|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
xmila -
za jutrzejszą wizytę[QUOTE=youyou;15169412] addicted to wizaz - co do Twojego ciacha to są trzy rzeczy których nie jestem w stanie przełknąć: rodzynki (takie w cieście) , wiórki kokosowe i ananas bleeee ![]() [QUOTE] A ja te wszystkie ![]() ![]() aldii - dzięki za patent z naparem z zielonej herbaty, najwyraźniej wcześniej go przegapiłam celka - jeszcze raz i całuski dla małego chorowitkafilka ![]() ![]() klask i: za pierwszym razem![]() ![]() ![]() nadrabiam dalej
|
|
|
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
Miałam dzisiaj wizytę u gina no i nie jest tragicznie ale za dobrze też nie. Szyjka się trochę jeszcze skróciła (chyba za dużo sobie zaczęłam pozwalać...) i rozwarcie na palec. więc zalecenie nic nie robić, ale cały czas leżeć nie muszę na szczęście. Gin powiedział, że raczej na poród w terminie mam się nie nastawiać tylko wcześniej przy tej szyjce, ale im dłużej wytrzymam tym lepiej. Najlepiej żeby do 36 tygodnia, bo to już będzie luzik. Poza tym dostałam zastrzyki sterydy na rozwój płuc u malucha, jakby mu się zachciało jednak wcześniej wyjść. A poza tym wszystko dobrze, mały się rozwija proporcjonalnie, waży 1,7 kg i ma włosy
(a nie mam zgagi w ogóle). Mam też zrobić badania mocz, morfologia oraz WR, HBS i GBS i dalej łykać fenoterol i żelazo. kocurozab - przydałoby się żebyś zaróżowiła, a o remontach to coś wiem, bo u mnie co rusz mąż coś majstruje i właśnie ten kurz najgorszy, umyjesz raz, a on cały czas opada i za chwilę nie ma różnicy youyou i celka - dobrze że u was wszystko dobrze ![]() Bardotka, ale położył cię gin w szpitalu ze względu na cukrzycę, czy tylko na kontrolę masz na oddział iść? zaslona - ja się smaruję palmersem, najpierw dostałam od szwagierki ze stanów dwie butle, a jak się skończyły to kupiłam na allegro, ale czy działa to się okaże po porodzie, bo do końca mogą wyskoczyć |
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie co przypadkowo znalazłam...
Wypożyczalnia sprzętów dla dzieci... Np. monitory oddechu... http://www.czarodziej.pl/wypozyczaln...y_oddechu.html ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- brzoskwinia82 no to trzymaj się jeszcze trochę...
|
#1714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W szpitalu pewnie zrobią Ci dobowy profil cukrowy, żeby dokładnie wiedzieć jak się zmienia cukier. Będą Cię po prostu kłuć parę razy. Czasem jest tak, że trzymają 2 dni - w jeden dzień robią profil przy normalnym jedzeniu, a w drugim przy diecie. Potem dobiorą dietę i wypuszczą do domu. Też się strasznie boję szpitali, ale ja mam niemiłe skojarzenia. I doskonale Cię rozumiem, bo mój gin też się zastanawiał nad położeniem na oddział, ale skierował mnie w końcu do poradni patologii, żeby oni zdecydowali. I na szczęście obyło się bez. Nie będzie tak źle |
|
|
|
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomo, nikt nie lubi szpitali, ale jak mus to mus. Na pewno szybciutko cię wypuszczą
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zadomowienie
|
Zaslona - współczuję "przygód" w przychodni
A na rozstępy póki co stosuję oliwkę z Babydream dla kobiet w ciąży - smaruję na wilgotne ciało, potem wycieram ręcznikiem i nic nie jest tłuste madzik - pokoik śliczny na szczęście mój tż ma zmysł techniczny i bez problemu sam skręcił większość mebli w naszym mieszkanku, tylko przy niektórych mu trochę pomogłam youyou za szyjkęaldii - oby ten fachowiec jak najmniej policzył majkela Kamyku - może tylko Ci się wydaje, że brzuszek się obniżył, bo zazwyczaj obniża się na jakieś 2 tyg przed porodem;15184040]Witam mamuśki bardotka kocurazab - no to przesyłam różowe fluidy i oby 26 się okazało w całej krasieCytat:
A ta wypożyczalnia to trochę drogo ....................... brzoskwinia - buziak na pocieszenie, ale dobrze że z synusiem wszystko OK Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-11-09 o 23:36 |
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja co prawda wzielam sobie wlasnie inzyniera i co prawda jest z niego zlota raczka i wszystko mi zrobi i naprawi ale za to ciagle po domu walaja sie jego srubokrety, miarki i mierniki.......oszalec mozna Ostatnio nawet w mojej torebce znalazlam srubokret........mezus sprzatal a torebka byla pod reka![]() Boze nadrobilam was ale z trudem i prawie nic juz nie pamietam Filka gratuluje zdania egzaminu Madzik UK sliczny pokoik ![]() My dzisiaj caly dzien bylismy we Wroclawiu. Ja bylam w bibliotece poszukac materialow do mgr, poodwiedzalismy znajomych i bylismy na bielanach. Kupilam w Auchan te staniki co Pysiamn mowila. Bardzo fajne sa, kupilam czarny i bialy.No i bylismy w Ikei. Kupilismy synkowi lampke na sciane w ksztalcie ksiezyca, pudelka zgapione od Pysi ![]() i pare drobiazgow do domu. Zmykam do lozeczka do jutra |
|
|
|
|
#1720 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki
Nie miałam za bardzo czasu aby nadrobić zaległości,ale ostatnie posty poczytałam.Dzisiaj mojemu maluchowi coś brzuszek dokuczał i wymiotował,poza tym wczoraj miał jakby biegunkę,a oprócz tego kaszel już od 2 tygodni.Póki gorączki nie ma to nie mam co z nim iść do lekarza,bo w piątek byłam na bilansie (wielkie słowo) 3latka i lekarz nawet nie zwrócił uwagi na to,że synek płuca wypluwa.No ale podobno wszystko czyste ![]() Kamyku.....mnie się brzuch obniżył na miesiąc przed porodem ![]() Filka.....gratuluję zdanego egzaminu Kocurazab....a mnie się coś wydaje,że będzie dziewczynka jednak na zakończenie miesiąca ![]() Dobranoc
|
#1721 |
|
Rozeznanie
|
filka gratuluję zdania za pierwszym razem
mi się udało dopiero za czwartym, 8 maja - czyli trzy dni po tym jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, czyli w tym naszym pięknym stanie musi być coś magicznego dzisiaj mimo, że wstałam tak wcześnie to czuję się o wiele lepiej niż wczoraj chociaż pogoda za oknem jest mało zachęcająca do czegokolwiek ale to pewnie tak na obszarze 3/4 Polski jak nie więcej.. a ja akurat dziś z TŻ mam małą rundkę po mieście, primo zamówić wózek TŻ sobie zobaczy na żywo o jaki mi chodzi bo póki co widział tylko w necie i ja też dopóki nie znalazłam w mieście tego sklepu dobrze, że dzisiaj mam zajęcia tylko do 13 to jakoś wytrzymam no i muszę w kasie zapytać czy mi jeszcze przyjmą opłatę za ubezpieczenie, bo termin chyba był do końca października jak nie to nie
|
|
|
|
#1722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- w ogole witam Was serdecznie.u mnie ciemno, buro, szaro...nic zachecajacego. musze TŻ-ta obudzić,abyśmy poszli do sklepu-taki z niego leniuszek a dziś jeszcze jade do szkoly zamwiezc zwolnienie i podbic ksiazeczke ubezpieczeniowa.Zycze Wam milego dnia.
|
||
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z ran
Jestem mocno pozatematem....wprawdzie podczytuje....ale jakoś ![]() eeeee wstyd sięprzyznac....może mi się polepszy ![]() ************************* ****************** Czekam na fotelik i jeszcze nie przyszedł a miał być kurierem wyslany
|
#1724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co u mnie? Moje bioderko wczoraj dawało czadu, ale już pod wieczór znacznie lżej było i już się cieszyłam, że przechodzi, a dzisiaj rano znów zaczął się ból ale mogę normalnie chodzić. Dziś jest SR i właśnie jeszcze nie wiem czy pojedziemy... zależy czy będę chodzić czy nie. A po drugie: KUPILIŚMY SAMOCHODZIK!!! Śliczny Nissan Primera kombi Wczoraj nie mogłam się nim przejechać ze względu na moje biodro, ale dziś mam nadzieję że się uda Ale mój mąż mówi że sunie elegancko, mega wielki i mega wygodny
|
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
sorki, że ja tak nie na temat, ale pomyślałam, że może będziecie chciały przeczytać, bo pamiętam, że parę mam pisało o tych wózkach...zawsze to lepiej dmuchać na zimne http://www.sfora.pl/Te-wozki-obcinaj...m-palce-a13617Miłego dnia i zdrówka wszystkim brzuszkom życzę
|
#1726 |
|
Zadomowienie
|
gosbaj - śrubokręt w torebce
Sensuel - mój synek też płuca wypluwał, po 2 dniach jak nic nie dawały żadne syropki to babcia zabrała go do lekarza. Tak się złożyło, że to akurat była pulmonolog i choć w płuckach i oskrzelach nie było nic niepokojącego to i tak skończyło się na antybiotyku Pogoda wykańczająca - dziś całą drogę do pracy marzyłam tylko o kawusi i choć już ją wypiłam to i tak z chęcią bym poszła spać. |
|
|
|
#1727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten krem najbardziej mi odpowiadał z uwagi na cenę 30 zł za duże opakowanie Inne mi smierdzą... ![]() W dodatku całą I ciąże smarowałam się 2 razy dziennie Mustellą i nadaremno w dodatku tyle tubek zurzyłam (jak policze ile to było kasy to ![]() Cytat:
![]() Gratulacje.... Fajny duży rodzinny i przestronne autko ![]() ja od kiedy przesiedliśmy się z Seata ibizę na Mondeo kombi...uwazam że to świetne rodzinne samochody przestronne w środku i z super bagaznikami ![]() Mam nadzieję że będzie sięsprawdzaił i smigał jak strzała ![]() addicted ja tez bym poszła spać...
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-10 o 09:26 |
||
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
Patka -
zakupu samochodu, tak sobie myślę, że teraz to bioderko szybko będzie musiało przestać cię boleć, żebyś mogła go osobiście przetestować![]() Sweet Delights - toż to jakaś makabra, ale dobrze że się firma przyznała |
|
|
|
#1729 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam mamuski z rana, obudzilam sie o 6.30, mialam isc do szkoloy ale przemyslalam sprawe i poszlam dalej spac
![]() Cytat:
zostawilam mu zaluzje do przykrecenia, i co? powiesil na srodku, zamiast przy oknie![]() moj mezus meble skrecalby po swojemu bez patrzenia na instrukcje, i bez zadnej wyobrazni.Cytat:
no masz ci los, moze dzis przyjdzie ![]() ![]() ja do mojego sie dostac nie moge, ktos mi go zamknal w schowku i zamkna nie moge otworzyc edit: Sweet mnie wyprzedzila o wozkach Patka, gratuluje zakupu!!!!! niech bioderko przestanie bolec, zebys mogla sobie posmigac nowym nabytkiem
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-11-10 o 09:30 |
||
|
|
|
#1730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masakra Miłego dnia wszystkim
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(nie wiadomo z jakich lat są te modele !?)Ja jestem szczęsliwą posiadaczką Maclarena XLR.... z roku 2007 i mamy go od 4 miesiaca życia Kuby...jak wiecie Kuba nadal ma 10 paluszków ![]() A pewnie to dlatego że cyt. art. "dziecko może stracić opuszki palców, jeśli włoży je w zawiasy w trakcie rozkładania wózka "... Litości W dodatku cyt. art ..." Nie wiadomo, czy wadliwe wózki sprowadzono równiez do nas."... ????
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-10 o 09:36 |
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka będzie dobrze
Niejedna mamusia tu ma diete i jest dobrze- wiadomo nie jest to przyjemne ale jeśli konieczne...Kamyk w sumie Ty masz termin w grudniu więc może się już obniżył? Znajoma miała połowe ciąży nisko ze względu na problemy z donoszeniem tak, że mnie już nic nie zdziwi. Patka gratuluję zakupu samochodu W końcu będziecie mieli spokój
|
|
|
|
#1733 |
|
Rozeznanie
|
u mnie mowili, ze to chodzi tylko o wozki w USA.
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
A więc własnie ...nie wiadomo czy to nas dotyczy
![]() W dodatku jak pisałam wyzej....na zdrowy rozum...kazda z nas...składając jaki kolwiek wózek nie pozwoli na to by dziecko trzymało rączkę przy zawiasach........na logikę to niebezpieczne i nie chodzi o Maclarena czy Questa, Teutonie, Emmaliunge itpppppppppp ![]() Dotyczy to wszystkich wózków...to tak jak by pozwolić dziecku bawić się zapałkami
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
No samochodzik jest pełen wypas i śliczny
![]() Ale chyba na początku będe bała się usiąść za kierownicą bo nasz Punciak miał silnik 1.1 a ten ma 1.9 więc kopa będzie miał niezłego Czasami wkurzało mnie w Punciaku że zanim się rozkręciła prędkość to można było się zdrzemnąć a teraz będziemy jak ten Struś Pędziwiatr "mig, mig" i już nas nie ma hehehe. Może w weekend pojedziemy na taki parking za miastem i sobie pojeżdżę
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
cześć brzuszki
![]() ja wczoraj po emocjonującym dniu padłam jak mucha.. bardotka - nikt nie lubi chodzić do szpitala, myślę że nie będziesz tam długo leżeć zrobią ci dokładne pomiary i wypuszcza będzie dobrze-zobaczysz brzoskwinko gratuluję dużego bobaska ![]() trochę niedobrze z tym rozwarciem, więc oszczędzaj się Patka - gratuluję zakupu bryki fajne i duże auto
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
My jedyna furę jaką mamy to wózek dla Piotrusia
|
|
|
|
#1738 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dolaczam do tych bidulek, ktore maja cukrzyce ciazowa ... ja odebralam wyniki w zeszlym tygodniu
(( dostalam skierowanie do szpitala - tam dali mi diete i glukometr ... do dzis sie jakos trzymam - ale jest ciezko... zwlaszcza jak ktos lubil slodycze ... bardzo... shit...Bardzo balam sie tez nakluwania, ale okazalo sie to praktycznie bezbolesne przy uzyciu nakluwacza - mozna taki kupic w kazdej aptece lub w zestawie z glukometrem - na razie nie mam zadnych sladow - no i oczwiscie klucie w bok palca... Dzis po sniadaniu mialam pierwszy wysoki wynik - az 180 po 2 kromkach chleba razowego, chudego sera bialego i papryki!!! zalamac sie mozna (((
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1740 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słyszałam że dobrze jest dziecko przyzwyczaić odrazu do swojego pokoju, ale ja nie wiem czybym spać mogła, choć myślę o tym. Mam pytanie do doświadczonych mamusiek. Czy wasze dzieci śpią u Was w pokojach czy już osobno?? Cytat:
![]() Dobre wieści od gina bardzo poprawiają humor ![]() Cytat:
też mam wizytę 25 listopada ![]() Majkela mam nadzieje że dzisiejszy dzień będzie lepszy Cytat:
![]() Szwagierka kupiła ten komplecik- kremowy. Na żywo piękny. Cytat:
Więc już niedługo zobaczysz synka Nie żebym Cie straszyła, bo najlepiej żeby jak najdłużej był w brzuszku, tylko ja sama nie mogę się już doczekać, a to jeszcze tyle czasu dla mnie... Cytat:
Cytat:
Gratuluje samochodzika. Nie ma jak to kombik- super sprawa. Ja na początku nie mogłam się przyzwyczaić do wielkości samochodu, a teraz śmigam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

za jutrzejszą wizytę

i całuski dla małego chorowitka
klask i: za pierwszym razem

Ja słyszę tylko "Kotek, do czego ta śrubka?" 

chociaż pogoda za oknem jest mało zachęcająca do czegokolwiek
jak nie to nie 

Niejedna mamusia tu ma diete i jest dobrze- wiadomo nie jest to przyjemne ale jeśli konieczne...
(( dostalam skierowanie do szpitala - tam dali mi diete i glukometr ... do dzis sie jakos trzymam - ale jest ciezko... zwlaszcza jak ktos lubil slodycze ... bardzo... shit...
. Mam brać Furaginum 3x2 i wtedy zrobimy posiew czy bakterie i paciorkowiec wybity..