Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-06, 15:34   #1381
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Kamyku lepiej zadz do gina ale nie martw sie -jesli nie masz bialka w moczu to ok
No nie mam, a badania mam świeże, z zeszłego czwartku...

pola25

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
To pierwsze w Ząbkach jak pojechalismy oglądać okazało się że już sa inni którzy dali...było za pozno...szkoda ze przez tel nam nie powiedzanła agencja eeeehh

A dtrugie już chcieliśmy wplacić 10% wartości nieruchomosci a facet wyskakuje że inni dają 15 tys więcej i co my na to ? my
No szkoda... Ale widocznie tak miało być i znajdziecie coś lepszego A swoją drogą, to nikt z agencji z Wami nie pojechał? Moja koleżanka zawsze jeździ z klientami i jak ja kupowałam przez inną agencję, to też przedstawiciel był ze mną oglądać... No w końcu za coś kasę biorą...

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Kamyku - lepiej zadzwoń do lekarza
a kolczyki 1 i 2
Dzięki

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Mamaidy pisałaś, że lekarka miała tylk0 10 minut. Co moim zdaniem było nie fair, mogła przecież yć 10 minut dłużej to raz. A 2 jak na szybko robila usg to może źle pomierzyła i stąd wyszła ta waga. A nawet jeśli dobrze pomierzyła to różnica może być nawt 300g w 2 strony. Głowa do góry.
Też uważam, że to nie było fair, szczególnie, że jesteś unieruchomiona...

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to jasno napisałam, ale generalnie chodzi o to, że zus płaci za okres na l4, a nie jak pracodawca za miesiąc
Jak to dobrze, że mi płaci pracodawca
Stary 2009-11-06, 15:38   #1382
aldii
Zakorzenienie

Addicted
Kancia dziekuje
Stary 2009-11-06, 15:38   #1383
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

aldii jamama usg nastepna 20 wiec pewnie mi powie lekarz czy maly jest juz obrocony chociaz teraz jest u nas 27 tydz i 2 dni oczywiscie bede musiala sie sama dopytywac bo ty lekarz bada i nie mowi ile dziecko wazy ile mierzy trzeba samemu sie dopytywac co mi sie nie podoba n ale coz wizyty w szpitalu nie moge odmowic
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 15:49   #1384
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ale mam niezłą historię - jako że dzisiaj wizyta u gina no to trzeba było się przygolić tam na dole, z lenistwa robiłam to po omacku i nawet nie przyszło mi do głowy, żeby zajrzeć w lusterko. I teraz z ciekawości spojrzałam i się za głowę złapałam... hahaha, normalnie jakby to lekarz zobaczył to by pęknął ze śmiechu hahahaha, ale jeszcze zdążę się podgolić przy kolejnym myciu przed wizytą
ja wczoraj goliłam się po omacku i nawet dobrze mi to wyszło , mąż poprawił i od razu lepiej się czuję
Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam jeszcze raz. Postaram się nie zamartwiać do następnej wizyty. Najważniejsze, że rośnie.
nie zamartwiaj sie m yślę tak jak inne dziewczyny , jestem bardziej za że błąd w obliczniach
Cytat:
Słyszałam tą historię ale nie wiem na ile ona jest prawdziwa...
czytłam tą historię o dezodorancie na " zabawnych historiach" ( kiedyś link tu był podawany

dziękuję dziewczyny juz mi lepiej , widocznie tak miało być
byłam na godzinnym spacerku , choć ubrałam się zimowo , to niezle zmarzłam
piję teraz ciepłą herbatkę i podjadam pączka na poprawę humorku

Pysia i jak te kokosanki , bo może skuszę się i wproszę się na przekąskę a może sama upieczę

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 15:53   #1385
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:

pysia - to jak ci wyjdą te kokosanki to poproszę o przepisik 100 lat już nie jadłam, a bardzo lubię

Wyszły

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość

No szkoda... Ale widocznie tak miało być i znajdziecie coś lepszego
pewnie tak dzieki ....tak twierdzi moj meżulek ....
Cytat:
A swoją drogą, to nikt z agencji z Wami nie pojechał? Moja koleżanka zawsze jeździ z klientami i jak ja kupowałam przez inną agencję, to też przedstawiciel był ze mną oglądać... No w końcu za coś kasę biorą...
Biorą i to nie małą prowizję 2,9 % wartosci nieruchomości....
niestety szkoda gadać....już mam dość.....
Mówie jakie mamy wymagania...a ostatnio to już przeginają wysyłają mi oferty w stylu Mieszkanie Karwowskiego z 40latka

