projekt kuchni wykonam - prace do portfolio . - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 15:07   #211
Koniec
Raczkowanie

Dot.: projekt kuchni wykonam - prace do portfolio .

Kliwia projekt dla ciebie
Koniec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 18:13   #212
kliwia
Zakorzenienie

Koniec cudne! Jednak drewniany blat mi się bardziej podoba
A jak pieknie zaluzja sie prezentuje w tym oknie fju fju.
Ja zrobie obudowe do parapetu, zyskując funkjolna pulkę.

No i jak myslisz, dawać plyte z laminatem blatu miedzy szafki wiszace a stojace, do lodowki i do pralki tez. Opaska to sie nazywa. Nie bedzie to przytlaczalo? Czy moze w kolorze mebli ?

Jeszcze raz dziekuje. No teraz wiem jak to bedzie wygladalo
Widzialam tez dzis w jednej kuchni, ze w szafkach wiszacych byly najpierw te male a nad nimi te wieksze szafki - i tez fajnie wygladalo
Obok pralki w zamysle bylo cargo czy zwykla szafka? I czy nie lepiej takie 15cm cargo wstawic kolo piekarnika, w rogu zwykla narozna szafke?

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-11-05 o 18:16
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 18:54   #213
ANETL
Przyczajenie

Koniec- trzecie zdjęcie w projekcie dla Ewcia983 jest z takim ustawieniem lodówki 2-drzwiowej o jakim myślałam. Nie wiem czy przejścia nie byłoby za mało?
Gdybyś miała trochę czasu może mogłabyś mi pokazać także opcję z takim ustawieniem:
-pod oknem jak proponowałaś- lodówka zabudowana z jednej strony okna, a z drugiej strony okna "szafa" wysokości zabudowanej lodówki...
-bez ciągu przy ścianie drugiej,
-ale za to z wyciągniętym barkiem ( ciągiem szafek ) oddzielającym kuchnię od reszty pomieszczenia. ?????
Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałam, ale zrozumiem jak nie zrozumiesz
może wtedy będę musiała coś narysować
Mam nadzieję, że moje chore wyobrażenia da się jakoś zaprezentować - jeśli nie - wybij mi je z głowy.
Dzięki
ANETL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 13:55   #214
kasandra_23
Przyczajenie

Koniec - gratuluję wymarzonej pracy, dobra kobieta z Ciebie (pomagasz nam tu na forum) więc to musiało zaprocentować czy mogłabyś jeszcze rzucić okiem na kuchnię mojej mamy? Nie wiem czy dobrze narysowałam... Na przeciwko drzwi wejściowych jest zlew, obok szafka i kuchenka gazowa, wszyscy uwielbiamy siedzieć w kuchni, więc czy dałoby się tam jeszcze zmieścić jakiś stolik? Mama lubi raczej klasyczny styl, drewniane meble i raczej jasne kolory, czy mogłabyś jeszcze tu coś doradzić? Pozdrawiam serdecznie
kasandra_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 18:48   #215
evilcia
Zadomowienie

Koniec dziękuję ślicznie za projekt! Takiego rozstawienia mebli kompletnie nie brałam pod uwagę. Jesteś wielka
evilcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 20:27   #216
Koniec
Raczkowanie

Kliwia obok pralki jest 200 mm cargo szafka narozna sie niezmieści w tą strone po cargo jest narożna podłużna a zanią piekarnik po piekarniku mamy 450 szafke z szufladami i potem narożną podłóżna i szuflady 600 oraz lodówka. jeśli miło być cargo koło piekarnika to otrzymamy 2 carga jedno 200 drugie 150 kosztem szuflad. ztego wzgledu bym jej niezmieniała.
Stary 2009-11-07, 20:29   #217
Koniec
Raczkowanie

Asik11 projekt dla ciebie
Stary 2009-11-07, 20:29   #218
Koniec
Raczkowanie

Cocoa_butter coś dla ciebie. Zrobiałm barek do dużego pokoju obniżając tą wneke co istnieje. ew. mozna bybyło zabudować wnęke i zrobić luksfery aby doświatlić naturalnym światłem kuchnie ( coś takiego robiałm dla JanuszAgnieszka napoczatku wątku) całkiem bym niewybużała tej ścianki.

