|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Gissh to czekam na relację z oglądania wózków. Ja już w sumie się zdecydowałam na ten Tako, tylko że nie widziałam go na żywo.
moniam85 Co to znaczy w praniu się potargał? A jaki miałaś? Pytam, bo mi właśnie siostra kupiła wczoraj w Smyku kombinezon, ale jeszcze go nie widziałam, ani nie prałam więc trochę się teraz obawiam![]() Kropka ![]() ![]() Za jutrzejsze cc! Jutro o tej porze będziesz już tulić swojego syneczka |
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
elus no juz mam stresa
powiedz mi dlaczego ja nigdy nie wygralam w zadnym konkursie?? tz sie ze mnie smieje ze wysylam te smsy do gazet czy za krzyzowki a to pic na wode.. pokazalam mu twoja nagrode i sie zdziwil
|
#2103 |
|
Rozeznanie
|
A ja że tak się wtrącę, wózek kupiłam na allegro Baby-car Castor, wraz z fotelikiem normalnie super. A cena 3 razy mniejsza albo i 4 razy w porównaniu ze sklepami w mojej okolicy. Wózek lekki, wzorów do wyboru do koloru. I wszystko w nim jest
Z zakupu jestem zadowolona, ciekawe jak w praktyce ;p
|
#2104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki!!! Na Twoim miejscu też bym cykała ale z drugiej strony już jutro będziesz trzymała w ramionach swojego bobaska Ja też przez długi czas nic nie wygrywałam, ale w końcu szczęście się do mnie uśmiechnęło ![]() A te TZy takie niedowiarki są! A na dowód, że to jednak nagroda, załączam kartkę która była dołączona- troszkę wymięta, bo ze śmieci ją wyjęłam żeby fotkę zrobić
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Rozeznanie
|
Super.
Ja niczego nie wygrałam, mojej mamie coś tam się udało, jak zbierała jakieś opakowania chyba po Delmie i potem wysłała smsa.
|
#2106 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem pierwsza taka przeterminowana na naszym wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kl aski:![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeju jak ja Wam zazdroszczę!!! Gratuluję!!!
|
|
#2107 |
|
Rozeznanie
|
Kurde dziewczyny, jak ja wam zazdroszczę. Sama chciałabym już przytulić swoją malutką. Ale może niech jeszcze posiedzi tam z 2 tygodnie chociaż.
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Katevalley niestety nie powiem ci co do tego lozyska bo nie wiem
wiem tyle ze jak ogladali w szpitalu moje lozysko to podobno bylo sliczne Katarina no to trzymam kciuki zebys jednak nie przenosila Bianki zbyt dlugo
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
No pod tym względem, to bym rzekła, że III trym jest najlepszy, bo w II wszystko mnie bolało i ochoty było brak. Teraz trochę nadrabiam
![]() A, i zapomniałam powiedzieć, że twój tz ma talent. Śliczny brzusio ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby może dziś córcia opuściła twój brzuszek Kropka. za jutrzejszą cesarkęZmykam spać i jeszcze się nie rozpakowuję, bo córcia tak się napina i kopie, jakby chciała mi z boku wyjść. Chyba jej się kierunki pomyliły ![]()
|
|
#2110 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziękuję za kciuki, oby to co mówisz się spełniło, bo mała tak się czasami wije po podbrzuszu, że ja zwijam się z bólu... Gucia, a może moja mała czeka na Twoją dzidzie??
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
dzieńdobry - łłłoooo pierwsza jestem
![]() Ravenne, Olalicious07 SERDECZNE GRATULACJE Zahario ładniutki rysunek
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to z wrażenia !witam mamusie sobotnio! nocka dzisiaj totalnie nieprzespana, sen przerywany średnio co 2-3- godziny ( przygotowanie do karmienia??? ) brzuszek pobolewa, cieżko sie oddycha.... oj jeszcze troszkę, jeszcze troszkę... trzymam kciuki za dzisiejszą cesareczke Kropki! Katarinka! tobie też kochana życzę dzisiejszego rozpakowania! Bianeczka już mogłaby się zdecydować
Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-07 o 08:28 |
|
|
|
|
#2113 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kciuki mocno zaciśnięte! |
|||
|
|
|
#2114 |
|
Raczkowanie
|
Cześc wam mamusie
Ja niespałam do 2 w nocy dziś.Wiktor wiercił sie po samym dole że znów bolało mnie to.Co 10 -15 minut wstawałam siusiu DZIEWCZYNY-Co do tej cesarki to niewiem czy zadecyduje że tak i zrobią mi.Bo ja mam nadwzroczność i wysokie ciśnienie w oczach.Bądzcie dobrej myśli co do tego. A dziś obudziłam sie po 7:30 Grzeska niebyło nawet niewiedziałam gdzie poszedł tak z rana.A on był u fryzjera.Teraz właśnie sie ubrał i pojechał na fuche.Też już tak rozmawiałam z Grzeskiem to powiedział że w poniedziałek on ma egzamin na prawko i wolałby już zeby Wiktor był na świecie bo bedzie w stresie okropnym i jeszcze ja do szpitala ide z tym zaświadczeniem do lekarza,który miałby robic cc.Zobaczymy co będzie.Uciekam napić się kawki 3w1 nescafe i zjeśc pączusia
|
#2115 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Ravenne, Olalicious gratulacje !!!Kropeczko trzymam kciuki za dzisiajszą cesarkę ![]() Ja dziś rano byłam u gina na badankach i mała ma się dobrze w poniedziałek mam zrobić jeszcze banadka na cholestazę, ale mam nadzieję, że wyjdą dobre ![]() miłego weekendu
|
|
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
katevalley z tym lozyskiem to jest jakos dziwnie, bo mi na USG w 34 tygodniu powiedziala, ze mam III stopien, ale nie skomentowala tego. a szyjka sie nie rozwiera, nie mam skurczy, ani nic. potem w necie troche szukalam, ale nic konkretnego nie znalazlam.
|
#2117 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropko
|
|
|
|
#2118 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny
![]() Ravenne, Olalicious gratulacje ![]() Kropko - ![]() Ja dziś jakaś przymulona jestem Wstałam, zjadłam śniadanie i zbieram się powoli, żeby iść się umyć, ale nic mi się nie chce... Walczę z tym moim wysokim ciśnieniem, ale na razie leki nic nie dają. Dłonie i stopy mam od wczoraj spuchnięte jak balony Wymyję się i śmigam na kanapę z nóżkami w górze, to może chociaż mi się kostki zarysują, bo teraz mogę tylko zgadywać gdzie są ![]() Miłego dnia i weekendu
|
|
|
|
#2119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale się porobiło....
Ravenne wzięłaś nas z zaskoczenia!!!!! Ogromne gartulacje! Ola - dla Ciebie rownież za Kropke ![]() ![]() ![]() Elu gratuluje takiej fajnej wygranej. Zahario, to naparwdę nie jest rysunek, kogos kto nie wie jak kredki trzymać - piekny. Domi to także Twoj dzień, doczekalaś się! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Guciu 3 tyg to mala mogła sie troche podciagnąć, ale dziewczyny z wagą 3100 czy 3200 to chyba troszkę przesadzają ![]() Z "tamtym" wzgledem to u mnie akurat rownią pochyłą spada w dół... ach, gdzie ten drugi trymestr ale będę sie musiała zmobilizować w ramach akcji przyspieszanie....![]() Guciu od kiedy mozna łykać wiesiolka i pic maliny? Co do stopnia zużycia łożyska to nie wiem, mnie gin o tym nie informuje, teraz go zapytam. Słyszalam tylko że komuś musieli wywyoływac poród, (ale wszystko w terminie), wlaśnie dlatego że nie można bylo czekać ze wzgledu na całkiem zużyte łożysko. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
A potem polecam wymoczyć nóżki w chłodnej wodzie i jakiś żel chlodzący...
|
|
|
#2120 |
|
Raczkowanie
|
Kropcia, trzymam mocno kciuki
![]() ![]()
|
|
|
|
#2121 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Również trzymam kciuki za KROPKĘ ![]() ![]() : kciuki:
|
|
#2122 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam weekendowo
![]() Kropka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i doskonale rozumiem, że chciałabyś szybkiego rozwiązania ![]() Cytat:
Teraz trochę poczytałam, że III to już jest starzejące się, ale to też zależy czy lekarz korzysta ze skali 3 lub 4 stopniowej. Na pewno jakby było coś nie w porządku to lekarz by powiedział Och mam dziś lenia, szaro-buro za oknem to i chęci brak na cokolwiek ![]() Dziś Kachula i Domi wychodzą ze szpitali! miłej soboty |
|||
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam, że nie odpowiedziałam na tym drugim wątku, jakoś przeoczyłam ![]() Generalnie zalecane jest picie liścia maliny od 36 tc, a wiesiołek od 37tc. I ja biorę 6 kapsułek (po 500mg oleju) dziennie. A jeśli nie pomoże do porodu, to przynajmniej niech się skóra i włosy wzmocnią Ja dziś ogólnie w zwolnionym tempie. Plecy i biodra mnie bolą, że ledwie się poruszam, córcia ćwiczy celowanie na całego i tak mi ciśnie na szyjkę, że No to sobie pomarudziłam. Dziś chyba przyjmę pozycję leżącą ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-07 o 12:23 |
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Ja juz w domku, ale byl lekarz taki na dyzurze, ktory po badaniu kazal mi sie zastanawoic czy chce isc czy zostac, bo szyjka mocno skrocona i grozi mi poród przedwczesny. Wiec mnie tym zmartwil, ale puscil. Mam recepte i mam sie oszzcedzac, wiec planuje tylko lezec. Narazie oprocz tego, ze nastawilam pranie to mi sie udaje, bo Tz mi usluguje i podaje wszytsko ![]() Musze wytrwac 3 tyg, zeby ciąza byla donoszona do 26 listopada ![]() Elalank super ta nagroda i w jednym wygralam ksiazke a w drugim dwie herbaty chyna z nudow do tego wroce bo warto czasami![]() Krokpo trzymam kciuki ![]() Ja sie teraz tak stresuje, ale czasami czuje jak mi promieniuje lewy jajnik. Moze to Dzidzia tak uciska, bo od poczatku sobie upodobala lewa strone i chwilami jak sie rozpycha to go czuje a czasami jak tylko leze....Ja juz mam takie wizje, ze mi wyleci, pęknie, ze oszalec mozna |
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
O 11.25 urodził się synuś Kropki- wiem tylko tyle że jest boski
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
KROPKA GRATULACJE
|
|
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje dla kropki !!!!!!!!
![]() Dużo zdrowia dla małego kropeczka !!! |
|
|
|
#2128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() domi- to teraz poważnie bierz się za leżenie i się oszczędzaj, 3 tyg to nie dużo, więc dasz radę! gratulacje z wygramych internetowych a jakie to konkursy były?![]() ![]() klask i: |
|
|
|
|
#2129 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko SERDECZNE GRATULACJE i duży buziak dla małego Kropka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

A jaki miałaś? Pytam, bo mi właśnie siostra kupiła wczoraj w Smyku kombinezon, ale jeszcze go nie widziałam, ani nie prałam więc trochę się teraz obawiam

Z zakupu jestem zadowolona, ciekawe jak w praktyce ;p

55kg 

kl aski:
i od samego porodu leży w inkubatorze, pod respiratorem (podobno tylko do dziś..) i generalnie kiepsko oddycha. Dostała 10pkt w skali Apgar, ale wydaje mi sie strasznie amalutka 

wiem tyle ze jak ogladali w szpitalu moje lozysko to podobno bylo sliczne