|
|
#391 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 8
Cytat:
no, może trochę inaczej to sformułowali
|
|
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
oj... Ledwo się przedarłam przez wasze ostatnie posty, a nie było mnie chyba dzień!
Po kolei: Widzę tu dłuższą dyskusję na temat opakowań. Oczywiście kwestią bezsprzeczną jest dla mnie to, że nie powinnyśmy dawać produktów AVONowych zapakowanych w torebki niefirmowe. To czy jedną małą rzecz pakujemy czy nie, to jest kwestia jak najbardziej indywidualna, w zależności od stosunków z klientką. Ważne jest pierwsze wrażenie, czyli nowej klientce jak trzeba to w 5 torebek można spakować A nowe opakowania bardzo mi się podobają, szczególnie te A4. W szoku byłam, że są takie wytrzymałe. Stare opakowania miały właśnie ten jeden wielki atut: były tanie... Kolejna sprawa: Pisałyśmy wcześniej na temat Błyszczyków iskrzących, a konkretnie Dazzling Diamond. Miałam go u siebie z Demo, miał być mój, ale jak większość dałam się nabrać w kwestii koloru. Wczoraj pojawiły się u mnie koleżanki i jak zawsze zrobiły mi przegląd kosmetyków. Jak się ucieszyłam, jak jedna z nich powiedziała, że bardzo jej się podoba ten przezroczysty błyszczyk i że go chce! ![]() No i historia z życia wzięta: Paczka siostrze z AVONu zamiast w kartonie przyszła w foli UPS oklejona (znaczy w takim worku foliowym). Nie wiem czy to pudełko się nie zmieściło do samochodu i przepakował sobie w wygodniejszy worek, czy mu się rozwaliło i spakował na nowo.... W ogóle chłopaczek młody taki był, nic nie czaił, że to nie tak powinno wyglądać. Oczywiście musiało czegoś brakować w środku!! ![]() A to już w sumie 3 paczka pod rząd, z którą jest coś nie tak.... Oczywiście siostra napisała do nich w tej sprawie. Zobaczymy co to będzie... Ja w poniedziałek mam odbiór kolejnej paczki, ciekawe, co z tą będzie się działo. Eh już miałam nie pisać o tych dramatach z dostawami, ale ta przebiła wszystko, chciałam się z wami podzielić. Więcej już nie będę narzekać bo to i tak nic nie zmieni
Edytowane przez zabcia87stw Czas edycji: 2009-11-07 o 11:25 |
|
|
|
#393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to juz przesada. ;/ jestem w szoku.
|
|
#394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I teraz jest kwestia tego czy Siostra przyjęła ją (i w tej sytuacji czy spawdziła zawartość przy kurierze), czy odmówiła przyjęcia. Jeśli odbierała osoba postronna (np. sąsiad) to trzeba to wyjaśniać z Avonem, a przy rozpakowaniu najlepiej zrobić kilka fotek...
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
no to nieźle z tą paczką faktycznie
do mnie wydzwaniał kilka razy ten kurier z pytaniem czy aby na pewno się nie znalazła paczka...już miałam chęć mu powiedzieć, że trzeba myśleć co się robi!! brak słówco do opakowań- popieram tych co uznają, że brakuje tych malutkich "śniadaniowych" torebeczek- faktycznie nie ma w co pakować drobiazgów. Ceny jak wszędzie...poszły w górę więc można było się domyśleć że i tu coś wykombinują |
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze mam zapas tych starych torebek kupiłam więcej w ostatnim katalogu jak były ale jak się skończą to będzie mi ich bardzo brakowało
|
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie kurier od 3 lat jak jestem w Avonie się nie zmienił. Zawsze ta sama pani przynosi lub jej córki
|
|
|
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
Pisałam wczeniej Jak myślicie czy dałoby wymienić ten balsam Dotyk jedwabiu np na ten fioletowy "Pielęgnacja młodości" dlatego że był w tej ofercie wiązanej jak myślicie pewnie nie bardzo.
Napiszę do tych w sekcji ciekawe co mi na ten temat wysmarują. Dostałam bardzo szablonową odpowiedź to samo co znajduje sie w strefie w poradach na temat zwrotów "Konsultantki, których Klienci nie są zadowoleni z produktu, w myśl gwarancji Avonu, mogą dokonać zwrotu w przeciągu 3 miesięcy od daty zakupu. Produkt powinien być przysłany przez Konsultantkę do Działu Zwrotów Avon na adres: ulica Stacyjna 77, 08 - 400 Garwolin. Zwrot powinien być wysłany pocztą, jako przesyłka polecona, z zadeklarowaną wartością. W przypadku wymiany jednego składnika z oferty łączonej - przysłać tylko produkt i zaznaczyć jego wymianę, wpisując na formularzu (druk dostępny w zakładce "pliki do pobrania") taki kod produktu, jaki widnieje na fakturze, z której pochodzi zwracany produkt. Zachęcamy do zapoznania się z zasadami zwrotu produktów, niezbędne informacje znajdzie Pani w zakładce "Nasze porady". Czyli chyba mogłabym wymieniać ale stwierdziłam że dam sobie spokój zmęczę ten balsam nie będę płacić za przesyłkę.
|
#399 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
odnosnie wysylki moze zosatwisz w swoim biurze avon ktory prowadzi twoja OMS tam mozna zostawic zwrot i ona wysle za symboliczną opłate 1-2zł /tak jest u mnie/
|
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15138366]ja zwracam wszystko co mi nie odpowiada. po to jest taka mozliwosc zeby z niej korzystac
odnosnie wysylki moze zosatwisz w swoim biurze avon ktory prowadzi twoja OMS tam mozna zostawic zwrot i ona wysle za symboliczną opłate 1-2zł /tak jest u mnie/ [/QUOTE]niestety nie w każdym biurze robią zbiorowy zwrot a szkoda
|
|
|
|
#401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie o tych fotkach pomyślałyśmy dopiero po fakcie... Ale jak mówię, brak mi już po prostu słów na to co dzieje się z moimi paczkami (i siostry). Jakiś pech okropelny... ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- [1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15138366]ja zwracam wszystko co mi nie odpowiada. po to jest taka mozliwosc zeby z niej korzystac odnosnie wysylki moze zosatwisz w swoim biurze avon ktory prowadzi twoja OMS tam mozna zostawic zwrot i ona wysle za symboliczną opłate 1-2zł /tak jest u mnie/ [/QUOTE]Poważnie można to załatwić przez biuro? Fajnie by było, żeby moja OMS też o tym wiedziała.... Bo nie zawsze mi się uśmiecha coś odsyłać i często kończy się to właśnie tak, że zostawiam dla siebie albo jako kosmetyk pokazowy... Właśnie doczytałam Myszka1706, od czego zależą te zwroty zbiorowe? Edytowane przez zabcia87stw Czas edycji: 2009-11-07 o 14:20 |
|
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15138366]ja zwracam wszystko co mi nie odpowiada. po to jest taka mozliwosc zeby z niej korzystac
odnosnie wysylki moze zosatwisz w swoim biurze avon ktory prowadzi twoja OMS tam mozna zostawic zwrot i ona wysle za symboliczną opłate 1-2zł /tak jest u mnie/ [/QUOTE]Ja przeważnie też zwracam jeśli coś kompletnie się nie nadaje ale akurat w tym przypadku to tylko o zapach chodzi to może go zniosę poza tym po jakimś czasie jakby delikatniejszy się robi. W mojej miejscowości napewno nie ma takiego biura a jeździć gdzieś tym bardziej się nie opłaca poza tym nawet nie wiem kto jest dla mojego okręgu OMS bo w sumie nie jest mi to do niczego potrzebne.
|
#403 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a OMS sa naprawde potrzebne,jesli masz problem to mozesz ją molestowac aby ci pomogła,robi szkolenia, spotkania-i sa bardzo ciekawe
|
|
|
|
|
#404 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie wszystkie dziewczyny, to mój pierwszy post tutaj
![]() Jestem konsultantką dopiero od dwóch katalogów i nie we wszystkim jeszcze się orientuję, więc mam nadzieje, że w razie czego mi pomożecie ![]() Wczoraj pierwszy raz robiłam zakupy w COKu, bo moje zamówienie wynosiło mnie niż 150 zł, i wolałam zapłacić 4 zł za podróż do Katowic niż za paczkę, tym bardziej, że nie wiem, ile by to kosztowało. Kupiłam biżuterię Marie - Lise, nie sprawdziłam jej na miejscu, bo spieszyłam się na autobus i okazało się, że to był duży błąd :/ Jakie było moje zdziwienie, gdy w domu okazało się, że łańcuszek jest rozerwany w jednym miejscu Dobrze, że udało mi się to naprawić, bo wystarczyło nałożyć tylko urwaną część na koluszko i lepiej docisnąć. Tak czy inaczej - rozczarowałam się.Poza tym, w COKu zabrakło katalogów i nie wiem, co mam teraz zrobić, bo klientki chciałyby go już obejrzeć. Chyba będę musiała dołożyć do interesu i jechać tam jeszcze raz, tylko najpierw zadzwonię się spytać, czy już te braki uzupełnili. |
|
|
|
#405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#406 |
|
Przyczajenie
|
Tylko że klientka potrzebowała ten zestaw na "już", jako prezent dla córki i nie mogłam czekać. Dlatego też moje zdenerwowanie było podwójne.
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc tak mi się wydaje, że to tylko decyzja i pomysł OMS |
|
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny przypomnijcie jak pachnie Tahitian Holiday, widzę że jest w ofercie internetowej za gosze , tak sobie myslę o prezentach gwiazdkowych
|
|
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o ten zapach to dla mnie jest okropny ![]() (jak płyn do wcByć może wydaje sie on taki tylko dla mnie , ale miałam 2 zwroty tego zapachu od klientek, więc i im się ten zapach nie podobał
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki za odpowiedz |
|
|
|
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie to jest kokos w najczystszym wydaniu, nic poza kokosem w tej wodzie nie czuję.. dla mnie zbyt słodka, zbyt dusząca
|
|
|
|
#412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja lubię ten zapach, bo ogolnie lubie zapachy egzotyczne, kokosa nie czuje, moze gdzies w tle. Mam wode toaletowa, mgielke do ciala i mgielke do wlosow. Tak zeby uzywac na co dzien jest troche zbyt meczacy, ale od czasu do czasu lubie. |
|
|
|
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
Dziwne ja zamówiłam dwa i nie mam a zamówienie robiłam w czwartek TUSZ UNOSZ.RZESY BLACK 2 0 0,00 0,00
0,00 0,00 0,00 25 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o zapachy- każdy ma inny gust,każdemu podoba się co innego...
|
|
#415 |
|
Raczkowanie
|
a nie wiecie co w 16 bedzie można kupic w promocyjnej cenie za zamowienie w 15 na ponad 1000?
|
|
|
|
#416 |
|
szeryfcio
|
No to w temacie zapachów
możecie jakoś określić, porównać do czegoś TTA Gold? Bo polegając na stronie zapachowej, pachnie jak Jet Femme. (Jet Femme mam w realu).
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
moje pierwsze skojarzenie jak powąchałam stronę zapachową to Extraordinary
![]() chyba się skuszę ... |
|
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie trochę podobna do passion dance- ale o wiele słodsza i łagodniejsza, trochę kojarzy mi się z TTA in Love...
Ale tak naprawde jest inna od reszty ![]() Ja na 100% ją zamawiam
|
|
#419 |
|
Rozeznanie
|
TTA Gold też sobie zamawiam, miałam zamawiać In Bloom, ale po użyciu próbki zaczęła mnie boleć głowa i zapach stawał się dla mnie męczący
|
|
|
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie wpadłam na to, że TTA Gold strasznie mi przypominają Treselle Seduction, tylko sa łagodniejsze, nie ma w nich tej nutki zadziorności, jest bardziej "jedwabista" ta słodycz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

no, może trochę inaczej to sformułowali

to juz przesada. ;/ jestem w szoku.

Dobrze, że udało mi się to naprawić, bo wystarczyło nałożyć tylko urwaną część na koluszko i lepiej docisnąć. Tak czy inaczej - rozczarowałam się.