|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Cytat:
![]() ![]() Ja muszę się pochwalić, że moja waga pokazuje 0,5-1 kg mniej, to by już było ok -4 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny niemogę znajśc przepisu na te chipsy która to str lub wkleicie i czy na P to mozna czy tylko P+W? i ile ich można wciągnąć na raz? bo cos mi się chce dziś ! dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() CHIPSY 15-20 sztuk 2 czubate lyzki otrab owsianych lub 1.5 lyzki otrab owsianych i pol lyzki pszennych 1 lyzka skrobii kukurydzianej 1.5 lyzeczki proszku do pieczenia 2 bialka 1 lyzka slodzika 30-40ml cieplej wody 50g jogurtu naturalnego Szczypta soli Aromat (ziola, musztartda, przyprawy) Miksowac otreby, skrobie, proszek I slodzik przez 5 minut do otrzymania drobnego pudru. Dodac bialka I ubijac przez minute. Dodac jogurt, ciepla wode, aromat i ubijac do utrzymania jednolitej masy. Blache wyscielic folia aluminiowa (dla lepszego efektu), klasc male plaski lyzeczka, zostawiajac odstep pomiedzy nimi. Odstawic na 5 minut. Piec na najnizszej polce przez 15-20 min w 160C. Gdy tylko sie przyrumienia wyjac z piekarnika. Nalezy uwazac by nie przypiec ich za bardzo bo beda gorzkie. Pozostawic do wystygniecia, ostroznie zdjac folie. Jezeli nie sa dostatecznie chrupiace, ulozyc na tacce I pozostawic do wyschniecia. Mozna przechowywac w hermetycznym naczyniu przez 3 miesiace. Wszystkie przepisy możesz znaleść w przepisowni w podpisie Wiolqn
![]() |
#4895 | |
Raczkowanie
|
Witam w sobotnie popołudnie
Cytat:
![]() A u mnie dzisiaj mimo, że na warzywkach -0,3 też się bardzo cieszę
Start ![]() 81,1 kg po I fazie ![]() teraz ![]() CEL 65kg ![]() Edytowane przez czarnamonia Czas edycji: 2009-11-07 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Wpadam z małym pytaniem ![]() ![]() ![]() ![]() a Wy moje drogie jakie macie patelnie?! Liczę na szybką odpowiedź ![]()
#4897 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie tez tak mialam okolo miesiaca sie tak mieszalo --dwa kg wdol dwa w gore. Od trzech dni waga spada ufffffffffffffffffffff. mam nadzieje ze zastuj mam za soba Musisz przeczekac -- dasz rade!!! ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Patelnie mam teflonowa , ale nie robilam nalesniko.. Tak mysle moze cos nie tak z temperatura palnika - moze za wysoka , moze za niska albo za wczesnie odwracane musicsz pokombinowac
![]() |
#4898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4899 |
Raczkowanie
|
Ja dziś mam po prostu dwie lewe ręce do "kucharzenia"
![]() ![]() I pytanie z innej beczki-potrafi ktoś korzystac z ebaya?
#4900 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak radzicie sobie na przyjęciach?
![]() ![]() ![]() ![]()
#4901 |
Rozeznanie
|
cos jakos cicho u was...weekend wszystkie gdzies tancza.
ja jakas zmeczona jestem caly dzien ,tylko bym spala.. zaraz sie klade. dzien dietowo kiepski warzywa troche przybylo jakies 0,5 ale jutro bedzie lepiej.musi. slodkich snow dukanki ![]()
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4903 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny! to juz 3ci dzien na protalu + cwiczenia i jogging = 2kg mniej
![]() ...ale ... nie wiem czy wszystko ok... jakos dziwnie sie czuje (jakbym miala zgage, czy cos w podobie niestrawnosci) a dokladnie to po salatce tunczykowo jajkowej z sosem jog.-musz. Czuje jak podchodzi mi to wszystko :/ Ktoras z Was miala cos podobnego? ...aha i zauwazylam, ze po pochlonieciu duzego jog.nat. wieczorem tj.ok 19h30 jakos strasznie mnie wybrzusza, tez mam wrazenie jakby ten jogurcik stal w miejscu.. ...a jak u Was? Mialyscie podbne fazy jak ja? |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to w ogóle tuńczyk ledwo przechodzi przez gardło ![]() ![]() Ale zrobiłam też sobie obiad już na jutro (kotlety-omlety i paczka brokułów) bo będę musiała w szybkim tempie z kościółka wrócić, wrzucić coś na ruszta i na spotkanie jadę. Skoro wszystkie już śpicie to i ja idę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
witam!
u mnei bez zmian, 0,2na plus to tyle co nic... ![]() ![]()
![]() |
#4906 |
Raczkowanie
|
hej kobitki,
ja dzisiaj z radosną nowiną - 1,5 kg !!!! ![]() na wagę właźiłam z 10 razy bo nie mogłam uwierzyć!!! bo ostatnie pare dni albo stała albo skakala w górę, miałam się nawet nie ważyć dzisiaj bo wczoraj nagrzeszyłam w sensie % (drinki - ale z colą zero) jedzeniowych grzeszków nie było bo na impreze poszłam z własną sałatką której nie dane mi było pojeść bo została skonsumowana przez innych imprezowiczów. Także "wyroki " dukanowskiej diety są nie zbadane ![]() Troche mnie tylko nie pokoi @ bo niby się pojawił a go nie ma, nigdy mi się to nie zdarzało ![]() Może któraś podpowie coś mądrego w tej kwestii ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i życze miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Rozeznanie
|
melduje,że ja też z dobrymi wieściami
![]() kg mniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a myśle,że to dlatego,że w koncu sie naprawde najadłam:P i dlatego cos sie ruszylo. bylam na imprezce i był kurczak pieczony ![]() ![]()
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny po trochu dojrzewam do decyzji o przejściu na 3 fazę. Od 1 września schudłam 8 kg. i naprawdę czuję się świetnie. Myślałam, żeby jeszcze zawziąć się w sobie i spróbować zrzucić te 2,5 kg które mi zostały do 60, ale chyba jednak spasuje. Już mimo wszystko trochę jestem zmęczona tą dietą. A w związku z tym, że pojawiło się dużo w moim życiu problemów, ciężko mi jeszcze ogarniać czasami dietę i gotowanie dla 2 osób. Z tego co słyszałam od dziewczyn podczas 3 fazy też chudną, więc może uda się dojść do 60 kg. będę na bieżąco informować jak wygląda moje życie w 3 fazie ![]() Przede mną 80 dni ![]()
![]() |
#4909 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, macie jakiś pomysł jak można na naszej diecie zrobić kluski lane???? Albo jakiś zastępnik makaronu ( tylko tak na szybciocha bez suszenia itd.) do beztłuszczowej pomidorówki???????????
#4910 | |
Raczkowanie
|
Hej hej!
Wrocław jakiś taki szary ale cieplutko jest (przy otwartym oknie siedzę) U mnie do ważenia jeszcze kilka dni i nie mogę się doczekać. Wraz ze mną startowała moja mama, schudła troszkę (na wielu kg jej nie zależało) ale wyłamała się ostatnio i zaczęła normalnie jeść (bez stabilizacyjnej) i efekt był do przewidzenia kg powoli jej wracają. Ale nie da sobie przetłumaczyć. Mam z nią mały problem... może to głupie ale mam wrażenie, że moja mama zaczęła mi zazdrościć silnej woli i tego że nie wyłamałam się z diety. Wczoraj nawet przyniosła mi kawałek tortu za który wcześniej grzecznie podziękowałam ze względu na dietę. Bardzo motywuje mnie tata, brat i mój piękny. Ale nie wiem czemu moja mama tak zaczęła się zachowywać. Jak za coś dziękuję i tłumaczę się, że przecież jest to nie zgodne z moją dietą (a ona przecież wie, bo sama na niej była) to później chodzi jakaś obrażona. Zastanawiam się czy to nie dlatego, że przez jakiś czas (około rok) ważyłam więcej niż ona, a teraz ważę mniej i od tego czasu jakby coś w niej pękło. Jak jej to wytłumaczyć sensownie? Pomóżcie. Może to że zaczęłyśmy w jednym czasie to potraktowała tą dietę jak zawody? Nie chcę jej urazić, ale jej ciągłe gadanie, że ma jeszcze czas na diety mnie irytuje, bo następnego dnia narzeka że przytyła... ![]() przepraszam, że tak narzekam z rana ale szukam jakiegoś oparcia, a Wy zawsze mi poprawiacie nastrój ![]() Ś: jajecznica+cebulka+ wędlinka+szczypior na teflonku (tatuś zrobił dla całej rodzinki zgodnie z Dukanem, co podkreślił jak tylko nakładał na mój talerz ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() No chyba, żeby otręby przemielić na mąkę ale nie wiem czy one tak samo się będą trzymać ![]() ![]()
start: 80 kg ![]() po I fazie: 76.1 kg ![]() aktualnie: 71 kg cel: 60 kg ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Isabelll Czas edycji: 2009-11-08 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Raczkowanie
|
Witam. U mnie dziś waga stoi, za dobrze by było jak by co dzień był spadek ,ale już się człowiek przyzwyczaił do zastojów. Ja lane kluski do zupy robię z samych jajek i są dobre, jajko roztrzepać z solą i lać na gorącą zupę i wcale nie musi być mąka ,spróbuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem na warzywkach i dzisiaj +0,2. Jestem jednak dobrej myśli, bo udało mi się namówić TŻ na zakup orbitreka, więc będę mogła do dietki dodać ćwiczenia
![]()
#4913 |
Raczkowanie
|
Witam Was. Nie wiem czy oglądacie program który leci na TVN STYLE pod tyt. SOS URODA. Właśnie wczoraj mówili o rybach a mianowicie o tuńczyku w puszce ,że posiada on troszkę rtęci i powinno się go ograniczyć do minimum tzn. tylko raz w m-cu .A tak wogóle nie polecane są ryby z puszek. Najzdrowszą ,nie drogą i dostępną jest makrela, która jak wiecie jest bardzo tłusta .Ale ten tłuszcz tzw.Omega 6 sprzyja nam.
Pozdrawiam i życzę miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Izabel wydaje mi się,że jest z mamą tak jak piszesz.Zaczęła Ci zazdrościć tego,że nadal sobie dajesz radę na diecie.Ale według mnie zachowuje się bardzo dziwnie,wyjątkowo złośliwie ,a lepiej nie będzie tymbardziej jak tata jest po twojej stronie i bardzo Ci pomaga. U mnie trochę w tygodniu spadło,potem znowu do góry,dzisiaj już jest ok,ale ważenie ostateczne jutro ![]() ![]()
#4915 |
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Podczytuję Was już od dość dawna i w końcu dojrzałam, żeby napisać ![]() Mam do zrzucenia jakieś 5-7 kg, dokładnie nie wiem, bo nie mam wagi, mam tylko nadzieję, że nie więcej niż mi się wydaje. W każdym razie 2 miesiące temu było 63 kg, a specjalnie się nie zmieniłąm od tego czasu ![]() Chciałabym zejść do 56-58 kg, taką wagę miałam zanim zaczęłam tyć przez tarczycę ![]() ![]() Wcześniej próbowałam zacząć Dukana, ale po 2 dniach strasznie źle się czułam, więc odpuściłam. Teraz jest lepiej ![]() ![]() ![]() Tak się zastanawiam tylko nad jednym... Jako jedną z opcji Dukan polecał 2/0. Jak myślicie - można to zmodyfikować np. do wersji 3/0 albo 4/0? Prowadzę mocno "urozmaicony" tryb życia tzn. często wyjeżdżam służbowo, albo mam całodniowe spotkania, gdzie mogę albo jeść co dają, albo nie jeść nic... Więc czasem wiem, że nie będę w stanie stosować się do zaleceń, choćbym nie wiem jak chciała... a bez problemu zorganizuję się tak, żeby trafiać na dni poza proteinowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Raczkowanie
|
Ale sobie zrobiłam pyszny obiadek
![]() ![]()
#4917 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() jestem absolutną nowicjuszką zarówno w dziedzinie diety jak i tego forum. Bardzo miło Was się do tej pory czytało a dzisiaj postanowiłam napisać. Mam pytanie... Na Dukanie jestem od 4 dni w I fazie. Na razie nie ma jeszcze oszłamiających efektów, ale może dlatego że jestem przed @. Martwi mnie za to jedna rzecz, mianowicie potworny głod. Wstaję od obiadu (3 udka upieczone w rękawie bez skóry i tłuszczu) i nadal jestem głodna. Nie mogę sie na niczym skupic. jestem 24/h głodna nawet po jedzeniu? Czy Wy też tak miałyście? co z tym robić? nie moge sie już doczekac II fazy bo jestem zdecydowanie bardziej "warzywna" niż "mięsna" pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A może za mało pijesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Przyczajenie
|
![]()
dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi. Jedyną rzeczą która mnie jeszcze trzyma przy diecie jest wlasnie myśl ze robie to dla siebie i ze chce schudnąc bo inaczej to bym juz nie wytrzymala.
[QUOTE=mara30;15157937] ![]() A może za mało pijesz?[/QUOT pije non stop - mysle ze spokojnie 3 litry na dzień. Fajnie ze jest to forum jest bardzo pokrzepiające ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.