Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-07, 14:29   #4891
justyna2639
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Cytat:
Napisane przez megusik Pokaż wiadomość
Hej Dukanki witam Was serdecznie Odważyłam się dziś napisać bo do tej pory tylko czytałam podziwiałam i sledziłam wasze poczynania na tej diecie. Na dukanie jestem od 12.10.09 i startuję z 90 kg czystego smalcu(zasłużonego). Dziś mam 81,6 wię to już
-8,4Kg. Dzięki Wam jest łatwiej i przyjemniej Myślę że mnie przyjmiecie do swego grona. Trzymam kciuki za Dukanki
O bardzo ładny wynik, gratulacje Ja ostatnio rzadko się udzielam na wątku, ale z pewnością Cię przyjmiemy

Ja muszę się pochwalić, że moja waga pokazuje 0,5-1 kg mniej, to by już było ok -4 kg Powoli powoli i może zejdę w końcu poniżej 60 kg.
justyna2639 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:42   #4892
megusik
Raczkowanie

Dziekuje bardzo: roza: Ja bym chciała zejść do 65kg ooo długa droga przedemną Ale dzięki Wam wiem że się uda. Gratuluję bo 4 kg to dużo!
Dziewczyny niemogę znajśc przepisu na te chipsy która to str lub wkleicie i czy na P to mozna czy tylko P+W? i ile ich można wciągnąć na raz? bo cos mi się chce dziś !
dzięki
megusik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:56   #4893
justyna2639
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje bardzo: roza: Ja bym chciała zejść do 65kg ooo długa droga przedemną Ale dzięki Wam wiem że się uda. Gratuluję bo 4 kg to dużo!
Dziewczyny niemogę znajśc przepisu na te chipsy która to str lub wkleicie i czy na P to mozna czy tylko P+W? i ile ich można wciągnąć na raz? bo cos mi się chce dziś !
dzięki
Z pewnością Ci się uda. Ja to w sumie schudłam 14 kg także Tobie też się uda trzeba tylko wytrwałości i cierpliwości
justyna2639 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:56   #4894
agus30
Raczkowanie

Cytat:
dzięki
Wklejam przepis na chipsy
CHIPSY
15-20 sztuk

2 czubate lyzki otrab owsianych lub 1.5 lyzki otrab owsianych i pol lyzki pszennych
1 lyzka skrobii kukurydzianej
1.5 lyzeczki proszku do pieczenia
2 bialka
1 lyzka slodzika
30-40ml cieplej wody
50g jogurtu naturalnego
Szczypta soli
Aromat (ziola, musztartda, przyprawy)

Miksowac otreby, skrobie, proszek I slodzik przez 5 minut do otrzymania drobnego pudru. Dodac bialka I ubijac przez minute. Dodac jogurt, ciepla wode, aromat i ubijac do utrzymania jednolitej masy.
Blache wyscielic folia aluminiowa (dla lepszego efektu), klasc male plaski lyzeczka, zostawiajac odstep pomiedzy nimi. Odstawic na 5 minut.

Piec na najnizszej polce przez 15-20 min w 160C. Gdy tylko sie przyrumienia wyjac z piekarnika. Nalezy uwazac by nie przypiec ich za bardzo bo beda gorzkie.
Pozostawic do wystygniecia, ostroznie zdjac folie. Jezeli nie sa dostatecznie chrupiace, ulozyc na tacce I pozostawic do wyschniecia. Mozna przechowywac w hermetycznym naczyniu przez 3 miesiace.

Wszystkie przepisy możesz znaleść w przepisowni w podpisie Wiolqn
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 16:06   #4895
czarnamonia
Raczkowanie

GG do czarnamonia

Witam w sobotnie popołudnie

Cytat:
Napisane przez kariis92 Pokaż wiadomość
Witajcie, ile nowych postów! Nadrobię to jutro, obiecuje! Teraz muszę się pochwalić

Otóż:
Mijają 2 miesiące diety, mój wynik to - 7,7kg!
Waga przed to 64,7
Teraz jest już 57!
Mam 162 wzrostu, a do upragnionej wagi brakuje mi już tylko 4kg!
GRATULACJE

A u mnie dzisiaj mimo, że na warzywkach -0,3 też się bardzo cieszę
CEL 65kg

Edytowane przez czarnamonia
Czas edycji: 2009-11-07 o 16:07
czarnamonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 17:43   #4896
stozynka44
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!
Wpadam z małym pytaniem Robiła któraś naleśniki z przepisowni? Kurcze bo moje wszystkie przylgnęły do patelni i mam teraz tylko mase mycia i nie wiem czy źle coś zrobiłam czy mam patelnie do mimo, że jest teflonowa
a Wy moje drogie jakie macie patelnie?! Liczę na szybką odpowiedź

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 19:18   #4897
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Cocci nic się nie martw,waga pójdzie do góry.Po jelitówce zawsze tak jest to co spadło szybko wraca.

U mnie waga poszła do góry w ciągu 5 dni o jakieś 1,2 kg.Nie wiem co sie dzieje nie jestem przed @.Ważenie ostateczne w poniedziałek i się okaże.Dobrze by było żeby chociaż pokazało tyle co w ubiegły poniedziałek.Tracę zapał.

Nie przejmuj sie tez tak mialam okolo miesiaca sie tak mieszalo --dwa kg wdol dwa w gore. Od trzech dni waga spada ufffffffffffffffffffff. mam nadzieje ze zastuj mam za soba
Musisz przeczekac -- dasz rade!!!

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Wpadam z małym pytaniem Robiła któraś naleśniki z przepisowni? Kurcze bo moje wszystkie przylgnęły do patelni i mam teraz tylko mase mycia i nie wiem czy źle coś zrobiłam czy mam patelnie do mimo, że jest teflonowa

Patelnie mam teflonowa , ale nie robilam nalesniko.. Tak mysle moze cos nie tak z temperatura palnika - moze za wysoka , moze za niska albo za wczesnie odwracane musicsz pokombinowac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 20:18   #4898
syb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Ja robiłam naleśniki już 2 razy - mam teflonową patelnię Tefala. Z moich doświadczeń wynika, że patelnia musi być mocno nagrzana. Aha i gdzieś wyczytałam że można przetrzeć ją ręcznikiem papierowym z odrobiną oliwy.

syb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 20:59   #4899
stozynka44
Raczkowanie

Ja dziś mam po prostu dwie lewe ręce do "kucharzenia" oparzyłam sobie pół dłoni o piekarnik! Boli jak cholera naleśniki mi nie wyszły poszły do kosza więc zabrałam się za muesli no i siedzą w piekarniku i zobaczymy...

I pytanie z innej beczki-potrafi ktoś korzystac z ebaya?

Stary 2009-11-07, 21:17   #4900
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Dziewczyny, jak radzicie sobie na przyjęciach? Ja mam największy problem nie z odmawianiem sobie pewnych rzeczy, ale z wysłuchiwaniem wszystkich dookoła, którzy okazują się nagle być specjalistami od dietetyki i doskonale wiedzą, co mi wolno jeść na diecie, a czego nie Odmawiając picia alkoholu, mogę bezboleśnie wykręcić się byciem kierowcą Brakuje mi tylko argumentów przeciwko twierdzeniu, że "przecież na urodzinach mogę sobie odpuścić"
Stary 2009-11-07, 21:44   #4901
_kasiulka_
Rozeznanie

cos jakos cicho u was...weekend wszystkie gdzies tancza.
ja jakas zmeczona jestem caly dzien ,tylko bym spala..
zaraz sie klade. dzien dietowo kiepski warzywa troche przybylo jakies 0,5
ale jutro bedzie lepiej.musi.
slodkich snow dukanki

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 21:54   #4902
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak radzicie sobie na przyjęciach? Ja mam największy problem nie z odmawianiem sobie pewnych rzeczy, ale z wysłuchiwaniem wszystkich dookoła, którzy okazują się nagle być specjalistami od dietetyki i doskonale wiedzą, co mi wolno jeść na diecie, a czego nie Odmawiając picia alkoholu, mogę bezboleśnie wykręcić się byciem kierowcą Brakuje mi tylko argumentów przeciwko twierdzeniu, że "przecież na urodzinach mogę sobie odpuścić"
Doskonale wiem o czym mówisz! Szczerze Ci powiem, że ja słabo sobie radzę na imprezach, nie chodzi mi tu o jedzenie bo z tym jakoś sobie radzę ale o alkohal! i potem zloszczę się sama na siebie że ktoś namawiał na drinka a ja nie potrafiłam odmówić! Jeśli chodzi o jedzenie to ewentualnie skuszę się na mini kawałeczek ciasta czy kostkę czekolady...a tak to jem z zimnej płyty jakie szynki, pomidorki, ogórki itp.

Stary 2009-11-07, 22:21   #4903
Ines_22
Przyczajenie

hej dziewczyny! to juz 3ci dzien na protalu + cwiczenia i jogging = 2kg mniej
...ale ... nie wiem czy wszystko ok... jakos dziwnie sie czuje (jakbym miala zgage, czy cos w podobie niestrawnosci) a dokladnie to po salatce tunczykowo jajkowej z sosem jog.-musz. Czuje jak podchodzi mi to wszystko :/
Ktoras z Was miala cos podobnego?
...aha i zauwazylam, ze po pochlonieciu duzego jog.nat. wieczorem tj.ok 19h30 jakos strasznie mnie wybrzusza, tez mam wrazenie jakby ten jogurcik stal w miejscu..
...a jak u Was? Mialyscie podbne fazy jak ja?
Ines_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 23:26   #4904
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ines_22 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! to juz 3ci dzien na protalu + cwiczenia i jogging = 2kg mniej
...ale ... nie wiem czy wszystko ok... jakos dziwnie sie czuje (jakbym miala zgage, czy cos w podobie niestrawnosci) a dokladnie to po salatce tunczykowo jajkowej z sosem jog.-musz. Czuje jak podchodzi mi to wszystko :/
Ktoras z Was miala cos podobnego?
...aha i zauwazylam, ze po pochlonieciu duzego jog.nat. wieczorem tj.ok 19h30 jakos strasznie mnie wybrzusza, tez mam wrazenie jakby ten jogurcik stal w miejscu..
...a jak u Was? Mialyscie podbne fazy jak ja?
Na początku tak bywa, ja też dziwnie się czułam "żoądkowo". Potem jednak powinnaś się przyzwyczaić...

U mnie to w ogóle tuńczyk ledwo przechodzi przez gardło Jem go tylko z rozsądku. Dziś właśnie na kolację miałam tuńczyka i zrobiłam go z jajkiem, cebulką, korniszonkiem, pomidorem i odrobiną jogurtu. Nie powiem żeby mi smakowało
Ale zrobiłam też sobie obiad już na jutro (kotlety-omlety i paczka brokułów) bo będę musiała w szybkim tempie z kościółka wrócić, wrzucić coś na ruszta i na spotkanie jadę.

Skoro wszystkie już śpicie to i ja idę

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 07:51   #4905
cocci
Zakorzenienie

witam!

u mnei bez zmian, 0,2na plus to tyle co nic... nie smęce, bo akurat mój problem odmienny od Waszego

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 09:20   #4906
moni_ca
Raczkowanie

GG do moni_ca

hej kobitki,
ja dzisiaj z radosną nowiną - 1,5 kg !!!! od wczoraj
na wagę właźiłam z 10 razy bo nie mogłam uwierzyć!!! bo ostatnie pare dni albo stała albo skakala w górę, miałam się nawet nie ważyć dzisiaj bo wczoraj nagrzeszyłam w sensie % (drinki - ale z colą zero) jedzeniowych grzeszków nie było bo na impreze poszłam z własną sałatką której nie dane mi było pojeść bo została skonsumowana przez innych imprezowiczów.
Także "wyroki " dukanowskiej diety są nie zbadane
Troche mnie tylko nie pokoi @ bo niby się pojawił a go nie ma, nigdy mi się to nie zdarzało
Może któraś podpowie coś mądrego w tej kwestii
Pozdrawiam Was serdecznie i życze miłego dzionka
moni_ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 10:25   #4907
_kasiulka_
Rozeznanie

melduje,że ja też z dobrymi wieściami
kg mniej 67 na wadze o matko jeszcze 2 kg
a myśle,że to dlatego,że w koncu sie naprawde najadłam:P i dlatego cos sie ruszylo. bylam na imprezce i był kurczak pieczony i nie wiem ile ale sporo zjadlam i w koncu coś sie dzieje,domyślałam się ze za mało jem ostatnio..

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 10:28   #4908
syb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
..

U mnie to w ogóle tuńczyk ledwo przechodzi przez gardło Jem go tylko z rozsądku. Dziś właśnie na kolację miałam tuńczyka i zrobiłam go z jajkiem, cebulką, korniszonkiem, pomidorem i odrobiną jogurtu. Nie powiem żeby mi smakowało
o mamo... tuńczyk to jedna z rzeczy, której już nie mogę. Są dwie puszki w lodówce, ale nawet się do nich nie zbieram, bo mi się cofnie.
Dziewczyny po trochu dojrzewam do decyzji o przejściu na 3 fazę. Od 1 września schudłam 8 kg. i naprawdę czuję się świetnie. Myślałam, żeby jeszcze zawziąć się w sobie i spróbować zrzucić te 2,5 kg które mi zostały do 60, ale chyba jednak spasuje.
Już mimo wszystko trochę jestem zmęczona tą dietą. A w związku z tym, że pojawiło się dużo w moim życiu problemów, ciężko mi jeszcze ogarniać czasami dietę i gotowanie dla 2 osób.
Z tego co słyszałam od dziewczyn podczas 3 fazy też chudną, więc może uda się dojść do 60 kg.

będę na bieżąco informować jak wygląda moje życie w 3 fazie
Przede mną 80 dni

syb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 11:06   #4909
fotoreporterka
Raczkowanie

Dziewczyny, macie jakiś pomysł jak można na naszej diecie zrobić kluski lane???? Albo jakiś zastępnik makaronu ( tylko tak na szybciocha bez suszenia itd.) do beztłuszczowej pomidorówki???????????

5 X -22 XII z 65 na 55kg

22 II 2010-59kg

Do Wielkanocy ma być 55-54kg
fotoreporterka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-08, 11:10   #4910
Isabelll
Raczkowanie

Hej hej!

Wrocław jakiś taki szary ale cieplutko jest (przy otwartym oknie siedzę)

U mnie do ważenia jeszcze kilka dni i nie mogę się doczekać.
Wraz ze mną startowała moja mama, schudła troszkę (na wielu kg jej nie zależało) ale wyłamała się ostatnio i zaczęła normalnie jeść (bez stabilizacyjnej) i efekt był do przewidzenia kg powoli jej wracają. Ale nie da sobie przetłumaczyć.
Mam z nią mały problem... może to głupie ale mam wrażenie, że moja mama zaczęła mi zazdrościć silnej woli i tego że nie wyłamałam się z diety. Wczoraj nawet przyniosła mi kawałek tortu za który wcześniej grzecznie podziękowałam ze względu na dietę. Bardzo motywuje mnie tata, brat i mój piękny. Ale nie wiem czemu moja mama tak zaczęła się zachowywać. Jak za coś dziękuję i tłumaczę się, że przecież jest to nie zgodne z moją dietą (a ona przecież wie, bo sama na niej była) to później chodzi jakaś obrażona. Zastanawiam się czy to nie dlatego, że przez jakiś czas (około rok) ważyłam więcej niż ona, a teraz ważę mniej i od tego czasu jakby coś w niej pękło. Jak jej to wytłumaczyć sensownie? Pomóżcie. Może to że zaczęłyśmy w jednym czasie to potraktowała tą dietę jak zawody? Nie chcę jej urazić, ale jej ciągłe gadanie, że ma jeszcze czas na diety mnie irytuje, bo następnego dnia narzeka że przytyła...

przepraszam, że tak narzekam z rana ale szukam jakiegoś oparcia, a Wy zawsze mi poprawiacie nastrój

Ś: jajecznica+cebulka+ wędlinka+szczypior na teflonku (tatuś zrobił dla całej rodzinki zgodnie z Dukanem, co podkreślił jak tylko nakładał na mój talerz )

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez fotoreporterka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie jakiś pomysł jak można na naszej diecie zrobić kluski lane???? Albo jakiś zastępnik makaronu ( tylko tak na szybciocha bez suszenia itd.) do beztłuszczowej pomidorówki???????????
skoro normalne robi się z mąki, jajka, wody +sól + pieprz to może tylko mąkę zastąpić kukurydzianą? trochę jej możemy więc ze trzy kluski wyjdą

No chyba, żeby otręby przemielić na mąkę ale nie wiem czy one tak samo się będą trzymać może wypróbuję

po I fazie: 76.1 kg

aktualnie:
71 kg

cel: 60 kg
Damy radę

Edytowane przez Isabelll
Czas edycji: 2009-11-08 o 11:18
Isabelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 11:29   #4911
aloes61
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fotoreporterka Pokaż wiadomość
Witam. U mnie dziś waga stoi, za dobrze by było jak by co dzień był spadek ,ale już się człowiek przyzwyczaił do zastojów. Ja lane kluski do zupy robię z samych jajek i są dobre, jajko roztrzepać z solą i lać na gorącą zupę i wcale nie musi być mąka ,spróbuj.
aloes61 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 11:31   #4912
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Ja jestem na warzywkach i dzisiaj +0,2. Jestem jednak dobrej myśli, bo udało mi się namówić TŻ na zakup orbitreka, więc będę mogła do dietki dodać ćwiczenia
Stary 2009-11-08, 13:02   #4913
dominika52141
Raczkowanie

GG do dominika52141

Witam Was. Nie wiem czy oglądacie program który leci na TVN STYLE pod tyt. SOS URODA. Właśnie wczoraj mówili o rybach a mianowicie o tuńczyku w puszce ,że posiada on troszkę rtęci i powinno się go ograniczyć do minimum tzn. tylko raz w m-cu .A tak wogóle nie polecane są ryby z puszek. Najzdrowszą ,nie drogą i dostępną jest makrela, która jak wiecie jest bardzo tłusta .Ale ten tłuszcz tzw.Omega 6 sprzyja nam.
Pozdrawiam i życzę miłego dzionka
dominika52141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 13:33   #4914
eliza40
Zakorzenienie

Witam u mnie dziś 10 st ciepełka

Izabel wydaje mi się,że jest z mamą tak jak piszesz.Zaczęła Ci zazdrościć tego,że nadal sobie dajesz radę na diecie.Ale według mnie zachowuje się bardzo dziwnie,wyjątkowo złośliwie ,a lepiej nie będzie tymbardziej jak tata jest po twojej stronie i bardzo Ci pomaga.

U mnie trochę w tygodniu spadło,potem znowu do góry,dzisiaj już jest ok,ale ważenie ostateczne jutro Kto zrozumie tą dietę,wczoraj sobie pozwoliłam na pizze i na wadze rano mniej.Nie żałuję,zjadłam ją świadomie z myślą,że poprawi mi się nastawienie na dalszą dietę bo motywacja ostatnio mi spadła
Stary 2009-11-08, 13:59   #4915
mara30
Zadomowienie

Witajcie Dziewczynki
Podczytuję Was już od dość dawna i w końcu dojrzałam, żeby napisać
Mam do zrzucenia jakieś 5-7 kg, dokładnie nie wiem, bo nie mam wagi, mam tylko nadzieję, że nie więcej niż mi się wydaje. W każdym razie 2 miesiące temu było 63 kg, a specjalnie się nie zmieniłąm od tego czasu
Chciałabym zejść do 56-58 kg, taką wagę miałam zanim zaczęłam tyć przez tarczycę 5kg zrzuciałam po prostu po unormowaniu hormonów uważając na to co jem, a potem stanęło

Wcześniej próbowałam zacząć Dukana, ale po 2 dniach strasznie źle się czułam, więc odpuściłam. Teraz jest lepiej W piątek skończyłam 5 dniową uderzeniówkę, od wczoraj warzywka i od razu grzeszek - piwko ale od dzisiaj znowu dzielnie się trzymam

Tak się zastanawiam tylko nad jednym... Jako jedną z opcji Dukan polecał 2/0. Jak myślicie - można to zmodyfikować np. do wersji 3/0 albo 4/0? Prowadzę mocno "urozmaicony" tryb życia tzn. często wyjeżdżam służbowo, albo mam całodniowe spotkania, gdzie mogę albo jeść co dają, albo nie jeść nic... Więc czasem wiem, że nie będę w stanie stosować się do zaleceń, choćbym nie wiem jak chciała... a bez problemu zorganizuję się tak, żeby trafiać na dni poza proteinowe Co o tym sądzicie?
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 15:02   #4916
Isabelll
Raczkowanie

Ale sobie zrobiłam pyszny obiadek wzięłam przepis na pizzę i zamiast spód upiec to usmażyłam go na patelni, wyszedł mi dość gruby. Więc go porozcinałam tak, że wyszło mi coś na kształt chleba tostowego włożyłam pieczarki i cebulkę i trochę odtłuszczonego sera żółtego (niby możemy 30g-2plastry-ale wolałam nie szaleć) i zapiekłam w tosterze i mmmmmmmmmmm jakie tosty chrupiące!

po I fazie: 76.1 kg

aktualnie:
71 kg

cel: 60 kg
Damy radę
Isabelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 15:43   #4917
paraandzia
Przyczajenie

Witajcie
jestem absolutną nowicjuszką zarówno w dziedzinie diety jak i tego forum. Bardzo miło Was się do tej pory czytało a dzisiaj postanowiłam napisać. Mam pytanie... Na Dukanie jestem od 4 dni w I fazie. Na razie nie ma jeszcze oszłamiających efektów, ale może dlatego że jestem przed @. Martwi mnie za to jedna rzecz, mianowicie potworny głod. Wstaję od obiadu (3 udka upieczone w rękawie bez skóry i tłuszczu) i nadal jestem głodna. Nie mogę sie na niczym skupic. jestem 24/h głodna nawet po jedzeniu? Czy Wy też tak miałyście? co z tym robić? nie moge sie już doczekac II fazy bo jestem zdecydowanie bardziej "warzywna" niż "mięsna"
pozdrawiam serdecznie
paraandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 15:52   #4918
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paraandzia Pokaż wiadomość
Martwi mnie za to jedna rzecz, mianowicie potworny głod. Wstaję od obiadu (3 udka upieczone w rękawie bez skóry i tłuszczu) i nadal jestem głodna. Nie mogę sie na niczym skupic. jestem 24/h głodna nawet po jedzeniu? Czy Wy też tak miałyście? co z tym robić? nie moge sie już doczekac II fazy bo jestem zdecydowanie bardziej "warzywna" niż "mięsna"
pozdrawiam serdecznie
Spróbuj zapchać się na koniec czymś zamulającym - np. kawałek piersi z kurczaka na sucho, jajko na twardo, albo trochę tuńczyka z puszki. Mi pomaga. Myślę, że pomogłoby też zjedzenie łyżki suchych otrębów, ale tego to ja bym nie przełknęła
A może za mało pijesz?
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 15:53   #4919
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

Cytat:
Napisane przez paraandzia Pokaż wiadomość
Witajcie
jestem absolutną nowicjuszką zarówno w dziedzinie diety jak i tego forum. Bardzo miło Was się do tej pory czytało a dzisiaj postanowiłam napisać. Mam pytanie... Na Dukanie jestem od 4 dni w I fazie. Na razie nie ma jeszcze oszłamiających efektów, ale może dlatego że jestem przed @. Martwi mnie za to jedna rzecz, mianowicie potworny głod. Wstaję od obiadu (3 udka upieczone w rękawie bez skóry i tłuszczu) i nadal jestem głodna. Nie mogę sie na niczym skupic. jestem 24/h głodna nawet po jedzeniu? Czy Wy też tak miałyście? co z tym robić? nie moge sie już doczekac II fazy bo jestem zdecydowanie bardziej "warzywna" niż "mięsna"
pozdrawiam serdecznie
Witaj ja po trzech udkach nie wstałabym od stołu a tez lubie jesc ja dzisiaj na obiad zjadłam jedno udko ugotowane i to mi wystarczyło >Trzeba duzo silnej woli.Sprobuj to myslenie o jedzeniu zapijac woda albo herbata i poustawiaj sobie w głowie ze sie odchudzasz .Powodzenia.Ja jestem od wtorku na 1 fazie i schudłam 3 kilo.Pozdrawiam
gosiaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 16:13   #4920
paraandzia
Przyczajenie

Talking Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi. Jedyną rzeczą która mnie jeszcze trzyma przy diecie jest wlasnie myśl ze robie to dla siebie i ze chce schudnąc bo inaczej to bym juz nie wytrzymala.

[QUOTE=mara30;15157937]
A może za mało pijesz?[/QUOT

pije non stop - mysle ze spokojnie 3 litry na dzień.

Fajnie ze jest to forum jest bardzo pokrzepiające
paraandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości