|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
Wyobraź sobie, że mój łaskawca rano jeszcze spał 4 godzinki, od 6 do 10 prawie, więc mamusia też się jeszcze zdrzemnęła ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej biedactwo"* ale Kochana urodzilas, teraz Malutka polezy w inkubatorze, odpowiednio sie nia zaopiekuja i wszytsko musi byc dobrze ![]() a dostalas jakies bóle, wody Ci odeszły? |
|
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I trzymam kciuki, żeby Mała szybko zwalczyła choróbsko i żebyś mogła ją zabrać do domku ![]() Wyobrażam sobie jak się musisz czuć ![]() A co z pokarmem? Odciągasz albo jeździsz ją karmić? Edit: głupie pytanie, skoro jest pod respiratorem to chyba ją karmią dożylnie ?
|
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
mam od dziś odciągać i jej codziennie przywozic. Sam poród wspominam bardzo dobrze, bo miałam znieczulenie zewnątrzoponowe, więc niewiele czułam. No i mąż był przy mnie cały czas,przecinał pępowinę itd
Ale jak się widzi swoje malenstwo w tym inkubatorze to serce pęka ![]() a i poród miałam wywoływany,więc lekarz przebił żeby wody odeszły. Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2009-11-06 o 13:26 |
|
|
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
olalicious07trzymam kciuki zeby mała szybko doszła do siebie. Tobie życze dużo siły zebys jakos przetrwała ten trudny okres
|
|
|
|
#2046 |
|
Zadomowienie
|
Ola! Gratulacje !!!
i dużo zdrówka dla malutkiej!!! |
|
|
|
#2047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak do poniedziałku nic się nie będzie działo, to pomarudzę ginowi na wizycie, chociaż mimo wszystko chciałabym rodzić sn. Tylko teraz zaczynam się trochę bać, że córcia będzie duuuuża ![]() Cytat:
![]() A malutką zajmują się specjaliści, więc na pewno będzie dobrze. Głowa do góry. 3 tygodnie miną szybko ![]()
|
|
#2048 |
|
Zadomowienie
|
domi, urodzilam 4.11
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A po drugie to życzę Malutkiej szybkiego powrotu do zdrowia!!! Bedzie dobrze kochana ![]() Pewnie Ci ciężko, tak jak piszesz, jak się widzi swoje maleństwo w inkubatorze, a tu by się chciało je przytulić!!! Wczoraj sobie oglądałam porody na you tube i się normalnie poryczałam, jak położna mierzyła i ważyła dzidziusia, a ono tak płakało i się całe trzęsło |
|
|
|
|
#2050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A bardzo chętnie. Podeslij tego ebook a na mojego maila. taraska@o2.pl a L4 dobre i na 1 dzień. Jak jest potem płacony urlop macierzyński? 80% wypłaty czy jak? Olalicious mogę się tylko domyslać co czujesz ale najważniejsze, że mała jest pod opieką i wszystko będzie dobrze! a ja zmykam na imprezkę urządzam dzisiaj Halloween party dla dzieci niestety...
|
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Pączusie
..ale u Mnie goraco ![]() Chwile Mnie u Nas nie było ,ciekawe co tam u Was zaraz Was przelece ![]() Nie było Mnie chwile bo miałam depreche 3-dniową (nadal z nią walcze ) siostra Mnie wk....wia ,mam juz tego wszystkiego dość ,chce sie wyprowadzic! ....szukamy juz mieszkania ale jak narazie NIC(dług spłacimy w grudniu (tak myśle ) ale mało mieszkań jest na zimę ,albo bardzo drogie opłaty nie wiem jak Sobie poradzimy z 1 wypłata Tżta ...jeszcze przeraża Mnie to ze bede mamą -taka odpowiedzialnośc aa![]() Mykam Was nadrabiac
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-11-06 o 14:20 |
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia, następna Mamusia Cię wyprzedziła
Dostałam sms od Ravenne: Wczoraj o godz. 16.20 przyszła na świat Alicja , 55 cm, 3670 g. Poród naturalny, mimo tego, że ciężki, jesteśmy bardzo szczęśliwi. Buziaki dla mamuś ! Moje gratulacje kochana
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
JEjku Ravene Gratulacjie
![]() a ja ciagle Was nadrabiam ,naprzemian z grą bo synalek siotry siedzxi mi na kolanach
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
I Kachulka napisała, że czuje się świetnie i nudzi się w szpitalu, bo Mały jest bardzo grzeczny, tylko je i śpi
![]() I wychodzą jutro do domu, więc postara się tu do nas zajrzeć I pozdrawia oczywiście wszystkie
|
#2055 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje wszystkim mamom rozpakowanym.
Moze ja tez już niedługo się rozpakuję kochane.Mam taką nadzieje. Zjadłam obiadek oglądam tv.Nikola wojuje sobie.Wiktor też odczuwam to ale nic niezrobię.Uciekam pic ciepła herbatke kochane,Po 15 będzie tż,więc ja jadę do okulisty zobaczymy co powie,może mi nieda tego papierka że muszę mieć cc.Nic uciekam kochane buziaki
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na poważnie Ravenne, ogromne gratulacje
|
|
#2057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kachulko czekamy na was |
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla rozpakowanych Mamus Olalicious Ravenne ...w koncu jakies ksiezniczki dla naszych przystojniakow sie pojawiaja ![]() Olaicious przykro mi kochana, ze twoja malutka musi byc w inkubatorze, ale zajmuja sie nia specjalisci i niedlugo bedziesz trzymala ja zdrowiutka i usmiechnieta w ramionach Moje slonko mialo wczoraj od wieczora maly kryzys - byl placz i ogolnie kiepski nastroj maluszka... Dzisiaj jak na razie lepiej...zobaczymy co bedzie wieczorem... ![]() Ja stwierdzilam, ze sie nie nadaje jak moje malenstwo placze, bo tak mi go zal, ze cierpi, ze tez bym plakala... ![]() Kropeczko to juz niedlugo...
|
#2059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE ![]() ale superowo!! zaczyna sie na dobre rozpakowywanie w końcu to nasz miesiąc nadszedł |
|
|
|
|
#2060 |
|
Przyczajenie
|
Ja sie melduje po dość długiej nieobecności
i bardzo przepraszam za to... Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusią!!! u mnie ogólnie dobrze :0 na poród jak na razie sie nie szykuje (według gin) ale to nic pewnego w końcu zostały mi jeszcze niecałe 3 tygodnie Dowiedziałam sie że mała wazy 2500g czyli nie będzie duzo wieksza od braciszka przy porodzie bo Jakub wazył 2820g i to w terminie :0 heh po prostu rodze małe dzieci ![]()
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
no i mamy kolejną rozpakowaną mamusie!
RAVENNE - GRATULACJE !!!! p.s. podstawa do wypłaty macierzyńskiego - taka sama jak do zwolnienia lekarskiego w trakcie ciąży ( 100% = wynagrodzenie miesięczne + nadgodziny, premie uznaniowe / ilość dni w miesiacu ( do wyliczenia kwoty od których pobierane są składki ZUS ) Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-06 o 15:37 |
|
|
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
też gratulacje dla Ravenne
![]() A co do mojej malutkiej - podobno miałam kontakt z kimś chorym na zapalenie płuc i na mnie to nie przeszło w ogóle, ale mała już w brzuszku zaczeła toczyć walkę i stąd to rozwarcie na 3-4tyg przed terminem i rozpoczęcie akcji porodowej.. No ale czegoś takiego się niestety nie uniknie, malutka leży w ICZMP w Łodzi, więc tam opiekę ma naprawdę wspaniałą, ale i tak umieram z nerwów.. No i mam jej dowozić pokarm, kupiłam laktator i ledwo ledwo co kapie
|
|
|
|
#2063 |
|
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE Olalicious i Ravenne
Ola mała jest pod opieką specjalistów i będzie dobrze a pokarm będzie - są herbatki laktacyjne może przyśpieszą produkcję ja stosowałam od drugiego dnia i teraz mam sporo, fakt piję cały czas, a Ty urodziłąś w środę to i tez możesz mieć jeszcze nawał, tylko się nie stresuj, że go mało, będzie, nawet jak będzie go tylko połowa to i tak warto - ale to wiesz Brombusia kolka może pojawić się około 3 tygodnia czyli w drugim również |
|
|
|
#2064 | ||||
|
Zakorzenienie
|
juz poprawiam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
o jaaaGRATULACJE Cytat:
o matko a masz podejrzenia z kim sie moglas widziec? biedna
|
||||
|
|
|
#2065 |
|
Wtajemniczenie
|
Karenina znam to uczucie że sama bym płakała razem z nim
|
|
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
podejrzeń z kim się mogłam widzieć jeszcze nie mam, ale przeprowadzę dochodzenie i normalnie zabije... :[
no nic, jadę do malutkiej zawieźć jej ciuszki i pampersy, jutro może już coś wycisnę z piersi to jej tez dowiozę.. Podobno jest stabilna, więc chociaż tyle
|
|
|
|
#2067 |
|
Raczkowanie
|
Ola, Ravenne ogromne gratulację
Czekam z niecierpliwością na wieści od Kachuli |
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Idę na spacerek a po drodze po jakiś film
![]() A może powinnam pożyczyć jakiś horror. Może jakbym się mocno przestraszyła to i młoda w końcu by się łaskawie zdecydowała wyjść ![]()
|
#2069 |
|
Raczkowanie
|
Gucia, miłego spacerku. Nie wiem czy horor to dobry pomysł, jeszcze mała stwierdzi, że skoro tu na zewnątrz jest tak straaasznie i brutalnie to zostaje na zawsze w brzusiu
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Kachulka ma jutro zajrzec na wizaz i nas PRZELECIEC
wiec sie szykujcie dziewczyny![]() tez mialam wam napisac dobre wiesci ze wracaja jutro do domu ale tz mial swoja uczennice dzis i zabral mi komputer.. Ravenne duza dziewczynka z Alusi niech wam zdrowo rosnieOla dla Was tez ogromne gratulacje mala jest pod fachowa opieka i wszystko bedzie dobrze do mnie to w ogole nie dociera ze to juz jutro ![]() Paczka no mowilysmy ci wczesniej abys poszla do okulisty. a ze bedziesz musiala isc prywatnie to przeciez bylo wiadomo Gucia moze jutro ze mna bys urodzila?? zeby mi smutno samej nie bylo?? ja tam z Toba sie chetnie terminem podziele
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-11-06 o 17:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

i od samego porodu leży w inkubatorze, pod respiratorem (podobno tylko do dziś..) i generalnie kiepsko oddycha. Dostała 10pkt w skali Apgar, ale wydaje mi sie strasznie amalutka 

,chce sie wyprowadzic! 

Zjadłam obiadek oglądam tv.Nikola wojuje sobie.Wiktor też odczuwam to ale nic niezrobię.
Dzisiaj jak na razie lepiej...zobaczymy co bedzie wieczorem... 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)