|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Dobry wieczór
Wpadam na chwilkę przed spaniem. Svinecko, Twój Tż mnie rozbawił do łez Aniu, jeżeli nie cierpi butelki możesz zanim zaczniesz podawać gęstą kaszkę zwykłą łyżeczką spróbować takiego rozwiązania. Koleżanka polecała ![]() http://allegro.pl/item803204360_s_sp...ml_canpol.html do niej można dokupic dodatkową róznież łyżeczkę do deserków: http://allegro.pl/item789460705_2_58...plyw_lovi.html Tru, czekam na fotki Adasia ![]() Jaka macie nianię? Właśnie chcę kupić i zbieram opinie ![]() Mały śpi juz u siebie, ale ja również wylądowałam w pokoju dzieci - muszę czuwać czy się nie krztusi. Czas jednak wrócić do swojego łózia ![]() Viki, ja tak jak dziewczyny śpiewam, opowiadam, przytulam itp Pomaga mi też starszak, śpiewając przeboje z czasów przedszkola ![]() Lecę juz lulu, bo oczka sie kleja. Dobranoc - do juterka
|
#3962 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Cytat:
Witamy witamy No a ja mykam juz lulu bo trzeba sie wyspac przed imprezowanim pazurki zrobiłam jak te ostatnie tylko czerwony frenczyk, a sukienka jednak czarna w niej najszczuplej wygladam o ile mozna tu mówic o szczupłości |
||
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nianię mamy z Angelcare razem z monitorem oddechu. Sprawdza się super, bardzo dobrze wyłapuje wszystkie szumy, stęknięcia, ma też dobry zasięg - w wakacje na działce kładliśmy go do łóżeczka spać, a sami szliśmy z nianią do domku obok ![]() Zdjęcia Adasia zamieściłam na nk kilka dni temu ![]() Marica miłej zabawy! Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-11-06 o 22:15 |
|
|
|
|
#3964 | |
|
Wtajemniczenie
|
kolejny mały przojniaczek rosnie ![]() A mogłabys mi napisac po ile sa w Rosmannie? 10x15 mnie interesuja Moniteczko, gorgulek witajcie ![]() Cytat:
![]() a co do lezenia na brzuszku to u mnie tez to sie zaczeło jak je dupcie wietrzyłam, barzxo czesto tak spała na pocxzatku a teraz jej zostało ![]() Uwielbia tez bez pieluchy lezec
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Ale poszlyscie
ostrrro do przodu myslalam ze mniej tego i nie pocytowalam z pamieci: Sweet moze zmien srodek.Ja testowalam infacol,espumisan, i z apteki saszetki-zapomnialam nazwy A z lezeniem na brzuszku to moze nos go "na samolocik"Laura miala cos w stylu tendencji do przepukliny i lezeniem na brzuszku uratowalam sytuacje.Wtedy jeszcze chetnie lezala.Teraz gorzej.Proboj choc na chwile moze nadejdzie ten dzien ze sie przelamie. Gorgulek-swietny masz podpis.Zgapie i wykorzystam niebawem.Nie pogniewasz sie? Svinecko-chcialam napisac ze nie wymysle co tz wykombinowal bo jest nieobliczalny kulinarnie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
A prosze, tu są różne promocje :
http://www.fotouslugi.pl/index.html widzę np. do 70zdjęć za 0,30zł, ale pewnie są i inne promocje.Wywoływaliśmy tam zdjęcia ślubne, było zupełnie ok i to fotograf nam to polecił. |
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
I Gabrys pieknis
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3968 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedzi
![]() ja to o usmiech walcze i marze kiedy sam zacznie sie uśmiechac, gaworzyc tez gaworzy ale najczesciej jak go sie do tego sprowokuje. Na zdjęciu mówił uuuuuu (mamusi ulubione )
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też zgapiłam
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2009-11-06 o 22:36 |
|
|
|
|
#3970 |
|
Raczkowanie
|
tam niewidac calego Gabrysia - tu juz w pełnej krasie
czy ktoras z Was walczy z zapaleniem kanalika łzowego- ja jedno oczko wyleczyłam a drugie non stop ropieje były kropelki, potem rumianek , sól fiziologiczna teraz znow rumianek i niewiem co jeszcze moge polećcie jakiegos dobrego okuliste w lublinie
|
#3971 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm ja kładłam Bartka tak, zeby mógł widzieć swoje ulubione zabawki - podziałało Cytat:
witamy Zuzinka śliczna! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i kazał mi sie rozpatrzeć w temacie
|
||||||
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy ale w między czasie zdążyłam już zmienić zdjęcie ![]() dobranoc Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2009-11-06 o 23:04 |
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W grubym vademecum matki i dziecka czyt ost ze takie rzeczy do 1 cz2 roku moga sie dziac i dopiero wtedy interweniowac mozna-np jakas wieksza ingerencja lekarska a tak przemywac itp
|
|
|
|
#3974 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry laseczki
![]() Ale u mnie mgła, nic nie widać Amelka dziś wstała o 6:30 Co prawda kręciła się już wcześniej, ale ją głaskałam po rączce, dawałam smoka, zmieniałam pozycję i usypiała dalej ide jej wody dać bo czkawkę ma ![]() marica5 udanej imprezy ![]() moniniteczka cześć moja mała na brzusiu nie za bardzo lubiła, ale sposobem ją przekupiłam tak jak Ania Bartusia czyli zabawkami ![]() gorgulek hej gratuluję Zuzinki zazdroszczę, że twoja malutka taka grzeczna
|
#3975 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam i o zdrowie pytam
![]() Pogoda fatalna, pada, ciemno i ponuro ![]() Kuba ucina drzemke w bujaczku a ja w szlafroku z kawka przeglądam wątek ![]() Cytat:
Możesz dodac do swojego mleczka. Cytat:
![]() Troche sie mnie przestraszyłyscie, nie? ![]() Mój mały tez dlugo nie chciał leżec na brzuchu ale nie zmuszałam go do tego. Przyszedł czas, że w koncu to polubił i teraz czesto wyleguje sie na brzuszku Cierpliwosci ![]() Cytat:
No w koncu gorgulek sie odezwał ![]() Pisz z nami jak najwięcej. I poprosimy fotki córeczki. ![]() Pięknie sie Gabrys prezentuje ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
). Gada jakos tez mało... mam nadzieje, że niebawem mu sie to zmieni bo narazie to tylko pluje i pojękuje
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() nie mialam juz sily wczoraj zeby was cytowac ale poczytalam ![]() witam kolejne mamcie na watku wpadaja do nas dzisiaj znajomi wiec znowu bedzie piwkowanie i tiramisu bede robic......ide malej zrobic mleczko chyba zrobie z kleikiem.....
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Cytat:
nie chce przechwalić i mam nadzieje ze jej juz tak zostanie ![]() Był okres kiedy wychodziłyśmy na miasto i był jeden wielki ryk, niestety kolki (ma je czasem do dziś ). Zmieniłam godz spaceru i było ok.Któraś z was pytała o łapanie się za uszy. Moja Zuzia też to robi ale nie płacze. Wyczytałam że to może być objaw ząbkowania ![]() A moje dziecko spało dziś od 20.30 do 7.30 bez żadnej przewy na jedzenie! O oto moj skarbek
|
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczna córcia
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
mala pije wlasnie herbatke hippa jabluszko z melisa...boziu ale przezycie
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bry
mam dość bycia mamą, poważnie czy Mateusz kiedyś w końcu przestanie płakać i krzyczeć, czy w końcu prześpi chociaż kilka godzin, żebym mogła zregenerować siły ??? dzisiaj powtórka z rozrywki, mały spał niby od 21 ale budził się co kilkanaście minut i żądał na ręce - mały szantażysta ![]() tak było do północy, potem padł i spał do 1, potem zbudził mnie o 3 i płakał do 3.30 następnie zasnął, by zbudzić mnie godzinę później wyspany ![]() szalał do 6 po czym zasnął, a o 8 obwieścił mamie że nastał już nowy dzień ![]() ja nie wiem co to za dziecko, liczyłam że średnio śpi ok 10 godzin na dobę ![]() nie wiem w kogo się wdał, gdyby nie to że miałam poród rodzinny to pomyślałabym że nam go podmienili razem z mężem dawniej spaliśmy nawet ok 15 godzin na dobę a w ogóle dziwie się, że piszecie o zmęczeniu a jednocześnie nie możecie zasnąć ![]() widać nie jesteście jeszcze porządnie zmęczone ![]() ja obecnie mogę zasnąć w każdych warunkach i o każdej porze, tylko nie mogę słyszeć swojego dziecka, przypuszczam, że byłabym w stanie zasnąć nawet na dyskotece pod głośnikiem ![]() co jeszcze (skoro już narzekam )młody nie umie już podnosić główki leżąc na brzuchu ![]() a już podnosił leży jak kłoda i beczy a z dobrych wieści to dostaliśmy kolejną paczkę, tym razem z Hippa ![]() w ogóle to dużo żeście popisały ![]() nie przypuszczałam, że naskrobiecie tyle, o i nowe mamusie się znalazły ![]() witam, witam Svinecka pisała że babcie dawały wcześnie nowe rzeczy do jedzenia, moja mama mojemu bratu dawała mleko krowie jak miał 2 tygodnie ![]() pozostawię to bez komentarza ale faktycznie tak było, ziemniaki ze swojską śmietaną skórka od chleba (kto tam wiedział wtedy o jakimś glutenie), itp Cytat:
![]() Cytat:
nie można mu było tej głowy zatrzymać - miał lekkie zapalenie, przy ciężkim zapaleniu ucha dziecko nie je a płacze, na pewno być zauważyła ![]() Cytat:
|
|
|
#3982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ide sprzatac bo mała kima. Zaraz pewnie sie obudzi ale moze cos zdarze zrobic ![]() Cytat:
Nie łam sie. ale widze ze ty chyba podenerwowana jestes. A on to czuje i moze dlatego tez taki niespokojny. A moze ppo prostu ma trudnie dni. Musiszz myslec pozytywnie. A co do podnoszenia główki moze sprouj samolocika albo go na bzruchu na kolana połóz. A wogole lubi na brzuchu lezec? jak nie to moze sprobuj go połozyc na brzuszku bez pieluchy. A co do szczzepien ciezarnych to ogólnie wiem ze niby mozna ale lepiej w 2 trymestrze. Niewiem czy to prawda ale wolałam nie ryzykowac. tak czy inaczek mam@ wiec mnie to nie dotyczy :P Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-11-07 o 10:57 |
||
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
eleeri szkoda mi ciebie, i tego ze masz chwilowo takie macierzynstwo.Mimo wszystko uwazam ze to ty jestes najlepsza mama.Ja tak naprawde jestem tylko od dawania butli,przewijania i zabawy i nie mam okazji sprawdzic sie w ciezkich sytuacjach takich jak u ciebie.
Zasyłam moc wytrwalosci i duzo spokoju
|
|
|
#3984 |
|
BAN stały
|
Eleeri
![]() a tak w ogóle to dzień dobry
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Mala na poczatku mielila smoczek i wywalala jezorek bo smak nowy, ale z 20ml pociągnęła.Myślę że sie przekona do nowej herbatki.
Uważam to za hmmm brak mi określenia...coś fajnego ze mogla wypic cos nowego.Jeszcze troszke i bede szperac po regalach i wybierac soczki,przecierki itp Niecierpliwie sie ![]() Czekam az sie zbudzi i idziemy na spacerek bo ładna pogoda. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- acha i wstawilam fotke na nk z gorgulka podpisem
|
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
elerii łącze sie z Tobą w bolu.. Tomus dzis i wczoraj jest tak okropny ze brak slow , marudzi ,placze spi po 15 min...Ehhh juz mi nerwy puszczaja i powiedzialam do Niego spi j bahorze i teraz czuje się jak wyrodna matka
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Eleeri uważam, że jesteś najwspanialszą mamusią na swiecie
Poprostu Mati jest małym marudkiem. Jedne dzieci są spokojne a inne dadzą sie we znaki. Podziwiam Cie Nie mam pojecia co Ci doradzic. Nic mi nie przychodzi do głowy dlaczego Twoj mały tak marudzi i płacze. Nie mam z Kuba takich problemów.
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
viki, mój synuś też tak spi w dzień, w nocy na szczęście lepiej
a w dzień jak leży przy cycu to śpi nawet godzinę, a jak go odłożę to max 15-20 min gdyby był pogodny to ok-może mniej snu potrzebuje, ale jak są dni, że wcale spać nie może to jest marudny na maxa właśnie piszę jedną ręką,bo jegomość śpi, a ja już 2 razy próbowałam go odłożyć z wiadomym skutkiem, a potem chcemy wyjść i zależy mi na jego dobrym humorku Cytat:
![]() ja się jeszcze opieram, bo zapas podkładów mam na 3 lata chyba ![]() a upolowałam w świetnej cenie prasowane motylki Guerlain i Terracotte dla blondynek tak, tak - ja też jestem na wiecznym odwyku ![]() ------------ Svinecka 2800 za kredyt to ile daliście za mieszkanie? chyba, że macie na krótko ten kredyt, a nie na 30 lat
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-11-07 o 11:19 |
|
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3990 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój mnie przepraszał, padalec ![]() wczorajwieczór też mnie przepraszał, nawet wczoraj nosił małego i plecy mi pomasował dziad dzisiaj w nocy zaoferował się że będzie wstawał do małego bo jutro niedziela (taaa, a potem mi powie, że nie będzie sprzątał bo zmęczony nocnym wstawaniem do dziecka )marica5 pewnie już jesteś zdecydowana ja bym wybrała tę drugą czerwoną a z paznokci tak jak napisała Katarzynka Cytat:
![]() znających się na rzeczy, oczywiście ![]() tzw. lekarze za jajka kciuki ![]() Cytat:
zdjęcia będą z urodzin ? ![]() ja Ci powiem, że masz chyba genialne dziecko wynagrodzi ... hmm już nie mogę się doczekać, czym mam nadzieję że nie kolejnym Mateuszem wolę szóstkę w totka ![]() czekamy ![]() Cytat:
i co Ty na taką propozycję, tzw "pani domu" ![]() Cytat:
![]() Nie kolki to już przeszłość od dawna, chodziło mi o skok rozwojowy Młody dzisiaj skończył 18 tygodni, więc wedle rysunku jeszcze min. tydzień takich "atrakcji"
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

choć mogliśmy w Rosmannie, wyszłoby sporo taniej..![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Amelka dziś wstała o 6:30 

nie chce przechwalić i mam nadzieje ze jej juz tak zostanie
). Zmieniłam godz spaceru i było ok.

)