|
|
#2251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
też klikałam na dwie sztuki
może razem klikałyśmy dlatego tylko jeden był? ![]() e tam, wezmę to 75A (chyba że ktoś mnie przekona dlaczego powinnam wziąć 70B albo nawet 70A ), a jeśli będę chciała wymienić a nie będzie to mi doszyją (mam nadzieję) ![]() jak 70B szersze fiszbiny? przecież szerszy obwód powinien mieć szersze fiszbiny, poza tym normalnie powinno być tak, że 70B i 75A mają takie same miseczki i takie same fiszbiny, a jeśli się różnią to minimalnie.
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie, na balkonetce pisze że to 70 naciąga się d0 73-74cm, więc mógłby być ciasny, zależy od podatności na ściskanie mam nadzieję, że 75A będzie pasować idę już spać bo mózg się wyłączył
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2009-11-05 o 23:59 |
|
|
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
po tym co piszą dziewczyny na balkonetce nie wiadomo na co się trafi, mam nadzieję, że będzie dobrze, ja się tam nie lubię ściskać
![]() dobranocki ![]() edit: a tak w ogóle to ciekawe czy te staniki co się teraz pojawiły to jakaś nowa dostawa czy ze zwrotów.. Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-11-06 o 00:06 |
|
|
|
#2254 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie jestem zadowolona ze swojego morskiego effuniaka. Po praniu (ręcznym) pianka bardzo się pomarszczyła, po nałożeniu wgłębienia nie znikają. Masakra!
|
|
|
|
#2255 |
|
Wtajemniczenie
|
to mnie zmartwiłaś, jaka szkoda
może za mocno gniotłaś? jakoś nikt wcześniej nie pisał, że aż tak się gniecie.
|
|
|
|
#2256 |
|
Konto usunięte
|
Ja zawsze suszę swoje effuniaki tak miskami w dół - tzn zapinam obwód na suszarce i na nim się trzyma ... wtedy miski po wysuszeniu są gładkie - ale z drugiej strony teraz jest nowa gąbka to może inaczej się zachowuje
|
|
|
|
#2257 |
|
Raczkowanie
|
Może pomogę w wyborach jeśli napiszę, że mój jeansowy Effuniak 70D w spoczynku ma 56 cm, natomiast rozciąga się do 76. Naciągałam jak kuszę, tj. bardzo mocno metodą nożno-ręczną (jeden koniec pod stopą, drugi w ręce
) IMHO jest to niewiele, to bardzo ściśliwy stanik. W spoczynku fiszbiny mają 13.5 cm każda, niestety ciasny obwód trochę naciąga końce i po założeniu zewnętrzne ślady mam jakieś 2 cm za piersią pod pachą.Kasieńko dzięki za pomoc, potrzymam tą Lucy jeszcze kilka dni i zmierzę jeszcze raz kiedy mi piersi trochę "opadną", może wtedy okaże się akurat trafiona, stanikologia nauką ścisłą nie jest
Edytowane przez Tapioka Czas edycji: 2009-11-06 o 11:12 |
|
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
tikida - może spróbuj zareklamować? Ja w poprzedniej partii miałam jeszcze lepszy problem - po praniu pianka pękła :/ Prałam bardzo delikatnie, widocznie jakiś gorszy materiał...
|
|
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
A mnie to się wydaje , że te Effuniaki to teraz już tylko na opinii jadą. Wcześniej ludzie się o nie zabijali, płakali jak nie mogli dostać rozmiaru, były strasznie wyczekiwane, i wydaje mi się, że wtedy bardziej się przykładali do ich wyrobu. Teraz czytam takie opinie że nie trzymają rozmiarów, źle wszywają metki, słaby materiał itd.. więc nie wiem czy jest sens płacić 100 zł za przereklamowanego effuniaka czy dorzucić pare złotych i kupić coś lepszego...
|
#2260 | |
|
Rozeznanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;15117353]Ja zawsze suszę swoje effuniaki tak miskami w dół - tzn zapinam obwód na suszarce i na nim się trzyma ... wtedy miski po wysuszeniu są gładkie - ale z drugiej strony teraz jest nowa gąbka to może inaczej się zachowuje[/QUOTE]
ja swojego suszyłam na suszarce, miskami w dół/bok (stanik zawiesiłam na mostku) Cytat:
, praktycznie go nie gniotłam. Też nie widziałam nigdzie wcześniej takiej opinii. Postaram się zrobić zdjęcia, ale nie wiem czy mi się dzisiaj uda. napisałam maila do sklepu czy uwzględnią reklamację takiego problemu, zobaczymy co odpiszą |
|
|
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszedł do mnie miętowy drożdż (george) z undercoverlingerie
![]() ale on jest sliczny Najgorsze jest to, że mam 85cm w biuscie i nigdy nie moge dopasowac rozmaru :/ jestem miedzy 60E a 60F, tym razem wybór padł na 60E. Malobiusciaste maja ten problem, ze miedzy miseczkami jest taka roznica
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taki zabieg powinien pomóc, chociaż nie wiem jak się zachowa ta nowa pianka
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wpisuję w kalkulatorze rozmiarów effuniakowych moje wymiary i wchodzi mi 75DD.
One są bardzo ścisłe? mam pod ciasno 77 luźno około 79/80 w mam 99/100 chciałabym się w jakiegoś zaopatrzyć tylko martwi mnie to pranie...
|
|
|
|
#2266 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też mam 75DD, ale na 96w biuscie i jest moooocno na styk, wydaje mi się że może być za mały na Ciebie |
|
|
|
|
#2267 |
|
Rozeznanie
|
imp18, nelyen - dziękuję za rady. Upiorę go jeszcze raz, jak będzie jeszcze mokry to postaram się go rozprostować i wysuszę mostkiem do góry. Zobaczymy, czy to pomoże.
sanrioo, nowe effuniaki podobno są bardzo ścisłe. czytałam komentarz ewy, że były szyte w dwóch szwalniach przez co niektóre egzemplarze są dużo mniej rozciągliwe od innych. moja 65tka w spoczynku ma 59cm, rozciąga się do 71cm - na moje 64 ścisło, 67 luźno jest ok. ale jakbym miała luźno 69 to by była za ciasna. Edytowane przez tikida Czas edycji: 2009-11-06 o 16:32 |
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;15123644]Ja mam 73 pod luźno ok 75 i 70 była za ciasna na mnie natomiast 75 jest luźnawe
też mam 75DD, ale na 96w biuscie i jest moooocno na styk, wydaje mi się że może być za mały na Ciebie[/QUOTE] wiec jakbym wzieła 75 ale E byłoby ok? bo F nie wiem ja mam ogolnie "lejący" biust, bez stanika nie wydaje się duuży ale w rzeczywistości jest inaczej bo jak się go "zbierze" to często właśnie się wylewa i chce ucieć...Cytat:
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam na aukcji 32D firmy Presence, coś słyszałyście??
Dobrze dobrany, średnio usztywniany. ZAłaczam zdjęcie.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.dopasowana.pl/product-pol...e-bezowym.html
chyba wezmę ten właśnie 75E to jest jeszcze ta starsza kolekcja? |
|
|
|
#2272 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak to starsza kolekcja. Ale beżowe były chyba minimalnie ciaśniejsze od pozostałych, przynajmniej gdzieś coś takiego czytałam.
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Problem z Effuniakami jest taki, że ktoś narobił gnoju podczas produkcji, ponoć to już ma się nie powtórzyć
![]() Odsyłam do dyskusji na balkonetce, pod wieloma nowymi są opisane nieścisłości rozmiarowe, ale absolutnie Effuniaka wg mnie nie powinno się zaniżać mój Chili jest ściślejszy niż ten z leniej kolekcji i będzie do oddania. Nie ma co sie męczyć. w przyszłym tyg mają być doszywane Chiliowe ponoć ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() W jakim rozmiarze go miałaś siarko? na jakie wymiary? ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#2275 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam zdjęcia pianki w morskim effuniaku.
|
|
|
|
#2276 |
|
Konto usunięte
|
o kurde :/ faktycznie brzydko ... szczerze powiem że te stare mi się gniotły ale od wewnątrz tylko tak jakby ... taka bardziej miękka ta gąbka była
lipa straszna , jak tak dalej pójdzie to ja podziękuję .... jeszcze tylko half cupy trzymają mnie przed wydawaniem kasy gdzie indziej ;] Ale coś czuję że moge się rozczarować ... |
|
|
|
#2277 |
|
Rozeznanie
|
A nie możesz tego roeklamowac? Jeśli to zagniecenie jest permamentne....
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarka sugerowałam się wypowiedzią imp18 ona mówiła że ma 96 w biuście ja mam 99/100 i ma 75DD i na mnie może być przymałe...
po za tym jak ty tak o tych piankach to i ja się zaczynam namyślać bo mogę zamówić z La senzy 32G Effuniak mnie urzeka dolinką i chce ten model http://www.dopasowana.pl/product-pol...e-bezowym.html no ale właśnie nie wiem jak z tą pianką?
|
|
|
|
#2279 |
|
Wtajemniczenie
|
Pojawił się nowy filmik na youtube.
![]() I dla przypomnienia poprzedni odcinek. ![]() |
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Sanrioo, trudno powiedzieć...może pooglądaj na balkonetce dziewczyny w tych stanikach? przypatrz się wymiarom i opiniom i wtedy się decyduj
![]() Letnia kolekcja różni się od tej...więc nie sugerowałabym się opisami nowych Effuniaków. Wg mnie krój nowej jest lepszy, ale te nieporozumienia rozmiarowe a teraz to gniecenie straszne...---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Filmik dobrze pokazuje co i jak z przodu rzeczywiście wydaje się ok, ale ten tył, masakra...całkiem nieźle z merytorycznego punktu widzenia.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.

może razem klikałyśmy dlatego tylko jeden był? 
), a jeśli będę chciała wymienić a nie będzie to mi doszyją (mam nadzieję) 
przecież szerszy obwód powinien mieć szersze fiszbiny, poza tym normalnie powinno być tak, że 70B i 75A mają takie same miseczki i takie same fiszbiny, a jeśli się różnią to minimalnie.

może za mocno gniotłaś? jakoś nikt wcześniej nie pisał, że aż tak się gniecie.