|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Jestem zrozpaczona z powodu nietrwalych Poisonow...
Dziewczyny ja juz dluzej nie moge
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiem,to tylko woda toaletowa ![]() ![]() A jak sie trzymaja Poisony na Waszej skorze ![]() Mam nadzieje,ze nie ma identycznego tematu...Czasem wyszukiwarka dziala a czasem nie i nie wiem od czego to zalezy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Jestem zrozpaczona z powodu nietrwalych poisonow...
miałam zalozyc podobny wątek
![]() w święto wszystkich świętych i w przeddzien-pachniałam poisonem. No i dobrze ze mialam ze sobą fiolkę- "dopaćkiwałam" sie równo co 2 godziny-a intensywnie zapach czułam moze przez pół godziny po aplikacji. Niemniej jednak sweter trzymał zapach jeszcze do następnego dnia wieczorem, ale na sobie ja go prawie w ogóle nie czułam- dziwne i wkurzające to dla mnie ![]()
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem zalamana... Jednak nie zrezygnuje z tego zapachu-za bardzo mi sie podoba... Chyba nawet Pure Poison dluzej wyczuwam niz klasyka ![]() Trudno... Bede sie zalewac trucizna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To na prawdę zależy od reakcji perfumy ze skórą, bo na mnie Poison pachnie przez 2 dni... to się ma rozumieć na włosach, resztę co wieczór zmywam
![]() ![]() A moja kurtka i szalik to już nim przesiąkły na amen i nawet jak się spryskam czymś innym to Poison i tak mi towarzyszy ![]() Dziewczyny... i pamiętajcie, że jak wy nie czujecie Poisona, to nie znaczy, że otoczenie nie czuje ![]() ![]() Niestety nasz nos to paskuda i się adoptuje do zapachu i przestaje go odczuwać po jakimś czasie ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2009-11-06 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Kurcze.... nie straszcie
![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kolciag niby masz racje,ze nasze nosy przyzwyczajaja sie do danego zapachu i potem juz nie dzialaja na nasze nozdrza jak wczesniej ale ja mam takie perfumy,ktore czuje przez wiele godzin m.in. Alien,Coco Chanel,Coco Mademoiselle,DKNY by Delicious Night,Joop Pour Femme,,Addict i kilka innych... Dlaczego klasyczny Poison do nich nie nalezy lleeeeee ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Na mnie też Poisony nie pachną długo. Zarówno Midnight, jak i Hypnotic ulatywały ze skóry bez śladu po naprawdę krótkim czasie
![]() Na ubraniach za to nie do wyprania. Mam jeden szalik, który mimo wielokrotnego prania i tak pachnie HP ![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Klasycznego Poisona testowałam tylko raz na nadgarstku ale podobnie to u mnie przebiegało. Bardzo szybko przestałam go wyczuwać (chyba, że przytknęłam nos do nadgarstka), za to następnego dnia stwierdziłam, że cała koszula mi nim przesiąkła. Ale mimo wszystko mam zamiar sprawić sobie flaszke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Na mnie wszystkie Poisony pachną długo , szczególnie lubię klasyka oraz Tendre.
Zarówno jeden jak i drugi pachną do momentu zmycia( zszorowania) a na ubraniach aż do uprania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a w jakich miejscach się psikacie? Ja zazwyczaj nie czuję (albo czuję bardzo słabo) perfum, które noszę za uszami, za to świetnie wyczuwalne są napsikane głęboko w dekolt.
Tylko że ta metoda jest o kant zadka rozbić zimą (zimno, nie noszę głębokich dekoltów) i latem (mocne słoce, boję się o przebarwienia na skórze). I skóra dekoltu parszywieje od częstego zapsikiwania alkoholem. Ale coś za coś. ![]()
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co ciekawe, wyszłam kiedyś na spacer i psiknęłam sie nim tylko raz - pachniał mi ten jeden psik przez wiele godzin i przeżył nawet prysznic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja mama Midnight i Hypnotic Poison i bardzo ładnie sie trzymają ( hypnotiic az za ładnie), powiedziałambym 6-8h, a psikam się po jednym razie z obu stron szyji i nic wiecej.
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2009-11-07 o 01:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Kiedyś gdzieś w artykule odnośnie doboru perfum przeczytałam, że jeśli po jakimś czasie nie czujemy naszych perfum, znaczy, że idealnie komponują się do naszego naturalnego zapachu... otoczenie czuje za to nas.
![]()
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Klasyczną Poison znam od 17 lat. W 1992 roku kupiłam w Sephorze pierwszy flakonik, a ponieważ kompletnie tego na sobie nie czułam (jak i kolejnych - obecnie mam wszystkie), psikałam się kilka razy. Już pierwszego dnia zaprotestowały koleżanki z pracy - cały korytarz był poisonowy do bólu jak przechodziłam! Potem na ulicy przyczepił się pijak - polazł za mną komentując że mam strasznie mocne, chyba ruskie, perfumy ![]() Po paru dniach sprzedałam buteleczkę starszej znajomej z pracy. Była kole 60-tki i jedynie Poison trzymał się na jej suchej skórze... pachniała mocno i skarżyła się że nic nie czuje... 5 lat temu znowu podkusiło mnie kupić Poison. Wówczas psikałam 2 razy - za jednym i drugim uchem, gdzie miejsce perfum ![]() Po tak minimalnej aplikacji (ja nie czułam nic) znajomi jeszcze po całym dniu upajali się tym zapachem!!! Strasznie się facetom podoba ten zapach, doprawdy nie wiem dlaczego. Dla mnie to syrop wiśniowy z nutką stęchlizny. Za to dla nich... Potem kupiłam cudowną Hypnotic Poison. Po dwa psiki za każdym uchem, minęła godzina, nic nie czuję i otwieram drzwi kluczem. Po paru godzinach w domu, nic nie czując, pytam małżonka czy on coś czuje. "A weź! Już jak przez próg weszłaś, to odtąd w całym mieszkaniu nic tylko twoje perfumy... Tak, bardzo ładne... tych używaj... piękny elegancki zapach..." Po kolejnych latach Pure Poison okazało się strzałem w dziesiątkę. Rodzina i znajomi chwalą że takie przyjemne, ładne... Ja - nic nie czuję. Obracam się wokół siebie i nic, zero... Tylko z korka delektuję się słabiutką wonią... No i zostaje przy kołnierzach... Tendre Poison (niewyczuwalna dla mnie) prowokowała 3 lata temu komentarze. Mówiono że ładne ale za mocne i że podobne do Cabotine Gres... Midnight Poison stoi jeszcze nie odfoliowane. Ale po testach mąż mówił że przesadzam z ilością (było po jednym psiku za uchem) i to jedyna Trucizna którą trochę na sobie czuję - a przy pierwszych testach nadgarstkowych prawie się dusiłam. No ale nadgarstki zmieniają zapach i moc. Osobiście nie pachnę dla siebie a bardziej dla otoczenia - co mi z tego że kocham Tresor jak otoczenie krytykuje że mdlący; a za to męczę się z Eternity (ostry ulep) bo wszyscy pieją nade mną z zachwytu... komplementy perfumeryjne są takie miłe! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pachnę przede wszystkim dla siebie a nie dla otoczenia i mam w nosie, że komuś nie podoba się dany zapach. Nie podoba się to proszę nie wąchać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To by oznaczało, że ze mną wszystko się genialnie komponuje ![]() Klasycznego Poisona nie testowałam, ale chyba tylko MP Elixir utrzymywal się na mnie dość długo. PP też w zestawoieniu nie wypadlo najgorzej, ale używałam razem z balsamem, więc trochę to przedłużało żywotność.
![]() |
![]() |
#18 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
to chyba najwieksza bzdura jaką wymyslili spece on marketingu. Idąc tym tropem wszyscy producenci powinni zacząc produkować jakies słabeusze, a wszyscy byliby wniebowzięci ze sie tak super komponuje. A jak ktoś chce czuc zapach cały dzien to musi szukać czegos co sie z ni\m nie komponuje ![]() Pachnienie dla otoczenia to tez jakis bezsens-przeciez wybieram zapachy które mnie sie podobają, a kolezanka z biurka obok ma zupełnie inny gust zapachowy
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-11-07 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Na mnie klasyk bardzo trwały dlatego pozwalam sobie na jeden lub dwa psiki. Normalnie psików robię... wiele
![]() ![]() A jesteś pewna, że masz nowego klasyka ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Lata temu miałam eau de cologne Poisona klasycznego i ludzie komplementowali. Wniosek z tego płynie taki, że to bardzo wyczuwalne perfumy.
Teraz posiadam Hypnotic Poison i wystarczy mi psiknąć dwa razy, za uszami, i ludzie komentują jakie piękne to perfumy. Przy innych perfumach jestem zmuszona zlewać się do pępka, a i tak często nikt nic nie czuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
grozi wypollizowaniem
|
to ja chyba wsysam tego Poisona- bo w 2 dni zużyłam ponad 0,5 ml i nikt nic nie mówił, dopiero przy pożegnalnych przytulankach, ten i tamten cos skomentował
![]()
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Organizm ludzki w momencie gdy pojawia się jeden silny, dominujący zapach włącza mechanizmy obronne i następuje blokada receptorów węchowych i nos się tym sposobem "przyzwyczaja". Aczkolwiek w przypadku szczególnie drażniących woni (np. niedomyte ciało, czy choćby i niektóre perfumy), człowiek zpach wciąz wyczuwa - to też reakcja obronna. Killery sa kilerami, bo to nie puchate misie tylko silnie drażniące nos kompozycje - same przyznacie, ze najdłużej wyczuwane perfumy, to właśnie te, obok których nie przechodzi się obojętnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez słodka-chwila Czas edycji: 2009-11-12 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To że nos się przyzwyczaja to wiadoma sprawa ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama używa Poison i skarży się, że są ...słabe,a ja prawie się duszę. Kiedyś używałam ich bez umiaru, bo nie też nie czułam, aż zaczęły mnie drażnić,stały się raptem bardzo mocne, i tak miłość do Poison się skończyła. Czasem flirtuję z podobającymi się HP, które oczywiście są dla mnie niemal niewyczuwalne.
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Midnight Poison byl na mnie niezbyt trwały.
Pure Poison to już w ogóle porażka, godzina i po zapachu. Nigdy nie zdążyłam się w niego wwąchać porządnie bo tak szybko się ulatniał!
![]() |
#30 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() zreszta, to wlasnie wynika z niektorych postow powyzej. w zwiazku z czym uwazam za nietrafiony tytul watku (bosz, ostatnio staje sie jedna wielka chodzaca krytyka, jesli chodzi o tytuly watkow ![]() ![]() a co do meritum, to ja ogolnie nie szczedze sobie psikow na jeden raz, przy czym porownujac trwalosc Trucizn i innych perfum, Trucizny sa w czolowce pod wzgledem trwalosci wlasnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.