Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-07, 00:09   #391
Eustomka
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
To mi odpisali na mojego maila dotyczącego torebek:
"Szanowna Konsultantko,
Dziękujemy za przesłane sugestie. Stanowią one bowiem dla nas cenne źródło informacji. Pragniemy poinformować, iż zostały one przekazane do działu, w którym podejmowane są decyzje w sprawie doboru oferty.
Ponadto wyjaśniamy, iż nie przewidujemy w najbliższym czasie zmiany dotyczącej oferty na sprzedaż artykułów pomocnych w sprzedaży, w tym wprowadzenia nowych rozmiarów torebek.
Mamy nadzieję, iż powyższe wyjaśnienia spotkają się z Pani zrozumieniem."

No to fajnie :/ oni są niepoważni jednak, jasne że ich nie rozumiem. Trzeba będzie dalej kombinować
Jakiś czas temu wspominałam, że pisałam do nich w tej sprawie i odpisali mi praktycznie to samo, co Tobie no, może trochę inaczej to sformułowali
Eustomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 11:08   #392
zabcia87stw
Raczkowanie

oj... Ledwo się przedarłam przez wasze ostatnie posty, a nie było mnie chyba dzień!

Po kolei:
Widzę tu dłuższą dyskusję na temat opakowań. Oczywiście kwestią bezsprzeczną jest dla mnie to, że nie powinnyśmy dawać produktów AVONowych zapakowanych w torebki niefirmowe. To czy jedną małą rzecz pakujemy czy nie, to jest kwestia jak najbardziej indywidualna, w zależności od stosunków z klientką.
Ważne jest pierwsze wrażenie, czyli nowej klientce jak trzeba to w 5 torebek można spakować
A nowe opakowania bardzo mi się podobają, szczególnie te A4. W szoku byłam, że są takie wytrzymałe.
Stare opakowania miały właśnie ten jeden wielki atut: były tanie...

Kolejna sprawa:
Pisałyśmy wcześniej na temat Błyszczyków iskrzących, a konkretnie Dazzling Diamond. Miałam go u siebie z Demo, miał być mój, ale jak większość dałam się nabrać w kwestii koloru. Wczoraj pojawiły się u mnie koleżanki i jak zawsze zrobiły mi przegląd kosmetyków.
Jak się ucieszyłam, jak jedna z nich powiedziała, że bardzo jej się podoba ten przezroczysty błyszczyk i że go chce! Nawet taniej go odsprzedałam

No i historia z życia wzięta:
Paczka siostrze z AVONu zamiast w kartonie przyszła w foli UPS oklejona (znaczy w takim worku foliowym).
Aż trudno było rozpakować. A perfidnie widać, że ktoś odkleił tą naklejkę z kartonu z wszystkimi danymi i nakleił na worek

Nie wiem czy to pudełko się nie zmieściło do samochodu i przepakował sobie w wygodniejszy worek, czy mu się rozwaliło i spakował na nowo.... W ogóle chłopaczek młody taki był, nic nie czaił, że to nie tak powinno wyglądać.

Oczywiście musiało czegoś brakować w środku!!
A to już w sumie 3 paczka pod rząd, z którą jest coś nie tak....

Oczywiście siostra napisała do nich w tej sprawie. Zobaczymy co to będzie...

Ja w poniedziałek mam odbiór kolejnej paczki, ciekawe, co z tą będzie się działo.

Eh już miałam nie pisać o tych dramatach z dostawami, ale ta przebiła wszystko, chciałam się z wami podzielić. Więcej już nie będę narzekać bo to i tak nic nie zmieni

Edytowane przez zabcia87stw
Czas edycji: 2009-11-07 o 11:25
zabcia87stw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 11:44   #393
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość

Paczka siostrze z AVONu zamiast w kartonie przyszła w foli UPS oklejona (znaczy w takim worku foliowym).
Aż trudno było rozpakować. A perfidnie widać, że ktoś odkleił tą naklejkę z kartonu z wszystkimi danymi i nakleił na worek

Nie wiem czy to pudełko się nie zmieściło do samochodu i przepakował sobie w wygodniejszy worek, czy mu się rozwaliło i spakował na nowo.... W ogóle chłopaczek młody taki był, nic nie czaił, że to nie tak powinno wyglądać.

Ja w poniedziałek mam odbiór kolejnej paczki, ciekawe, co z tą będzie się działo.

Eh już miałam nie pisać o tych dramatach z dostawami, ale ta przebiła wszystko, chciałam się z wami podzielić. Więcej już nie będę narzekać bo to i tak nic nie zmieni
ojej, w worku to juz przesada. ;/ jestem w szoku.

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 12:07   #394
Paola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość

Można się domyślać, ze paczka (czyt. karton) rozwaliła się na magazynie UPSa, takie rzeczy się zdarzają w firmach kurierskich. I nie jest to wina Avonu. W takich sytuacjach powinien powstać protokół szkody, powinno być sprawdzone na magazynie czego brakuje, a paczka (czyt. reszta rzeczy) powinna być normalnie dostarczona po przepakowaniu (lub ew. odesłana nadawcy).
I teraz jest kwestia tego czy Siostra przyjęła ją (i w tej sytuacji czy spawdziła zawartość przy kurierze), czy odmówiła przyjęcia.
Jeśli odbierała osoba postronna (np. sąsiad) to trzeba to wyjaśniać z Avonem, a przy rozpakowaniu najlepiej zrobić kilka fotek...
Stary 2009-11-07, 12:46   #395
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

no to nieźle z tą paczką faktycznie do mnie wydzwaniał kilka razy ten kurier z pytaniem czy aby na pewno się nie znalazła paczka...już miałam chęć mu powiedzieć, że trzeba myśleć co się robi!! brak słów

co do opakowań- popieram tych co uznają, że brakuje tych malutkich "śniadaniowych" torebeczek- faktycznie nie ma w co pakować drobiazgów.
Ceny jak wszędzie...poszły w górę więc można było się domyśleć że i tu coś wykombinują
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 13:04   #396
eleonorka
Raczkowanie

Ja jeszcze mam zapas tych starych torebek kupiłam więcej w ostatnim katalogu jak były ale jak się skończą to będzie mi ich bardzo brakowało
eleonorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 13:23   #397
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
co do opakowań- popieram tych co uznają, że brakuje tych malutkich "śniadaniowych" torebeczek- faktycznie nie ma w co pakować drobiazgów.
Ceny jak wszędzie...poszły w górę więc można było się domyśleć że i tu coś wykombinują
Też popieram. Bardzo mi brakuje tych torebeczek. Jak ktoś zamówi tylko jakieś np. kolczyki to jeszcze mogę dać bez torebki, ale taką szminkę to już średnio wypada moim zdaniem. A tamte były wyjątkowo tanie i fajne. I przecież ekologiczne!

U mnie kurier od 3 lat jak jestem w Avonie się nie zmienił. Zawsze ta sama pani przynosi lub jej córki
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 13:52   #398
anusiaa
Raczkowanie

GG do anusiaa

Pisałam wczeniej Jak myślicie czy dałoby wymienić ten balsam Dotyk jedwabiu np na ten fioletowy "Pielęgnacja młodości" dlatego że był w tej ofercie wiązanej jak myślicie pewnie nie bardzo.
Napiszę do tych w sekcji ciekawe co mi na ten temat wysmarują.

Dostałam bardzo szablonową odpowiedź to samo co znajduje sie w strefie w poradach na temat zwrotów
"Konsultantki, których Klienci nie są zadowoleni z produktu, w myśl gwarancji Avonu, mogą dokonać zwrotu w przeciągu 3 miesięcy od daty zakupu. Produkt powinien być przysłany przez Konsultantkę do Działu Zwrotów Avon na adres: ulica Stacyjna 77, 08 - 400 Garwolin. Zwrot powinien być wysłany pocztą, jako przesyłka polecona, z zadeklarowaną wartością. W przypadku wymiany jednego składnika z oferty łączonej - przysłać tylko produkt i zaznaczyć jego wymianę, wpisując na formularzu (druk dostępny w zakładce "pliki do pobrania") taki kod produktu, jaki widnieje na fakturze, z której pochodzi zwracany produkt. Zachęcamy do zapoznania się z zasadami zwrotu produktów, niezbędne informacje znajdzie Pani w zakładce "Nasze porady".
Czyli chyba mogłabym wymieniać ale stwierdziłam że dam sobie spokój zmęczę ten balsam nie będę płacić za przesyłkę.
Stary 2009-11-07, 14:00   #399
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anusiaa Pokaż wiadomość
Czyli chyba mogłabym wymieniać ale stwierdziłam że dam sobie spokój zmęczę ten balsam nie będę płacić za przesyłkę.
ja zwracam wszystko co mi nie odpowiada. po to jest taka mozliwosc zeby z niej korzystac
odnosnie wysylki moze zosatwisz w swoim biurze avon ktory prowadzi twoja OMS tam mozna zostawic zwrot i ona wysle za symboliczną opłate 1-2zł /tak jest u mnie/
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:07   #400
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15138366]ja zwracam wszystko co mi nie odpowiada. po to jest taka mozliwosc zeby z niej korzystac
odnosnie wysylki moze zosatwisz w swoim biurze avon ktory prowadzi twoja OMS tam mozna zostawic zwrot i ona wysle za symboliczną opłate 1-2zł /tak jest u mnie/[/QUOTE]
niestety nie w każdym biurze robią zbiorowy zwrot a szkoda
Stary 2009-11-07, 14:16   #401
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paola Pokaż wiadomość
Można się domyślać, ze paczka (czyt. karton) rozwaliła się na magazynie UPSa, takie rzeczy się zdarzają w firmach kurierskich. I nie jest to wina Avonu. W takich sytuacjach powinien powstać protokół szkody, powinno być sprawdzone na magazynie czego brakuje, a paczka (czyt. reszta rzeczy) powinna być normalnie dostarczona po przepakowaniu (lub ew. odesłana nadawcy).
I teraz jest kwestia tego czy Siostra przyjęła ją (i w tej sytuacji czy spawdziła zawartość przy kurierze), czy odmówiła przyjęcia.
Jeśli odbierała osoba postronna (np. sąsiad) to trzeba to wyjaśniać z Avonem, a przy rozpakowaniu najlepiej zrobić kilka fotek...
Oczywiści zgadzam się z Tobą Paola w pełni! To, że paczka przyszła rozwalona i na dodatek wybrakowana, to w 100% nie jest wina AVONu, ale to oni decydują kto rozwozi paczki.... A swoją drogą dziwne, że te kartony się tak rozwalają
Właśnie o tych fotkach pomyślałyśmy dopiero po fakcie... Ale jak mówię, brak mi już po prostu słów na to co dzieje się z moimi paczkami (i siostry). Jakiś pech okropelny...

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15138366]ja zwracam wszystko co mi nie odpowiada. po to jest taka mozliwosc zeby z niej korzystac
odnosnie wysylki moze zosatwisz w swoim biurze avon ktory prowadzi twoja OMS tam mozna zostawic zwrot i ona wysle za symboliczną opłate 1-2zł /tak jest u mnie/[/QUOTE]

Poważnie można to załatwić przez biuro? Fajnie by było, żeby moja OMS też o tym wiedziała.... Bo nie zawsze mi się uśmiecha coś odsyłać i często kończy się to właśnie tak, że zostawiam dla siebie albo jako kosmetyk pokazowy...

Właśnie doczytałam Myszka1706, od czego zależą te zwroty zbiorowe?

Edytowane przez zabcia87stw
Czas edycji: 2009-11-07 o 14:20
zabcia87stw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:31   #402
anusiaa
Raczkowanie

GG do anusiaa

Ja przeważnie też zwracam jeśli coś kompletnie się nie nadaje ale akurat w tym przypadku to tylko o zapach chodzi to może go zniosę poza tym po jakimś czasie jakby delikatniejszy się robi. W mojej miejscowości napewno nie ma takiego biura a jeździć gdzieś tym bardziej się nie opłaca poza tym nawet nie wiem kto jest dla mojego okręgu OMS bo w sumie nie jest mi to do niczego potrzebne.
Stary 2009-11-07, 15:04   #403
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anusiaa Pokaż wiadomość
W mojej miejscowości napewno nie ma takiego biura a jeździć gdzieś tym bardziej się nie opłaca poza tym nawet nie wiem kto jest dla mojego okręgu OMS bo w sumie nie jest mi to do niczego potrzebne.
nawet w 50 tysiecznych miastach sa biura OMS, i przewaznie one zbierają od konsultantek zwoty robia paczke zbiorową i i tak sie to im oplaca, bo zbierajac od kazdej po 2 zl za zwort za cala paczke kurierem np płacą 30-50zł i tak im zostanie
a OMS sa naprawde potrzebne,jesli masz problem to mozesz ją molestowac aby ci pomogła,robi szkolenia, spotkania-i sa bardzo ciekawe
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:09   #404
margoott
Przyczajenie

Witam serdecznie wszystkie dziewczyny, to mój pierwszy post tutaj

Jestem konsultantką dopiero od dwóch katalogów i nie we wszystkim jeszcze się orientuję, więc mam nadzieje, że w razie czego mi pomożecie

Wczoraj pierwszy raz robiłam zakupy w COKu, bo moje zamówienie wynosiło mnie niż 150 zł, i wolałam zapłacić 4 zł za podróż do Katowic niż za paczkę, tym bardziej, że nie wiem, ile by to kosztowało. Kupiłam biżuterię Marie - Lise, nie sprawdziłam jej na miejscu, bo spieszyłam się na autobus i okazało się, że to był duży błąd :/ Jakie było moje zdziwienie, gdy w domu okazało się, że łańcuszek jest rozerwany w jednym miejscu Dobrze, że udało mi się to naprawić, bo wystarczyło nałożyć tylko urwaną część na koluszko i lepiej docisnąć. Tak czy inaczej - rozczarowałam się.

Poza tym, w COKu zabrakło katalogów i nie wiem, co mam teraz zrobić, bo klientki chciałyby go już obejrzeć. Chyba będę musiała dołożyć do interesu i jechać tam jeszcze raz, tylko najpierw zadzwonię się spytać, czy już te braki uzupełnili.
margoott jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:36   #405
Dziewczyna822
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margoott Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie dziewczyny, to mój pierwszy post tutaj

Jestem konsultantką dopiero od dwóch katalogów i nie we wszystkim jeszcze się orientuję, więc mam nadzieje, że w razie czego mi pomożecie

Wczoraj pierwszy raz robiłam zakupy w COKu, bo moje zamówienie wynosiło mnie niż 150 zł, i wolałam zapłacić 4 zł za podróż do Katowic niż za paczkę, tym bardziej, że nie wiem, ile by to kosztowało. Kupiłam biżuterię Marie - Lise, nie sprawdziłam jej na miejscu, bo spieszyłam się na autobus i okazało się, że to był duży błąd :/ Jakie było moje zdziwienie, gdy w domu okazało się, że łańcuszek jest rozerwany w jednym miejscu Dobrze, że udało mi się to naprawić, bo wystarczyło nałożyć tylko urwaną część na koluszko i lepiej docisnąć. Tak czy inaczej - rozczarowałam się.

Poza tym, w COKu zabrakło katalogów i nie wiem, co mam teraz zrobić, bo klientki chciałyby go już obejrzeć. Chyba będę musiała dołożyć do interesu i jechać tam jeszcze raz, tylko najpierw zadzwonię się spytać, czy już te braki uzupełnili.
Jesli trafil Ci sie rozerwany łancuszek to mysle, że wystarczylo napisać maila ze strefy i by przyslali nowy z kolejnym zamowieniem. Ja raz dostalam zestaw bizuterii, gdzie brakowalo jednego kolczyka, napisalam maila i przyslali mi nowy kompletny zestaw.
Dziewczyna822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:41   #406
margoott
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczyna822 Pokaż wiadomość
Jesli trafil Ci sie rozerwany łancuszek to mysle, że wystarczylo napisać maila ze strefy i by przyslali nowy z kolejnym zamowieniem. Ja raz dostalam zestaw bizuterii, gdzie brakowalo jednego kolczyka, napisalam maila i przyslali mi nowy kompletny zestaw.
Tylko że klientka potrzebowała ten zestaw na "już", jako prezent dla córki i nie mogłam czekać. Dlatego też moje zdenerwowanie było podwójne.
margoott jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 16:38   #407
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Cytat:
Napisane przez zabcia87stw;15138619

Właśnie doczytałam [B
Myszka1706[/B], od czego zależą te zwroty zbiorowe?
chyba tylko i wyłącznie od dobrych chęci OMS - bo jak zauważyłaś gdzieś są..gdzieś nie ma..
więc tak mi się wydaje, że to tylko decyzja i pomysł OMS
Stary 2009-11-07, 16:58   #408
milenka27
Raczkowanie

Dziewczyny przypomnijcie jak pachnie Tahitian Holiday, widzę że jest w ofercie internetowej za gosze , tak sobie myslę o prezentach gwiazdkowych
milenka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 17:09   #409
83evelinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milenka27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przypomnijcie jak pachnie Tahitian Holiday, widzę że jest w ofercie internetowej za gosze , tak sobie myslę o prezentach gwiazdkowych
Witajcie!
Jeśli chodzi o ten zapach to dla mnie jest okropny (jak płyn do wc).
Być może wydaje sie on taki tylko dla mnie, ale miałam 2 zwroty tego zapachu od klientek, więc i im się ten zapach nie podobał.
Stary 2009-11-07, 17:13   #410
milenka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 83evelinka Pokaż wiadomość
Witajcie!
Jeśli chodzi o ten zapach to dla mnie jest okropny (jak płyn do wc).
Być może wydaje sie on taki tylko dla mnie, ale miałam 2 zwroty tego zapachu od klientek, więc i im się ten zapach nie podobał.
o ho ho to chyba faktycznie skoro zwroty były, to nie to nie biore!!!
dzieki za odpowiedz
Stary 2009-11-07, 17:21   #411
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
dla mnie to jest kokos w najczystszym wydaniu, nic poza kokosem w tej wodzie nie czuję.. dla mnie zbyt słodka, zbyt dusząca
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 17:24   #412
Dziewczyna822
Raczkowanie

Cytat:

A ja lubię ten zapach, bo ogolnie lubie zapachy egzotyczne, kokosa nie czuje, moze gdzies w tle. Mam wode toaletowa, mgielke do ciala i mgielke do wlosow. Tak zeby uzywac na co dzien jest troche zbyt meczacy, ale od czasu do czasu lubie.
Dziewczyna822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 17:27   #413
ewa_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość
A jednak wczoraj przychodził ten tusz - mam go na fakturze. 3 Sztuki
Dziwne ja zamówiłam dwa i nie mam a zamówienie robiłam w czwartek TUSZ UNOSZ.RZESY BLACK 2 0 0,00 0,00
0,00 0,00 0,00 25

ewa_krk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 17:33   #414
83evelinka
Zadomowienie

Jeśli chodzi o zapachy- każdy ma inny gust,każdemu podoba się co innego...
Stary 2009-11-07, 18:32   #415
milenka27
Raczkowanie

a nie wiecie co w 16 bedzie można kupic w promocyjnej cenie za zamowienie w 15 na ponad 1000?
Stary 2009-11-07, 18:34   #416
sheryl
szeryfcio

No to w temacie zapachów możecie jakoś określić, porównać do czegoś TTA Gold? Bo polegając na stronie zapachowej, pachnie jak Jet Femme. (Jet Femme mam w realu).
Stary 2009-11-07, 18:39   #417
tess_d
Zadomowienie

moje pierwsze skojarzenie jak powąchałam stronę zapachową to Extraordinary
chyba się skuszę ...
tess_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 18:51   #418
83evelinka
Zadomowienie

Dla mnie trochę podobna do passion dance- ale o wiele słodsza i łagodniejsza, trochę kojarzy mi się z TTA in Love...
Ale tak naprawde jest inna od reszty
Ja na 100% ją zamawiam po prostu piękny zapach!
Stary 2009-11-07, 19:36   #419
nightsong
Rozeznanie

TTA Gold też sobie zamawiam, miałam zamawiać In Bloom, ale po użyciu próbki zaczęła mnie boleć głowa i zapach stawał się dla mnie męczący
nightsong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 19:42   #420
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
No to w temacie zapachów możecie jakoś określić, porównać do czegoś TTA Gold? Bo polegając na stronie zapachowej, pachnie jak Jet Femme. (Jet Femme mam w realu).
właśnie wpadłam na to, że TTA Gold strasznie mi przypominają Treselle Seduction, tylko sa łagodniejsze, nie ma w nich tej nutki zadziorności, jest bardziej "jedwabista" ta słodycz
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości