Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-08, 15:24   #4081
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Uhh ubrałam Małego wsadziłam do gondoli i zasnal a nawet progu domu nie przekroczylismy, wiec wstawilam go do pokoju pootwieralam okna i sobie spi. Bo ja juz dzis bylam na spacerze to przynajmniej teraz sobie odpoczne -zobaczymy jak dlugo...

Eleeri tak karmie cycem i probowalam go tak uspokajac , ale niestety Mały go olał...i dalej w ryk. Tomek ostatnio zawsze jak jest senny to ma problem z zasnieciem i wtedy strasznie placze

Gosiek no wlasnie wozek dal rade w tym przypadku

Edytowane przez WrednaAfrodyta
Czas edycji: 2009-11-08 o 15:27
WrednaAfrodyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 16:06   #4082
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

nooo jak na ndz to ostro do przodulecicie

Corka kupka wlasnie siedzac mi na kolankach...uuuuhhto juz nie sa bezwonne kupy

Svinecko mi sie zawsze wydawalo ze zab leczony kanalowo to martwy zab,ale moze p4w wyprowadzi mnie z bledu.
Lete przewijac a zas slowko do Unholy
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 16:17   #4083
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny normalnie nie moge...Mały tak placze i marudzi , uspokaja sie tylko na spacerze , juz psychicznie nie daje rady Ide na spacer zeby nie sluchac rykow...
ciekawe czemu placze

Wercia dzisiaj wstala o 7.30 i miala tylko 2 drzemki po pol godziny!! teraz polozylam ja do lozeczka i wlaczylam karuzelemusi sie nauczyc sama soba zajmowac tzn. juz wie ze jak zapiszczy to jej to nic nie da -udaje ze nie slyszeona sie nauczyla piszczec i jak czegos chce to piszczy np. zeby telewizor widziec albo zeby ja wziac na rece-cwaniara!!

w lezaczku tez juz sama sie bawi nawet zasypia w nim , ale jak zobaczy kogos to juz nie chce w nim lezec

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 16:39   #4084
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Niestety nie wiem czemu zamyka oczy juz prawie spi i płacze przerazliwie...tak wygląda jakby zasnąć nie mógł...

ehhh ja się wykończe
Stary 2009-11-08, 17:28   #4085
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

bylam z malym na dlugim spacerku a TZ walczy z zadaniami w domu
a teraz spi i spi na tym balkonie a juz dawno ciemno

przechodzilam obok kebaba i tak mi sie rolo i frytek zachcialo

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Svinecko mi sie zawsze wydawalo ze zab leczony kanalowo to martwy zab,ale moze p4w wyprowadzi mnie z bledu.
no niby martwy ale ropa moze sie zebrac i zrobic sie stan zapalny - to sa jakies tam bakterie beztlenowe czy cus, ze jak sie zamyka zeba to boli jak cholera a jak sie zrobi w nim dziure z powrotem to od razu ulga

musze wytrzymac do jutra - jak mnie nie przyjmie to go zastrzele
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 18:18   #4086
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

w takim razie wytrwalosci zycze.

Zeszlam z psem na spacer i sie pobeczalam , ze to byc moze ostatni nasz spacer.
Gdyby on byl slaby,konajacy itp to inaczej bym to odbierala, a on praktycznie jest normalny...

Laura oczywiscie juz spi po kapieli
Nie spala od 15, co do niej nie podobne i juz we wannie tarła oczy.
Apetyt jej dopisal bo wytrabila 100ml herbatki i po jakiejsc 1,5h 160ml mleka.Byla tak spiaca ze standardowo jej sie nie odbilo i lezy na boczku i spi.

Mialam napisac kilka slow do Unholy, ale wlasciwie to tak delikatny temat ze moje pytania moglyby zabolec.
Mój mąż w kłótni tez idzie na calosc i gada "różne" rzeczy.
Uwazam ze jest tak silna i zaradna zyciowa kobietą ze poradzilabys sobie.Zadna z nas nie zasługuje na pomiatanie i ponizanie.
Twoj mąż jak mój najwidoczniej ma braki wychowawcze...gleboko zakorzenione.
Leniuch do potegi...idzie wyjsc ze skory...

Stary 2009-11-08, 18:21   #4087
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie
Ja dzisiaj nie wyspana, z boląca głową i szykująca się na imieniny brata.

Bartuś dzisiaj u rodziców moich na noc, także troszkę mniej mam obowiązków. I dobrze, bo wcale mi się nie chce gotować. Ja mam o tyle gorzej od Was (Mam jednego dziecka), że nawet jak się obraże na Tż-ta, to muszę coś ugotować, bo starszak w domu - sama wiadomo, jakoś bym sobie poradziła. A gotuję troszkę więcej, bo co za sens smażyć jednego kotleta...więc i Małż się załapie...
Ale już mu nie piorę, ma stertę rzeczy, żadnych czystych skarpet i gaci...jego problem.
Dzisiaj na imieniny też idę sama, tzn z dziecmi i rodzicami. Niech sobie siedzi mruk jeden...

Wkurzył mnie wieloma rzeczami, to już się zbiera jakiś czas....
Ogólnie jest egoistą, wszystko robi pod siebie, Rodzice go tak wychowali, że NIC nie pomaga, bo on przecież pracuje. Teraz siedzi w domu na urlopie - wstaje o 12-13, nic nie robi (nie pomaga, nie odkurzył - zuuuupełnie nic). Nawet na spacer z nami nie wyszedl ani razu. Od samego początku jak Antoś się urodził był tylko raz przy kapieli - robił fotę, bo go zawołałam....
Popsuła się suszarka i kazał mi sam jechac na drugi koniec W-wy do serwisu, bo to ja zepsułam.....(przepaliła się jak akurat ja ją używałam). Do reala powiedział, że po nową nie pojedzie, moze kiedyś po drodze...Czyli co, mam nie myc głowy przez miesiąc...
Oj duuużo tego jest. Wczoraj szalę przechylił fakt, że na 11 nie chciało mu się zawieźć Bartka na zajęcia logopedyczne, nie ma sily wstać (nierób na urlopie siedzący tylko przy kompie...)
Zadzwoniłam po mojego tatę, żeby wziął małego i zawiózł. Narobiłam mu wstydu, ale się nie przejął....

Reasumując powiedziałam spokojnym tonem, ze jak do końca roku nic się nie poprawi z jego strony wyprowadzam się do rodziców po Nowym Roku. Jego reakcja: "to spieprz..."
No Comments....

Więc jest ciężko, bo to nie typ, który przeprasza jak u Was. Jak kiedyś przeprosił, to powiedział, że przeprasza za to co teraz powiedział, ale wie, że zrobi to jeszcze na pewno nie raz. Nie ma zamiaru tego przemyśleć i zmieniać. Taki jest robi, przeprasza (co nic nie znaczy) i za jakiś czas znowu. No to powiedzialam, że nie przyjmuję takich przeprosin dla picu, tak żeby pogadać. No i teraz nie przeprasza, tylko robi swoje....

A to kropla w morzu jego zachowań

Ale co Wam psuję niedzielę....

Idę dzisiaj na imieninki, objem się ciasta, wypiję łyk szampana
Antoś pobawi się z córką brata (dzien młodszą)
i będzie fajnie

Dziękuję za komentarze odnośnie fryzurki, taka grzeczna mamusia w niej jestem

Idę myć główkę (pożyczyłam suszarę od rodziców, zepsutą jutro tata mi zawiezie do serwisu ooo )
nie martw się - może Twój TZ ma jakis gorszy okres i dlatego tak sie zachowuje...
trzymaj się...

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

Jak karmiłam samą piersią miałam to samo, tylko przy cycu zasypiał, po odłożeniu do łóżeczka nawet najdelikatniej jak potrafiłam po kilku minutach znowu szukał cyca i się wiercił.Nie raz było tych podejść kilka.
A może 'oszukaj' go smoczkiem? Po wyjęciu cyca podaj cymelka?
Ja mojemu śpiewam kołysanki, głaszczę po główce, dzieci uspokajają się gdy posmera się je między brewkami w dół noska.Mój np bardzo to lubi i szybciej przy tym zasypia.Hm....albo mu tak 'szumie' za uszkiem, mówię śśśśśś

Aha, czyli ze smoczkiem odpada.
Cwana bestia

muszę próbować - na pewno coś na niego zadziała

Cytat:

jak dla mnie bzdura totalna

ale opinie sa rozne
ale film fajny, czy nuda...

Cytat:
prawda, ale mimo to może boleć
ale inna sprawą jest to, ze problem zęba Svineckiej ciągnie sie za długo - ciąża rozumiem, ale teraz ...
ale nie będę już komentować, choć już widziałam takie zęby "przeleczone kanałowo", ze się nóż w kieszeni otwiera - właśnie ostatnio udrażniam kanały już trzecią godzinę , bo ktoś "przeleczył zęba kanałowo", a dziewczyna ma przetokę z lejąca się ropą
na szczęście udało mi się i nie trzeba będzie usuwać zęba

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2009-11-08 o 18:22
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 18:37   #4088
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Eleeri tak karmie cycem i probowalam go tak uspokajac , ale niestety Mały go olał...i dalej w ryk. Tomek ostatnio zawsze jak jest senny to ma problem z zasnieciem i wtedy strasznie placze
Hmm, a spróbuj pomaczać smoczek w np. soku z jabłek, albo swoim mleku, ja tak robiłam i czasem dalej robię, np. teraz maczam mu smoczek w jabłuszku ze słoiczka, młody tak zasysa smoka, że nie można mu odebrać

mój też ma dalej problemy ze spaniem

a spróbuj usypiać małego smokiem ale w taki sposób, żeby pierś przytrzymywała/podpierała smoczek - mój jak leży na wznak też zaraz wypluwa, a tak jak otwiera oczy i widzi cyca to ssie smoczka dalej.

próbuj aż do skutku, może niech Ci małz pomoże, na początku mój trzymał małemu smoczka że tak powiem na siłę bo ja już prawie wyłam z bólu, tak miałam cyce przeżute

Cytat:
Niestety nie wiem czemu zamyka oczy juz prawie spi i płacze przerazliwie...tak wygląda jakby zasnąć nie mógł...

ehhh ja się wykończe
łączę się w bólu

Cytat:
no niby martwy ale ropa moze sie zebrac i zrobic sie stan zapalny - to sa jakies tam bakterie beztlenowe czy cus, ze jak sie zamyka zeba to boli jak cholera a jak sie zrobi w nim dziure z powrotem to od razu ulga

może zmień jednak dentystę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 18:43   #4089
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

co do filmu.....w sumie ogladalo sie dobrze, choc czasem za glowe sie lapalam....ale skonczyl sie beznadziejnie

i w ogole to co bylo ukazane w tym filmie to jak dla mnie gruba przesada....ja wiem, ze sa nastolatki, ktore wczesnie uprawiaja seks i ogolnie mlodziez teraz jest rozbestwiona ale to co sie w tym filmie wyrabialo.....nie wierze

co do dentysty.....zobaczymy co jutro powie.....jak cos to bede musiala pomyslec o zmianie, bo nie mam zamiaru znow placic kupy kasy po to zeby zaczelo mnie znow za tydzien bolec

poza tym on mi wypelnil kanaly na stale a nie zrobil zdjecia p4w tak moze byc?
Stary 2009-11-08, 18:59   #4090
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

chwale sie moja donica
prawda, ze jest piekna?
Stary 2009-11-08, 19:06   #4091
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiek1500 Pokaż wiadomość
Pieczesz w piekarniku, czy w automacie do chleba? Bo ja mam tu automat, ale mieszanki mi sie juz kończą i musze jakis przepis znaleźć na dobry chleb ze zwykłej białej mąki
Nigdy sama nie pieklam, ale te przepisy wygladaja przepysznie:

http://whiteplate.blogspot.com/searc...eb%20i%20bułki

Cytat:
b

wspolczuje bolu- moj maz wlasnie 3 tygodnie cierpial po leczeniu kanalowym- pamiatka po poprzednim fatalnym dentyscie...

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

I zapisz sie do P4W

Katarzynko wspolczuje przejsc z pieskiem

Unholy szczerze, nie wiem, co napisac, wiec Cie przytule
Mam nadzieje, ze to tylko przejsciowe, ze jest zmeczony, ze czuje moze, ze sytuacja go przerosla itd. i ze sie w koncu ocknie. Podziwiam Cie, ze nie tracisz sily i jestes tak wspaniala mama

My wlasnie wrocilismy od znajomych. Chaos kompletny, bo maja dwojke dzieci- jeden chlopiec 2,5 roku, drugi roczek. Mlodszy cudny, slodki, starszy zywiol, przechodzi dramatycznie bunt dwulatka, wszystko jest NIE, krzyczy, kopie, wrzeszczy, budzil mi Aneczke co chwile...wrrr!

Jak reagujecie, gdy ktos inny trzyma Wasze dziecko? Ja musze przyznac, udaje luzaka, ale z pokoju nie wyjde i katem oka obserwuje, czy wszystko ok Jedynie do meza mam pelne zaufanie i mysle, ze do mojej mamy tez bede miala (przyjezdza dopiero w styczniu pierwszy raz) Czy to tak zawsze bedzie, czy po prostu jestem mloda mama i przejdzie mi to?

I drugie pytanie, kiedy wracacie do pracy? Gdzie wysylacie wtedy dziecko? Zlobek? Niania? Rodzice? Tesciowa?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
chwale sie moja donica
prawda, ze jest piekna?

Oj prawda ) ogrooomna! Co zasadzisz?
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 19:08   #4092
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam

U Was tez taka depresyjna pogoda?
Bylismy u tesciow na obiedzie. Głowa mnie rozbolała bo u nich wszystko przesiaknięte fajkami (przy nas nie palili) ale i tak w powietrzu czuc papierochy. Wszystkie ciuchy do prania. A ja wrażliwa na takie smrody Musiałam wziąść Apap.
Kuba ululany, wykapałam go porzadnie bo i on smierdział. Zjadł 200 ml kaszki i od razu usnał.
Teściowa dała mu dzisiaj skrobane jabłko, zjadl sporo. Ale wyobrazcie sobie, że chciała mu dac cukierka czekoladowego dobrze że nie chciał otworzyc buzki. Ta kobieta to ma pomysły...

Cytat:
z tego co się orientuję Ty chyba nie jesz słodyczy , a tak poważnie to zazdroszczę spadku kg, u mnie wciąż 6kg na plusie
A ja mam 10 kg i wyglądam jak kaszalot

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
witam niedzielnie

Moje dziecko znów spało do 7.30 tym razem miała przerwę na jedzenie z czego cieszę się bo znów by wyszło że zje w ciągu dnia tylko 4 razy mleczko. Je co 4 godz czasem co 5. Nie próbuje nawet wmuszać w nią częściej bo by ledwo trąciła. Urodziła się z waga 3750g a dziś wazy ok 6,5kg i ma skończone 4 msce. Staram się tym nie martwić. Widocznie taki jej urok.
To z małej tez taki niejadek?

Cytat:
Ale Wkurzył mnie wieloma rzeczami, to już się zbiera jakiś czas....
Ogólnie jest egoistą, wszystko robi pod siebie, Rodzice go tak wychowali, że NIC nie pomaga, bo on przecież pracuje. Teraz siedzi w domu na urlopie - wstaje o 12-13, nic nie robi (nie pomaga, nie odkurzył - zuuuupełnie nic). Nawet na spacer z nami nie wyszedl ani razu. Od samego początku jak Antoś się urodził był tylko raz przy kapieli - robił fotę, bo go zawołałam....
Popsuła się suszarka i kazał mi sam jechac na drugi koniec W-wy do serwisu, bo to ja zepsułam.....(przepaliła się jak akurat ja ją używałam). Do reala powiedział, że po nową nie pojedzie, moze kiedyś po drodze...Czyli co, mam nie myc głowy przez miesiąc...
Oj duuużo tego jest. Wczoraj szalę przechylił fakt, że na 11 nie chciało mu się zawieźć Bartka na zajęcia logopedyczne, nie ma sily wstać (nierób na urlopie siedzący tylko przy kompie...)
Zadzwoniłam po mojego tatę, żeby wziął małego i zawiózł. Narobiłam mu wstydu, ale się nie przejął....

Reasumując powiedziałam spokojnym tonem, ze jak do końca roku nic się nie poprawi z jego strony wyprowadzam się do rodziców po Nowym Roku. Jego reakcja: "to spieprz..."
No Comments....

Więc jest ciężko, bo to nie typ, który przeprasza jak u Was. Jak kiedyś przeprosił, to powiedział, że przeprasza za to co teraz powiedział, ale wie, że zrobi to jeszcze na pewno nie raz. Nie ma zamiaru tego przemyśleć i zmieniać. Taki jest robi, przeprasza (co nic nie znaczy) i za jakiś czas znowu. No to powiedzialam, że nie przyjmuję takich przeprosin dla picu, tak żeby pogadać. No i teraz nie przeprasza, tylko robi swoje....

i będzie fajnie
Unholy, nie wiem co napisać.
Takie słowa cisną mi sie na język, że jak bym je napisała to od razu by mnie zbanowali
No co za diabeł wcielony z niego.
Jak on może nie docenic tego co posiada? Jak wogole mozna w ten sposób mówic do żony, kobiety ktora dała mu dwojke wspanialych dzieci.
Naprawde Ci wspólczuje mocno przytulam

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które przepajają, nie mam aktualnie w domu glukozy, a mały chyba ma problemy z kupką, czy mogę normalnie podać samą wodę czy zagotować wodę z niewielką ilością cukru i dopiero wtedy podać?Jak lepiej?
Jesli nie dawałas jeszcze herbatke i soczków to najlepsza bedzie woda.

Cytat:
moj Eryk ma na maksa zebyt popsute, jak bylam z nim pierwszy raz u dentysty to powiedzial, ze to typowo butelkowe ubytki, Eryk duzo pil w nocy sokow wlasnie itp - jakby pil wode to by tego nie bylo
Jesli moge zapytac, po co dawałas w nocy małemu soki??

Cytat:
Dziewczyny normalnie nie moge...Mały tak placze i marudzi , uspokaja sie tylko na spacerze , juz psychicznie nie daje rady Ide na spacer zeby nie sluchac rykow...

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Gosiek, mój mąż ma taką predyspozycję do głupich kłamstewek Zamiast powiedzieć "nie wiem, nie patrzyłem na zegarek" - zmyśla. W dodatku chce Antosia dostosować do siebie, bo powiedziałam mu, aby nie dawał mu nic do jedzenia przed drugą, bo i tak nie będzie jadł, to gdy wróciłam do domu o 13.15 wmuszał w niego mleko i był zdziwiony, że nie chce
A to jaki mały kłamczuszek

Cytat:
w Zeszlam z psem na spacer i sie pobeczalam , ze to byc moze ostatni nasz spacer.
Gdyby on byl slaby,konajacy itp to inaczej bym to odbierala, a on praktycznie jest normalny...
też bym płakała.
Oglądałam film "Marley i ja" ?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 19:25   #4093
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
chwale sie moja donica
prawda, ze jest piekna?

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
I zapisz sie do P4W

Katarzynko wspolczuje przejsc z pieskiem

Jak reagujecie, gdy ktos inny trzyma Wasze dziecko? Ja musze przyznac, udaje luzaka, ale z pokoju nie wyjde i katem oka obserwuje, czy wszystko ok Jedynie do meza mam pelne zaufanie i mysle, ze do mojej mamy tez bede miala (przyjezdza dopiero w styczniu pierwszy raz) Czy to tak zawsze bedzie, czy po prostu jestem mloda mama i przejdzie mi to?

I drugie pytanie, kiedy wracacie do pracy? Gdzie wysylacie wtedy dziecko? Zlobek? Niania? Rodzice? Tesciowa?
wlasnie tez to chcialam zasugerowac

Mamie,tacie,siostrą,dziad kowi, a nawet kolezanka daje bez problemu.

Mi przypada powrot jakos na luty i babcia przejmie opieke juz mi smutnona sama mysl ze to nie ja bede mogla z nia byc

Stary 2009-11-08, 19:33   #4094
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
chwale sie moja donica
prawda, ze jest piekna?
w moim stylu

ja juz sie wykapalam , zaraz mala bede kapac a potem nie wiem tż ma wolne ale mnie tak wkurza -sama nie wiem czemu jakos mnie drazni caly dzienja glupia zamiast milo spedzic dzien z mezem bo ma wolna niedziele od x niedziel to caly czas mu docinam

acha a Weronika ostro cwiczy siadanie!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 19:33   #4095
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Bylismy u tesciow na obiedzie. Głowa mnie rozbolała bo u nich wszystko przesiaknięte fajkami (przy nas nie palili) ale i tak w powietrzu czuc papierochy. Wszystkie ciuchy do prania. A ja wrażliwa na takie smrody Musiałam wziąść Apap.
Kuba ululany, wykapałam go porzadnie bo i on smierdział. Zjadł 200 ml kaszki i od razu usnał.
Teściowa dała mu dzisiaj skrobane jabłko, zjadl sporo. Ale wyobrazcie sobie, że chciała mu dac cukierka czekoladowego dobrze że nie chciał otworzyc buzki. Ta kobieta to ma pomysły...
mialam takich znajomych co kopcili wszyscy,tylko w kuchni.Mieli dziecko i jak palili papierosy to maly nie mogl wchodzic a jak zgasili to juz mogl.
Stare budownictwo, ogromna wysoka kuchnia, fajka zapalana od fajki, zero wietrzenia,palily 3osoby i ja 4
Tez bolala mnie glowa jak od nich wychodzilam i nadawalam sie do prania i wyszorowania.
Malego kapali wlasnie w tej zakopconej kuchni i niezapomne jak juz po n'tym papierochu rozkrecila gaz i zaczela grzac do kapieli,no siekiera w powietrzu wisiala tymbardziej ze palili srednio dobry tyton ktorzy sami krecili.
Oprocz tego wychowywali malego bardzo ksiazkowo i babcia robila afere jak nie zjadl bananka, danonka i nie wypil kubusia czy nie zjadl obiadu.Wciaz nad nim tancowala i sie gięła,wydurniała,zabawial a itp.W efekcie maly mial 10kg nadwagi i problemy z watroba od b-karotenu z kubusia(przekroczyl o sporo jakies jednostki)

Stary 2009-11-08, 19:43   #4096
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Oj prawda ) ogrooomna! Co zasadzisz?
musze przesadzic duza palme bo juz wyrosla ze swojej doniczki - z tym, ze jest ona u TZ rodzicow a doniczka u nas w salonie stoi od trzech miesiecy pusta
Cytat:
Jesli moge zapytac, po co dawałas w nocy małemu soki??
mozesz.....hmm a po co pije sie sok? zeby ugasic pragnienie prawda? ogolnie dzieci karmione piersia czesciej i dluzej wstaja w nocy, pozniej po to zeby sie napic i Eryk tak do trzech lat wstawal w srodku nocy i musial wypic butle soku bo inaczej spac nie poszedl - a mama glupia dawala ten sok zamiast nauczyc dziecko pic wode
Stary 2009-11-08, 20:02   #4097
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, a spróbuj pomaczać smoczek w np. soku z jabłek, albo swoim mleku, ja tak robiłam i czasem dalej robię, np. teraz maczam mu smoczek w jabłuszku ze słoiczka, młody tak zasysa smoka, że nie można mu odebrać

mój też ma dalej problemy ze spaniem

a spróbuj usypiać małego smokiem ale w taki sposób, żeby pierś przytrzymywała/podpierała smoczek - mój jak leży na wznak też zaraz wypluwa, a tak jak otwiera oczy i widzi cyca to ssie smoczka dalej.

próbuj aż do skutku, może niech Ci małz pomoże, na początku mój trzymał małemu smoczka że tak powiem na siłę bo ja już prawie wyłam z bólu, tak miałam cyce przeżute

łączę się w bólu

mój też zasypia tylko przy cycu, a jak jest śpiący to drze się jak opętany - jakby nie umiał zamknąć oczu i zasnąć
u nas cyc pomaga na to, ale jak mnie nie ma to Tomasz krzyczy aż padnie, albo go ululają nosząc
właśnie pytałam jakie dziewczyny mają sposoby na usypianie...

widocznie Tomasze tak mają

Cytat:
co do filmu.....w sumie ogladalo sie dobrze, choc czasem za glowe sie lapalam....ale skonczyl sie beznadziejnie

i w ogole to co bylo ukazane w tym filmie to jak dla mnie gruba przesada....ja wiem, ze sa nastolatki, ktore wczesnie uprawiaja seks i ogolnie mlodziez teraz jest rozbestwiona ale to co sie w tym filmie wyrabialo.....nie wierze

co do dentysty.....zobaczymy co jutro powie.....jak cos to bede musiala pomyslec o zmianie, bo nie mam zamiaru znow placic kupy kasy po to zeby zaczelo mnie znow za tydzien bolec

poza tym on mi wypelnil kanaly na stale a nie zrobil zdjecia p4w tak moze byc?
jak masz taki stan, ze ciągle Ci nawraca stan zapalny i ból to od urodzenia Marcela powinnaś byc obfotografowana z każdej strony, a minimum przed wypełnieniem kanałów, zeby zobaczyć skąd się bierze ten ból i potem po odpowiednim działaniu (zalezy co jest na zdjęciu) jak już nie ma objawów można wypełnic kanały i bezwzględnie zrobić zdjecie

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-11-08, 21:09   #4098
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mój też zasypia tylko przy cycu, a jak jest śpiący to drze się jak opętany - jakby nie umiał zamknąć oczu i zasnąć
u nas cyc pomaga na to, ale jak mnie nie ma to Tomasz krzyczy aż padnie, albo go ululają nosząc

jak masz taki stan, ze ciągle Ci nawraca stan zapalny i ból to od urodzenia Marcela powinnaś byc obfotografowana z każdej strony, a minimum przed wypełnieniem kanałów, zeby zobaczyć skąd się bierze ten ból i potem po odpowiednim działaniu (zalezy co jest na zdjęciu) jak już nie ma objawów można wypełnic kanały i bezwzględnie zrobić zdjecie
Marcele tez tak maja - moj maly albo cyc albo wozek - w innym przypadku drze sie jak opetany jak jest spiacy, jedyne co nas jeszcze ratuje to suszarka, choc nie zawsze

dzieki za rady - porozmawiam jutro z dentysta, ciekawa jestem jak sie na to zapatruje bo mam juz dosc - poza tym tyle ile wydalam na te dwa zeby to jakas paranoja, za kazdym razem mnie kasuje a to ciagle te same zeby, no cholera jasna no........ciekawe czy jak jutro pojde z tym bolem to znowu mnie skasuje

wiesz....poszlabym do Ciebie z tymi zebami ale wstyd je pokazac komus innemu......niestety zabki odziedziczylam po tatusiu i za ladnie w mojej szczece to sie nie dzieje pomijajac fakt, ze mam 4 korony z przodu a trojki tez mam do kosmetyki i wybielenia
Stary 2009-11-08, 21:23   #4099
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
chwale sie moja donica
prawda, ze jest piekna?

myślałam, że pokażesz już z zawartością

Cytat:
I zapisz sie do P4W

mojego małego trzymał tylko mąż i moja mama, nikomu innemu nie mam zamiaru dawać do potrzymania bo to nie lalka-zabawka tylko żywy człowiek

ja wracam po Nowym Roku, z małym będzie moja mama (dlatego pozwalam jej go trzymać - żeby zobaczyć jak sobie poradzi ) chociaż jak był malutki to bała się go brać, no i dalej bierze tylko i wyłącznie w rożku

Cytat:
współczuję, ja też nie lubię zapachu papierosów, choć sama paliłam

cukierka
o matko

Cytat:
mialam takich znajomych co kopcili wszyscy,tylko w kuchni.Mieli dziecko i jak palili papierosy to maly nie mogl wchodzic a jak zgasili to juz mogl.
Stare budownictwo, ogromna wysoka kuchnia, fajka zapalana od fajki, zero wietrzenia,palily 3osoby i ja 4
Tez bolala mnie glowa jak od nich wychodzilam i nadawalam sie do prania i wyszorowania.
Malego kapali wlasnie w tej zakopconej kuchni i niezapomne jak juz po n'tym papierochu rozkrecila gaz i zaczela grzac do kapieli,no siekiera w powietrzu wisiala tymbardziej ze palili srednio dobry tyton ktorzy sami krecili.
Oprocz tego wychowywali malego bardzo ksiazkowo i babcia robila afere jak nie zjadl bananka, danonka i nie wypil kubusia czy nie zjadl obiadu.Wciaz nad nim tancowala i sie gięła,wydurniała,zabawial a itp.W efekcie maly mial 10kg nadwagi i problemy z watroba od b-karotenu z kubusia(przekroczyl o sporo jakies jednostki)
biedne dziecko

Cytat:

nikt go tego nie nauczył
u mnie to samo i to jest mój błąd wychowawczy
a teraz mam efekty
Nasze dzieci po prostu uważają że tak się zasypia

i Mateusze też

Stary 2009-11-08, 21:25   #4100
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
bylam z malym na dlugim spacerku a TZ walczy z zadaniami w domu
a teraz spi i spi na tym balkonie a juz dawno ciemno
Ja codziennie chodzę z mała na spacer. Teraz jak zimniej to przeważnie godz a zdarza się ze i dwie a jak wracam do domu to zawsze zostawiam ja przy otwartym oknie albo na balkonie bo inaczej by sie rozbudzila i byla marudna.

Svinecko współczuje bolu zeba
a donica naprawde piekna

Cytat:

Mi nie przeszkadza jak ktos mala nosi. Chociaz ja jestem zdania ze jak dziecko nie placze i nie marudzi to nie ma sensu niepotrzebnie brac na rece. Jak tylko wchodze do tesciowej to ta mala od razu bierze co mnie irytuje bo jak tylko ja wezmie to mala zaczyna plakac i trzeba ja uspokajac

16 listopada mam ost dzien macierzynskiego, pozniej zalegly urlop i wychodzi ze do pracy powinnam wrocic w polowie stycznia ale mysle ze da sie cos jeszcze wykombinowac i wroce dopiero z poczatkiem marca a pozniej niestety niania

Cytat:
Witam

To z małej tez taki niejadek?
wychodzi na to ze niejadek, chociaz mam wrazenie ze poprawila sie teraz bo jada 5xdziennie po 150-160 ml ale mojego mleka, sztucznego zjada mniej bo czasem jej daje.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 21:29   #4101
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Marcele tez tak maja - moj maly albo cyc albo wozek - w innym przypadku drze sie jak opetany jak jest spiacy, jedyne co nas jeszcze ratuje to suszarka, choc nie zawsze

dzieki za rady - porozmawiam jutro z dentysta, ciekawa jestem jak sie na to zapatruje bo mam juz dosc - poza tym tyle ile wydalam na te dwa zeby to jakas paranoja, za kazdym razem mnie kasuje a to ciagle te same zeby, no cholera jasna no........ciekawe czy jak jutro pojde z tym bolem to znowu mnie skasuje

no nie żartuj
a gwarancja to gdzie
moja dentystka po kilku latach naprawiała zęba którego leczyła wcześniej i nie wzięła ani złotówki, bo jak powiedziała, to w ramach gwarancji

Stary 2009-11-08, 21:52   #4102
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moj TZ dolaczyl dzis do grona gnomow poklocilam sie z nim na maksa i powiedzialam, ze sie jutro wyprowadzam yhhh

Cytat:
Svinecko współczuje bolu zeba
a donica naprawde piekna
dzieki

eleeri z zawartoscia nie ma bo nie zostala przesadzona

ide do zlosnika malego - dzis wszyscy dali mi w kosc i TZ i dzieci - obydwoje
Stary 2009-11-08, 22:00   #4103
p4w
Zakorzenienie

Svinecka, ten kto ma piękne zęby nie musi chodzić do dentysty, więc nie masz się czego wstydzić

a poza tym to co widzę na fotelu objęte jest tajemnicą lekarską, więc nie musisz sie obawiać, ze zamieszczę na forum Twoje zdjęcia

ale oczywiście decyzja należy do Ciebie - każdy powinien wybierać sobie lekarza, do którego ma zaufanie i gdzie czuje się komfortowo

jeśli chodzi o kasowanie... za tego zęba, którego udrażniałam ostatnio - nie wzięłam pieniędzy dopóki nie wiedziałam czy ząb będzie usuwany czy leczony - dopiero jak się udało udrożnić kanały pacjentka zapłaciła,
a w razie jakiegoś długotrwałego leczenia (np. ciężarnych) koszt leczenia pozostaje ten sam - wg cennika i suma musi się zgadzać - bez względu na to ile było wizyt 2 czy 10 koszt za wykonana pracę jest jeden

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-11-08, 22:17   #4104
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Fisher Price 3w1
A oto moja myszka w niej 15 min temu
Śliczna
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Witajcie ! piszę migusiem, bo mały sam na macie się bawi, a ile to potrwa to nie wie nikt

Jaki, jaki? a ja skusiłam się na zestaw startowy bare minerals z S i powiem Ci, że podoba mi się toto na twarzy, niby takie niepozorne pyłki, ale wszystko razem wygląda bardzo sensownie, lekko i naturalnie
(...)
My też u lekarki.
(...)
Dzisiaj odebraliśmy stertę zdjęć Adasia od urodzenia i wieczorem jak zaśnie w końcu zacznę robić jego album.
A! no i o 6 wpadła sąsiadka laborantka żeby pobrac małemu krew z paluszka na morfologię. Ja się tak stresowałam, a okazało się, że mój pierworodny nic nie robił sobie z tego, że ciotka dwa kciuki mu wymiętosiła z krwi, nawet się śmiał do niej no i wiem, że wszystko ok nie ma anemii, rozmaz też dobry
Dobra wracam do szkraba i zawitam znów jak go do łózka wydeleguję.
Tru, miło cię czytać
J ajuz przestawiłam się na kosmetyki mineralne, co sie zbieglo akurat z tym, że planowo wykończyłam kolorówkę. Jestem bardzo zadowolona, ale zostalo mi jeszcze sporo testów

Trzymam kciuki za zdrowie Adasia!
Również musze się wreszcie zabrać za wywołanie zdjęć i zrobienie albumu Antosia.
Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
hej wszystkim mamusiom i dzidziom
dawno sie nie odzywałam. (...)
Czy walczycie z kg ? jak znajdujecie czas? ja nie umiem sie wyspac i niemam mobilizacji chęci i sil na te walkę.

Wklejam zdjątko naszego łobuziaka
Witaj Łobuziak śliczny
Z kilogramami walczę sensownie jedząc i ćwicząc na orbitreku
Cytat:
Odwyk idzie całkiem niezle Ograniczam sie prawie w 100 %. (poza kilkoma kozmetykami z Avonu kupionymi w tym miesiącu)
Ja bardzo lubie pielęgnację, kolorówkę, ale chyba już trafiłam na swoje firmy i produkty. Mam za to zapasy
Cytat:
chyba naprawdę czas się ujawnić

Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki!
Witaj
Stary 2009-11-08, 22:17   #4105
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svinecka, ten kto ma piękne zęby nie musi chodzić do dentysty, więc nie masz się czego wstydzić

a poza tym to co widzę na fotelu objęte jest tajemnicą lekarską, więc nie musisz sie obawiać, ze zamieszczę na forum Twoje zdjęcia

ale oczywiście decyzja należy do Ciebie - każdy powinien wybierać sobie lekarza, do którego ma zaufanie i gdzie czuje się komfortowo

jeśli chodzi o kasowanie... za tego zęba, którego udrażniałam ostatnio - nie wzięłam pieniędzy dopóki nie wiedziałam czy ząb będzie usuwany czy leczony - dopiero jak się udało udrożnić kanały pacjentka zapłaciła,
a w razie jakiegoś długotrwałego leczenia (np. ciężarnych) koszt leczenia pozostaje ten sam - wg cennika i suma musi się zgadzać - bez względu na to ile było wizyt 2 czy 10 koszt za wykonana pracę jest jeden

wiem wiem ale ja zawsze przy zmianie dentysty mam dol i wstydze sie za moje zeby

co do kasowania...no widzisz - ja lecze te dwie piatki od poczatku ciazy, za kazdym razem mnie kasuje a to 50zl a to 70, cos tam robi a potem zaklada to takie biale (fleczer?)......ostatnio jedna z piatek mnie rozbolala - pojechalam do niego, on znowu cos tam podlubal, oczyscil i zalozyl fleczer i zaplacilam 80zl (kolejny raz), umowilismy sie na ten piatek co byl, ze bedzie wypelnial kanaly na stale - wypelnil i zaplacilam 150zl, na nastepnej wizycie mielismy plombowac i pewnie mialam znow zaplacic.....no ale nie bedziemy bo znow mnie jeden rozbolal....pojade do niego jutro i pewnie znow zaplace za czyszczenie tego kanalu.....a zdjecia jak nie bylo tak nie ma .....wiesz do tej pory bylam z niego zadowolona i mu ufalam - w koncu przywrocil moje polamane zeby do jakiegos tam stanu i zalozyl korony, z ktorych bylam zadowolona a wczesniej to sie bylo wstyd usmiechnac....mielismy jeszcze cos zrobic z trojkami bo sa zolte, maja zdarte szkliwo i sa jakies takie bleee, mowil cos, ze sprobuje je uratowac zeby nie trzeba bylo koron, moze licowki, wybielimy je.....ale teraz sama nie wiem w zasadzie to mnie zdziwilo to, ze sprobuje je "uratowac" bo one sa cale tylko zolte i takie chropowate, nierowne
nie wiem juz co o tym sadzic
mam dosc tej meczarni......zobacz ile razy ja walczylam z bolem tych dwoch zebow, mam tego naprawde dosc, przeciez to jest nie do zniesienie

a tak na marginesie....w jakiej okolicy masz gabinet?

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-11-08 o 22:19
Stary 2009-11-08, 22:33   #4106
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem ale ja zawsze przy zmianie dentysty mam dol i wstydze sie za moje zeby

co do kasowania...no widzisz - ja lecze te dwie piatki od poczatku ciazy, za kazdym razem mnie kasuje a to 50zl a to 70, cos tam robi a potem zaklada to takie biale (fleczer?)......ostatnio jedna z piatek mnie rozbolala - pojechalam do niego, on znowu cos tam podlubal, oczyscil i zalozyl fleczer i zaplacilam 80zl (kolejny raz), umowilismy sie na ten piatek co byl, ze bedzie wypelnial kanaly na stale - wypelnil i zaplacilam 150zl, na nastepnej wizycie mielismy plombowac i pewnie mialam znow zaplacic.....no ale nie bedziemy bo znow mnie jeden rozbolal....pojade do niego jutro i pewnie znow zaplace za czyszczenie tego kanalu.....a zdjecia jak nie bylo tak nie ma .....wiesz do tej pory bylam z niego zadowolona i mu ufalam - w koncu przywrocil moje polamane zeby do jakiegos tam stanu i zalozyl korony, z ktorych bylam zadowolona a wczesniej to sie bylo wstyd usmiechnac....mielismy jeszcze cos zrobic z trojkami bo sa zolte, maja zdarte szkliwo i sa jakies takie bleee, mowil cos, ze sprobuje je uratowac zeby nie trzeba bylo koron, moze licowki, wybielimy je.....ale teraz sama nie wiem w zasadzie to mnie zdziwilo to, ze sprobuje je "uratowac" bo one sa cale tylko zolte i takie chropowate, nierowne
nie wiem juz co o tym sadzic
mam dosc tej meczarni......zobacz ile razy ja walczylam z bolem tych dwoch zebow, mam tego naprawde dosc, przeciez to jest nie do zniesienie

a tak na marginesie....w jakiej okolicy masz gabinet?
ul. Barbary 3 - to jest obok Manhatanu ta kamienica wokół której zawracają autobusy na pętli przy Manhatanie

pomyślałam sobie, że jak Twój lekarz jutro nie zrobi Ci zdjęcia to możesz wpaść do mnie - my mamy rtg w gabinecie zrobiłabym Ci fotkę i powiedziała co sądzę i będziesz wiedziała na czym stoisz , a ze zdjęciem będziesz mogła iść do kogo zechcesz
jeśli jesteś zainteresowana to napiszę Ci sms'a o której mam zmianę pacjenta, zebyś nie czekała, bo z tego co pamiętam nie mam jutro zadnego okienka, ale między pacjentami na pewno znajdę chwilkę dla Ciebie

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

zapomniałam dodać, ze będę w pracy od 15 do 20

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-11-08, 23:05   #4107
Ania0104
Zakorzenienie

dobry wieczór

widzę, że narzekanie na TZ-tów trwa ... wczoraj też chciałam ponarzekać, bo mnie wkurzał od rana ... ale dzisaij już jest ok - chyba
Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe powitanie

Synek ma na imię Tymoteusz i za tydzień skończy 4 miesiące. Jesteśmy na razie wyłącznie na piersi, dlatego też czytam uważnie Wasze wpisy na temat rozszerzania diety.
Młody jest z serii marud życiowych - mało śpi, dużo jojczy i lubi wysiadywać przy cycu niestety. Na szczęście mąż dużo mi pomaga, inaczej pewnie nie miałabym czasu nawet jeść.
Też zazdroszczę tym mamusiom, których dziecko śpi od 18, raj normalnie

Oto moja Maruda
jaki słodki! witaj Tymku
Cytat:
mój synuś już śpi, oczywiście uśpiony przy cycu
próbowałam go już wyciszać z ciemnym pokoju, przy Mozarcie tatuś głaskał i sam przy tym usnął, zostawianie przy karuzeli...

nic nie działa - może macie jakieś sposoby na usypianie, bo już się boję co będzie jak cyca zabraknie
jak znajdziesz jakiś sposób to sie podziel, bo my mamy ten sam problem
Cytat:
Witam niedzielnie
Ja dzisiaj nie wyspana, z boląca głową i szykująca się na imieniny brata.

Bartuś dzisiaj u rodziców moich na noc, także troszkę mniej mam obowiązków. I dobrze, bo wcale mi się nie chce gotować. Ja mam o tyle gorzej od Was (Mam jednego dziecka), że nawet jak się obraże na Tż-ta, to muszę coś ugotować, bo starszak w domu - sama wiadomo, jakoś bym sobie poradziła. A gotuję troszkę więcej, bo co za sens smażyć jednego kotleta...więc i Małż się załapie...
Ale już mu nie piorę, ma stertę rzeczy, żadnych czystych skarpet i gaci...jego problem.
Dzisiaj na imieniny też idę sama, tzn z dziecmi i rodzicami. Niech sobie siedzi mruk jeden...

Wkurzył mnie wieloma rzeczami, to już się zbiera jakiś czas....

No Comments....

i będzie fajnie

Dziękuję za komentarze odnośnie fryzurki, taka grzeczna mamusia w niej jestem

Idę myć główkę (pożyczyłam suszarę od rodziców, zepsutą jutro tata mi zawiezie do serwisu ooo )
Unholy fryzurka super!!!
A małz ... naprawde nie wiem co mam Ci napisać ... tylko go
Całuje i ściakm!!!!!
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Wczoraj wyszłam na godzinę z zegarkiem w ręku, przed wyjściem polożyłam Antosia spać, po powrocie pytam męża:
- Długo Antonio spał?
- Nie, niedługo, jakieś dwie godziny.
-

Ciekawe, czy on zawsze opowiada mi takie zmyślone historie,jak zostaje z synem?

Dziś ubierał go rano. Przy zakładaniu bluzy Antoś bardzo marudził, więc mąż wołał o pomoc, na co powiedziałam mu, że ma sobie wyobrazić, że mnie nie ma. I co? zostawił go w spodniach i body z krótkim rękawem, bo przecież synek nie lubi się ubierać

Cytat:
Zeszlam z psem na spacer i sie pobeczalam , ze to byc moze ostatni nasz spacer.
aż mi łezka popłynęła ... biedna psinka
aaaa ... fajny telefonik dostałaś
Cytat:
tego nie próbowałam ... i chyba jutro spróbuję
Cytat:
My wlasnie wrocilismy od znajomych. Chaos kompletny, bo maja dwojke dzieci- jeden chlopiec 2,5 roku, drugi roczek. Mlodszy cudny, slodki, starszy zywiol, przechodzi dramatycznie bunt dwulatka, wszystko jest NIE, krzyczy, kopie, wrzeszczy, budzil mi Aneczke co chwile...wrrr!

ja sie boje, zeby Bartek tak nie miał ...

jak Bartusia nosi małż, mama, siostra, tato, teściowa to ok ... ale teraz jak sie tak wygina, to praktycznie nie spuszczam go z oka i każdego pouczam, zeby go "tak" nie nosili

o pracy narazie nie myśle, bo nie bardzo mam z kim Bartosza zostawic ... pożyjemy ... zobaczymy chociaż z drugiej strony nie będzie nam tak łatwo - kredyt, budowa domu, 2 samochody

Cytat:
i Mateusze też
i Bartki

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 23:06   #4108
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Aniu, jeżeli nie cierpi butelki możesz zanim zaczniesz podawać gęstą kaszkę zwykłą łyżeczką spróbować takiego rozwiązania. Koleżanka polecała
http://allegro.pl/item803204360_s_sp...ml_canpol.html
do niej można dokupic dodatkową róznież łyżeczkę do deserków:
http://allegro.pl/item789460705_2_58...plyw_lovi.html
Fajne te butelki z łyżeczką. Szkoda, że u mnie takich nie ma
Cytat:
O oto moj skarbek
Kochany skarbek
Cytat:
mam dość bycia mamą, poważnie

Cytat:
elerii łącze sie z Tobą w bolu.. Tomus dzis i wczoraj jest tak okropny ze brak slow , marudzi ,placze spi po 15 min...Ehhh juz mi nerwy puszczaja i powiedzialam do Niego spi j bahorze i teraz czuje się jak wyrodna matka

Dziewczyny, jesteście wspaniałymi matkami, jestem o tym przekonana.
Stary 2009-11-08, 23:21   #4109
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

zaraz wroce i przeczytam co napisalyscie, wpadlam tylko na chwile zeby sie zapytac czy ktos oglada FILMBOX? - masakra co tam teraz pokazuja - porody ale doslownie zblizenia jak dzieci wychodza z pochwy, lozysko....wszystko.....n ie moge moj TZ to oglada
Stary 2009-11-08, 23:29   #4110
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Skoro już zostałam wypatrzona przez Cassandrę, to również się witam
Cześć
Mam nadzieję, że będzies zsie aktywnie udzielać w miarę mozliwości
Cytat:
Wrzucam fotki, ale z tego co wiem to Wy macie gdzieś jakieś albumy, mogę je pooglądać? Chętnie poznam Wasze dzieciaczki bliżej...
I jak się tworzy taki album?
Cała wasza trójka przeurocza
Również zapraszam do albumu Antosia
Cytat:
A wiesz właśnie miałam Was pytać, czy miałyście taki przypadek, bo Piotruś tak rankami rzuca główką energicznie w prawo i w lewo uderzajac jakby policzkiem o przescieradło, nie trwa to długo, może z minutę i przestaje, ale nie mam pojęcia dlaczego.
Antonio również tak robi, ale zapalenia ucha nie ma. nie wiem, może coś mu się śni, albo nie chce się obudzić...
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wyszperałam na allegro butelkę ze zmoczkiem imitujacym piers i zamierzam ja kupić
http://allegro.pl/item799240879_bute..._promocja.html
Ja należę do tych mam, ktore nie są zadowolone z tej butelki. Antonio w ogóle sobie z nią nie radził . Za to inne rzeczy z TT sobie bardzo chwalę
Cytat:
Napisane przez monika_net Pokaż wiadomość
Aktualne fotki Gabrysia:
Cudny jest Gabryś

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości