|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
to dziś wydarzenie dnia już się nie mogę doczekać
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
ja na chwileczke powiedzieć ze żyjemy
mam bardzo zły nastrój , strasznie mi smutno dowiedziałam się ze od mojej przyjeciółki mama zmarła, w zeszłym roku zmarł tata po 12 latach walki z rakiem , Aga ( moja przyjaciółka) starsznie sie załamała bo tata miał ją poprowadzić do ołtarza do ślubu . gdy było z nim już bardzo zle wzieła ślub cywilny w czerwcu , poten tata nagle zmarł . Aga urodziła syna 2 miesiące temu - Filipka i mocno wierzyła że to ociec zesłał jej dzieciatko ( długo sie starała) mama Agi w strasznym stanie była , mówiła ze nie ma dla kogo żyć , przez całe życie zajmowała się mężem . wszystkie dzieci dorosłe , Aga mieszka w Holandii widocznie nie dała rady z tęsknotą za mężem ... to takie straszne przepraszam , ale musiałam się wygadać
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
1.dzisiejsze drobiazgi
2,3 wspomniane wczesniej kombinezony
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje wszystkim mamuską, ktore zechciały napisac kilka słów pocieszenia dla mnie buziak dla Was
Trochę mi lepiej...zabralam się za kszatanie po domu, malowanie pazurków i na poprawę humorów pieką się kokosanki ![]() Robię je po raz pierwszy więc nie wiem co wyjdzie ![]() Ulcia to smutneee ![]() Dobrze że ta przyjaciolka nie jest sama ma meża i synka ... dla nich i rodziców na gorze musi żyć pelna piersią...
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Ulcia wygadać się dobra rzecz- zawsze troszkę lżej na sercu się robi... A historia naparwdę smutna i tragiczna jak z filmu
![]() Mamaidy nie wydaje mi się, żeby była aż takz a malutka... ja zaczynam 30 tydzień i mój warzy ok.1200 g ale na usg to i tak określa się niedokładnie, równie dobrze mój synek może warzyć 1000g. Napewno jest troszke mniejsza przez Twój spadek wagi ale teraz to już moze być tylko lepiej Nie marwt się na zapas
|
|
|
|
#1356 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy. Też się pocieszam, że może teraz zacznie rosnąć jak trzeba. Wiem, że te dwa tygodnie to może być różnicy, ale ewidentnie dziecko ma teraz mniejsze tempo przez tę głupią rwę i te leki, które biorę (tak mi się wydaje). Moja córcia w tym samym tygodniu ważyła około 2 kg, a urodziła troszkę ponad 3 kilo. Postaram się nie martwić.
Nadrobiłam Was udało się.Ten program o rozstepach to jakaś masakra. Dobrze, że go nie oglądałam. Ja nie mam i mam nadzieję, że się nie zrobią. Jednak wolałabym przytyć tyle co w pierwszej ciąży (14 kilo), bo wtedy wszystko było ok z dzidzią. Dlatego moim zdaniem lepiej za dużo niż za mało. Będą zapasy na karmienie. Majkelka śliczne bobo, gratuluję. Chorowitki duże i małe trzymajcie się. OliviaO bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojej babci. Teraz trudny czas pożegnania. Ściskam Cię. Pysia zobaczysz, że znajdziecie wymarzone mieszkanie. Trzymam kciuki. Lila ja też już nie mogę z tym trzęsieniem rąk. Ciągle się czuje taka podenerwowana po tych lekach. Co do książki Tracy Hogg to same zobaczycie. Ja ją dostałam od teściowej i zaczęłam czytać po porodzie. Byłam zachwycona i chciałam zastosować wszystko, a nie udało mi się nic, bo moje dziecko nie chciało się włożyć w żadne schematy zalecane w tej książce. Tak byłam sfrustrowana, że po miesiącu ją odłożyłam i zaczęłam wsłuchiwac się po prostu w potrzeby mojego dziecka i pomogło. Pomysleć, że nawet notatki robiłam, bo chciałam żeby było łatwo, przyjemnie i przewidywalnie jak ona pisze, ale z dzieckiem moim tak nie było. Przeczytajcie po porodzie i ocenę zostawiam Wam. Pewnie każdy ma swoje doświadczenia, bo każde dziecko inne, ale mi się w sumie nie przydała. Za to mam taką ksiażkę psychologiczną w której jest zdanie "każda matka jest wystarczająco dobrą matką dla swojego dziecka". Lubię to sobie powtarzać. No i dzięki za info o tych koszulkach w H&M. Kamyku ja tak poieram Twoje postanowienie o porodzie naturalnym. To jest moje marzenie żeby go jeszcze raz przeżyć. Lekarka powiedziała, że raczej tylko CC wchodzi w rachubę przez te plecy, ale jak ja się uprę to mam nadzieję, że się uda, tylko nie wiem jeszcze jak. Nic w moim zyciu do tej pory nie było piękniejszego. Zeberko mam nadzieję, że nastrój już lepszy. Rozpisałam się znowu. Dzięki za cierpliwość w czytaniu moich postów. Wyobrażacie sobie jaką muszę być gadułą na żywo (uwielbiam tę buźkę)
|
|
|
|
#1357 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i chyba się nie doczekam, że mnie ktoś kiedyś przepuści, ustąpi... no cóż tacy są ludzie![]() Głupio się przyznać, ale nie. W tym miesiącu na pewno umówię się z położną z Pruszkowa, a na wizycie mam dostać na miary na położną w szpitalu bielańskim. Waham się też między inflandzką, ale tam nie mam żadnych namiarów. Cytat:
przynajmniej masz już to za sobąCytat:
. Może taki jej urok, że będzie drobniutka. Może też być i tak że zaraz szybciutko nadgoni. Nie zamartwiaj się na zapasCytat:
Fajne, a ten niebieski kombinezon ------------------------ Śliczna pogoda więc postanowiłam że jadę z siorą na konie, nie daleko lasek więc powdycham troszkę świeżego powietrza. Odezwę się później. |
|||||
|
|
|
#1358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie badania mam idealne, ciśnienie też... Tylko raz miałam 130/90 ale to też jest w normie... Mówił, że jak mam stale podpuchnięte nogi to jest ok, najgorzej jakby się nagle coś zmieniało... No i oczywiście od razu na drugi dzień mi prawa noga spuchła... Ale to zdecydowanie było z przemęczenia, bo bardzo długo byłam na nogach i bardzo się zmęczyłam w tamtym dniu... No a wczoraj długo siedziałam w niewygodnej pozycji, więc pewnie to od tego... Zadzwonię do niego i zapytam czy powinnam się pojawić wcześniej... Cytat:
Cytat:
mamaidy ula 87
|
|
#1359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Nooo cuda nakupiłaś!!! Piękne!!!
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy rozumiem Twoj strach.Kazda z nas boi sie o swoja kruszynke i jest to calkowicie normalne i zrozumiale.Musisz poczekac do nastepnej wizyty i zobaczyc co bedzie mowila lekarka po szczegolowym badaniu.Poki co jedz duzo kalorycznych, witaminowych potraw i postaraj sie nie zamartwiac, bo to zle wplywa na mala
Addicted wstawilam na 180 ![]() Ula
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i oczywiscie na poprawe humorku podzialaja.....Ja wlasnie sie zbieram i idziemy z mezulkiem do galerii poogladac kurtki dla niego bo w takiej szmaciance chodzi a juz zimno wieczorami jest, no i moze jakies butki dla mnie sie znajda...... |
|
|
|
|
#1362 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie o tej książce słyszałam różne opinie. Ale chętnie bym ją przeczytała. Mój pierwszy poród zakończył się casarką. Teraz będzie różnica prawie 2 lata i jestem ciekawa czy od razu zrobią cesarkę czy mam szansę na poród naturalny. Chciałabym mieć jeszcze trzecie dzieciątko (może by była dziewczynka), dlatego się zastanawiam, jak to z tymi cesarkami. Czytałam, że robią nawet 3-4 cesarki, a zdarza się, że i więcej. |
|||
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
sensuel co do komentarza to wlosy zmienilam jak bylam w polsce bo stwierdzilam ze w ciemniejszych mi lepiej i od kilku lat zawsze blond blond
![]() aaaaa i musze wam sie pochwalic ze dzisiaj mialam znowu pobranie krwi po tygodniowej diecie i cukier mam w normie
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Kamyku lepiej zadz do gina ale nie martw sie -jesli nie masz bialka w moczu to ok |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja właśnie wyprasowałam całą stertę prania i jestem z siebie dumna ![]() Ale mam niezłą historię - jako że dzisiaj wizyta u gina no to trzeba było się przygolić tam na dole, z lenistwa robiłam to po omacku i nawet nie przyszło mi do głowy, żeby zajrzeć w lusterko. I teraz z ciekawości spojrzałam i się za głowę złapałam... hahaha, normalnie jakby to lekarz zobaczył to by pęknął ze śmiechu hahahaha, ale jeszcze zdążę się podgolić przy kolejnym myciu przed wizytą
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy Wam pisalam -synek juz odwrocony glowa w dol, gotowy na wyjscie
niech czeka jeszcze z 10tyg![]() ale dzisiaj daje czadu,kopie az caly brzuch sie rusza
|
|
|
|
#1367 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kancia fajne ciuszki
![]() Cytat:
Muszę zapamiętać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A dtrugie już chcieliśmy wplacić 10% wartości nieruchomosci a facet wyskakuje że inni dają 15 tys więcej i co my na to ? my Może tym razem się uda ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam takie bez mąki mięciutkie ....pachnie w calym domu ![]() Jak bedą smaczne to się pochwale i dam Wam przepis.... Kiedys uwielbialam kupowac takie na wagę, ale były pyszne jak trafilam na swieze jak w sklepie lezały to już były twarde i już bleee Cytat:
![]() Spadam bo Kubuś wstał ![]() ********* kesita podaj email na pw to wyslę ![]() Patka u mnie też prasowanie ...ale czeka może wpadniesz na ciasteczka.... : hahaha:
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-06 o 14:56 |
|||||
|
|
|
#1368 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ciuszki ładne, niebieski kombinezon Cytat:
ula - nie zazdroszczę przyjaciółce, przygnębiająca historia pysia - to jak ci wyjdą te kokosanki to poproszę o przepisik 100 lat już nie jadłam, a bardzo lubięCytat:
A co do porodu, to ja na twoim miejscu bym się nie upierała na SN. Przecież już jeden taki poród przeżyłaś, a dziecku przede wszystkim potrzebna jest zdrowa matka - więc zadbaj o swoje zdrówko. Ono też jest bardzo ważne, a przecież dla dzieciątka nie jest ważne jaką drogą przyjdzie na świat. Cytat:
Kamyku - lepiej zadzwoń do lekarza a kolczyki 1 i 2 |
||||
|
|
|
#1369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie kręci w brzuchu, ale nic po za tym. Może uda się nie zarazić. Mamaidy pisałaś, że lekarka miała tylk0 10 minut. Co moim zdaniem było nie fair, mogła przecież yć 10 minut dłużej to raz. A 2 jak na szybko robila usg to może źle pomierzyła i stąd wyszła ta waga. A nawet jeśli dobrze pomierzyła to różnica może być nawt 300g w 2 strony. Głowa do góry.
|
|
#1370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak się złożyło że ostatnie zwolnienie miałam tez do 4XI a zus płaci mi od 5 X więc trudno mi powiedzieć czy to zbieg okoliczności że wypadł miesiąc, czy może oni rozliczają miesiącami nie patrząc kiedy się kończy zwolnienie (oczywiście nie przekraczając daty zwolnienia) ![]() Cytat:
widocznie tak miało być
|
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam jeszcze raz. Postaram się nie zamartwiać do następnej wizyty. Najważniejsze, że rośnie.
Nie mogę uwierzyć że jestem na bieżąco z wizażem Patka trzymam kciuki za wizytę i daj znać jak Malutka ![]() A teraz oglądam Ostry dyżur. Pa |
|
|
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
elcia
za cukierPatka ![]() to ja słyszałam kiedyś anegdotę, jak kobieta wybrała sie na wizytę do gina, a że prosto po pracy to umyła sie chusteczkami nawilżonymi i spryskała dezodorantem do higieny intymnej. Na wstępnie wizyty przeprosiła lekarza, że tak prosto po pracy, no ale że się starała jak najbardziej. Lekarz ponoć się uśmiechnął i powiedział, że nie musiała się starać aż tak bardzo. Kobiecina sprawdza potem w domu... i okazało się, że zamiast dezodorantu użyła lakieru z brokatem ![]() A swoją drogą to trochę dziwne, bo teraz nawet w większości państwowych gabinetów są toalety do przygotowania się do wizyty, ale może to jakaś stara historia. pola - no to bardzo dobrze, ja mam nadzieję, że 12 też usłyszę, że synek jest już prawidłowo ułożony |
|
|
|
#1374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1376 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdyby było inaczej to dochodzi insulina.Teraz mierzę na czczo (ale nie codziennie, bo nie lubię ![]() Co do kłucia to mój patent - nakłuwaj z boków opuszków, nie na środku. Raz, że skóra tam jest cieńsza, dwa, że potem mogę pisać na klawiaturze ![]() Jeśli chodzi o obiadki to nie jem ziemniaków, ale myślę, żeby spróbować. Do mięcha wcinam ryż dziki albo brązowy, nierozgotowany, albo chleb dla diabetyków. No i jakieś warzywka - najbardziej lubię surówkę z marchewki, bo to słodkie brokuły, surówkę z jabłka i selera, z pora, pomidorka...Z mięcha jem piersi z kurczaka albo indyka, wołowinę, a ostatnio teściowa mi dla odmiany królika przyrządziła. Jak mam ochotę na słodkości to albo ta marchewka, albo jogurt bez cukru z musli (ale takie musli bez czekolady i suszonych owoców, są tylko rodzynki). Wiem, że dobre dla cukrzyków są też suszone morele, ale jeszcze nie testowałam. Generalnie musisz popróbować co nie podwyższa Ci cukru. Kazdy ma inaczej, no i trzeba pamiętać, że w ciągu doby też róznie metabolizm cukru wygląda - raz coś zjem i jest bardzo niski cukier, a potem to samo i jest wyższy. No i obniża się po jakiejś aktywności fizycznej, ale ja mam w tej kwestii ograniczenia.... Cytat:
![]() :brzyda l: ale już to rozszyfrowywałam i pierwsze cyfry - 22 oznaczają liczbę dni, za które zapłacili. 091103 to rzeczywiście data przelewu. Prawdopodobni zapłacili Ci do 26.10, bo późniejsze l4 nie zdążyło do nich dotrzeć przed puszczeniem przelewu. Czyli następny przelew powinnaś dostać na początku grudnia za okres 27.10-18.11 i za kolejne l4, o ile szybko do nich trafi ![]() Nie wiem czy to jasno napisałam, ale generalnie chodzi o to, że zus płaci za okres na l4, a nie jak pracodawca za miesiąc Edytowane przez xmila Czas edycji: 2009-11-06 o 15:14 |
||
|
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
kocurazab - przed chwilą patrzyłam na nasza listę i u ciebie jeszcze ciągle czarno. Kiedy masz następną wizytę, bo przydałoby się znowu trochę podkolorować listę
![]() Czy prawdziwa to nie wiem (wątpię), ale można się pośmiać |
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja liczę, ze tym razem tez bedzie koło 3300 najbardziej bym chciała 3500 tak w sam raz az mi sie na wspominki wzięło jakie to są kruszynki i leża tak w tych szpitalnych wózeczkach a człowiek siedzi i się patrzy jak śpią ![]() masiakja jak to mówi Adi ![]() aldi strasznie mi się podoba jak piszesz "moja Lu" dziękuje za opinie co do ciuszków. Własnie dla tego niebieskiego kombinezonu wygrałam aukcję bo jest świetny. Co prawda troszkę szeroki ale mięciutki i tak jak chciałam w sam raz do śpiworka w wózku
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
to chyba tylko mój synuś taki uparty i nie chce się obrócić
muszę się spytać gina czy to może przez to że mam zrost wewnątrzmaiczny no ale młody ma jeszcze 9 tygodni więc może się obróci ******************* PatkaM84 dobrze że się jeszcze w lusterku przejrzałaś ja też zawsze na wyczucie się gole, ale później zawsze z lusterkiem poprawiam i powiem szczerze że dużo tego poprawiania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

to dziś wydarzenie dnia 

Nie marwt się na zapas
(uwielbiam tę buźkę)
i chyba się nie doczekam, że mnie ktoś kiedyś przepuści, ustąpi... no cóż tacy są ludzie
przynajmniej masz już to za sobą
. Może taki jej urok, że będzie drobniutka. Może też być i tak że zaraz szybciutko nadgoni. Nie zamartwiaj się na zapas

.Ja rozumiem,że w ciąży a zwłaszcza w ostatnim okresie nogi puchną i woda w organizmie się zatrzymuje,ale jak już coć jest nienormalnego to radziłabym się tym zainteresować.Mam tego typu doświadczenie z 1 ciąży.

na ciasteczka.... : hahaha:
jest drobniutki ale wesoły, mądry i bardzo rzadko choruje. 

ja liczę, ze tym razem tez bedzie koło 3300 najbardziej bym chciała 3500