Kokosanki wyszły pycha....
Niewiem czy się ostaną do powrotu męża

Takie mięciutkie....w dodtatku to takie bez dodatku mąki....więc leciutkie i mięciutkie

KOKOSANKI
Przepis:
Składniki na ok 16 ciasteczek: (mi wyszło 12...ale duże zrobiłam )
3 białka
5 łyżek cukru
150 g wiórek kokosowych
szczypta soli

Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, wiórka i miksujemy razem jeszcze 2 minuty. Na blasze układamy pergamin i smarujemo go masłem. Łyżką robimy wysokie kupki zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Wkłądamy do gorącego piekarnika i pieczemy w temperaturze ok 160 - 170 stopni ok 20-30 minut (trzeba patrzeć, kiedy są rumiane i nie pozwolić na zbytnie przypieczenie się. Czekamy ze zdjęciem ich z pergaminu aż będą zimne. Pycha

Częstujcie się tylko zostawicie jednego dla mojego męża

ps. Nastepnym razem zrobię chyba podwjna porcję bo tak mają jedną wadę ! jest ich za mało

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-06 o 15:57
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 15:55   #1386
brzoskwinia82
Zadomowienie

Ja dzisiaj na obiadek gołąbki, ale to chyba będzie kolacja bo tak mi zeszło że dopiero teraz się wzięłam za nie.
Byłam u siostry, potem w sklepach i aptece, kupiłam tą fridę, podkłady poporodowe z belli, znalazłam te paklanki w tesco i rzeczywiście lepiej się opłaca bo koło 4 złotych i 75 sztuk, więc wzięłam i jeszcze od razu chusteczki nawilżane, krem na każdą pogodę, osłonki silikonowe i smoczek
tą historię z brokatem też już nie raz słyszałam i wydaje mi się, że to taka miejska legenda...
A mi na razie odpukać nic nie puchnie, rozstępów też nie mam...oby tak było do końca ciąży

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 16:01   #1387
ula 87
Zadomowienie

Cytat:

Kokosanki wyszły pycha....
Niewiem czy się ostaną do powrotu męża

Takie mięciutkie....w dodtatku to takie bez dodatku mąki....więc leciutkie i mięciutkie

KOKOSANKI
Przepis:
Składniki na ok 16 ciasteczek: (mi wyszło 12...ale duże zrobiłam )
3 białka
5 łyżek cukru
150 g wiórek kokosowych
szczypta soli

Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, wiórka i miksujemy razem jeszcze 2 minuty. Na blasze układamy pergamin i smarujemo go masłem. Łyżką robimy wysokie kupki zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Wkłądamy do gorącego piekarnika i pieczemy w temperaturze ok 160 - 170 stopni ok 20-30 minut (trzeba patrzeć, kiedy są rumiane i nie pozwolić na zbytnie przypieczenie się. Czekamy ze zdjęciem ich z pergaminu aż będą zimne. Pycha

Częstujcie się tylko zostawicie jednego dla mojego męża

ps. Nastepnym razem zrobię chyba podwjna porcję bo tak mają jedną wadę ! jest ich za mało
jadę do sklepu po kokos

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-06, 16:35   #1388
aldii
Zakorzenienie

Pysiamn dziekujemy za kolejny przepis - juz zapisany
Stary 2009-11-06, 16:56   #1389
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
Aga urodziła syna 2 miesiące temu - Filipka i mocno wierzyła że to ociec zesłał jej dzieciatko ( długo sie starała)
Ja też w takie rzeczy wierzę....

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Kochana, ta waga maleństwa za pomocą USG wcale nie jest dokładna. Nie martw się! A dziewczynki często są mniejsze niż chłopcy - mój Synuś (notabene - nadal brak decyzji o imieniu.....) w 30 tc ważył 1650, ale to facet i to dość spory, jak stwierdził gin. Głowa do góry, urośnie!
W szpitalu, w którym mam zamiar rodzic stale mylą się w wadze dziecka. Na usg zawsze wychodzi im mniej więcej o pół kilo mniej niż waga zaraz po urodzeniu.
Także wniosek taki, że trzeba brac poprawki na te ich pomiary...

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
aaaaa i musze wam sie pochwalic ze dzisiaj mialam znowu pobranie krwi po tygodniowej diecie i cukier mam w normie
No to super, oby tak dalej!!!

Cytat:
Ale mam niezłą historię - jako że dzisiaj wizyta u gina no to trzeba było się przygolić tam na dole, z lenistwa robiłam to po omacku i nawet nie przyszło mi do głowy, żeby zajrzeć w lusterko. I teraz z ciekawości spojrzałam i się za głowę złapałam... hahaha, normalnie jakby to lekarz zobaczył to by pęknął ze śmiechu hahahaha, ale jeszcze zdążę się podgolić przy kolejnym myciu przed wizytą
Hehehe dobrze, że sprawdziłaś. A tak swoją drogą, to myślę że ginkowie są przyzwyczajeni to takich "fantazyjnych fryzur" ciężarnych

Cytat:
Nie wiem czy Wam pisalam -synek juz odwrocony glowa w dol, gotowy na wyjscieniech czeka jeszcze z 10tyg

ale dzisiaj daje czadu,kopie az caly brzuch sie rusza
Tak, tak, koniecznie musi poczekac jeszcze 10 tyg.

Cytat:
kesita podaj email na pw to wyslę
Ja tez chcę, ja też chce!!!

Cytat:
to ja słyszałam kiedyś anegdotę, jak kobieta wybrała sie na wizytę do gina, a że prosto po pracy to umyła sie chusteczkami nawilżonymi i spryskała dezodorantem do higieny intymnej. Na wstępnie wizyty przeprosiła lekarza, że tak prosto po pracy, no ale że się starała jak najbardziej. Lekarz ponoć się uśmiechnął i powiedział, że nie musiała się starać aż tak bardzo.
Kobiecina sprawdza potem w domu... i okazało się, że zamiast dezodorantu użyła lakieru z brokatem
A ja tego wcześniej nie sałyszałam...
Dobre, dobre...

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 17:06   #1390
ula 87
Zadomowienie

już drugą blache kokosanek pieczę
Pysia napisała ze pyszne , wiec zrobiłam z podwójnej porcji składników i wyszło mi 32 sztuki
fachowiec dziś wierci ( przy lampach bo już ciemno)prawie obok okna gdzie pokój z laptopem i telewizor chyba dziś telewizor mam z głowy

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-06, 17:13   #1391
majkela12
Zadomowienie

Już jestem
Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
aaaaa i musze wam sie pochwalic ze dzisiaj mialam znowu pobranie krwi po tygodniowej diecie i cukier mam w normie
No to gratulacje
Cytat:
a i kciuki za wizytę

Cytat:
Nie wiem czy Wam pisalam -synek juz odwrocony glowa w dol, gotowy na wyjscieniech czeka jeszcze z 10tyg
Słyszałam od swojego gina, że jak dzidzia po 30 tyg obróci się już główką w dół to na 99% już tak zostanie, bo główka jest najcięższą częścią ciała i dzidzia nie ma już siły przekręcić takiego ciężaru

Cytat:
to ja słyszałam kiedyś anegdotę, jak kobieta wybrała sie na wizytę do gina, a że prosto po pracy to umyła sie chusteczkami nawilżonymi i spryskała dezodorantem do higieny intymnej. Na wstępnie wizyty przeprosiła lekarza, że tak prosto po pracy, no ale że się starała jak najbardziej. Lekarz ponoć się uśmiechnął i powiedział, że nie musiała się starać aż tak bardzo.
Kobiecina sprawdza potem w domu... i okazało się, że zamiast dezodorantu użyła lakieru z brokatem
dobrze, że warkoczy nie zaplotła

pysiamn
ja też już sobie zapisałam A dlaczego tu nie ma żadnej mąki ???? same białka i cukier
--------------------
Już w domku, ale troszkę zmarzłam. Oj nawąchałam się smrodku młoda jeździła na ujeżdżalni a ja stałam jak ten kołek Piję teraz herbatkę z miodkiem i cytrynką i zaraz będę robić sałatkę
Stary 2009-11-06, 17:15   #1392
Mezatkamama
Przyczajenie

witam. jestem tu nowa i nie wiem jak mam założyc nowy temat. bardzo prosze o odpowiedz...
Mezatkamama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 17:36   #1393
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Pysiamn dziekujemy za kolejny przepis - juz zapisany
nie ma za co polecam się
Cytat:
już drugą blache kokosanek pieczę
Pysia napisała ze pyszne , wiec zrobiłam z podwójnej porcji składników i wyszło mi 32 sztuki
fachowiec dziś wierci ( przy lampach bo już ciemno)prawie obok okna gdzie pokój z laptopem i telewizor chyba dziś telewizor mam z głowy
Aaaaa u mnie zostały 4 ciasteczka
Byla moja mama w dodatku Kuba zjadł 3szt.... to najlepszy recenzent

Kuba się oblizywał i jak spytałam czy dobre to Głaskał sie po brzuszku mówiąc mniam mniam

To dużo Ci wyszło...ja robiilam taką dużą łyszką do lodów by miały ładny kształt i dla tego mi mało wyszło

Ale jutro lub w niedzielę zrobie ponownie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

pysiamn
ja też już sobie zapisałam A dlaczego tu nie ma żadnej mąki ???? same białka i cukier
Bo są kokoski i kokosanki....
Jedne są takie delikatne...bazą jest sama masa bezowa i kokos...
A inne to takie maslne ciasteczka z dodatkiem tylko kokosa.... i one są takie herbatnikowate i do nich trzeba dać mąkę....

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-06, 17:43   #1394
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość

kocham zus :brzyda l:
ale już to rozszyfrowywałam i pierwsze cyfry - 22 oznaczają liczbę dni, za które zapłacili. 091103 to rzeczywiście data przelewu. Prawdopodobni zapłacili Ci do 26.10, bo późniejsze l4 nie zdążyło do nich dotrzeć przed puszczeniem przelewu. Czyli następny przelew powinnaś dostać na początku grudnia za okres 27.10-18.11 i za kolejne l4, o ile szybko do nich trafi

Nie wiem czy to jasno napisałam, ale generalnie chodzi o to, że zus płaci za okres na l4, a nie jak pracodawca za miesiąc

jasne, że zrozumiałam ciekawa jestem tylko czy chodzi im o 22 dni robocze, czy 22 dni w ogóle miesiąca-bo gdyby ewentualnie wzięli pod uwagę kasę do wypłacenia do 3.11 to też wychodzi 22 dni robocze od tych co mi płacił pracodawca-bo jakieś grosze mi przeszłał, za 3 albo 4 dni:/października...
Stary 2009-11-06, 17:50   #1395
mamaidy
Raczkowanie

Witaj Mezatkamama. Niestety jestem ostatnią osobą, która może Ci pomóc w takiej kwestii. Już zapomniałam ja jak to konto założyłam, ale chyba na górze strony jest jakaś instrukcja.

Przepraszam, że tak ogólnie do wszystkich, które mnie podtrzymały na duchu.
Kochane naprawdę można na Was liczyć Po tylu pocieszających słowach już naprawdę mniej się przejmuję tą wagą dzidzi, nie jest taka zła w końcu.

Addicted to Wizaz
no pękłam ze śmiechu z tej anegdoty i mój mąż też. Też muszę wypróbować lakier z brokatem. Chociaż ja mam kobietę ginekologa to w sumie nie muszę się tak pindrzyć.

Patka co do fryzury intymnej to ja nie dam rady tego w ogóle zrobić, bo brzuch masakrycznie nisko i lustrzyca w ostatnim stadium, ale gratuluję pomysłowości. Ja muszę liczyć na męża w tej kwestii.

Kamyczku z tym puchnięciem to może rzeczywiście zadzwoń do lekarza i się dopytaj i kup aparat do mierzenia ciśnienia. Jedna dziewczyna, z którą leżałam na patologii raz lekko spuchła i miała raz wyższe ciśnienie. gin skierował ją na oddział i już po dwóch dniach zaczęło się rozkręcać z tym ciśnieniem. Oczywiście nie chcę Cię straszyć, ale może lepiej dać znać. Aha i ona nie miała białka w moczu.
Wiesz też byłam wkurzona, że to było 10 mniut, ale mam nadzieję, że w szpitalu dobrze się nami zajmie na dyżurze no i to będzie bez płacenia więc jej wybaczam.

Elcia to super!!!Wcinam orzeszki w czekoladzie z milki, mniam, mniam. mam na nie smaka odkąd Zeberka mi zrobiła.
Niestety nie dla mnie przepisy Pysi i innych. Ale zachowam na przyszłość i będę pichcić kiedyś w mojej nowej kuchni.
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 18:49   #1396
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
To dużo Ci wyszło...ja robiilam taką dużą łyszką do lodów by miały ładny kształt i dla tego mi mało wyszło
ja robiłam ze zwykłej łyżki , wyszły pyszne tylko przykleiły sie do papieru , czy coś zle zrobiłam??? i jak je odrywałam to straciły kształt ale pychota są

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-06, 18:56   #1397
gosbaj
Zadomowienie

Pysiu przepis super i jutro chyba zrobie bo patrzac na zdjecie tylko slinka mi leciala a idziemy jutro w gosci wiec zabiore ze soba

Wlasnie wrocilismy z miasta, zakupki byly udane. Mezowi kupilismy kurtke taka a'la plaszczyk a mi sie trafil sweterek w C&A za 39zl superkowy taki welniany i dluzszy akurat na moj brzusio no i wreszcie kupilam butki. Takie na calkiem plaskim obcasie za kostke ze skorki. Bardzo wygodne i cieplutkie.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:11   #1398
zebra666
Zakorzenienie

Ażeście naskrobały wkeljam brzusia bo w końcu aczynam 30ty tydzień a potem nadrobie

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:20   #1399
gooha3
Zadomowienie

ale mi zrobiłście smaka na te kokosanki
hmm..... tylko wymyślcie mi teraz przepis na co same żółtka wykorzystać

a ja sie najadłam naleśniczków z dżemem truskawkowym i chyba dzieciaczkowi tez posmakowały bo aż czkawki dostał
Takie delikatne rytmiczne pukniecia to chyba ta czkawka?? miałyscie tak??

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:26   #1400
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
ja robiłam ze zwykłej łyżki , wyszły pyszne tylko przykleiły sie do papieru , czy coś zle zrobiłam??? i jak je odrywałam to straciły kształt ale pychota są
Ulcia mi się nie przykleiły
Ale ja zrobiłam dokładnie jak w przepisie...posmarowalam masłem papier! co wydawaalo mi się dziwne, ale...posmarowalam...
A ty smarowałaś ???

No i zdejmowałam jak już blach i ciasteczka były zimne....

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Pysiu przepis super i jutro chyba zrobie bo patrzac na zdjecie tylko slinka mi leciala a idziemy jutro w gosci wiec zabiore ze soba
Polecam...mega szybko się robi....a ciasteczka są smaczniusieeee....
My w niedzielę się wybieramy chyba też zrobię w gosci

Cytat:
Wlasnie wrocilismy z miasta, zakupki byly udane. Mezowi kupilismy kurtke taka a'la plaszczyk a mi sie trafil sweterek w C&A za 39zl superkowy taki welniany i dluzszy akurat na moj brzusio no i wreszcie kupilam butki. Takie na calkiem plaskim obcasie za kostke ze skorki. Bardzo wygodne i cieplutkie.
No to zakupki się udały
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ażeście naskrobały wkeljam brzusia bo w końcu aczynam 30ty tydzień a potem nadrobie
Zebcia a na frugiej fotce jaka zalotna minka
No i brzusio już dużyyyy

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
ale mi zrobiłście smaka na te kokosanki
Złóltka dodać do jajecnicy...na kolację lub śniadanie bo nie wiem kiedy będziesz ciastrka robiła

A tą czkawką to takkkk takie rytmiczne nie kopanie a stukanie

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-06, 19:30   #1401
zebra666
Zakorzenienie

Pysiamn dziękuję a ja muszę te kokosanki zrobić smaka mi narobiłyście

Stary 2009-11-06, 19:47   #1402
Nika85
Przyczajenie

Patinka Ja jestem na zwolnieniu od czerwca. Za pierwsze 33 dni płacił mi pracodawca, pełnymi miesiącami. Pierwszy raz kasę z Zusu dostałam pocztą i było to wyrównanie za dwa zwolnienia. Potem każdy przelew dostawałam na konto bankowe za tyle dni na ile było wystawione zwolnienie. Tak jak teraz mam zwolnienie na 22 dni (robocze i nierobocze też) to po ok dwóch dniach po tym jak mi się to zwolnienie skończy dostanę przelew. Następnie donoszę pracodawcy kolejne zwolnienie, oni zanoszą do Zusu, Zus czeka do końca zwolnienia i znów daje predyspozycje przelewu. także teraz dostaje wypłaty proporcjonalenie zmniejszone (bo zazwyczaj mam zwolnienie na 3 tygodnie).
Musisz wziąć też pod uwagę, że Zus liczy twoje średnie wynagrodzenie sprzed 12 miesięcy zanim poszłaś na zwolnienie, od tego odejmuje koszty uzyskania przychodu( bo w koncu teraz nie dojeżdzasz do pracy) i dopiero z tego bierze się twoja miesięczna pensja, która jest proporcjonalenie wypłacana zgodnie ze zwolnieniemi przez ciebie przedkładanymi. Nie wiem czy to ci coś rozjasniło, ale przynajmniej próbowałam
Nika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:51   #1403
filka2
Zadomowienie

zeberka brzusio już duzyja miałam niby taki duzy szybko mi urosl a teraz już ponad 5tyg waga stoi i brzuszek wolno rośnie,dla mnie fajnie.mam chyba taki jak ty.

przepis na kokosanki też spisany i zrobie przy najbliższej okazji

czegoś mi sie chce hmmmm mysle o budyniu ale tz mnie namawia na śledzie..musze pomysleć

a w ogóle to wczoraj tak pisałyście że wasi tż-ci jeżdza w delegacje i w nocy oczywiście mi sie przyśniło że moj tz pojechal w delegacje i mnie tam niby zdradził i wcale tego nie krył,obudziłam sie taka zła i popatrzyłam na tz-ta i juz miałam ochote mu ,a rano sie tak ze mnie śmiał
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:52   #1404
aldii
Zakorzenienie

Zebra

Przyjaciolka jak zobaczyla dzis moj brzuch to sie brechala, ze z takim to ona do porodu szla
Stary 2009-11-06, 19:56   #1405
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
śliczny brzusio i jaka śliczna mamusia
Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
ten sam problem mam , wstawiłam je do lodówki , jutro naleśniki z nich zrobię ( moze z mniejszej połowy)
Cytat:
Ulcia mi się nie przykleiły
Ale ja zrobiłam dokładnie jak w przepisie...posmarowalam masłem papier! co wydawaalo mi się dziwne, ale...posmarowalam...
A ty smarowałaś ???

No i zdejmowałam jak już blach i ciasteczka były zimne....
no tak , nie posmarowałam blachy masłem ach ... człoiek uczy się na błędach

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
czegoś mi sie chce hmmmm mysle o budyniu ale tz mnie namawia na śledzie..musze pomysleć
idz na kompromis , najpierw budyń potem śledzie

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-06, 20:02   #1406
zebra666
Zakorzenienie

Filka dziękuję bo właśnie też czytałam pzred chwilą, ze tearz powinien wolniej rosnąć by znów przyspieszyć w ostatnich tygodniach Tak, ze może teraz się nacieszymy postojem wagi kto wie
Aldii, Ula

Stary 2009-11-06, 20:04   #1407
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
wkeljam brzusia bo w końcu aczynam 30ty tydzień a potem nadrobie
Chciałam Zeberko napisac - cóż za zalotna minka na drugiej fotce... Ale Pysia ubiegła mnie
A brzusio cudny

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
a w ogóle to wczoraj tak pisałyście że wasi tż-ci jeżdza w delegacje i w nocy oczywiście mi sie przyśniło że moj tz pojechal w delegacje i mnie tam niby zdradził i wcale tego nie krył,obudziłam sie taka zła i popatrzyłam na tz-ta i juz miałam ochote mu ,a rano sie tak ze mnie śmiał
Hahahaha no to faktycznie się przejęłaś...

Stary 2009-11-06, 20:06   #1408
zebra666
Zakorzenienie

Agapee no wiesz tak to jest jak mąż robi zdjęcie dziękuję

Stary 2009-11-06, 20:15   #1409
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Agapee no wiesz tak to jest jak mąż robi zdjęcie dziękuję
Wiem, wiem, mój ostatnio poprosił mnie abym doszczętnie się rozebrała i cyknął fotkę taką nago-ciążową
Na delegacji jak znalazł

Stary 2009-11-06, 20:16   #1410
pola25
Zakorzenienie

Zeberka piękny, duży brzusio.

Piszecie cały czas o słodyczach,ja chyba zwariuje z wami bo jesc nic takiego nie mogeCzuje sie normalnie jak jakis uzalezniony czlowiekbrakuje mi slodyczy.

niedlugo mierze cukier,zjadlam makrele w pomidorach wiec boje sie co bedzie...
ale jak narazie mam idealny.

mi doktorka kazala do 110 na czczo, do 135 na 1h po posilku

zycze milego wieczorku. TŻ zaraz zasiada do pisania pracy wiec do zobaczenia jutro!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości