja tez zaczynam od jutra jazde z zelixa 15, nie jest to moj pierwszy raz ale nigdy jakos warunki nie sprzyjaly zeby zakonczyc kuracje. Teraz robie sobie Kopenhaska ze wsparciem Zeli Wiele do zrzucenia nie mam az tak.. ale jakby 6kg ubylo tu i owdzie to bym sie nie obrazila.
Nie jest to dla mnie jakas musowa sytuacja, ot tak dla treningu silnej woli i coby sie troche lepiej poczuc we wlasnym ciele Chociaz akceptuje sie w pelni... Mam takie dosyc zdrowe podejscie, schudne to dobrze nie to ok... I wiem ze Kopenhaska to nie za zdrowy pomysl ale to tylko 13 dni zeby sie chwile poczuc zarabiscie
No to pozdrawiam!
hej
byłam jakiś czas temu na kopenhaskiej i z trudem przetrwałam ale dałam radę.
ale to co ty chcesz zrobić to katastrofa sorry ale sama napisałaś

<akceptuje sie w pelni... Mam takie dosyc zdrowe podejscie, schudne to dobrze nie to ok... I wiem ze Kopenhaska to nie za zdrowy pomysl ale to tylko 13 dni zeby sie chwile poczuc zarabiscie>

nie łącz zelki z kopenhaska bo organizm tego nie wytrzyma, a przy zeli musisz jeść normalnie tzn. dieta ale nie taka. Zastanów się nad tym

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiaso Pokaż wiadomość
witam Zelixianki, czy ktoras z Was cwiczy moze "agrafką-motylkiem" lub na AB ROCKECIE???? i jakie efekty osiągnęła????

ja ćwiczę na steperze a mam zamiar kupić sobie taki sprzęt na którym robi się szpagat tzn. prawie i wraca do normalnej postawy.dobrze robi na nogi i brzuch
nie wiem czy link można dać http://www.allegro.pl/item800176157_...it_master.html

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Matylda03 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny obserwuje wasze forum od dosyc dawna i postanowilam sie do was przyłaczyc o ile mozna wczoraj bylam u lekarza i przepisał mi zelixe 10mg
2 opakowania Mam 28 lat i 168 cm moja waga obecna to 76 kg mam synka 3 letniego i w ciazy przytyłam o zgrozo 20 kg:/ a moja waga z przed ciązy to 60 kg i jakos nie moge sie pozbyc zbednych kg moze sie wyda co niektorym ze nie jest zadna nadwaga ale dla mnie 15 kg wiecej w obecnej to bardzo duzo na razie mam 10 mg mam nadzieje ze beda rezultaty od jutra zaczynam brac moze jakies rady dla poczatkujacych i czy brałyście tez zelixe 10

pozdrawiam serdecznie i zycze dalszej wytrwałości
hej
pewnie że można do nas dołączyć....sama tu jestem od niedawna.
jeśli można coś poradzić to sama wiem po sobie i dziewczyny mi poradziły żeby brać zelkę ok 13 14
jak brałam rano to popołudniu czułam już duży głód a teraz mam spokój do wieczora.
powodzonka i dawaj znać jak rezultaty
lesia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 20:39   #512
witaaminkaa
Przyczajenie

Dziewczyny, czy myślałyście o jakiś zajęciach fitness?? Mi sie coś w głowie kłębi, ale jakoś nie mam odwagi. Chciała bym coś takiego jak areobic z elementami tańca. Ale boje się, że tam same chude szprychy bedą i mnie wyśmieją a wtedy . ehhh
BMI - 35,34

107, 99, 94, 93, 92,91,90, ............ 70
witaaminkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 20:42   #513
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaaminkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy myślałyście o jakiś zajęciach fitness?? Mi sie coś w głowie kłębi, ale jakoś nie mam odwagi. Chciała bym coś takiego jak areobic z elementami tańca. Ale boje się, że tam same chude szprychy bedą i mnie wyśmieją a wtedy . ehhh
myslalam i nadal mysle nie zwracaj uwagi na takie chude wiem wiem to trudne ale da sie zniesc i wtedy ma sie wieksza motywacje
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 21:08   #514
1969joanita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez witaaminkaa Pokaż wiadomość
Cały czas chodze na rożne cwiczenia i basen i powiem ci szczerze ze w dzisiejszych czasach ludzie nie zwracają już takiej uwagi na osoby naszego pokroju (grube) jak to było kiedys.Ja osobiscie nie odczułam tego od osób uczestniczących razem ze mną w zajęciach.Towarzystwo wagowo jest mieszane. Polecam takie zajęcia fizyczne,człowiek całkiem inaczej się czuje.Pozdrawiam
1969joanita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 21:36   #515
lesia84
Raczkowanie

hejka
kiedyś chodziłam na takie zajęcia co prawda nie był to taniec ale było bardzo dużo układów szybkich i fajnych do nowoczesnej muzyki...i były tam same pulchniaczki nie pamiętam jak te zajęcia się nazywały ale jutro luknę w grafik tego klubu.
Ja od pon będę chodziła na basen ....
Stary 2009-11-04, 07:28   #516
andzia909090
Przyczajenie

hej dziewczyny ja biorę dzisiaj 20 tabletkę ważyłam się 4 dni temu i 10 kilo mniej jeszcze tylko 15 kilo trzymam za was kciuki laseczki musicie w siebie uwierzyć tak jak ja i mieć silną wole
andzia909090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 10:07   #517
Bzunia
Raczkowanie

GG do Bzunia

Cytat:
Napisane przez andzia909090 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja biorę dzisiaj 20 tabletkę ważyłam się 4 dni temu i 10 kilo mniej jeszcze tylko 15 kilo trzymam za was kciuki laseczki musicie w siebie uwierzyć tak jak ja i mieć silną wole
Przez 20 dni schudłaś 10 kilogramow???!!

Ja jednak przesuwam swoja tableteczke pierwsza na jutro.. za duzo pysznosci mi mama podala a ze studiuje same rozumiecie:P hahaha jak ja kocham to gadanie.. "od jutra, od jutra juz na 100%"
Jakie to wszystko schematyczne

In beat we trust....
Electro rulezzzzzzz....

Jeszcze jeden egzamin i magister pełną gębą :P

Bzunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 10:17   #518
Haruno
Zadomowienie

Dziewczynki!!! Zele bede brac od piatku, ale wczoraj juz ubezpieczylam sie w tabletki na zaparcia DULCOLAX, wzielam na sprobowanie, rewelka, bierze sie je na noc, o 4 zaczelo mnie czyscic i tak latam co chwila do kibla, wzielam 2. Wchodze na wage a tu co? 1,5 kilo mniej

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez andzia909090 Pokaż wiadomość
Super

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

hmmm tylko tego DULCOLAXU nie ma w Polsce

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

SUSZONE MORELE tez sa bardzo pomocne przy zaparciach

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

a jak nie Dulcolax to BISACODYL chyba jest dostepny w Polsce (Dulcolax zawiera bisacodyl 5 mg)

"Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse
Haruno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 10:42   #519
Bzunia
Raczkowanie

GG do Bzunia

Cytat:
Napisane przez Haruno Pokaż wiadomość
Dziewczynki!!! Zele bede brac od piatku, ale wczoraj juz ubezpieczylam sie w tabletki na zaparcia DULCOLAX, wzielam na sprobowanie, rewelka, bierze sie je na noc, o 4 zaczelo mnie czyscic i tak latam co chwila do kibla, wzielam 2. Wchodze na wage a tu co? 1,5 kilo mniej

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Super

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

hmmm tylko tego DULCOLAXU nie ma w Polsce

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

SUSZONE MORELE tez sa bardzo pomocne przy zaparciach

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

a jak nie Dulcolax to BISACODYL chyba jest dostepny w Polsce (Dulcolax zawiera bisacodyl 5 mg)

Ze srodkami przeczyszczajacymi musisz bardzo uwazac gdyz latwo sie od nich uzaleznic a pozatym mozesz rozleniwic swoje jelita.. bez srodka przeczyszczajacego nie bedzie im sie chcialo po prostu pracowac. Ten 1,5kg mniej to woda w czystej postaci, Naprawde lepiej nie przesadzac z przeczyszczaczami..

In beat we trust....
Electro rulezzzzzzz....

Jeszcze jeden egzamin i magister pełną gębą :P

Bzunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 10:54   #520
Matylda03
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lesia84 Pokaż wiadomość
hej
byłam jakiś czas temu na kopenhaskiej i z trudem przetrwałam ale dałam radę.
ale to co ty chcesz zrobić to katastrofa sorry ale sama napisałaś

<akceptuje sie w pelni... Mam takie dosyc zdrowe podejscie, schudne to dobrze nie to ok... I wiem ze Kopenhaska to nie za zdrowy pomysl ale to tylko 13 dni zeby sie chwile poczuc zarabiscie>

nie łącz zelki z kopenhaska bo organizm tego nie wytrzyma, a przy zeli musisz jeść normalnie tzn. dieta ale nie taka. Zastanów się nad tym

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

ja ćwiczę na steperze a mam zamiar kupić sobie taki sprzęt na którym robi się szpagat tzn. prawie i wraca do normalnej postawy.dobrze robi na nogi i brzuch
nie wiem czy link można dać http://www.allegro.pl/item800176157_...it_master.html

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

hej
pewnie że można do nas dołączyć....sama tu jestem od niedawna.
jeśli można coś poradzić to sama wiem po sobie i dziewczyny mi poradziły żeby brać zelkę ok 13 14
jak brałam rano to popołudniu czułam już duży głód a teraz mam spokój do wieczora.
powodzonka i dawaj znać jak rezultaty

wielke dzieki za radybo zaczynam jednak od jutra mam przepisana 10 a chcialabym 15 jak myslicie jak dobrze porozmawiam w aptece to sprzeda mi 15 mg
napewno bede codziennie zagladała i zdawala relacje i czytala jak co u Was
milego Dnia
Matylda03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 11:12   #521
lesia84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Matylda03 Pokaż wiadomość
wielke dzieki za radybo zaczynam jednak od jutra mam przepisana 10 a chcialabym 15 jak myslicie jak dobrze porozmawiam w aptece to sprzeda mi 15 mg
napewno bede codziennie zagladała i zdawala relacje i czytala jak co u Was
milego Dnia
a dużo masz do zrzucenia??bo jeżeli nie to 10 Ci wystarczy.A to zależy do jakiej apteki pójdziesz wydaje mi się że raczej nie wydadzą ci większej dawki. ja zaczęłam od 15 i pierwsze dwa dni czułam się bardzo zle.i następne dwa dni brałam po połówce.teraz już jest wszystko dobrze a waga w dół....
Stary 2009-11-04, 11:53   #522
Kohezja
Raczkowanie

Jeśli któraś z Was zrezygnowała z brania tego leku to chętnie odkupię. Proszę o kontakt na priv.
Jestem desperatką. Kilka lat temu schudłam prawie 20 kg, ale w ciągu pięciu lat waga wróciła. Niestety, nie potrafię się zmobilizować tak jak kiedyś do ścisłego liczenia kalorii i sportu. Nie mam siły. Zaczynam i poddaję się. Jestem za ciężka, za ślamazarna, za marudna, wstydzę się i w ogóle jakaś problematyczna jestem. Teraz jeszcze mam pracę biurową i zero ruchu... Już przestałam ogarniać swój zadek. W żadne portki się nie mieszczę. No i co robię z tego żalu? Opycham się znowu i dalej rosnę. Buuu...
Chętnie kupię ten preparat w pełni świadoma zagrożeń jakie ze sobą niesie, ale czuję, że jest mi bardzo potrzebny. Przynajmniej na start.
Kohezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 13:50   #523
Matylda03
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lesia84 Pokaż wiadomość
a dużo masz do zrzucenia??bo jeżeli nie to 10 Ci wystarczy.A to zależy do jakiej apteki pójdziesz wydaje mi się że raczej nie wydadzą ci większej dawki. ja zaczęłam od 15 i pierwsze dwa dni czułam się bardzo zle.i następne dwa dni brałam po połówce.teraz już jest wszystko dobrze a waga w dół....
no mam do zrzucenia 10 kg to w sumie nie duzo a moze i duzo a chcialabym 15 zrzucic ale z efrktu 10 kg tez bede bardzo zadowolona jak zaczen to bede pislam o codziennych rezultatach
Stary 2009-11-04, 14:10   #524
ewciap1986
Przyczajenie

hej dziewczynki!
wspominalyscie cos o cenie zelixy-ja wlasnie dostalam recepte na 60 tabletek i zaplacilam 45 zl-tylko ze w moim miescie jest duza konkurencja i jest kilka aptek ktore naprawde maja niskie ceny-nie tylko tego leku. dzis wzielam 34 tabletke i od jakis 5 dni czuje wiekszy apetyt a od poczatku bralam zaraz po sniadaniu-wiec jak czytam wasze rady to chyba zaczne brac pozniej tabletke.nie mam zadnych skutkow ubocznych oczywiscie oprocz suchosci, mam problemy z wyproznianiem-mam je juz od urodzenia ale teraz to sa przerwy nawet 4-5 dni,lekarz mowil ze to przez to ze mniej jem,ze nie jem pieczywa i automatycznie mniej jest do wyproznienia i nic na to nie chcial dodatkowego przepisac wiec teraz nie wiem. aha i od ponad tygodnia biore tez tabletki vitaral (kompleks witamin) poniewaz rzeczywiscie duzo nie jem i to tak zeby troche uzupelnic te braki.no i jeszcze jedna rzecz-teraz powinnam miec druga miesiaczke odkad biore tabletki i znowu mi sie spoznia-czy to jest normalne?
ewciap1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 15:18   #525
malwineczka1
Przyczajenie

Na początku chciałam wszystkich przywitać i pogratulować mniejszych bądź większych sukcesów )

Ja od dziś biorę zelixe 15 bardzo jestem ciekawa efektów i szczerze bardzo na nie licze.

ewciap1986 ja jakiś czas temu przez krótki okres brałam meridie i od tamtego czasu bardzo żadko mam miesiaczke ;-/ nie wiem czy to od tych tabletek ale właśnie podczas ich brania rozregulowal;a mi się miesiączka ;-/
Więc wtedy odtawiłam te tabletki, ale nie widze innego wyjścia bo same ograniczenie jedzenia nie daje w moim przypadku efektów.
A muszę schudnąć bo mam 23 lata 160 cm a waże 82 kg ;-/

I mam pytanie do Was jak powinnam się odżywiać przy braniu zelixy, żeby mieć jak najlepsze efekty ??
malwineczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 17:07   #526
lesia84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kohezja Pokaż wiadomość
Jeśli któraś z Was zrezygnowała z brania tego leku to chętnie odkupię. Proszę o kontakt na priv.
Jestem desperatką. Kilka lat temu schudłam prawie 20 kg, ale w ciągu pięciu lat waga wróciła. Niestety, nie potrafię się zmobilizować tak jak kiedyś do ścisłego liczenia kalorii i sportu. Nie mam siły. Zaczynam i poddaję się. Jestem za ciężka, za ślamazarna, za marudna, wstydzę się i w ogóle jakaś problematyczna jestem. Teraz jeszcze mam pracę biurową i zero ruchu... Już przestałam ogarniać swój zadek. W żadne portki się nie mieszczę. No i co robię z tego żalu? Opycham się znowu i dalej rosnę. Buuu...
Chętnie kupię ten preparat w pełni świadoma zagrożeń jakie ze sobą niesie, ale czuję, że jest mi bardzo potrzebny. Przynajmniej na start.
to nie lepiej iść do lekarza po receptę??
Stary 2009-11-04, 17:41   #527
witaaminkaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malwineczka1 Pokaż wiadomość
Na początku chciałam wszystkich przywitać i pogratulować mniejszych bądź większych sukcesów )

Ja od dziś biorę zelixe 15 bardzo jestem ciekawa efektów i szczerze bardzo na nie licze.

ewciap1986 ja jakiś czas temu przez krótki okres brałam meridie i od tamtego czasu bardzo żadko mam miesiaczke ;-/ nie wiem czy to od tych tabletek ale właśnie podczas ich brania rozregulowal;a mi się miesiączka ;-/
Więc wtedy odtawiłam te tabletki, ale nie widze innego wyjścia bo same ograniczenie jedzenia nie daje w moim przypadku efektów.

I mam pytanie do Was jak powinnam się odżywiać przy braniu zelixy, żeby mieć jak najlepsze efekty ??
Witamy w gronie
Nie wydaje mi się by zelixa czy meridia miała wpływ na miesiączki, to raczej zmiana diety, spadek wagi, Poprostu szok dla organizmu, że nagle coś zmieniamy w sposobie odżywiania. Chociaż mogę się mylić bo organizm każdej z nas jest inny, inne leki bierzemy itp. Ja niemam z tym problemu teraz na zelixie a wczesniej na meridi byc może dlatego że biorę antykoncepty.

Co do odżywiania to jedz często, o stałych porach, mniejsze porcje, zamień dużę talerze na małe. Jedz to na co masz ochote (z rozsądkiem) czyli jeżeli masz ochote na kanapkę z wędliną (zrób sobie taką ale np z pieczywa pełnozarnistego, pumpernikiela, wasy, grahamki), jeżeli masz ochote na zupki (jedz je śmiało ale bez zasmażki, zamiast śmietane polecam jogurt naturalny, zupy nie na mięsie ale na kostce rosołowej), jedz dużo surówek ogólnie jedz warzywa i owoce. Zastąp herbate czarną czerwoną lub zieloną. Raczej unikaj smażonych na oleju mięs, panierowanych kotletów. Kiedyś myślałam że ryba to tylko w panierce na oleju, teraz rybkę robię na parze pod kołderką marchewki z dodatkiem sosu sojowego mmm pycha. jAK JUZ MAM ochote na udko pieczone to robie je w piekarniku bez oleju z dużym dodatkiem przypraw. Jeżeli jem mięso to z dodatkiem surówek, Jak mam ochote na ziemniaki to jem dwa małe z pary z kefirkiem. Staram sie nie łączyć węglowodanów z tłuszczami. Olej zastąpiłam oliwą z oliwek.

Ważne lekarz mi powiedział, że mój organizm sam wie czego potrzebuje, jeżeli domaga sie mięsa to mam mu dostarczyć go, jeżeli chce czegoś słodkiego to zjem jabłko pieczone (mój ostatni wynalazek) lub kostke gorzkiej czekolady (poprawia humor). W ten sposób po 21 dniach spadło mi 10 kg, od 5 dni nie wchodziłam na wagę i myślę że jest jeszcze lepiej (widze to po spodniach)

Aha wogóle nie poznaje siebie, codziennie robie brzuszki (z kołyską) i ćwicze na steperze (ok 25-30 min podczas wieczornego serialu). Niezły początek
BMI - 35,34

Stary 2009-11-04, 20:51   #528
witaaminkaa
Przyczajenie

Kochane podziele się z wami fajnym poradnikiem
http://www.fitnessgliwice.pl/Ebook/1839022183.htm

sekredy odchudzania.
BMI - 35,34

Stary 2009-11-04, 22:28   #529
1969joanita
Raczkowanie

Cytat:

A muszę schudnąć bo mam 23 lata 160 cm a waże 82 kg ;-
Zelixa może rozregulowac miesiączke a jeszcze bardziej jak połykasz ANTY.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 06:42   #530
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

Cytat:
Napisane przez 1969joanita Pokaż wiadomość
Zelixa może rozregulowac miesiączke a jeszcze bardziej jak połykasz ANTY.
biore Anty i biore Zelixe i nic mi sie z miesiączką nie dzieje
Stary 2009-11-05, 08:56   #531
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
U mnie to już 51 dzień i minus 12kg.Moja dieta????Pięć posiłków dziennie zazwyczaj:
1** śniadanie to np. owsianka z szklanka mleka 1,5% 4łyżki płatków górskich do tego owoc(oprócz banana i winogron) lub chudego twarogu lub bez dodatków z ziołami.Albo 1 kromka razowca z wędliną z drobiu plus warzywka pomidor,ogórek świeży lub kiszony,papryka sałata rzodkiewka takie na jakie mam ochotę.
2 **śniadanie to np.jogurt naturalny do tego owoc,wieśniak do tego pieczywo chrupkie 2 sztuki plasterek wędliny drobiowej.
3**Obiad to np. mięso z kurczaka,indyka bez skóry ryba dorsz,panga,mintaj,sandac z,sola ewentualnie chuda wołowina z wieprzowiny tylko schab.Przyrządzam to na patelni teflonowej na wodzie.Do tego może być makaron razowy 30sztuk,dwa małe ziemniaki lub pół torebki kaszy pęczak lub ryżu parabolicznego do tego warzywa jakie chcę oprócz strączkowych,kukurydzy i marchwi gotowanej.Może być marchew surowa z jabłkiem,brokuły,kalafior ,fasola szparagowa,pomidory.ogórk i....
Zupy jem bez zasmażek śmietany i gotowane tylko na drobiu bez skóry.
4**podwieczorek to mały owocowy jogurt lub owoc
5**kolacja to np. pół puszki tuńczyka z ugotowanym jajkiem plus pomidor lub inne warzywo,puszka szprotek w pomidorach,połowa wędzonej makreli z ogórkiem kiszonym,duży kefir,kromka razowca z chudą wędliną czy chudy twarożek ze szczypiorem.
Naprawdę można pojeść no i nie słodzę i bardzo ograniczyłam sól.Używam ziół.Piję 1 litr zielonej herbaty nie piję soków typu kubuś czy caprio bo to jest słodzone a soki bez cukru rozrabiam pół na pół z wodą piję za to soki warzywne i pomidorowe.Nie jem słodyczy, białego pieczywa, mącznych produktów, masła ,margaryny.Nie zabielam zup nie jem sosów nic smażonego.Do sałatki dodaję tylko małą łyżeczkę oliwy z oliwek.Jak mam ochotę na coś słodkiego to jem owoce jabłka gruszni,dwa razy w tygodniu pozwolę sobie na parę orzechów laskowych.I jeszcze jedna ważna sprawa gotuję wszystko al dente warzywa na chrupko makaron przelewam dużą ilością wody.Zelixa spowodowała u mnie całkowity brak apetytu alę moja dietetyczka powiedziała że jak nie będę jadła to schudnę a potem dwa razy tylę przytyję lub wpadnę w anemię więc pichcę sobie osobno i czuję się fantastycznie do niczego ,mnie nie ciągnie.Moja dieto to 1200-1300 kalorii.Wolę chudnąć 6 miesięcy zdrowo niż 3 szybko i zrujnować sobie zdrowie.Zaliczam też spacer z psem i pół godziny ćwiczeń.Mam nadzieję że pomogłam w razie pytań piszcie.
Cytat:
Napisane przez Robaczywka Pokaż wiadomość
To może i ja się wypowiem
Ważyłam 112kg (w czerwcu tego roku), obecnie ważę 84kg (październik), dążę do 60kg
W czerwcu postanowiłam przejść na dietę, naczytałam się o Meridii i Zelixie, postanowiłam sięgnąć po to 2, bo cena była bardziej przystępna Przerażała mnie ilość efektów ubocznych, ale... niejako byłam zmuszona swoją wagą żeby po nią sięgnąć...
Przejdźmy do efektów:
W ciągu tych 4 miesięcy zrzuciłam dokładnie 28,4kg. Zelixę zażywałam przez pierwsze dwa miesiące... Ale wszystko po kolei Swoją dietę wspomagałam poradami dietetyka i polegała ona mniej więcej na tym, by:
  • jeść 5 małych posiłków w ciągu dnia (przed dietą jadłam 3 wielkie, albo opuszczałam śniadanie i potem dożerałam na obiad, kolację, podwieczorki ),
  • jak najwięcej się ruszać (początkowo były to półgodzinne spacery, potem dorzuciłam rowerek stacjonarny, twister i agrafkę, obecnie mój codzinny trening to godzina jazdy na rowerze, pół godziny na twisterze, 1000 machnięć agrafką umieszczoną między nogami , spacer jeśli mam na niego ochotę),
  • odstawić wszelkiego rodzaju słodkości (byłam miłośniczką czekolady, a w tej chwili nie mogę na nią patrzeć, nie zrezygnowałam jednak z lodów, bo poraziła mnie informacja dietetyka udowodniona badaniami, że... w trakcie zjadania loda, nasz organizm zużywa masę energii by nie doprowadzić do wyziąbienia organizmu, a skoro spala kalorie, to w sumie z loda który ma 150kcal, organizm przyswaja ok. 40% z nich!, nie jest to dużo, a przynajmniej mija ochota na słodycze ),
  • spożywać 2 litry płynów dziennie (napisałam spożywać ... płynów, ponieważ nie chodzi o to by pochłaniać hektolitry wody niegazowanej, jeśli wypijemy herbatę, kawę, zjemy talerz zupy, albo wielki kawał arbuza, to nasz organizm i tak otrzyma taką ilość wody jaka jest mu niezbędna ),
  • nie przechodzić na żadne diety cud (po 1 skoro wiem, że nie lubię mięsa, to nie ma sensu zmuszać się do Diety Dukana i żywić się do końca życia samym białkiem, po 2 jeśli w trakcie diety patrzę na każdy ochłapek dobrego jedzonka z wywieszonym jęzorem, to może lepiej czasem pozwolić sobie na niego nawet w trakcie diety... dlatego raz na dwa tygodnie pozwalałam sobie na zjedzenie połowy średniej pizzy, dwóch porcji frytek albo hamburgera, w zależności od tego na co miałam ochotę - efekt był taki, że nie przytyłam, zaspokoiłam swoje dzikie żądze i mogłam sobie dalej spokojnie chudnąć ).
Zelixa byłaby ok, gdyby nie efekty uboczne wynikające z jej stosowania... Przez pierwszy miesiąc było praktycznie rewelacyjnie, nie miałam ani suchości w ustach, ani przyspieszonej akcji serca, ani wzrostu ciśnienia... Jedyne co mi dokuczało to nadpotliwość Mogłam siedzieć i palcem nawet nie ruszyć, a na czole pojawiały mi się kropelki potu Wyobraźcie sobie co się działo jak przez godzinę pedałowałam z prędkością 30km/h
Cytat:

Poczytaj sobie wcześniejsze posty a na 100% znajdziesz dużo cennych porad.
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 09:42   #532
malwineczka1
Przyczajenie

Dzięki za miłe przyjęcie i pomocne rady

Mam nadzieje, że tym razem sie uda.
Dzis wzięłam drugą tabletke i nie chce mi się jeść ;-)
Ale muszę posłuchać waszych rad i zmobilizować się do posiłków małych a częstych bo jak nie będe jadła to później pewnie efekt jo- jo murowany a tego bym nie chciała ;-/

Mi lekarz powiedział, zebym odstawiła zupełnie pieczywo jeśli już to jedna kajzerka raz na 2 tygodnie ;-/

Ale myślę, że chrupkie moze być... ;-)

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Hmm... ale jestem bardzo nie zorganizowana nie dam rady jeśc o stałych porach :-/
Stary 2009-11-05, 14:46   #533
gochenn24
Przyczajenie

ja biore juz 14 tabletke. szczeze mowiac ciezko ida mi te kg
gochenn24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 16:43   #534
uleczka19
Przyczajenie

Witam dziewczyny stałe na forum i nowe nie wiem co mamdalej robić jak pisałam wcześniej już biore zele15 już 36 dni i na poczatku działała super ale teraz czuje głód wieczorny wiec chyba przestała na mnie działać albo tak ma byćzelixe brałam zawsze około 11/12 po lekkim sniadaniu ale dziś wziełam popołudniu i niestet zaczełam czuc już głód więc o co chodzi nie mam pojęcia ale nie rezygnuje z zeli zbacze co będzie dalej,może ten głód minie a może coś źle robie podpowiedzcie mi bo zostało mi jeszcze do zchudnięcia 25kgpozdawiam i życze wytrwałości
uleczka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 20:41   #535
1969joanita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiaso Pokaż wiadomość
biore Anty i biore Zelixe i nic mi sie z miesiączką nie dzieje
Nie musi nic się dziac ale może.Dobrze jak się nic nie dzieje,najważniejsze aby kilogramy poszły w dół
Stary 2009-11-05, 20:45   #536
Matylda03
Przyczajenie

czesc dziewczyny a wiec bylam w aptece i wykupilam 2 opakowania zelixy 10
wiec od jutra zaczynambede starała sie zdawać relacje codziennie albo co drugi dzien i zawsze wieczorem bo w ciagu dnia nie mam zbytnio czasumam nadzieje ze zelka10 mg mi starczy bo mam do zrzucenia z 10 kg
zobaczymy jak to bedzie szlo mam nadzieje ze nie bedzie źle
pozdrawiam Was wszystkie oczywiście

5.11.09-75kg

waga koncowa a chcialabym 62 kg
Stary 2009-11-05, 20:57   #537
1969joanita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uleczka19 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny stałe na forum i nowe nie wiem co mamdalej robić jak pisałam wcześniej już biore zele15 już 36 dni i na poczatku działała super ale teraz czuje głód wieczorny wiec chyba przestała na mnie działać albo tak ma byćzelixe brałam zawsze około 11/12 po lekkim sniadaniu ale dziś wziełam popołudniu i niestet zaczełam czuc już głód więc o co chodzi nie mam pojęcia ale nie rezygnuje z zeli zbacze co będzie dalej,może ten głód minie a może coś źle robie podpowiedzcie mi bo zostało mi jeszcze do zchudnięcia 25kgpozdawiam i życze wytrwałości
Jak jestes głodna to zjedz marchewke w całosci lub potartą z jabłkiem,dzis jest masa produktów w sklepach które można zjesc aby oszukac głód, warzywa na patelnie robie sobie na 1 łyżce oleju, posypie je przyprawą gyros są smaczne robie je często na obiad z kasza ciemną,jajecznica na mleku + chleb wasa. Nie poddawaj sie tylko mysl pozytywnie a kilogramy pójdą w dół. Pozdrawiam
Stary 2009-11-05, 22:19   #538
marta 80
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gochenn24 Pokaż wiadomość
13 dzien na Zeli, i chyba...jak sie nie myle 3kg w dol...ale i tak za malo,bo nie widac nic po mnie ciezko mi te kg schodza,a brzuch to wcale dziewczyny jak wy to robicie ze tak fajnie wam to wszystko schodzi?? mi najbardziej na brzuchu zalezy

Nie martw sie ja biore 5 ty dzień i spadł mi kg. Zauważyłam nawet że juz powolutku łapie czasmi wilczy apetyt mimo diety i zażywania Zelixy. Na ćwiczenia niestety nie mam siły. Może dziewczyny ćwiczą dodatkowo. Sama nie wiem i jestem skołowana. Także jak widzisz nie jestes osamotniona

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Dziewczyny mam do Was pytanie. Wybieram się na szczepienie przeciwko grypie. Może to głupie pytanie ale ale wole Was zapytać. Czy szczepionka przeciw grypie może byc podawana podczas brania Zelixy? Nie ma przeciwskazań ? I jeszcze jedno. Jakie witaminy zazywacie?

witaaminkaa dobry pomysł z ziemniaczkami z pary ;-) jutro sobie zapodam na obiadzik ;-)
marta 80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 10:15   #539
19patka88
Raczkowanie

Nie wiem czym sie tak martwicie ze mało kg leci w dół im mniej w dłuższym czasie tym lepiej dla orgaznizmu bo sie przyzwyczaja do takiej wagi a tym bardziej mało prawdopodobne ze uzyskacie efekt jojo.Mi waga stoi od jakis 2 tygodni ale musze wytrwac i napewno za niedłguo zacznnie znowu spadac w dół.Po 1-wszym opakowaniu zieli 15 spadłam 5kg (30 dni) i teraz jestem w trakcie barnia drugiego opakowania i waga stoi ale wiem ze to przejsciowe.Jeszcze tylko 8kg góra 10 i bede szczesliwa
19patka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 12:27   #540
malwineczka1
Przyczajenie

O rany ale jestem dziś głodna ;-/
Pierwsze dwa dni brałam tabletke rano a dziś wziełam koło 11-12 i jestem bardziej głodna niż te pierwsze dni ;-/

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

A i chciałam się Was zapytać czy piłyście jakąś herbatke na pracę jelit ;-)??
Moze mogłybyscie mi jakąś polecić??
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości