Wielbicielki Piękna VII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-06, 19:31   #421
tarjaa
Rozeznanie

Dot.: Wielbicielki Piękna VII

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
tarjaa, no i Kasiu - bluzka b.ładna

Aniu- baw sie dobrze!

zyskowa, zegarek.. nie podoba mi sie.
Dziekuję

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Nie dziwię się bo ładnie na Tobie leży

Ja też uwielbiam żelki. Prawie zawsze mam w domu wielką pakę haribo w której są małe torebeczki z różnymi smakami (miśki, kwaśne glizdy, cola, tropikalne) i gumy mamba
i fajnego masz exa

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Na allegro są różne kolory - czerwoną też widziałam
dziękuję
tarjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:31   #422
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Napisane przez poziomeczkaa89 Pokaż wiadomość
tez bede tesknic
no mialam go w reku, przejrzalam i odlozylam i tak trzy razy przez jakies 40 minut,
a nastepny raz jak wzielam go do reki to stwierdzilam ze to jednak ten
hehe ja tak mam czesto papa
no ja też tak miewam
dziękuję za opinie o zegarku, najwyżej bede go nosić w piórniku, bo na lekcji m usze miec zegarek, koniecznie
i dziękuję Kasiu za linki
Stary 2009-11-06, 19:42   #423
tylkokasia
Moderator

A pochwalę Wam się ( bo właśnie kupiłam bilety) że za 2 tyg. lecę do Polski aby podpisać umowę kupna mieszkania (pisałam wam o tym już kiedyś)
Wynegocjowaliśmy fajną cenę jak na 4 pokoje i wszystkie formalności szybko poszły.
Szkoda tylko że na króciutko lecę ale później - 21 grudnia znów lecę i to na 2 tyg.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:44   #424
kasiaaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam mój dzisiejszy makijaż i idę robić tą shoramę z kurczaka
Więcej tutaj (o makijażu - nie o jedzeniu )
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post15121691
Rewelacyjny ten makijaż

Cytat:
Napisane przez Eloska Pokaż wiadomość
dziewczynki moje a jak tak się tresuję przed jutrzejszym egzaminem, najbardziej na świecie, miałam teraz godzinkę jazd i ciężko, nie umiem się skupić jak to było przed pierwszym i w ogóle max lipkkkaa, tak bym już chciała jeździć
Spokojnie, zdasz Powodzenia

Ja pojechałam dzisiaj do tej natury i niestety ale nie było już wogóle ani aoh ani pudru ale kupiłam za to błyszczyk, ten tusz polecany przez was i takie coś do ozdób produkty essence ale tylko do pazurów sa też w douglasie. Specjalnie tam poszłam bo coś kojarzyłam że kiedyś kupiłam tam odżywke i jak sie okazało dobrze

Teraz słucham tej muzyki do tanców, chodziłam kiedys przez pare miesięcy a potem jakoś tak wyszło że zrezygnowałam, ale to lubiałam
kasiaaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:47   #425
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
A pochwalę Wam się ( bo właśnie kupiłam bilety) że za 2 tyg. lecę do Polski aby podpisać umowę kupna mieszkania (pisałam wam o tym już kiedyś)
Wynegocjowaliśmy fajną cenę jak na 4 pokoje i wszystkie formalności szybko poszły.
Szkoda tylko że na króciutko lecę ale później - 21 grudnia znów lecę i to na 2 tyg.
Kasiu, gratuluję! TO musi byc cudowne uczucie!

to kiedy wracasz na stałe do Polski?
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:49   #426
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
gratuluję i zazdroszczę, a w jakich cenach są teraz mieszkania
Stary 2009-11-06, 19:56   #427
cashmere20
Wtajemniczenie

Cytat:
ale Ci zazdroszczę mieszkania kiedy będziecie się do niego wprowadzać?
cashmere20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 19:58   #428
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez kasiaaczek Pokaż wiadomość
Rewelacyjny ten makijaż

Spokojnie, zdasz Powodzenia

Ja pojechałam dzisiaj do tej natury i niestety ale nie było już wogóle ani aoh ani pudru ale kupiłam za to błyszczyk, ten tusz polecany przez was i takie coś do ozdób produkty essence ale tylko do pazurów sa też w douglasie. Specjalnie tam poszłam bo coś kojarzyłam że kiedyś kupiłam tam odżywke i jak sie okazało dobrze

Teraz słucham tej muzyki do tanców, chodziłam kiedys przez pare miesięcy a potem jakoś tak wyszło że zrezygnowałam, ale to lubiałam
Dziękuję

Cytat:
Kasiu, gratuluję! TO musi byc cudowne uczucie!

to kiedy wracasz na stałe do Polski?
Dziękuję
Jeszcze do mnie nie dociera że będziemy mieć w końcu NASZE mieszkanie
A powrotu do PL na razie nie planujemy.

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
Dziękuję
W moim mieście ceny jeszcze są niskie. Orientowałam się głownie w 3 pokojowych (ale trafiło nam się 4) to trzeba liczyć ok 200 tyś złotych (ceny zaczynają się od ok 175 a kończą na astronomicznych jak dla mnie kwotach). Oczywiście za używane i do odświeżenia.
W Warszawie, Wrocławiu czy Krakowie ceny są kilka razy wyższe. Znajomy kupił 2 pokoje do remontu w Warszawie za 700 tys
No i do ceny jeszcze trzeba doliczyć koszty agencji, notarialne i inne tak do 10 tys.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere20 Pokaż wiadomość
ale Ci zazdroszczę mieszkania kiedy będziecie się do niego wprowadzać?
Dziękuję a co do wyprowadzki to na prawdę nie wiem bo może to być dopiero za ładnych parę lat bo mieszkamy na razie tutaj ale miła jest myśl że mamy gdzie wrócić w razie czego

Stary 2009-11-06, 19:59   #429
cashmere20
Wtajemniczenie

Cytat:
nawet nie pytaj jeśli chodzi o Kraków, to niestety już za 2 pokojowe mieszkanie trzeba sporo zapłacić mniej wiecej ceny zaczynają się od 300tys ( i to czasami kawalerka tyle kosztuje), no ale wszystko zależy w jakiej dzielnicy, czy nowe budownictwo itd. więc albo wygram w lotka, albo mnie czeka kredyt na 50lat

Edytowane przez cashmere20
Czas edycji: 2009-11-06 o 20:09
Stary 2009-11-06, 20:00   #430
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Dziękuję
Jeszcze do mnie nie dociera że będziemy mieć w końcu NASZE mieszkanie
A powrotu do PL na razie nie planujemy.

Dziękuję
W moim mieście ceny jeszcze są niskie. Orientowałam się głownie w 3 pokojowych (ale trafiło nam się 4) to trzeba liczyć ok 200 tyś złotych (ceny zaczynają się od ok 175 a kończą na astronomicznych jak dla mnie kwotach). Oczywiście za używane i do odświeżenia.
W Warszawie, Wrocławiu czy Krakowie ceny są kilka razy wyższe. Znajomy kupił 2 pokoje do remontu w Warszawie za 700 tys
No i do ceny jeszcze trzeba doliczyć koszty agencji, notarialne i inne tak do 10 tys.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Dziękuję a co do wyprowadzki to na prawdę nie wiem bo może to być dopiero za ładnych parę lat bo mieszkamy na razie tutaj ale miła jest myśl że mamy gdzie wrócić w razie czego

Kurde, bardzo szczesliwi musicie być z mężem

a kwoty.. w mojej miesciie 10tys.mieszkancow.. 50m2 mieszkanko od 150tys zł... i chyba kredyt na całe zycie.. :/

lece do pracy
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 20:07   #431
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Cytat:
nawet nie pytaj jeśli chodzi o Kraków, to niestety za 2 pokojowe mieszkanie trzeba sporo zapłacić więc albo wygram w lotka, albo mnie czeka kredyt na 50lat
Cytat:
a kwoty.. w mojej miesciie 10tys.mieszkancow.. 50m2 mieszkanko od 150tys zł... i chyba kredyt na całe zycie.. :/
towidze ze jeśli ktoś zaczyna od zera to nie ma szans na nic swojego
zwłaszcza taka samotna kobietka jak ja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 20:14   #432
cashmere20
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie chcę wynajmować mieszkania, bo dla mnie to trochę strata pieniędzy, ale wiadomo różnie w życiu jest i nie mówię, że nie będę wynajmować. więc jak sobie pomyślę, że muszę skończyć studia, później zahaczyć jakąś fajną pracę, wiadomo, że od razu mi kredytu nie dadzą, tylko jak będą wiedzieć, że mam stałe zatrudnienie itd. to ja chyba po 30stce się wyprowadzę od rodziców a później spłacanie kredytu do końca życia... cudownie
Stary 2009-11-06, 20:14   #433
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Oj nie mów tak. My też zaczynamy od zera. Pochwalę się (a co mi tam) że za wesele zapłacilismy wszystko sami - wyszło ponad 40 tyś zł, kupiliśmy auto za ok 30 tys zł, teraz to mieszkanie ale oczywiście wspomagamy się kredytem bo w 100% za gotówkę to nie wiem kogo stać. No i oczywiście mieszkamy tu sami co za tym idzie sami się utrzymujemy.
A na mieszkanie zdecydowaliśmy się teraz bo ponoć ceny mają iść w górę po nowym roku no i póki jesteśmy w Ie mamy zamiar jak najszybciej spłacać.

Stary 2009-11-06, 20:18   #434
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
ja nie chcę wynajmować mieszkania, bo dla mnie to trochę strata pieniędzy, ale wiadomo różnie w życiu jest i nie mówię, że nie będę wynajmować. więc jak sobie pomyślę, że muszę skończyć studia, później zahaczyć jakąś fajną pracę, wiadomo, że od razu mi kredytu nie dadzą, tylko jak będą wiedzieć, że mam stałe zatrudnienie itd. to ja chyba po 30stce się wyprowadzę od rodziców a później spłacanie kredytu do końca życia... cudownie
ale skoro mieszkasz w mieście to jest Ci łatwiej, ja nie mam przyszłosci w mojej wiosce, wiec jestem skazana na wynajem albo bogate zamążpójście
Stary 2009-11-06, 20:18   #435
tylkokasia
Moderator

Cytat:
My tutaj wynajmujemy i mnie też denerwuje że opłacamy wynajem a moglibyśmy spłacać ratę na swoje. Płacimy tutaj 950 euro za 2 pokoje, salon z jadalnią i 2 łazienki. Rozważaliśmy kupno czegoś tutaj ale ceny w porównaniu z PL są astronomiczne - ok 300 tyś euro za takie mieszkanko jak wynajmujemy. Za tą cenę w PL można postawić ze 2 lub więcej pięknych domów.

Stary 2009-11-06, 20:25   #436
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Oj nie mów tak. My też zaczynamy od zera. Pochwalę się (a co mi tam) że za wesele zapłacilismy wszystko sami - wyszło ponad 40 tyś zł, kupiliśmy auto za ok 30 tys zł, teraz to mieszkanie ale oczywiście wspomagamy się kredytem bo w 100% za gotówkę to nie wiem kogo stać. No i oczywiście mieszkamy tu sami co za tym idzie sami się utrzymujemy.
A na mieszkanie zdecydowaliśmy się teraz bo ponoć ceny mają iść w górę po nowym roku no i póki jesteśmy w Ie mamy zamiar jak najszybciej spłacać.
mam nadzieję, że mi też się kiedyś uda
a długo jesteś już w Ie? Opłaca się wyjechać?

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
My tutaj wynajmujemy i mnie też denerwuje że opłacamy wynajem a moglibyśmy spłacać ratę na swoje. Płacimy tutaj 950 euro za 2 pokoje, salon z jadalnią i 2 łazienki. Rozważaliśmy kupno czegoś tutaj ale ceny w porównaniu z PL są astronomiczne - ok 300 tyś euro za takie mieszkanko jak wynajmujemy. Za tą cenę w PL można postawić ze 2 lub więcej pięknych domów.
najgorsze w tym wszystkim jest chyba to, że jak masz chęć zrobić remont to albo nie możesz, albo robisz remont komuś
Stary 2009-11-06, 20:28   #437
cashmere20
Wtajemniczenie

Cytat:
rozumiem Cię, bo jeżeli nie macie zamiaru mieszkać na stałe w Ie to nie ma sensu pakowac tam kasy, tym bardziej, że są takie astronomiczne ceny

Cytat:
ale skoro mieszkasz w mieście to jest Ci łatwiej, ja nie mam przyszłosci w mojej wiosce, wiec jestem skazana na wynajem albo bogate zamążpójście
z tym nie do końca bym się zgodziła
Stary 2009-11-06, 20:37   #438
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Uda się na pewno
Ja jestem 3 lata, maż 3,5
W tym momencie jeśli nie masz wykształcenia i języka na super poziomie to się nie opłaca. Nas w sumie trzyma tu praca TZ w zasadzie on nas utrzymuje bo ja pracuję dorywczo i za dużo mniejsze stawki niż on. Jednak w gruncie rzeczy zarabiam w ponad tydzień tyle ile zarabiałam 3/4 lata temu w Pl w banku za miesiąc.
Niestety pojechałam tu do TZ - moje doświadczenie zawodowe i ukończone 2 kierunki na nic mi się tu nie przydają bo całe życie uczyłam się niemca a anglika nigdy.
Masa osób od grudnia zeszłego roku zjechała i zjeżdża nadal do Pl bo kryzys jest tu bardzo odczuwalny. Wiele osób traci pracę.

W ogóle jeśli mogłabym komuś coś doradzić to radziłabym się uczyć angielskiego bo to akurat może bardzo zaprocentować w przyszłości!

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

najgorsze w tym wszystkim jest chyba to, że jak masz chęć zrobić remont to albo nie możesz, albo robisz remont komuś
Na szczęście tutaj 99% mieszkań do wynajęcia jest kompletnie wyposażonych i umeblowanych. (moja przyjaciółka mieszka w Belgii i tam mieszkania są gołe i trzeba wszystko kupić od pralki po łóżko aż do garnków)My wynajmujemy już któreś z kolei i poza 1 zawsze wynajmujemy mieszkanie nowo wybudowane i pierwszy raz oddane pod wynajem czyli wszystko jest nowiutkie i nieużywane więc remonty/ kupowanie mebli nie są konieczne. Ale zasada jest taka że jak np. zrobimy dziurę aby przywiesić coś na ścianie to albo haczyk później zostawiamy albo naprawiamy aby nie było widać dziurki.
Kilka dni temu zalało nam 1 pomieszczenie takie socjalne - mieliśmy tam graciarnię i bojler i woda podeszła do przedpokoju (było po kostki wody po 20 min wycieku) to nam osuszyli specjalnym sprzętem ale już paneli nie chcą wymienić bo tylko trochę widać że były zalane.

Stary 2009-11-06, 20:37   #439
Eloska
Wtajemniczenie

ide nyny i mam nadzieję, ze jutro przywita sie z wami świeżo upieczona Pani Kierownica a nie zdesperowana kursantka

Pięknych snów
Eloska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 20:38   #440
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
z tym nie do końca bym się zgodziła
dlaczego?
Cytat:
Uda się na pewno
Ja jestem 3 lata, maż 3,5
W tym momencie jeśli nie masz wykształcenia i języka na super poziomie to się nie opłaca. Nas w sumie trzyma tu praca TZ w zasadzie on nas utrzymuje bo ja pracuję dorywczo i za dużo mniejsze stawki niż on. Jednak w gruncie rzeczy zarabiam w ponad tydzień tyle ile zarabiałam 3/4 lata temu w Pl w banku za miesiąc.
Niestety pojechałam tu do TZ - moje doświadczenie zawodowe i ukończone 2 kierunki na nic mi się tu nie przydają bo całe życie uczyłam się niemca a anglika nigdy.
Masa osób od grudnia zeszłego roku zjechała i zjeżdża nadal do Pl bo kryzys jest tu bardzo odczuwalny. Wiele osób traci pracę.

W ogóle jeśli mogłabym komuś coś doradzić to radziłabym się uczyć angielskiego bo to akurat może bardzo zaprocentować w przyszłości!
mam nadzieję, że się uda
cudownie, że wam się wiedzie
a właściwie czemu nie uczysz się języka?
Stary 2009-11-06, 20:39   #441
madzia167722
Raczkowanie

Wiem coś o pracy w Irlandii, niestety bez języka to ani rusz! ale jeśli się zna angielski i umie się dobrze 'zakręcić' to można mieć pracę jak marzenie, nawet mimo kryzysu...
oczywiście znajomości się też przydają
madzia167722 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 20:44   #442
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
ide nyny i mam nadzieję, ze jutro przywita sie z wami świeżo upieczona Pani Kierownica a nie zdesperowana kursantka

Pięknych snów
o której masz egzamin?

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia167722 Pokaż wiadomość
Wiem coś o pracy w Irlandii, niestety bez języka to ani rusz! ale jeśli się zna angielski i umie się dobrze 'zakręcić' to można mieć pracę jak marzenie, nawet mimo kryzysu...
ach żeby mieć tak umiejętności i znajomości
Cytat:
Na szczęście tutaj 99% mieszkań do wynajęcia jest kompletnie wyposażonych i umeblowanych. (moja przyjaciółka mieszka w Belgii i tam mieszkania są gołe i trzeba wszystko kupić od pralki po łóżko aż do garnków)My wynajmujemy już któreś z kolei i poza 1 zawsze wynajmujemy mieszkanie nowo wybudowane i pierwszy raz oddane pod wynajem czyli wszystko jest nowiutkie i nieużywane więc remonty/ kupowanie mebli nie są konieczne. Ale zasada jest taka że jak np. zrobimy dziurę aby przywiesić coś na ścianie to albo haczyk później zostawiamy albo naprawiamy aby nie było widać dziurki.
Kilka dni temu zalało nam 1 pomieszczenie takie socjalne - mieliśmy tam graciarnię i bojler i woda podeszła do przedpokoju (było po kostki wody po 20 min wycieku) to nam osuszyli specjalnym sprzętem ale już paneli nie chcą wymienić bo tylko trochę widać że były zalane.
no i dobrze
a czemu was zalało
Stary 2009-11-06, 20:56   #443
tylkokasia
Moderator

Cytat:
dlaczego?

mam nadzieję, że się uda
cudownie, że wam się wiedzie
a właściwie czemu nie uczysz się języka?
He he nigdzie nie napisałam że się nie uczę. Siłą rzeczy po kilku latach coś niecoś mi weszło do głowy
Ale aby poznać język na poziomie takim abym mogła wykonywać swój zawód (w Pl pracowałam w bankowości i w kredytach) potrzebny jest angielski biznesowy biegle w mowie i w piśmie. Poczatkowo chodziłam do szkoły na agielski ale niestety zaczęło to kolidować z moją pracą i wychodziło na to że płacę sporo za kurs na którym częściej jestem niż mnie nie ma...

Cytat:
Napisane przez madzia167722 Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie mieszkasz (mniemam że w Irlandii) i o jakiej branży mówisz ale u mnie serio firmy sypią się jedna po drugiej. Mnóstwo osób traci pracę z powodu redukcji - mówię o osobach na stanowiskach kierowniczych ze świetnym angielskim. W wielu firmach nawet nie chcą aplikacji wydać bo nie ma etatów. Mój TZ pracuje w firmie która realizuje zamówienia z całego świata i widzi jak drastycznie spadły zamówienia (a ma powiązanie z bardzo wieloma branżami)

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
o której masz egzamin?

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

ach żeby mieć tak umiejętności i znajomości

no i dobrze
a czemu was zalało
A rura doprowadzająca wodę do bojlera czy jak to się tam zwie oderwała się od zbiornika. Lodowata woda leciała jak z na maxa odkręconego kranu. 3 facetów (dziękuję naszym sąsiadom ) trzymało na zmianę rurę tak aby jak najmniej leciało na mieszkanie. Wszystkie zawory które były w tym pomieszczeniu okazały się nie od wody. Dopiero sąsiad z innej klatki wiedział gdzie mniej więcej szukać zaworu - w innym pomieszczeniu za meblami był
A rura się oderwała bo nie była dospawana a jedynie wsadzona i szczęście w nieszczęściu że stało się to w niedziele w nocy gdy byliśmy w domu i mogliśmy zareagować. Ale mówię wam przeżyliśmy chwile grozy a TZ pozdzierał ręce do krwi jak przez dziurę w szafce zakręcał zawór
Ps. na polsacie zaczyna się film chyba nawet fajny

Stary 2009-11-06, 20:56   #444
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
He he nigdzie nie napisałam że się nie uczę. Siłą rzeczy po kilku latach coś niecoś mi weszło do głowy
Ale aby poznać język na poziomie takim abym mogła wykonywać swój zawód (w Pl pracowałam w bankowości i w kredytach) potrzebny jest angielski biznesowy biegle w mowie i w piśmie. Poczatkowo chodziłam do szkoły na agielski ale niestety zaczęło to kolidować z moją pracą i wychodziło na to że płacę sporo za kurs na którym częściej jestem niż mnie nie ma...
przepraszam, tak jakoś pomyślałam, teraz mi głupio,
wybacz
Stary 2009-11-06, 21:01   #445
cashmere20
Wtajemniczenie

Cytat:

Pięknych snów
3mam kciuki

Cytat:
dlaczego?
mam wielu znajomych (są mniej więcej w moim wieku lub trochę starsi), którzy mieszkają na wsi i z reguły już mają ślub, mieszkają w domu bądź dom jest w budowie, mają pracę i sobie żyją. a w mieście jest wyścig szczurów, może i jest łatwiej o pracę, ale ciężko się przebić jeżeli chce się coś osiągnąć więcej.
samym utrudnieniem są też te ceny mieszkań. przykładowo Renatka pisała, że u niej mieszkanie 50m2 kosztuję ok.150tys, a w Krakowie takie kosztuje prawie 3 razy tyle. a do tego trzeba mieć jeszcze kasę na umeblowanie i wyremontowanie, a to kolejne kilkadziesiąt tysięcy i cena może urosnąć nawet do pół miliona. mnie osobiście ta kwota przeraża
Stary 2009-11-06, 21:01   #446
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
A rura doprowadzająca wodę do bojlera czy jak to się tam zwie oderwała się od zbiornika. Lodowata woda leciała jak z na maxa odkręconego kranu. 3 facetów (dziękuję naszym sąsiadom ) trzymało na zmianę rurę tak aby jak najmniej leciało na mieszkanie. Wszystkie zawory które były w tym pomieszczeniu okazały się nie od wody. Dopiero sąsiad z innej klatki wiedział gdzie mniej więcej szukać zaworu - w innym pomieszczeniu za meblami był
A rura się oderwała bo nie była dospawana a jedynie wsadzona i szczęście w nieszczęściu że stało się to w niedziele w nocy gdy byliśmy w domu i mogliśmy zareagować. Ale mówię wam przeżyliśmy chwile grozy a TZ pozdzierał ręce do krwi jak przez dziurę w szafce zakręcał zawór
Ps. na polsacie zaczyna się film chyba nawet fajny
to nieciekawie, ale już wszystko ok, mam nadzieję...

a jaki film?
Stary 2009-11-06, 21:06   #447
tylkokasia
Moderator

Cytat:
przepraszam, tak jakoś pomyślałam, teraz mi głupio,
wybacz
No co ty nie masz za co przepraszać i oczywiście mogłabym się bardziej przyłożyć bo nie pamiętam kiedy miałam podręcznik w ręce - głównie uczę się oglądając filmy, czytając proste rzeczy typu przepisy kulinarne, napisy na kosmetykach oraz ogólnie mówiąc słuchając wszystkiego dookoła czyli bardziej praktyka niż teoria.
I teraz rozumiem chyba więcej od TZ bo mi jakoś wpada w ucho szybko i ich akcent nie wydaje mi się dziwny (bo ci co mieli w szkole angielski początkowo nie mogą zrozumieć tutejszego akcentu). Rozumiem extra jak na kogoś startującego od poziomu 0 ale mam blokadę przed mówieniem i jakoś dziwnie mam bo od razu rozumiem co ktoś mówi ale jakbym miała sama to powiedzieć lub nawet powtórzyć to nie ma szans

A i chyba muszę dziś już przestać tutaj pisać bo zdominowałam dziś ten wątek

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
to nieciekawie, ale już wszystko ok, mam nadzieję...

a jaki film?
Przepowiednia - thriller - John Klein ma ciekawą pracę, dobre zarobki i udane małżeństwo. Wkrótce jego żona ginie w wypadku samochodowym. Po pogrzebie John odkrywa jej szkicownik, a w nim serię rysunków gigantycznej ćmy. W niewytłumaczalny sposób mężczyzna trafia do oddalonego o setki mil miasteczka Point Pleasant. Okazuje się, że wielu jego mieszkańców ma wizje przypominające rysunki jego żony. Szeryf Connie Parker i badacz zjawisk paranormalnych starają się mu pomóc w rozwiązaniu zagadki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 21:13   #448
kasiaaczek
Zakorzenienie

Cytat:
No co ty nie masz za co przepraszać i oczywiście mogłabym się bardziej przyłożyć bo nie pamiętam kiedy miałam podręcznik w ręce - głównie uczę się oglądając filmy, czytając proste rzeczy typu przepisy kulinarne, napisy na kosmetykach oraz ogólnie mówiąc słuchając wszystkiego dookoła czyli bardziej praktyka niż teoria.
I teraz rozumiem chyba więcej od TZ bo mi jakoś wpada w ucho szybko i ich akcent nie wydaje mi się dziwny (bo ci co mieli w szkole angielski początkowo nie mogą zrozumieć tutejszego akcentu). Rozumiem extra jak na kogoś startującego od poziomu 0 ale mam blokadę przed mówieniem i jakoś dziwnie mam bo od razu rozumiem co ktoś mówi ale jakbym miała sama to powiedzieć lub nawet powtórzyć to nie ma szans

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Przepowiednia - thriller - John Klein ma ciekawą pracę, dobre zarobki i udane małżeństwo. Wkrótce jego żona ginie w wypadku samochodowym. Po pogrzebie John odkrywa jej szkicownik, a w nim serię rysunków gigantycznej ćmy. W niewytłumaczalny sposób mężczyzna trafia do oddalonego o setki mil miasteczka Point Pleasant. Okazuje się, że wielu jego mieszkańców ma wizje przypominające rysunki jego żony. Szeryf Connie Parker i badacz zjawisk paranormalnych starają się mu pomóc w rozwiązaniu zagadki.
Oglądałam kiedyś ten film, całkiem fajny
kasiaaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 21:22   #449
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
kocham je już nie tańcujemy, ale czasem sobie muszę i w domku zasuwam, zwłaszcza, że ta muzyka jest tak fajna

łaaa Zysia patrz! http://www.youtube.com/watch?v=2CVzh3K29TQ

ale sie usmiałam, "moje alu kołpaki " oooooo jaaaa hahaha

ale naprodukowałyscie, wracam z pracy a tu kilka stron

kasiu gratuluje mieszkanka
Stary 2009-11-06, 21:29   #450
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:

no to musisz się przełamać jakoś. koniecznie

pisz dużo, bo zawsze wnosisz coś w swoich wiadomościach, lubię Cię czytać (i oglądać)

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości