|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
a to moje sloneczko
|
|
|
|
#4142 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Czekoladko, trzymam za bezbolesne szczepienie.
Ja właśnie szykuję się do wyjazdu, mamy dzisiaj kontrolne usg bioderek...mam nadzieję, ze będzie ok, chociaż mała duużo śpi na boczku ze względu na ulewanie.... Za pierwszym razem wszystko było oki, ale o kciuki też proszę
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Adas slodziaczek
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4144 | |||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
u nas pada deszcz a musze isc do banku ![]() maly ma taki katar, ze musi buzia oddychac ehh ![]() dzieki ![]() Cytat:
cole pilas powiadasz? a co na to Antos w donicy bedzie duuuza palma Cytat:
filmbox to taki kanal Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do tesciowej to jestem w szoku bylabym zla jakby moja mama tak zrobila a tesciowa? masakraja na szczescie mam tesciowa ok, zawsze sie mnie pyta nawet o takie bzdety czy moze mu pieluszke polozyc, podac zabawke Cytat:
aha na 15.15 ide do dentysty
|
|
|
#4145 |
|
BAN stały
|
Kssiuuulka witaj
czekoladko kciuki za szczepienie ![]() aannuullaa za bioderka ![]() ja jak ostatnio byłam na zakupach to się powstrzymać nie mogłam i kupiłam Amelce w słoiczkach bobowity złociste jabłka i abłko ze słodką marchewką - już nie mogę się doczekać kiedy jej dam. zamierzam jakoś w styczniu bo to będzie 6 m-c to już czas. a potem tak ze 3-4 m-ce jeszcze cyc i dość Kasiu pisałaś o kolejnym dziecku. powiem ci że ja też chcę w miarę szybko następne bo Amelka we znaki mi się nie dała póki co i jakby tak miała ze 2 latka i byłoby następne to ok. a nawet jakby się teraz zdarzyło tak jedno po drugim to bym nie rozpaczała. wiadomo że jedno roczne i drugie malutkie to ciężko ale co tam ![]() Amelka wstała po 9 a ok 10 zasnęła znowu i spi do tej pory, to chyba ta pogoda... Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-11-09 o 10:43 |
|
|
|
#4146 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4147 |
|
Raczkowanie
|
w imieniu adasia dziekuje za komplementy
![]() ja zaraz bede musiala malego obudzic i nakarmic i idziemy do gina a potem pewnie maly spacerek,chociaz za oknem tak ponuro, az nic mi sie nie chce czekoladko, rowniez trzymam kciuki! |
|
|
|
#4148 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
sliczny
![]() czekoladko za szczepienieanula za bioderkatak czytam, ze duzo z Was chodzi na druga komtrole bioderek - to trzeba? bo ja bylam raz i nikt mi nic o kontroli nie mowil Cytat:
teraz kupuje tylko gerbera
|
|
|
#4149 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello dziewczynki,
ale sie poisałyscie, przeleciałam te pare stron troche pobieznie lae nie mam za duzo czasu bo mała pewnie zaraz sie obudzi (juz 0,5h spi), wiec po kolei: Unholy przykro mi z powodu kłótni z TZ. Niewiem czy cie tym pociesze ale ja tez dosc ostro sie pociełam z moim (w sobote), prawie do rekoczynów doszło. Tak mnie wkurzyl ze mu powiedziałam ze moze wyp...., bpo ja nie chce sie denerwowac bo mała to czuje, to on mi tez tak pojechał ze musiałam wyjsc bo bałam sie ze moge komus krzywde zrobic, zreszta pare łezek mi poleciało.... Przyszedł za mna ale nie dałam sie mu tknac. Na drugi dzien zaczal do mnie pierwszy, ze zaluje co powiedział, itp. i jak poszłam do łazienki jakis make-up sobie walnac to wracam a mała ma przebrano pieluszke i jak ładnie ubrana (body+rajtuzki+sukieneczk a) no i w sumie sie pogodzilismy ale nie było wesoło. Mysle ze wy tez dogadacie. Trzymam kciuki P.S. ładna fryzurka ![]() Kasia, bo ty piszesz jaka masz lightowo i ze jak byłas w ciazy to duzo leniuchowalas i ze sie wyciszyłas i wogole. Cos w tym jest bo ja niestety miałam turbo w d...ie a na chorobowe poszłam 5 tyg przed porodem. Ogólnie mało odpoczywałam, zadnych popoludniowych drzemek itd. No no i jest efekt. Córa z ADHD :PA moja Zuzie wczoraj chyba ktos podmienił. OD sobota była marudna. Po poludniu pojechalismy znia do tesciowej, to troszke pokimała i ogólnie byla grzeczna. A wieczorkiem kumple przyjechali i była mała imprezka. Zuzi tak sie jeden "wujek" spodobał ze przez te ok.5 godz ani raz ie zapłakała, nie spała, nie potrzeboiwala monia, tylko cały czas sie z moim kupolem bawiła. O 21 małz ja wykopał, dalam jej papu. Oczywiscie kumpel jeszcze ja ponosił. Usneła ok. 21:30 i obudziła sie dopiero 8:40 ![]() ooo jak ja bym chciała zeby jej tak zostało ![]() Reszte pozniej napisze bo juz sie obudziła wiec mykam ![]() Svinecka, jesli lekarz podczas pierwszej wizyty stwierdził ze jest OK to nie musisz. Mi wyraznie powiedziałz e rzadne kolejne wizyty nie beda potzrebne bo wszystko jest w najlepszym porzadku
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-11-09 o 10:58 |
|
|
|
#4150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Adas sliczniuchny
Cytat:
Cytat:
![]() no iza biodra tez trzymamy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
kciukasy zacisniete
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4152 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Bry
Cytat:
Cytat:
kanał TV, gdzie można obejrzeć ? Cytat:
![]() Hmm, może małż się jeszcze zmieni trzeba być dobrej myśli Cytat:
moja też pamięta, wystarczy że spojrzy na zęba od razu wie że to ona robiła, a potem przegląda papiery (nie ma kompa) i wie co z nim robiła ![]() aha i wszystkie tzw przeglądy mam za darmo, a za płaci się u niej dopiero jak skończy leczyć zęba a nie po każdej wizycie hmm chyba muszę wypróbować, bo chyba wykituję, dzisiaj była w miarę dobrze bo pobudka była aż co 3 godziny ![]() Cytat:
ja jadłam po porodzie bo miałam małe problemy w wc ![]() Cytat:
zwłaszcza, że u nas taka jesienna pogodanawet nie gadaj, bo jeszcze wywróżysz ale nie rozumiem, to ona nie wie że może zrobić krzywdę małemu ![]() już nawet nie chodzi mi że będzie małego bolał brzuszek, ale może się np takim cukierkiem zadławić i tragedia gotowa Cytat:
http://www.allegro.pl/item808505526_...a_goracym.html ale one też są płytkawe pamiętam, żę Svinecka ma głęboką ![]() Cytat:
ależ skąd, mój się wygina ale jeszcze nie aż tak ![]() Cytat:
![]() tylko mój jest przeciwieństwem jeśli chodzi o spanie
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
u nas ok bylo na 1wizycie z biodrami a druga kontrolna i tak mialam zalecona po kilku tyg.Nie wiem odczego to zalezy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4154 |
|
BAN stały
|
svinecka tak na próbę kupiłam zobaczymy jak Amelce posmakuje. jak coś to zmienię.
|
|
|
|
#4155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze, leje u nas, nie chce mi sie z domu wychodzić, moja mała meteopatka zasnęła i tylko wzdycha co jakiś czas , żal mi ją targać w taka pogodę, ale jak mus to mus
|
|
#4156 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do bioderek to jezeli za pierwszym razem wszystko bylo ok,to mysle ze drugi raz nie trzeba. ja robilam standardowo usg bioderek i bylo ok, a potem u ortopedy tez ok i powiedzial ze w takim razie widzimy sie drugi raz dopiero jak maly bedzie juz chodzil Cytat:
)gratuluje calej nocki bez karmienia ![]() Cytat:
![]() hehe, no ciekawe o co mamie chodzilo mi natomiast wszyscy mowia zeby od razu kolejne robic,juz teraz..ja grzecznie odpowiadam ze nie dziekuje, jesli woogle bedzie kiedys drugie to napewno nie tak szybko
|
|||
|
|
|
#4157 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie poddawaj się i przystawiaj dziecko jak najczęściej, co 2-3 godziny a będzie dobrze Cytat:
Cytat:
a tak na serio to wiem, że to wcale nie jest śmieszne jak obcy dotykają dziecka brudnymi łapami sama ścierasz ? ja ścierałam tylko raz ale były właśnie grudki i bałam że mały się zadławi Cytat:
![]() u mnie nie ma tej zależności, od 4 m-ca byłam na L4, wysypiałam się, relaksowałam, nie denerwowałam zbytnio i co ... ? i Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój to leci tylko wtedy jak Mati już wyje ale pewnie tylko po to żeby sprawdzić czy nie robię małemu może krzywdy ![]() Cytat:
![]() idziemy w tym m-cu no ale to chyba lepiej że są rzadkie, przynajmniej na początku jak wprowadza się nowe pokarmy, nie ? lepiej je dziecku przełknąć bo są półpłynne trzymam kciuki za wizytę, żeby nie bolało
|
|
|
#4158 |
|
BAN stały
|
Amelka jak leży na płasko to się podnosi - mąż się śmieje że brzuszki robi
i on powinien razem z Amelką robić...tylko to podnoszenie główki na brzuszku troche mnie martwi ale moze jeszcze się nauczy...jak ja byłam na bioderkach jakoś w pierwszym miesiącu życia Amelki to stwierdził dysplazję i kazał przez miesiac pieluszkować, potem była 2 wizyta i jeszcze miesiąc pieluszkowania podwójnego i po m-cu jak byłam w październiku to już k i wizyta za 3 m-ce czyli w styczniu. Amelka nie wkłada nóżek do buźki bo jeszcze za ardzo nie wie o ich istnienu ale jak się cieszy to roi "pajacyki" - czyli rączkami stuka siebie po ioderkach i brzuszku
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecko śpi już od 9.45
![]() o 9.30 wyciągłam z lodówki jabłuszko ze słoiczka, żeby się troszkę ogrzało i miałam mu dać, a on zrobił się marudny i zasnął ze smoczkiem w buzi przytulony do mojego cycia ![]() a jabłuszko czeka i się rozwarstwia
|
|
#4160 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dobra ide dac malemu deserek bo juz jeczy i smigamy na dwor - mam nadzieje, ze nie bedzie padac
|
|
#4161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ogólnie jeśli chodzi o deserki mój jest jakiś dziwny - nie lubi ![]() im mi bardziej smakuje tym jemu mniej (więc ja zjadam )wczoraj dałam mu krem ze szpinaku - spróbowałam - ohyda jakich mało, a zjadł słoiczek, a na deser był mus z jabłek i jagód - nie zjadł nawet łyżeczki, chociaż był pyszny...
|
|
|
#4162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czekoladko trzymam kciuki za szczepienie.
Witaj Kasiulka ![]() Słodki maluszek ![]() Cytat:
Wiec juz sama nie wiem czy isc na kontrole? Cytat:
Mój zjadł 3/4 słoiczka jabłek z bananem. I teraz smacznie spi. Chyba i ja sie położe ![]() Cytat:
|
|
|
#4163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czym innym mozna zetrzeć jabłuszko? co to znaczy rozwarstwia ? A swoja droga czemu Ty siedzisz na kompie zamiast spać zawsze to godzinka-dwie snu do przodu![]() Ja juz mam czas wolny, Piotruś śpi a TŻ ma dzis kolej na bajki dla Pati ![]() Zaraz sobie włączę "M jak milosc" hehe dzisiejszy odcinek juz ogladałam teraz sobie obejrzę jutrzejszy )
|
|
#4164 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym jej dala, moja ostatnio dała małej smoczek umoczony w herbacie a nawet nie raczyła spytać co ja na to ![]() Cytat:
nie odpuścisz żadnej zbłąkanej owieczce Cytat:
ja też z Amelką spałam i się wysypiałam ale puki mała chcę ja oduczyć i teraz w łóżeczku śpi i budzi się co trochę bo mnie szuka i chce się przytulać lub smoczka itd dzisiaj w nocy 4x butle chciała i tak latałam do niej co trochę ![]() Cytat:
czekoladko za szczepienieCytat:
aannuullaa za bioderka, a mój tż ma baaaardzo ciężkie wstawanie i do tej pory nie wyszło mu to ani razu zanim się przebudzi to ja już przy małej jestem bo jak bym miała na niego czekać to bym się nie doczekała pewnie ![]() Cytat:
![]() Wróciłam z zakupów, leje i pogoda do ![]() Zapomniałam dodać, ze Amelia ma nową zabawe tzn sciaga mamie okulary ja nie wiem jak to dalej bedzie
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2009-11-09 o 12:28 |
||||||
|
|
|
#4165 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ale niewyspana jestem dzisiaj ![]() Bartek obudził się o 2 na karmienie i nie spał do 4.30 (płakał, śmiał się, płakał, śmiał sięPo czym zasnął i obudził się o 6. I znowu zasnął obudziwszy się o 9. Zjadł, pobawił się a teraz płacze ![]() Mam dość, naprawdę. Macierzyństwo to ciężki kawałek chleba. Zaraz się ogarnę, ubiorę marudę i idziemy na spacer, bo już nie mogę słuchać tych ryków. ![]() Cytat:
Cytat:
Witajcie w klubie ![]() Moja teściowa też z 'tych'. Przyleciała trochę nam pomóc gdy urodziłam i po dziś dzień szczerze tego żałuję.Przez nią prawie wpadłam w depresję. Też palaczka, ale jest lepszy motyw - nie myła zębów ![]() I gdy pochylała się nad małym i coś do niego mówiła, to mnie szlag za przeproszeniem trafiał ![]() Wkurzałam się strasznie, nagadałam tztowi, a ten kazał jej iść umyć zęby. Ja bym na jej miejscu zapadła się pod ziemię, ale nie ona Poszła umyła zęby, wróciła i od nowa zaczęła się pochylać nad małym i do niego chrzanić farmazony, jeszcze takimi zdrobnieniami ;ojejusiu, ale fajniusie mam rączunie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale parę razy pacjent mowił, ze chciałby zapłacić za całość na końcu, bo chce zapłacić kartą, że nie będzie pamiętał o pieniądzach... i na ostatnią wizytę się nie zjawiał , a niestety upominanie się o pieniądze nie jest przyjemne dla nikogo i zwykle traci się takiego pacjenta mimo, ze to on był nie w porządku i zawsze są to niemiłe rozstaniawiele miałam takich historii , gdzie za moje dobre serce dostawałm po dupie(robiłam więcej, zeby poprawić komfort pacjenta między wizytami - np. tymczasowe wypełnienia z kompozytu z przednich zębach, zeby pacjent nie chodził z połową zęba i nie brałam za to pieniędzy, bo miał zapłacić na końcu i tymczasowe wypełnienie stawało się "ostatecznym" i w dodatku gratis)oczywiście sa różne odstępstwa - zależy co to za pacjent, ale ogólnie mam taka zasadę mimo kataru wychodzisz na spacer w taką wilgotną pogodę?
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-11-09 o 12:42 |
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Wpadłam na chwilkę, bo tęsknię strasznie Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy, pocieszenia i ciepła Widzę, że Cass przywołała do porządku dziewczyny, które tylko podczytywały , witajcie U mnie nie jest za wesoło , nie chcę się tak czuć, ale nie panuję nad tym. Wszysto mnie dobija , w czwartek byliśmy na szczepieniu, Kubuś bardzo płakał, a mnie o mało serce nie pękło. Na dodatek przez 6 tygodni przybrał tylko 0,5 kg, a wcześniej przybierał o wiele więcej Nie wiem dlaczego tak się dzieje, mam pokarm, ale może za słaby ![]() Z dobrych wieści - Kubuś dziś znowu obrócił się z brzuszka na plecki (aż 3 razy Zauważyłam, że określenie "gnom" cieszy się powodzeniem na wątku ![]() Ściskam Was mocno
|
|
#4168 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy
Wszystkie wątkowe dzieci są śliczne ![]() Coś w tym jest, że to z chłopcami tyle zachodu ) Cytat:
Ja w ciąży pracowałam do 37 tygodnia, a później w szaleńczym tempie kompletowałam wyprawkę itp. w efekcie to tak średnio byłam zrelaksowana, teraz żałuję. Jeśli będę drugi raz w ciąży, to dużo wcześniej pójdę na zwolnienie - raz, że może spokój wpłynie na dzieciątko, a dwa - żeby się trochę pokontemplować swym stanem, a nie tak w biegu, w biegu i ani się nie obejrzałam, a tu poród za pasem. Cytat:
http://allegro.pl/item784688234_magi...or_canpol.html Używałam tej najmniejszej, choć rzadko -do lekarstw głównie. Mój jeszcze nie. Na razie zauważa je przy przewijaniu, kiedy nogi idą do góry, hehe patrzy jak na ufo A od dwóch dni zaczyna unosić głowę, kiedy leży na plecach - robi taką jakby kołyskę - to normalne w wieku 4 miesięcy?Cytat:
A nawet jak Go dobudzę w razie jakiejś awaryjnej sytuacji, to rano nie pamięta nic a nic heheCytat:
Dziewczyny, czy zimą trzeba wychodzić na krótsze spacery? Ja teraz wychodzę na 3 h dziennie (chyba, ze straszna ulewa), a może to za długo na zimnie dla Małego? |
||||
|
|
|
#4169 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
witamy, witamy super że Kubuś takie ładne postępy robi ![]() oj muszę iść bo mój bąbel jerczy coraz bardziej |
|
|
|
|
#4170 |
|
Ola-Unhola
|
Hej, wpadam, z rana nie wyspana
![]() Łeb mi pęką juz kolejny dzien ![]() Czekoladko, kciuki za szczepienie ![]() Aannuullaa, za bioderka ![]() Svinecko, za dentystę ![]() Jak dzisiaj Cię znowu skasuje i nic konkretnego nie poradzi zrezygnowałabym z wizyt u niego... Ja również nie widze związku ciąża-dziecko. W ciąży byłam na zwolnieniu od początku, wylegiwałam się i obijałam (przynajmniej do odbioru Bartka z przedszkola ), a Antoś raczej należy do żywszych dzieci ![]() A co do filmboxu, to taki kanał na n-ce (n television )Swego czasu miałam, ale ostatnio zrezygnowaliśmy, bp zaczęli powtórki puszczać, a teraz może znowu ciekawsze rzeczy lecą ![]() U nas pada choć ciepło. Może koło 14 przejdę się na spacer - mojej głowie przewietrzenie też dobrz zrobi, ale się zobaczy, bo w ulewę spacerować nie zamierzam. Jak będzie lało, to zrobię małe szachermacher - wsadze małego w kombinezoniku cienkim do wózia, pobujam, wstawię w pokoju przy otwartym oknie i tym sposobem pośpi 4 godzinki ![]() A co do coli (Svinecka pytała), Antoś sobie z tego nic nie robi ![]() Jem i piję wszystko, a odpukać nie ma żadnych złych reakcji ze strony jego brzuszka ![]() Idę ogarnąć chatę, bo wczoraj już wieczorem po powrocie z imienin nie miałam siły. A małż dalej na urlopie...ciekawe czy coś pomoże...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

i znów te zęby
mi jedna dentystka tak zrąbała jedynki, że szok 

bylabym zla jakby moja mama tak zrobila a tesciowa? masakra

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

?

ja bym jej dala, moja ostatnio dała małej smoczek umoczony w herbacie a nawet nie raczyła spytać co ja na to