Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-08, 23:31   #4111
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ul. Barbary 3 - to jest obok Manhatanu ta kamienica wokół której zawracają autobusy na pętli przy Manhatanie

pomyślałam sobie, że jak Twój lekarz jutro nie zrobi Ci zdjęcia to możesz wpaść do mnie - my mamy rtg w gabinecie zrobiłabym Ci fotkę i powiedziała co sądzę i będziesz wiedziała na czym stoisz , a ze zdjęciem będziesz mogła iść do kogo zechcesz
jeśli jesteś zainteresowana to napiszę Ci sms'a o której mam zmianę pacjenta, zebyś nie czekała, bo z tego co pamiętam nie mam jutro zadnego okienka, ale między pacjentami na pewno znajdę chwilkę dla Ciebie

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

zapomniałam dodać, ze będę w pracy od 15 do 20
p4w wiem gdzie to moj kolega tam mieszkal kiedys, a w zasadzie dwoch - to tam jest gabinet?? nigdy nie widzialam szczerze mowiac

ok to jakby co to dam Ci znac, mam Twoj telefon - dzieki za chec pomocy

ja juz naprawde mam dosc - jezeli on jutro znow tylko wyczysci mi kanal i mnie skasuje to wiecej mnie nie zobaczy

a tak na marginesie......najgorsze jest to, ze chyba cos mi sie dzieje pod korona - bo czasami mnie boli ten zab na ktorym ja mam - masakra, przeciez jesli sie zaklada korony to powinno sie dlugo leczyc zeba az sie jest pewnym, ze nic juz nie bedzie sie dzialo i dopiero wtedy go zamykac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 00:07   #4112
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Nie znosze jak jest niewykapana, czyli cale az 2x dotychczas nie byla kapana.Te mleko pod probdka,pupcia zapakowana w pampku i piąstki zaslinione, buziak oklejony fujjj
Rozumiem beztroskie dziecinstwo, ale wyszorowana i pachnaca na koniec dnia musi byc.
Mam dokładnie tak samo
Zresztą Antonio juz tak się przyzwyczaił, że najpierw jest kąpiel, a później nocne spanie.
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Po południu nie chciał jesc mleka ale za to zjadł słoiczek zupki.
(...)
Własnie nie wiem jak to mozliwe. Mój tak spi chyba odkąd skonczył miesiac. Nawet jak chce go dluzej przetrzymac to na siedząco kima
Dzisiaj juz o 18 prawie spał jak go rozbierałam do kapieli.
Przesypia całą noc, raz lub dwa budzi sie na mleko. Nie płacze, nie jeczy tylko sie wierci, wiec to znak, że by cos zjadł daje mu butle, zjada i dalej spi.
Przybij piątkę
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Hej, wpadam tylko na chwilkę
Mam doła, chyba rzuce tego mojego meza....

Załączam fotę mojego fryza, wiem słabo wyszła...

Pa...
Ślicznie wyglądasz, a tak w ogóle to piekną jesteś kobietą.
A co do męża to...
Cytat:
Ja tez bym chciała w miare szybko drugie dziecko. Tak za ok rok pewnie bedziemy sie starac ( o ile nie zdarzy sie wczesniej)
I tez chce dziewczynke - do pary ale jak bedzie chłopak to sie nie pogniewam.
Ja bardzo chiałabym mieć drugie dziecko (dziewczynkę). Niestety nie mogę sobie pozwolić wcześniej niż za 3 lata. Nie wiem jeszcze, jak Antonio będzie się rozwijał, czy będziemy mieć z nim jakieś większe problemy... Jeśli tak, to o drugim dziecku raczej nie będzie mowy.
Zostaję na mojej wyspie jeszcze 2 lata, bo dotąd mam licencję, a potem będę musiała sobie szukać innej pracy w innym miejscu, nno i nie wyobrażam sobie tego robić w ciąży lub z kilkumiesięcznym dzieckiem + Antonio
Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Oto moja Maruda
Tymoteusz jest śliczny

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
No i mam nowy telefonik.Sliczna nokie 6700
Gratuluję
Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które przepajają, nie mam aktualnie w domu glukozy, a mały chyba ma problemy z kupką, czy mogę normalnie podać samą wodę czy zagotować wodę z niewielką ilością cukru i dopiero wtedy podać?Jak lepiej?
Sweet, naprawdę najlepsza jest woda. Też staram się, aby Antonio pił najwięcej wody, bez cukru. Tylko że on w ogóle nei chce niczego innego pić, tylko mleko, więc wszystkie dodatkowe płyny są w ilości śladowej.
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
a ja zamiast do szkoły w podstawówce to na wagary chodziłam do dentysty i miałam dzień usprawiedliwiony i wolne od szkoły - przyjemne z pożytecznym
Też tak robiłamw 8 klasie
Cytat:
Napisane przez gosiek1500 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki by to było na stałe.
Pieczesz w piekarniku, czy w automacie do chleba? Bo ja mam tu automat, ale mieszanki mi sie juz kończą i musze jakis przepis znaleźć na dobry chleb ze zwykłej białej mąki
Cytat:
a pieczesz w piekarniku, czy w maszynie, na drożdżach czy zakwasie ?
pytam bo ja dawniej też piekłam
Dziewczyny, najchętniej piekłabym na zakwasie, ale przepis mi gdzies wcięło. Piekę więc z mąki do automatu, dodaję drożdży, ale wyrabiam ręcznie i do piekarnika.

Chleb ze sklepu je tylko mąż i wychodzi 2 bochenki na tydzień. Mój chleb jem i ja i zazwyczaj schodzi mi prawie bochenek dziennie

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
chwale sie moja donica
prawda, ze jest piekna?
Piękna
I trzymam kciuki za zęba! Biedna!
Cytat:
widocznie Tomasze tak mają
A wspominalam, że mój brat, który spac nie potrzebował ma na imię Tomasz

No to was zanudziłam postami i teraz idę spać

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-11-08 o 23:58
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 00:42   #4113
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzięki Kochane za pocieszenie
Jakoś to będzie, damy radę. Czasami się tak człowiek wygada i czuje się lepiej
A co do Małża, zawsze był trudny i egoizm jak i wychowanie wychodziło w przeróznych, codziennych sytuacjach. Jednak teraz się to nasiliło i pewnych rzeczy nie mogę przyjąc za normę...
Czas pokaże co dalej

Na imieninkach było super, Antoś grzeczny bardzo, najpierw wyspał się na dworze i spał by pewnie do końca imprezy i jeszcze po powrocie do domu nieświadomy, ze gdziekolwiek był
Jednak wszyscy chcieli go zobaczyć i chciał nie chciał delikatnie doprowadziłam, że się obudził. A łatwo nie było, stał na środku w foteliku wśród rozmów, przy światłach itp i nic, ale jak wzięłam na rączki to powoli się ocknął. Wizyta w bufecie, delikatna kupka i przewijanko, a potem już się rozkręcił. Pogadał z towarzystwem i swoją młodszą o dzień córą brata
Bartuś szalal troszkę i rozrabiał, żeby zwrócić na siebie uwagę - wiadomo wszyscy w koło zachwycają się dwoma bąblami a na niego troszkę mniej Ale jakoś poszło
Jadłam pyszne ciasto, muszę wziąć przepis i się podzielę z Wami. Najważniejsze, że bez pieczenia Obąblowałam się też coli - taaaaką miałam ochotę (ale głupoty Wam wypisuję... )
Także popołudnie na duży plus

Znalazłam na Allegro karuzelę, którą ma Czekoladka (kiedyś któraś z Was pytała, jaka to firma itp.) Także voila :
http://allegro.pl/item805217183_karu...cie_serca.html
są też inne modele w przedmiotach użytkownika
oraz piramidka z tej serii:
http://allegro.pl/item790518539_plus...ids_julia.html

A i jeszcze link dla naszych Palaczek
http://www.epalacz.pl/

Mariolu
, Antonio rewelacja. Jest juz takim słodkim i dużym chłopczykiem
Dziękuję za komplement

Gosiek, masz słodkie dzieciaki Widać, że córunia wpatrzona w braciszka

Svinecka, super donica, a co do niej zasadzisz?

I jeszcze raz dziękuję za komplementy fryzurki

Idę już lulu, bo późno, a mi głowa pęka.
Buziaczki, do jutra

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

A Mariolu, może medele masz u siebie? Też są podobne łyżeczki
http://allegro.pl/item796411335_zest...ela_sklep.html
Stary 2009-11-09, 02:12   #4114
gosiek1500
Rozeznanie

Cytat:
chwale sie moja donica
prawda, ze jest piekna?
no, właśnie miałam pisać, że palma by w niej ładnie wyglądała, ale widzę, że sama na to wpadłaś
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Nigdy sama nie pieklam, ale te przepisy wygladaja przepysznie:

My wlasnie wrocilismy od znajomych. Chaos kompletny, bo maja dwojke dzieci- jeden chlopiec 2,5 roku, drugi roczek. Mlodszy cudny, slodki, starszy zywiol, przechodzi dramatycznie bunt dwulatka, wszystko jest NIE, krzyczy, kopie, wrzeszczy, budzil mi Aneczke co chwile...wrrr!

Jak reagujecie, gdy ktos inny trzyma Wasze dziecko? Ja musze przyznac, udaje luzaka, ale z pokoju nie wyjde i katem oka obserwuje, czy wszystko ok Jedynie do meza mam pelne zaufanie i mysle, ze do mojej mamy tez bede miala (przyjezdza dopiero w styczniu pierwszy raz) Czy to tak zawsze bedzie, czy po prostu jestem mloda mama i przejdzie mi to?

I drugie pytanie, kiedy wracacie do pracy? Gdzie wysylacie wtedy dziecko? Zlobek? Niania? Rodzice? Tesciowa?[COLOR="Silver"]
dziękuję
znam to z autopsji, tylko ze nasz bunt dwulatka przerodził sie w bunt trzylatka i nie powiem ile razy szlag mnie trafiał gdy Pati po raz kolejny wrzaskiem obudziła Piotrusia. Teraz po 3 miesiącach jest już o niebo lepiej
ja nie mam oporów przy oddawaniu dziecka komuś, ale zawsze na początku patrzę jak ten ktoś trzyma i po tym jak bierze ode mnie dziecko wiem, czy sie bać czy nie
ja na razie mam komfortową sytuację bo tutaj nie pracuję, więc luzik, ale wiem jak to boli, bo z Pati po 4 m-cach wróciłam do pracy

Cytat:

U Was tez taka depresyjna pogoda?
u nas wczoraj 29st i pełne słonko, a dziś trochę zimniej 22

Cytat:
mialam takich znajomych co kopcili wszyscy,tylko w kuchni.Mieli dziecko i jak palili papierosy to maly nie mogl wchodzic a jak zgasili to juz mogl.
Stare budownictwo, ogromna wysoka kuchnia, fajka zapalana od fajki, zero wietrzenia,palily 3osoby i ja 4
Tez bolala mnie glowa jak od nich wychodzilam i nadawalam sie do prania i wyszorowania.
Malego kapali wlasnie w tej zakopconej kuchni i niezapomne jak juz po n'tym papierochu rozkrecila gaz i zaczela grzac do kapieli,no siekiera w powietrzu wisiala tymbardziej ze palili srednio dobry tyton ktorzy sami krecili.
Oprocz tego wychowywali malego bardzo ksiazkowo i babcia robila afere jak nie zjadl bananka, danonka i nie wypil kubusia czy nie zjadl obiadu.Wciaz nad nim tancowala i sie gięła,wydurniała,zabawial a itp.W efekcie maly mial 10kg nadwagi i problemy z watroba od b-karotenu z kubusia(przekroczyl o sporo jakies jednostki)
o rany!!
Cytat:
mój też zasypia tylko przy cycu, a jak jest śpiący to drze się jak opętany - jakby nie umiał zamknąć oczu i zasnąć
u nas cyc pomaga na to, ale jak mnie nie ma to Tomasz krzyczy aż padnie, albo go ululają nosząc
właśnie pytałam jakie dziewczyny mają sposoby na usypianie...
może to nie sposób na usypianie, ale dzieci się często uspokajają gdy chodzi się po schodach, u mnie w obu przypadkach to działa, aczkolwiek nie jest to łatwy sposób dla mamy, ale zawsze można przy okazji zrucić kilka kalorii
Cytat:
a gwarancja to gdzie
moja dentystka po kilku latach naprawiała zęba którego leczyła wcześniej i nie wzięła ani złotówki, bo jak powiedziała, to w ramach gwarancji
moja to samo, zawsze pamięta i nigdy nie bierze kasy gdy poprawia zęba, czasem nawet ja nie wiem czy to ona go robiła a ona wie
p4w czy Ty też pamiętasz zeby swoich pacjentów? Jak można w ogóle cos takiego zapamiętac?
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Cała wasza trójka przeurocza
Również zapraszam do albumu Antosia
dziekuję
jak tylko skończę pisać śmigam oglądać Antonia

Cytat:
Na imieninkach było super, Antoś grzeczny bardzo, najpierw wyspał się na dworze i spał by pewnie do końca imprezy i jeszcze po powrocie do domu nieświadomy, ze gdziekolwiek był
Jednak wszyscy chcieli go zobaczyć i chciał nie chciał delikatnie doprowadziłam, że się obudził. A łatwo nie było, stał na środku w foteliku wśród rozmów, przy światłach itp i nic, ale jak wzięłam na rączki to powoli się ocknął. Wizyta w bufecie, delikatna kupka i przewijanko, a potem już się rozkręcił. Pogadał z towarzystwem i swoją młodszą o dzień córą brata
Bartuś szalal troszkę i rozrabiał, żeby zwrócić na siebie uwagę - wiadomo wszyscy w koło zachwycają się dwoma bąblami a na niego troszkę mniej Ale jakoś poszło
Jadłam pyszne ciasto, muszę wziąć przepis i się podzielę z Wami. Najważniejsze, że bez pieczenia Obąblowałam się też coli - taaaaką miałam ochotę (ale głupoty Wam wypisuję... )

Gosiek, masz słodkie dzieciaki Widać, że córunia wpatrzona w braciszka
Super że się imieninki udały, może trochę zapomniałaś o kłopotach domowych

dziękuję, wpatrzona jest bardzo, ale trzeba ją pilnować bo nie umie jeszcze kontrolować tego jak mocno go "kocha" czyt.ściska

U nas dziś w nocy wczesna pobudka o 0.20, ale dziś po raz pierwszy zamiast lecieć z piersią podałam mu herbatkę, oparłam butelkę na pieluszce, on zaczął pić a ja wróciłam lulu, chwilkę pewnie popił i zasnął. Na jedzonko obudzil sie o 2.40, no i wtedy dostal, a pobudka na calego oczywiscie o 5.oo
A w ogole to musze Wam napisac w jaki sposob Piotrus zaczął dluzej spac w nocy, bo moze sie to ktorejs przyda, bo wciąż są tu mamy walczace nocami. Od urodzenia spalam u Piotrusia w pokoju na lozku, a on w lozeczku i zawsze budzil sie czesto na jedzenie (co 2-3h), az pewnego razu powiedzialam dość i wrócilam do swojej sypialni. I dokladnie od tego momentu Piotus zaczal spac duzo lepiej, bo od 19 pierwsza pobudke mial o 1. To nie mogl byc zbieg okolicznosci, jak sobie potem o tym myslalam to doszlam do wniosku ze on mnie po prostu slyszal (nikt nie spi nieruchomo) i czul i dlatego czesciej sie budzil, a teraz ma spokoj, wiec spi lepiej. Z czasem ta pierwsza pobudka sie wydluza i teraz jest w okolicach 2.30.
gosiek1500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 02:40   #4115
gosiek1500
Rozeznanie

Cytat:

dziekuję
jak tylko skończę pisać śmigam oglądać Antonia
Mariolu Antonio przecudny

Edytowane przez gosiek1500
Czas edycji: 2009-11-09 o 02:41
Stary 2009-11-09, 07:03   #4116
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
moj TZ dolaczyl dzis do grona gnomow poklocilam sie z nim na maksa i powiedzialam, ze sie jutro wyprowadzam yhhh
no i podium zapelnione
Powaznie sie wyprowadzasz czy juz opadly ci emocje?
Cytat:
Svinecka, ten kto ma piękne zęby nie musi chodzić do dentysty, więc nie masz się czego wstydzić

wg cennika i suma musi się zgadzać - bez względu na to ile było wizyt 2 czy 10 koszt za wykonana pracę jest jeden
dobrze napisane

bardzo mądre zasady ma w takim razie ten gabinet gdzie pracujesz.
Ja swoja Pania Madzie to bym pod niebiosa tez mogla wychwalac jest boska,delikatna i bezbolesna no i zawsze zaopatrzona w znieczulenie

Cytat:
zaraz wroce i przeczytam co napisalyscie, wpadlam tylko na chwile zeby sie zapytac czy ktos oglada FILMBOX? - masakra co tam teraz pokazuja - porody ale doslownie zblizenia jak dzieci wychodza z pochwy, lozysko....wszystko.....n ie moge moj TZ to oglada
co to flimbox?to kanał? a w jakiej tv?bo ja chyba nie mam o tez bym polookala.
Czekam z niecierpliwoscia az na travel&living zacznie sie program "ciaza z zaskoczenia"Porody dopadaly kobiete w roznych miejscach a one nie wiedzialy ze sa w ciazy zero brzucha,okres 9mc i takie tam

Cytat:
Ja bardzo chiałabym mieć drugie dziecko (dziewczynkę). Niestety nie mogę sobie pozwolić wcześniej niż za 3 lata. Nie wiem jeszcze, jak Antonio będzie się rozwijał, czy będziemy mieć z nim jakieś większe problemy... Jeśli tak, to o drugim dziecku raczej nie będzie mowy.
Zostaję na mojej wyspie jeszcze 2 lata, bo dotąd mam licencję, a potem będę musiała sobie szukać innej pracy w innym miejscu, nno i nie wyobrażam sobie tego robić w ciąży lub z kilkumiesięcznym dzieckiem + Antonio
ojej, to gdzie ty bedziesz emigrowac dalej?
nie ma mozliwosci przedluzenia tej licencji? musisz sie wyprowadzac? a co z mężęm i jego praca?czy inne miejsce masz na mysli to samo miasto a inny szpital?
Cytat:
Obąblowałam się też coli - taaaaką miałam ochotę (ale głupoty Wam wypisuję... )
naprawde milo ze masz lepszy nastroj

Ide przewinac kupe.Corka w lezaku patrzy na pioraca pralke.Pies zesikal poslanko.Pewnie po wczorajszej kroplowce go nadusilo w nocy.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 07:32   #4117
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
....
Jak reagujecie, gdy ktos inny trzyma Wasze dziecko? Ja musze przyznac, udaje luzaka, ale z pokoju nie wyjde i katem oka obserwuje, czy wszystko ok Jedynie do meza mam pelne zaufanie i mysle, ze do mojej mamy tez bede miala (przyjezdza dopiero w styczniu pierwszy raz) Czy to tak zawsze bedzie, czy po prostu jestem mloda mama i przejdzie mi to?

I drugie pytanie, kiedy wracacie do pracy? Gdzie wysylacie wtedy dziecko? Zlobek? Niania? Rodzice? Tesciowa?

[....
Ogólnie to mi nie przeszkadza jak ktoś nosi małą na rękach, ale na początku też zawsze zerkam czy wszystko jest ok. Denerwuję się jedynie wtedy gdy teściowie małą chcą brać na ręce wtedy gdy ona sobie spokojnie leży. Już raz było spięcie z teściową, kiedy jej mówiłam, że mała ma leżeć, a ona sobie z tego nic nie robiła i leciała do niej z rękami.

Wkurza mnie też jak Kingę inni całują w rączki ("bo przecież w buzię nie wolno") - a nie dociera do nich, że mała wkłada sobie potem te rączki do buzi (patrz teściowa - nałogowy palacz), albo mówi do niej:"Jaka ja jestem piękna. Najpiękniejsza na świecie" - No bez przesady, a później wyrośnie mi dziecię przeświadczone o swojej przecudowności. Nie wiem dlaczego tak jest, ale jak powiem mojej mamie : "Nie ruszamy małej jak leży spokojnie, bo nie chcemy uczyć noszenia na rękach" - to mama małej nie bierze i nie ma problemu. Ale jak to powiem teściowej to już jest foch z jej strony.

Po powrocie do pracy moją dziewuszką zajmie się moja mama. Bałabym się ją zostawić teściowej. Dlaczego? Bo już nie raz byłam świadkiem jak roczną kuzynkę Kingi nakarmiła Activią (zresztą Activię, chciała mi też przywieźć do szpitala po porodzie).

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Mi nie przeszkadza jak ktos mala nosi. Chociaz ja jestem zdania ze jak dziecko nie placze i nie marudzi to nie ma sensu niepotrzebnie brac na rece. Jak tylko wchodze do tesciowej to ta mala od razu bierze co mnie irytuje bo jak tylko ja wezmie to mala zaczyna plakac i trzeba ja uspokajac
Skąd ja to znam

Dzień dobry Melduję wszem i wobec, że opryszczka już znika I będę mogła normalnie jeść i pić

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-11-09 o 07:36
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 08:12   #4118
megi b
Wtajemniczenie

Cześć już druga nockę nie wyspałam się Amela w łóżeczku wierci się cały czas, wstawałam do niej tysiąc razy a teraz głowa mi pęka a tu cały dzien przed nami Takie płodne to dawno nie byłyście baby ciężko was nadrobic jak mała beczy co trochę

UnholyOne jesteś bardzo silna i co by nie było dasz sobie radę jestem dobrej myśli, że może Tż się nawróci ściskam mocno

Svinecka donica i znów te zęby mi jedna dentystka tak zrąbała jedynki, że szok

Ide na sniadanie a potem na miasto sie przewierzyc

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 08:20   #4119
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
p4w wiem gdzie to moj kolega tam mieszkal kiedys, a w zasadzie dwoch - to tam jest gabinet?? nigdy nie widzialam szczerze mowiac

ok to jakby co to dam Ci znac, mam Twoj telefon - dzieki za chec pomocy

ja juz naprawde mam dosc - jezeli on jutro znow tylko wyczysci mi kanal i mnie skasuje to wiecej mnie nie zobaczy

a tak na marginesie......najgorsze jest to, ze chyba cos mi sie dzieje pod korona - bo czasami mnie boli ten zab na ktorym ja mam - masakra, przeciez jesli sie zaklada korony to powinno sie dlugo leczyc zeba az sie jest pewnym, ze nic juz nie bedzie sie dzialo i dopiero wtedy go zamykac
ok to jakby co daj znać na komórkę

Cytat:

A wspominalam, że mój brat, który spac nie potrzebował ma na imię Tomasz

No to was zanudziłam postami i teraz idę spać
wiedziałam, że to sprawka tego imienia

Cytat:

moja to samo, zawsze pamięta i nigdy nie bierze kasy gdy poprawia zęba, czasem nawet ja nie wiem czy to ona go robiła a ona wie
p4w czy Ty też pamiętasz zeby swoich pacjentów? Jak można w ogóle cos takiego zapamiętac?
często zdarza się, że siada pacjent i widze w komputerze, że mój, a za chiny nie pamiętam kto to, ale zawsze staram się tak poprowadzić rozmowę, żeby pacjent miał wrażenie, że pamiętam
ale jak otworzy buzię... od razu pamiętam - trochę to dziwne, ale tak jest...
oczywiście pacjentów, którzy przychodzą regularnie pamiętam też z twarzy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 08:41   #4120
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Melduję wszem i wobec, że opryszczka już znika I będę mogła normalnie jeść i pić

i calowac corenke

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć już druga nockę nie wyspałam się Amela w łóżeczku wierci się cały czas, wstawałam do niej tysiąc razy a teraz głowa mi pęka a tu cały dzien przed nami Takie płodne to dawno nie byłyście baby ciężko was nadrobic jak mała beczy co trochę

Ide na sniadanie a potem na miasto sie przewierzyc
ja dzis tez spiaca sie obudzilam.Niedospalam i nieprzytomna jestem.Nawet po drzemce z mala.Czas na kawe.

U mnie mrzy
Cytat:
zawsze staram się tak poprowadzić rozmowę, żeby pacjent miał wrażenie, że pamiętam
ale jak otworzy buzię... od razu pamiętam - trochę to dziwne, ale tak jest...
dobre, dobre

Stary 2009-11-09, 09:00   #4121
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Cześć Mamusie

Ale jestem niewyspana , Mały po tej wyprawie do Warszawy chyba sobie cos poprzestawial bo w nocy był rześki i skory do zabawy, smiał się do sufitu i gugał A biedna matka nie to że chora to jeszcze wymęczona....Teraz lezy pod karuzelka juz pol h.

Ostatnio mam jakos mało pokarmu Mały się nie najada i musze dawac mu butelke. Piersi miekkie , mam cicha nadzieje ze to nie bedzie koniec karmienia piersią

Unholy twój Tż to wyjątkowy gnom , współczuje , ale za to masz dwójkę cudiownych maluchów
Stary 2009-11-09, 09:03   #4122
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemanko
Oczywiscie my juz od 6 na nogach A tak bym jeszcze pospała. TŻ sie rozchorował, kazałam mu zostac w domu ale ma robote na budowie i niestety musiał jechac. W srode wylatuje do Egiptu to sie wykuruje
Kuba dzisiaj od rana marudzi przy jedzeniu. Ani mleka, ani kaszki nie chciał zjesc. Dopiero teraz jak przysnał dałam mu mleko.

Cytat:
mozesz.....hmm a po co pije sie sok? zeby ugasic pragnienie prawda? ogolnie dzieci karmione piersia czesciej i dluzej wstaja w nocy, pozniej po to zeby sie napic i Eryk tak do trzech lat wstawal w srodku nocy i musial wypic butle soku bo inaczej spac nie poszedl - a mama glupia dawala ten sok zamiast nauczyc dziecko pic wode
Sviecko ja wiem, żeby ugasic pragnienie ale po co od razu sokiem? Mozna wodą albo słabą herbatką
Ale w sumie dziecko jak sie nauczy pic soczek to potem ciezko jest wciasnąć coś innego.

Cytat:
To ja wpadam do Chin z wizytą ugościsz mnie?

Cytat:
Wkurza mnie też jak Kingę inni całują w rączki ("bo przecież w buzię nie wolno") - a nie dociera do nich, że mała wkłada sobie potem te rączki do buzi (patrz teściowa - nałogowy palacz), albo mówi do niej:"Jaka ja jestem piękna. Najpiękniejsza na świecie" - No bez przesady, a później wyrośnie mi dziecię przeświadczone o swojej przecudowności. Nie wiem dlaczego tak jest, ale jak powiem mojej mamie : "Nie ruszamy małej jak leży spokojnie, bo nie chcemy uczyć noszenia na rękach" - to mama małej nie bierze i nie ma problemu. Ale jak to powiem teściowej to już jest foch z jej strony.
Frida jak ja Cie rozumiem

Całowanie to jeszcze nic, wczoraj widziałam jak tesciowa oblizała smoczek małemu i wsadziła mu do buzi
Oczywiscie pipa ze mnie, nic jej nie powiedziałam tylko ochrzaniłam TŻ zeby pogadal z mamusia. No az mnie skręca, ona tez nałogowa palaczka. Twarz ziemista, pełno zmarszczek właśnie od papierochów.
No i na ręce tez ciągle bierze. Mojej mamie juz wyjasniłam, zeby jak najmniej nosiła małego a wiecej sie z nim bawiła. Ocziwiscie dostosowała sie.
Boje sie tez ze jak kiedys tesciowa zostanie z małym to naprawde da mu tego cukierka albo cos innego.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 09:06   #4123
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Znalazłam na Allegro karuzelę, którą ma Czekoladka (kiedyś któraś z Was pytała, jaka to firma itp.) Także voila :
http://allegro.pl/item805217183_karu...cie_serca.html
dokladnie ta sama mam-znaczy Wercia

pytanko do mam ktore karmia lyzeczka-kupujecie jakies specjalne??bo ma kilka lyzeczek plastikowych co byly gratis do jogurtu ale ona jakies plytkie sa......

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 09:07   #4124
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Zapomniałam napiac...widziałam na NK fotki ze slubu

Cudownie wyglądałaś zdjęcia przesliczne. Te z jesienią w tle zauroczyły mnie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-09, 09:08   #4125
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Dobre, dobre
cóż

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2009-11-09 o 09:09
Stary 2009-11-09, 09:11   #4126
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
pytanko do mam ktore karmia lyzeczka-kupujecie jakies specjalne??bo ma kilka lyzeczek plastikowych co byly gratis do jogurtu ale ona jakies plytkie sa......
Ja mam takie z Rossmana i 2 z Hippa (paczka).
Ale czasami dam małemu zwykłą łyzczką, jakoś wiecej mi wtedy zjada.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

kasiuuulka czesto nas podczytujesz prosze sie ujawnic

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-09, 09:31   #4127
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie ta sama mam-znaczy Wercia

ja mam kilka łyczeczek (takich specjalnych dla dzieci )
ale póki co najlepsza jest taka płaska z Aventu, bo Tomaszowi najłatwiej jest z takiej zjeść

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-11-09, 09:33   #4128
gorgulek
Zakorzenienie

Witam z ranka

wyciągnęłam kabel z lapka i musze pisac wszystko od nowa

Cytat:

Sweet, naprawdę najlepsza jest woda. Też staram się, aby Antonio pił najwięcej wody, bez cukru. Tylko że on w ogóle nei chce niczego innego pić, tylko mleko, więc wszystkie dodatkowe płyny są w ilości śladowej.
U nas to samo. Staram sie malej podawac wode ale malo jej pije. Jak dostanie herantek na raz wypija 100 ml ale one sa dosladzane glukoza i cukrem (te po 4 mscu) wiec staram sie je ograniczac.

Cytat:
ja na razie mam komfortową sytuację bo tutaj nie pracuję, więc luzik, ale wiem jak to boli, bo z Pati po 4 m-cach wróciłam do pracy
zazdroszcze i pogody i tego ze bedziesz mogla zostac z malym w domu, ja niestety musze wracac do pracy

Cytat:
co to flimbox?to kanał? a w jakiej tv?bo ja chyba nie mam o tez bym polookala.
Czekam z niecierpliwoscia az na travel&living zacznie sie program "ciaza z zaskoczenia"Porody dopadaly kobiete w roznych miejscach a one nie wiedzialy ze sa w ciazy zero brzucha,okres 9mc i takie tam
U nas byl przypadek dziewczyny ktora zaszla w ciaze jak byla w 8 kl i nie powiedziala o tym rodzicom. Sciskala sie jakimis pasami a kazdy myslal ze po prostu troche przytyla. Dopiero jak ja zlapalo to pojechali do szpitala. Rodzice byli pewni ze to wyrostek ja zlapal. Jakiez bylo ich zdziwienie jak wrocil lekarz i oznajmil ze corka urodzila im wnuka matka zemdlala!

Cytat:
skad ja to znam? mnie tez wkurza jak kazdy dotyka ja za raczki i caluje

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Byl taki moment ze musialam tysiac razy wstawac do malej w nocy, a to smoczek a to cos. W koncu przestawilam lozeczko obok naszego lozka i teraz tylko wyciagam reke i smoczek laduje w buzce albo po prostu trzymam ja za raczke

My na nogach jak zwykle od 7.30. Teraz mala lezy na macie a ja buszuje na wizazu
Od rana mzy wiec pewnie nici ze spacerku. Ubiore mala i postawie przy oknie tak lepiej spi a mamusia bedzie miala czas dla siebie. Nic dzis nie robie, nie sprzatam, nie gotuje

Wasze dzieci tez wkladaja sobie paluszki od stop do buzki?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 09:38   #4129
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Byl taki moment ze musialam tysiac razy wstawac do malej w nocy, a to smoczek a to cos. W koncu przestawilam lozeczko obok naszego lozka i teraz tylko wyciagam reke i smoczek laduje w buzce albo po prostu trzymam ja za raczke

Ja jestem za leniwa dlatego mały spi ze mną w łóżku dlatego nawet nie musze ruszyc nogą zeby dac mu smoczka
Ale powoli namyslam sie, zeby zaczał spac w łóżeczku

Mój jeszcze nie wkłada, nie jest taki gibki. Nózki zadziera do góry ale sporo mu brakuje zeby wsadzic do buzi

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-09, 09:42   #4130
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem za leniwa dlatego mały spi ze mną w łóżku dlatego nawet nie musze ruszyc nogą zeby dac mu smoczka
Ale powoli namyslam sie, zeby zaczał spac w łóżeczku

Mój jeszcze nie wkłada, nie jest taki gibki. Nózki zadziera do góry ale sporo mu brakuje zeby wsadzic do buzi
mala tez z nami spala ale pewnego dnia tracilam ja lokciem i sie wystraszylam, od tamtej pory spi w lozeczku

a moja namietnie lize duzy palec u nogi ale potrafi tak tylko z lewa noga
Stary 2009-11-09, 09:42   #4131
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z ranka

wyciągnęłam kabel z lapka i musze pisac wszystko od nowa

U nas to samo. Staram sie malej podawac wode ale malo jej pije. Jak dostanie herantek na raz wypija 100 ml ale one sa dosladzane glukoza i cukrem (te po 4 mscu) wiec staram sie je ograniczac.

zazdroszcze i pogody i tego ze bedziesz mogla zostac z malym w domu, ja niestety musze wracac do pracy

U nas byl przypadek dziewczyny ktora zaszla w ciaze jak byla w 8 kl i nie powiedziala o tym rodzicom. Sciskala sie jakimis pasami a kazdy myslal ze po prostu troche przytyla. Dopiero jak ja zlapalo to pojechali do szpitala. Rodzice byli pewni ze to wyrostek ja zlapal. Jakiez bylo ich zdziwienie jak wrocil lekarz i oznajmil ze corka urodzila im wnuka matka zemdlala!

skad ja to znam? mnie tez wkurza jak kazdy dotyka ja za raczki i caluje

My na nogach jak zwykle od 7.30. Teraz mala lezy na macie a ja buszuje na wizazu
Od rana mzy wiec pewnie nici ze spacerku. Ubiore mala i postawie przy oknie tak lepiej spi a mamusia bedzie miala czas dla siebie. Nic dzis nie robie, nie sprzatam, nie gotuje

nie wierzę, żeby mieszkając z kimś można było nie zauważyć, że ktoś jest w ciąży - no nie mieści mi się to...

mój to wkłada sobie nie tylko palce do buzi, ale całą piąstkę ssie, a ostatnio nawet dwie piąstki wciskał do buzi... , a doczytałam ze chodzi o stópki - mój jeszcze nie zauwaza, ze ma stopy

ja też nie lubie jak ktoś całuje Tomasza...

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2009-11-09 o 09:44
Stary 2009-11-09, 09:46   #4132
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
nie wierzę, żeby mieszkając z kimś można było nie zauważyć, że ktoś jest w ciąży - no nie mieści mi się to...

mój to wkłada sobie nie tylko palce do buzi, ale całą piąstkę ssie, a ostatnio nawet dwie piąstki wciskał do buzi... , a doczytałam ze chodzi o stópki - mój jeszcze nie zauwaza, ze ma stopy

ja też nie lubie jak ktoś całuje Tomasza...
tez nie wiem jak to mozliwe zeby wlasna matka nie zauwazyla ale tak podobno bylo

mi chodzilo o stopki
Stary 2009-11-09, 09:47   #4133
skierka1981
BAN stały

hej hej u mnie deszczyk pada także na razie nici ze spacerku.
u mnie Amelkę noszą w domu u męża jak jedziemy - do tej pory od urodzenia Amelki byliśmy na szczęście 2x. a tam teściowa też ciągle pieje jaka Amelka śliczna i w ogóle i oczywiście na ręce. a ooje z teściem palą . Ale jak widzą ją raz na długi czas to głupio mówić nie noś. chociaż ostatnio jak byliśmy to tak ogólnie napomknęłam że potem mała jest rozbita i nie moge z nią dojść do ładu to zostawiła...a moja mama ok. ze 2 x miała na rękach. ja nie lubię jak ktoś inny oprócz mnie i męża nosi Amelkę.
no i teściowa obiecała kaskę na święta Amelce na krzesełko do karmienia. także do 200 zł muszę coś znaleźć...
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 09:54   #4134
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Całowanie to jeszcze nic, wczoraj widziałam jak tesciowa oblizała smoczek małemu i wsadziła mu do buzi
slyszalam o tym ze dorosli maja zupelnie inne bakterie w buzi i ze nie powinno sie tak robic.a stare metody nie ma rady.W łeb dac to malo.

Mala spi.Wstawilam druga pralke i czekam az sie wypierze.Potem moze spacer.Sie zobaczy.

Mojej wczoraj przed kapiela pomagalam raczka schwycic girke i sie rechotala Sama nie siega jeszcze.

Stary 2009-11-09, 10:03   #4135
gosiek1500
Rozeznanie

Cytat:
W dziewczyny nie narzekajcie na dotykanie, bo ja dopiero tu poznałam, co to znaczy wściekac się jak ktoś Ci dotyka lub całuje dziecko. Jak tu przyjechaliśmy to czułam się jakbyśmy byli jakimiś zwierzętami na wybiegu. Pati była taką "atrakcją" dla Chińczyków, że czasami już mi ręce opadały, nie mogliśmy sie od nich odgonić. I każdy oczywiscie musial dotknąć jej twarzy lub włosów (bo wg nich sa jak jedwab, oni mają takie sztywne włosy...). A teraz mam podwójny cyrk z dwójką dzieci. Nie dośc że mam dwoje (a oni mogą tylko jedno) to jeszcze jedno takie malutkie. Szok. Pierwsze co Pati się nauczyła po chińsku to: NIE DOTYKAJ! i waliła tym tekstem do każdego kto wyciągał w jej strone reke Teraz juz sie troche przyzwyczaiłam, że "oni tak mają" i luzniej do tego odchodzę, a może juz nauczyłam się zauważać i zawsze wyprzedzam ich o krok nim zdążą pomacać Piotrusia
Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
...Teraz lezy pod karuzelka juz pol h.
Pół h to moj jeszcze nigdy nie przeleżał pod karuzelką, zwykle po3-5min jest wolanie o pomoc
Cytat:
To ja wpadam do Chin z wizytą ugościsz mnie?
też pytanie! oczywiście

A propos karmienia łyżeczką to Piotrus dzis po raz pierwszy zasmakowal jabluszka z lyzeczki, chyba mu smakowało, bo wypluł tylko jakies drobinki niedokladnie przez mamę zeskrobane
Stary 2009-11-09, 10:15   #4136
kasiuuulka
Raczkowanie

widze, ze i mnie Cassandra przylapala na czestym podczytywaniu.. na poczekalni odezwalam sie kilka razy, ale zawsze mi jakos weny brakowalo,no i wy wszystkie takie zzyte juz ze soba ze glupio mi bylo sie wtracac..ale postaram sie przelamac jestem nawet na liscie mamus, ale dla przypomnienia mam synka Adasia z 29lipca. jest on kochany i grzeczny, no i naleze do tych szczesciar ktore nie musza wstawac w nocy na karmienie Adas juz jak mial 1,5miesiaca to przesypial cale noce od 21-22 tak to 6-7, a teraz spi czasami nawet do 9-10 bez zadnych pobudek chyba jest cos w tej zaleznosci pomiedzy ciaza i pozniejszym zachowaniem dziecka ,co zauwazyla o ile dobrze pamietam Katarzynka, bo ja od 5tego miesiaca duuzo leniuchowalam i spalam codziennie do 10-11 :P Adas zadko placze-tylko wtedy gdy jest bardzo glodny i kiedy probuje kupe zrobic i nie moze. zaraz postaram sie wrzucic fotke adasia
kasiuuulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:21   #4137
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

zapomnialam napisac ze idziemy z Weronika na szczepienie-trzymcie kciuki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:25   #4138
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
widze, ze i mnie Cassandra przylapala na czestym podczytywaniu.. na poczekalni odezwalam sie kilka razy, ale zawsze mi jakos weny brakowalo,no i wy wszystkie takie zzyte juz ze soba ze glupio mi bylo sie wtracac..ale postaram sie przelamac jestem nawet na liscie mamus, ale dla przypomnienia mam synka Adasia z 29lipca. jest on kochany i grzeczny, no i naleze do tych szczesciar ktore nie musza wstawac w nocy na karmienie Adas juz jak mial 1,5miesiaca to przesypial cale noce od 21-22 tak to 6-7, a teraz spi czasami nawet do 9-10 bez zadnych pobudek chyba jest cos w tej zaleznosci pomiedzy ciaza i pozniejszym zachowaniem dziecka ,co zauwazyla o ile dobrze pamietam Katarzynka, bo ja od 5tego miesiaca duuzo leniuchowalam i spalam codziennie do 10-11 :P Adas zadko placze-tylko wtedy gdy jest bardzo glodny i kiedy probuje kupe zrobic i nie moze. zaraz postaram sie wrzucic fotke adasia
witaj wsrod nas
no i witaj w klubie
czekam na fotke

Swoja droga jestes pierwszym przypadkiem mamy synka ktora ma tak grzeczne dzieciatko
Cytat:
zacisniete

Stary 2009-11-09, 10:27   #4139
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cześć
Muszę się pochwalić, no muszę Martynka przespała calutką noc bez budzenia się na mleczko Zazwyczaj wstaje co 3 godziny, więc to pewnie jednorazowy bonus, ale i tak jestem z niej dumna :-P Ale żeby nie było tak pięknie, ja od 3.30 co chwile wstawałam, zerkałam czy z nią wszystko ok, zastanawiałam się, czy może ją obudzić i dać jeść no wariatka jestem, zamiast się wyspać...

Czy wasi TŻci też nie słyszą dziecka w nocy? Mojego to chyba tylko już całkowity ryk zerwałby ze snu...jeżeli jest jego kolej karmienia w nocy to muszę go obudzić, bo inaczej to chyba dziecko padłoby z głodu

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:28   #4140
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
u nas z kupa czasem to samo, mala prezy sie i poplakuje

Cytat:

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cześć
Muszę się pochwalić, no muszę Martynka przespała calutką noc bez budzenia się na mleczko Zazwyczaj wstaje co 3 godziny, więc to pewnie jednorazowy bonus, ale i tak jestem z niej dumna :-P Ale żeby nie było tak pięknie, ja od 3.30 co chwile wstawałam, zerkałam czy z nią wszystko ok, zastanawiałam się, czy może ją obudzić i dać jeść no wariatka jestem, zamiast się wyspać...

Czy wasi TŻci też nie słyszą dziecka w nocy? Mojego to chyba tylko już całkowity ryk zerwałby ze snu...jeżeli jest jego kolej karmienia w nocy to muszę go obudzić, bo inaczej to chyba dziecko padłoby z głodu
Czasem bylo tak ze ja malej nie slyszalam a TZ juz stal przy lozeczku. My wstajemy na zmiane. Co druga noc jest moja. Jak mala zbudzi sie w nocy na karmienie to zawsze karmi ja TZ a ja zmykam do durgiego pokoju sciagac mleczko

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2009-11-09 o 10:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości