Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-06, 21:33   #1231
agness813
Raczkowanie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

zgadnij MS
Niestety to jakas sprawa z silnikiem więc szykuję się na grubsza kasę,mam tylko nadzieję że jak już go "wyleczą" to posłuży trochę zanim coś znowu wyskoczy...mam go od trzech miesięcy i już wymieniałam akumulator,rozrusznik a teraz to

A dzisiaj mam 32 dc ale ostatnio mi się tak cykl rozregulował że w ciągu pół roku miewałam od 24 do 38 dni wszystko przez stres...

Anessko będzie dobrze,może jemu po prostu to przyjdzie z czasem
Tity,sukienka sliczna i figurka do pozazdroszczenia
Lenka,ja również za pozytywny tescik

Edytowane przez agness813
Czas edycji: 2009-11-06 o 21:43
agness813 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 21:38   #1232
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness813 Pokaż wiadomość
zgadnij MS
Niestety to jakas sprawa z silnikiem więc szykuję się na grubsza kasę,mam tylko nadzieję że jak już go "wyleczą" to posłuży trochę zanim coś znowu wyskoczy...mam go od trzech miesięcy i już wymieniałam akumulator,rozrusznik a teraz to

A dzisiaj mam 32 dc ale ostatnio mi się tak cykl rozregulował że w ciągu pół roku miewałam od 24 do 38 dni wszystko przez stres...
To ja trzymam i za późniejsze II kreseczki, jeśli nie w tym cyklu to w następnym i za to, żeby autko już elegancko śmigało bez napraw

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 21:45   #1233
agness813
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
To ja trzymam i za późniejsze II kreseczki, jeśli nie w tym cyklu to w następnym i za to, żeby autko już elegancko śmigało bez napraw
(nie) dziękuję (żeby nie zapeszyć)

Ja uciekam do łóżeczka przytulić się do podusi,z chęcią bym jeszcze posiedziała ale moje ananaski są bezlitosne rano,wstają niczym skowronki góra o 7.00
Dobrej nocy wszystkim

Czas edycji: 2009-11-06 o 21:47
Stary 2009-11-06, 21:46   #1234
Ollliwka
Zakorzenienie

agness83 to jak na stres jakas "magiczną" recepte znajdziesz to napisz bo tez cykle mam nieregularne
A jakie masz autko?

Anessko pozwól , że ja tak wirtualnie będę z Tobą smutne to jest co napisałaś , ale co.. wszystko się może zdarzyć i pewnego dnia TŻ Cię zaskoczy przynajmniej wiara czyni cuda
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 21:53   #1235
agness813
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
agness83 to jak na stres jakas "magiczną" recepte znajdziesz to napisz bo tez cykle mam nieregularne
A jakie masz autko?
Moją receptą na zmniejszenie stresu byłaby na pewno dodatkowa para rąk,nóg i głowa do domu,ktoś do kogo byłoby wieczorami gębę otworzyć i się poprzytulać (o seksie nie wspomnę ) czyli...tatuś i mąż na stałe ale na razie nic na to nie wskazuje
Jak tylko znajdę jakiś inny "złoty srodek" na pewno się z Wami podzielę odkryciem
A autko to Ford Mondeo kombi,bardzo wdzięczny,tylko jakiś pechowy
Stary 2009-11-07, 10:09   #1236
kretencja
Zakorzenienie

Anessko, Mądra i silna z Ciebie osoba. Wierzę, że w takim układzie w końcu zostaniecie rodzicami. Może za dwa lata, może za trzy, a może nawet za pięć, ale przynajmniej dziecko będzie chciane i kochane, i będzie miało rodziców bardzo silnie związanych ze sobą, umiejących się dogadać. Gratuluję odważnej decyzji

A u mnie dupa zbita. Chyba żadnych || nie będzie i tym razem. Od wczoraj wieczorem mam jakieś plamienie (już myślałam, że miesiączka, ale krwi na razie nie widać), brzuch mnie wczoraj napieprzał jak na okres, dziś raczej spokój. I tylko to plamienie brązowe... Zaznaczam, że to znów za wcześnie by było, dziś 24dc. K...wa, już mam dosyć tego. Wczoraj mnie taka chandra dopadła, taka rozpacz, że łzy mi leciały dosłownie strumieniami, mąż najpierw próbował mnie uspokoić, potem się wkurzył, na szczęście dziś już dobrze między nami. On nie rozumie, czemu tak rozpaczam z każdą pojawiającą się miesiączką. Uważa, że nie ma się co tak martwić... Ech, chłopy...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 12:06   #1237
olayya
Raczkowanie

Witam
Niestety wczoraj nie byłam u gina Zmienił taktykę i przyjmuje na zapisy. W sumie dobrze że coś mnie tknęło i zadzwoniłam bo byśmy pojechali na darmo. Swoją drogą gin na bardzo miły głos przez telefon W sumie się cieszę bo przynajmniej wiem że mam na konkretną godzinę i nie muszę stać w kolejce. Także pierwsza wizyta 13-go w piątek o 20:00. Mam nadzieję że nie pechowa data

Kretencja nie smuć się. Niestety faceci nie rozumieją naszych rozterek, dla nich wszystko jest proste i nie skomplikowane.

Lenka jak test wyszedł??

Dziewczyny czy któraś z Was ma na imię Joasia J. i jest piekną i seksowną brunetką ? Pytam bo dostałam zaproszenie na nk. i nie wiem od kogo.

Pozdrawiam wszystkie

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 12:17   #1238
kretencja
Zakorzenienie

Olayya, wiem, że jasiulek ma na imię Joasia i jest bardzo seksowną brunetką Ale może jeszcze ktoś taki tu jest?...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-11-07, 12:22   #1239
Tity
Zakorzenienie

olayaa Joasia to jasiulek
agnes813
Anessko podziwiam Twoją dojrzałość emocjonalną To musiała być trudna i bolesna decyzja, ale może nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Jak już kiedyś pisałam, moja mama urodziła mnie jak miała 36 lat, a moją koleżankę mam urodziła w wieku 41 lat, więc jeszcze wszystko przed Tobą. Fajnie, że kupujecie domek i jesteście razem szczęśliwi, to najważniejsze I zawsze będziesz tu mile widziana Oby jak najczęściej
kretencja
A ja się zmęczyłam, do tej pory sprzątałam. Teraz kolej męża :P Jutro jedziemy do teściów, zobaczymy się ze szwagrami i ich dzidzią. Ma już prawie 2 miesiące...jak ten czas leci.
Lenka czekamy na wieści!

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 16:42   #1240
Awenturyn
Rozeznanie

Anessa napewno z czasem wszystko ułoży się po twojej myśli

kretencja przytulam wirtualnie

dzisiaj miałam zwariowany dzień
poza tym,że necik ledwo chodzi bo zmiania się operator neta to jeszcze dzisiaj ekipa remontowa rozwalała balkon sąsiada no i od 9 miałam istny koszmar
poza tym mylismy na super spacerku słoneczko świeciło że az miło było łazić 3 godz po dworzu
zrobiłam szybki obiadek az sie zdziwiwlam ze mi takie cudo wyszlo no i moj mlody wciagna az mu sie uszy trzesly hihi

a na wieczor mam w planach piwko i paczke chipsow tak jakos za mna chodzi "niezdrowe jedzonko"
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 19:45   #1241
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez olayya Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was ma na imię Joasia J. i jest piekną i seksowną brunetką ? Pytam bo dostałam zaproszenie na nk. i nie wiem od kogo.

Pozdrawiam wszystkie
Olayya, ja jestem seksowną brunetką ale nie mam na imię Joasia

Żartuję

Dziewczyny, na teście I kreska tylko, bóle na @ już wczoraj minęły, @ nie ma i jestem w kropce........... Dobrze, że za tydzień idę do ginekologa, na pewno lepiej się poczuję, jak pani doktor mnie "obejrzy" i powie co jest grane

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2009-11-07 o 19:54
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 19:54   #1242
Tity
Zakorzenienie

Lenko może to stres Ci przesunął miesiączkę. Ja tak miałam kilka razy. Też już mnie brzuch nie bolał, a następnego dnia @ przychodziła. Mam nadzieję, że u ciebie jest inaczej, ale ten stres, że może jednak jesteś w ciąży strasznie komplikuje sprawę

L
J
Stary 2009-11-07, 20:02   #1243
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Anessko ja wierze w to, że jednak TŻ, później mąż dojrzeje do decyzji bycia tatą
Lenko, skoro I krecha, a @ nie ma, to ja myśle, że już gin rozwieje wszelkie wątpliwości

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 20:08   #1244
abz
Zakorzenienie

Anessa jak tak stąd zniknęłaś to przeczytałam kilka twoich postów na innym wątku i wiedziałam co się dzieje, ale miło, ze w końcu się odezwałaś i podjęłaś decyzję. Na pewno nie była łatwa, ale widać miłośc zwycięża. Powodzenia. Żeby TZ też świadomie zechciał dzidzi i byście mogli być w pełni szczęśliwi

Lenka, szkoda, ze I....ale może jeszcze nie wszystko przekreślone w tym miesiącu?

Byłam dzisiaj na rynku i o dziwo kupiłam kurtkę, taki w sumie płaszczyk i szalik Chociaż coś, zaraz buzia mi sie cieszyła, kolejny raz sie potwierdza, ze zakupy poprawiają humor.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 20:19   #1245
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Dziewczynki, dziękuję za wsparcie

Powiem wam, że dawno bym sobie odpuściła i to testowanie i nadzieję, gdyby nie ten dziwny śluz cały czas i ból podbrzusza. Ale może to ani @ ani ciąża tylko coś innego Już tak kilka dni czuję taki jakby skurcz w podbrzuszu, trochę też nerki (chyba?), ze dwa dni miałam takie bóle jak na @ ale już minęły, teraz tylko to uczucie skurczu. Ale może to właśnie stres.

Mam straszny problem w pracy, zrobiła się nieprzyjemna atmosfera i chodzę jak na ścięcie..

Abz, my z kolei byliśmy na mega zakupach spożywczych, bo po miesiącu wreszcie kupiliśmy autko i trzeba było się wybrać na porządne zakupy- w kuchnie pustki były.

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2009-11-07 o 20:23
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 20:30   #1246
Tity
Zakorzenienie

Lenka a co się w pracy dzieje?

L
J
Stary 2009-11-07, 20:33   #1247
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Tity, moja przełożona jest dla mnie wredna krótko mówiąc i utrudnia mi pracę, mam wrażenie że robi wszystko żebym miała jak najgorsze wyniki. Siedzenie z nią w jednej sali to udręka... Dzisiaj tak kilka godzin przesiedziałam i nic nie mogłam zjeść z nerwów. Właściwie od wczoraj mam straszne mdłości, wczoraj nie mogłam wytrzymać na zajęciach, dzisiaj całe przedpołudnie to samo Marzę o L4...
Stary 2009-11-07, 20:36   #1248
Tity
Zakorzenienie

Eh, okropnie jak jest zła atmosfera w pracy. Współczuję. Pamiętam jak ja się jeszcze niedawno męczyłam. Sama obecność jednej babki tak mi działała na nerwy, że miałam ochotę ją walnąć.Chora byłam na jej widok. A poza tym przełożeni też nie najlepsi.

L
J
Stary 2009-11-07, 20:36   #1249
agness813
Raczkowanie

Cześć dziewczynki

Ja dzisiaj cały dzionek spędziłam u mamy,było bardzo miło tylko ta podróż autobusem...koszmar odwykłam już od komunikacji miejskiej ale chociaż dzieci miały frajdę. Nie mogę ię już doczekac powrotu mojego Mondusia,mam nadzieję że najdalej pod koniec przyszłego tygodnia zwrócą mi autko

Kretencja Moja mama od zawsze mi powtarza że "faceci są od innej małpy" Oby następny cykl przyniósł ||

Awenturyn,a co dobrego upichciłaś? Podziel się przepisem

olayya,dla mnie 13 jest szczęśliwa

Lenka,A może atmosfera w pracy właśnie przyczyniła się do opóźnienia @? U mnie podobnie ...test negatywny,@ nie ma...tylko mnie bardzo jajniki bolą Też po niedzieli umówię się do lekarza bo zaniepokojona jestem

abz,gratuluję zakupów mi też poprawiają humor ale...zakupy dla dzieci,uuuwielbiam je obkupować,sama też nie pogardzę nową szmatką ale zakupy z 3,5 i 7 latkiem to nie lada wyczyn także bez wsparcia się nie obejdzie

Czas edycji: 2009-11-07 o 20:38
Stary 2009-11-07, 20:41   #1250
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Ja sobie chyba jednak ten magnez kupię po niedzieli.
A ta ginekolog do której chodzę, to naprawdę super babka, na pewno coś konstruktywnego mi powie..

Jutro mam wolne w pracy, więc się trochę odstresuję.
Stary 2009-11-07, 20:42   #1251
Tity
Zakorzenienie

Ano, ja dzisiaj się napatrzyłam na dziecięce ciuszki....cudeńka. Aż znowu we mnie zawrzała chęć posiadania potomka... Ale muszę ją ostudzić na razie. Chociaż po jutrzejszym dniu jak sie napatrzę na bobasa szwagra to nie wiem czy mi przejdzie
Lenka no kup sobie koniecznie. Nie chę zapeszać, ale chyba mi się regulują cykle. Zobaczymy jeszcze jak po tym Castagnusie będzie.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2009-11-07 o 20:44
Stary 2009-11-07, 23:49   #1252
Malga19
BAN stały

witajcie

trzyma za was kicuki!!!!! mocno....

U nas dobrze,,,,, mala kopie dzis mnie plecki bolo

a to fotka naptrzcie sie,,,to moze i wam taki urosnie

buzka
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 08:51   #1253
Awenturyn
Rozeznanie

witajcie

u mnie nudy
poza tym,że chyba mam coś z zatokami bo katar okropny
a najciekawsze,ze zaczęłam nosic ciepłe rajstopy,czapke no i cieplejszą kurtke a tu masz choróbsko

Lenka poczekaj na wizyte i gina napewno wszystko się wyjaśni
ale myśle,że sytuacja w pracy ma cos z tym wspólnego

abz tak tak zakupy dobra rzecz

agness813 pytasz o przepis no cóż dośc prosty
zrobiłam zupe-krem
tj wywar z kurczaczka,dotego dużo warzyw suszonych i makaron w granulkach - po ugotowaniu wszystko zmiksowałam i dodałam kawałki kurczaka zamiast grzanek czy ziemniaków
a na drugie
2 jajka,3 łyżki kaszki kukurydzianej,koperek,sól pieprz - wszystko rozbić trzepaczką,do tego powrzucać kawałki kurczaka i dobrze wymieszać,wszystko wlać na patelnie i usmażyc cos co wygląda jak omlet - do tego sos pomidorowy no i danie gotowe

Malga19 oj brzusio śliczny

plany na dziś
- posprzątac mieszkanko
- wymyślić drugie danie dla mlodego
- pojechac do dziadka (ma urodzinki 85 lat)
- i słodko poleniuchowac po południu
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 09:27   #1254
abz
Zakorzenienie

A ja póki co nie mam planów, mąż na noc u rodziców, nie wiem kiedy wróci, pewnie koło południa. Obiadu nie robię, odmrażam gotowe mięsko, tylko ziemniaki trzeba ugotować.
Pomalowałabym jakoś paznokcie, ale zapewne jutro bedę szorować łazienkę u rodziców więc to raczej nie ma sensu.

Stary 2009-11-08, 09:34   #1255
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzień dobry

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 09:37   #1256
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Dzień dobry, dziewczyny, ale fajna niedziela

Malga19, brzuszek masz przepiękny

Abz, ja się dzisiaj też nie wysilę, robię żurek i to z torebki... A wczoraj miałam obiadek od teściowej Mąż mi zrobił niespodziankę, bo wysprzątał całe mieszkanie aż lśni.. więc dzisiaj sobie leniuchuję. Właściwie to nie wiadomo, bo mieliśmy na wieczór jechać do teściów, ale nie za bardzo mi się chce dzisiaj gdzieś ruszać..
Stary 2009-11-08, 09:51   #1257
kretencja
Zakorzenienie

Cześć, dziewczyny
Cóż, u mnie do dupy, bo @ się rozkręciła. Jeśli zostanie to odnotowane, to proszę o zmianę ostatniej @ na 7.XI.
Pogoda dosyć ładna, może chociaż z mężem na spacer pójdziemy...

Malga, brzuch śliczny

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-11-08, 09:53   #1258
abz
Zakorzenienie

kretencja

Stary 2009-11-08, 09:58   #1259
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny
Cóż, u mnie do dupy, bo @ się rozkręciła. Jeśli zostanie to odnotowane, to proszę o zmianę ostatniej @ na 7.XI.
Pogoda dosyć ładna, może chociaż z mężem na spacer pójdziemy...

Malga, brzuch śliczny

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 10:25   #1260
Ollliwka
Zakorzenienie

witam

kretencja pogoda w sam raz na spacer

malga brzuś cudny

a ja po wczorajszej imprezie dziadków TZ mam mieszane uczucia a nawet mam wrażenie ,że lekkiego dola mam po niej
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości