|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
no z tym jak odejdą wody to jest róznie ,nasza połozna też nie kazała panikować ale jak zielone to szybko wtedy do szpitała .moja przyjaciółka pojechała jak jej wody odeszly ale skurczy nie miała i ja odesłali do domu,pojechała po dobie bo zaczęły sie delikatne skurcze i znów ja chcieli odesłać do domu ale ona juz sie nie dała i została,w nocy nic a rano w ciagu 2godz urodziła(to było w angli,myśle ze w pl nie odsyłaja do domu).
mojej bratowej np kazali ze skurczami co 10min przyjechać,tyle że ona już ma rozwarcie. zrobiła mi sie opryszczka na dolnej wardze(na ustach ![]() cholerka własnie wyczytałam ze herpexu nie można w ciąży,tylko kiedy jest zagrożenie dla płodu...hmmm i nie wiem czy smarować Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-11-07 o 11:39 |
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to dodając jedno zdanie to pewnie każdemu pracodawcy nie jest po nosie że pracownik idzie na zwolnienie w ciąży ![]() U mnie w SR mówili, że jak odejdą wody to jechać do szpitala, jak skurcze co 7 minut to wtedy jechać.
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel - zapomniałam napisać że to były zalecenia dla mamusiek które rodzą po raz pierwszy (wszystkie u nas w grupie były takie). I własnie tez mówiła że dla kobiet rodzących po raz kolejny to trzeba jechać szybciej, jak są właśnie skurcze co 8-10 min
No i to z tymi skurczami to dotyczy tylko sytuacji kiedy są skurcze ale nie odeszły wody płodowe a jeśli są skurcze i odeszły wody to od razu jechać, powiedziała że życzy nam najbardziej tej sytuacji bo wtedy się najszybciej rodzi... patinka - powiem Ci że byłam w szoku jak mocno można gnieść te brzuszki... Zrobiliśmy całe ćwiczenie od początku, tj najpierw szukaliśmy podłogi i sufitu domku dzidziolka czyli dna macicy i góry, a potem bocznych ścianek.I ta położna pomagała każdemu znaleźć te miejsca i jak mnie nacisnęła to naprawde bardzo mocno... A jak się namierza dzidziolka? jak już mamy ścianki to bierzemy dłonie i z jednej strony przytrzymujemy boczną ściankę, tak ją naciskamy a drugą dłonią po boku robimy ruchy okrężne i szukamy zgrubienia. jak znajdziemy większe zgrubiene to głowka a mniejsze to tyłeczek ![]() A jeśli z obydwu stron jest tak samo to pewnie dzidzia leży główką w dół (albo w górę) i tym samym sposobem można sprawdzić gdzie ma główkę. Zdziwiłam się że tak mocno można dotykać, ja do tej pory to tylko lekko stukałam w brzuszek i gładziłam ![]() Te sposoby namierzenia są normalnie praktykowane, mówiła że tym sposobem położne na szybko mogą sprawdzić jak podłączyć KTG..
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Ula to niezle zapaty
Patinka moja lezy glowka w dol i rzeczywiscie wyraznie czuc to "grzebanie" pod zebrami Filka masc cynkowa |
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
i co czujesz tylko grzebanie pod żebrami?czy też puknięcia po bokach itp.? w którym tc jesteś?
|
#1446 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry weekendowo
Cytat:
Cytat:
jeszcze razCytat:
Cytat:
Bezpiecznej podróży Cytat:
![]() ![]() kla ski:My umiemy znaleźć dupkę i czasem złapać małego za nóżkę ![]() Cytat:
Cytat:
i życzę cierpliwościCytat:
Cytat:
a te łyżeczkowanie :drz wi-strach:------------------------ Śniadanko dawno zjedzone, a ja nie mogę siebie ani domu do porządku doprowadzić Taaaki leń we mnie wszedł po 14 tz wraca do domu więc mam jeszcze troszkę czasu i później bierzemy się za sprzątanie ogrodu. Zrobiłabym jakieś ciacho, ale nie mam pomysłu. Macie jakiś przepisik na szybkie ciacho
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2009-11-07 o 12:28 |
|||||||||
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka pod zebrami glownie, ale i po bokach.Szczegolnie jak leze na boku, to czuje ja z boku.Usg mialam w tym tyg. i mowil, ze jest ulozona glowka w dol. 29 sie zaczal
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
no to czasowo jesteśmy podobnie...no ja jak leżę na boku to też czuję z boku, ale jak siedzę lub leżę na plecach to też z boku albo w okolicach pępka..ale tak wysoko pod żebrami to czułam chyba dopiero z dwa razy...jeszcze 11 tc to końca, to w sumie wiele się może zdarzyć..
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich, cos dzisiaj malo piszecie. Chyba przy sobocie wszystkie sie za porzadki wziely
![]() A wlasnie wrocilam z zakupkow, co ciezsze zostawilam w samochodzie i mezus bedzie musial zejsc po nie jak wstanie po nocce. Ja zaraz zabieram sie za robienie kokosanek Pysi A jak tz wstanie to bedziemy robic pyszny bigosik ![]() Moj synek jeszcze sie nie ulozyl glowa w dol, a jestem w 29tc. Wyraznie czuje ze jest poziomo ulozony no i lekarz na ostatniej wizycie to potwierdzil. |
|
|
|
#1450 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek
![]() Mój mały chyba leży na boku, bo codziennie wypycha mi się po lewej stronie gula wielkości jabłka A z drugiej strony czuję kopniaczki, z każdym dniem mocniejsze ![]() Niestety jakiś wirus mnie znów dopadł, gardło boli, katar mam i lekki stan podgorączkowy Zła jestem, bo meble dla Franka chciałam skręcać i pochować do nich walające się po całym domu ciuszki i inne duperele, posprzątać, a tu lipa...
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
A do nas dziś przychodzą goście
Ja sprzątam - zostało mi w sumie jeszcze tylko umycie podłóg i stołu w salonie no i przygotowanie jedzonka - ale z jedzonka poszłam na łatwiznę jako że sama wszystko robię a mój mąż w pracy i potem jeszcze jedzie obejrzeć samochód, a więc: zapiekanka makaronowa z brokułami, patera wędlin, sera i warzyw + chlebek, jajeczka na twardo z majonezem no i przekąski typu chipsy, paluszki, ciasteczka. W sumie na 4 osoby to powinno styknąć, a jak nie to wtedy będe kombinować Najwyżej pizzę zamówimy
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila- napisz mi jakie masz cukry po śniadaniu, obiedzie, kolacji. czy te wartości mogą się wahać ale być w normie??bo nie dopytalam-ja po śniadaniu-124, 111
obiedzie-85,85 kolacji 119,118 Czy wiesz w jakich wypadkach daja insulinę?(oprocz sytuacji gdy sie przekracza normy) ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Aha , co ile masz wizyte u diabetologa? |
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tez bym nie czekała z zielonymi wodami juz raz miałam tą "przyjemnośc" i więcej nie chce ![]() u mnie był to zwiastun zamartwicy wewnątrzmacicznej dobrze, ze byłam wtedy akurat w szpitalu jak i te wody odeszły ![]() później juz okazało się, ze mamy z synkiem gronkowca i to prawdopodobnie on był winny własnie zielonym wodom, i bólom w podbrzuszu. zreszta tak pisała Sensuel niefajnie jest pływac i co gorsza pić wody z kupą
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam, że jak odejdą zielone wode to trzeba natychmiast jechac do szpitala!!tego musimy sie trzymac.zielone wody to zły znak w wiekszosci przypadkow.
|
|
|
|
#1456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Insulina jest podawana przy rozpoznaniu cukrzycy typu G2 - przekraczana norma 140 po 1h i 120 po 2h od posiłku lub zbyt wysoki cukier na czczo - powyżej 95. Norma glikemii na czczo (ktoś o to pytał) to przy pomiarze glukometrem od 60 do 95 mg/dl (3,3-5,3 mmol/l), przy badaniu krwi z żyły 100 mg/l (5,6mmol/l) Kiedy mieścisz się w tych normach rozpoznaje się G1 czyli nietolerancję glukozy z prawidłowym poziomem glukozy przy stosowaniu diety. Nie mam typowych wizyt u diabetologa, chodzę do poradni patologii ciąży i tam mam kompleksową opiekę, czyli i analiza diety i USG. Byłam 2 razy - ze skierowaniem i po 10 dniach diety, następna wizyta po 14 dniach. A potem zobaczymy... |
|
|
|
|
#1457 |
|
Zadomowienie
|
ja dzis zakończyłam jazdy,idzie mi niezle ale najgorsze jest parkowanie,zobaczymy bo boje sie że przez nerwy gorzej bede jeżdzic!!!tż przyprowadził dzis małe autko i jutro będe parkować na naszej ulicy
![]() mielismy dzis miec gości ale tż stwierdził ze moze już ich zaprosimy do swojego mieszkanka,a smaka na sałatke miałam i robie z zupek chińskich.mam wolną kuchnię bo teściowa wyjechała na tydz ![]() tak sobie mysle czy nie wybrac sie jutro do łodzi odwiedzić bratowa ale to 2godz drogi wiec nie wiem.....bo za jakieś 2tyg znow bedziemy jechać do bratanka już ![]() a w ogóle to ja coś nie moge wymacać mojej adki,czasami jak sie wypnie to wiem że to chyba główka ale... mój tz nie lubi jak np pukam do niej,bo mówi a ty lubisz jak ktos cie puka po glowie,nie rozumie że ona tego aż tak nie czuje,pukam sobie jak go nie ma |
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila dziękuję za wyczerpującą odpowiedz
![]() ja mam iść dopiero za miesiąc, ale chyba pójdę za 3 tyg bo wtedy mam wizyte u gina -a to jest 100km wiec lepiej pojechac raz i wszystko zalatwic. Xmila- czy pozwalasz sobie na jedzenie słodyczy? |
|
|
|
#1459 |
|
Zadomowienie
|
ale dziś tutaj pustki
![]() mam już posprzątane , zrobiłam galaretkę na jutro ( z bitą śmietaną będzie ) idę pod prysznic , włoski uporzadkować , paznokietki umalować ... czyli dużo przyjemnej pracy mnie czeka ![]() miłego wieczoru życzę
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
ja się napracowałam-sprzątnęłam cały dom aż mam dość.wykąpałam się, nałożyłam kremiki na rozstępy
teraz leżę na łóżeczku, oglądam powtórki "brzuduli".no i w między czasie pokłociłam się z TŻ przez tel-mężczyzni potrafią być naprawdę nietaktowni...
|
|
|
|
#1461 |
|
Zadomowienie
|
no własnie pustki...
ja też sałatke zrobilam i miałam ciacho ale może jutro lub w tygodniu....trzeba rozłożyc kalorie ![]() a własnie sweet delight!!!!odezwij sie bo widze ze jesteś Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-11-07 o 17:35 |
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
No, no dzisiaj mniej naskrobałyście
![]() Bardotka,Majkela, Patka dziękuję ![]() Ale dzisiaj brzydko:P Czuję się zmęczona jakbym nie wiem co robiła a nie robiłam nic... |
|
|
|
#1464 |
|
Zadomowienie
|
Jestem jetsem z Wami cały czas
czytam sobie tak po cichu co tam u Was i jestem na bieżąco Podziwiam brzuszki, czytam co dobrego pichcicie i jak tam Wasze bobasy po wizytach
|
#1465 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
Dziewczynki,czy któraś z was odczuwa jakieś bóle w dole brzucha jakby miesiączkowe??Bo ja dzisiaj tak mam i to czasami całkiem mocne.Mijają jednak.Czy to są te skurcze H-Braxtona??Ale czy wtedy nie za szybko na nie??
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Sweet delight dawno się nie oddzywałaś. a jak Twój maluszek i samopoczucie?
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
straaaszliwa cisza tutaj..a ja mam tyyyyle czasu na czytanie bo Tż w Krakowie na zajęciach-przeleciałam już całe allegro od A do Z...nuuuda
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
hey
Dopiero wlaczylam kompa.... Jeszcze nic nie przeczytałam....melduje sie tylko że jestem ![]() ps.Książki wysłane...ale MadziuUK....coś do Ciebie nie bardzo moge wysłać przychodzi mi zwrot ![]() ide poczytać.... ps. Dziś na obiad zrobiłam polędwiczki kurczaka w panierce KFC POLECAM!PYchotaaaaa...musicie zrobić...wpawdzie troszkę roboty, ale pycha...zjadł Kuba i Mąż dwa razy dokładkę... (jak twierdził z zachłanności )mięsko soczyste i mękkie a panierka złocista i chrupiąca....mniammmmmmmm m YouYou śliczny brzusio i maluszek Pola książki to T.Hoog język niemowląt i Usnij wreszcie...to juz było b.dawno, ale dziewczyny siezagapiły
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-07 o 18:26 |
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Pysiamn jakią książkę wysyłasz?? |
|
|
|
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
Filip ok, pisałam Wam po wizycie co i jak
Ja tak sobie, hormony mi wariują totalnie, nie radzę sobie sama ze sobą chwilami. Poza tym ciężko mi już z brzucholem cokolwiek zrobić bo na prawdę już jest ogrooomny i chwilami czuję się jak skrzyżowanie słonia ze stadionem i dwoma tirami odliczam już dni do porodu i nie mogę się doczekać, żeby ten mały obcy co we mnie siedzi wylazł już na zewnątrz Jeszcze osiem dłuuugich tygodni przed nami A tak poza tym chciałąm Wam napisać, że super się trzymacie i radzicie sobie np z tymi Waszymi problemami np z cukrem. Ja mam problem z ciśnieniem i strasznie mnie to dołuje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

no to dodając jedno zdanie to pewnie każdemu pracodawcy nie jest po nosie że pracownik idzie na zwolnienie w ciąży
czyli dna macicy i góry, a potem bocznych ścianek.
jeszcze raz
kla ski:
i życzę cierpliwości
:drz wi-strach:
Taaaki leń we mnie wszedł

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dobrze, ze byłam wtedy akurat w szpitalu jak i te wody odeszły

POLECAM!