![]() |
#421 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Wielbicielki Piękna VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję za opinie o zegarku, najwyżej bede go nosić w piórniku, bo na lekcji m usze miec zegarek, koniecznie ![]() i dziękuję Kasiu za linki ![]()
![]() |
#423 |
Moderator
|
A pochwalę Wam się ( bo właśnie kupiłam bilety) że za 2 tyg. lecę do Polski aby podpisać umowę kupna mieszkania (pisałam wam o tym już kiedyś)
Wynegocjowaliśmy fajną cenę jak na 4 pokoje i wszystkie formalności szybko poszły. ![]() Szkoda tylko że na króciutko lecę ale później - 21 grudnia znów lecę i to na 2 tyg. ![]()
![]() |
#424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja pojechałam dzisiaj do tej natury i niestety ale nie było już wogóle ani aoh ani pudru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz słucham tej muzyki do tanców, chodziłam kiedys przez pare miesięcy a potem jakoś tak wyszło że zrezygnowałam, ale to lubiałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to kiedy wracasz na stałe do Polski? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze do mnie nie dociera że będziemy mieć w końcu NASZE mieszkanie ![]() A powrotu do PL na razie nie planujemy. Dziękuję ![]() W moim mieście ceny jeszcze są niskie. Orientowałam się głownie w 3 pokojowych (ale trafiło nam się 4) to trzeba liczyć ok 200 tyś złotych (ceny zaczynają się od ok 175 a kończą na astronomicznych jak dla mnie kwotach). Oczywiście za używane i do odświeżenia. W Warszawie, Wrocławiu czy Krakowie ceny są kilka razy wyższe. Znajomy kupił 2 pokoje do remontu w Warszawie za 700 tys ![]() No i do ceny jeszcze trzeba doliczyć koszty agencji, notarialne i inne tak do 10 tys. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
nawet nie pytaj
![]() ![]() ![]() Edytowane przez cashmere20 Czas edycji: 2009-11-06 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, bardzo szczesliwi musicie być z mężem ![]() ![]() a kwoty.. w mojej miesciie 10tys.mieszkancow.. 50m2 mieszkanko od 150tys zł... i chyba kredyt na całe zycie.. :/ lece do pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zwłaszcza taka samotna kobietka jak ja ![]()
![]() |
#432 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Moderator
|
Cytat:
A na mieszkanie zdecydowaliśmy się teraz bo ponoć ceny mają iść w górę po nowym roku no i póki jesteśmy w Ie mamy zamiar jak najszybciej spłacać.
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#435 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a długo jesteś już w Ie? Opłaca się wyjechać? ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#437 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#438 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja jestem 3 lata, maż 3,5 W tym momencie jeśli nie masz wykształcenia i języka na super poziomie to się nie opłaca. Nas w sumie trzyma tu praca TZ w zasadzie on nas utrzymuje bo ja pracuję dorywczo i za dużo mniejsze stawki niż on. Jednak w gruncie rzeczy zarabiam w ponad tydzień tyle ile zarabiałam 3/4 lata temu w Pl w banku za miesiąc. Niestety pojechałam tu do TZ - moje doświadczenie zawodowe i ukończone 2 kierunki na nic mi się tu nie przydają bo całe życie uczyłam się niemca a anglika nigdy. Masa osób od grudnia zeszłego roku zjechała i zjeżdża nadal do Pl bo kryzys jest tu bardzo odczuwalny. Wiele osób traci pracę. W ogóle jeśli mogłabym komuś coś doradzić to radziłabym się uczyć angielskiego bo to akurat może bardzo zaprocentować w przyszłości! ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Kilka dni temu zalało nam 1 pomieszczenie takie socjalne - mieliśmy tam graciarnię i bojler i woda podeszła do przedpokoju (było po kostki wody po 20 min wycieku) to nam osuszyli specjalnym sprzętem ale już paneli nie chcą wymienić bo tylko trochę widać że były zalane.
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Wtajemniczenie
|
ide nyny i mam nadzieję, ze jutro przywita sie z wami świeżo upieczona Pani Kierownica a nie zdesperowana kursantka
![]() Pięknych snów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
dlaczego?
Cytat:
cudownie, że wam się wiedzie ![]() a właściwie czemu nie uczysz się języka?
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Wiem coś o pracy w Irlandii, niestety bez języka to ani rusz! ale jeśli się zna angielski i umie się dobrze 'zakręcić' to można mieć pracę jak marzenie, nawet mimo kryzysu...
oczywiście znajomości się też przydają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() a czemu was zalało ![]()
![]() |
#443 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale aby poznać język na poziomie takim abym mogła wykonywać swój zawód (w Pl pracowałam w bankowości i w kredytach) potrzebny jest angielski biznesowy biegle w mowie i w piśmie. Poczatkowo chodziłam do szkoły na agielski ale niestety zaczęło to kolidować z moją pracą i wychodziło na to że płacę sporo za kurs na którym częściej jestem niż mnie nie ma... Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() A rura się oderwała bo nie była dospawana a jedynie wsadzona ![]() ![]() Ps. na polsacie zaczyna się film chyba nawet fajny
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybacz ![]()
![]() |
#445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam wielu znajomych (są mniej więcej w moim wieku lub trochę starsi), którzy mieszkają na wsi i z reguły już mają ślub, mieszkają w domu bądź dom jest w budowie, mają pracę i sobie żyją. a w mieście jest wyścig szczurów, może i jest łatwiej o pracę, ale ciężko się przebić jeżeli chce się coś osiągnąć więcej. samym utrudnieniem są też te ceny mieszkań. przykładowo Renatka pisała, że u niej mieszkanie 50m2 kosztuję ok.150tys, a w Krakowie takie kosztuje prawie 3 razy tyle. a do tego trzeba mieć jeszcze kasę na umeblowanie i wyremontowanie, a to kolejne kilkadziesiąt tysięcy i cena może urosnąć nawet do pół miliona. mnie osobiście ta kwota przeraża |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki film?
![]() |
#447 |
Moderator
|
No co ty nie masz za co przepraszać
![]() I teraz rozumiem chyba więcej od TZ bo mi jakoś wpada w ucho szybko i ich akcent nie wydaje mi się dziwny (bo ci co mieli w szkole angielski początkowo nie mogą zrozumieć tutejszego akcentu). Rozumiem extra jak na kogoś startującego od poziomu 0 ale mam blokadę przed mówieniem i jakoś dziwnie mam bo od razu rozumiem co ktoś mówi ale jakbym miała sama to powiedzieć lub nawet powtórzyć to nie ma szans ![]() A i chyba muszę dziś już przestać tutaj pisać bo zdominowałam dziś ten wątek ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Przepowiednia - thriller - John Klein ma ciekawą pracę, dobre zarobki i udane małżeństwo. Wkrótce jego żona ginie w wypadku samochodowym. Po pogrzebie John odkrywa jej szkicownik, a w nim serię rysunków gigantycznej ćmy. W niewytłumaczalny sposób mężczyzna trafia do oddalonego o setki mil miasteczka Point Pleasant. Okazuje się, że wielu jego mieszkańców ma wizje przypominające rysunki jego żony. Szeryf Connie Parker i badacz zjawisk paranormalnych starają się mu pomóc w rozwiązaniu zagadki.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie usmiałam, "moje alu kołpaki " ![]() ale naprodukowałyscie, wracam z pracy a tu kilka stron ![]() kasiu gratuluje mieszkanka ![]()
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisz dużo, bo zawsze wnosisz coś w swoich wiadomościach, lubię Cię czytać (i oglądać ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.