Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-08, 21:27   #481
bleki00
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
A no to chyba kupuję brązujące w takim razie Dzięęęęęęęęęki
Czy te perełki brązujące nie są przypadkiem tutaj:http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-w-kulkach.htm ? Tylko dziwi mnie, że pisze przy nich Arabian Glow, nie pamiętam czy takie były. Wygląd mają taki sam jak zwykłe brązujące.
bleki00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 21:38   #482
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Ale mnie tu dawnoooo nie było Mam do Was pytanie w katalogu 16 na str 18 sa dwa zestawy tzn tusz super shock i perełki Narazie jeszcze nie mam katalogu a na skanach jest niewyraźnie czy mogłybyście mi powiedzieć czym różnią sie te 2 zestawy? Chodzi mi głownie o perełki i powiedzcie też co o tych perełkach myślicie Czy są dobre itd Bo na KWC ich nie znalazłam nie wiem dlaczego..
Pozdrawiam
opinie odnośnie tych złocistych
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-do-twarzy.htm

Cytat:
Napisane przez bleki00 Pokaż wiadomość
Czy te perełki brązujące nie są przypadkiem tutaj:http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-w-kulkach.htm ? Tylko dziwi mnie, że pisze przy nich Arabian Glow, nie pamiętam czy takie były. Wygląd mają taki sam jak zwykłe brązujące.

wcześniej się tak nazywały przed zmianą opakowania
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 21:51   #483
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
bo kiedyś tak właśnie się nazywały; ale to daaawno temu jakieś 3-4 lata temu, jak jeszcze byłam klientką a nie konsultantką;

no i odnośnie właśnie tych kuleczek brązujących; używam uch właśnie od tych kilku lat i zawsze pokrywanimi nimi całą twarz na podkładzie i zdziwiły mnie Wasze opinie, że niby tak mocno brązują do bladych nie należę, ale karnacji ciemniej zdecydowanie też nie mam - cera typowa dla blondynki, no i dla mnie to jest najlepszy puder na świecie!! nie wyglądam, jakbym zasnęła w solarium ale też nie jestem różowa jak prosiaczek za pomocą grubego pędzla codzinnie uzyskuję efekt lekko zbrązowionej twarzyczki, ale myślę, na pierwszy rzut oka nie widać, ze to puder
chociaż jak dla mnie ma jeden minus (mimo, ze jest to mój zdecydowany KWC) - otóż nawet na podkładzie krótko się trzyma wychodząc z pracy mam już skórę twarzy w mniej więcej naturalnym kolorze ... niestety

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2009-11-08 o 21:57
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 22:07   #484
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

A uzywacie kosmetyków przeznaczonych do pielegnacji wlosow z avonu? Od zawsze mialam maseczke z AT ta niebieska do wlosow zniszczonych, ale chcialabym was zapytac, ktore z maseczek/odzywek/olejkow przypadly wam najbardziej do gustu?

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 22:11   #485
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadercia Pokaż wiadomość
A uzywacie kosmetyków przeznaczonych do pielegnacji wlosow z avonu? Od zawsze mialam maseczke z AT ta niebieska do wlosow zniszczonych, ale chcialabym was zapytac, ktore z maseczek/odzywek/olejkow przypadly wam najbardziej do gustu?
Maska oliwkowa z serii SPA

Gdzies widziałam przy niej dzwoneczek... trzeba bedzie zrobic zapas
Stary 2009-11-08, 22:24   #486
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
bo kiedyś tak właśnie się nazywały; ale to daaawno temu jakieś 3-4 lata temu, jak jeszcze byłam klientką a nie konsultantką;

no i odnośnie właśnie tych kuleczek brązujących; używam uch właśnie od tych kilku lat i zawsze pokrywanimi nimi całą twarz na podkładzie i zdziwiły mnie Wasze opinie, że niby tak mocno brązują do bladych nie należę, ale karnacji ciemniej zdecydowanie też nie mam - cera typowa dla blondynki, no i dla mnie to jest najlepszy puder na świecie!! nie wyglądam, jakbym zasnęła w solarium ale też nie jestem różowa jak prosiaczek za pomocą grubego pędzla codzinnie uzyskuję efekt lekko zbrązowionej twarzyczki, ale myślę, na pierwszy rzut oka nie widać, ze to puder
chociaż jak dla mnie ma jeden minus (mimo, ze jest to mój zdecydowany KWC) - otóż nawet na podkładzie krótko się trzyma wychodząc z pracy mam już skórę twarzy w mniej więcej naturalnym kolorze ... niestety
widzisz, wszystko kwestia gustu, ja nie twierdzę, że tak nie można tylko po prostu nie lubię mieć twarzy ciemniejszej od reszty, tzn żeby kolor twarzy i dekoltu był inny niż ramiona, żeby czuć się dobrze we własnej skórze musiałabym się cała wypudrować, a to mi się nie bardzo uśmiecha, dlatego wolę go unikać zimą, owszem zdarza mi się użyć jego niewielką ilość zamiast różu, na kości policzkowe kiedy mam makijaż typowo brązowy, ale to jest naprawdę "piciu-miciu" jak to mowi moja kuzynka i raczej sporadycznie, po prostu taki wariant mi nie odpowiada i nie specjalnie mi się podoba jak widzę u kogoś całą twarz w pudrze brązującym, bo według mnie to po prostu widać, twarz się cała świeci nie ówiąc już o różnicy z resztą ciała ale to tylko moja opinia ja po prostu jestem ostrożna z tego typu kosmetykami, bo uważam, że łatwo jest z nimi przedobrzyć
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 22:49   #487
Mollinka
Zadomowienie

mam pytanko - jak jest teraz z opłatami w cok? czy są nadal zwolnione z opłaty? czy jest z powrotem 10 zł za małe zamówienia?
Mollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 22:53   #488
Anka :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Bleki Ja właśnie znalazłam to na KWC ale mnie to arabian glow wlasnie zmylilo niektóre dziewczyny piszą że sa one pomarańczowe... Mają rację ? Jaka jest Wasza opinia na ten temat ?

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
opinie odnośnie tych złocistych
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-do-twarzy.htm

wcześniej się tak nazywały przed zmianą opakowania
Dziękuję Czytałam też opinie o tych Ale tych chyba nie ma w tych zestawach w kat 16 w sumie są w minikatalogu ale jakoś tak po przeczytaniu i porownaniu opinii bardziej ciągnie mnie do tych brązujących

Jamapi Ja też jestem blondynką Liczę że jednak bede zadowolona z zakupu skoro Ty je lubisz Ja nie chcę używać na całą twarz, a jedynie tak na kości policzkowe taki 'niby-róż' zobaczymy jak z trwałością ale nawet podkładu nie używam no ale ... zobaczymy

Edytowane przez Anka :)
Czas edycji: 2009-11-08 o 23:00
Anka :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 22:55   #489
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mollinka Pokaż wiadomość
mam pytanko - jak jest teraz z opłatami w cok? czy są nadal zwolnione z opłaty? czy jest z powrotem 10 zł za małe zamówienia?
ja chyba widziałam w COKu ogłoszenie, że nie ma, ale głowy za to nie dam, ale jeśli w bieżącym lub jednym z dwóch poprzednich katalogów miałaś zamówienie na min 150zł to jesteś z tej opłaty zwolniona tak czy siak

Cytat:
Dzięki Bleki Ja właśnie znalazłam to na KWC ale mnie to arabian glow wlasnie zmylilo niektóre dziewczyny piszą że sa one pomarańczowe... Mają rację ? Jaka jest Wasza opinia na ten temat ?
jak się da za dużo to są pomarańczowe
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 23:00   #490
sheryl
szeryfcio

W kwestii zastosowania kuleczek brązujących mam tak samo jak ashiva .
Nie jestem jakimś bledziochem, jestem żółtawa (trochę ciemniejsza od nude) i nie mogę położyć na całą twarz kuleczek brązujących, bo ewidentnie jednak twarz odcina się od szyi, dekoltu, dłoni i wyglądam nienaturalnie. Ale pewnie kwestia gustu, bo może komuś to samo nie przeszkadza

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2009-11-08 o 23:02
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 23:27   #491
Anka :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
A no to wiadomo, że trzeba z umiarem, żeby nie wyglądać jak dziewczę, które przesadziło z solarium i nie umie sobie dobrac koloru podkładu albo wysmarowało sie marchwką

Sheryl również dzięki za odpowiedz mam nadzieje ze bede zadowolona

Edytowane przez Anka :)
Czas edycji: 2009-11-08 o 23:28
Anka :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 23:30   #492
Starlett
Wtajemniczenie

Ja jestem dość blada (zawsze najjaśniejszy odcień podkładu) ale używam perełek brązujących na kości policzkowe i nos i wygląda to delikatnie, jakbym była muśnięta słońcem. mam tez perełki rozświetlające ale są dla mnie troszkę zbyt delikatne, chociaż dają pewien efekt wypoczętej skóry, ale dla efektu zaróżowienia policzków polecam multiróż - jestem z niego bardzo zadowolona.
A co do odzywek do włosów to podobają mi się te bez spłukiwania z zielonej serii AT i takie serum wygładzające do włosów, też z AT. Mam olejek do włosów z PS ale nie bardzo mi podchodzi...

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 05:51   #493
MagdaP
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anusiaa Pokaż wiadomość
Kalendarzy niestety nie będzie zrobili jakąś współpracę na rzecz akcji "przeciw przemocy" i kalendarz był dodawany do listopadowego miesięcznika "Pani".
Jeszcze mozna dostac. Ja w zeszlym tygodniu kupilam. Kaledarz jest w 2 kolorach - czarnym i niebieskim
Stary 2009-11-09, 07:23   #494
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Ja jestem dość blada (zawsze najjaśniejszy odcień podkładu) ale używam perełek brązujących na kości policzkowe i nos i wygląda to delikatnie, jakbym była muśnięta słońcem. mam tez perełki rozświetlające ale są dla mnie troszkę zbyt delikatne, chociaż dają pewien efekt wypoczętej skóry, ale dla efektu zaróżowienia policzków polecam multiróż - jestem z niego bardzo zadowolona.
A co do odzywek do włosów to podobają mi się te bez spłukiwania z zielonej serii AT i takie serum wygładzające do włosów, też z AT. Mam olejek do włosów z PS ale nie bardzo mi podchodzi...

no ja najjaśniejszego podkładu nie mam, bo wtedy wyglądam, jak trup, a raczej z tych ciemniejszych, więc może stąd ta rozbierzność w podejściu do kulek brąująych gwarantuję Wam, ze jak się umiejętnie operuje pędzlem to nie widać, ze jest to puder brązujący, a różnica między np. dłońmi jest znikoma; wychodzi więc na to, ze jak na blondynkę to mam ciemną karnację hehe
ale ja również na policzki uzywam multi-różu chociaż wg mnie najlepszy nie jest, ale już obcykłam czym i ile nakładac i jest super

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2009-11-09 o 07:25
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 08:10   #495
alehcar
Rozeznanie

Cytat:
Ba! każda z nas myślę, żeby chciała.
Mnie osobiście bardzo się podobają i za każdym razem jak widzę ich katalogi to zazdroszczę im tych produktów
ja bym nie chciała!!!
okropne są te badziewiaste gadżety w zagranicznych katalogach
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 09:21   #496
kikimarta
Raczkowanie

witam moze wiecie jaki jest produkt w 16 katalogu za 7zl jak w 15 osiagnie sie 1000zl? niestety ja nie mam tego zaszczytu zeby go zamówic tylko moja znajoma co jest kk. dzieki za odp.
kikimarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 09:33   #497
Paola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusiaa Pokaż wiadomość
Torebka jest dodawana jako gratis przy zakupie wody TTA Gold w K16 w K17 i K01 jej nie widać.
Tutaj jest aukcja z torebką do In Bloom http://www.allegro.pl/item804686094_avon_in_blo om_50ml_torebka_wieczorow a_gratis.html
Nie podejrzewam, żeby można było u nas kupić taki zestaw.
Stary 2009-11-09, 09:41   #498
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paola Pokaż wiadomość
Tutaj jest aukcja z torebką do In Bloom http://www.allegro.pl/item804686094_avon_in_blo om_50ml_torebka_wieczorow a_gratis.html
torebka piękna jak marzenie
a u nas....
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 09:56   #499
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Maska oliwkowa z serii SPA

Gdzies widziałam przy niej dzwoneczek... trzeba bedzie zrobic zapas

nie wiem gdzie go widziałaś ja ani w kat.16, ani 17, ani 1/2010 dzwoneczka nie widzę
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:02   #500
Mollinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
ja chyba widziałam w COKu ogłoszenie, że nie ma, ale głowy za to nie dam, ale jeśli w bieżącym lub jednym z dwóch poprzednich katalogów miałaś zamówienie na min 150zł to jesteś z tej opłaty zwolniona tak czy siak

czy ktoś mógłby potwierdzić, że opłat już nie ma - mam dosyć daleko do COK a nie chciałabym jeździć na daremno będę bardzo wdzięczna za odpowiedź niestety nie zamawiałam nic z ostatnich dwóch katalogów :/
Mollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:16   #501
emza
Rozeznanie

Cytat:
o ile dobrze pamiętam to w Rosji byla ta torebeczka, a u nas zegarek (stety czy niestety)
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:17   #502
ziarnko piasku
Zadomowienie

Cytat:
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15168225]torebka piękna jak marzenie
a u nas....[/QUOTE]

Mam tą torebkę, była dodawana w UK przy promocji zapachu, wcale nie jest taka super - super to jest tylko jej zdjęcie - torebka malutka, zapinana na magnetyczny zatrzask, zmieści się do niej tel komórkowy i drobne bez portfela
Isn't it?

ziarnko piasku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:37   #503
milenka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ziarnko piasku Pokaż wiadomość
Mam tą torebkę, była dodawana w UK przy promocji zapachu, wcale nie jest taka super - super to jest tylko jej zdjęcie - torebka malutka, zapinana na magnetyczny zatrzask, zmieści się do niej tel komórkowy i drobne bez portfela
Kurcze ,ale łądnie wyglada, taka do małej czarnej idealna, nawet jak nie jest rewelacyjna w rzeczy wistości to i tak bym ją chciala, wlaśnie mam zamiar kupic In Bloom ,ale przeciez nie kupie na allegro będąc konsultantką :-(
milenka27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-09, 10:49   #504
ZuzR
Raczkowanie

Cytat:
Jakie ceny Chyba przestanę być konsultantką i zacznę zamawiać na allegro
ZuzR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 11:03   #505
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ZuzR Pokaż wiadomość
niestety do tego dojdzie ze bardziej seie bedzie oplacalo zamawiac na allegro niz kupowac bezposrednio w avon jako konsultantka

tylko ze firma traci na tym bo kupując produkt powyższy np kupujemy wodę sprowadzoną zza granicy z anglii,poniewaz jest tam tanszy, przyzwalając pośrednio na taki handel allegrowy sama sobie dola strzela do własnej bramki
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 11:03   #506
ziarnko piasku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZuzR Pokaż wiadomość
wiesz, jeśli ktoś to kupił w UK to zapłacił za to 10 funtów więc i tak na tym zarabiai pamiętam, że oglądając polski katalog pomyślałam sobie że u Was można dostać przy zakupie wody praktyczny zegarek a u nas dają taką badziewiastą torebkę
Isn't it?

ziarnko piasku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 11:16   #507
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
no ja najjaśniejszego podkładu nie mam, bo wtedy wyglądam, jak trup, a raczej z tych ciemniejszych, więc może stąd ta rozbierzność w podejściu do kulek brąująych gwarantuję Wam, ze jak się umiejętnie operuje pędzlem to nie widać, ze jest to puder brązujący, a różnica między np. dłońmi jest znikoma; wychodzi więc na to, ze jak na blondynkę to mam ciemną karnację hehe
ale ja również na policzki uzywam multi-różu chociaż wg mnie najlepszy nie jest, ale już obcykłam czym i ile nakładac i jest super
ja również posiadam perełki brązujące i rozświetlające i też nakładam je grubym pędzlem na całą twarz zarówno jedne jak i drugie, oczywiście z umiarem bo można przesadzić ale według mnie wcale aż tak bardzo różnicy nie widać, oczywiście jak mam odsłonięty dekolt lub tylko szyję to przelecę też pędzlem żeby nie było odcięcia i efektu maski, ale myślę, że wszystko zależy od kolorytu skóry, ja też należę do tych jaśniejszych blondynek. Niestety mam przebarwienia na twarzy i na co dzień raczej używam tylko podkładu mineralnego i czasami maznę się perełkami ale bardzo delikatnie a na wszelkie wyjścia najpierw nakładam podkład a potem na to perełki brązujące lub rozświetlające, czasami na jakieś większe wyjście używam i jednych i drugich bo rozświetlające się ładnie mienią a brązujące dają efekt delikatnej opalenizny Teraz mam zamiar kupić jeszcze złociste perełki bo jest dobra cena i jak czytałam wasze wypowiedzi na ich temat to się skusiłam

jamapi zdradź mi ten sposób nakładania multi różu, bo on jest taki intensywny, że zawsze mi się za dużo nabierze i wyglądam jak Indianka z różowymi paskami na policzkach

Cytat:
Napisane przez Mollinka Pokaż wiadomość
czy ktoś mógłby potwierdzić, że opłat już nie ma - mam dosyć daleko do COK a nie chciałabym jeździć na daremno będę bardzo wdzięczna za odpowiedź niestety nie zamawiałam nic z ostatnich dwóch katalogów :/
może po prostu spróbuj zadzwonić do swojego COKu i się zapytać

Cytat:
Napisane przez kikimarta Pokaż wiadomość
witam moze wiecie jaki jest produkt w 16 katalogu za 7zl jak w 15 osiagnie sie 1000zl? niestety ja nie mam tego zaszczytu zeby go zamówic tylko moja znajoma co jest kk. dzieki za odp.
przed chwilą sprawdzałam, nie ma jeszcze informacji na ten temat w strefie, a poza tym jeśli znajoma jest konsultantką to zapytaj ją przecież wie, że takie informacje można sprawdzić w strefie konsultantki

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-09 o 11:24
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 11:55   #508
kikimarta
Raczkowanie

przed chwilą sprawdzałam, nie ma jeszcze informacji na ten temat w strefie, a poza tym jeśli znajoma jest konsultantką to zapytaj ją przecież wie, że takie informacje można sprawdzić w strefie konsultantki

ja tez jestem kk i nie mialam pojecia ze jest to w strefie(gdzie?) a znajoma nie ma teraz dostepu do neta,a ja chcialam isc na proscizne nie szukalam w sterfie tylko odrazy do was.
Stary 2009-11-09, 12:01   #509
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kikimarta Pokaż wiadomość
ja tez jestem kk i nie mialam pojecia ze jest to w strefie(gdzie?) a znajoma nie ma teraz dostepu do neta,a ja chcialam isc na proscizne nie szukalam w sterfie tylko odrazy do was.
strefa konsultantki - zakładka Avon Club - Przywileje - oferta specjalna dla Avon Club - "Poniżej podajemy skład zestawów, które można zakupić w Katalogu 15/2009 (Trendsetter 17/2009)". Nie ma jeszcze nowego produktu który można zamówić w katalogu 16, jest podany ten z poprzedniego katalogu.

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-09 o 12:05
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 12:09   #510
kikimarta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
strefa konsultantki - zakładka Avon Club - Przywileje - oferta specjalna dla Avon Club - "Poniżej podajemy skład zestawów, które można zakupić w Katalogu 15/2009 (Trendsetter 17/2009)".
wilekie dzieki ciekawe tylko kiedy zmienia.
a mam jeszcze jedno pytanie w hello tomorrow jest ten luksusowy program na wody perf. z oferty jest wylaczony zestaw tomorrow dla niego ze str38, a w nowej ty jest jeszcze napisane ze zestaw ze str 39 tez sie nie wlicza. tak? akurat mam zamowienie na ten zestaw z 39 str i nie wiem jak teraz bedzie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości