|
|
#1651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
komoda na ciuszki będzie dopiero na początku grudnia bo robiona na wymiar , prać narazie nie mogę bo jeszcze remont nas czeka , nawet szafy dla siebie jeszcze nie mamy ( i wątpię ze kupimy w tym roku )dziś porozwalałam cały pokój (wyglada jak po tornadzie ), zaczełam z naszymi ciuchami robić porządek , prezenty ze ślubu się jeszcze walają pod nogami ,tona niepotrzebnych kartonów , nie wspominając o zalegająch nieużywanych przez męza ubrań , dlaczego w lato nie zabrałam się za to dużo nie posprzątałam bo brzuszek zaczął mnie boleć , zwiełam nospe i czekam czy przejdzie idę leżeć
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia-i już nie musisz mieć diety?a jaki Ci wyszedl cukier przed a jaki po diecie?co jadlas w czasie diety?
|
|
|
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
Koniecznie odpocznij....
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila co dzisiaj jadłaś na obiad??-bo mi pomysłów brak...a to dopiero 5 dzien diety...
|
|
|
|
#1655 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
:brzydal : w kuchni mamy tylko 2 szafki na razie, lazienka to przedpokoj to zywe sciany obdarte z tapety, w oknie od ulicy wisi jakas beznadziejna szmata, zeby nikt Nam nie zagladal (karniszy nie ma jeszcze, wiec nie moge powiesic zaslon),listew brak w calym domu, furtyny obgryzione, drzwi bez klamek![]() na ogrodzie mamy wysypisko, 2 tyg temu skladalismy komody, zebym miala gdzie swoje gacie schowac, ale i tak jeszcze szafy nie mam. siwy dym po prostu, ale powiedzialam sobie, ze pokoj Malej musi byc Naszym priorytetem.ULA Uwazaj na siebie kochana, nie przemeczaj sie. jak boli to nie sprzataj, lez i odpoczywaj a wczoraj jak lezelismy juz w lozeczku Mala chyba chciala wyjsc lewa strona brzucha, tak sie wypiela, ze nawet Tz kwiczal z zachwytu, ze czuje![]()
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-11-09 o 16:41 |
||
|
|
|
#1656 |
|
Raczkowanie
|
madzikUK póki dziecko będzie małe będzie ze mną w pokoju. Pokój już pomalowałam razem z mamą w lipcu na zielono-beżowy, bo wcześniej miałam fioletowy z liliowym
dziecko by się przestraszyło takich kolorów :P A potem to nie wiem czy będą warunki żeby dziecko miało osobny pokój ![]() A ja jak zawsze Was podczytuję codziennie ale rzadko komentuje Brzuszek rośnie ładnie. mały od wczoraj tak szaleje mi w brzuchu, że mnie wszystko boli. Nawet wczoraj udało mi się nagrać filmik jak mały kopie i widać jak brzuch faluje Co do pryszczy to mi właśnie cera się poprawiła. Czasami wyskoczy jakaś jedna krostka albo dwie ale tragedii nie ma. Nawet wczoraj jak mnie koleżanka widziała tylko z tuszem na rzęsach to powiedziała, że ładnie wyglądam. Dzisiaj taki nudny dzien, że nic się nie chce. Dopiero przed 17.00 a już jest ciemno na polu jak nie wiem. Chyba się zdrzemnę coś, bo padnę. (jak mi mały pozwoli, bo wczoraj o 7 rano zostałam obudzona kopniakami). Miłego wieczoru!
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
Dzis mieliśmy jechac po materac, ale nie pojechaliśmy. Nawet dobrze, bo chciałam Was zapytac jaki Wy wybrałyście - kokosowo-piankowy, czy gryka-pianka-kokos?
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
MadzikUk pokoik
Agape za wizyte
|
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Agape my jeszcze nie kupiliścmy ale słyszałam, że najlepszy kokosowo-piankowy
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
co do pogody to masakra, jutro ma być chłodniej... słoneczka brak
|
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na diecie to jadlam ciemne pieczywo badz jasne do tego salata,rzodkiewka,pomidor ,ogorki kiszone i korniszone jogurty naturalne 0 %,ser,mleko,wode mineralna,makaron,musli,o wsianka,jablka,brzoskwini e,pomarancze,grejfruty, kiwi,mieso wieprzowe,kurczak,ryba najlepiej nie smazona,kalafior,marchew, pieczarki,ogorek, takie rzeczy moglam jesc dostalam to ze szpitala na kartce zapisane wiec wybor jest spory
|
|
|
|
|
#1662 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
Ostatnio mało sie udzielałam bo jakos weny na pisanie nie miałam. Jesli chodzi o krosty to ja zawsze miałam z nimi problemy a teraz to juz sie do nich przyzwyczaiłam. Całą ciąże biore Luteine i tak mysle ze to od niej ma problem z twarzą. Śliczny pokoik my narazie mamy wstepnie wybrany kolor farby na jaki pomalujemy pokój, a ze mała bedzie spała z nami w sypialni tak wiec kolor trzeba wybrac uniwersalny. Łóżeczko juz kupione tylko komody szykamy. Dzisiaj musiałam wstac rano bo jechałam zrobic badania, ciekawa jestem jak tam moje czerwone krwinki czy sie cos poprawiło. Jutro do SR, a w czwartek na kontrole do lekarza.
|
#1663 |
|
Rozeznanie
|
ja materac będę brała chyba kokos-pianka-kokos ale jeszcze nie wiem..
póki co czekam aż dostanę łóżeczko (może w tym tyg) bo nie pytałam jakie są jego wymiary i żeby kupić materac muszę wiedzieć jakie łóżeczko jest czy 120x60 czy 140x70 ![]() a jutro idę zamówić wózek to pewnie do końca listopada go dostanę. dzisiaj jest okropna pogoda i w ogóle jedyne co dzisiaj dobrze to, że w przychodni kobiety w ciąży są przyjmowane do lekarza poza kolejnością bo jakby mi przyszło czekać to ludzi było chyba na półtorej godziny czekania poza tym dowiedziałam się od mojej pani doktor, że mam zgłosić w rejestracji, że jestem już w tak zaawansowanej ciąży to co tydzień będzie przychodzić do mnie do domku położna i mierzyć tętno płodu i moje, bo podobno teraz takie jakieś nowe przepisy są, nawet nie przyszło by mi do głowy, żeby coś takiego u siebie w przychodni zgłaszać gdybym dzisiaj nie poszła do lekarza..
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
ale Ci dobrze Elcia!za 2-gim razem obciążali Cię też 75g?będziesz chodziła do kontroli?
|
|
|
|
#1665 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1666 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tam brzuszek pomógł- poprostu zdolna jesteś ![]() Cytat:
U nas w sobote zrobiliśmy wielkie przemeblowanie. Usuneliśmy stare meble a na ich miejsce wejdzie wielka szafa komoda i łóżeczko. Szafa i komoda przyjedzie lada dzień, a na łóżeczko poczekamy pewnie do stycznia. No i mamy obiecany koszyk identyczny jak na Twoich zdjęciach
|
|
#1667 | ||
|
Raczkowanie
|
MadzikUK, śliczny pokoik
![]() U nas drobne poprawki i malowanie zacznie się po 20.11. A już bym chciała się zająć dekorowaniem Ale meble już składamy, bo sam TŻ nie da sobie rady ze skomplikowanymi instrukcjami z Ikei Cytat:
Nie wiem jeszcze jaki cukier po tym będzie...Cytat:
![]() Jutro mam wizytę o 10 i lekkiego stresa, bo lekarz będzie marudził, że schudłam.... ale co ja poradzę No i będą też wyniki krwi i moczu, oby były dobre
|
||
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila napisz jaki będziesz miała cukier!
|
|
|
|
#1669 | |
|
Raczkowanie
|
Postaram się zmobilizować i pisać częściej
Cytat:
![]() -------------------- Aaa i zapomniałam dodać, że w piątek miałam drugie podejście do glukozy, bo u mnie w ośrodku jest tak do No ale dobra. I w piątek przyszłam o 7:50 a tam chyba z 10 ludzi do zabiegowego No to sobie myślę 'ja się muszę wryć i mnie to nic nie obchodzi", ale przede mną jeszcze przyszła dziewczyna z małym dzieckiem to trzeba było ją przepuścić i w końcu sąsiadka mnie przepuściła, bo wie, że jestem w ciąży. I weszłam o 8.25 bez problemu mi pobrała i powiedziała, żebym najpóźniej o 10.30 przyszła. I oczywiście poskarżyłam się na tamta babkę co mi nie chciała pobrać krwi tydzień wcześniej I powiem Wam, że ta glukoza nie jest taka straszna jak to mówią Fakt faktem jest strasznie słodka, ostatniego łyka już nie mogłam wypić, ale nic mi się nie działo, bardzo dobrze się czułam tylko, że głodna byłam Mogłabym co tydzień na glukozę chodzić ![]() A jeszcze ile stare baby się ogadały, że się wchodzi na glukozę bez kolejki, że szok A ja się zapytałam babki tej co pobiera o tą glukozę i powiedziała, żeby co druga osoba co ma glukozę wchodziła. No normalnie parodia była... Dzisiaj już mam ponoć wyniki ale zapomniałam odebrać. Jutro odbiorę.Chciałam sie Was zapytać jaki krem polecacie na rozstępy? Mi się jeszcze nie pojawiły ale ja mam tendencję do tych kresek Smaruję sie oliwką ale ona jest strasznie tłusta :/
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila Napisz wszytskie swoje dzisiejsze cukry!
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Zaslona ja używam mustelli, została mi polecona. prawda jest taka, ze wszystko zalezy od Twojej skóry, a nie od kosmetyku!choć w głębi serca mam nadzieję, że ta kasa,która inwestuje w te kremy nie pójdzie na marne! |
|
|
|
#1671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kosmetyki też coś zawsze dają, a ja tak strasznie chcę uniknąć rozstępów, bo mam już na pośladkach i na kolanach z okresu dojrzewania i rozstępy są moim największym kompleksem i chociaż na brzuchu nie chciałbym ich mieć
|
|
#1672 |
|
Zadomowienie
|
Ja do 4 miesiąca smarowałam się zwykła oliwką bambino, a po 4-tym ziajką - mamma mia. Jak do tej pory się sprawdza, i jest bardzo tania ok 12-14 zł za opakowanie (mi starcza na ok miesiąc -smaruję brzuch, piersi i pośladki dzień w dzień).
|
|
|
|
#1673 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
ja typowego kremu na rozstepy nie uzywam. balsamu Palmersa tylko, ale to od prawie 2 lat, bo go uwielbiam. a oliwke tez czasem, tyle ze ja po prysznicu, jak jeszcze mokra jestem to sie nasmaruje i owine recznikiem, niech sie troche wchlonie a potem po prostu sie wycieram recznikiem, bo nie lubie tej tlustej powloki po oliwce.
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-11-09 o 18:17 |
|
|
|
|
#1674 |
|
BAN stały
|
Hello! Norma 115 jest na pewno na czczo! Po prostu jej nie zmienili! Głowa do góry - będzie dobrze i nie zamartwiaj się!
Aha! To była wiadomośćdla Bardotka! Edytowane przez Ingrid80 Czas edycji: 2009-11-09 o 18:12 |
|
|
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
Ja smaruje sie kremami Pharmaceris, a na wieczor oliwka i jak na razie jest ok
![]() Zabralam sie za gotowanie makaronu z papryka i tunczykiem, chociaz nie wiem jeszcze kiedy mezus przyjedzie
|
#1676 | |
|
Raczkowanie
|
Proszę
![]() Po obiadku 98 Na czczo 78, po śniadaniu 125 (2 parówki, 2 kromki chleba z twarożkiem, mały pomidor i 1/2 długiego ogórka) Cytat:
Ja słyszę tylko "Kotek, do czego ta śrubka?" Trzeba było inżyniera szukać, a nie prawnika |
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik kupiłam sony ericssona c702 o takeigo:
http://gsm.magazyn.pl/telefony-komor...nyericssonc702 Bardzo mi się podoba zobaczymy jak będzie w praktyce ![]() Mamaidy głowa do góry- pocieszające jest to, że już niedługo wytrzymałaś tyle czasu to dasz radę już do końcaFilka gratulacje ![]() Ula nie przemęczaj się- ja już dawno olałam, że wiecznie bałagan i nie mogę tego ogarnąć raz a porządnie. Byłam u dentysty - było strasznie ale to już bliżej końca... |
|
|
|
#1678 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila super cukry!
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki! właśnie wróciłam od gina i taki jest mój stan:
1. Krew - wyniki są OK, żelazo po raz pierwszy nie spadło a nawet wzrosło z 3,78 na 3,79 nie jest to jakiś super wynik ale najważniejsze że nie spada 2. Mocz - tu do tej pory było spoko ale jak krew się poprawiła to w moczu pojawiły się jakieś bakterie . Mam brać Furaginum 3x2 i wtedy zrobimy posiew czy bakterie i paciorkowiec wybity..3. Glukoza- powiedziął że wyniki mam super 4. Szyjka - czyli to co dla mnie było najważniejsze... Najpierw mnie zbadał palpacyjnie i powiedział że "oo tu nawet ok" a na usg zbadał szyjkę i mówi że UWAGA: " szyjka 37mm!!" ja zrobiłam wielkie gały że jak to.. sprawdził jeszcze raz, inaczej ułożył głowicę i dokładnie wyszło mu 34mm Powiedział że musiałam być bardzo grzeczna i sporo leżeć i nie dźwigać oczywiście tak było hihi ![]() Na ostatniej wizycie szyjka miała 28mm a teraz 34mm powiedziałam mu że czytałam mu że szyjka nie może się wydłużyć a on powiedział że nieznacznie tak, że moja szyjka jest taka "niestabilna" i ma tendencje do zmian a to są jakieś tam włókna, które są elastyczne i jeśli ich się nie nadwyręża i rozluźnia to mogą się odbudować/wydłużyć.Kamień z serca mi spadł i mimo tych bakterii w moczu jestem zadowolona że wszystko w porządku. To nieznaczne wydłużenie szyjki nie oznacza oczywiście że mogę od razu latać i normalne funkcjonować, mam prowadzić tryb taki jak do tej pory, bo jak widać moja szyjka jest podatna na zmiany. Umówiliśmy się na usg Filipa za dwa tygodnie żeby zobaczyć jak sobie rośnie. już się nie mogę doczekać ![]() .... a teraz idę Was nadrobię, musiałam się od razu z Wami podzielić moją wizytą
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

sie poprawi pozniej.aaa, no i materac trzeba podniesc.
bo robiona na wymiar , prać narazie nie mogę bo jeszcze remont nas czeka , nawet szafy dla siebie jeszcze nie mamy ( i wątpię ze kupimy w tym roku
)

przedpokoj to zywe sciany obdarte z tapety, w oknie od ulicy wisi jakas beznadziejna szmata, zeby nikt Nam nie zagladal (karniszy nie ma jeszcze, wiec nie moge powiesic zaslon),listew brak w calym domu, furtyny obgryzione, drzwi bez klamek

za wizyte
słoneczka brak

Ale meble już składamy, bo sam TŻ nie da sobie rady ze skomplikowanymi instrukcjami z Ikei
Nie wiem jeszcze jaki cukier po tym będzie...

wytrzymałaś tyle czasu to dasz radę już do końca

, proszę dzidizusia nie stresować !