|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009
Cytat:
![]() kliwia bo mnie skleroza meczy... i nie wiem czy napisalam.. jak napisalam to pisze jeszcze raz... piekna kuchnia bardzo mi sie ppodoba... sama tez mysle nad czym w takim tonie ![]()
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
martusia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie pisalas wczesniej :P sklerozo :P daisy no to sporo obowiazkow ![]() Pokazuje paznokcie. Mam zele, od slubu. |
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne te wzorki
moje pazurki, to szkoda gadac. sama odrywam sobie ten żel wiem, wiem nie powinnam, ale czasami to jest silniejsze ode mnie |
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia a Ty nie skub, bo zrobisz sobie wiecej szkody niz pozytku
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
wiem
|
|
|
|
#3006 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wam
u mnie dalej wojna z tż, tak mnie wkurzy ł że postanowiłam przyjechać na parę godzinek do mamy, a on niech sobie siedzi sam i robi ten remont, może pójdzie do głowy po rozum , bo jak na razie to mu go brakuje
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem trzeba się troszke zmusic ;pCytat:
Piękne są!!! ja też chce...ale ostatnio obiecałam sobie, że koniec z żelami- moje pazurki dostaja za mocno popalic i niestety później długo się staram zeby odzyskaly swoj ladny wygląd ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Tak w ogóle w czwartek bylismy u notariusza w zwiazku z darowizna domu, na 30.11 jestesmy umowieni na podpisanie aktu notarialnego czyli o listopadowym wyjezdzie do Szkocji moge juz tylko pomarzyc, bo w ciagu miesiaca rozplyna sie nasze wszystkie pieniadze w przyszlym tygodniu jedziemy zlozyc nowy wniosek o kredyt
|
|||
|
|
|
#3009 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzialenka u mnie jest tak od środy, nie moge się z nim dogadać, on swoje a ja swoje
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#3010 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj spotkałam sie z Mężem...prawie 3 godz rozmowy...
Ogólnie...niczego nowego się nie dowiedziałam, tylko tyle, ze on sobie to inaczej wyobrażał, że chciał mieć mnie na własność, non stop przy sobie, ze nie mógł znieść rozstania z matka i tego że ja nie chcialam się z Teściami pogoodzić i ogólnie stwierdził, ze się zabije bo sobie nie radzi ze sobą...płakał jak dziecko...stwierdził, zę nie dorósł do takich decyzji chyba i najlepiej jak będzie sam...jestem przerażona tym co się dzieje w jego głowie...jakby dwie osobowości jedna chce być ze mną a druga jest malutkim chlopczykiem który musi być przy matce. Mamy jeszcze sie spotkać w poniedziałek...wicie, ze ja oczywiście mimo wszystko chcę żebysmy wrócili, chociaz wiem jaką cenę moge zapłacić...ale go kurde kocham... On stwierdził, ze nie wie czy chce dawać nam szansę, bo boi się znów ciagłych kłótni i tego ze ktoś mu mnie będzie odbieral...nie rozumiem i chyba nie zrozumiem Powiedział, ze wie, ze mnie bardzo zranił i rani nadal...CO mam robić??? Czy zaszło to już za daleko i nie ma odwrotu??? Wczoraj byłam też u prawnika...ponoć wszystkie argumenty sa za mną i nie ma o czym gadać, ale mecenas złapała sie za głowe jak mu wszystko opowiedziałam...powiedzia ł, ze mąż to chyba żarty sobie robi i powinien jeszcze w piaskownicy siedzieć, a nie zakładac rodzinę... Jestem w jeszcze gorszej rozterce niż byłam...wracać do siebie, walczyć, próbować... Ide teraz na spotkanie z przyjaciółkami - może coś uradzą i mi pomogą rozwiązać dylemat...
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Agato jeśli on się zgodzi to idzcie do psychologa. Bo chłopak ma problemy psychiczne, może on jeśli nie Wam, to chociaż jemu pomoże.
Trzymam kciuki za Ciebie |
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski... widzę u niektórych dzieją się nieciekawe rzeczy, a najgorzej to chyba Agata ma hmm... przykro mi było czytając to, co pisałaś... Czy dobrze zrozumiałam, że znalazł sobie pocieszycielkę, i mieszkacie osobno? To przykre. Ja chyba bym tej presji nie wytrzymała, bardzo Ci współczuję...
![]() U mnie też nieciekawie z pracą, ale nie tak źle jak ma Agatka. Ty to tam przeżywasz dziewczyno ... nie wyobrażam sobie Twojego bólu. Ale pamiętaj, że masz nas i możesz na nas liczyć i się wygadać Więc cytuję, co napisałam na starym wątku: "U mnie się polepszyło z jednej strony z drugiej niestety nie, no ale cóż... Chciałam pracować żeby nadrobić nasze finanse, więc poszłam na czarno i ot miesiąc popracowałam, bo z dnia na dzień zlikwidowali firmę... i nie tylko ja ale też inne 3 osoby boimy się o wypłatę... niby na poniedziałek ma przygotować, ale wiecie jak to jest z prywaciarzami... wiem jedno, nigdy więcej do takiej pracy, bo będzie proszenie się o pieniądze... No a ja od pon zaczynam nową pracę, tzn wracam do starej firmy i tyle, ale normalna umowa, wszystko jak dawniej... oby udało mi się odzyskać pieniądze... "Idę dalej sprzątać pokój bo ostatnio się zapuściłam...
|
#3013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Milego dzionka i Tobie Cytat:
Kurcze zeby tylko nie bylo tak ze bedzie spokoj na pare miesiecy a pozniej znowu wojna sie miedzy Wami zacznie .. bo jak pisza dziewczyny on naprawde ma cos z psychika nie tak ![]() Ja wlasnie wrocilam z pracy TZeta spi ....
|
|
|
#3016 |
|
Wtajemniczenie
|
misiek odpisałam ci dopiero teraz bo musiałam zejść z kompa ponieważ miałam niespodziewanych gości
pisz jak coś
|
|
|
#3017 |
|
Raczkowanie
|
ale jestem zła
mam doła moralnego jestem zła na tż na jego całą popiepszona rodzinkę!!!!!! wyobraźcie sobie że jego siostra pożyczyła od nas po weselu 2500zł,następnie miała nam je oddać bardzo szybko, fakt 1000zł oddała miesiąc temu ale o tych 1500zł zapomniała więc tż zadzwonił do niej bo u nas teraz cienko z kasą bo remont ciągle trwa, a ona mu mówi:::że ona mu kasy nie odda bo przed ślubem pożyczała pieniążki jego rodzicom i teraz niech sobie od nich odbierze te pieniądze, co najlepsze o tym swoim pomyśle nikogo niepowiadomiła ani nas ani rodziców tż, ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- a wiecie co jest najgorsze że jak tż chciał pożyczyć jej te pieniążki ja wiedziałam wówczas że pożyczała ona pieniążki rodzicom i mówiłam tżtowi żeby ona przypadkiem później nie oddała nam tej kasy, ale tż zarzekał się że napewno tak nie będzie i co????? minęło 2 miesiące a ona mi karze do ojców tż po kase latać ![]() wkurza mnie to że po kase jak chciała pożyczyć zadzwoniła tylko do tż i tylko jego o kase prosiła jak oddawała te 1000zł to jemu tak jakbym ja nieistniała i to by była tranzakcja między nimi, a teraz oznajmia że kasę z cepka mamy od ojców odbierać???? małpa wredna nienawidze jej, moi rodzice ani moja siostra niewysterowałaby mnie tak, jak ona. |
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
princessa no tak, ale siostra tż pożyczała pieniądze od Was, a nie rodzice. Swoje niech sobie rozliczają po swojemu między sobą. A Wam powinna oddać kasę ona a nie na rodziców zrzucać. Jaki tępy babsztyl
zaziębiłam się dziewczyny gardło mnie boli, mam chrypkę i katar
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tez coś gardło boli
|
|
|
|
|
#3020 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
chyba wszystkie jeszcze śpicie my zostaliśmy obudzeni przez mojego tatę, przyszedł kafelki nam dorobić w łazience. Pan który remontował mieszkanie miał w koło brodzika zrobić coś innego a on zwykłą zaprawą zakleił dziury między brodzikiem a ścianami. I teraz to popękało (tato to lakierem maział żeby to się nie rozmiękło) i wyszedł nam grzyb z drugiej strony ściany Wiecie co, byłam wczoraj w aptece po kwas (w porę kwas mi się skończył w poniedziałek ) i zapłaciłam o 2 zł mniej. Ja wiedziałam że w tej aptece taniej będzie ale że aż tak W pierwszej aptece płaciłam 8,90 a w tej 6,90 w ogóle kupiłam test ale miałam dzisiaj zrobić a że tato nas obudził to nie zrobiłam
|
|
#3022 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mowisz, że Ty nie wymuszałaś na nim niczego. Pomyśl jak Ty byś się czuła gdyby Twój mąż kazał Ci zerwać kontakty z Twoją mamą i na każdym kroku podkreślał jaka to ona jest BE. Nawet jak tu zaraz napiszesz broniąc się, że przecież mógł do niej jeździć kiedy chciał (mógł?), to przecież czuł jakie było Twoje nastawienie. Czytam to forum od bardzo dawna i świetnie pamiętam 'akcje' sprzed Twojego wesela. I zamiast wtedy być tą mądrzejszą, użyć całego swojego spokoju i opanowania, wyciągnąć rękę i udowodnić czepiającej się babie, że jesteś warta jej syna, to zrobiłaś dokładnie tak jak ona tego oczekiwała - strzeliłaś focha i stwierdziłaś że zadawać się z nią nie zamierzasz. Tym sposobem sama pozwoliłaś jej na to aby utwierdziła się w przekonaniu, że TY jesteś tą złą. Ale było - minęło i teraz jeśli chcesz naprawdę odzyskać męża i co więcej chcesz z nim tworzyć szczęśliwą rodzinę musisz zaakceptować jego rodzinę! Skoro się z nim jutro spotykasz, to powiedz mu: kocham Cię i dla Ciebie chce naprawić relacje z teściową. Poproś go, aby Ci w tym pomógł! Niech on też porozmawia ze swoją mamą. Wyjaśnij mu, że z pewnością po tym wszystkim nie będziecie pałać do siebie miłością, ale chciałabyś święta i ważniejsze uroczystości rodzinne spędzać w normalnej, pełnej szacunku atmosferze. Bądź mądrzejsza i sprytniejsza - upiecz ciasto i przynieś mówiąc że na deser do obiadu sama zrobiłaś, pochwal 'pyszną zupę', zapytaj czy możesz w czymś pomoc gdy będzie nakrywać do obiadu. I nie mam tu na myśli niedzielnych obiadków co weekend - ale te kilka razy do roku przełam się i nie daj jej powodów do tego aby myślała o Tobie źle. A z zespołem czy rajdami ustalcie, że np jeden dzień w tygodniu spędzasz na probie zespołu a on jeden spędza z samochodami, a pozostałe pięć jest tylko Wasze. Że fajnie jest mieć swoją pasję i odskocznie od codziennych problemów gdzie i Ty i on możecie sie zrelaksować. Skoro jest takim dzieciakiem niedojrzałym to napisz mu w kalendarzu na ścianie kiedy masz te próby, kiedy on jedzie na rajd i najważniejsze kiedy on chciałby abyście poszli na obiad do jego mamy! Ustalcie zasady - niech on najlepiej napisze Ci jakie ma oczekiwanie, Ty napisz jemu. Oboje to przemyślcie a potem porozmawiajcie o tym. Niech wszystko będzie dla niego jasne i przejrzyste, żeby nie było że nagle Ty albo on zmieniacie zdanie. Przemyśl to Agatko i powodzenia!
|
|
|
#3023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
AGatka chcialam napisac tak... powinniscie sie udac do psychologa albo terapeuty rodzinnego.... ale czytajac ponizsza wypowiedz ju nic nie powiem.. odniose sie tylko do niej... Cytat:
wogole to bylam wczoraj na imprezie mial byc koncert ale zostal przeniesiony na grudzien i byla sama impreza i czulam sie jakbym miala znowu 17 18 lat jak jezdzilismy do katowic na koncerty jak szalelismy,.... poprostu masakrycznie bylo w dobrym slowa znaczeniu dawno sie tak niewybawilam... wowwwww
|
|
|
#3024 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
5 listopada minęło 2 miesiące początkowo mnie to irytowało, ale teraz mój nerw z dnia na dzień rośnie, a apogeum osiągnie w jego biurze przy odbiorze materiału ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powodzenia.
|
|
|
#3025 |
|
Wtajemniczenie
|
SollAngelica...takich rozmów było już setki...mówiłam, kocham Cię zrobię to dla CIebie jedźmy do Twoich rodziców...niestety bez skutku...nic nie pomagało - on w efekcie nie chciał, co do zespołu to bez przesady - raz w tygodniu mam próbę, więc to nie jakos dużo...nie mogę dać się zniewolić i nigdzie nie wychodzić.
Teraz zaproponowałam mu 7 dni wspólnego mieszkania póki mamy wynajete i stoi puste. Żebyśmy zobaczyli jak to będzie wyglądać po tym jak wiemy, ze popełniliśmy błędy. On nie chce, nie chce wogóle dyskutować...więc nic nie mogę już zrobić.
|
|
#3026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podpisuję się pod tym co powiedziała/ł Ci Pan/Pani mecenas, mąż nadaje się do zabawy w piaskownicy a nie do życia w małżeństwie i tworzenia rodziny. Przepraszam, jeśli napisałam zbyt dobitnie, ale kurczę nie moge patrzeć jak taka dziewczyna jak Ty "wypruwa z siebie flaki" żeby było dobrze, a "księciunio" nie robi nic
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() od rana grałam z mężem na wii, ale się zmęczyłam
|
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko masz naprawdę trudną sytuację, ale jak sama widzisz z postawa Twojego męza chyba już nie uda uratować się Twojego małżeństwa
bardzo mi przykro, że tak to wszystko się potoczyło... mam nadzieje, że szybko znajdziesz siłę żeby się z tego otrząsnąc Tak w ogóle w koncu zabrałam się za scrapbooking, od dawna się przymierzałam, ale zawsze jakoś brakowało czasu. Oto moja pierwsza w życiu własnoręcznie wykonana kartka mały trening, zanim zabiore się za wykonywanie naszego ślubnego albumu (na razie pomału zbieram potrzebne mi do tego materiały).I jak Wam się podoba? Oczywiscie proszę o szczere oponie, żebym na przyszłosc wiedziała co ewentualnie zmienic i na co zwrocic uwage ;p |
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
India mi się bardzo podoba
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki dawno mnie nie było i nadrabiam na raty czytanie
U nas wielkie zmiany w czwartek mieliśmy z meżem obrony ja o 9 mąż o 9,30 ale stresu było ale wszystko sie udało i mam przed nazwiskiem mgr inż. i rozmyslam co dalej czekamy na tel z pracy i kolejny stres
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

wiem, wiem nie powinnam, ale czasami to jest silniejsze ode mnie 
wiem
ł że postanowiłam przyjechać na parę godzinek do mamy, a on niech sobie siedzi sam i robi ten remont, może pójdzie do głowy po rozum , bo jak na razie to mu go brakuje

czasem trzeba się troszke zmusic ;p
czyli o listopadowym wyjezdzie do Szkocji moge juz tylko pomarzyc, bo w ciagu miesiaca rozplyna sie nasze wszystkie pieniadze

) i zapłaciłam o 2 zł mniej. Ja wiedziałam że w tej aptece taniej będzie ale że aż tak
początkowo mnie to irytowało, ale teraz mój nerw z dnia na dzień rośnie, a apogeum osiągnie w jego biurze przy odbiorze materiału