|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
nie dam rady ..... od rana próbuję Was nadrobić ale chyba nie dam rady, Natek póki co śpi ale ja nadal jestem 5 stron do tyłu a nie było mnie tylko od piątku
![]() ale to dobrze wracają czasy z poczekalni ![]() Witam serdecznie nowe mamusie ![]() Tak w skrócie bo chce was nadrobić moje maleństwo w piątek pierwszy raz przekręciło się z brzuszka na plecki dwa razy a w sobote kolejne trzy i teraz juz przekręca się jak go kładę na brzuszek prawie za każdym razem nie bede cytować bo bym się zgubiła tak po krótce któraś pytała o moje mleczko tak karmię cycem i mam mleka do oporu póki co mały najada się jednym cycem i nie muszę go dokarmiać a je co ok 2,5-3 godz. no i maly sie obudzil i wrzask bo chce cyca wiec spadam
|
#4172 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Mam nadzieję, że to złe samopoczucie przejdzie Ci szybciutko A z Kubusia widzę niezły Supermen i fajnie, że tak długo przesypia nocki.Buziaki i wracaj szybko Co do łyżeczek, ja kupiłam takie. Jeszcze nie sprawdzone, ale mają super opinie http://allegro.pl/item808295011_lyze...ppee_nowe.html Cos jeszcze miałam dopisać i zapomniałam ![]() Aaa, tarka do jabłuszka super jest taka http://allegro.pl/item797258148_tark...ow_gratis.html Chyba Gosiek o takiej pisała Lecę ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- No tak, jeszcze coś. Na usg bioderek byłam raz - wszystko ok i drugi raz nie mam wskazań, widocznie zależy od lekarza. Teraz już spadam
|
|
#4173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moja dziewuszka jeszcze nie dosięga, ale nie mogę się już doczekać jej wygibasów.
Cytat:
aannuullaa, Czekoladko trzymam ![]() Lubię dzieciaczki ubrane w ciemne kolory ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Zauważyłam, że Kinga nie płacze jak jest głodna, ani jakoś bardzo nie marudzi. Dzisiejszy przykład: Jadła w nocy o godz. 3, obudziła się około 8.10 , przewinęłam ją, ubrałam - leżała spokojnie na przewijaku. Nakarmiłam - była godz. 8.30 rano. Pobawiła się do 9 i usnęła na około 45 min. Wzięłam ją na spacer około 10. Zasnęła na spacerze i wróciłam z nią do domu o godz. 12 , pewna, że mała się zaraz obudzi z płaczem , że jest głodna. A ona się obudziła z tym swoim rozbrajającym bezzębnym uśmiechem, poleżała spokojnie ( w międzyczasie zjadłam kanapkę, bo byłam strasznie głodna) i wzięłam ją do jedzenia. Jej przerwa między jedzeniem wyniosła ponad 4 godz. a ona nic sobie z tego nie robiła Dodam, że w nocy też nie płacze, tylko się wierci.
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-11-09 o 13:29 Powód: literówka w poście |
||||
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój wytrzymuje max godzinę w wózku
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tematu wywoływania zdjęć.
Odebrałam dzisiaj swoją fotoksiążkę (zdjęcia w wydaniu książkowym) i jestem zachwycona. Już siostra chce taką i jej koleżanki z pracy też. Tutaj są przykłady takich książek: http://www.fotoksiazka.pl/fotoksiazka-przyklady.php ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Tam w poście zrobiłam literówkę. Chodziło mi o 3 jednogodzinne spacery. Ale dodam, że jak było ciepło to moja córcia była na spacerach nawet czterogodzinnych. Ostatnią godzinę chodziłam już koło domu, gdyby się obudziła z płaczem, ale najczęściej było tak, że budziła się dopiero jak ją wyciągałam z wózka już w domu. ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Lecę robić obiadek dla tż. Dzisaj spaghetti
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Weronika dziekuje wszystkim ciociom za kciuki jednak nie obylo sie bez placzu choc przy samym ukluciu tak nie plakala gorzej przy wazeniu ![]() i tak moja mala wcale nie taki klocuszek ma 62cm czyli od ostatniego szczepienia urosla 6cm ![]() witam nowa mamusie
|
#4177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nasza pani dr wszystkie dzieciaczki przed pierwszym szczepieniem wysyła do kardiologa Cytat:
waga nie martw sie, moja Zuzia ostatnio w ciagu 6 tyg przybrala tylko 700g to tez niewiele a pozniej jadla jeszcze mniej i ciekawa jestem ile teraz wazy moze po prostu nie ma apetytu Cytat:
![]() co do spacerow, ja pewnie nadal bede codziennie wychodzila, a na jak dlugo to zalezy ale pewnie cos kolo godzinki a po powrocie do domu bede uchylala okno dzis nie poszlam bo mialam goscia ale mala spi przy otwartym oknie ![]() ale tloczno sie zrobilo na watku i jest co czytac
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2009-11-09 o 13:51 |
|||
|
|
|
#4178 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja tez jem juz wszystko, pierwszy miesiac tylko mialam ciezki jesli chodzi o jedzenie, bo z obawy o kolki jadlam w sumie tylkk chleb z maslem,jogurty,ser bialy i wafle ryzowe no i naszczescie kolki nas ominely,teraz w zasadzie jem juz prawie wszystko,nawet fasolke czerwona i brokuly i wszystko jest ok![]() [QUOTE=megi b;15170747 Witaj szczerze mowiac to nie do konca wiem jak to sie stalo..po prostu wieczorami Adas zaczal dluzej siedziec przy cycu i jadl i jadl i najwyrazniej tak sie najadal ze nie byl glodny przez cala noc no i zazwyczaj byly dwa podejscia- po kapieli jadl dlugo,potem mial przerwe jakies 30min i znowu z 40min jedzeniaCytat:
![]() 3h spacer-sama bym tak chciala,ale po 2h wysiadam z nudow
|
||
|
|
|
#4179 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
chciała bym teraz byc w Chinach ... u nas pogoda depresyjna ...Bartosz znów zaczyna spać jak dawniej .. usnał o 21, obudził się o 4 a potem o 7,30 Dziewczynki mam stresa strasznego ... moja przyjaciółka na porodówce, dostała kroplówkę na wywołanie i czekają /mam relacje na bierząco /... denenrwuje sie jak bym to ja miała rodzic ...Cytat:
... Cytat:
... nie dziwie sie, ze matka zemdlała ![]() Mój Bartosz zauważa stópki, ale tylko raz z moja pomoca udało mu się włozyć palec do buźki ... cieszył sie jak wariat ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, ze Kubuś robi takie postępy!!!
|
||
|
|
|
#4181 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o gustach się nie dyskutuje ![]() chyba tak ![]() ale dalej cycus jest najważniejszy Cytat:
![]() ja tarłam na tarce, ale wolę ze słoiczka bo konsystencja jest lepsza no sok się oddziela i robią się 2 warstwy ![]() bo jestem uzależniona od forum a jak pisałam wcześniej młody budził mnie co 3 godziny wiec mogę sobie pozwolić na wizaż, gorzej jak budzi mnie co pól godziny, godzinę Cytat:
![]() co do pokarmu, to nie ma słabego pokarmu, już o tym pisałam ![]() sama widzisz że Kubuś ładnie przesypia noc i popatrz jak dużo już potrafi nie martw się , zaglądaj za to częściej ![]() Cytat:
Cytat:
ja jadłam bo musiałam, inaczej miałam problemy ![]() nie jestem pewna czy jogurt może mieć działanie przeczyszczające, chyba tylko dla osoby nietolerującej takie dania ale nie wiem nie będę podważać opinii ginekologa mówiącego na temat dzieci
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wsztsko tre na tarce szklanej -konsystencja wychodzi wtedy jak ze sloiczkow, gosiek jaknie masz szklanej tarki to trzyj na zwyklej na tych maych oczkach apozniej przecisnij to starte przez sitko, ja tak robielam do poki nie dostalam szkalnej tarki, teraz tre na niej wszystko procz banana ;>
dziewcyzny ja mam pytanie do mam karmiacych piersia - takie teoretyczne - Jesli naszym malym szkrabom nie wolno podawac mleka krowieko i przetworow z niego do roku czasu, to czy wy jadacie jakies jogurty czy cos ? bo w sumie to i tak jest w mleku matki ...hmmmm . W ktorym miesiacu podaje sie żółtko ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-11-09 o 14:28 |
|
|
|
#4183 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
na 15.15 ide do dentysty - jak mnie skasuje i nie zrobi zdjecia to go zmieniam !
Cytat:
taaak, katar nie jest przeciwskazaniem ani choroba - jesli nie ma goraczki to traktuje sie dziecko jak zdrowe i wychodzi normalnie na dwor ![]() Cytat:
Cytat:
hmmm ja w zasadzie tez jem juz wszystko, czasem zdarzyl mi sie lyczek czegos gazowanego ale ogolnie boje sie pic gazowane....ale musze sprobowac bo od czasu do czasu mam straszna ochote na cole, albo na mirinde (ktora stala sie moja wielka miloscia podczas ciazy) moj i 5 wytrzymuje ale teraz tyle nie chodze
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zależności na co akurat mam ochotę a żółtko ... poczytaj sobie bo dużo tego ![]() http://www.google.pl/#hl=pl&source=h...4c5cbfaaee3541 ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Będą szlafroki niemowlęce w Biedronce ![]() http://www.biedronka.pl/str/2/i/20.php
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
tak czytam ze coraz wiecej dzieciaczkow przekreca sie na plecki- a moja panna nie umie
![]() spi caly czas na brzuszku i jak sie budzi to glowe trzyma tak wysoko i sie rozglada ale zeby sie przekrecic to nie.... za to sama chce siedziec-na co pediatra ze za wczesnie no ale ja nie sadzam tylko ona sama sie dzwiga teraz spi biedna -szczepienie ja wykonczylo chyba czekam na tż i jedziemy na zakupy ciuchowe a mama bedzie z Weronika
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym sie wybrala na jakies zakupki ciuchowe ale nie mam kiedy bo tz pracuje od pn do nd moje dziecko spi od 12 a mamusia sie nudzi i nadrabia wizazowe zaleglosci
|
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj ma nienormowany czas pracy -jest managerem restauracji i sam sobie decyduje na ktora idzie i o ktorej wraca i kiedy ma wolne ![]() fajny masz podpis!!
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-11-09 o 15:12 |
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moj jest nauczycielem i nie moze wziac wolnego kiedy chce dzieki |
|
|
|
|
#4190 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze, ze w mojej rodzinie nikt nie pali. Nie, jeszcze az tak gietka nie jest. Alez to musi byc wspanialy widok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Faktycznie, ja pierwsza slysze Anie. Czasem wydaje mi sie, ze troche udaje, ze nie slyszy Ja juz wstane, ide do pokoju Ani, a ten dopiero "O, mam Ja przewinac?" Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi sie, za nie. Jesli dobrze opatulisz dzieciatko, aby nie marzlo, to takie swieze powietrze dobrze robi. Tym bardziej, ze mrozik wybija wiekszosc bakterii w powietrzu. Aneczka wreszcie zasnela Od rana robi sobie pol godzinne drzemki. Tak poza tym jest cala pogodna i rozhahana, tylko spac sie nie chce. A mamusi baardzo ![]() Faktycznie ruszyl watek z kopyta. Wspaniale
|
|
#4191 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Za Medelę również, nie pomyslałam, że można ją stosowac także w tym celu. Canpol zdarza się gdzieś w internecie, ale akurat tych butelek multifunkcyjnych nie ma , a naprawdę fajne są.Rano poszukiwałam tej Medeli i znalazłam, przy okazji kupiłam miski i łyżki dla Antosia, zobaczę, czy zechce z niej jeść jak przyjdzie. Dziękuję Cytat:
, zawiłe to bardzo, bo np akurat ta wyspa nie należy do UE, więc rządzi się swoimi prawami. Emigrować to ja za bardzo nie chcę, ale będę zmuszona, bo właśnie przedłużono mi licencję na 2 lata, inaczej musiałabym już wyjeżdżać w marcu. Mąż jest na mojej licencji (która jest równoznaczna z pozwoleniem na pracę), a że to ja zarabiam więcej, od początku naszego związku było ustalone, że będziemy mieszkać tam, gdzie ja znajdę pracę. Jeszcze nie wiem w ktorym kierunku uderzę, może pojadę do UK na rzw Mainland, czyli dużą wyspę. Cytat:
Cytat:
![]() W nocy wypił 180ml mleka, wstał przed 7, ale mama wzięl do łóżka i tak sie jeszcze pomęczył , czasami przysnął do 9. Mleka oczywiście na śniadanie nie, z łaską zjadł kaszkę, a potem 3/4 słoiczka jabłka.Czy on juz myśli pić mleko tylko przed spaniem i w nocy? ![]() Cytat:
![]() Ale tka poważnie to biedna jesteś z tym macaniem, szczególnie jeśli chodzi o małe dzieci. Wiem, jakie to niemiłe, bo kiedyś będąc posiadaczką kręconych włosów (dużo bardzije kręconych niż teraz) bylam macana po głowie namiętnie przez obce osoby, nawet jak i nastolatką, czy na studiach byłam również, np w autobusie , bo np pani nie mogła się powstrzymać ![]() Cytat:
![]() Adaś słodki. I mam nadzieję, że sie przełamiesz Cytat:
. Karmienie w wykonaniu tatusia nie wychodzi, bo to przecież zabawa jest , mamusi bardziej sie słucha i wie, kiedy nie żartuję. Cytat:
Mam nadzieję, że szybko wygrzebiesz się z dołka Svinecko, trzymam kciuki za dentystę! i proszę napisz mi jakiej firmy masz ta większą, głębszą łyżeczkę
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny...zle mi
ciezko na zoladku,mdlo,slabo,spiaco .Od progu wrecze mezowi corke i ide do lozka. To nie siostra w drodze.Zapewniam was. Laura pije dzis jak szalona.300ml lekko juz wychlipala dzis.Suszy ja czy co slini sie okrutnie do tego.Ten filmbox to podejrzewam ze w obu tv jest.Niestety nie mam tego pakietu bo nie znosze ogl filmow.Zadko,od swieta i najlepiej w kinie w domu przysypiam mimo zapewnien zenapewno caly obejrze
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4193 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My nadal czekamy na to wydarzenie ![]() Cytat:
Ja z Ania tez chodzilam na dlugie spacery, gdy bylo jeszcze cieplo. Czesto siadalam w parku i czytalam, a corka sobie chrapala. Potrafilysmy tak wytrzymac nawet 3 godziny. Teraz, gdy chlodniej, raczej mniej siedze, a chodze i slucham sobie radia lub muzyki. Ruch mnie samej sie tez przydaje Dzisiaj przykladowo bylysmy 2 godzinki, Ania przespala prawie caly czas, pod koniec dopiero sie obudzila i zaczela lizac paluszki ![]() Pije mleko, jogurty, jem serki- w umiarkowanych ilosciach.
|
|
#4194 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gorgulek, ja tez sobie zaporzyczyłam twój podpis i to bez pytania, tylko nie bij
|
||
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4196 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
bylam - wrocilam
dzieki dziewczyny za kciuki ![]() otoz jak zwykle zrobil sie stan zapalny, dostalam znieczulenie, zab zostal oczyszczony i zostawil go otwartego - jutro mam wizyte z Erykiem, kazal przyjsc wczesniej i bedzie mi podawac znow antybiotyk, powiedzial, ze trzeba go wyleczyc i nic wiecej, o zdjeciu nic nie mowil, kasy nie wzial - nie wiem co myslec Cytat:
ale fakt - mimo, ze jest twarda to karmi sie nia o niebo lepiej niz tymi specjalnymi plaskimi, z ktorych wszystko spada - a ta wrzucam jedzonko malemu do buzki bez problemu
|
|
|
#4197 |
|
Raczkowanie
|
ja to jak zwykle pytam a mało pisze od siebie ehhh
powiedzcie mi jak jedza wasze dzieciaczki po ile ml ile razy na dobe (chodzi mi o mleko modyfikowane) i czy zgubiłyscie nocne karmienie i jak to zrobiłyscie? czy dziecko samo niechciało jesc a chciało spać? nieumiem przyzwyczaic synia do brzuszka a pomyslec ze na poczatku bardzo lubił na nim lezec i zasypiac teraz po 5 min chisteria
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Zacytowałam tyle odpowiedzi, męczyłam sie pół godziny i pod sam koniec nie wiem jakim cudem, nacianełam backspace i wszystko mi sie skasowało
No jestem taka zła, że szok ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Jeszcze mi nie przeszło...jestem zła na siebie i laptopa ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- No prosze...moje radary coś zobaczyły nerwusek obkukałam Cie podczytujesz nas często ale chyba sie jeszcze nie przedstawiłaś Przywołuje Cie do porządku Tylko to mi dobrze wychodzi
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4200 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aaaa zapomnialam powiedziec - konczymy dzis 4 miesiace
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

, nie chcę się tak czuć, ale nie panuję nad tym. Wszysto mnie dobija 

Dodam, że w nocy też nie płacze, tylko się wierci.

no i naszczescie kolki nas ominely,teraz w zasadzie jem juz prawie wszystko,nawet fasolke czerwona i brokuly i wszystko jest ok
...
...
? 

dobrze, ze w mojej rodzinie nikt nie pali. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)