|
|||||||
| Notka |
|
| Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Minerałoholiczki - wątek plotkowy nie tylko o minerałach część V
Cytat:
A ja zwyczajnie nie jestem przytulańska, albo raczej jestem, ale we własnym gronie, w stosunku do ludzi, wśród których czuję się bezpiecznie i co by nie mówić, komfortowo Niestety, niektórzy nawet dorosłym odmawiają prawo do własnego zdania i nie dotyczy to wyłącznie pełnoletnich dzieci, ale również np. współpracowników.Ad2. Choć te przyczyny bywają różne Ale koniec końców wszystko sprowadza się do tego, żeby słuchać drugiego człowieka![]() Ad3. Jak we wszystkich kontaktach międzyludzkich. Szczególnie zależy nam na dobrych kontaktach z osobami, które są dla nas ważne, cenne, dlatego staramy się kontrolować i wyjaśniać nieporozumienia. Rzabciu ![]() A w ogóle- Pastereczko, Domi jesteście moimi drogowskazami, w jakim kierunku chciałabym kształtować swoje relacje z przyszłymi pociechami i |
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja muszę czasami bronić dzieciaki przed nagabywaniem cioć, babć i komentarzami typu - "niedobra dziewczynka nie chce buzi dać", normalnie mnie wtedy rzuca, zamordowałabym z zimna krwią ![]() jak zechcą / przyzwyczaja się do sytuacji czy osoby to same się pójdą połasić |
|
|
|
|
#3213 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() chociaz dzisiaj kupilam sobie kurtke i bluzke bawelniana---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Lepiej w czolko mnie puknij
|
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Rzabbko, przez Ciebie poszłam na allegro i kupiłam stanik
|
|
|
|
#3215 | |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Dziękuję Evelinko
I też generalnie niedotykalska jestem ![]() Cytat:
No i polska definicja słowa grzeczna czyt. posłuszna
|
|
#3216 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
halo, j a też ma ludzkie podejście do dzieci....dostałam za nie OPR od Tż dzisiaj!
ale już mu wszystko wytłumaczyłam.....ale mnie to zmęczyło, ąz winko wypiłam, już mi tak wesoło i Tż ma polew... Bo dziecko ma prawa jak my, jedyne w czym się od nas różni, to to że nie wie....ile jest 64 x 40 |
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
idealnie
vanilia latte-i colombian na opalone dni![]() Cytat:
cieplym brazem bedzie np: kolor 31 Gold, neutralnym, choć juz chlodniejszym brazem jest kolor 20 Classic brown, a chlodnym odcieniem jest kolor 51 Cappuccino.. Moze te fotografie tego nie oddają, ale sama mialam Cappuccino i Gold i roznica jest ogromna! Chlodny braz jest z domieszką bieli, szarosci(stal) i czerni, a do cieplego dodaja pigment złoty, zółty, czerwony, miedziany.. |
|
|
|
|
#3218 | |
|
|
Cytat:
Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony Edytowane przez Dominkab Czas edycji: 2009-11-07 o 22:26 |
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam dzieci, ale dookoła mnie maleństwa są i nie staram się ich na siłę przyciągnać i wylizać jak talerz. Chyba mam wśród przodków jakiś azjatów czy co bo nie lubię jak ktos zbyt blisko mnie jest - mój balonik jest spooory. Przez to mimo wyższych kosztów wolę jeździć autem niż jeździć autobusem - bliskość innych pasażerów mnie dobijała... Dziś z kumpelą ćwiczyłyśmy pismo japońskie i zaczęłam ją uświadamiac mineralnie - dziewczyna mi ufa bo raz że jesteśmy kupę czasu przyjaciółkami, to na uświadomieniu stanikowym zyskała sporo na samoocenie. A tak w ogóle to KONBANWA - Dobry wieczór
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
|
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
Fergie czyżby z EDM pasował Ci kolor multi-tasking ? (jeśli kiedykolwiek używałaś EDM
)
|
|
|
|
#3221 |
|
Organizatorka
|
Gabs wănshàng hăo
a do CHin wobec tego nie jedz:P ba takich Azjatow w przodkach nie masz, zreszta Japonczcy sa specyficznymi Azjatami Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2009-11-07 o 22:31 |
|
|
|
#3222 |
|
|
Ala zostawiła ziemniaczki na obiad..i sie to nie spodobało babci..... a ja luz, no kurcze, najadła sie tak.... automatycznie miałam pytanie czym sie różni dziecko od dorosłego (moim zdaniem) skoro wszystko mu wolno.
Nie musi sie przytulać, przepraszać za wszystko, wszystko zjadać, ....a parzcież to jest dziecko - usłyszałam, nie dorosły, to co wg ciebie go od nas różni, ...no to podałam (up) |
|
|
|
#3223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3224 |
|
|
Dziecko to mały człowiek po prostu. Ja do niejedzenia do końca przekonywałam jednym zdaniem : przecież z głodu nie umrze, jak będzie glodna to powie
A która napisała kiedyś, że jej odpowiedź na pytanie czemu jesteś taka blada po powrocie z wakacji to nie chce wyglądać jakbym wróciła z sianokosów??? Bo taka odpowiedź działa ![]() ![]()
|
#3225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A swoją drogą - podziwiam samozaparcie do nauki chińskiego - dla mnie to totalna czarna magia, jak słyszę o ich akcencie (tonalny czy toniczny? nie odróżniam, a wiem że Chińcczycy mają jeden a Japończycy drugi...) to słabo mi się robi - i ich pismo, gdzie trzeba znać naprawdę dużo kanji... Chyba by mnie to przerosło...
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
gabs - a Ty uczysz się japońskiego tak? bo gdzieś mi tak mignęło że chyba pisałaś o tym.. powiedz- trudno się nauczyć samemu?
bo ja strasznie jestem zafascynowana samym językiem i myślę o zapisaniu się do szkoły jęz. ale w sumie jeśli "da się" to chciałabym sama spróbować.
|
|
|
|
#3227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to ulubiona mika obok Chrome carmine ![]() Cytat:
bardzooo mi sie podoba,nadaje charakteru
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za pożar w pracy? |
|
|
|
|
#3229 |
|
Organizatorka
|
tonalny
ja odwrotnie mam niz Ty zamilowanie ![]() i co do kultury itd, as ludzie tacy przyjazni ![]() ja sie lenie ostatnio z nauką straszliwie, w sensie co rusz mi cos sie wydarza co moznaby rzec ze mnie usprawiedliwia no ale daloby sie wiecej, dalobya ziemniaczki nie sa specjalnie dobr dla dzieci w wiekszych porcjach
|
|
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
Sama prawda o dzieciach i wychowaniu w całowaniu. Moja z kolei jest baaaardzo całuśna, aż mnie to irytuje samą I też niechętnie patrzę na całowanie. Nie pozwalam jakimkolwiek obcym babciom, paniom i panom na poczcie i gdziekolwiek indziej na jakiekolwiek dotknięcie mojego dziecka czy pogłaskanie za rękę i to nie ze wzgl na wychowanie by unikać kontaktów z obcymi (czy zboczeńcami). I wywołuję burzę, bo gdy odsuwam najpierw dziecko (w widoczny i znaczący sposób) następnie ostro komunikuję; nie zyczę sobie by pan/i dotykała moje dziecko. Niestety to nagminne przy takiej wesołej zagadującej wszystkich dziewczynie, choc myskałam ,że "takie zachwyty"to minie jak wyjdzie z wózka. A jak znajomi (choc chyba nikt tego nie robi) mówią no choć daj buzi, to ja wówczas: To wstań i Ty pocałuj ją...i nikt nie ruszy swojej de
Myslę, że jak się kocha swą małą istotke to myśli się przez pryzmat myśli dziecka i takie podejście jest zdrowe i naturalne u mam (tylko chyba)... co do słow które nie biorą się z ksiezyca, przypomniało mi się jak na początku roku byliśmy na zakupach i mój małż mierzył spodnie, a obok byli kolesie siarczyście klnący na jeansy a dziecię me półtoraroczne biegało przed przymierzalnią i tak jej się podobało,że zaczęła soobie nucić na melodie sto lat: kulnanac, kulnanać... Wszyscy we wszystkich kabinach się chichrali, a chłopaki zwłaszcza i przestali. Ale długo była to jej piosenka... ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Ila tak bardzo szlachetnie wyglądasz, elegancko, z klasą, nietuzinkowo no tak jakoś brak mi określenia. makijaż mógłby być dla mnie w tych niebieskościach cały ja też brązy wielbiłam (dzięki Domi poznaję, że są inne kolory). Może po prostu jakaś Vanilla maca na całą ppowieke i kreska dołem i góra? No a tą micę musze obczaić. Lubię takie holograficzne na oku a w minerałach to baardzo rzadkośćmam pytanko: co to za dziwna przesyłka (z ebay, hongukongu), bo ja już nic nie czaję. jakieś kruczki??? Shipping We will ship the item to worldwide with the same Shipping & Handling cost (S&H). Shipping & Handling cost includes the postage, packing and our handling cost to proceed your order. The Item will be shipped by REGISTERED AIR MAIL from Hong Kong via Hong Kong Post Office Internaitonal Airmail Service within 3 working days upon receiving your payment. Terms of Sales All sales are Final and No Returns. Buyers should read through all Terms & Conditions before bidding. If you place a bid, it means that you have agreed with all the listing's terms and conditions. Please contact me if you would like Insurance or combine Shipping & Handling Costs! Should you have any enquiry, please feel free to contact. Edytowane przez atoja Czas edycji: 2009-11-07 o 23:30 |
|
|
|
#3231 |
|
|
ja to małpa jestem (do tego obecnie nie-czeźwa) i po takiej akcji chodzę i do Tz=ta
a co to najadłem się nie no ,zostawiłeś przestań nie no zjedz, no za Alusię, za Piotrusia, nie wstaniesz jak nie zjesz itd pastereczko to ja zapamiętam z Zimniakami
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2009-11-07 o 23:08 |
|
|
|
#3232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre było
|
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Blusche nadal uzywam Morning i Mint ale juz jako "ogolny" korektor poprostu podklad nalozony punktowo. \ ajjjj no.. Przepraszam Nastepnym razem cos fajnego wymyslimy![]() a co robilas i jak sie wieczor udał..? |
|
|
|
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
Jak czytam Wasze wypowiedzi na temat wychowania dzieci, to jestem pełna podziwu. Jest w Was tyle mądrości i zrozumienia
Od siebie mogę tylko dodać, że wszelkie babcie, ciocie, dziadkowie i wujkowie (zuo wcielone czasami..) oprócz tego, że przytulaja, całują to potrafią strasznie ranić słowem - teksty w stylu "brzydko śpiewasz' "ale pulchniutka jesteś", "jesteś zła" itp. doprowadzają mnie do szału. Właśnie sobie przypomniałam jak miałam 5-6 lat i chciałam zaśpiewać dziadkom piosenkę razem z bratem (on ładnie śpiewał, ja nie) usłyszałam, że Ciebie nie chcemy słuchać, bo brzydko śpiewasz. Dżizas mam 22 lata, a jak sobie przypomniałam jak się wtedy poczułam, to się normalnie poryczałam.... |
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyno przecież nie masz za co przepraszać
![]() Ugrillowałam fileta z kurczaka pokrojonego w paski (z ziołami i czosnkiem - a jakże), podsmażyłam pora zmieszanego z krążkami cebuli, wysypałam na talerz, mięsko zalałam sosem czosnkowym i włala proste, szybkie i pyszne. Może nie wyglądało to tak efekciarsko jak Twój wczorajszy talerz ale... ![]() a w ogóle to że też Ci się chce i że masz pomysły takie cudawianki tworzyć
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Da się, jeśli chcesz, to idź, jak nie dasz rady, to trudno, a jak dasz, to będziesz mogła się pochwalić znajomością egzotycznego i trudnego jezyka, a poza tym - fajnie czasem zrozumieć bez napisów co w anime mówią... edit: Zapamiętać - Chinczycy mają akcent tonalny, a Japonczycy toniczny... A ja i tak akcentów nei słyszę, więc mi to wsio ryba.
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! Edytowane przez gabs Czas edycji: 2009-11-07 o 23:37 |
|
|
|
|
#3238 |
|
Zadomowienie
|
Fergie też mam minta i multi-intensive i za nic w świecie nie mogę zakryć swoich przebarwień... Może to też kwestia pędzla
Przepraszam, że tak męczę..ale jakim nakładasz korektor?Matko... ale się rozkleiłam, już mi przeszło, ale nie mam pojęcia co mnie tak napadło
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak inne mamy, ale ja nie ogarniam wcale tej wielkiej teori, sie po prostu zachowuję intuicyjnie. Potem to najwyżej mogę pięknie opisac i w teorię ubrac.No ale jakieś ogólne zasady są i to przychodzi z chwila macierzyństwa wię nie ma sie co martwic na zapas i podziwiać. Potem zaczniesz siebie podziwiac, za zmiany sposobu myslenia, akceptowania nieakceptowalnego, dokonania niemożliwego itp....
|
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

Niestety ciężko wyłączyć emocje w takim momencie, ja też reagowałam i reaguję na różne odzywki emocjonalnie niestety. Ważne tylko żeby się nie zapędzić, to my jesteśmy rodzicami i musimy problem logicznie rozwiązać.

A ja zwyczajnie nie jestem przytulańska, albo raczej jestem, ale we własnym gronie, w stosunku do ludzi, wśród których czuję się bezpiecznie i co by nie mówić, komfortowo
Niestety, niektórzy nawet dorosłym odmawiają prawo do własnego zdania i nie dotyczy to wyłącznie pełnoletnich dzieci, ale również np. współpracowników.
Ale koniec końców wszystko sprowadza się do tego, żeby słuchać drugiego człowieka
i 

i bluzke bawelniana

bardzooo mi sie podoba,nadaje charakteru

klik!