|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
|
|
|
|
#4862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja podonie jak Ty zaczelam basen i waga mistanela na miesiac . Ale dzis mialam miloa niespodzianke - poszlam do sklepu by kupic spodnie i weszlam w rozmiar 46 ,a nisilam 50. Wiec spadek tluszczyku jest ......I chyba zastuj minol bo przez kolejne 3 dni spada mi po kilogramie . Dzis waga pokazala 94 kg - wiec mam nadzieje ,ze juz teraz troche szybciej poleci.... Nie potrafie tego racjonalnie wytlumaczyc ....ale cieszy mnie to.
|
|
#4863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No cóż czekam cierpliwie Z basenu nie rezygnuje bo to w końcu ruch, chyba nam tego trzeba mimo wszystko. Gratuluje spadku i pozdrawiam se rdecznie
|
|
|
|
|
#4864 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Czy robiłaś sobie test Dukana?Ciekawi mnie czy 66kg to sama sobie założyłaś że chcesz osiągnąć czy tak ci wedle testu wyszło?Na pewno fajnie jest kupować ciuchy w mniejszym rozmiarze,ja przyznam się że jak na razie nic sobie konkretnego nie kupowałam bo czekałam aż schudnę tyle ile chcę,tylko bieliznę musiałam bo stanik żaden już się nie nadawał do noszenia. Ale już niebawem zakupki ![]() Trzymam za ciebie kciuki
|
|
#4866 |
|
Raczkowanie
|
czyżby cichym wrogiem okazał się właśnie @ ?????
dziwi mnie to troche bo zawsze słyszałam że w związku z różnymi drastycznymi zmianami może się opóźniać, nawet zupełnie się wstrzymać ..... ale u mnie to z koleji dużo za wcześnie ![]() czy macie dziewczyny jakieś zdanie na ten temat??? (może dlatego od dwóch dni było w górę - ale zupełnie nie brałam pod uwagę że to @, bo zwyczajnie się absolutnie nie spodziewałam) |
|
|
|
#4867 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, długo mnie nie było, ale to znaczy że nie czytałam i nie dukanowałam
![]() Waga cudnie spada... mimo kilku grzeszków. Od 1 września udało się zrzucić 8 kg i nawet nie wiecie - a może wiecie... jak cudnie się czuje. Taka lekka. Taka zwinna. I pewniejsza siebie Jeszcze 2 kg i idę na III fazę. Ściskam mocno - gratuluje spadków wszystkim dziewczynom.
|
#4868 |
|
Rozeznanie
|
Wiolqn dzieki ci kochana!!!!
lista super powinnas zalozyc oddzielny watek "skrocony poradnik według Wiolqn" fajnie ze jest tu ktos kto ma wiedze z "pierwszej" reki, bo wiekszosc nas nie mówić po [fransseee]
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mnie dzisiaj nie wypalil moj plan zywieniowy, wypadlo mnostwo spraw, przez co caly dzien bylam o jajecznicy
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#4870 |
|
Raczkowanie
|
Hej....
Właśnie wróciłam z rozmowy i powiem szczerze że mam mieszane uczucia... Jutro idę na dzień próbny, ale to nie jest jeszcze powód do radości, bo oprócz mnie takich dziewczyn na dzień próby idzie jeszcze 4!!! Czyli w sumie nas jest 5 , a 5 dziewczyn już tam pracuje Czyli w sumie 10... Pewnie zostana najlepsze. Dodam, że jest to stanowisko na pasażu w galerii handlowej, wiec niemożliwe, żeby pracowalo tam tyle osób na stałe Nie wiem co robić bo podejrzanie mi to wygląda Robią jakąś wielką selekcję jakby to był co najmniej bank szwajcarski a to zwykły pasaż z zabawkami... podejrzewam, że szukają tylko osób na grudzień, bo pewnie będzie ruch przed świętami, a potem będą zwolnienia... Co o tym myśleć?!
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez na Twoim miejscu bym sie martwila
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#4872 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!!
Ale się rozpisałyście Ja zrobiłam dziś mufinki, ale tak średnio mi wyszły, po pierwsze to opadły, może następnym razem się uda. Jutro mam zamiar zrobić pizze i już doczekać się nie mogę. Waga 61![]() Złaziłam dziś w szerz i w zdłuż regały z nabiałem w supermarkecie i nie znalazłam serka naturalnego homo, a w moim sklepie w wiosce był aż jeden, masakra:/ chyba wybiorę się do lidla, mimo, że mam nie po drodze. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- stozynka44 może z tą pracą nie będzie tak źle, trzeba myśleć pozytywnie, wyaje mie się że teraz wszędzie robią taką selekcjie, bo mają z koko wybierać
|
|
#4873 |
|
Raczkowanie
|
Ja przez miesiąc diety zjadłam 1 Jogobellę light. I tyle. Jakoś zupełnie nie ciągnie mnie do owocowych jogurtów.
Ze słodyczy jadam raz na tydzień/dwa ptasie mleczko z dużego kubka jogurtu. Reszta nabiału to u mnie jogurt nat. bez cukru (w 400g:16g białka, 20gwegli, 8g tłuszczu - nie znalazłam chudszego), ser chudy biały ( w 200g: 36g białka, 7g węgli 0% tłuszczu)) i wieśniak lekki ( dziś np. kupiłam taki z Reala ma w 200g: 21g białka, 5g węgli i 10gtłuszczu). One są oki czy nie????? Nęcą mnie te kotlety sojowe.. w domu na pewno sa paczki jeszcze sprzed diety... tylko czy można jena pewno jeść???
|
|
#4874 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorową porą
Łeb mi pęka w szwach po całym dniu roboty, więc za długo z Wami nie posiedzę Dziś jak to u mnie ostatnio bywa jadłam niewiele Jutro zaczynam P/W więc trochę sie dowitaminizuję ![]() Witam też nowe dukające i życzę powodzenia A teraz lecę już spać
|
|
|
|
#4875 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, ile nowych postów! Nadrobię to jutro, obiecuje! Teraz muszę się pochwalić
Otóż: Mijają 2 miesiące diety, mój wynik to - 7,7kg! Waga przed to 64,7 Teraz jest już 57! Mam 162 wzrostu, a do upragnionej wagi brakuje mi już tylko 4kg!
|
#4876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:kciuk i:i trzymam kciuki za dalsze spadki
|
|
|
|
|
#4877 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane! Ja tak tylko na chwilkę. Cały dzień zabiegany no i na dodatek Piękny przyjechał zgodnie z zapowiedzią. Sam się mnie dzisiaj pytał "Jak tam idzie Twoim koleżankom z forum?" zdziwiłam się bo nigdy aż tak nie interesował się moją dietą. A teraz nauczył się już co mogę i co nie, pyta czego dowiedziałam się na forum. I uwaga: pilnuje mnie z odpowiednia ilością picia. Żyć nie umierać, domowy strażnik mi się trafił.
Uciekam spać. Jutro maraton po sklepach i tych spożywczych i tych ze sprzętem bo drukarka nowa by mi się przydała. Miłej nocki i duuuużych spadków! Ja mam następne ważenie w środę rano. Chciałabym zobaczyć już coś koło 71kg zresztą akurat tego dnia miną dwa miesiące mojej diety. Aż trudno mi uwierzyć że jeszcze dwa miesiące temu byłam 7.3kg cięższa!
|
#4878 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U mnie dziś wielka radość bo wreszcie się ruszyło trochę Od wczorajszego rana zanotowałam spadek o 0,5 kg ![]() Jednocześnie żegnam się do popołudnia Miłych pogaduszek życzę i wieeelkich spadków PA |
|
|
|
#4879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję! W pełni zasłużyłaś na taki spadek! I życzę by teraz leciałooooooooooooooooooo w dół jak najszybciej! ![]() Ja szykuję się do wyjścia z domku więc nie wiem kiedy zawitam tu ponownie, pewnie wieczorkiem pa! pa! pa!
|
|
#4880 |
|
Raczkowanie
|
Witam w ten słoneczny dzień
bo już myślałam że znowu będzie długi zastój . U mnie jeżeli jem dużo ryb to waga leci , a dziś na śniadanie ;chlebek otrębowy , kawałek upieczonego pasztetu , i pomidor ze szczypiorkiem , herbata , a następnie kawka i sernik na zimno dla pocieszenia podniebienia . |
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
witam!
ja chyba sobie dam spokój. dziewczyny, powspierajcie mnie, bo mniem dopadł dołek... dwa dni mam wycięte z życiorysu, bo w nosy ze srody na piątek zaczęłam rzygaćjak kot... w czwartek wcisnęłam w siebie jednego suchara, wczoraj juzcosik więcej i wieczorem powtórka z rozrywki, dopóki nei zwróciłam wszytskiego, co zjadlam w ciągu dnia... Jelitówka nas dopadła :/ wszystkich po kolei, a mnei na końcu i najgorzej oczywiście. ale nie o tym chciałam. dzisiaj rano weszłam na wagę i mam 50,2, czyli praktycznie 2kg mniej, niż w środę rano. No rozumiem, że choroba, ale kurcze, nie dobiję do 52 nadal utrzymując dietę. Wiem, ze 50 było moim celem, ale teraz, gdy już trochę to 52kg miałam, to to 50 mi sięwydaje za mało i wolałabym do 52 wrócić... A obawiam się, że jak sobie odpuszczę z dietą, to a) albo nie będę umiała wrócić na nią z nowu i wróci mi wszytsko, co do tej pory osiągnęłam, albo b) nic to nie da i za parę miesięcy jojo murowane... powspierajcie mnie.. wiem, że to taki temat całkiem odwrotny niż Wasze problemy, ale któż inny mi pomoże, jak nie moje kochane dukanki?
|
|
#4882 |
|
Raczkowanie
|
Naczytałam się o tym, że każdą dietę powinno się wspomagać np herbatkami odchudzającymi, ćwiczeniami i kosmetykami . O ile ćwiczeń mam sporo to mam pytanie jak u was z pozostałymi wspomagaczami???
Pijecie jakieś herbatki lub bierzecie tabletki?? Szczególną prośbę mam o jakiś dobry kosmetyk do brzuszka. Takie cós ujędrniające czy co...mam jakiś, ale niestety nie spełnia nawet funkcji balsamu i barwi ciuchy na brązowo! I najlepiej aby było do 20 zł.. Moja cudowna uczelnia stypendia zacznie wypłacać po 15 grudnia...
|
|
#4883 |
|
Rozeznanie
|
ja polecam balsamy z Eveline. są tanie i bardzo skuteczne
![]() a mam jeszcze jedno pytanko.. czy w fazie uderzeniowej dozwolone jest najchudsze mleko? czy surowo zabronione?
|
#4884 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja dzisiaj jestem po: I sniadanie: jajecznica z 3 jaj + szczypiorek + cebulka + plasterek chudej szynki + troche tunczyka + plasterek sera zoltego + łycha otrebow owsianych. Najadlam sie tak, ze myslalam, ze pekne do tego jedna kromeczka chleba pelnoziarnistego (ustalilam sobie, ze mimo ze Dukan dopuszcza 2 dziennie, bede jadla jedna). Do tego kubek czerwonej herbaty.II sniadanie: szklana mleka. na wadze rano bylo 59,5kg, teraz po sniadaniu - 60kg. widze, ze jest wiecej, niz jak bylam na I fazie, ale w sumie jestem przygotowana na to, ze bede tracila na wadze bardzo powoli. na obiad planuje piers z kurczaka w przyprawach zapieczona z watrobka drobiowa, szczypiorkiem i jogurtem naturalnym. reszta wyjdzie w praniu. Cytat:
waga ja na Twoim miejscu bym sie nie przejmowala - zwykle po chorobie waga wraca niemal od razu do wczesniejszej, tej sprzed choroby a jaki masz wzrost? Cytat:
jedynie, czym sie wspieram, to czerwona i zielona herbata najlepsze balsamy ujedrniajace w tym przedziale cenowym sa z Eveline, zwlaszcza serum w biało-zielonej tubie. Wprawdzie mrozi i trzeba po posmarowaniu wskoczyc pod koc ale efekty super. Mozesz poczytac opinie o tych balsamach w dziale KWC.---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- tak, jest dozwolone, ale nie w duzych ilosciach.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-11-07 o 13:47 Powód: zmiana |
||
|
|
|
#4885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Ja wcześniej nie należałam nawet do szczupłych,ale do chudych a po 2 dzieci to masakra dosłownie.Nie dość że w ciąży tyłam po 25kg to potem,po ok 5 miesiącach karmienia piersią ważyłam tyle jak szłam na porodówkę W moim przypadku to się nie sprawdziło,pomimo tego że nie opychałam się aż tak bardzo. I od tego czasu walczę z moją wagą
|
|
#4887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zwylke po ciazy wazylam okolo 80 kg ale dobila mnie operacja kolana i wyjazd do Niemiec --totalny brak ruchu ..... I tak kilogramow przybywalo . Mam nadzieje ,ze do lata bede laska
|
|
#4888 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dukanki witam Was serdecznie
Odważyłam się dziś napisać bo do tej pory tylko czytałam podziwiałam i sledziłam wasze poczynania na tej diecie![]() . Na dukanie jestem od 12.10.09 i startuję z 90 kg-8,4Kg. Dzięki Wam jest łatwiej i przyjemniej Myślę że mnie przyjmiecie do swego grona . Trzymam kciuki za Dukanki
|
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Cocci nic się nie martw,waga pójdzie do góry.Po jelitówce zawsze tak jest to co spadło szybko wraca.
U mnie waga poszła do góry w ciągu 5 dni o jakieś 1,2 kg.Nie wiem co sie dzieje nie jestem przed @.Ważenie ostateczne w poniedziałek i się okaże.Dobrze by było żeby chociaż pokazało tyle co w ubiegły poniedziałek.Tracę zapał.
|
#4890 |
|
Raczkowanie
|
Rozmawiałam ze znajomą mojej mamy która na dukanie startowała z wagi trochę ponad 90. W 4 miesiące schudła koło 20kg. Mówi że przez miesiąc miała zastój i kupiła sobie twister do ćwiczeń i ćwiczyła na nim o 15min dziennie i teraz waga o wiele szybciej jej spada, bo nie są to ćwiczenia siłowe. Sprawdziłam dzisiaj w Auchanie twister kosztuje 45zł (na allegro trochę taniej) ale czy będzie to miało taki sam efekt przy niższej wadze jak przy spadku z wyższej? Od 14listopada będę chodzić na łyżwy i dwa wyjazdy na narty mam zaplanowane ale hmmm kusi mnie ten twister
Nie żebym chciała gubić bardzo szybko kg bo wiem, że za szybko też nie dobrze. Ale jakoś się napaliłam
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

żadnych grzeszków, od tego tygodnia doszedł basen ..... 
i pozdrawiam se

Nie wiem co robić bo podejrzanie mi to wygląda
Robią jakąś wielką selekcję jakby to był co najmniej bank szwajcarski a to zwykły pasaż z zabawkami...

do tego jedna kromeczka chleba pelnoziarnistego (ustalilam sobie, ze mimo ze Dukan dopuszcza 2 dziennie, bede jadla jedna). Do tego kubek czerwonej herbaty.