Edytowane przez Koniec
Czas edycji: 2009-11-07 o 20:33
Stary 2009-11-07, 20:35   #219
Koniec
Raczkowanie

Jeannie_jk dla ciebie też coś do poogladania
Stary 2009-11-07, 20:39   #220
Koniec
Raczkowanie

Kasandra_23 coś dla twojej mamy. Przepraszam ale nie zdążyłam juz zająć sie poprawą twojej kuchni (ale obiecuje że sie postaram jakoś tego dokonać) . mam nadzije że sie mamie sopdoba.
Stary 2009-11-07, 20:41   #221
Koniec
Raczkowanie

AnetL poprawiłam twoją kuchnie wiec w dwóch wersjach.
Stary 2009-11-07, 20:44   #222
Koniec
Raczkowanie

Polly_ zmiejszone szafki górne dla ciebie

Edytowane przez Koniec
Czas edycji: 2009-11-07 o 20:54
Stary 2009-11-07, 20:54   #223
Koniec
Raczkowanie

dzidziak szczerze to nie mam pomysłu na te górne szafki coś mi sie wydaje ze musze przestawić coś dolne szafki to może coś sie poradzi na górne narazie zmieniła na szafki z całym frontem. Ta opcaja okturej pisałaś to niedobry pomysł bo wyglada to jakby ktoś zapomniał dowiesić kilka szafek.
Stary 2009-11-08, 09:41   #224
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Koniec Pokaż wiadomość
Polly_ zmiejszone szafki górne dla ciebie

super!
wielkie dzięki
powiedz mi jeszcze na jakiej ostatecznie wysokości nad blatem wiszą te szafki?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 10:48   #225
cocoa_butter
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za projekt, tylko że kuchenki nowej nie ma w planach zakupu, a mam taką "tradycyjną" więc chyba nie da się jej ustawić na ukos w rogu niestety... Poza tym projekt bardzo fajny, trzebaby pomyśleć jak tą wnękę zmienić na taką jak w projekcie...
cocoa_butter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-08, 11:01   #226
Koniec
Raczkowanie

Polly_witam szafki są od blatu 530 mm

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez cocoa_butter Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za projekt, tylko że kuchenki nowej nie ma w planach zakupu, a mam taką "tradycyjną" więc chyba nie da się jej ustawić na ukos w rogu niestety... Poza tym projekt bardzo fajny, trzebaby pomyśleć jak tą wnękę zmienić na taką jak w projekcie...

hej ciesze sie że sie podoba kuchenke narożną zrobiłam z tego wzgledu że jakby postawić zwykła na wprost to blokujemy opcje wstawienia szafek na scianie naprzeciwko wejscia. Chyba że istnieje jednak mozliwość ruszenia kuchenki i przesunięcia wstrone wyjęcia tak aby weszła szafka narożna 650 szerokościa. wtedy zlew dać pod scianą . tak naprawde przeciagniecia styłu rur od gazu czy podciagniecie kawałak w bok wody na przewodach gnietkich nie jest problemem. Pomysl jeszcze nad taką opcja. Bo tak naprawde jesli sie nie da to uzyskasz to co było.
Stary 2009-11-08, 20:51   #227
Jeannie_jk
Rozeznanie

GG do Jeannie_jk

strasznie dziękuję wkońcu widzę jakąkolwiek wizję kuchni bo myslałam, że nic sensownego nie da się na tak małej powierzchni zrobić, bardzo mi się podoba...jeżeli miałabyś czas, mogłabyś mi jeszcze pokazać jakiś wariant bez zabudowania pod oknem, bo narazie mam tam grzejnik i planuje go zdjąć, ale nie wiem jak to w życiu wyjdzie. Jeszcze raz dziękuję!!!

chciałam jeszcze zapytać jakiego typu szafki są pod zlewem? tam róg jest użyteczny czy pusty?
a drugie moje pytanie, to czy w takiej malej kuchni lepiej zabudowywac mikrofalówke czy pozostawić ją na blacie?

Lepiej grzeszyć i żałować, niż żałować, że się nigdy nie grzeszyło

Wymianka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=731834

Edytowane przez Jeannie_jk
Czas edycji: 2009-11-09 o 09:53
Jeannie_jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 22:04   #228
Polly_
grozi wypollizowaniem

kuchnia dla mamy kasandry wymiata! a taki kredens to ja tez chcę mieć (ale ta jak juz dom wybuduję )
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 22:11   #229
kasandra_23
Przyczajenie

Koniec - cudo, mamie bardzo podoba się takie ustawienie, była zachwycona Twoim projektem i szybkością wykonania... bardzo bardzo dziekuję
kasandra_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 10:04   #230
ANETL
Przyczajenie

KONIEC- bardzo, bardzo dziękuję. Pomysły na pewno zostaną wdrożone w plan wykonawczy. Jeśli będziesz pojawiać się na forum - po zakończeniu prześlę zdjęcia z mojej kuchni . Jak będziesz robiła sobie portfolio z innymi pomieszczeniami - służę własnym domem .
ANETL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 14:12   #231
asik11
Przyczajenie

Koniec dziękuję za projekt. We wnęce planuję lodówkę 55-60 cm i najlepiej gdyby udało się tam zmieścić jeszcze wysokie cargo.
asik11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 17:04   #232
Koniec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asik11 Pokaż wiadomość
Koniec dziękuję za projekt. We wnęce planuję lodówkę 55-60 cm i najlepiej gdyby udało się tam zmieścić jeszcze wysokie cargo.
Jesli planujesz lodówke jednodrzwiową to cargo sie zmiesci 400 mm. Żeby sie dało otworzyć szafkę pod zlewem szafka powina być coś na kształy narożnej czyli nieotwierane drzwiczki po prawej jej stronie bo nieotworzysz szafki bedzie przeszkadzać cargo czy tez sama lodówka w zależności od ustawienia Proponowałabym poprostu zrobić maskownice o szerokości 300 i 400 drzwiczki.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Jeannie_jk Pokaż wiadomość
strasznie dziękuję wkońcu widzę jakąkolwiek wizję kuchni bo myslałam, że nic sensownego nie da się na tak małej powierzchni zrobić, bardzo mi się podoba...jeżeli miałabyś czas, mogłabyś mi jeszcze pokazać jakiś wariant bez zabudowania pod oknem, bo narazie mam tam grzejnik i planuje go zdjąć, ale nie wiem jak to w życiu wyjdzie. Jeszcze raz dziękuję!!!

chciałam jeszcze zapytać jakiego typu szafki są pod zlewem? tam róg jest użyteczny czy pusty?
a drugie moje pytanie, to czy w takiej malej kuchni lepiej zabudowywac mikrofalówke czy pozostawić ją na blacie?
Pod zlewem jest szafka narożna prosta. Przy małej kuchni proponowałabym zabudowe mikrofali bo i tak mamy mało blatu szczególnie że myslisz jeszcze o zlikwidowaniu szafek pod oknem. Można mikrofale w twoim przypadku zabudowac w szafce górnej lub poprostu podwiesić na podpurkach pod szafką górną wtedy nie musi być mikrofala do zabudowy ale oszczedzamy miejsce na blacie. nad projektem bez szafek pod oknem pomyśle tylko musze sie nauczyć nowego programu do projektowania.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ANETL Pokaż wiadomość
KONIEC- bardzo, bardzo dziękuję. Pomysły na pewno zostaną wdrożone w plan wykonawczy. Jeśli będziesz pojawiać się na forum - po zakończeniu prześlę zdjęcia z mojej kuchni . Jak będziesz robiła sobie portfolio z innymi pomieszczeniami - służę własnym domem .
Co do innych pomieszczeń moge pomyśleć. Tu na forum umiesciałam nawet jeden projekt sypielni. Jest on tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=370107 wiec jak byś była zaiteresowana czymś takim to wrzyć projekt reszty domu.
Stary 2009-11-16, 10:55   #233
ola0701
Przyczajenie

Cytat:
oto połacznie warianty 2 i 3
Witam
Mam mała prośbe, czy moge pokazać Pani projekt mojej kuchni i ewentualnie poprosić o koretke. Fronty dolne chce brazowe a gorne biale.W kolejnej wiadomosci dołaczyłam zdjecia.

pozdrawiam ola

Edytowane przez ola0701
Czas edycji: 2009-11-16 o 11:10 Powód: zmiana
ola0701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 11:09   #234
ola0701
Przyczajenie

Lodówka ma wymiar: szer okolo 55 cm dł 56 cm wysokość 1,45. Sprzet bedzie boscha, zmywarka 45 cm a plyta i piekarnik 60 cm.Jezeli chodzi o kolory szafek to: dolne kolor wenge a u gory biale matowe poniewaz uchwyty do otwierania szafek i okucie w ktorym bedzie sie zdnajdowac szyba mleczna sa aluminiowe wiec bialy z polyskiem nie bedzie pasował.
Jezeli ma Pani inne zdanie to prosze o rade.

dziekuje i pozdrawiam ola

Edytowane przez ola0701
Czas edycji: 2009-11-17 o 08:32
Stary 2009-11-16, 18:40   #235
soulie
Wtajemniczenie

Koniec, jeśli znajdziesz jeszcze chwilkę na projekt mojej kuchni (a właściwie aneksu) to byłabym bardzo wdzięczna
Jak zaprojektować to male pomieszczenie? Chciałabym coś w nowoczesnym i raczej minimalistycznym stylu ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać Dodam, że będę robiła wszystko od zera więc mam pole do popisu.
Poza tym to Twoje projekty
soulie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 13:04   #236
olka139
Raczkowanie

Witam.Koniec ja tez poprosze bardzo zebys mi zaprojektowal kuchanie Jak narazie to jest pokoj ,ktory chcemy zaadaptowac na kuchnie takze to gdzie ma byc kuchnia,zlew itp. mozna zaprojektowac gdzie sie chce Ogolnie lubie cieple kolory mebli i chcialabym kacik aby bylo gdzie usiasc i zjesc spokojnie.Rysunek wykonalam sama jest malo profesjonalny,w tym pomiesczeniu sa okna rogowe(na jednej scianie jedno pojedyncze i na drugiej). Czekam z niecierpliwoscia!

Pozdrawiam
Stary 2009-11-17, 13:10   #237
olka139
Raczkowanie

projekt. Eh nie widac wymiarow, a wiec tu gdzie przykryl rozowy napis PL sa drzwi i sciana na ktorej sa drzwi ma 270cm do drzwi :P Ale zamotalam, przepraszam

Edytowane przez olka139
Czas edycji: 2009-11-17 o 13:13
olka139 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-18, 19:31   #238
Koniec
Raczkowanie

witam jeszcze prosze o chwile cierpliwości już sie powoli wgryzam w nowy program tak wiec już nie długo pojawią sie projekty pozdrawiam

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez ola0701 Pokaż wiadomość
Lodówka ma wymiar: szer okolo 55 cm dł 56 cm wysokość 1,45. Sprzet bedzie boscha, zmywarka 45 cm a plyta i piekarnik 60 cm.Jezeli chodzi o kolory szafek to: dolne kolor wenge a u gory biale matowe poniewaz uchwyty do otwierania szafek i okucie w ktorym bedzie sie zdnajdowac szyba mleczna sa aluminiowe wiec bialy z polyskiem nie bedzie pasował.
Jezeli ma Pani inne zdanie to prosze o rade.

dziekuje i pozdrawiam ola
Witam jedyne co bym zmieniła to bym przesuneła zlew bliżej lodówki choś zostawiłabym kawałek blatu pomiedzy nimi wiekszy blat sie przydaje bardziej pomiedzy zlewem a płyta niż pomiedzy lodówką a zlewem. Co do kolorów frontów to zarówno biały mat jak i połysk pasuje przy szafkach w ramce aluminiowej z mlecznym szkłem.

Pozdrawiam
Stary 2009-11-19, 14:37   #239
ola0701
Przyczajenie

Witam
Dziekuje bardzo za podpowiedz z przesunieciem zlewozmywaku, rozumiem ze reszta projektu jest ok. Jezeli chodzi o zlewozmywak to napewno wezme to pod uwage. Z niecierpliwoscia czekam na Pani projekt.

Dziekuje i pozdrawiam ola

Cytat:
witam jeszcze prosze o chwile cierpliwości już sie powoli wgryzam w nowy program tak wiec już nie długo pojawią sie projekty pozdrawiam

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Witam jedyne co bym zmieniła to bym przesuneła zlew bliżej lodówki choś zostawiłabym kawałek blatu pomiedzy nimi wiekszy blat sie przydaje bardziej pomiedzy zlewem a płyta niż pomiedzy lodówką a zlewem. Co do kolorów frontów to zarówno biały mat jak i połysk pasuje przy szafkach w ramce aluminiowej z mlecznym szkłem.

Pozdrawiam
Stary 2009-12-06, 20:02   #240
ijaa
Zakorzenienie

Witam,
czy jeszcze mogłabym zamieścić plan mieszkania, na potrzebę projektu kuchni?
Mam trudne zadanie, na niecałych dziesięciu metrach kwadratowych muszę umieścić salon z aneksem kuchennym.

Proszę o wiadomość.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości