|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cytat:
![]() Za to Mąż wygadał się co dostanę na gwiazdkę bo nie był pewny jaki kolor powinien kupić i zapytał a teraz żałuje, że to zrobił i zepsuł niespodziankę.
|
|
#1892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choinka bedzie duuuza, mnostwo ozdob i prawdziwa atmosfera - na pewno cos pysznego upieke a Gwiazdka bedzie u mamy TZ.Na razie ciesze sie, jak wroble i sikory wyzeraja ziarna z naszego karmnika - my patrzymy a koty slinia sie i na nie warcza
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabyś się cieszyć jak dziecko czy kupować i ubierać choinkę?
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie mów o bogatych świętach, bo w tym roku, to nas nie będzie stać na choinkę nawet.... a żeby coś pod nią położyć to tym bardziej...
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
I jedno i drugie. Chciałąbym miec sowje mieskzanie, kupowac choinkę, wieszac bombki, dekorowac dom i nawet zrobić wigilię. Rybę mogę zrobić na milion sposobów, nie każcie mi tylko niczego piec.
My w tym roku też wypisujemy się z listy prezentowej. Zbieramy ostro na wkłąd d mieszkania. A biorąc pod uwagę szajs, który dostaliśmy w zeszym roku, to tym bardziej nei hcce mi się biegać z wywieszonym językim, gimnastykowac się a potem mocno się rozczarować. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2009-11-09 o 15:52 |
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza mieszkam teraz niedaleko płaszowskiego dworca, w zasadzie bardzo blisko niego.
A poruszać sama po mieście się uczę, nie umiem jeszcze np sama wsiadać do tramwaju itp. Ale już się chociaż ruszam, a to postęp ![]() Ad podjazdów: są w ogóle nie przemyslane przeważnie, za strome, lub z tymi cholernymi schodkami na środku to chyba dla matek z dzieckiem) ale po nich już się w ogóle nie da jeździć, bo w gr ę wchodzi tylko jeden rozstaw kól wózka, inaczej zjedziesz,. Sama wiesz. Ciemnogród. Doszłam do wniosku, że mam za mało przypraw w domu itp, bo przeważnie mi czegoś brak do waszych przepisów. Chyba gotuję bardzo pospolicie. Da się oszukać faceta, który zje tylko kurczaczka, że to co teraz właśnie je jest kurczakiem? W sensie zrobić danie z czymś innym, mięsem wołowym, i się nie zorientuje? ![]() Mam dośc kurzych cyców. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- I dajcie przepis na jakieś zupki, ale uwaga: nie miksowane. W dalszym ciągu blendera brak. Co mogę zrobić z mięsa mielonego wołowo wieprzowego i żeby nie było to spagetti czy tradycyjne mielone??
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, no kurczak i wołowina to zupełnie co inengo. ALE: co z białym mięsem tyb? A z mięsem mielonym (pulpety, chilli con carne?) A co ze skrzydełkami/ podudziami zamiast cyców? |
|
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale choinka musi być. Ja wigilii nie chciałabym robić, bo dla mnie to tradycja, ze idzie się do babć no a teraz jeszcze do teściów.Pamiętam jak w zeszłym roku opisywałaś prezenty. Też bym się nie wysilała na Twoim miejscu.
|
|
#1899 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię minimalistyczną. Tak żeby zieleń przeważała..czyli światełka + jeden rodzaj bombek. ....ma być lepiej jak w zeszłym roku.Założyliśmy sobie to już dawno i nawet idzie nam z realizacją...bo na narty kasa już odłożona Cytat:
![]() Cytat:
Na szczęście tak źle nie było...choinka sie znalazł, bombki też..pierniczki upiekłam..a lodówkę zapełnili rodzice
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w domu,w zeszłym roku jak wychodziliśmy na wigilię to choinka runęła na podłogę i stłukło się większość bombek w tym pamiątki po prabaciach. Co do prezentu od Męża to spełni moje marzenie (zdjęcie poniżej)
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie czuję, ze zaszła we mnie spora zmiana przez ten rok. CHyba jestem trochę twardsza i mniej się przejmuję rodziną i konwenansami. Nie oznacza to, ze ich nie lubię cyz nie szanuję, ale nie mam zamiaru im nadskakiwac. Prezenty zrobimy tylko rodzicom, a ciotki i wujki niech spadają na bambus
|
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co nasze jest jakieś 5 metrów Ja też pamiętam prezenty LV od rodziny ze strony TŻ- żenada.
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie będzie nas stać na bombki, to upiekę ozdoby z masy solnej, będziemy je razem wycinać i ozdabiać pijąc z TŻ grzane wikno, na pewno będzie cudnie, bo to pierwsze święta, jak mieszkamy 'sami'.... czyli nie stłoczeni i wymieszani z rodzicami, a tylko w swoim mieszkanku. TŻ na święta obiecał mi gotowy salon i...pieska nie wiem za co tego pieska, bo pracy dalej brak...ale trudno.U nas też na pewno teraz będzie tak, że będzie biednie, nie wiem za co prezenty kupimy...szczególnie, że na wigilę idziemy do mojej siostry i będzie tam milion ludzimy. Mam nadzieję, że wszystkim nie będziemy musieli kupować prezentów (np. teściowej mojej sis, siostrze mojego szwagra i 3 jej dzieci). Sobie prezentów chyba nie będziemy robić...no trudno...jakoś przeżyjemy, ważne, że spędziemy święta razem
|
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja choinka jest jeszcze bardziej "jednorodna" niż taka sklepowa.Dosłownie 10 srebrnych bombek + dużo światełek- dziwne mam upodobania
|
|
#1906 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() Ważne, ze Tobie się podoba taka choinka
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze będę wspominać z łezką w oku te nasze pierwsze święta..łezką szczęścia oczywiście. Pamiętam jak dziś zapach choinki i smak winka które piliśmy leżąc pod kocem wtuleni w siebie...była cisza i spokój. Bez zbędnej bieganiny, szorowania podłóg i paniki mamy ![]() No i pieczenie pierniczków i rogalików...szczególnie rogalików ...które piekłam w środku nocy po obaleniu flaszki wina
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-11-09 o 16:24 |
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szorowania i szaleństwa też nigdy nie było... Ale cieszę się, że teraz będę robić w swojej kuchni, z moim TŻ, który się garnie do pomagania... my sami, we dwoje, grzane winko, kocyk, głupawe świąteczne filmy i keks... na pewno będzie extra, choćbym miała choinkę sama w jakimś lesie wyrąbać, ukraść i na plecach do domu przytargać... |
|
|
|
|
#1910 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne takie podejście na luzie. Mojej mamuśce odbija już od początku listopada - okna myte co weekend, panele woskowane na wysoki połysk i generlanie jedna wielka wojna w domu. |
|
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty masz jakiś mega sprawdzony przepis na keks . Musisz podać! koniecznie! bo ja keks uwielbiam i w tym roku muszę upiec
|
|
#1913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przepis jest co prawda pilnie strzeżoną przeze mnie tajemnicą...ale zobaczę co da się zrobić... |
||
|
|
|
#1914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie mam koło bloku kilka takich podjazdów. Zawsze myślałam super że są i ktoś o nich pomyślał ale odkąd z nich korzystam to .... ughhhh są zdecydowanie za strome a te schodki po środku takiej długości na 1,5 kroku, więc nie wiadomo jak iść i jeszcze uważać żeby wózek nie poleciał Ostatnio zmagałam się z podjazdem w przychodni - fajnie, że jest ale ciężko wymanewrować wózkiem przed drzwiami, jeszcze je otworzyć, przytrzymać i wjechać. piękny prezent!!! bardzo mi się podoba ten robot ale cena trochę powala i zdecydowaliśmy się na inny sprzęt. Ale z wyglądu jest boski!!! Fajny mąż a tak zapytam jeszcze odnośnie Twojego bloga. Dlaczego właściwie go prowadzisz? Są jakieś korzyści? Wiem tak dziwnie to brzmi, ale się zastanawiam... Cytat:
L_V co to były za prezenty jeżeli można spytać?
|
|
|
#1915 |
|
Raczkowanie
|
Pa dziewczyny. Ide sie dobic plackiem wegierskim - nie da rady, kolezanki zmuszaja
|
#1916 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Tak piszecie o świętach, że aż mi się zachciało takich świąt tylko we dwoje, niestety w tym roku wybywamy do rodziny mojego męża więc o tyle dobrze, że ominie mnie sprzątanie. Cytat:
U mnie to wyglądało identycznie. Okna myte w listopadzie a potem jeszcze 2 razy w grudniu bo się zabrudziły. Wszystko robione w nerwach i wielkim stresie jakby od tego czy gdzieś zostanie zostawiony jakiś kurz miało zależeć czy święta się w ogóle odbędą. Nie wyobrażam sobie sytuacji w moim rodzinnym domu, żeby lepić uszka przy winie Alkohol to ZŁO!!! No po prostu tragikomedia.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Tak patrze, ze wy tu o świętach piszecie, a my możliwe, że święta znowu spędzimy sami z TZ w Holandii
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prowadzę dla przyjemności najpierw robię, potem fotografuję. Sprawia mi to radość a poza tym jest to zbiór wypróbowanych przepisów w jednym miejscu i praktycznie zawsze dostępny jadę do domu i chcę zrobić ciasto to odpalam kompa i mam
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuza, to cała historia była. Mamy takei wujostwo od strony TZta, bardzo majętnych ludzi. Oni dostali bardzo dużo - nie tylko finansowo, zwłaszca od mojej teściowej, która robiła im za służąca przez całe świeta, "cioci" dała w prezencie m.in. kamizelkę z norek,a sama dostała perfumy z tesco za 10zł. My zresztą podobnie. Dlatego w tym roku nie będzie nic. Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- idę do domu dziewczynki, papa! Miłęgo wieczoru! Edytowane przez L_V Czas edycji: 2009-11-09 o 16:59 |
||
|
|
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
no to faktycznie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

.
.
a żeby coś pod nią położyć to tym bardziej...

...które piekłam w środku nocy po obaleniu flaszki wina
no to faktycznie