Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-09, 16:49   #4201
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jak jedza wasze dzieciaczki po ile ml ile razy na dobe (chodzi mi o mleko modyfikowane) i czy zgubiłyscie nocne karmienie i jak to zrobiłyscie? czy dziecko samo niechciało jesc a chciało spać?

nieumiem przyzwyczaic synia do brzuszka a pomyslec ze na poczatku bardzo lubił na nim lezec i zasypiac teraz po 5 min chisteria
Zuzia zaczeła własnie 4 m-c. Zjada jakies 650-720ml/dobe. co do ilosci karmien to w ciagu ostatnich 2 tyg udało mi sie juz pare razy zgubic nocne karmienie i wtedy je 5x. Aco do tego jak, to poprostu spała (ale przyznaje ze jak zaczyna sie krecic to ja jej monia daje i jesli usypia to spoko. W nocy (czyli ok.5/6 rano) daje jej tylko wtedy gdy moniu nic nie daje.

Zuzia dawniej tez czesto spała na brzuszku a teraz juz tak tego nie lubi, ale codziennie kłade ja 2/3x na 5-15 min i tyle wytrzumuje

P.S. wziełam sie w koncu za album własnie pojawiły sie w nim pierwsze foty. Na dniach dorzuce nastepne. Jak ktos ma ochote poogladac to zapraszam

Svinecka wszystkiego naj naj naj dla Marcelego

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2009-11-09 o 16:53
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 16:56   #4202
Tulipfever
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
aaaa zapomnialam powiedziec - konczymy dzis 4 miesiace

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Zuzia zaczeła własnie 4 m-c.

Katarzynko to do lozka, marsz sie kurowac

Ania nadal spi...zbiera energie dla tatusia, gdy ten wroci z pracy
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 16:56   #4203
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
witamy, witamy
super że Kubuś takie ładne postępy robi

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Super, że się odezwałaś
Mam nadzieję, że to złe samopoczucie przejdzie Ci szybciutko
A z Kubusia widzę niezły Supermen i fajnie, że tak długo przesypia nocki.
Buziaki i wracaj szybko

Na razie takie nocki są od tygodnia, ale ja już się nauczyłam, że nic nie ma na zawsze

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

waga nie martw sie, moja Zuzia ostatnio w ciagu 6 tyg przybrala tylko 700g to tez niewiele a pozniej jadla jeszcze mniej i ciekawa jestem ile teraz wazy
moze po prostu nie ma apetytu
, tylko, że Kubuś je jak do tej pory (a ostatnie dni to nawet częściej ). Martwię się dlatego, że na początku naprawdę dużo przybierał

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
... mam nadziej,e że to szybko minie!!!

Super, ze Kubuś robi takie postępy!!!
Chciałabym

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
powinnaś myśleć tylko o pozytywnych stronach, np. ze dzięki szczepieniu Kubuś będzie zdrowy, a nie że go boli i tak nie będzie tego pamiętał

co do pokarmu, to nie ma słabego pokarmu, już o tym pisałam
sama widzisz że Kubuś ładnie przesypia noc i popatrz jak dużo już potrafi

nie martw się , zaglądaj za to częściej

To czemu tak mało przybiera?

Cytat:
Miramej nie smutkaj sie, bedzie dobrze...waga sie nie przejmuj napewno to chwilowe i potem zacznie znowu przybierac

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramejku
Mam nadzieję, że szybko wygrzebiesz się z dołka

Staram się, jak mogę, ale idzie mi jak krew z nosa

Cytat:
Gratulacje i całuski dla Marcelka

A mój dzidź od soboty marudny na maksa Wygląda, że skok rozwojowy czas zacząć , tylko, że ma trwać 5 tygodni

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 17:05   #4204
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
sto lat dla Marcelka

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

, tylko, że Kubuś je jak do tej pory (a ostatnie dni to nawet częściej ). Martwię się dlatego, że na początku naprawdę dużo przybierał
Zuzka tez na poczatku wiecej przybierala
bedzie dobrze
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 17:11   #4205
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zuzka tez na poczatku wiecej przybierala
bedzie dobrze
Oby

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Dziewczyny, czy któraś z Was ma może w gondoli śpiworek? Chciałabym kupić, ale nie wiem jakie są fajne.

H. MacLeod

.
Stary 2009-11-09, 17:15   #4206
Tulipfever
Rozeznanie

Miramejku Staraj sie nie martwic, wiem, ze latwo sie mowi. Mi lekarka powiedziala, ze niektore dzieci tak maja- gdy akurat maja okres, ze ucza sie nowej umiejetnosci, sa bardziej aktywne- wowczas mniej przybieraja, bo cala energie wkladaja w nauke. Faktycznie tak jest. Gdy Ania jeszcze tak duzo sie nie ruszala, przybierala naprawde duzo. Odkad odkryla nozki i raczki i jak swietnie mozna nimi wierzgac- spala te energie szybko Jesli nie ma jakiegos wielkiego spadku wagi, dziecko nie jest anemiczne i wiecznie ospale- to znaczy, ze wszystko gra.
Stary 2009-11-09, 17:17   #4207
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Marcys dziekuje wizazowym ciociom

ale mam ochote na cos....niezdrowego
zjadlabym hamburgera albo pizze hmmmmmmm zaraz namowie chyba Eryka i sobie zamowimy - napilabym sie tez coli ale nie mam skad wziac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 17:24   #4208
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
ale mam ochote na cos....niezdrowego
zjadlabym hamburgera albo pizze hmmmmmmm zaraz namowie chyba Eryka i sobie zamowimy - napilabym sie tez coli ale nie mam skad wziac
Zamow cole wraz z pizza
Ja dzisiaj na obiad robie domowe hamburgery
Stary 2009-11-09, 17:53   #4209
skierka1981
BAN stały

Amela mi marudzi - pospała z pół godz ok 17, potem wstała i ryk. usypiała mi przy cycu a teraz znowu się obudziła i gada ze mną i się chichra z moich głupich min już nie wiem o co temu dzieciakowi chodzi...
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 18:02   #4210
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Miramejku Staraj sie nie martwic, wiem, ze latwo sie mowi. Mi lekarka powiedziala, ze niektore dzieci tak maja- gdy akurat maja okres, ze ucza sie nowej umiejetnosci, sa bardziej aktywne- wowczas mniej przybieraja, bo cala energie wkladaja w nauke. Faktycznie tak jest. Gdy Ania jeszcze tak duzo sie nie ruszala, przybierala naprawde duzo. Odkad odkryla nozki i raczki i jak swietnie mozna nimi wierzgac- spala te energie szybko Jesli nie ma jakiegos wielkiego spadku wagi, dziecko nie jest anemiczne i wiecznie ospale- to znaczy, ze wszystko gra.
Dziękuję Tuli , ale wiesz jak to jest

Cytat:
Amela mi marudzi - pospała z pół godz ok 17, potem wstała i ryk. usypiała mi przy cycu a teraz znowu się obudziła i gada ze mną i się chichra z moich głupich min już nie wiem o co temu dzieciakowi chodzi...
Skok rozwojowy?

H. MacLeod

.
Stary 2009-11-09, 18:08   #4211
morska
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was ma może w gondoli śpiworek? Chciałabym kupić, ale nie wiem jakie są fajne.
Ja mam taki:
http://allegro.pl/item810149066_spiw...roducenta.html
Wydaje mi się, że któraś z dziewczyn też go wstawiała. Wg mnie jest bardzo fajny, mam kolor cappucino. Mieści się swobodnie w dużej gondoli (mam 82 cm), a w mniejszych niby się da upchać, ale już nie ten efekt - sprawdzałam w dwóch wózkach.
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 18:13   #4212
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Cass dziekuje chcialabym tutaj wrzucic do galerii jakies ale nie wiem jak...

Svinecko chyba nie bedzuesz musiala długo namawiać Eryka na pizze

Tomuś spał dzis w dzien 4 h na raty oczywiscie, ale i tak szok.

Dobra lece bo Malutek juz pcha raczki do buzi i cyca szuka, moze sie najje tym razem bo troche twardsze cysie są
Stary 2009-11-09, 18:27   #4213
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Dziękuję Tuli , ale wiesz jak to jest

Skok rozwojowy?

oj nie wiem, ona jak pisałam jest jak kura - tylko się ściemni i by poszła spać. przed chwilą skończyłyśmy oglądać plebanie i po głaskaniu zasnęła znowu. jak bym się z nią położyła razem to o 17 by poszła spać. tylko rano by buszowała od 4 pewnie. muszę jej coś wymyślać na te wieczory

wredna afrodyto jak masz mniej mleczka to kup herbatkę herbapolu fito mix IV ona niby na trawienie ale jest też mlekopędna u mnie pomaga - teraz piję codziennie

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-11-09 o 18:28
Stary 2009-11-09, 18:35   #4214
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Skierko ja pije taka z hippa na laktacje..ale jak nie zadziala to wyprobuje tej o ktorej mowisz

Ha ha Tomuś leży u mnie na udach na brzuszku i podnosi głowkę wysoko i wpatruje się w monitor i mówi aguuu chyba lubi wizaż
Stary 2009-11-09, 18:41   #4215
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Ja mam taki:
http://allegro.pl/item810149066_spiw...roducenta.html
Wydaje mi się, że któraś z dziewczyn też go wstawiała. Wg mnie jest bardzo fajny, mam kolor cappucino. Mieści się swobodnie w dużej gondoli (mam 82 cm), a w mniejszych niby się da upchać, ale już nie ten efekt - sprawdzałam w dwóch wózkach.
ja musze pomyslec o takim spiworku ale do spacerowki bo Marcel juz jest na styk w gondoli - a prawie, ze ma podkurczone nogi w niej - wiec zime bedziemy musileli przejezdzic w spacerowce, dlatego bedzie potrzebny taki spiworek

do gondoli nie wiem po co Wam - przeciez kombinezon, koc i zakrycie gondoli w zupelnosci wystarcza na spacer nawet w zimie
Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Svinecko chyba nie bedzuesz musiala długo namawiać Eryka na pizze
taa jak mu powiedzialam to bylo wielkie hurraaaaaaaaaaa

no i zamowilismy - Eryk zjadl dwa kawalki a ja reszte
Stary 2009-11-09, 18:47   #4216
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Skierko ja pije taka z hippa na laktacje..ale jak nie zadziala to wyprobuje tej o ktorej mowisz
Ta z Hippa ma małe steżenie tych ziół. Lepsza jest ta z Herbapolu.

Kuba dzisiaj padł od razu po kąpieli. Zrobiłam mu 230 ml kaszy, jadł przez sen ale nie dojadł bo juz usnał chciałam go jakos obudzic ale spał jak zabity.
Dzisiaj mleka nie chce jesc - strajk zjadł 3/4 słoiczka jablek z bananem, cały słoik dyni z ziemniakami, i 1/4 słoiczka jabłek z marchewka. No i tylko 3 razy mleko w dodatku na spiocha.

Piszecie, że wasze maluchy całą nocke bez jedzenia przesypiają. Mój Kuba pewnie tez by tak spał ale ja sie ciesze jak sie w nocy przebudzi i wypije troche mleka. Zawsze to dodatkowy posiłek. Ostatnio budził sie 2 razy i jadł mleko. Ale wczoraj zjadł o 23 i spał juz do 6.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
ja musze pomyslec o takim spiworku ale do spacerowki bo Marcel juz jest na styk w gondoli - a prawie, ze ma podkurczone nogi w niej - wiec zime bedziemy musileli przejezdzic w spacerowce, dlatego bedzie potrzebny taki spiworek

do gondoli nie wiem po co Wam - przeciez kombinezon, koc i zakrycie gondoli w zupelnosci wystarcza na spacer nawet w zimie

taa jak mu powiedzialam to bylo wielkie hurraaaaaaaaaaa

no i zamowilismy - Eryk zjadl dwa kawalki a ja reszte
My juz mamy spiworek (pokazywałam kiedys) właśnie do spacerówki. Jeszcze go nie uzywałam, n arazie mały miesci sie w gondoli. Ale pewnie zimą, jak zacznie siedziec to bedzie jezdził w spacerowce.

O Ty kusicielko
Też bym zjadła pizze

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Ide ugotowac ryż na mleku na slodko

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 18:49   #4217
skierka1981
BAN stały

mi ta z hippa nic nie dawała tylko tyle że smaczna
Amelka też teraz dużo wrażeń ma - coraz wiecej mówi i inaczej dużo energii poświęca na podnoszenie sie i to też pewnie wpływa na jej marudzenie wieczorem

ale wy jesteście niedobre ja ani pizzy - ser, ani ryżu - mleko...a smaka zrobiłyście

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-11-09 o 18:50
Stary 2009-11-09, 18:49   #4218
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

dziekuje za odpowiedz mayaha i również przyłączam się do życzeń wszystkiego dobrego dla Marcelka przedewszystkim duuuuuuuuuuuzo zdrowka Svinecka

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 18:53   #4219
Cassandra 23
Zakorzenienie

Zapomniałabym - Duzo zdrówka dla naszego Wizażowego pulpecika Marcelliego

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-11-09 o 18:55
Stary 2009-11-09, 19:06   #4220
Cassandra 23
Zakorzenienie

Miramejku - Kuba tez na poczatku ładnie przybierał, 1 kg na 4 tyg.
A potem juz coraz mniej. Teraz przez 3 tyg. przybrał tylko 250 g.
Może Tuli ma racje, ze dziecko coraz wiecej sie rusza poprostu spala kalorie Albo mleczka masz za mało a on coraz wiekszy i wiecej potrzebuje.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-09, 19:39   #4221
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Jak chichra to chyba dobrze Ja bym sie denerwowała jakby płakała

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Piszecie, że wasze maluchy całą nocke bez jedzenia przesypiają. Mój Kuba pewnie tez by tak spał ale ja sie ciesze jak sie w nocy przebudzi i wypije troche mleka. Zawsze to dodatkowy posiłek. Ostatnio budził sie 2 razy i jadł mleko. Ale wczoraj zjadł o 23 i spał juz do 6.
Ja cie rozumiem. Jakby moja Zuzia tez mało jadła to bym sie cieszyła ale poki co to ja ciesze jak nocke przespi, bo żarłok jest nieprzecietny i pewnie by juz jak kulka wygladala :P
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 19:47   #4222
cokacabanka
Raczkowanie

Witam wszystkie Mamy i ich Pociechy.

W związku z tym, iż wiele mam się ostatnio ujawniło, więc chyba nadszedł w końcu czas i na mnie. Kibicuję wam już bardzo długo, chyba od drugiej części wątku na Poczekalni Z wielką nieśmiałością liczę na to że przyjmiecie i mnie do swego grona.

Jestem mamą cudownej Gabrielki. Na świecie pojawiła sie 17.07
cokacabanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 20:09   #4223
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziekuje dziewczynki za zyczonka

i witam nowa mamusie
a fotki?
Stary 2009-11-09, 20:15   #4224
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
proszę wycałować Marcelka od cioci

Cytat:
tylko, że Kubuś je jak do tej pory (a ostatnie dni to nawet częściej ). Martwię się dlatego, że na początku naprawdę dużo przybierał

To czemu tak mało przybiera?

A mój dzidź od soboty marudny na maksa Wygląda, że skok rozwojowy czas zacząć , tylko, że ma trwać 5 tygodni
Na początku chyba wszystkie dzieci szybko przybierały
nie martw się na tym etapie dzieci więcej się ruszają, więc na bieżąco spalają więcej niż jak tylko leżały

oby u Was przebiegał łagodniej niż u nas
a u nas (odpukać) mały dzisiaj fajniutki, mało płakał i mało marudził, mam nadzieję że teraz będzie już lepiej

Cytat:
Napisane przez cokacabanka Pokaż wiadomość

W związku z tym, iż wiele mam się ostatnio ujawniło, więc chyba nadszedł w końcu czas i na mnie. Kibicuję wam już bardzo długo, chyba od drugiej części wątku na Poczekalni Z wielką nieśmiałością liczę na to że przyjmiecie i mnie do swego grona.

Witamy, witamy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 20:20   #4225
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

eleeri robi sie
Stary 2009-11-09, 20:22   #4226
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

SVINECKA my bylysmy w piatek na biodrach, wszytko ok i mamy wrocic w styczniu.... jak widac co lekarz to obyczaj

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do dziewczyn, które przepajają, nie mam aktualnie w domu glukozy, a mały chyba ma problemy z kupką, czy mogę normalnie podać samą wodę czy zagotować wodę z niewielką ilością cukru i dopiero wtedy podać?Jak lepiej?

..
ja dawalam koper i rumianek taki do parzenia, nie zadne herbatki granulki, ale pewnego razu plunela dalej niz widziala wiec 2 dni fochowala na wodę i w koncu zalapala. nie slodze i nie bede

Cytat:
Dziewczyny normalnie nie moge...Mały tak placze i marudzi , uspokaja sie tylko na spacerze , juz psychicznie nie daje rady Ide na spacer zeby nie sluchac rykow...
rozumiem Cie i niestety miewam podobne stany. dosc czesto.

[QUOTE=skierka1981;1516919 3]

Kasiu pisałaś o kolejnym dziecku. powiem ci że ja też chcę w miarę szybko następne bo Amelka we znaki mi się nie dała póki co i jakby tak miała ze 2 latka i byłoby następne to ok. a nawet jakby się teraz zdarzyło tak jedno po drugim to bym nie rozpaczała. wiadomo że jedno roczne i drugie malutkie to ciężko ale co tam

QUOTE]
podziwiam. ja skoncze na jednym .

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Mam dość, naprawdę.
Macierzyństwo to ciężki kawałek chleba.
Zaraz się ogarnę, ubiorę marudę i idziemy na spacer, bo już nie mogę słuchać tych ryków.

Moja teściowa też z 'tych'.
Przyleciała trochę nam pomóc gdy urodziłam i po dziś dzień szczerze tego żałuję.Przez nią prawie wpadłam w depresję.
Też palaczka, ale jest lepszy motyw - nie myła zębów
I gdy pochylała się nad małym i coś do niego mówiła, to mnie szlag za przeproszeniem trafiał
Wkurzałam się strasznie, nagadałam tztowi, a ten kazał jej iść umyć zęby.
Ja bym na jej miejscu zapadła się pod ziemię, ale nie ona
Poszła umyła zęby, wróciła i od nowa zaczęła się pochylać nad małym i do niego chrzanić farmazony, jeszcze takimi zdrobnieniami ;ojejusiu, ale fajniusie mam rączunie

pierwsze podkreslone to jak wyzej, zgadzam sie w 100% ( a co tez sobie ponarzekam :P)

a drugie......... bosz... jak ja ku*** tego nienawidze. tiu tiu puti puti, rączunie, nunie, buziaczki, ahihihi, ojoj kupeczka ajaj zimnutkie łapunie. zabilabym. i jeszcze to jak przez bite 4 h niektorzy nie potrafia chcby jednego zdania wtracic na inny temat niz te raczunie

Cytat:
Cześć kochane

U mnie nie jest za wesoło , nie chcę się tak czuć, ale nie panuję nad tym. Wszysto mnie dobija , w czwartek byliśmy na szczepieniu, Kubuś bardzo płakał, a mnie o mało serce nie pękło. Na dodatek przez 6 tygodni przybrał tylko 0,5 kg, a wcześniej przybierał o wiele więcej Nie wiem dlaczego tak się dzieje, mam pokarm, ale może za słaby

nie smutaj
gdzies czytalam ze im dziecko starsze tym przyrost masy jest mniejszy-wolniejszy, w sensie nie az tak wielki jak na poczatku w stosunku do wagi , ale to juz pewnie wiesz.

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy zimą trzeba wychodzić na krótsze spacery? Ja teraz wychodzę na 3 h dziennie (chyba, ze straszna ulewa), a może to za długo na zimnie dla Małego?
moja codziennie niezmiennie od godziny do 3.

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
ja tez wsztsko tre na tarce szklanej -konsystencja wychodzi wtedy jak ze sloiczkow, gosiek jaknie masz szklanej tarki to trzyj na zwyklej na tych maych oczkach apozniej przecisnij to starte przez sitko, ja tak robielam do poki nie dostalam szkalnej tarki, teraz tre na niej wszystko procz banana ;>
a co to za wynalazek?
nie rozumiem, mam zetrzec na malych oczkach i jeszcze przez sitko? ma przejsc przez sitko czy jak ?:P
pytam bo zamierzam wprowadzic w grudniu, gdy mala skonczy 3,5 miesiaca. do tego chce jej dawac warzywa-warzywa nie gerbery. czy ktos to praktykuje? i podzieli sie sztuka kulinarna?

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
ja to jak zwykle pytam a mało pisze od siebie ehhh

powiedzcie mi jak jedza wasze dzieciaczki po ile ml ile razy na dobe (chodzi mi o mleko modyfikowane) i czy zgubiłyscie nocne karmienie i jak to zrobiłyscie? czy dziecko samo niechciało jesc a chciało spać?
5-6 razy po 120ml ale dzis juz dwa razy dostala 150 bo nie wytrzymywala 3h i wciagala wszystko, w nocy za to czasem nie dojada.
zeby nie zapeszyc, ale odpowiem: je ok 20, 21 i nastepnie kolo 3 lub 4 a potem co 3 godz. ale bywa roznie czasem je o 23 i o 2 znow a czasem spi w ciagu jednym jakies 9 h, no moze 8.

Cytat:
Oby

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

ja mam, mniej wiecej taki jak na wstawianym linku tylko troche brzydszy, kupilam od razu z wozkiem w sklepie wozkowym. i moja jezdzi ubana nastepujaco: body kaftan skarpiele i kombinezon.

Cytat:

witaj

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 20:25   #4227
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Z
[/COLOR]No prosze...moje radary coś zobaczyły
nerwusek obkukałam Cie podczytujesz nas często ale chyba sie jeszcze nie przedstawiłaś Przywołuje Cie do porządku

Tylko to mi dobrze wychodzi
Cass Ty niekomu nie przepuścisz
Cytat:
no to impreza
100 buziakow dla Marcelka
Cytat:
Ide ugotowac ryż na mleku na slodko
mmmmmmm ... to ja też ide ... i zjem go z truskawkami

dziewczynki dziękuję za kciuki
Moja przyjacióka urodziła o 17,19 ... chłopczyk 51 cm i 2900 g ... niestety nie dała rady naturalnie i musieli zrobić cesarke ...

no to idę gotwać ten ryż i na MjakM
Bartosz juz wykąpany i śpi ... zjadł jakos mało bo padł ...
Nie wiem czy powinnam o tym pisać, ale jak jadł to zaczął tak kiwać głowa w góre i w dół i machać raczką ... przestraszyłam sie strasznie!!! ... Obudziłam go i przestał, nie wiem co to było

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 20:29   #4228
skierka1981
BAN stały

Cytat:

Witaj
ja kładę Amelę spać i sama też już mykam, może jeszcze n troszkę zajrzę a jakby co to dorej nocki, pa
Stary 2009-11-09, 20:34   #4229
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

witamy! Miło ze się odezwałaś!!! No i czekamy na fotki Gabrielki!
Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
nie smutaj
gdzies czytalam ze im dziecko starsze tym przyrost masy jest mniejszy-wolniejszy, w sensie nie az tak wielki jak na poczatku w stosunku do wagi , ale to juz pewnie wiesz.

a co to za wynalazek?
nie rozumiem, mam zetrzec na malych oczkach i jeszcze przez sitko? ma przejsc przez sitko czy jak ?:P
pytam bo zamierzam wprowadzic w grudniu, gdy mala skonczy 3,5 miesiaca. do tego chce jej dawac warzywa-warzywa nie gerbery. czy ktos to praktykuje? i podzieli sie sztuka kulinarna?
tez to czytałam i mój Bartosz też przybrał przez ostatnie tygodnie mniej niz wcześniej ... a je tak samo

ostatnio ktoś wklejał linka z przepisami ... zachowałam go, bo też zamierzam gotować zupki
http://malutka441.blogi.oilatum.pl/p...dla-niemowlat/

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 21:27   #4230
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Miramejku - Kuba tez na poczatku ładnie przybierał, 1 kg na 4 tyg.
A potem juz coraz mniej. Teraz przez 3 tyg. przybrał tylko 250 g.
Może Tuli ma racje, ze dziecko coraz wiecej sie rusza poprostu spala kalorie Albo mleczka masz za mało a on coraz wiekszy i wiecej potrzebuje.
Odkad Zuzia skonczyla miesiac to zaczelam odciagac mleko. I wiem ile kiedys sciagalam a ile teraz sciagam. Po 3 godz bylo tego nawet 300 ml a teraz po 5 zaledwie 160-200 ml. Wczesniej jadla duzo wiecej, wiem bo butelka karmilam. Takze mysle ze mleczka nie ma za malo. Miramej nie martw sie, synus na pewno sie najada

Cytat:

witam
ja sama niedawno sie ujawnilam

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Cass Ty niekomu nie przepuścisz
no chyba nie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości