|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Gratuluje mamusiom
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rozpakowywanie chyba na dobre się rozpoczęło ![]() Ja dziś w nocy spałam ![]() ![]() Teraz się nudzę bo tż 2 zmiana Z nowych wiadomości o mojej siostrzenicy to wreszcie wiem jakieś konkrety ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2072 |
Rozeznanie
|
Witam!!!
Widzę, że tu taka cisza przed burzą była ostatnio ![]() ![]() Ola i Ravenne Serdeczne gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() Ja tam na razie grzecznie czekam na swoją kolej więc jeszcze jakieś 3 tygodnie... ![]() ![]() Ela super, że po wizycie wszystko Ok, a prezencik dla małej super ![]() Miłego wieczoru! |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Rozeznanie
|
ravenne- gratulacje dla szczesliwych rodzicow i malutkiej alicji
![]() olalicous - dla was rowniez gorace gratki ![]() dobrze, ze malenstwo jest pod dobra opieka. trzymam kciuki za szybka poprawde zdrowia. kochane ja caly czas w rece z odkurzaczem- ten remont mnie rozwala na maxa. a konca nie widac. plytki ktore wybralam do lazienki dostane porcjami ![]() ![]() ![]() czekam z niecierpliwoscia na moja mami, ktora przylatuje rano w poniedzialek, tego tez dnia ide na ostatnia wizyte no i mam nadzieje, ze ustalimy "prowokacje" ![]() a oto moj tz pobawil sie kredkami - nasza miriam ![]() Załącznik 2633608
![]() |
#2074 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kropka - ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale mam cichą nadzieję że do końca przyszłego tyg się rozpakuję, moje 10 kg też dają mi popalić ![]() A z prezenciku baaardzo się cieszę, chyba po raz pierwszy wygrałam cos naprawdę fajnego i wartościowego i bedzie akurat na prezent gwiazdkowy dla Olki ![]() Mój TZ musiał wczoraj obiecać, że już nie będzie się ze mnie nigdy śmiał, jak będę wysyłać kolejnego smsa podczas czytania gazety ![]() miłego wieczorku |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko..ta siore tylko zastrzelic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() malinka- zdjecia cudowne, a maly jest przesliczny ![]() ![]() domi - kiedy wychodzisz? jak bole brzucholka- ustaly?
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Raczkowanie
|
Zaharia, artysty Twój TZ
![]() Kropcia, trzymam mocno kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Zadomowienie
|
no mało to przyjemne ale ja jestem dobrej myśli
![]() ![]() ![]()
#2079 |
Zakorzenienie
|
Zahario ale ładnie namalowal Twoj Tz
![]() wychodze, mam nadzieje, juto. Brzuszek juz nie boli, tzn. twardnieje nadal, ale taka juz chyba jego uroda...ale wazne, ze nie boli. No i mam nadzieje, ze z ta bakteria tez okej bedzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
Zaharia to moze we 3 sie umowimy co?? ja ty i Gucia
![]() ![]() Marta wiesz miejmy nadzieje ze twoja siostra bedzie jednak dobra mama bo nie moge sobie wyobrazic ze mozna nie dbac o swoje dziecko.. choc powiem wam ze moja kolezanka Baska ma PRZYSZLA SZWGIERKE ktora urodzila dziecko w 29tc.. praktycznie po porodzie poszla handlowac na plac ziemniaami u siostry tej mojej kolezanki (to ta co wam mowilam ze dzwoni do mnie o 6:00 rano) a maly byl w szpitalu sam i tylko polozne sie nim zajmowaly.. no i wypisali malucha po ponad 3 miesiacach ze szpitala i w ciagu 2 tyg dziecko jej zmarlo wlasnie dlatego ze ta idiotka wolala sie napic wodki niz nakarmic dziecko ![]() teraz wlasnie zareczyla sie z bratem mojej kolezanki.. Baska jest wsciekla i w ogole zdruzgotana cala sytuacja.. Martus twoja siostra napewno nie jest az taka bezduszna by krzywdzic malutka.. moze sie niedlugo nauczy wszystkiego?? Elus narazie nie mam stresa ale to sie pewnie zmieni w nocy ![]()
#2081 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluje dziewczyny...... ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Raczkowanie
|
nowe mamusie, gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jejku, my skończyliśmy 38 tygodni, a ja zupełnie nie czuje się "porodowo", a przecież w ciągu 4 tygodni będziemy mieli naszego Bubusia przy sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |||
Zadomowienie
|
Witam mamusie. Byliśmy wczoraj u lekarza. Wiki przytył 700g
![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje dla rozpakowanych mamuś ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | ||||
Raczkowanie
|
witam
![]() przede wszystkim gratuluję nowo rozpakowanym dziewczynom, w końcu zaczyna nam się lista bardziej kolorowa robić. Ja podczytuję Was n bieżąco ale joś nie mam weny do pisania.Ostatnie 2 noce udało mi się nawet przespać bez wstawania do wc.Dni mijają mi na spaniu,czytaniu książek i prasowaniu(dostałam 31 koszul do prasowania-no ale przynajmniej troche kaski dodatkowej wpadnie ![]() A i 2 dni temu dostałam w końu tą szepionkę na świńską grypę, powiem Wam,że tu istne szleństwo jest-wydaje mi się, że ludzie jednak panikują(przez media, które tylko nakręcają całą sytuację. ) Cytat:
A za Ciebie Kropeczko trzymama kciuki, by wszystko sprawnie poszło. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kropko, przykre to strasznie co piszesz o tym dziecku , które zmarło.Jak można być tak bezdusznym, żeby nie zaopiekować się własnym maleństwem.Zawsze wydawało mi się, że w każdej kobiecie budzą sie uczucia macierzyńskie kiedy zobaczy już swoją istotkę na świecie,no pomijam szok poporodowy i kobiety z zaburzeniami psychicznymi. Choć teraz przypomniało mi się, jak miałam koleżnkę w ciąży, która nie chciała tego dziecka to w internecie szukała "przepisu" co zrobić aby wywołać poronienie.Nie mam pytań do takich ludzi,ale szczęka mi opada. Kate, ładnie C kawaler rośnie. A z oczkiem na pewno bedzie dobrze. Edytowane przez minnie Czas edycji: 2009-11-06 o 17:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Wtajemniczenie
|
Katekatee Grzesiowi też ropiało oczko i też niby kanalik - teraz juz jest OK nawet przestałąm zakraplac kropeli bo jak nie ropieje to po co, więc bądz dobrej myśli, zresztą to nie takie starszne
Zharia ale pieknie Miriam narysowana no pięknie |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | ||
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja Wam Mamusie dziękuję za trzymanie kciuków ![]() ![]() ![]() Natomiast jeśli chodzi o wizytę u gin to... wygląda na to że jest dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() Co jeszcze? Powoli będę ograniczać dawki lekarstw które przyjmuję... Zamiast 3xdziennie mam łykać no-spę i magnez już tylko rano i wieczorem... Natomiast Luteinę (moją wierną towarzyszkę od samego początku ciąży) mam brać jeszcze przez tydzień a potem całkiem odstawić. No i tak to mniej więcej wygląda... Ogólnie jestem po tej wizycie dużo spokojniejsza. Jeszcze tylko żeby w poniedziałek na USG wszystko wyszło dobrze to już będę naprawdę całkiem szczęśliwa ![]() Aha, okazało się że od ostatniej wizyty 2 tyg. temu schudłam pół kilo i teraz nie jestem już nawet 8kg na plusie ![]() ![]() ![]() Ale się rozpisałam... Ale musiałam się z Wami podzielić dobrymi wieściami ![]() Pozdrawiam serdecznie
![]() |
#2087 |
Rozeznanie
|
Gissh Cieszę się, że same dobre wieści po wizycie przynosisz
![]() ![]() ![]() A powiedz mi jeszcze czy oglądaliście gdzieś na żywo te wózki Tako i czy kupujecie w sklepie czy przez internet? |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Rozeznanie
|
ola i ravenne ale zaskoczenie!!!!!
Najserdeczniejsze gratulacje!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]()
#2089 |
Zadomowienie
|
wiecie przepraszam że pisze wam to wszystko ale wiem że mnie rozumiecie że strasznie mnie boli to jak ta mała cierpi z moim tż nie rozmawiam na ten temat bo jak on słyszy na temat mojej siostry to dostaje białej gorączki
![]() ![]() A jeszcze dzisiaj dzwoni domnie babka z przychodni znajoma mojej teściowej i pyta jak tam z dzieckiem mojej siostry bo oni dokumentacji nie moga skompletowac i nic na temat dziecka nie wiedza a przeciez szczepienia i takie tam ![]() ![]()
#2090 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na spacerze to się wlokłam, albo może turlałam, bo znów mnie biodra bolą. Ale przynajmniej przez ostatnie 4 tygodnie nie przytyłam ani grama ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nic to. Zmykam do tzta obejrzeć film. Będzie romantycznie ![]()
![]() |
#2091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Warto bylo sie oszczedzac, odpoczywac. A teraz mam nadzieje, ze jakzaczniesz powoli sie ruszac to bedzie nagroda i wytrwasz conajmniej do 38 tyg, tak jak Lucky ![]() Ja tez mam zamiar lezec, i podziwiam ze macie taka silna wole zeby lezec, bo ja to tak planuje...az sie boje, zeby mnei za bardzo energia nie rozpierala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() NadiaM, domi, - dziekuje za komplementy Cytat:
a tak na powaznie: kropku - kciuki zacisniete!! to jest straszne, ze sa kobiety, w ktorych tak naprawde nie rodzi sie uczucie matki do nowonarodzonego dziecka. a ja myslalam, ze to takie naturalne i kazda z nas to ma w sobie. Cytat:
![]() ciesze sie, ze u ciebie wszystko na dobrej drodze, ale prosze zasiadac do stolu i wcinac pysznosci!!!!! tylko 8kg ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Raczkowanie
|
Byłam u okulisty.Siedziałam tam od 15:55 do 19:30.Mam nadwzrocznośc a nie któtkowzrocznośc.Powiedzi ała że muszę się wziąśc za siebie.Ciśnienie w oczach mi skacze.Jakaś plamka na dnie oka jest.I musze to zacząć leczyć.Okulary mam wybrac jak chce bo ta nadwzrocznośc mi wadzi jednak i przeszkadza.Uciekam sie położyc jutro sie odezwe bo dzis już niemam siły siedzieć.w poniedziałek wszystkiego się dowiem co i jak z tą cesarką.Może ze względu na to ciśnienie to zrobia mi cesarke.Zobaczymy jak to będzie wszystko sie dowiem w poniedziałek.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrej Nocki mamusie ![]()
#2095 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do wózków to jutro wreszcie jedziemy z TŻ-tem na rekonesans ![]() ![]() Co do zakupu w sklepie lub necie to sprawdzimy gdzie będzie taniej i tam kupimy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2096 |
Zakorzenienie
|
zazdroszcze
![]() ![]() Paczka bez zaswiadczenia od lekarza okulisty ze masz problem z cisnieniem dna oka nie zrobia ci cesarki na zyczenie.. tak isc do szpitala i powiedziec ze ma sie problem z okiem nie wystarczy. MUSISZ miec papierek bo lekarze w szpitalu potrzebuja tego do dokumentacji medycznej. w polsce nie ma oficjalnie cesarek na zyczenie, nie sa zgodne z prawem dlatego juz ci nawet podpowiedzieli w tym szpitalu zebys od okulisty zalatwila zaswiadczenie. ty bylas u okulisty ale zaswiadczenia nie wzielas?? chcesz zeby ci na slowo uwierzyli?? czy masz zaswiadczenie od tej okulistki tylko zapomnialas napisac??
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-11-06 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Raczkowanie
|
Mam zaswiadczenie i muszę zanieśc w poniedziałek.
Cos chcę się was zapytać czy wam też leci taka biała wydzielina.Bo ja miałam całe majtki w niej ale leci jak upławy takie. Dobranoc.
#2098 |
Zakorzenienie
|
Paczka no to rodzisz cesarka juz na legalu
![]() ![]()
#2099 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie obecne już i przyszłe mamusie
![]() Bardzo dawno się nie odzywałam, ale już jestem. Może dlatego ze coraz bliżej porodu i trochę zaczynam się niecierpliwić, mam nadzieję ze tu znajdę coś ciekawego do poczytania i jakieś dobre rady na przyszłość. Na razie kończy mi się 36 tydzień. Amelka ważyła w środę na usg 2900gram (w przybliżeniu). ![]() ![]() ![]() Pozdrowienia dla Was wszystkich kobitki ![]()
#2100 | ||
Zadomowienie
|
Kropka- noc się już zaczyna, cykasz?
![]() straszna ta historia! aż wierzyć się nie chce, że mają miejsca takie przykre zdarzenia ![]() Zaharia- ale zdolny ten Twój TZ ![]() ![]() Marta- mam nadzieje, że jednak siostra zmądrzeje i zaopiekuje się odpowiednio swoim maleństwem. Cytat:
gissh- super, że wszystko dobrze po wizycie. Dobre wieści to jak najbardziej lubimy ![]() ![]() A do USG jakoś wytrzymasz do poniedziałku ![]() Cytat:
o kurcze, aż tyle?! to superowo ![]() ![]() A nigdy nie wierzyłam w te smsowe nagrody ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-11-06 o 20:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.