|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() ok to jakby co to dam Ci znac, mam Twoj telefon - dzieki za chec pomocy ![]() ja juz naprawde mam dosc - jezeli on jutro znow tylko wyczysci mi kanal i mnie skasuje to wiecej mnie nie zobaczy a tak na marginesie......najgorsze jest to, ze chyba cos mi sie dzieje pod korona - bo czasami mnie boli ten zab na ktorym ja mam - masakra, przeciez jesli sie zaklada korony to powinno sie dlugo leczyc zeba az sie jest pewnym, ze nic juz nie bedzie sie dzialo i dopiero wtedy go zamykac
|
|
|
#4112 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() Zresztą Antonio juz tak się przyzwyczaił, że najpierw jest kąpiel, a później nocne spanie. Cytat:
![]() Cytat:
A co do męża to... ![]() Cytat:
). Niestety nie mogę sobie pozwolić wcześniej niż za 3 lata. Nie wiem jeszcze, jak Antonio będzie się rozwijał, czy będziemy mieć z nim jakieś większe problemy... Jeśli tak, to o drugim dziecku raczej nie będzie mowy.Zostaję na mojej wyspie jeszcze 2 lata, bo dotąd mam licencję, a potem będę musiała sobie szukać innej pracy w innym miejscu, nno i nie wyobrażam sobie tego robić w ciąży lub z kilkumiesięcznym dzieckiem + Antonio Tymoteusz jest śliczny ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Gratuluję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chleb ze sklepu je tylko mąż i wychodzi 2 bochenki na tydzień. Mój chleb jem i ja i zazwyczaj schodzi mi prawie bochenek dziennie ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Piękna I trzymam kciuki za zęba! Biedna! ![]() A wspominalam, że mój brat, który spac nie potrzebował ma na imię Tomasz ![]() ![]() No to was zanudziłam postami i teraz idę spać
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-11-08 o 23:58 |
||||||||
|
|
|
#4113 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki Kochane za pocieszenie
Jakoś to będzie, damy radę. Czasami się tak człowiek wygada i czuje się lepiej A co do Małża, zawsze był trudny i egoizm jak i wychowanie wychodziło w przeróznych, codziennych sytuacjach. Jednak teraz się to nasiliło i pewnych rzeczy nie mogę przyjąc za normę... Czas pokaże co dalej ![]() Na imieninkach było super, Antoś grzeczny bardzo, najpierw wyspał się na dworze i spał by pewnie do końca imprezy i jeszcze po powrocie do domu nieświadomy, ze gdziekolwiek był ![]() Jednak wszyscy chcieli go zobaczyć i chciał nie chciał delikatnie doprowadziłam, że się obudził. A łatwo nie było, stał na środku w foteliku wśród rozmów, przy światłach itp i nic, ale jak wzięłam na rączki to powoli się ocknął. Wizyta w bufecie, delikatna kupka i przewijanko, a potem już się rozkręcił. Pogadał z towarzystwem i swoją młodszą o dzień córą brata Bartuś szalal troszkę i rozrabiał, żeby zwrócić na siebie uwagę - wiadomo wszyscy w koło zachwycają się dwoma bąblami a na niego troszkę mniej Ale jakoś poszło ![]() Jadłam pyszne ciasto, muszę wziąć przepis i się podzielę z Wami. Najważniejsze, że bez pieczenia Obąblowałam się też coli - taaaaką miałam ochotę (ale głupoty Wam wypisuję... )Także popołudnie na duży plus Znalazłam na Allegro karuzelę, którą ma Czekoladka (kiedyś któraś z Was pytała, jaka to firma itp.) Także voila :http://allegro.pl/item805217183_karu...cie_serca.html są też inne modele w przedmiotach użytkownika oraz piramidka z tej serii: http://allegro.pl/item790518539_plus...ids_julia.html A i jeszcze link dla naszych Palaczek ![]() http://www.epalacz.pl/ Mariolu, Antonio rewelacja. Jest juz takim słodkim i dużym chłopczykiem Dziękuję za komplement Gosiek, masz słodkie dzieciaki ![]() Svinecka, super donica, a co do niej zasadzisz? I jeszcze raz dziękuję za komplementy fryzurki Idę już lulu, bo późno, a mi głowa pęka. Buziaczki, do jutra ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- A Mariolu, może medele masz u siebie? Też są podobne łyżeczki http://allegro.pl/item796411335_zest...ela_sklep.html
|
#4114 | |||||
|
Rozeznanie
|
no
, właśnie miałam pisać, że palma by w niej ładnie wyglądała, ale widzę, że sama na to wpadłaś![]() Cytat:
znam to z autopsji, tylko ze nasz bunt dwulatka przerodził sie w bunt trzylatka i nie powiem ile razy szlag mnie trafiał gdy Pati po raz kolejny wrzaskiem obudziła Piotrusia . Teraz po 3 miesiącach jest już o niebo lepiejja nie mam oporów przy oddawaniu dziecka komuś, ale zawsze na początku patrzę jak ten ktoś trzyma i po tym jak bierze ode mnie dziecko wiem, czy sie bać czy nie ![]() ja na razie mam komfortową sytuację bo tutaj nie pracuję, więc luzik, ale wiem jak to boli, bo z Pati po 4 m-cach wróciłam do pracy , a dziś trochę zimniej 22![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() p4w czy Ty też pamiętasz zeby swoich pacjentów? Jak można w ogóle cos takiego zapamiętac ?dziekuję jak tylko skończę pisać śmigam oglądać Antonia Cytat:
dziękuję ![]() U nas dziś w nocy wczesna pobudka o 0.20, ale dziś po raz pierwszy zamiast lecieć z piersią podałam mu herbatkę, oparłam butelkę na pieluszce, on zaczął pić a ja wróciłam lulu, chwilkę pewnie popił i zasnął. Na jedzonko obudzil sie o 2.40 , no i wtedy dostal![]() A w ogole to musze Wam napisac w jaki sposob Piotrus zaczął dluzej spac w nocy, bo moze sie to ktorejs przyda, bo wciąż są tu mamy walczace nocami. Od urodzenia spalam u Piotrusia w pokoju na lozku, a on w lozeczku i zawsze budzil sie czesto na jedzenie (co 2-3h), az pewnego razu powiedzialam dość i wrócilam do swojej sypialni. I dokladnie od tego momentu Piotus zaczal spac duzo lepiej, bo od 19 pierwsza pobudke mial o 1 , jak sobie potem o tym myslalam to doszlam do wniosku ze on mnie po prostu slyszal (nikt nie spi nieruchomo) i czul i dlatego czesciej sie budzil, a teraz ma spokoj, wiec spi lepiej. Z czasem ta pierwsza pobudka sie wydluza i teraz jest w okolicach 2.30.
|
|
#4115 |
|
Rozeznanie
|
Mariolu Antonio przecudny
moje dzieciaczki: PATRYCJA ur.30.06.2006 PIOTRUŚ ur.31.07.2009 Edytowane przez gosiek1500 Czas edycji: 2009-11-09 o 02:41 |
|
|
|
#4116 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powaznie sie wyprowadzasz czy juz opadly ci emocje? Cytat:
bardzo mądre zasady ma w takim razie ten gabinet gdzie pracujesz. Ja swoja Pania Madzie to bym pod niebiosa tez mogla wychwalac jest boska,delikatna i bezbolesna no i zawsze zaopatrzona w znieczulenie ![]() Cytat:
Czekam z niecierpliwoscia az na travel&living zacznie sie program "ciaza z zaskoczenia"Porody dopadaly kobiete w roznych miejscach a one nie wiedzialy ze sa w ciazy zero brzucha,okres 9mc i takie tam Cytat:
nie ma mozliwosci przedluzenia tej licencji? musisz sie wyprowadzac? a co z mężęm i jego praca?czy inne miejsce masz na mysli to samo miasto a inny szpital? Cytat:
![]() Ide przewinac kupe.Corka w lezaku patrzy na pioraca pralke.Pies zesikal poslanko.Pewnie po wczorajszej kroplowce go nadusilo w nocy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#4117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurza mnie też jak Kingę inni całują w rączki ("bo przecież w buzię nie wolno") - a nie dociera do nich, że mała wkłada sobie potem te rączki do buzi (patrz teściowa - nałogowy palacz), albo mówi do niej:"Jaka ja jestem piękna. Najpiękniejsza na świecie" - No bez przesady, a później wyrośnie mi dziecię przeświadczone o swojej przecudowności. Nie wiem dlaczego tak jest, ale jak powiem mojej mamie : "Nie ruszamy małej jak leży spokojnie, bo nie chcemy uczyć noszenia na rękach" - to mama małej nie bierze i nie ma problemu. Ale jak to powiem teściowej to już jest foch z jej strony. Po powrocie do pracy moją dziewuszką zajmie się moja mama. Bałabym się ją zostawić teściowej. Dlaczego? Bo już nie raz byłam świadkiem jak roczną kuzynkę Kingi nakarmiła Activią (zresztą Activię, chciała mi też przywieźć do szpitala po porodzie ).Cytat:
![]() Dzień dobry Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-11-09 o 07:36 |
||
|
|
|
#4118 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
już druga nockę nie wyspałam się a tu cały dzien przed nami Takie płodne to dawno nie byłyście baby ciężko was nadrobic jak mała beczy co trochę UnholyOne jesteś bardzo silna i co by nie było dasz sobie radę ściskam mocno ![]() Svinecka donica i znów te zęby mi jedna dentystka tak zrąbała jedynki, że szok ![]() Ide na sniadanie a potem na miasto sie przewierzyc
|
#4119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale jak otworzy buzię... od razu pamiętam - trochę to dziwne, ale tak jest... oczywiście pacjentów, którzy przychodzą regularnie pamiętam też z twarzy
|
|
|
#4120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i calowac corenke ![]() Cytat:
U mnie mrzy ![]() Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Ale jestem niewyspana , Mały po tej wyprawie do Warszawy chyba sobie cos poprzestawial bo w nocy był rześki i skory do zabawy, smiał się do sufitu i gugał A biedna matka nie to że chora to jeszcze wymęczona....Teraz lezy pod karuzelka juz pol h.Ostatnio mam jakos mało pokarmu Mały się nie najada i musze dawac mu butelke. Piersi miekkie , mam cicha nadzieje ze to nie bedzie koniec karmienia piersią![]() Unholy twój Tż to wyjątkowy gnom , współczuje , ale za to masz dwójkę cudiownych maluchów
|
|
#4122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Siemanko
Oczywiscie my juz od 6 na nogach A tak bym jeszcze pospała. TŻ sie rozchorował, kazałam mu zostac w domu ale ma robote na budowie i niestety musiał jechac. W srode wylatuje do Egiptu to sie wykuruje ![]() Kuba dzisiaj od rana marudzi przy jedzeniu. Ani mleka, ani kaszki nie chciał zjesc. Dopiero teraz jak przysnał dałam mu mleko. Cytat:
Ale w sumie dziecko jak sie nauczy pic soczek to potem ciezko jest wciasnąć coś innego. To ja wpadam do Chin z wizytą ugościsz mnie? Cytat:
Całowanie to jeszcze nic, wczoraj widziałam jak tesciowa oblizała smoczek małemu i wsadziła mu do buzi Oczywiscie pipa ze mnie, nic jej nie powiedziałam tylko ochrzaniłam TŻ zeby pogadal z mamusia. No az mnie skręca, ona tez nałogowa palaczka. Twarz ziemista, pełno zmarszczek właśnie od papierochów. No i na ręce tez ciągle bierze. Mojej mamie juz wyjasniłam, zeby jak najmniej nosiła małego a wiecej sie z nim bawiła. Ocziwiscie dostosowała sie. Boje sie tez ze jak kiedys tesciowa zostanie z małym to naprawde da mu tego cukierka albo cos innego.
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pytanko do mam ktore karmia lyzeczka-kupujecie jakies specjalne??bo ma kilka lyzeczek plastikowych co byly gratis do jogurtu ale ona jakies plytkie sa......
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napiac...widziałam na NK fotki ze slubu
Cudownie wyglądałaś
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-11-09 o 09:09 |
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czasami dam małemu zwykłą łyzczką, jakoś wiecej mi wtedy zjada. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- kasiuuulka czesto nas podczytujesz prosze sie ujawnic
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ale póki co najlepsza jest taka płaska z Aventu, bo Tomaszowi najłatwiej jest z takiej zjeść
|
|
|
#4128 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam z ranka
![]() wyciągnęłam kabel z lapka i musze pisac wszystko od nowa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
matka zemdlala!Cytat:
Cytat:
![]() My na nogach jak zwykle od 7.30. Teraz mala lezy na macie a ja buszuje na wizazu ![]() Od rana mzy wiec pewnie nici ze spacerku. Ubiore mala i postawie przy oknie tak lepiej spi a mamusia bedzie miala czas dla siebie. Nic dzis nie robie, nie sprzatam, nie gotuje ![]() Wasze dzieci tez wkladaja sobie paluszki od stop do buzki?
|
|||||
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego mały spi ze mną w łóżku dlatego nawet nie musze ruszyc nogą zeby dac mu smoczka ![]() Ale powoli namyslam sie, zeby zaczał spac w łóżeczku Mój jeszcze nie wkłada, nie jest taki gibki. Nózki zadziera do góry ale sporo mu brakuje zeby wsadzic do buzi
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja namietnie lize duzy palec u nogi ale potrafi tak tylko z lewa noga
|
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój to wkłada sobie nie tylko palce do buzi, ale całą piąstkę ssie, a ostatnio nawet dwie piąstki wciskał do buzi... ja też nie lubie jak ktoś całuje Tomasza...
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-11-09 o 09:44 |
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak podobno bylomi chodzilo o stopki
|
|
|
|
|
#4133 |
|
BAN stały
|
hej hej
u mnie Amelkę noszą w domu u męża jak jedziemy - do tej pory od urodzenia Amelki byliśmy na szczęście 2x. a tam teściowa też ciągle pieje jaka Amelka śliczna i w ogóle i oczywiście na ręce. a ooje z teściem palą . Ale jak widzą ją raz na długi czas to głupio mówić nie noś. chociaż ostatnio jak byliśmy to tak ogólnie napomknęłam że potem mała jest rozbita i nie moge z nią dojść do ładu to zostawiła...a moja mama ok. ze 2 x miała na rękach. ja nie lubię jak ktoś inny oprócz mnie i męża nosi Amelkę.no i teściowa obiecała kaskę na święta Amelce na krzesełko do karmienia. także do 200 zł muszę coś znaleźć... |
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mala spi.Wstawilam druga pralke i czekam az sie wypierze.Potem moze spacer.Sie zobaczy. Mojej wczoraj przed kapiela pomagalam raczka schwycic girke i sie rechotala Sama nie siega jeszcze.
|
|
|
|
#4135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. I każdy oczywiscie musial dotknąć jej twarzy lub włosów (bo wg nich sa jak jedwab, oni mają takie sztywne włosy...). A teraz mam podwójny cyrk z dwójką dzieci. Nie dośc że mam dwoje (a oni mogą tylko jedno) to jeszcze jedno takie malutkie. Szok . Pierwsze co Pati się nauczyła po chińsku to: NIE DOTYKAJ! i waliła tym tekstem do każdego kto wyciągał w jej strone reke Teraz juz sie troche przyzwyczaiłam, że "oni tak mają" i luzniej do tego odchodzę, a może juz nauczyłam się zauważać i zawsze wyprzedzam ich o krok nim zdążą pomacać Piotrusia Pół h to moj jeszcze nigdy nie przeleżał pod karuzelką, zwykle po3-5min jest wolanie o pomoc ![]() też pytanie! oczywiście A propos karmienia łyżeczką to Piotrus dzis po raz pierwszy zasmakowal jabluszka z lyzeczki , chyba mu smakowało, bo wypluł tylko jakies drobinki niedokladnie przez mamę zeskrobane
|
|
#4136 |
|
Raczkowanie
|
widze, ze i mnie Cassandra przylapala na czestym podczytywaniu..
na poczekalni odezwalam sie kilka razy, ale zawsze mi jakos weny brakowalo,no i wy wszystkie takie zzyte juz ze soba ze glupio mi bylo sie wtracac..ale postaram sie przelamac jestem nawet na liscie mamus, ale dla przypomnienia mam synka Adasia z 29lipca. jest on kochany i grzeczny, no i naleze do tych szczesciar ktore nie musza wstawac w nocy na karmienie Adas juz jak mial 1,5miesiaca to przesypial cale noce od 21-22 tak to 6-7, a teraz spi czasami nawet do 9-10 bez zadnych pobudek chyba jest cos w tej zaleznosci pomiedzy ciaza i pozniejszym zachowaniem dziecka ,co zauwazyla o ile dobrze pamietam Katarzynka, bo ja od 5tego miesiaca duuzo leniuchowalam i spalam codziennie do 10-11 :P Adas zadko placze-tylko wtedy gdy jest bardzo glodny i kiedy probuje kupe zrobic i nie moze. zaraz postaram sie wrzucic fotke adasia
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam napisac ze idziemy z Weronika na szczepienie-trzymcie kciuki
|
#4138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i witaj w klubie ![]() czekam na fotke Swoja droga jestes pierwszym przypadkiem mamy synka ktora ma tak grzeczne dzieciatko ![]() Cytat:
||
|
|
|
#4139 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Muszę się pochwalić, no muszę Martynka przespała calutką noc bez budzenia się na mleczko Zazwyczaj wstaje co 3 godziny, więc to pewnie jednorazowy bonus, ale i tak jestem z niej dumna :-P Ale żeby nie było tak pięknie, ja od 3.30 co chwile wstawałam, zerkałam czy z nią wszystko ok, zastanawiałam się, czy może ją obudzić i dać jeść Czy wasi TŻci też nie słyszą dziecka w nocy? Mojego to chyba tylko już całkowity ryk zerwałby ze snu...jeżeli jest jego kolej karmienia w nocy to muszę go obudzić, bo inaczej to chyba dziecko padłoby z głodu
|
#4140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2009-11-09 o 10:31 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

by to było na stałe.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

już druga nockę nie wyspałam się
a tu cały dzien przed nami 
i znów te zęby 

ale tak podobno bylo