|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
Super że masz pokarm i go dowozisz - to bardzo ważne dla malutkiej ![]() pełnowartościowy - prosto od mamy
|
|
|
|
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
taak, teraz laktator to moja ulubiona zabawka heh
Jak mała wyjdzie ze szpitala to chyba rzuce nim o ściane...
|
|
|
|
#2283 | |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich! Gratulacje dla noworozpakowanych mamuś i ich dzieciaczków!!! Są słodkie!!!!
Czytam was w miarę regularnie ale niestety mam ograniczony dostęp do neta, więc tylko na to mi czasu starcza ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ja korzystam ze maly jeszcze spi i wpadam zobaczyc czy ktoras sie rozpakowala Moj maly mnie wczoraj zaskoczyl,jak zasnal o 20 po kapieli tak o 1 w nocy musialam go rozbudzic zeby go nakarmic bo troszke sie przeciagal wiec go wybudzilam tak to by7 jeszcze spal No i koniec pisania czas mleczarnie odpalic bo maly sie obudzil
|
#2285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki. Melduję się w dwupaku i przyznaję bez bicia, że was tylko z grubsza przeleciałam. Nie mam weny ani na czytanie ani pisanie
![]() Generalnie czuję się średnio, trochę zepsuta Wczoraj cały dzień (od ok 10 rano do późnej nocy ) miałam skurcze, tak oscylowały między 5-10 minut, niekiedy przybierały na sile i plecy mnie zaczynały boleć i nic. Dziś to samo. Muszę pogadać o tym z lekarzem.Wczoraj też mój kochany tz wpadł na genialny pomysł i stwierdził, że gdyby wiedział jak, to przebiłby mi pęcherz płodowy Nie ma co. Myśl na miarę 32-letniego faceta Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio wstaję prawie co godzinę do wc, albo budzą mnie skurcze.Pietrusiu, spóźnione ale serdeczne życzenia urodzinowe
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2287 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już tak się nie mogę doczekać mojego maleństwa... No ale dla dobra wszystkich dobrze by poczekać do początku grudnia! Cytat:
![]() ha ha ja dzisiaj wyraźnie nie do życia jestem. Chyba się zdrzemnę. |
||
|
|
|
#2288 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!!
![]() Chciałam się pochwalić, że zaczynamy dziś 38 tydzień Też zaliczyłam dzisiaj wizytę w laboratorium, bo jutro idę do gina. A co do wysypiania się w nocy to u mnie też jest nieciekawie. A po porodzie lepiej pewnie nie będzie ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() :kc iuki:No i oczywiście Katarina Gratulacje olalicious07 Mam nadzieję, że stan Twojej córeczki jak najszybciej się poprawi i będziesz ją mogła w końcu przytulić, nakarmić, a przede wszystkim wziąć do domu
|
|
|
|
#2289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zycze Ci duzo szczescia i cierpliwosci
|
||
|
|
|
#2290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bylo bylo... A to moja mala rybka podczas kapieli...
|
|
#2291 |
|
Zadomowienie
|
śliczne zdjęcia karenina19
![]() paczka super wiadomość trzymam kciuki za Was
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia no niezle ma pomysły ten Twoj tz hahaha
Kareninko maluszek cudowny Paczka no to wkoncu sie doczekalas i juz jutro Wiktor bedzie na swiecie Przyznam sie bez bicia ze tak tylko przelatuje ostatnio watek bo czasu juz tak duzo nie mam jak kilka dni temu jeszcze wiec wybaczcie ze nie odpisze wszystkim Gratuluje kolejnych tygodni ciazy A przeterminki ruszyc pupki i rodzic
|
#2293 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziekuje dziewczyny bardzo za życzonka Ogromne gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mamus ![]() ![]() klask i: Kachula i Karenina wasze malenstawa sa bosssskie A Ja sie w sobote wieczorem bardzo zdenerwowalam bo zadzwonila ciocia ktora jest pielegniarka w szpitalu gdzie ja bede rodzic i powiedziala ze z powodu grypy nikogo nie wpuszczaja na oddzial wiec jak zaczne rodzic to Tz nie moze ze mna isc i potem na odwiedziny tez nie moze przychodzic dopiero moze jak bedzie mnie odbieral
|
|
#2294 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witojcie
Ja się dzisiaj czuję, jakby mnie walec przejechał ![]() To przez tą pogodę beznadziejną ![]() Cytat:
![]() Kiedy to się ułoży? Po miesiącu czy po trzech? ![]() Ja chciałam kupić, bo mi się wydawało, że jest sucho, ale po zmierzeniu poziomu wilgotności, okazało się, że nawet jest odrobinę za wysoka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śliczny Ja jakoś nie wpadłam jeszcze, żeby zrobić zdjęcia podczas kąpieli ![]() Może dzisiaj ? ![]() Paczka trzymam za jutrzejsze cc.
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zbieram się do gina. Mam nadzieję, że wrócę w lepszym humorze niż jestem teraz ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-09 o 13:33 |
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Kareninka sliczniutki jest, az cche sie schrupac
Pietrusia u nas tak samo sa wstrzymane odwiedziny
|
|
|
|
#2297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na wiesci z wizyty...
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
jaki fajny
dziewczyny jak od soboty boli mnie brzuch jak podczas @ tzn że to sa bóle przepowiadajace? od ukończenia 34 tyg ginka mi kazała odstawic luteinę, może to dlatego?ale masa - to mój 1 000 post |
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
ja już po wizycie u gina.
mała jest baaardzo wstydliwa i przez całe usg zasłaniała buzie rączką tylko na chwile odsłoniła, żeby pokazać doktorowi podniebienie, górną warge i nosek ![]() słodycz moja! rośnie kluseczka troszkę szybko i wg USG to już 36 tydzień ( wg OM 34+3 ) zobaczymy jak będzie podczas kolejnej wizyty, jeżeli dalej bedzie tak rosnąć i przybierać na wadze to może w grę wchodzić cc, ale dzisiaj lekarz zapewniał, że wszystko jest ok, i że mamusia ma się nie denerwować! p.s. mamusia ma jedyne 160cm więc mała idzie w ślady tatusia ( mąż ma prawie 2m wzrostu )
Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-09 o 14:58 |
|
|
|
#2301 |
|
Zadomowienie
|
Paczka trzymam kciuki z jutrzejszy dzień- i kropka prosiła przekazać ze też trzyma kciuki
![]() Kareninko śliczny bobasek-i jaki rozmarzony w tej kąpieli |
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Domi czyli ty mnie swietnie rozumiesz
Karenina ja mam nadzieje ze szybko to zniasa ten zakaz i bedzie mogl Tz przyjsc do mnie. A i zapomnialam Paczka trzymam kciuki za jutrzejsze cc
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
Kareninka! mały jest cudowny, i chyba lubi kąpiele, taki zadowolony na tych zdjęciach...
![]() Pietrusia, a może TZ przebrać za "osobistego połoznika" który musi asystowac przy porodzie ???
Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-09 o 15:10 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
A to jeszcze i wam sie pochwale moim brzuszkiem bo to juz jedno z ostatnich zdjec moze
|
#2305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękny brzusio!
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za kciuki Dziewczyny ale ja niestety nie mam najlepszych wieści... Jutro o 7 rano mam się zgłosić do szpitala i znowu mnie kładą na oddział
USG wykazało że bardzo zmniejszyła mi się ilość wód płodowych - jestem praktycznie na dolnej granicy i nie wiadomo dlaczego... Możliwe że mi się sączą te wody (chociaż ja niczego nie zauważyłam) albo... nie wiadomo co. W każdym razie muszą to w szpitalu sprawdzić. A ja mam już tego wszystkiego serdecznie dosyć. Cała ta moja ciąża to od początku do końca jeden wielki stres, dziewięć miesięcy na podtrzymaniu, ciągle jakieś problemy - z szyjką, z bakteriami, z cukrzycą, a teraz jeszcze to... Ja już pomału naprawdę wysiadam psychicznie... I tak strasznie boję się o Małą, boję się że coś złego może się jej stać... Chcialabym ją już urodzić, wziąć na ręce, przytulić i wiedzieć, że jest zdrowa, że wszystko z nią dobrze...Przepraszam że Wam tak tu smęcę ale tak naprawdę to nawet nie miałam jeszcze z kim o tym pogadać... TŻ jest w pracy, oczywiście zaraz po badaniu zadzwoniłam do niego i pół godziny mu płakałam w słuchawkę a on mnie uspokajał i kazał się nie zamartwiać - tylko jak to zrobić? Kompletnie sobie już nie radzę z tymi wszystkimi emocjami... Dzisiaj po południu idziemy z TŻ-tem na zajęcia do SR - i to już chyba będą nasze ostatnie... Zresztą powiem tej babce która prowadzi zajęcia że idę do szpitala i nie wiem jak długo będę tam musiałą zostać, no i nie wiem też już teraz kiedy ja urodzę - bo że nie dotrwam do terminu to raczej pewne... I mam nadzieję że da nam to zaświadczenie o ukończeniu kursu bo jest ono u nas wymagane do porodu rodzinnego (a taki planujemy). No i muszę się do tego szpitala spakować... Zajrzę tutaj pewnie jeszcze wieczorem a narazie idę się na chwilę położyć bo głowa mi pęka...
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2009-11-09 o 15:18 |
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
gissh, kochana! musisz jeszcze troszkę wytrzymać!
pomyśl o tym, że jesteś pod stałą opieką lekarską, każda nieprawidłowość u ciebie była w porę wykryta, teraz jak położysz się w szpitalu będziesz pod stałą obserwacją! to szalenie istotne! musisz być silna! twoja malutka każdy stres odczuwa razem z Tobą! zobaczysz, że wszystko będzie dobrze! |
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej Gissh Kochana wsploczuje Ci, dobrze, ze to juz koncowka. Oby ten czas szybko zlecial do grudnia i zeby w szpitalu sie Toba zajeli odpowiednio. Ja przez ta bakterie tez sie strasznie boje, mam czarne mysli, czy napewno przy porodzie dobrze sie mna zajma slyszalam, ze ta bakteria jest groźna dla Dzidzi. Oby ten antybiotyk, ktory mi podali wczesniej ja zwalczyl.Spakuj sie do szpitala i nie smuc sie. Szpital jeszzce sam w sobie nie jest najgorszy, Ja tez plakalam jak szlam 2 tyg temu tutaj na watku, a w domu wylam, ale zlecialo to, tam sie mna zajeli odpowiednio. Chociaz wiadomo, ze los moglby Cie oszczedzic i te ostatnie tyg bys sobie odpoczywala w domu. I nie mow, ze nie dotrwasz do terminu! musisz przynamjniej do 1ego grudnia, OBIE MUSIMY Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-09 o 15:25 |
|
|
|
|
#2309 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Co za fatalna pogoda, a jeszcze tyle się nalazic musialam, bo wyszły jakies drobne sprawy do zalatwienia.
I w tramwaju nie zrobili mi miejsca!!! ![]() Siedzial sobie jakis 18 -letni gowniarz na miejscu pod nalepką "miejsce dla kobiety ciężarnej" a ja nad nim stalam z brzuchem... Potem kupilam herbatę malinową, zapłaciłam i zostawiłam ją w sklepie Cytat:
faceci....Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2009-11-09 o 15:29 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

No ale wizyty na intenstywnej terapii noworodka niestety długie być nie mogą. Jest taka malutka, że musiałam jej kupić ubranka w rozmiarze 50.. No ale urośnie, jak tylko ją odłączą od respiratora to już będzie super,a mieli to zrobić wczoraj, ale jednak poczekają do dziś, może jutra.

w kazdym razie staram sie oszzcedzac i jak wychodze z lozka to przy okazji kilka rzeczy naraz staram sie zrobic, zeby tak nie chodzic na raty i nie wstawac co chwile

Wczoraj cały dzień (od ok 10 rano do późnej nocy
) miałam skurcze, tak oscylowały między 5-10 minut, niekiedy przybierały na sile i plecy mnie zaczynały boleć i nic. Dziś to samo. Muszę pogadać o tym z lekarzem.
Nie ma co. Myśl na miarę 32-letniego faceta 
Ostatnio wstaję prawie co godzinę do wc, albo budzą mnie skurcze.

)

USG wykazało że bardzo zmniejszyła mi się ilość wód płodowych - jestem praktycznie na dolnej granicy i nie wiadomo dlaczego... Możliwe że mi się sączą te wody (chociaż ja niczego nie zauważyłam) albo... nie wiadomo co. W każdym razie muszą to w szpitalu sprawdzić.