Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-09, 15:45   #1891
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
PS.
Mój mąż już zamówił nowe głośniki odsłuchowe...także teraz pozostaje mi zbieranie kasy
Ja nie mam w tym roku pomysłów na prezenty a zazwyczaj o tej porze prezenty już czekały

Za to Mąż wygadał się co dostanę na gwiazdkę bo nie był pewny jaki kolor powinien kupić i zapytał a teraz żałuje, że to zrobił i zepsuł niespodziankę.
Stary 2009-11-09, 15:45   #1892
mykmyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość

Zamarzyły mi się święta. Będą 1 wspólne z Mężem. Kupujemy też choinkę i będziemy ubierać i obydwoje cieszymy się jak dzieci z tego powodu
Mi tez sie marza swieta.. co prawda nie z mezem, ale tez 1sze wspolne choinka bedzie duuuza, mnostwo ozdob i prawdziwa atmosfera - na pewno cos pysznego upieke a Gwiazdka bedzie u mamy TZ.

Na razie ciesze sie, jak wroble i sikory wyzeraja ziarna z naszego karmnika - my patrzymy a koty slinia sie i na nie warcza
Stary 2009-11-09, 15:46   #1893
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
O jak ja bym tak chciała....
Chciałabyś się cieszyć jak dziecko czy kupować i ubierać choinkę?
Stary 2009-11-09, 15:49   #1894
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
buuu..szkoda że posiałaś.
Na gotowaniu dziewczyny podawały taki przepis z drożdżami wiec może tym razem z niego skorzystam.
W zeszłym roku robiłam też z wizażowego przepisu (z sodą)..i były pyszne..ale tego samego dnia. Na 2 dzień już były chrupiące.

Ja niestety nie lubię chrupiących słodkości..muszą byc miękkie i rozpływające sie w ustach

Ja też już się cieszę na Boże Narodzenie.
Nasze 2 święta w naszym domku

W tym roku ma być z pompą..bo w zeszlym nawet na choinke nie bardzo było nas satać.

Tym razem ma byc wielka choinka, drogie prezenty i frykasy.
Ja w zeszłym roku robiłam takie pierniczki miękkie wg przepsiu babci, którego na pamięć nie znam. Jak będę pamiętać, to po powrocie do domu mogę wkleić...

Nawet nie mów o bogatych świętach, bo w tym roku, to nas nie będzie stać na choinkę nawet....a żeby coś pod nią położyć to tym bardziej...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 15:51   #1895
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Chciałabyś się cieszyć jak dziecko czy kupować i ubierać choinkę?
I jedno i drugie. Chciałąbym miec sowje mieskzanie, kupowac choinkę, wieszac bombki, dekorowac dom i nawet zrobić wigilię. Rybę mogę zrobić na milion sposobów, nie każcie mi tylko niczego piec.

My w tym roku też wypisujemy się z listy prezentowej. Zbieramy ostro na wkłąd d mieszkania. A biorąc pod uwagę szajs, który dostaliśmy w zeszym roku, to tym bardziej nei hcce mi się biegać z wywieszonym językim, gimnastykowac się a potem mocno się rozczarować.

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2009-11-09 o 15:52
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 15:55   #1896
Madlen__18
Zakorzenienie

Zuza mieszkam teraz niedaleko płaszowskiego dworca, w zasadzie bardzo blisko niego.
A poruszać sama po mieście się uczę, nie umiem jeszcze np sama wsiadać do tramwaju itp.
Ale już się chociaż ruszam, a to postęp

Ad podjazdów: są w ogóle nie przemyslane przeważnie, za strome, lub z tymi cholernymi schodkami na środku to chyba dla matek z dzieckiem) ale po nich już się w ogóle nie da jeździć, bo w gr ę wchodzi tylko jeden rozstaw kól wózka, inaczej zjedziesz,.
Sama wiesz. Ciemnogród.

Doszłam do wniosku, że mam za mało przypraw w domu itp, bo przeważnie mi czegoś brak do waszych przepisów. Chyba gotuję bardzo pospolicie.

Da się oszukać faceta, który zje tylko kurczaczka, że to co teraz właśnie je jest kurczakiem? W sensie zrobić danie z czymś innym, mięsem wołowym, i się nie zorientuje?
Mam dośc kurzych cyców.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

I dajcie przepis na jakieś zupki, ale uwaga: nie miksowane. W dalszym ciągu blendera brak.

Co mogę zrobić z mięsa mielonego wołowo wieprzowego i żeby nie było to spagetti czy tradycyjne mielone??
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 15:56   #1897
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Z
Da się oszukać faceta, który zje tylko kurczaczka, że to co teraz właśnie je jest kurczakiem? W sensie zrobić danie z czymś innym, mięsem wołowym, i się nie zorientuje?
Mam dośc kurzych cyców.

Nie, no kurczak i wołowina to zupełnie co inengo. ALE: co z białym mięsem tyb? A z mięsem mielonym (pulpety, chilli con carne?) A co ze skrzydełkami/ podudziami zamiast cyców?
Stary 2009-11-09, 15:59   #1898
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
I jedno i drugie. Chciałąbym miec sowje mieskzanie, kupowac choinkę, wieszac bombki, dekorowac dom i nawet zrobić wigilię. Rybę mogę zrobić na milion sposobów, nie każcie mi tylko niczego piec.

My w tym roku też wypisujemy się z listy prezentowej. Zbieramy ostro na wkłąd d mieszkania. A biorąc pod uwagę szajs, który dostaliśmy w zeszym roku, to tym bardziej nei hcce mi się biegać z wywieszonym językim, gimnastykowac się a potem mocno się rozczarować.
Wiesz my własnego całkiem też nie mamy, bo mamy tylko 1/2 ale choinka musi być. Ja wigilii nie chciałabym robić, bo dla mnie to tradycja, ze idzie się do babć no a teraz jeszcze do teściów.

Pamiętam jak w zeszłym roku opisywałaś prezenty. Też bym się nie wysilała na Twoim miejscu.
Stary 2009-11-09, 16:00   #1899
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
U nas będzie dość spora choinka i oczywiście żywa, bo dla mnie tylko taka ma urok. W tym roku będzie miała mało bombek, bo dopiero będziemy zaczynali je zbierać a te ładne do tanich nie należą.
Zuza ja właśnie też mam nadzieję na taką tradycję z moimi przyszłymi dziećmi Chcę im stworzyć taką atmosferę jaką mi rodzice tworzyli przez wiele lat przez co święta są dla mnie magiczne, rodzinne i ciepłe mimo pogody za oknem.
U mnie też żywa..bez 2 zdań.

Ja lubię minimalistyczną. Tak żeby zieleń przeważała..czyli światełka + jeden rodzaj bombek.

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Haniu jakie postanowienie
....ma być lepiej jak w zeszłym roku.
Założyliśmy sobie to już dawno i nawet idzie nam z realizacją...bo na narty kasa już odłożona więc corocznego problemu nie będzie..z serii..:cholera za miesiąc jedziemy a my mamy odłożone 300 zł

Cytat:
Za to Mąż wygadał się co dostanę na gwiazdkę bo nie był pewny jaki kolor powinien kupić i zapytał a teraz żałuje, że to zrobił i zepsuł niespodziankę.
i co dostaniesz

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja w zeszłym roku robiłam takie pierniczki miękkie wg przepsiu babci, którego na pamięć nie znam. Jak będę pamiętać, to po powrocie do domu mogę wkleić...

Nawet nie mów o bogatych świętach, bo w tym roku, to nas nie będzie stać na choinkę nawet....a żeby coś pod nią położyć to tym bardziej...
My tak mieliśmy w zeszłym roku..na 2 dni przed wigilią ryczałam w poduszkę..w domu nic nie było, pusta lodowka, zero choinki, ozdób itp..a mąż w trasie. Ludzie biegali po sklepach, z choinkami pod pachą a ja byłam sama w domu bez grosza przy dupie...stęskniona i smutna.
Na szczęście tak źle nie było...choinka sie znalazł, bombki też..pierniczki upiekłam..a lodówkę zapełnili rodzice
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 16:06   #1900
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:

Ja lubię minimalistyczną. Tak żeby zieleń przeważała..czyli światełka + jeden rodzaj bombek.

i co dostaniesz
Ja lubię taką z różnymi bombkami, bo taka jednolita mi się z wystawami ze sklepu kojarzy a taka różnorodna bardziej domowo.
U mnie w domu,w zeszłym roku jak wychodziliśmy na wigilię to choinka runęła na podłogę i stłukło się większość bombek w tym pamiątki po prabaciach.

Co do prezentu od Męża to spełni moje marzenie (zdjęcie poniżej)
Stary 2009-11-09, 16:10   #1901
L_V
Zakorzenienie

Cytat:

Pamiętam jak w zeszłym roku opisywałaś prezenty. Też bym się nie wysilała na Twoim miejscu.

Ogólnie czuję, ze zaszła we mnie spora zmiana przez ten rok. CHyba jestem trochę twardsza i mniej się przejmuję rodziną i konwenansami. Nie oznacza to, ze ich nie lubię cyz nie szanuję, ale nie mam zamiaru im nadskakiwac. Prezenty zrobimy tylko rodzicom, a ciotki i wujki niech spadają na bambus
Stary 2009-11-09, 16:11   #1902
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz my własnego całkiem też nie mamy, bo mamy tylko 1/2 ale choinka musi być. Ja wigilii nie chciałabym robić, bo dla mnie to tradycja, ze idzie się do babć no a teraz jeszcze do teściów.

Jak mamy tak na to patrzeć to my swojego tez nie mamy ..tylko banku.
Póki co nasze jest jakieś 5 metrów

Ja też pamiętam prezenty LV od rodziny ze strony TŻ- żenada.
Stary 2009-11-09, 16:12   #1903
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

...

My tak mieliśmy w zeszłym roku..na 2 dni przed wigilią ryczałam w poduszkę..w domu nic nie było, pusta lodowka, zero choinki, ozdób itp..a mąż w trasie. Ludzie biegali po sklepach, z choinkami pod pachą a ja byłam sama w domu bez grosza przy dupie...stęskniona i smutna.
Na szczęście tak źle nie było...choinka sie znalazł, bombki też..pierniczki upiekłam..a lodówkę zapełnili rodzice
Ja też chcę żywą - pierwszy raz. U rodziców zawsze była sztuczna, ale stwierdziliśmy z TŻ, że w naszym domu choinka będzie żywa
Jak nie będzie nas stać na bombki, to upiekę ozdoby z masy solnej, będziemy je razem wycinać i ozdabiać pijąc z TŻ grzane wikno, na pewno będzie cudnie, bo to pierwsze święta, jak mieszkamy 'sami'.... czyli nie stłoczeni i wymieszani z rodzicami, a tylko w swoim mieszkanku.

TŻ na święta obiecał mi gotowy salon i...pieska nie wiem za co tego pieska, bo pracy dalej brak...ale trudno.

U nas też na pewno teraz będzie tak, że będzie biednie, nie wiem za co prezenty kupimy...szczególnie, że na wigilę idziemy do mojej siostry i będzie tam milion ludzimy. Mam nadzieję, że wszystkim nie będziemy musieli kupować prezentów (np. teściowej mojej sis, siostrze mojego szwagra i 3 jej dzieci). Sobie prezentów chyba nie będziemy robić...no trudno...jakoś przeżyjemy, ważne, że spędziemy święta razem

Hania

Stary 2009-11-09, 16:13   #1904
L_V
Zakorzenienie

Cytat:

Ajj, to niezapomniana historia przecież!
Stary 2009-11-09, 16:15   #1905
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lubię taką z różnymi bombkami, bo taka jednolita mi się z wystawami ze sklepu kojarzy a taka różnorodna bardziej domowo.
U mnie w domu,w zeszłym roku jak wychodziliśmy na wigilię to choinka runęła na podłogę i stłukło się większość bombek w tym pamiątki po prabaciach.

BOMBASTYCZNY prezent

Moja choinka jest jeszcze bardziej "jednorodna" niż taka sklepowa.Dosłownie 10 srebrnych bombek + dużo światełek- dziwne mam upodobania
Stary 2009-11-09, 16:16   #1906
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie czuję, ze zaszła we mnie spora zmiana przez ten rok. CHyba jestem trochę twardsza i mniej się przejmuję rodziną i konwenansami. Nie oznacza to, ze ich nie lubię cyz nie szanuję, ale nie mam zamiaru im nadskakiwac. Prezenty zrobimy tylko rodzicom, a ciotki i wujki niech spadają na bambus
I prawidłowo

Cytat:

My za rok będziemy szukać czegoś własnego.

Cytat:
Ja też chcę żywą - pierwszy raz. U rodziców zawsze była sztuczna, ale stwierdziliśmy z TŻ, że w naszym domu choinka będzie żywa
Jak nie będzie nas stać na bombki, to upiekę ozdoby z masy solnej, będziemy je razem wycinać i ozdabiać pijąc z TŻ grzane wikno, na pewno będzie cudnie, bo to pierwsze święta, jak mieszkamy 'sami'.... czyli nie stłoczeni i wymieszani z rodzicami, a tylko w swoim mieszkanku.

TŻ na święta obiecał mi gotowy salon i...pieska nie wiem za co tego pieska, bo pracy dalej brak...ale trudno.

U nas też na pewno teraz będzie tak, że będzie biednie, nie wiem za co prezenty kupimy...szczególnie, że na wigilę idziemy do mojej siostry i będzie tam milion ludzimy. Mam nadzieję, że wszystkim nie będziemy musieli kupować prezentów (np. teściowej mojej sis, siostrze mojego szwagra i 3 jej dzieci). Sobie prezentów chyba nie będziemy robić...no trudno...jakoś przeżyjemy, ważne, że spędziemy święta razem
U Tża też zawsze sztuczna a w moim domu żywa i obydwoje się zgadzamy, że u nas mus być żywa. Ja jak będę miała za mało bombek to pierniczki powieszę

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
BOMBASTYCZNY prezent

Moja choinka jest jeszcze bardziej "jednorodna" niż taka sklepowa.Dosłownie 10 srebrnych bombek + dużo światełek- dziwne mam upodobania
zgadzam się!

Ważne, ze Tobie się podoba taka choinka
Stary 2009-11-09, 16:18   #1907
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
BOMBASTYCZNY prezent

Mi tez podobają się takie choinki - im mniej tym lepiej.
Stary 2009-11-09, 16:22   #1908
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

DOKŁADNIE.

Ja zawsze będę wspominać z łezką w oku te nasze pierwsze święta..łezką szczęścia oczywiście.
Pamiętam jak dziś zapach choinki i smak winka które piliśmy leżąc pod kocem wtuleni w siebie...była cisza i spokój. Bez zbędnej bieganiny, szorowania podłóg i paniki mamy

No i pieczenie pierniczków i rogalików...szczególnie rogalików...które piekłam w środku nocy po obaleniu flaszki wina..ale pyszne wyszły

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-11-09 o 16:24
Stary 2009-11-09, 16:27   #1909
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
DOKŁADNIE.

Ja zawsze będę wspominając z łezką w oku te nasze pierwsze święta..łezką szczęścia oczywiście.
Pamiętam jak dziś zapach choinki i smak winka które piliśmy leżąc pod kocem wtuleni w siebie...była cisza i spokój. Bez zbędnej bieganiny, szorowania podłóg i paniki mamy

No i pieczenie pierniczków i rogalików...szczególnie rogalików...które piekłam w środku nocy po obaleniu flaszki wina..ale pyszne wyszły
No u mnie akurat w rodzinie takie praktyki są dość częste. Zawsze z mamą obalam podczas lepienia uszek ze 2,3 butelki wina...bardzo fantazyjne uszka wychodzą już pod koniec.
Szorowania i szaleństwa też nigdy nie było...
Ale cieszę się, że teraz będę robić w swojej kuchni, z moim TŻ, który się garnie do pomagania... my sami, we dwoje, grzane winko, kocyk, głupawe świąteczne filmy i keks... na pewno będzie extra, choćbym miała choinkę sama w jakimś lesie wyrąbać, ukraść i na plecach do domu przytargać...

Hania

Stary 2009-11-09, 16:29   #1910
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:

Prezent cudowny, sama bym takim nie pogardziła

Cytat:

I to najważniejsze

Cytat:
BOMBASTYCZNY prezent

Ja mam zawsze u siebie w pokoju choinke ozdobioną samymi światełkami, mnóstwem światełek i pierniczkami

Cytat:
DOKŁADNIE.

Ja zawsze będę wspominać z łezką w oku te nasze pierwsze święta..łezką szczęścia oczywiście.

Ja chyba nigdy nie doczekam się takich świąt Ba żebym się chociaż kiedyś takiej niedzieli doczekała

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 16:30   #1911
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie akurat w rodzinie takie praktyki są dość częste. Zawsze z mamą obalam podczas lepienia uszek ze 2,3 butelki wina...bardzo fantazyjne uszka wychodzą już pod koniec.
Ale cieszę się, że teraz będę robić w swojej kuchni, z moim TŻ, który się garnie do pomagania... my sami, we dwoje, grzane winko, kocyk, głupawe świąteczne filmy i keks... na pewno będzie extra, choćbym miała choinkę sama w jakimś lesie wyrąbać, ukraść i na plecach do domu przytargać...

fajne takie podejście na luzie. Mojej mamuśce odbija już od początku listopada - okna myte co weekend, panele woskowane na wysoki połysk i generlanie jedna wielka wojna w domu.
Stary 2009-11-09, 16:32   #1912
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
ooo właśnie KEKS.
Ty masz jakiś mega sprawdzony przepis na keks . Musisz podać! koniecznie! bo ja keks uwielbiam i w tym roku muszę upiec
Stary 2009-11-09, 16:39   #1913
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
fajne takie podejście na luzie. Mojej mamuśce odbija już od początku listopada - okna myte co weekend, panele woskowane na wysoki połysk i generlanie jedna wielka wojna w domu.
O nie, u mnie takich akcji nigdy nie było. Sprzątało się, to jasne, ale bez jakichś karkołomnych zabiegów w stylu woskowanie czegokolwiek, nabłyszczanie. Ja lubię mieć czysto, na pewno na święta umyję okna, popiorę firanki, powycieram kurze dokładnie...ale jak słyszę, że u niektórych na święta to się porządki we wszystkich szafkach robi, generalnie rewoluje...na grzyba to komu...nie dziekuję...dla mnie święta są, żeby odpocząć a nie się zarzynać...

Cytat:
ooo właśnie KEKS.
Ty masz jakiś mega sprawdzony przepis na keks . Musisz podać! koniecznie! bo ja keks uwielbiam i w tym roku muszę upiec
Mam i to bardzo sprawdzony przepis na keks... robię go już x lat, wcześniej babcia ś.p. robiła. Moja mama mówi, że jestem jedyną osobą, której ten keks wychodzi tak jak babci (czyli jej mamie), czyli jest idealny... i powiem nieskromnie, że faktycznie jest pyszny... mam takie zamówienia, że w zeszłym roku upiekłam 6 sztuk
Przepis jest co prawda pilnie strzeżoną przeze mnie tajemnicą...ale zobaczę co da się zrobić...

Hania

Stary 2009-11-09, 16:44   #1914
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Zuza mieszkam teraz niedaleko płaszowskiego dworca, w zasadzie bardzo blisko niego.
A poruszać sama po mieście się uczę, nie umiem jeszcze np sama wsiadać do tramwaju itp.
Ale już się chociaż ruszam, a to postęp

Ad podjazdów: są w ogóle nie przemyslane przeważnie, za strome, lub z tymi cholernymi schodkami na środku to chyba dla matek z dzieckiem) ale po nich już się w ogóle nie da jeździć, bo w gr ę wchodzi tylko jeden rozstaw kól wózka, inaczej zjedziesz,.
Sama wiesz. Ciemnogród.

no właśnie mam koło bloku kilka takich podjazdów. Zawsze myślałam super że są i ktoś o nich pomyślał ale odkąd z nich korzystam to .... ughhhh
są zdecydowanie za strome a te schodki po środku takiej długości na 1,5 kroku, więc nie wiadomo jak iść i jeszcze uważać żeby wózek nie poleciał Jak podjeżdżam to mam wrażenie, że mi się dziecko w wózku obsuwa,a trzymać pod kątem wózek to trochę ciężko.

Ostatnio zmagałam się z podjazdem w przychodni - fajnie, że jest ale ciężko wymanewrować wózkiem przed drzwiami, jeszcze je otworzyć, przytrzymać i wjechać.

Cytat:
piękny prezent!!! bardzo mi się podoba ten robot ale cena trochę powala i zdecydowaliśmy się na inny sprzęt. Ale z wyglądu jest boski!!!
Fajny mąż Jaki kolor wybrałaś?

a tak zapytam jeszcze odnośnie Twojego bloga. Dlaczego właściwie go prowadzisz? Są jakieś korzyści? Wiem tak dziwnie to brzmi, ale się zastanawiam...

Cytat:

a "nasz" metraż się zwiększył ale ciągle mieszkanie nie jest całe nasze

L_V co to były za prezenty jeżeli można spytać?

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 16:47   #1915
mykmyk
Raczkowanie

Pa dziewczyny. Ide sie dobic plackiem wegierskim - nie da rady, kolezanki zmuszaja
Stary 2009-11-09, 16:49   #1916
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Tak piszecie o świętach, że aż mi się zachciało takich świąt tylko we dwoje, niestety w tym roku wybywamy do rodziny mojego męża więc o tyle dobrze, że ominie mnie sprzątanie.

Cytat:
Hehe L_V łączę się w bólu U mnie to wyglądało identycznie. Okna myte w listopadzie a potem jeszcze 2 razy w grudniu bo się zabrudziły. Wszystko robione w nerwach i wielkim stresie jakby od tego czy gdzieś zostanie zostawiony jakiś kurz miało zależeć czy święta się w ogóle odbędą. Nie wyobrażam sobie sytuacji w moim rodzinnym domu, żeby lepić uszka przy winie Alkohol to ZŁO!!! No po prostu tragikomedia.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 16:51   #1917
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Tak patrze, ze wy tu o świętach piszecie, a my możliwe, że święta znowu spędzimy sami z TZ w Holandii

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 16:51   #1918
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
piękny prezent!!! bardzo mi się podoba ten robot ale cena trochę powala i zdecydowaliśmy się na inny sprzęt. Ale z wyglądu jest boski!!!
Fajny mąż Jaki kolor wybrałaś?

a tak zapytam jeszcze odnośnie Twojego bloga. Dlaczego właściwie go prowadzisz? Są jakieś korzyści? Wiem tak dziwnie to brzmi, ale się zastanawiam...
Wybrałam kolor ze zdjęcia. Cena na allegro jest bardziej przystępna.

Prowadzę dla przyjemności najpierw robię, potem fotografuję. Sprawia mi to radość a poza tym jest to zbiór wypróbowanych przepisów w jednym miejscu i praktycznie zawsze dostępny jadę do domu i chcę zrobić ciasto to odpalam kompa i mam
Stary 2009-11-09, 17:00   #1919
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
O nie, u mnie takich akcji nigdy nie było. Sprzątało się, to jasne, ale bez jakichś karkołomnych zabiegów w stylu woskowanie czegokolwiek, nabłyszczanie. Ja lubię mieć czysto, na pewno na święta umyję okna, popiorę firanki, powycieram kurze dokładnie...ale jak słyszę, że u niektórych na święta to się porządki we wszystkich szafkach robi, generalnie rewoluje...na grzyba to komu...nie dziekuję...dla mnie święta są, żeby odpocząć a nie się zarzynać...
...
Butterku, moja mama jest chora perfeksjonistką. W domu sprzata się codziennie - wycieranie kurzu i mycie 80m2 podłóg to norma. Moja mama poleruje też codziennie jabłka, które lezą na paterze z owocami - to nas już nei dziwi. Mieszkanie moich rodziców naprawde nei wymaga generlanego sprzatania, bo tam nei znajdziesz ani jednego odcisku palca na chromowanej kuchence cyz piecyku. Moja mamm chodzi, chucha i wyciera. Cały dzień ze ścirką w ręku. Ale przed świętsmi kompletnie jej odbija i lata po domu jak wariatka, uważając ze u ans jest brudno - wszystcy sąsiedzi sprzątają to i my musimy. Prawda jest taka, ze u nas jets sterylnie czysto, smiało mozna konsuomowac z podłogi a sąsiedzi sprzatają 2 rayz do roku, z okacji Bozego narodzenia, wielkanocy

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość

L_V co to były za prezenty jeżeli można spytać?
Zuza, to cała historia była. Mamy takei wujostwo od strony TZta, bardzo majętnych ludzi. Oni dostali bardzo dużo - nie tylko finansowo, zwłaszca od mojej teściowej, która robiła im za służąca przez całe świeta, "cioci" dała w prezencie m.in. kamizelkę z norek,a sama dostała perfumy z tesco za 10zł. My zresztą podobnie.
Dlatego w tym roku nie będzie nic.

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość

Hehe L_V łączę się w bólu U mnie to wyglądało identycznie. Okna myte w listopadzie a potem jeszcze 2 razy w grudniu bo się zabrudziły. Wszystko robione w nerwach i wielkim stresie jakby od tego czy gdzieś zostanie zostawiony jakiś kurz miało zależeć czy święta się w ogóle odbędą. Nie wyobrażam sobie sytuacji w moim rodzinnym domu, żeby lepić uszka przy winie Alkohol to ZŁO!!! No po prostu tragikomedia.
Identycznie. Aaaaa, jeszcze wszechobecna nagonka na chdzenie do kościoła na jakieś tam msze no i do spowiedzi. Aż współczuję mojej siiostrze.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

idę do domu dziewczynki, papa! Miłęgo wieczoru!

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2009-11-09 o 16:59
Stary 2009-11-09, 17:04   #1920
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Wybrałam kolor ze zdjęcia. Cena na allegro jest bardziej przystępna.

Prowadzę dla przyjemności najpierw robię, potem fotografuję. Sprawia mi to radość a poza tym jest to zbiór wypróbowanych przepisów w jednym miejscu i praktycznie zawsze dostępny jadę do domu i chcę zrobić ciasto to odpalam kompa i mam
pytam bo też mnie kusi coś takiego, ale z drugiej strony zastanawiam się czy jest sens umieszczać to w sieci

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Zuza, to cała historia była. Mamy takei wujostwo od strony TZta, bardzo majętnych ludzi. Oni dostali bardzo dużo - nie tylko finansowo, zwłaszca od mojej teściowej, która robiła im za służąca przez całe świeta, "cioci" dała w prezencie m.in. kamizelkę z norek,a sama dostała perfumy z tesco za 10zł. My zresztą podobnie.
Dlatego w tym roku nie będzie nic.

no to faktycznie

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości