Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III. - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-06, 11:47   #3181
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Dot.: Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III.

Dobra jadę. Jak wrócę to opowiem jak było
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 11:53   #3182
karolinusienka
Zakorzenienie

czekamy na wiesci...

a ja sie wlasnie skusilam na kawalek gorzkiej czekolady ehhh a wszystko wina @ ale powiem tak-byla ohydna
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 12:00   #3183
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nie smuć się tylko może porozmawiaj z TŻ-em o jakimś wyjeździe za niedługo albo o wakacjach i razem coś ustalcie. W biurach podróży za niedługo powinny pojawić się katalogi na Europę i resztę świata, za wcześniejszą rezerwację są upusty, no albo warto poczekać na last minute - 1000zł/os/tydz/all lub hb, albo wycieczka samochodem.
wlasnie mowilam mu ale nie ma na to kasy ...

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15118141]Heloł.
A ja się właśnie powoli ubieram i będę śmigała na targi.
MiciaKicia nie chciałam Cię urazić. Po prostu napisałam jak to wygląda z boku. Nie gniewaj się na nas,ale chyba wolisz szczerość od przesłodzonej cukierkowatości?[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

MiciaKicia ja wcale nie chcialam byc niemila;p mam nadzieje, ze bedzie ok
Nieno nie urazilyscie mnie tylko no same wiecie jak to jest jak sie czyta taką nagą prawde o swoim zwiazku. I to niefajna prawde

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 12:11   #3184
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

hej hej.
dzisiaj mam wolne, chyba z mamą pojadę do Zosi, no ale muszę wrócić na 12 bo mam dentystę sadystę. Kurde, 3 tygodnie nie miałam zajęć i miałam czas zrobić zadanie, a ja się dzisiaj obudziłam. oj ciężko będzie sie z tym wyrobić. na szczęście na sobotę muszę tylko angielski powtórzyć, a na niedzielę - nawet myśleć nie chcę..

Ja tak mam za każdym razem, obijam się X czasu a potem ostatnią noc przed nie spię..Uroki studiowania

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Zdążyłam sie już pokłócic z mamą. Bo odwoziłam ją do pracy, żeby miec autko do szkoły, a ona jak zwykle swoje jeż powolutku i ostrożnie, no to jej gadam że przeciez wiem jak mam jechać, że nie musza mi w kółko o tym powtarzać i że nie jestem piratem drogowym, no i się obraziła ... No cóż bywa.
Ja mojej zawsze mówię że jak zrobi prawko to sobie może siebie pouczać. A kiedyś jak z nią jechałam to się pyta ile kosztuje wyprzedzanie na podwójnej ciągłej (bo tak zrobiłam)

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
eh, ja nie lubie @
Też specjalnie nie przepadam

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
oj wyobrazam sobie jak Ci było miło moi to nie wiem czy się kiedyś dogadają bo oni rzadko kiedy są w dobrych relacjach, a teraz to o taka pierdołkę poszło... chociaż od razu było wiadome że ojciec chciała mamie na złość zrobić
no ale mam nadzieje ze przynajmniej taks ie wczoraj wywrzeszczeli to teraz bedzie cisza w domu... chyba lepsze to niz takie krzyki...
przykro mi..

Cytat:
Jak można być tak niezorganizowanym i na ostatnią chwilę powiadamiać
Takie rzeczy to tylko u mojego mirka

Cytat:
Oka babeczki CV wysłane nawet ze zdjęciem specjalnie instalowałam skaner żeby zeskanować moje maturalne foto
To teraz tylko kciukasy wizażowe

Cytat:
Dzień dobry jeszcze raz
Przepraszam za poprzednie długie posty, ale tym oto sposobem udało mi się nadrobić wszystkie zaległości. Nazbierało się tego z 20 stron We wtorek byliśmy we Wrocławiu - załatwić sprawę, dowiedzieć się o wakacje i na odwiedzinach u dziadków - ale ja ich dawno nie widziałam, mimo że krótkie spotkanie to było super! Środa i czwartek upłynął na pomocy w pracy Piotrkowi, ale kafelki szybko idą - dziś kończy, a jutro będziemy bawić się w fugi Wczoraj w drodze powrotnej kupiliśmy sobie portugalskie , a do frytek zrobiłam piersi z kurczaka i sos czosnkowy i mieliśmy pyszną kolację , a później miły wieczór , a na zakończenie dnia przyjechali jeszcze znajomi, obgadać szczegóły wakacji. Jak policzyłam to 3 tygodnie są droższe od 2 o jakieś 20 euro, więc nie trzeba było ich długo namawiać. A niedawno dzwoniłam do biura zmienić rezerwację - teraz czekam tylko na maila potwierdzającego, ale to formalność - i tak oto jedziemy na wakacje i skorzystamy z promocji 3 tygodnie w cenie 2 i w dodatku na wakacjach będą moje urodziny (przypomniała mi się Turcja ). A ostatnio nie miałam humoru i spać mi się chciało, a wszystko to przez @, ale już jest ok to na razie tyle, biorę się za śniadanie a potem coś posprzątam
Eeee,ale bajer!! Super!!!!

Cytat:
Ej wiecie co... czytam ogłoszenia o pracy w lokalnej gazecie i znowu jest to jedno dziwne "Przyjmę studentkę lub uczennicę zaoczną do sklepu odzieżowego/ksero. Brak doświadczenia będzie dodatkowym atutem" Coś mi to śmierdzi jakimś podstępem i boje się zadzwonić <lol2>
Ja bym zadzwoniła zeby się pośmiać z nich...ale skoro nieaktualne to pewnie ktoś już to zrobił

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15118141]Heloł
A ja się właśnie powoli ubieram i będę śmigała na targi.
[/QUOTE]
Czekam na relacje

MiciaKicia - zgadzam się w całości z Honolinką i Stysik...Nie chciałabym być złośliwa, nie mam prawa się wtrącać w Twój związek..Ale ja bym się zastanowiła czy chce całe życie myśleć o głupotach czy znaleźć osobę której potrafię zaufać...Mimo wszystko wiem że Ci smutno i 3mam kciuki ;*

Ale krótkie szkolenie!! Wróciłam

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 12:20   #3185
MiciaKicia
Zakorzenienie

spoko spoko. Nir gniewam sie na Was. Gniewam sie na osoby, ktore mowia ze Kamil nie jest mnie warty i ze sie rozpadniemy i zycza mi zebym przejrzala na oczy i szukala kogos innego bo i tak sie rozstaniemy. Na takich sioe gniewam ale od Was nie slyszalam czegos takiego

Stary 2009-11-06, 12:25   #3186
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
A czy któraś z was nie jest na diecie w ogóle? Ja tam tego nie uznaje, nie będę życia marnowała na diety (za krótkie jest a jedzonko sama przyjemność). Wiadomo wszystko z umiarem

Herbatke najbardziej uwielbiam czarną, poza tym jeszcze zieloną

Wczoraj byliśmy na spotkaniu z orkiestrą. Siedzieliśmy u nich w mieszkanku 2h i gadaliśmy, na luzie, dużo było śmiechu i w ogóle. Zapytałam o wszystko (dzięki za rady) i jestem zadowolona . Nie wiem czy pisałam 2500 zł biorą.
Ja się nie odchudzam, bo nie mam z czego, a poza tym uwielbiam słodycze, chociaż staram się ograniczać

herbatkę piję czarną i zieloną, nie lubię za bardzo owocowych

My też płacimy za zespół 5-osobowy 2500 zł i to jest cena bez poprawin, których jako tako na sali nie robimy

Cytat:
A ja właśnie oszalałam ogarniam troche w pokoju u siostry bo nie mogę tego jej syfu!! A ona późno wraca ze szkoły w dodatku wyjarana (bo ma 10h tygodniowo WF) i sie już jej potem nie chce sprzątać bo musi się uczyć. Najgorsze jest to ze z jakiś tydzień temu schowałam jej pod poduszką "kulkę" z ubrań tzn jej biustonoszy majtek i skarpetek, które przyniosłam z suszarki i patrze dzisiaj a ona tam ciągle jest!!!!!!!!!! że ją też to nie ugniatało...
Ale siostra z ciebie dobra

Cytat:
MiciaKicia co do wedding TV to też często oglądam, ale dużo jest powtórek wiec czasami nie ma sensu
ja też jak tylko mam czas i TV to oglądam weddingTV, zone club albo TVN Style

Cytat:
Napisane przez niunia32;
ja już po pracy. jutro mam wolne. zapisałam się na jutro do dentysty. 3 miesiące już minęły od ostatniej wizyty i może w końcu będę miała plombę.
ja też dziś byłam w przychodni i zapisałam się do dentysty, okulisty i ginekologa i nawet terminy mieli nie odległe, ale i tak musiałam na koniec m-ca, bo nie mam tu książeczki ubez.

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cieszę się że wam się piosenka podoba
a ktoś jeszcze słuchał??
Mi się za bardzo nie podoba, ale ja już mam swoją piosenkę, więc...

Cytat:
Napisane przez hecate5 Pokaż wiadomość
Złozyłam podanie o stypendium. ALe czy dostane to sie okaze. Duzo chetnych było. Z tym ze jesli nie dostane to płakac nie bede bo Michał nie chce ze mna wyjechac
To szkoda, że w razie czego twój TŻ nie chce z tobą jechać, bo takie stypednium to fajna sprawa

Ja na razie nadrabiam, bo wczoraj od 8.00 do 20.00 na uczleni byłam i mi się nie chciało juz potem

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 12:26   #3187
MiciaKicia
Zakorzenienie

apropo jak ktos nie ma zespolu jeszcze to polecam ten www.rockodyl.com
Laska ma boski głos no i chodzi ze mna do szkoly z jednej grupy jestesmy. Terminy jeszcze maja na 2011

Stary 2009-11-06, 12:29   #3188
hecate5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
*jak on mnie nazywa cipą (niby na żarty no ale...) to przy tym głupi to chyba lekkie okreslenie
*owszem wlasnie taktuje mnie jak jakas przyjaciolke kurde.. no moze cos wiecej ale napewno nie jak ukochana osobe... tuli caluje, mowi ze kocha? hmm... raz w tygodniu?
*chcialyby rozmawiac rozmawiac i rozmawiac.. tylko my nawet nie gadamy.. pogadamy chwile a potem siedzimy albo lezymy jak c.iule..
*mowi, ze kocha ale bardzo bardzo mało ja wrecz musze pytac czy mnie jeszcze kocha...

Twoja wypowiedź miala prawo tak zabrzmiec.

A myslisz ze z nim nie gadaalam o tym? nawet na spokojn ie byla rozmowa to sie wkurzal ze zas jest ten sam temat. On juz nie potrafi rozmawiac o związku...

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Z tym nieodzywaniem sie to moze nie chodzi tak centralnie o sprawdzenie go tylko.. zawsze to ja sie pierwsza odzywam, zasypuje smsami. A teraz ja poczekam na 1-szy krok. Jego krok. Moze bedzie ok. Przejdzie mu i moze nawet cos milego napisze. Oj jak on potrafi pieknie pisac...
Bardzo mi przykro kochana. Rozumiem cie doskonale i nie uwazam ze nazwanie go głupkiem było niewlaściwe. Ja np jak sie zdenerwuje to nie panuje nad tym co mowie, zreszta Michał również. W złości mowi sie rózne rzeczy. Ja jestem osoba bardzo impulsywna i nerwową. Nie wspomne juz ze jak mnie ktos wkurza to zawsze mu to powiem np nie raz na uczelni ktos uslyszał "zamknij się" albo " wali mnie twoje zdanie" itp. Taka jestem. Michał o tym wiedział dlatego wie ze nawet jak powiem mu cos przykrego w czasie kłótni to nie znaczy ze tak mysle tylko jestem na niego zła i chce mu sprawic przykrosc wiem ze jestem głupia i poje**** ale taka juz jestem. Jak mnie nie wkurzy to jestem dla niego bardzo dobra. Sam mi kiedys powiedział ze zadobra.
I uwazam ze masz prawo chciec od niego wiecej czułosci. Prawie kazdy ( Stysik) tego potrzebuje. Zwłaszcza jak zwraca mu sie na to uwage a on nic z tym nie robi.
Takze trzymaj sie kochanatrzymam kciuki zeby sie wsio ułozyło.

Cytat:
Napisane przez lula177 Pokaż wiadomość
no ja b6ylam specjalnie u babki w sekretariacie pytac bo 29 listopada wyjezdzam i nie wiedzialam czy bede mogla ale okazalaoo sie ze moge bo od 24-27 sa te matury probneP tak mi powiedziala i ta kartke co dostala od kogos tam mi pokazala

no jak mi nie przejdzie to pewnie bed musiala isc...ale ja mam taka lekarke ze na 100% kaze mi zrobic test ciazowy bpo ona zawsze jak jakas dziewczyna ma mdlosci to od razu test ciazowy;/
wyjezdzasz w ciagu trwania roku szkolnego mnie by rodzice nigdy na to nie pozwolili
A co do lekarki to chyba nie jest zbyt dobra. Bo mdłosci moga miec wiele przyczyn.

Cytat:
gratuluje!! my mielismy 25 pazdziernika ale dopiero rok hih( znaczy oficjalny, bo nie oficjlanie to od wrzesnia ze soba jestesmy:P 13 w dodatku hehe)i:P

nooo prosze Cie mam nadzieje ze nie... ale jak by sie przytrafila no to coz nie zalamalabym sie bardzo ale lepiej nie...my dopiero rok po slubie planujemy ze zajde w ciaze....
Gratuluje rocznicy Sorki niunia ale skoro planujecie dzidzi rok po ślubie to czemu sie nie zabezpieczacie? chyba nie wierzysz w kalendarzyk malżenski

Cytat:
Napisane przez Diana220 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry

lula117, moze grypa zoładkowa Cie bierze, ja mialam w tym roku juz 2 razy i wlasnie tak sie dziadostwo zaczynalo. Nie zycze niekomu w jeden dzien wymiotowalam co pol godziny od 14 do nocy, bylam tak slaba ze nie moglam chodzic wogole i nic p/wymiotowego na mnie nie dzialalo. Masakra jakas..
Ale miejmy nadzieje, ze Ci przejdzie

Milego dnia
Miałam tak samo jak złapala mnie grypa zołądkowa. Caly czas wymiotowalam takim żółtym płynem bo nic mi nie dało zjesc. W ogole to wtedy wszyscy w domu zachorowali a najgorzej to tata przeszedl bo miał przy tym wysoka gorączke i 3 dni go trzymało a mnie tylko jeden

Cytat:
kurcze dziewczyny tak myslicie??? to ja chyba musze jednak zrobic ten test....chyba kupie dzisiaj i zrobie...to bede miec pewnosc

nom zrobie dzisiaj...a wiecie, ze nawet nie pomyslalm ze to moze byc ciaza?...no coz zrobie test i wszystko sie wyjasni..a sennosc tez ma cos do rzeczy?? bo mi ciagle chce sie spac i zmeczona jestm nonstop...

tez mialam grype zoladkowa 2 razy juz...ale wtedy chyba nie krecilo mi sie tak bardzo w glowie...a zreszta nie wiem no coz zobaczymy...
Takie objawy jak opisałas sa tez przy zwykłym zmeczeniu ( wiem co czesto miewam tż tez myslał ze w ciazy jestem ale chyba wiatropylna musiałabym byc) niekoniecznie ciazy ale wiadomo lepiej to sprawdzic zwłaszcza jesli masz powody zeby przypuszczac ze mozesz byc w ciazy. A tak a propos ( NIE OBRAZ SIE) ale Wczesniej napisałas ze pewnie ci lekarka powie zebys zrobiła tesc wiec myslalas o ciazy

A mi podczas grypy tak sie w głowie kreciło ze mama mnie do łazienki musiala odprowadzac.

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
powiem ci moja droga, ze tez tak kiedys mialam, wlasnie mdlosci, sennosc i bol glowy i niechec do jedzenia i zaczelam czytac objawy ciazy, to pozniej zauwazalam juz wszystko co tam napisali a wcale w ciazy nie bylam
Tez tak miałam. Lekarz mi powiedział ze to ze zmeczenia.
Stary 2009-11-06, 12:31   #3189
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Ale się dziś obżarłam - robiliśmy z Tż gofry
Cytat:
A ja dzisiaj zrobiłam oponki i chyba od tego powstaną oponki na moim brzuchu
no to rozumiem a nie jakieś tam diety

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Aaaa, i mam dzisiaj rocznicę z Panem Dudek....Okrągłe 5 years
to udanego świętowania!

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam szef dzwonił że o 10 jest szkolenie z jednej firmy...muszę teraz zapitalać na drugi koniec miasta....już nie wspomnę o tym że jestem w bluzie zielonej z kapturem a tam wszyscy pewnie w garsonkach będą....Takie rzeczy to mógł kur** wcześniej powiedzieć jeszcze się mnie pyta czy się zapomniało...a ja do niego "a mówiło się że będzie"
nie martw się, moi szefowie to też schizole

Cytat:
nom zrobie dzisiaj...a wiecie, ze nawet nie pomyslalm ze to moze byc ciaza?...no coz zrobie test i wszystko sie wyjasni..a sennosc tez ma cos do rzeczy?? bo mi ciagle chce sie spac i zmeczona jestm nonstop...
nie wiadomo, może masz problemy np z ciśnieniem?
ja śpiąca jestem bez przerwy, Piotrek zapowiedział że zacznie szukać co to znaczy, bo mówi że jestem nienormalna z tym spaniem

MiciaKicia a może gorszy dzień mieliście?
No i wiadomo że każdy z nas się troszkę zmienia po latach, my też już nie jesteśmy tacy romantyczni jak kiedyś
No i widzicie się często, a pomyśl jak tu niektóre bidulki czekają po 3 tygodnie na swoich TŻ-ów
A co do okazywania uczuć to u nas jest na odwrót
Piotrek ciągle by się tulił i całował, a ja rzadziej mam ochotę na takie rzeczy,a już "kocham cię" to od święta powiem
Czasem nie mam chęci go zobaczyć czy pocałować a on zawsze
Co do nudy i rutyny, cóż trzeba też robić inne rzeczy i wychodzić, bo wiadomo nikt nie wytrzymuje ciągłego siedzenia na kanapie
Ty przejmujesz czasami inicjatywę? Bo mój np się przyzwyczaja że ja oszczędna jestem w uczuciach i to toleruje (w końcu sie kochamy), ale ja staram się też to zmienić i czasem się sama na niego "rzucam"
Wtedy tak się cieszy, jak dzieciak

A tak poza tym to i i czekam do 14 i i zakupiłam spray do prosotwania (ma.ko znalazłam za 25 zł )
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 12:35   #3190
hecate5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość

To szkoda, że w razie czego twój TŻ nie chce z tobą jechać, bo takie stypednium to fajna sprawa

Wiesz niunia ja mu sie nie dziwie bo tu ma prace, rodzine, znajomych. A tam niby miałby mnie ale wiadomo czy znajdzie tam prace? Ciezko mu bedzie. Po za tym ja przez pierwszy rok bede siedziec na róznych osrodkach kopaln a on co wtedy? bedzie siedział w Zielonej Górze jak mnie beda rzucac po roznych innych miastach ( czyt wsiach). W sumie to jesli dostane to stypendium to bedzie takie moje zabezpieczenie po studiach. Sama mysl ze po studiach mam juz prace bedzei komfortowa ale bede szukac jakiejs blizej. A jak mi sie uda znalezc to wtedy oddam im kase i nie bedzie problemu.
Stary 2009-11-06, 12:35   #3191
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
MiciaKicia a może gorszy dzień mieliście?
No i wiadomo że każdy z nas się troszkę zmienia po latach, my też już nie jesteśmy tacy romantyczni jak kiedyś
No i widzicie się często, a pomyśl jak tu niektóre bidulki czekają po 3 tygodnie na swoich TŻ-ów
A co do okazywania uczuć to u nas jest na odwrót
Piotrek ciągle by się tulił i całował, a ja rzadziej mam ochotę na takie rzeczy,a już "kocham cię" to od święta powiem
Czasem nie mam chęci go zobaczyć czy pocałować a on zawsze
Co do nudy i rutyny, cóż trzeba też robić inne rzeczy i wychodzić, bo wiadomo nikt nie wytrzymuje ciągłego siedzenia na kanapie
Ty przejmujesz czasami inicjatywę? Bo mój np się przyzwyczaja że ja oszczędna jestem w uczuciach i to toleruje (w końcu sie kochamy), ale ja staram się też to zmienić i czasem się sama na niego "rzucam"
Wtedy tak się cieszy, jak dzieciak

A tak poza tym to i i czekam do 14 i i zakupiłam spray do prosotwania (ma.ko znalazłam za 25 zł )
No fakt.. ludzie z biegiem czasu sie zmieniaja.. heh..

Rutyna-no tylko jak mowie, ze moglibysmy gdzies wyjsc to albo nie ma kasy albo mu sie nie chce albo mowi,że nie ma tu gdzie wychodzic. I lądujemy w tym samym miejscu/knajpie i to tez rutyna.

Ojjj ja tez sie ciesze jak dziecko jak czasami on sie na mnie rzuci i odkleic sienie chce. To takie mile wtedy. Bo wlasnie tez wiem ze tego nie robi na codzien hehe

Stary 2009-11-06, 12:38   #3192
hecate5
Raczkowanie

Cytat:

nie wiadomo, może masz problemy np z ciśnieniem?
ja śpiąca jestem bez przerwy, Piotrek zapowiedział że zacznie szukać co to znaczy, bo mówi że jestem nienormalna z tym spaniem
tez czasem mysle ze to jakas choroba jest to spanie bo Michał nie raz wstanie po 14 godzinach snu i mowi mi ze sie nie wyspała jak jeszcze cisnienie spadnie to juz w ogole śpiacy królewicz
Stary 2009-11-06, 12:40   #3193
MiciaKicia
Zakorzenienie

jak mialam na biologii o cukrzycy to bylo mowione, ze cukrzyk jest taki śpiący ciagle. Nawet caly dzien moze przespać

Stary 2009-11-06, 12:44   #3194
conslusion
Rozeznanie

Cześć i czołem.

Może o tym okazywaniu czułości coś napiszę. Ja też raczej z tych, co jej skąpią. Lubię się czasem poprzytulać, ale jak Tż na mnie wisi, ciągle mnie całuje i obściskuje, to mnie to wkurza. Na szczęście nie zdarza mu się to często. Słowa kocham cię padają wtedy, kiedy poczujemy potrzebę powiedzenia tego. Czasami jest to 3 razy dziennie, a czasami raz w miesiącu. Ja mówię to rzadziej. Ale skoro zgodziłam się zostać jego żoną, planuję ślub itp. to dla mnie jest jasne, że kocham Tż. Nie czuję się w obowiązku ciągle to powtarzać, żeby czasem w jego głowie nie zrodziły się jakieś wątpliwości.
Poza tym uważam, że każdy człowiek potrzebuje oddechu i chwili tylko dla siebie. My już kilka lat żyjemy na odległość i wg mnie ma to też kilka plusów. Za to w wakacje, kiedy jesteśmy blisko siebie i spędzamy razem prawie każdy dzień, są chwile, kiedy myślę no idźże chłopie już na ten trening, muszę odsapnąć. Dobrze jest, jeśli ludzie będący w związku mają swoje hobby, zajęcie i mogą to realizować - takie jest moje zdanie.

Jeśli chcę się spotkać z Tż, a on mi powie: słuchaj Kochanie, dziś mam trening, albo Kochanie, dziś chciałbym wyjść z chłopakami na piwo czy potrzebuję pobyć sam, bo taki mam nastrój, to to jest dla mnie ok i rozumiem. Co innego, kiedy powie: nie chce mi się (i tu milion głupich wymówek lub ich brak) - to już co innego.

Cytat:
spoko spoko. Nir gniewam sie na Was. Gniewam sie na osoby, ktore mowia ze Kamil nie jest mnie warty i ze sie rozpadniemy i zycza mi zebym przejrzala na oczy i szukala kogos innego bo i tak sie rozstaniemy. Na takich sioe gniewam ale od Was nie slyszalam czegos takiego
Bo my nie znamy twojego Kamila. Dlatego też nie chcę się wypowiadać na ten temat, ale tak szczerze to twochę mnie zaniepokoiłaś. A czy ci ludzie, którzy tak mówią, podpierają się jakimiś argumentami, czy tak sobie po prostu gadają?
Czasami to jest ludzka zazdrość. Ale niekiedy z boku widać więcej.
conslusion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 12:45   #3195
lusesita23
Zakorzenienie

Z tym okazywaniem uczuc to kazdy jest inny-czasem mezczyna jest bardziej wylewny od kobiety;p u nas jest roznie.tez jestem newrowa i impulsywna i czasem specjalnie chce powiedziec Tżetowi cos, co by nim wstrzasnelo czy nawet zranilo ale sie nie wyzywamy- bardziej chodzi o wyrazenia typu "nie szanujesz mnie"itp. wiem, ze dla M. to jest bardziej przykre i bardziej nim potrasnie niz jak bym powiedziala "glupku" czy "debilu", ale jak bylam mlodsza to sie czasem zdarzalo.ale nic dobrego z tego nie wyniknelo.zreszta nasz zwiazek dojrzewal razem z nami.a takie wyxywanie o dojrzalosci nie swiadczy wcale;p zreszta z jego strony nigdy nie padlo takie slowo.jakbym od niego uslyszala "cipo"itp to bym sie zastanowila nad nami chyba powaznie,nie zrozum mnie zle...
MiciaKicia wiem, ze Ci ciezko i martwisz sie tym i rozumiem, ze szczerosc i naga prawda jest przykra.ale pamietaj, ze my przeciez nie znamy na tyle waszego zwiazku zeby sie wtracac i nasze "rady" sa dosc powierzchowne, tyle wiemy co sama o Was napiszesz...rutyna moze sie wkrasc w kazdy zwiazek, ale trzeba z nia walczyc,a nie lezec na kanapie codziennie;p rozumiesz o co mi chodzi

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2009-11-06 o 12:48
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 12:47   #3196
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez conslusion Pokaż wiadomość
Bo my nie znamy twojego Kamila. Dlatego też nie chcę się wypowiadać na ten temat, ale tak szczerze to twochę mnie zaniepokoiłaś. A czy ci ludzie, którzy tak mówią, podpierają się jakimiś argumentami, czy tak sobie po prostu gadają?
Czasami to jest ludzka zazdrość. Ale niekiedy z boku widać więcej.
Ich argumentami są moje slowa. ktos mowi:"Rozpadniecie sie bo on robi to to i tamto, sama tak mowilas" wiec w sumie opieraja sie na tym co ja mowie i go oceniaja.

Stary 2009-11-06, 12:47   #3197
conslusion
Rozeznanie

Co do senności, to dołączam do śpiących królewien. Umiem po 12 godz na dobę. I własnie niedawno wstałam
Stary 2009-11-06, 12:47   #3198
cobra115
Zakorzenienie

Zimno mi
Zrobiłam sobie makaronik z sosem pieczarkowym ale pewnie jeszcze coś przegryzę przed szkołą.
Chciałam sobie zrobic małe spa zanim się wybiorę na uczelnię ale tak zimno w domu to się nie będę pchała do wanny

Jak sobie tylko pomyślę że mam dzisiaj wieczorem wykład ze statystkiki i pewnie mało kto na niego przyjdzie i będę musiała udawać że rozumiem.... to aż mnie ciary przechodza...
Stary 2009-11-06, 12:48   #3199
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Z tym okazywaniem uczuc to kazdy jest inny-czasem mezczyna jest bardziej wylewny od kobiety;p u nas jest roznie.tez jestem newrowa i impulsywna i czasem specjalnie chce powiedziec Tżetowi cos, co by nim wstrzasnelo czy nawet zranilo ale sie nie wyzywamy- bardziej chodzi o wyrazenia typu "nie szanujesz mnie"itp. wiem, ze dla M. to jest bardziej przykre i bardziej nim potrasnie niz jak bym powiedziala "glupku" czy "debilu", ale jak bylam mlodsza to sie czasem zdarzalo.ale nic dobrego z tego nie wyniknelo.zreszta nasz zwiazek dojrzewal razem z nami.
MiciaKicia wiem, ze Ci ciezko i martwisz sie tym i rozumiem, ze szczerosc i naga prawda jest przykra.ale pamietaj, ze my przeciez nie znamy na tyle waszego zwiazku zeby sie wtracac i nasze "rady" sa dosc powierzchowne, tyle wiemy co sama o Was napiszesz...rutyna moze sie wkrasc w kazdy zwiazek, ale trzeba z nia walczyc,a nie lezec na kanapie codziennie;p rozumiesz o co mi chodzi
Tak

Stary 2009-11-06, 12:52   #3200
cobra115
Zakorzenienie

Jestem żałosna... mój żołądek to chyba studnia bez dna... zjadłam ten makaron i czuję się jeszcze bardziej głodna niż przedtem
Stary 2009-11-06, 12:53   #3201
conslusion
Rozeznanie

Cytat:
Ich argumentami są moje slowa. ktos mowi:"Rozpadniecie sie bo on robi to to i tamto, sama tak mowilas" wiec w sumie opieraja sie na tym co ja mowie i go oceniaja.
Argument kiepski. Ale to są ludzie, którzy go znają czy nie?

A ty? Wierzysz w Was? Bo bez tego ani rusz.

A tak na marginesie, to jak sobie tak na szybko pomyślę o nas, to wychodzi na to, że ja się nigdy na Tż znajomym nie skarżę. Raz mi zrobił świństwo, więc oczywiście wygadałam się przyjaciółce. Ale chyba nie zdarza mi się opowiadać ludziom, że Tż taki i owaki, zrobił to to i to, a nie zrobił tego. Chociaż wiadomo, ideałem nie jest.
Nie wiem, czy to cecha osobnicza, czy o czymś to świadczy ...

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Jestem żałosna... mój żołądek to chyba studnia bez dna... zjadłam ten makaron i czuję się jeszcze bardziej głodna niż przedtem
Skąd ja to znam ...
Stary 2009-11-06, 12:58   #3202
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
No fakt.. ludzie z biegiem czasu sie zmieniaja.. heh..

Rutyna-no tylko jak mowie, ze moglibysmy gdzies wyjsc to albo nie ma kasy albo mu sie nie chce albo mowi,że nie ma tu gdzie wychodzic. I lądujemy w tym samym miejscu/knajpie i to tez rutyna.

Ojjj ja tez sie ciesze jak dziecko jak czasami on sie na mnie rzuci i odkleic sienie chce. To takie mile wtedy. Bo wlasnie tez wiem ze tego nie robi na codzien hehe
No to musicie pogadać. Bo każdy jest inny i trzeba nauczyć się z tym żyć. A ile razem jesteście? U nas tak po 2-3 latach zaczęły się sprzeczki, dopiero później nauczyliśmy się lepiej dogadywać. Tak naprawdę to każda z nas powinna się z TŻ sprzeczać, bo jedna potrzebuje więcej uczuć, inna mniej, tylko że jak się ludzie kochają to rozumieją drugą osobę. Ja jestem oszczędna ale jednak umiem od czasu do czasu być bardziej uczuciowa, Piotrek jest aż za bardzo ale rozumie że ja potrzebuję więcej oddechu.
Co do wyjść, to tylko wymówki. Nie wiem jak w waszym mieście u nas bilet do kina to 15 zł, jedna pizza - około 20 zł, wyjście na basen dla dwóch osób koło 8 zł, restauracja chińska koło 30-40 zł
Według mnie to nie jest dużo, tylko trzeba chcieć. Przecież życie takie krótkie, nie można na wszystko żałować. Zwłaszcza że później dojdzie mieszkanie, dzieci, kedyty...to dopiero nie będzie kasy

Cytat:
jak mialam na biologii o cukrzycy to bylo mowione, ze cukrzyk jest taki śpiący ciagle. Nawet caly dzien moze przespać
zgadza się, robię cukier min. raz na rok i jest w normie

Cytat:
Co do senności, to dołączam do śpiących królewien. Umiem po 12 godz na dobę. I własnie niedawno wstałam
aaa nareszcie ktoś taki jak ja
już nie mogę się doczekać jak pójdę do domku i zrobię popołudniową drzemkę
Stary 2009-11-06, 12:59   #3203
hecate5
Raczkowanie

Cytat:
Zimno mi
Zrobiłam sobie makaronik z sosem pieczarkowym ale pewnie jeszcze coś przegryzę przed szkołą.
Chciałam sobie zrobic małe spa zanim się wybiorę na uczelnię ale tak zimno w domu to się nie będę pchała do wanny

Jak sobie tylko pomyślę że mam dzisiaj wieczorem wykład ze statystkiki i pewnie mało kto na niego przyjdzie i będę musiała udawać że rozumiem.... to aż mnie ciary przechodza...
A ja lubiłam statystyke 5 miałam hihi w ogole jak mysle o wykładzie ze statystyki to smiac mi sie chce. Bo raz Michał poszedł ze mna na ten wykład. Oczywiscie w ogole nie słuchał ( rozmawiał z moja kolezanka) i jakis tydzien moze dwa tygodnie pozniej przyszedł po mnie na uczelnie własnie po tym wykładzie i spotkal tego prof sora od statystyki w drzwiach i ten do niego z takim tekstem " a pana to dzis na wykładzie nie było" hihihi niezły ubaw mielismy
Stary 2009-11-06, 13:01   #3204
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
A tak na marginesie, to jak sobie tak na szybko pomyślę o nas, to wychodzi na to, że ja się nigdy na Tż znajomym nie skarżę. Raz mi zrobił świństwo, więc oczywiście wygadałam się przyjaciółce. Ale chyba nie zdarza mi się opowiadać ludziom, że Tż taki i owaki, zrobił to to i to, a nie zrobił tego. Chociaż wiadomo, ideałem nie jest.
ja raczej nie gadam ale dlatego że uważam iż nasze problemy sami powinniśmy rozwiązywać, bo przecież za nas nikt się nie dogada, mimo najlepszych chęci

no może wam czasem coś powiem, ale to forum jakoś tak strasznie działa terapeutycznie i w ogóle
Stary 2009-11-06, 13:04   #3205
cobra115
Zakorzenienie

idę się położyć może coś się pouczę na jutro, ale na wszelki wypadek nastawie sobie budzik jakbym zasnęła

Jakoś mam strach dzisiaj jechać do Bielska... nie lubię piątków bo korki wszyscy na siłę się wpychają itd...
Stary 2009-11-06, 13:05   #3206
hecate5
Raczkowanie

T'ai u mnie w cinema city studencki 15 , zwykły 19 zł a w weekend zwykły 23 zł masakra z tymi cenami o 3 D to nawet nie wspomne.
Stary 2009-11-06, 13:06   #3207
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
T'ai czy to nie ty pisałas kiedys ze Wasi rodzice sie jeszcze nie znają? Kurcze bo jakos mi sie kojarzy ze ty a skoro jestescie z jednej ulicy to mnie to dziwi
Nasi rodzice też jeszcze się nie znają, ale też my nie znamy swoich rodziców, tak oficjalnie przynajmniej, bo na początku było za wcześnie, potem jakoś tak nie było okazji, bo TŻ jest tylko na weekendach i woleliśmy spędzić je sami albo ze znajomymi i tak zleciało już prawie 4 lata, ale na te święta coś trzeba zorganizować

Cytat:
Napisane przez Diana220 Pokaż wiadomość
Ja teraz chce sie wybrac na maraton Zmierzch, Ksiezyc w nowiu i jeszcze tam jakis o wampirach, ale ide z kumpelami bo moj Tz nie jest fanem Edwarda i Belii:P Czytalyscie moze te ksiazki?bo mnie mega wciagnely, a TZ sie tylko ze mnie smial ze czytam o takich wampirach bez jaj..
ja też uwielbiam cała sagęprzeczyta łam wszystkie części, są świetne
a gdzie ten maraton jest?? bo w Rzeszowie chyba jest sam film, ale tez się wybieramy z koleżankami

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
he he ja jak na razie chyba tylko w sesji tak się poświęcałam człowiek musi się wyspać nauka to rzecz drugorzędna

Diana marzy mi sie taki weekend domowe spa+kino+odpoczynek+wizaz
mam takie samo zdanie jak ty: najpierw sen, potem nauka nigdy jkoś po nocach nie siedziałam, a lic. skończyłam
spa to super pomysł, może rzeczywiście 11-go coś się zorganizuje

Cytat:
no ja też głównie w sesji, ale dużo głupich referatów kazali nam pisać
z tym że ja dość dobrą pamięć mam i miałam jedną poprawkę przez 5 lat tylko (ale to kolos był taki - 1000 stron historii do opanowania, 3 osoby za pierwszym podejściem go zdały , a za drugim z 10-15 )
Piotrek się często śmieje bo potrafię mu przytoczyć wydarzenia czy słowa ludzi sprzed kilku lat prawie w dosłownym brzmieniu (mówi że sobie głowę zaśmiecam)
Gratuluje super pamięci też chcę taką

Cytat:
poklocilam sie z Nim... Jaki on jest glupi Poszlo o to, ze on jest oschly i weogole... czasem jak ja to nazywam odbija mu i wtedy da mi buzi, przytula sie... a ja sie domagam czulosci caly czas... potem mysle ze juz mnie nie kocha io wogole zaczyna sie cala klotnia i coraz gorsze rzeczy mowimy... kurde jak sie kogos kocha to sie mu to okazuje nie? Co z tego ze on przyjdzie do mnie, siadzie i bedziemy gadac... nie samym chlebem czlowiek zyje... a potem on sie wkurza ze ja sie upominam o jego czulosc i tez kurde... kolo sie zamyka... nie wiem juz co mam myslec.. postanowilam sie nie odzywac do niego. zobaczymy ile wytrzyma.. wezme go tak na probe... kiedy sie odezwie i wogole...

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Sory, ale ja nie sądze ze wytrzymamy razem do slubu... pewnie slubu nie bedzie. byloby zbyt piekne.
Cytat:
*jak on mnie nazywa cipą (niby na żarty no ale...) to przy tym głupi to chyba lekkie okreslenie
*owszem wlasnie taktuje mnie jak jakas przyjaciolke kurde.. no moze cos wiecej ale napewno nie jak ukochana osobe... tuli caluje, mowi ze kocha? hmm... raz w tygodniu?
*chcialyby rozmawiac rozmawiac i rozmawiac.. tylko my nawet nie gadamy.. pogadamy chwile a potem siedzimy albo lezymy jak c.iule..
*mowi, ze kocha ale bardzo bardzo mało ja wrecz musze pytac czy mnie jeszcze kocha...

Twoja wypowiedź miala prawo tak zabrzmiec.

A myslisz ze z nim nie gadaalam o tym? nawet na spokojn ie byla rozmowa to sie wkurzal ze zas jest ten sam temat. On juz nie potrafi rozmawiac o związku...

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Z tym nieodzywaniem sie to moze nie chodzi tak centralnie o sprawdzenie go tylko.. zawsze to ja sie pierwsza odzywam, zasypuje smsami. A teraz ja poczekam na 1-szy krok. Jego krok. Moze bedzie ok. Przejdzie mu i moze nawet cos milego napisze. Oj jak on potrafi pieknie pisac...
Zgadzam się z dziewczynami, że najlepiej pomyśl nad waszym związkiem, ja nigdy bym nie pozwoliła, żeby mój facet mnie wyzywał, nawet w żartach
i tak jak dziewczyny mówią faceci na różny sposób okazują uczucia, np. zrobi za ciebie zakupy, to dla niego to jest dowód wielkiej miłości, a dla ciebie zwykła rzecz
mój TŻ np. częściej mi mówi 'kocham cię' niż ja jemu, więc każdy jest inny,
poelcam ci książke "Męzczyźni są z Marsa, a kobiety z Wenus" Johna Graya, może juz ją czytałaś, a jeśli nie to warto, bo raczej nie rozwiąże waszych problemów, ale pomoże zrozumieć różnice między facetami, a kobietami

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 13:06   #3208
cobra115
Zakorzenienie

hecate a ty na AGH studiujesz nie?? To może miałaś statystykę z Ossowskim bo nam ostatnio gadał że jeszcze na AGH wykłada:P
Stary 2009-11-06, 13:08   #3209
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Argument kiepski. Ale to są ludzie, którzy go znają czy nie?

A ty? Wierzysz w Was? Bo bez tego ani rusz.

nie znaja go.
Czy wierze w nas? Ja zawsze mysle ze mi sie nigdy nic nie udaje wiec to byloby zbyt piekne zeby slub sie odbyl.. I bardzo bym chciala zeby sie ulozylo, żeby bylo dobrze ale chyba w to nie wierze moze jesli tz by mnie wspieral w tym wszystkim.. to bylo fajniej...

Cytat:
No to musicie pogadać. Bo każdy jest inny i trzeba nauczyć się z tym żyć. A ile razem jesteście? U nas tak po 2-3 latach zaczęły się sprzeczki, dopiero później nauczyliśmy się lepiej dogadywać. Tak naprawdę to każda z nas powinna się z TŻ sprzeczać, bo jedna potrzebuje więcej uczuć, inna mniej, tylko że jak się ludzie kochają to rozumieją drugą osobę. Ja jestem oszczędna ale jednak umiem od czasu do czasu być bardziej uczuciowa, Piotrek jest aż za bardzo ale rozumie że ja potrzebuję więcej oddechu.
Co do wyjść, to tylko wymówki. Nie wiem jak w waszym mieście u nas bilet do kina to 15 zł, jedna pizza - około 20 zł, wyjście na basen dla dwóch osób koło 8 zł, restauracja chińska koło 30-40 zł
Według mnie to nie jest dużo, tylko trzeba chcieć. Przecież życie takie krótkie, nie można na wszystko żałować. Zwłaszcza że później dojdzie mieszkanie, dzieci, kedyty...to dopiero nie będzie kasy
jestesmy razem.. no w grudniu 6 i pol roku..
a te wyjscia niby takie tanie ale on i tak kasy nie ma. Wszystko idzie na jakies tam raty, ktore ma, na lotki+piwko z kumplami i jakies tam ciuchy itp. I zakupy do domu. Dla nas jako NAS nic nie zostaje.

Stary 2009-11-06, 13:12   #3210
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
T'ai u mnie w cinema city studencki 15 , zwykły 19 zł a w weekend zwykły 23 zł masakra z tymi cenami o 3 D to nawet nie wspomne.
w cinema city w srody 2 bilety w cenie 20zł w srodach z orange

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

to moze wybierz sie z nim na te lotki Micia?? i bedzie mial 2w1 i lotki ktore lubi i ciebie i bedziecie miec wypad
chociaz nie zawsze trzeba wychodzic wlasnie gdzies gdzie trzeba kaske wydac-mozna nawet isc na spacer do parku. my jak nie mamy kaski to idziemy do parku dokarmiac kaczki i labedzie

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

moze go czyms zaskocz i np po jego pracy podjedz do niego i go zabierz na spacer bedzie z zaskoczenia i nie poczuje domku. a jesli bedzie glodny to zrob kanapki, herbata w termos i na spacer
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości